Dodaj do ulubionych

SemacoInvestGroup&KrakDevelopment (Okulickiego)

05.09.07, 21:48
Szukamy 'sąsiadów' z Okulickiego... Albo opinii o deweloperze? Lewy naciągacz
czy OK? Z góry dzięki...
Obserwuj wątek
    • Gość: gość www.okulickiego.pl IP: *.telnet.krakow.pl 15.09.07, 23:42
      Ludzie!? Czy nikt się nie interesuje inwestycją Semaco i Krak Developmnet przy
      Okulickiego? Napiszcie coś, jakieś opinie itp.
    • Gość: gość Re:SemacoInvestGroup&KrakDevelopm ent (Okulickiego) IP: 195.136.61.* 22.09.07, 15:56
      Czy ktoś juz cos tam kupił/zarezerwował?
      • Gość: ela Re:SemacoInvestGroup&KrakDevelopm ent (Okulickieg IP: *.171.134.250.crowley.pl 24.09.07, 09:50
        sprawdzałam gdzie ma postac ten budynek , bo sama była
        zainteresowana ta lokalizacja , ale ten ich budynek bedzie
        centralnie przy ul. Okulickiego .Wystarczy postać tam chwile by
        zdac sobie sprawę jak tam jest niesamowicie głosno ( pełno Tirów ,
        samochodów ) to drogo wylotowa poza miasto . Nawet atrakcyjna cena
        mnie do kupna nie skłoni . Tam buduje jeszcze jakaś jedna
        firma ....nie pamietam nazwy , ale juz zdecydowanie daleko od tej
        ulicy , musze sprawdzić dokładnie ich oferte . Jestem z Nowej Huty i
        chciałabym tam mieszkać - tamta okolica mnie intereuje
        • Gość: irena Re:SemacoInvestGroup&KrakDevelopm ent (Okulickie IP: 212.244.59.* 24.09.07, 11:28
          Witam,
          ja też byłam tam, są strasznie blisko ulicy, ja zdecydowałam się na Activ
          Investment bo zaczynają 4 blok i on będzie od strony zlotej jesieni, cena może
          trochę wyższa ale przynajmniej cicho.
          • micpud Re:SemacoInvestGroup&KrakDevelopm ent (Okulickiego) 26.09.07, 20:56
            A my wybraliśmy jednak Semaco. A co do Activ Investment i ich IV etapu to mamy
            obawy co do bliskości szpitala Rydygiera. To przeciez z tamtej strony jest
            najbliżej do SOR-u. Może się czepiam, ale słuchanie karetek na sygnale nie jest
            najmilsze (?)
            P.S. Mieszkania Semaco od strony pn-wsch faktycznie będą wyglądały na ulicę
            Okulickiego, ale te z ekspozycją pd-zach już przecież nie :) Nie jestem pewna
            czy czasem w planach zagospodarowania Semaco i Krak Development nie zamierzają
            tam wybudować 2 bloków. Chociaż nie mogę sobie tego wyobrazić, bo miejsca nie ma
            za dużo... A z drugiej strony Activ I, II, III etap sa bardzo blisko siebie...
            • Gość: magic Re:SemacoInvestGroup&KrakDevelopm ent (Okulickieg IP: *.171.134.250.crowley.pl 27.09.07, 11:02
              ..tez sie zastanwaiłem nad ta oferta semaco ....,ale bliskość
              ulicy , jak chwile postałem przy tej ul. Okulickiego to juz miałem
              pełna jasność ....Tir za Tirem pedzacy huk ogromny ....az miałem
              wrazenie ze tam sie szyby beda trzesły w tych budynkach ,
              sprawdzałem ze niedaleko bedzie wezeł i zjazd z
              autostrady/obwodnicy co napewno spotenguje tam ruch
        • Gość: ja Re:SemacoInvestGroup&KrakDevelopm ent (Okulickie IP: *.171.134.250.crowley.pl 05.10.07, 00:17
          podzielam Twoja opinię, wszystko się zgadza okropny HAŁAS
    • micpud Re: SemacoInvestGroup&KrakDevelopment (Okulickiego 04.10.07, 19:48
      To znów my... Czy ktoś stara się o kredyt na tą inwestycję?
      • Gość: gość Re: Activ Okulickiego IP: *.171.134.250.crowley.pl 05.10.07, 00:16
        www.activokulickiego.fora.pl/
        • Gość: eska Re: Activ Okulickiego IP: *.171.134.250.crowley.pl 05.10.07, 08:43
          tam przy Okulickiego to jest głosniej jak na autostradzie A-4 :)))
          nie wiem czy ekrany by cokolwiek dały w tamtym miejscu
        • Gość: iga Re: Activ Okulickiego IP: *.171.134.250.crowley.pl 05.10.07, 09:51
          no zeczywiście ciecho to tam nie jest , sama mieszkam niedaleko bo w
          blokach TBS-u przy Okulickiego i na początku nie zdawalismy sobie z
          mezem jak tam jest koszmarnie głosno ..saochody pedza rano i
          wieczorem tak ze az okna nie można otworzyc do tego pył z ulicy
          jeszcze dochodzi ...zdecydowaniemyslimy zeby sie z tamtad wynieść
        • Gość: iga Re: Activ Okulickiego IP: *.171.134.250.crowley.pl 05.10.07, 09:51
          no zeczywiście ciecho to tam nie jest , sama mieszkam niedaleko bo w
          blokach TBS-u przy Okulickiego i na początku nie zdawalismy sobie z
          mezem jak tam jest koszmarnie głosno ..saochody pedza rano i
          wieczorem tak ze az okna nie można otworzyc do tego pył z ulicy
          jeszcze dochodzi ...zdecydowaniemyslimy zeby sie z tamtad wynieść
        • Gość: gość Re: Activ Okulickiego IP: 195.136.61.* 05.10.07, 21:28
          Ludzie czy wy widzicie tytuł wątku? to jest Semaco i Krak Development, dla
          nieuświadomionych Activ i te jego 4 etapy to inny deweloper, po sąsiedzku z
          inwestycją www.okulickiego.pl ale to inna historia... Piszcie o Semaco i Krak
          Development.
          • Gość: gość Re: Activ Okulickiego IP: *.171.134.250.crowley.pl 06.10.07, 00:03
            www.activ.krakow.pl
            • Gość: anna Semaco - Okulickiego IP: *.171.134.250.crowley.pl 06.10.07, 10:10
              jakiś nawiedzeniec z tego gościa co umieszcza te wpisy
            • Gość: king Re: Activ Okulickiego IP: *.171.134.250.crowley.pl 06.10.07, 10:12
              widać ze cierpiący na bezsseności patrzac po wpisach o której
              godzinie to robi ......ale jak spać nie może biedaczyna i to go
              odstresowuje to niech tak pisze biedak
              • Gość: anna Semaco _Okulickiego IP: *.171.134.250.crowley.pl 06.10.07, 10:13
                to może niech zacznie barany liczyc ?
                • Gość: king Re: Semaco _Okulickiego IP: *.171.134.250.crowley.pl 06.10.07, 10:14
                  ojj tak....... baran niech zacznie barany liczyc
                  • micpud Re: Semaco _Okulickiego 06.10.07, 16:22
                    Czy ten który tak namiętnie wskazuje ciągle na Activ a nie na Semaco i Krak
                    Development to jakiś łachudra, któremu w Activie płacą za reklamę nawet w tych
                    miejscach, w których ludzi interesuje inna inwestycja?!
                    • Gość: xxx Re: Semaco _Okulickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 00:04
                      Znam te firmy i właściciela KD. Masakra jakaś i zero doświadczenia.
                      Facio szył koszule, jest generalnie tępy, a ich sojusz z semako
                      wynika z braku uzodnienia porozumienia sąsiedzkiego. Będzie trwał
                      pewnie tak samo długo jak koalicja pis samoobrona
                      • micpud Re: Semaco _Okulickiego 12.10.07, 20:03
                        A jak u nich wygląda budowa? Partaczą to co stawiają? Jakieś przekręty wyszły w
                        poprzednich inwestycjach?
                        • Gość: gość Re: Semaco _Okulickiego IP: *.telnet.krakow.pl 18.10.07, 19:59
                          Czy ktoś ma jakieś doświadczenia?
                          • Gość: karoljesionowe Re: Semaco _Okulickiego IP: *.171.134.250.crowley.pl 19.10.07, 14:43
                            bylem u nich po mieszkanie , podpisałem umowe rezerwacyjna
                            mieli pozwolnie na budowe i zapewniali ze zaczynaja na jesień tego
                            roku po 2 misiacach zmienili opcje i zaczynaja na wiosne - jak
                            pytałem o wyjasnienia to sie wszystko rozmywa - cos sciemnija i
                            kreca i maja jakiś problem o którym nie za bardzo coś chcą mówić
                            wiec czym predzej wycofałem pieniadze z tej firmy
                            • micpud Re: Semaco _Okulickiego 19.10.07, 16:19
                              To fakt, budowa opóźniła się do marca. Problem jest taki, że czekają na
                              wykonawcę, który ma zejść z innej budowy. Słyszałam, że ma to być warbud, ale
                              czy to jest wiarygodne info nie mam zielonego pojęcia :/ My też mamy
                              rezerwacyjną, załatwiamy kredyt na tą inwestycję i jak na razie raczej wszystko
                              ok. Można się z nimi dogadać, przynajmniej jak na razie...
                              • Gość: gość Re: Semaco _Okulickiego IP: *.171.134.250.crowley.pl 22.10.07, 20:00
                                Proponuje zrezygnować z rezerwacji, jeszcze wiele innych
                                niespodzianek jest przed Wami, każdemu odradzam tą firmę. Szkoda
                                nerwów i zdrowia ...i Waszych pieniędzy
                                • micpud Re: Semaco _Okulickiego 22.10.07, 20:38
                                  Czy możesz napisać coś więcej? Jesteśmy przed podpisaniem umowy przedwstępnej...
                                  Z góry dzięki za wszelkiego rodzaju info.
                                  • Gość: kasiaaa123 Re: Semaco _Okulickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 14:29
                                    Ty sobie lepiej sprawdz czy oni maja zagwarantowany dojazd do ul.
                                    Okulickiego :))) bo pozwolnie to może maja , ale bedziesz sie tam
                                    helikopterem chyba dostawał :))

powodzenia w lotach
                                    • micpud Re: Semaco _Okulickiego 25.10.07, 22:00
                                      Witam Cię koleżanko! Dziękujemy za "troskę", o drogę dojazdową się nie masz co
                                      martwić, bo akurat jest zapewniona ;)
                                      P.S. Nie masz jednak sprawdzonych informacji... Warunkiem wydania pozwolenia na
                                      budowę jest zapewnienie prawa do dojazdu do drogi publicznej jakbyś nie wiedziała...
                                      • Gość: kasiaa123 Re: Semaco _Okulickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 11:02
                                        pozwolenie jest - racja , służebnosc wpisana jest -oczywiscie
                                        , ale sa też inne problemy drogowe o których Ci firma nie powie i
                                        własnie przez to prace sa przesuniete na przyszły rok , a jak sprawa
                                        nie bedzie rostrzygnieta do wiosny przesuna o kolejne poł roku i to
                                        tak może trwac 1-2 rok :)))

powodzenia
                                        • Gość: joko Re: Semaco _Okulickiego IP: *.171.134.250.crowley.pl 26.10.07, 23:38
                                          Także ludziska uważajcie na te firmy i jeśli możecie rozglądajcie
                                          się za innymi lokalizacjami.
    • micpud SemacoInvestGroup&KrakDevelopment (Okulickiego) 16.12.07, 21:53
      Długo tu cicho było, ma ktoś jakieś nowości?
      • Gość: gość Re: SemacoInvestGroup&KrakDevelopment (Okulickiego) IP: *.telnet.krakow.pl 13.01.08, 17:04
        Jaka jest obecna cena za m2? Czy ktoś wie kiedy ruszy sprzedaż?
        • micpud Re: SemacoInvestGroup&KrakDevelopment Okulickiego 18.01.08, 20:43
          I było sobie Okulickiego... Developer się wycofał tłumacząc to sprzedażą
          inwestycji komuś innemu. Mieliśmy 2 wyjścia tj. podpisać ugodę, odebrać
          pieniądze za zezerwację (z odsetkami, więc jakaś marna pociecha) i
          1. albo czekać i przejść pod nowego właściciela (który może zacznie teraz na
          wiosnę budować, a może nie zacznie???) albo
          2.wycofać się całkiem.
          Zrobiliśmy to drugie, bo i tak straciliśmy prawie pół roku czekając na coś co
          tylko istniało na jakichś tam planach :( Szkoda...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka