Dodaj do ulubionych

sposoby na korki

05.09.07, 22:24
macie jakies sposoby na korki? ja codziennie spedzam ponad godzine w aucie, wyjezdzajac z domu kolo 8 rano. zanim zawioze dzieciaki do szkoly i dojade do firmy, mija czasem poltora godziny! wstawac 2 godziny wczesniej? o 5 rano? w moim przypadku odpada tramwaj, bo mam fatalne polaczenia. krakow jest po prostu zablokowany, kompletnie zatkany. we wszystkich mozliwych miejscach remonty drog. mozna dostac szalu. tu sie nie da uzywac samochodu jako srodka komunikacji dla 4 osob w miescie . wkurza mnie jak widze dlugi korek a w prawie kazdym aucie siedzi jedna jedyna osoba. korek dlugi na kilkadziesiat aut to jest raptem jeden nie calkiem pelny autobus. to wszystko postawione na glowie.
Obserwuj wątek
    • sabbina Re: sposoby na korki 05.09.07, 22:51
      to co się dzieje teraz to MASAKRA !
      przyznaję....

!
      • zielonki Re: zawsze tak jest jak deszcz pada. 05.09.07, 22:56
        ludzie używają sut jako parasoli.
        • komentatorkabloga Re: zawsze tak jest jak deszcz pada. 07.09.07, 09:33
          :-))))

co to sa suty? Sutki? Czy chodzi o auta? ;-)
          No ale przeciez nie ma sensu wlec sie w takim parasolu przez pol miasta dluzej nizby sie jechalo tramwajem. No i eksploatacja parasola jest o wiele tanwsza niz auta.
          • kr_kr Re: zawsze tak jest jak deszcz pada. 07.09.07, 11:28
            > No ale przeciez nie ma sensu wlec sie w takim parasolu przez pol
            > miasta dluzej nizby sie jechalo tramwajem.

Lepiej najpierw kilkaset metrów w deszczu zapychać do autobusu, stać i czekać na
            przystanku bez wiaty, potem trzy razy w lejącym deszczu się przesiadać biegając
            po skrzyżowaniach, żeby na koniec kolejne parę setek metrów zapychać do pracy?
    • klaczkafiglaczka Re: Godzina w aucie jest na wagę złota!!! 07.09.07, 12:44
      Pamiętam jak z siostrą dojeżdżałyśmy autkiem do pracy do redakcji w Warszawie, przez całe zakorkowane budową metra miasto. To była bezcenna godzina, bo robiłyśmy to, czego można nie robić rano w domu: modelowanie włosów na szczotce (nie szkodzi, że wyglądasz jak jednorożec w samochodzie), makijaż (długi korek do świateł), poprawianie tekstu do druku (niegdyś długopis, dziś laptop), słuchanie pożyczonej płyty (w domu przeszkadzają w spokojnym odbiorze domownicy), przeglądanie katalogu mebli czy czegoś tam, porządkowanie torebki, nauka języka...
      • malpiarnia Re: Godzina w aucie jest na wagę złota!!! 07.09.07, 13:17
        czy rowniez naprawialas autko po drodze?
        • klaczkafiglaczka Re: Godzina w aucie jest na wagę złota!!! 07.09.07, 13:23
          Hiii hiii... moja sister kleiła kiedyś gałkę zmiany biegów na lakier do paznokci. Ale tej historii tu nie opowiem, skasowaliby. ;-D
          • 00jacek00 korki 07.09.07, 14:36
            swoja drogą, to tylko we wspanialej Polsce, ktos tak genialny zorganizowal
            przebudowe w trybie hurtowym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka