Gość: duck hunter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.07, 22:59 Panie Tajster dość już mam Pańskiej niekompetencji. Wynocha!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nonieee Re: Mroovek masz calkowita racje!! 09.09.07, 08:34 Nie znam tego pana ale wiem, ze osoba odpowiedzialna za remonty drog w Krakowie powinna zmienic prace. Ten ktos jest szalony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liszka Re: Tajster musi odejść! IP: *.autocom.pl 09.09.07, 20:18 jak leśnik może zarządzać transportem drogowym w dodatku w mieście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakorkowanyw sieci Korki na ulicach, nowe remonty dróg w planie IP: *.net.autocom.pl 08.09.07, 07:30 Remonty są niezbędne, w czasie deszczu chętniej wsiadamy do samochodu ale.... 1. Plan remontów nie jest przygotowywany w oparciu o mapę istniejących już remontów- jest kasa robić nie jest ważne gdzie - że będzie jeszcze trudniej poruszać się po mieście . Jest kasa to w kilka minut i jest pomysła żeby robić remont - ( zresztą potrzebny) tylko nie skoordynowany z istniejącymi warunkami na ulicach.A zresztą jak wymagać od leśnika spojrzenia perspektywicznego. Planowanie i zarządzanie to w KZD ( ZDiT) domena Dyrektora - Dzięki temu choć remontów jest wiele , jeszcze więcej napraw jest po tych super hiper remontach.A kasa płynie. I nikogo nie ma do rozliczenia z tej kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Korki na ulicach, nowe remonty dróg w planie IP: *.autocom.pl 09.09.07, 10:34 To jeszcze nic! Ulica Piłsudskiego najpierw miała kostkę, potem zmienili na asfalt, a teraz w tym asfalcie znowu są dziury! i znowu bedą to łatać. A jak zaczna łatać, to niebawem będzie cała nawierzchnia do wymiany! I nikt za to nie beknie! A zapłacimy my wszyscy, jak zwykle. Tajster na bruk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WKNY Korki na ulicach, nowe remonty dróg w planie IP: *.ghnet.pl 08.09.07, 07:47 Niech ten dyrektor sie nie zdziwi jak ktos w koncu przyjdzie obic mu morde. Ten sk...syn powinien dostac dobrego kopa moze zaczal by mysleć. Moje przesłanie do pana: k..wa weź sie do roboty bo jestes po to zeby ludziom SŁUŻYĆ i POMAGAĆ a nie UTRUDNIAĆ ZYCIE! Wiesz ciulu ile ludzi stoi w korkach przed i po robocie tylko i wyłacznie dlatego ze montujecie sygnalizacje ktora blokuje ruch albo wymyslacie remonciki 100m kawałka asfaltu na głównej trasie ruchu AKURAT WE WRZEŚNIU dodajac ludziom gdzies 30 min siedzenia w aucie. Nie dało sie połączyć remontów razem? Zamknąć trase raz a dobrze? I nie pie... mi tu że kasy nie było. Była tylko nie na to. O ludziach sie tam u was nie myśli, a jak myslicie ze jestescie ponad to, to wróć do początku. Trzeci świat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WKNY Aha no tak, zbliża sie zima, IP: *.ghnet.pl 08.09.07, 07:54 to swietny czas na remont Wielickiej. K..wa ile jeszcze paranoi? Zamiast wyremontowac wielicka jednym ciegiem w wakacje, to oni pie...ą sie z tym już od 3 lat i remontuja ta droge każdej zimy, spokojnie przeczekując wakacje. No k...wa piecioletnie dzieci lepiej zaplanowałyby ten remont. Oczywiscie bedzie pie...lenie że budżet pozwala tylko na to, nie ma pieniedzy, bla bla. A g..no mnie to obchodzi! Ludzie sa najważniejsi a nie jakies problemy logistyczne z wasza kasą. Może trzeba sie zastanowic nad zbiorowym pozwem wobec urzedasow za stracony czas w korkach samochodowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gzzzz Re: Aha no tak, zbliża sie zima, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.07, 19:31 masz racje, ale... To nie jest wina urzednikow, to wina dyrektora, który tak potrafi zastraszyc ludzi, jak mało kto. Oni tam tancza tak jak ten lesnik- zombie im zagra. Było mi dane zobaczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WKNY Re: Aha no tak, zbliża sie zima, IP: *.ghnet.pl 09.09.07, 12:15 Ale ja sie z toba zupełnie zgadzam i mówiąc "urzędnik" mam na myśli tych z najwyższej półki czyli np. Tajster, Majchrowski. To przecież też urzędnicy a nie żadne pany na włościach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec fajnie, a na kogo głosowałeś? IP: *.2-0.pl 13.09.07, 01:07 jeśli głosowałeś na Majchra, to domyślnie też poparłeś leśnika i całą tą "metodologię" remontów i zarządzania drogami. Jak nie głosowałeś w ogóle, to... równie dobrze możesz wylewać żale na onecie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jackfrost Korki na ulicach, nowe remonty dróg w planie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.07, 08:38 Nawierzchnia na ul. Wielickiej to dramat ; to najgorsza droga z tych najważniejszych ulic w Krakowie dla kierowców poruszających się tym odcinkiem , pełna muld i garbów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mA Re: Korki na ulicach, nowe remonty dróg w planie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.07, 10:36 To prawda, na odcinku niedaleko Wlotowej jest tak źle że aż mi się dom trzęsie gdy wieczorem jedzie jakaś duża ciężarówka. A od drogi jest ponad 100 metrów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1435 Korki na ulicach, nowe remonty dróg w planie IP: *.ghnet.pl 08.09.07, 09:05 a na co można liczyć ? na Tajstera , który jest leśnikiem ? facet nie ma pojęcia o komunikacji podobnie jak jego szef jak już Grabskiemu łamie się głos to zapowiedź koszmaru w końcu kierowcy się wkurzą i wywiozą jednego gamonia z Centralnej w plener Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowca Skandal Panie Majchrowski IP: *.eranet.pl 08.09.07, 09:22 Jeden wielki skandal na krakowskich ulicach - dla kogo robione są te remonty? Dla samego prowadzenia remontów czy też może dla poprawy życia mieszkańców? Panie Majchrowski, Tajster i inni z magistratu - trochę rozmumu w prowadzonych remontach. Pamiętajcie, że wybierają was mieszkańcy, którzy codziennie stojąc w coraz to nowych korkach, odmieniają po raz setny: idiota, kretyn, bezmózgowiec... itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Re: Skandal Panie Majchrowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.07, 09:58 > Pamiętajcie, że wybierają > was mieszkańcy, którzy codziennie stojąc w coraz to nowych korkach, > odmieniają po raz setny: idiota, kretyn, bezmózgowiec... itp. ... a jak staną nad urną wyborczą to dopada ich nagła amnezja ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Skandal Panie Majchrowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.07, 16:17 ooojjjj zapomniałeś chyba że to druga i ostatnia kadencja chcą czy nie chcą. Nawiasem mówiąc nie wiem czy pamiętacie jak to szybko i sprawnie prowadzono remonty jesienią przed wyborami? Ja pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemy48 Korki na ulicach, nowe remonty dróg w planie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.07, 10:29 Chyba ich poje..ło ? Każą przesiąść się na komunikację miejską - dobre sobie . Jak tak dalej pójdzie to wywieziemy Zarząąd Dróg na taczkach Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: Korki na ulicach, nowe remonty dróg w planie 08.09.07, 11:27 A czy komunikacja miejska Krakowa zawiezie mnie do Rzeszowa podczas remontu Wielickiej?? Samochód ma tę zaletę, że można dużo rzeczy nim przewieźć. W pociągu tylko tyle ile ręce uniosą i plecy. Wielicka od dawna nadawała się do remontu, ale w czasie wakacji. W Rzeszowie jak się biorą za remont to z sensem. W październiku ma być remontowana główna ulica Piłsudskiego, jeden miesiąc!! Praca będzie przez całą dobę!! W Krakowie to chyba by umarli z przepracowania przy takim tempie. Proponuję zrobić remonty wszystkich ulic wylotowych Krakowa naraz. W ten sposób rozwiąże się problem dużej ilości samochodów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rio Re: Korki na ulicach, nowe remonty dróg w planie IP: *.chello.pl 08.09.07, 11:51 W Krakowie jak tylko ktoś głośniej stuknie zbera się sto osób i protestuje, w tym mieście nie da rady niestety. Kilka razy próbowano prac przez 24h ale zawsze byłoy protesty i na tym się kończyło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm na Wielickiej pod Tesco ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.07, 19:40 albo na obwodnicy auitostradowej ?! nie przesadzaj !....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Jedyną szansą jest komunikacja miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.07, 10:55 Taka jest rzeczywistość aut na pewno nie będzie mniej. A remonty ulic to tylko półśrodki. 1)Należy inwestować w transport publiczny, musi być konkurencja dla MPK. 2)Musi być więcej tras rowerowych 3)Muszą powstać zupełnie nowe linie tramwajowe bo metro w Krakowie to poroniony pomysł 4)W prywatnych autach nie powinno się jeździć samemu, gdzieś słyszałem o takich rozwiązaniach zakazujących wjazdu tylko kierowcy, powinien mieć pasażera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TM Re: Jedyną szansą jest komunikacja miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.07, 15:21 A jak ktos mieszka w miejscu gdzie są korki i musi sam dojechac do domu. To mu nie wolno hehehe. Zastanó się co ty piszesz. A metro e krakowie byłoby niezłym rozwiązaniem mniej wiecej 3 linie załatwiłby sprawę. Po pierwsze ludzie chętniej korzystają z metra niż z innych komunnikacji miejskich.(nie kapie na głowę, zazwyczaj nie ma opóźnień wywołanych korkami) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: Jedyną szansą jest komunikacja miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.07, 16:49 to chodzi o ludzi dojeżdżających do centrum! wiem że coś takiego istnieje, ale też wiem że w Polsce to raczej utopia niż rozwiązanie problemu. No ale można sprobować. Nas nie stać nawet na pół linii metra zwłaszcza pod Krakowem. A ty chcesz 3 robić, Za nim by wybudowano 3 linie, ilość absolwentów archeologii na UJ musiałaby wzrosnąć do 300. Bo bez tych prac archeologicznych w Krakowie nie można wykopać dołka dla martwego psa. nikt nie ruszy z budowa pod rynkiem. Miasto zainwestowało w szybki tramwaj. może to da rade? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm a po co metro pod Rynkiem ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.07, 19:27 metro ma służyć krakowianom czy turystom ? metrem krakowianie mają szybko dojeżdżać na codzień do pracy, a nie raz na miesiąc na weekendowy wypad do knajpy albo na spacerek po Starym Mieście ! powiedz mi ilu krakowian pracuje na Rynku ? wg mnie metro mogło by lekkim łukiem ominąć rejon Rynku (np jedna linia pod ulicą Dietla a druga pod alejami Trzech Wieszczów) - w ostateczności ten, kto chciałby się tam dostać przeszedłby się spacerkiem i nic by mu się nie stało !!! zresztą czy obecnie tramwaje i autobusy wjeżdżają na Rynek ?! NIE ! i nikt nie narzeka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realita Re: Jedyną szansą jest komunikacja miejska IP: *.bredband.comhem.se 09.09.07, 05:12 Szybki tramwaj do Skawiny i do Wieliczki, zamiast malych busow (przeciazone duze niebezpieczenstwo dla pasazerow) w godzinach szczytu duze autobusy do miejscowosci poza Krakowem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiona Linie napowietrzne IP: *.kolornet.pl 09.09.07, 14:16 Metro rzeczywiście trudno byloby pociagnac na terenach ze stara zabudowa (osiadalo, kwestia starorzecza Wisly, etc.). W Poznaniu maja poza centrum szybki tramwaj jadacy nasypem, a gdzie indziej sa kolejki poprowadzone czesciowo estakadami. Tramwaj w Krakowie sie sprawdzal przed era remontow lepiej niz autko. Moze warto pomyslec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm pkt 4 - totalny absurd ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.07, 19:34 jak sobie to wyobrażasz w praktyce ?! przykład : mieszkam w okolicach Wieliczki, w mojej firmie tylko ja jadę z tego kierunku, więc niemożliwe jest poruszanie się razem z kolegą z pracy, bo każdy z nich praktycznie rozjeżdża się w innym kierunku peryferii (a chciałbym, bo przy dzsiejszych cenach paliwa byloby połowe taniej, czyli jakieś 200 zł miesięcznie) !!! nie zabiorę też sąsiada, pracuje on bowiem w innej firmie i w innych godzinach !!! poza tym, ja na Stradomiu, a on na Karmelickiej, więc któryś z nas musiałby i tak złamać ten przepis i przejechać ostatni odcinek samemu w aucie !!! (a przy tym najważniejszy, bo chodzi Ci chyba o ograniczenie ruchu w centrum a nie przykładowo w Prokocimiu czy Kurdwanowie)... mam więc nadzieję, że jasno uzasadniłem jak ten pomysł "trąci paranoją" ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: pkt 4 - totalny absurd ! IP: *.2-0.pl 13.09.07, 01:20 w cywilizowanym mieście dojechałbyś w rejon Tesco na Wielickiej, zostawiłbyś auto na parkingu, tuż obok na przystanku wsiadłbyś w szybki (z powodu prędkości, a nie ilości szybek) tramwaj, który w 15 minut dowiózłby cię w rejon Dietla. W czasie tych 15 minut jazdy przejrzałbyś poranną prasę, wykonał parę telefonów itp. Tak będzie w Krakowie, ale dopiero za 25 lat ;) Notabene, park&ride to tak stary i skuteczny pomysł, że aż nieprawdopodobne jest, iż w Krakowie wymyślamy "własną drogę mobilności ludzi w miastach" - albo jedziesz _tylko_ autem, albo _tylko_ tramwajem, albo _tylko_ rowerem. Razem niedasie. Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: Jedyną szansą jest komunikacja miejska 09.09.07, 18:43 @magi: jeśli wracam do centrum, do wynajętego mieszkania, samemu z podróży to muszę szukać kogoś do zabrania, bo inaczej nie dojadę?? Trąci mnie to trochę totalitaryzmem, jeśli siłą ma być egzekwowane. Owszem, edukacja ekologiczna powinna uświadamiać konieczność takich rozwiązań, ale nie za pomocą prawa. Czy podobnie rozwiążemy problem braku mieszkań i zaczniemy wyliczać normatyw dla każdego członka rodziny. I jeśli jest za dużo metrów, to dokwaterujemy lokatorów?? Tak był w początkach PRL-u. Lepiej do tego nie wracać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Korki na ulicach, nowe remonty dróg w planie IP: *.void.pl 08.09.07, 12:07 sam jestes poroniony ale co ja Ci zrobie...jak sie siedzi cale zycie w Polse i oglada dobytek infrastruktualny tego kraju to sie nie dziwie ze twierdzisz ze metro w Krakowie jest nieporzebne!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR Królowej Jadwigi od Salwatora - trzeba udrożnić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.07, 12:18 Powinna być na stałe DWUKIERUNKOWA. Wszyscy to mówią, teraz trzeba to szybko ZROBIĆ! Zakazy zatrzymywania, likwidacja wysepki koło szkoły (inna organizacja przejścia),skrzyżowanie z Focha, modernizacja świateł itd. Jeżeli to jest niemożliwe , to można odwrócić - jeden kierunek ruchu - od Salwatora do Focha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bili Re: Tajster musi odejść ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.07, 14:27 Czy mamy nowego krakowskiego ojca dyrektora? Odpowiedz Link Zgłoś
precesja Tajster - Majchrowski 08.09.07, 12:47 Tajster - Majchrowski są w jednej komitywie. Krakowieanie wybrali Majchrowskiego więc skąd ten jazgot? Chcieliście takiego Prezia to macie i Tajstera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Święto pieszego kierowcy. IP: *.autocom.pl 08.09.07, 12:48 Jak tak dalej pójdzie, będziemy obchodzić Święto Pieszego Kierowcy. Bareja się kłania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stop Komunistyczne złogi Tajster- Majchrowski IP: *.ghnet.pl 08.09.07, 13:07 Ale krakowianie wybrali sobie prezydenta i jego hakowego - imć Tajster musi wiele wiedzieć o ciemnej stronie Majchrowskiego - bo ten mimo oczywistej niekompetencji Tajstera chroni go jak Fidel socjalizmu na Kubie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Korki na ulicach, nowe remonty dróg w planie IP: *.compower.pl 08.09.07, 14:59 To co się dzieje teraz na ulicach w Krakowie to jakaś masakra! Dojazd z pracy, który zwykle zajmował mi max 30 minut teraz zajmuje mi blisko godzinę. Szukam tras alternatywnych, ale jest tylko gorzej. A to dopiero wrzesień! Jak przyjadą studenci to będzie apokalipsa. Jak można było zacząć remont al. 29-go Listopada zanim skończy się remont Ronda Mogilskiego. I na co ten remont jest potrzebny? Po zlikwidowaniu lewoskrętu w Prandoty i przeniesieniu przystanku za skrzyżowanie budowa dodatkowego pasa dla autobusu na tym odcinku jest prawie tak potrzebna, jak nie przymierzając estakada nad rondem Polsadu. Propozycja, żeby korzystać z komunikacji miejskiej to jakiś żart. Jeżdżą co pół godziny, są zatłoczone i też stoją w korkach. Nie to żebym tęsknił za komuną, ale pamiętam jak kluczowe linie jeździły co 5-7 minut. To była komunikacja miejska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Powinno się zrobić demonstrację! I Tajstera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.07, 15:20 wynieść na taczkach! Ludzie ruszcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Korki na ulicach, nowe remonty dróg w planie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.07, 16:47 W normalnie zarządzanym mieście powinno się: 1. wykonywać na bierząco nowe alternatywne trasy i jeśli to tylko możliwe dopiero po ich otwarciu prowadzić remonty na trasach starych. W naszy mieście nikt nie bierze tego pod uwagę. 2. oczywistym jest to, że prace powinny być prowadzone na trzy zmiany i 24h na dobę a już napewno na trzy zmiany w miejscach, które są zwykle i tak zakorkowane w szczycie komunikacyjnym. W naszym mieście prace najczęściej przeprowadzane są w godz. od 8:00 do 16:00. Mozna tez odniesc wrażenie że ludziom pracującym przy remontach tak nie specjalnie się spieszy. 3. jeszcze bardziej oczywistym jest to, że roboty zlokalizowane w niedalekiej odleglości nie powinny się zbiegać w jednym czasie. W naszym mieście nikt najwyraźniej o tym nie myśli. 4. remont czy przebudowa istniejącej obwodnicy powinna ograniczać do minimum remonty w mieście. Każdy ma chyba wrażenie że nikt tego nie koordynuje. Niby proste rozwiązania, ale w Krakowie wygląda to niestety inaczej. Urzędnicy planując przetarg i koszty z nim zwiazane zupełnie nie biorą pod uwagę ogromnych kosztów pośrednich które (nie zdziwiłbym się) przekraczaja moze wartośc robót. Stracony czas, paliwo spalone w korkach, spaliny, paraliż miasta, ogromne trudności z dotarciem na dworzec czy lotnisko, hałas, zszarpane nerwy, spowolnienie rozwoju gospodarczego w regionie (czy ktoś ma wątpliwości?) TO TEZ SĄ NIEBAGATELNE STRATY których jednak nie widać na fakturze za roboty budowlane! Często nie da się ich nawet przeliczyć na pieniądze. Niestety najwyraźniej nikt tego nie kalkuluje. PYTAMY DLACZEGO?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dość Re: Korki na ulicach, nowe remonty dróg w planie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.07, 17:39 Całkowita zgoda. Należy może znaleźć urzędników odpowiedzialnych za planowanie remontów i rozliczyć ich. Jest to normalne działanie na szkodę społeczeństwa, poprzez nieudolność i ignorancję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie ma mocnych Korki na ulicach, nowe remonty dróg w planie IP: *.net.autocom.pl 08.09.07, 17:46 Plany remontów dróg są zapewne tak samo dobrze przygotowywane jak remont siedziby zarządzającego czyli: ZDiK, KZD, ZDiT czy następnie Ratusz Komunalny. Zarządzający czyli z zawodu dyrektor, zaczyna od kuchni i kabin natryskowych oraz wycieraczek z napisem: witamy w ZDiK - miłego dnia w KZD, witamy w ZDiT nastepny remont czeka w kolejce:na 100% będzie to witamy w Ratuszu Komunalnym. To są istotne remonty a nie drogi i chodniki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ere Wynocha Tajster z Krakowa Przekrencie IP: *.devs.futuro.pl 08.09.07, 18:20 Wszyscy doskonale wiedzą co u niego pracowali lub byli podwykonawcami kzd jaki to przekręt jest Ten cały Tajster Przetargi odbywały się z korzyścią materialną dla pana dyrektora . Zawsze coś dyrektor musiał z tego mieć bo inaczej nie rozmawiał z firmą . A dobre były te które coś za darmo dla niego dawały w grę wchodzą przeróżne rzeczy Od wanien, pryszniców, elektronika, telewizory, telefony po miód . Co dziwne na wszystko skubaniec ma faktury . To się nazywa kombinowanie Dlatego drodzy przyszli dyrektorzy uczcie się jak się mieszkańców okradać aby nikt ani nic cię nie złapał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: killer niektórym się to podoba.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.07, 18:22 wystarczy poczytać komentarze pod tym tekstem www.krakopolis.pl/news,325 masakra :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esc Re: Korki na ulicach, nowe remonty dróg w planie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.07, 18:54 Z jakiegoś bliżej nieznanego (???) powodu Pan Leśnik od dróg pojawia się w każdej kolejnej kadencji w tym mieście. Niezatapialny czy co??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm no to po Prokocimiu tez już sie nie pojedzie luźno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.07, 19:19 następny równoległy remont newralgicznej trasy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Wnuk O.T.W.O.R.Z.Y.Ć Królowej Jadwigi... IP: *.devs.futuro.pl 08.09.07, 21:08 Władze miasta powinny wreszcie otworzyć Królowej Jadwigi... co więcej ta droga powinna być zawsze dwukierunkowa, albo przynajmniej do momentu wybudowania tunelu 'pod Kopcem'. + KONIECZNIE poszerzenie Piastowskiej, przecież tam jest mnóstwo miejsca Nie potrafię rozumieć dlaczego nikt o tym jeszcze nie pomyślał. Odpowiedz Link Zgłoś