monia-m4 17.09.07, 07:09 Szukam kogoś do regulacji i uszczelnienia naszych świetnych "drewnianych" okien. Czy możecie kogoś polecić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
p.manczyk Re: Regulacja okien 17.09.07, 10:08 A okres gwarancji już się skończył? Jesli nie, to dzwoń do NM/Warbud niech przyślą Stolbud, i niech reguluą/naprawiają. Odpowiedz Link Zgłoś
monia-m4 Re: Regulacja okien 17.09.07, 10:47 No niestety się już skończył okres gwarancji. Mieszkam w Londynie. Odpowiedz Link Zgłoś
paulusagain Re: Regulacja okien 17.09.07, 20:24 najlepiej weź tych chłopków którzy naprawiają usterki na naszym osiedlu,plątają sie między blokami codziennie :) Odpowiedz Link Zgłoś
bnm123 Re: Regulacja okien 18.09.07, 22:32 czy w Rzymie mamy jeszcze gwarancję na okna czy trzeba już we własnym zakresie. monia-m4 daj namiar na jakiegoś fachowca jeśli takiego znalazłaś Odpowiedz Link Zgłoś
p.manczyk Jaki jest okres gwarancji na okna? 07.01.08, 21:13 Chciałem podbić wątek i zapytać, może ktoś wie jak długo obowiązuje gwarancja na okna? Popsuły mi się drzwi balkonowe a 2 dni temu minął roczek od podpisania aktu. tandeta.... Odpowiedz Link Zgłoś
p.manczyk Re: Jaki jest okres gwarancji na okna? 07.01.08, 21:17 To jeszcze raz ja. Na stronie stolbudu znalazłem info, że udzielają na swoje wyroby 3 letniej gwarancji. www.stolbudpruszynski.pl/index.php?s=o_firmie Pozdrawiam/ Paweł Manczyk Odpowiedz Link Zgłoś
paulusagain po gwarancji 08.01.08, 17:10 ale z was śmieszki-orzeszki :) Gwarancja już nam sie skończyła. Teraz można sobie pozatykać okna taśmą albo zasilikonować żeby nie wiało. A tych chłopków co sie niby plątają to zostawcie w spokoju. Oni sie znają na otwieraniu puszek z napisem "tatra mocna",a nie na regulacjach, dlatego tak sie chwielą na nogach a wali od nich browarami z 10m. Ale z nich śmieszki-opryszki. Nie ma co, zaraz będzie lato, więc niech sobie wieje przez okna- gratisowa klimatyzacja! Odpowiedz Link Zgłoś
p.manczyk Re: po gwarancji 09.01.08, 19:00 ... a właśnie, że nie. Wiem z pierwszej ręki, że gwarancja na okna jest taka, jak na ściany czyli 3 lata. Już złożyłem pismo w sprawie raklamacji i czekam na odzew. Co prawda od tego, że okno jest krzywe to się mogą wykręcać, ale z rozsypanym zamkiem już im tak łatwo nie przejdzie. zatem jak macie coś z oknami to piszcie pisma i do Novo Maaru. Odpowiedz Link Zgłoś
bnm123 Re: Jaki jest okres gwarancji na okna? 08.01.08, 22:54 ja złożyłam pisemnie do NM wniosek z prośbą o regulację okien i był dośc szybki odzew. Jednak "fachowcy" wiele nie zrobili bo mi wytłumaczyli że "tak ma być" i "ze to nie oni takie usterki mają naprawiać". ogólnie niewiele zrobili. Odpowiedz Link Zgłoś
sheva69 "tak ma myć i już" 13.01.08, 09:45 Jeśli te chłopki mowią że "tak ma być" tzn że tak ma być faktycznie. Nie czepiajcie sie ich bo znają sie chłopki na swojej pracy. U mnie wymienili uszczeli, wyregulowali okna i w mieszkaniu mam cichutko. Tylko trzeba być wobec Panów uprzejmym, np zaproponować kawe, ciasteczko itp, wtedy ładnie naprawią :) Odpowiedz Link Zgłoś