Dodaj do ulubionych

Widziane 11.07.2003r.

IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 11.07.03, 04:10
No dzisiaj jeszcze nic nie widziałem, ale wybieram się do GOPu, więc może coś
zobaczę... na przykład najnowsze nabytki PKM Świerklaniec, hihihihi :-] albo
solówki na trójce, czwórce i takich tam...

Pozdrawiam!
LOKI
Obserwuj wątek
    • adas29 Bomba 2018 11.07.03, 08:11
      #2018 - GLORIA. Następna bomba w ruchu liniowym na 24-03 dziś.
      A stare stoją w bazie, bo na "6" sporo stopiątek jeździ.
      • Gość: mouset Re: Bomba 2018 IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 11.07.03, 08:56
        Trzeba oszczędzać! Kolega nie wie? ale ciiiiiiii MPK cacy
    • bzyyk1 Re: Widziane 11.07.2003r. 11.07.03, 14:46
      Scania PE 189 na ul.Klasztornej. Następnie skręciła w ul. Ptaszyckiego. Działo
      się to około godz. 12:30
      • Gość: Karol37 Re: Widziane 11.07.2003r. IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.03, 15:08
        bzyyk1 napisał:

> Scania PE 189 na ul.Klasztornej. Następnie skręciła w ul. Ptaszyckiego.
        Działo
        > się to około godz. 12:30

Skręciła nie w Ptaszyckiego, tylko w aleje Jana Pawła II i to był wyjazd na
        linię 152. Rano po piątej na tym skrzyżowaniu jest pełno Scanii. Jadą zarówno
        w kierunku pl. Centralnego, jak i przez ul. Bulwarową do CAHTS.
        • bzyyk1 Re: Widziane 11.07.2003r. 11.07.03, 15:13
          Gość portalu: Karol37 napisał(a):

> bzyyk1 napisał:
          >
          > > Scania PE 189 na ul.Klasztornej. Następnie skręciła w ul. Ptaszyckiego.
          > Działo
          > > się to około godz. 12:30
          >
          > Skręciła nie w Ptaszyckiego, tylko w aleje Jana Pawła II i to był wyjazd na
          > linię 152. Rano po piątej na tym skrzyżowaniu jest pełno Scanii. Jadą
          zarówno
          > w kierunku pl. Centralnego, jak i przez ul. Bulwarową do CAHTS.

Och Karol, pomyliłem się. Dzięki za poprwienie. ;)))
          • Gość: Karol37 Re: Widziane 11.07.2003r. IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.03, 15:19
            bzyyk1 napisał:

> Och Karol, pomyliłem się. Dzięki za poprwienie. ;)))

No masz szczęście. Gdybyś taką gafę zasadził na "Forum Zbigniewum" został byś
            skazany na banicję przez samego Wielkiego Zbigniewa, albo co gorsze zawiało by
            ci ucho. ;)
            • Gość: Clint Re: Widziane 11.07.2003r. IP: *.ramtel.com.pl / 172.16.6.* 11.07.03, 15:41
              Darmowy przejazd w #14 (603+604) kasowniki nie dzialaly :)
              • kuba203 Re: Widziane 11.07.2003r. 11.07.03, 16:45
                Pomału widok wagonu 203 na mieście przestaje dziwić, skoro jeździ kilka razy w
                tygodniu :)) Dziś na 24 :))
                • Gość: jm Re: Widziane 11.07.2003r. IP: 62.181.178.* 11.07.03, 17:04
                  Dziś widziałem DD419 na 139!!,
                  na 29-listopada około godz. 16, jadące w kierunku Bronowic.
                • Gość: ADAŚ Re: Widziane 11.07.2003r. IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 11.07.03, 20:40
                  kuba203 napisał:

> Pomału widok wagonu 203 na mieście przestaje dziwić, skoro jeździ kilka razy
                  w tygodniu :))

Równie dobrze może co niedziele prowadzić się na wybranej linii, np. "11". Tak
                  jak enka na "2". A tutaj obsługa prompkowców już nie jest potrzebna.
                  • kuba203 Re: Widziane 11.07.2003r. 11.07.03, 21:00
                    Ja chcę na 9!!! Albo najlepiej 210+155, jeśli są sprawne w ogóle. Ehhhh,
                    marzenia :))
                    • Gość: ADAŚ Re: Widziane 11.07.2003r. IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 11.07.03, 21:03
                      kuba203 napisał:

> Ja chcę na 9!!! Albo najlepiej 210+155, jeśli są sprawne w ogóle. Ehhhh,
                      > marzenia :))

No to już prędzej, bo kanciak mógły być momentami zapchany
                      • kuba203 Re: Widziane 11.07.2003r. 11.07.03, 21:16
                        Gość portalu: ADAŚ napisał(a):

> No to już prędzej, bo kanciak mógły być momentami zapchany

W niedzielę nie, ale podwójne Stodwójki są po prostu ładniejsze :)) Poza tym
                        203 jeździ tak jak mówię kilka razy w tygodniu, a 210 też by się
                        przydało "przepalić" raz na jakiś czas :))
                        • Gość: ADAŚ Re: Widziane 11.07.2003r. IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 11.07.03, 21:23
                          kuba203 napisał:

> W niedzielę nie, ale podwójne Stodwójki są po prostu ładniejsze :)) Poza tym
                          > 203 jeździ tak jak mówię kilka razy w tygodniu, a 210 też by się
                          > przydało "przepalić" raz na jakiś czas :))

A ponieważ nie ma kasy, to niech będzie w ramach normalnych brygad na wybranych
                          liniach.
                          • kuba203 Re: Widziane 11.07.2003r. 11.07.03, 21:25

> A ponieważ nie ma kasy, to niech będzie w ramach normalnych brygad na
                            wybranych
                            >
                            > liniach.

Zgadzam się :))
                            • Gość: Locutus Re: Widziane 11.07.2003r. IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 12.07.03, 23:37
                              Ja też!
        • Gość: mouset Re: Widziane 11.07.2003r. IP: 62.233.183.* 12.07.03, 09:01
          Wyjeżdżają 3 szt 172, 3 szt 152, a jedna jest dwuwjazdowa
    • Gość: ADAŚ "192" IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 11.07.03, 20:38
      Bieńczyckie jelczydło na niej widziane.
    • Gość: ADAŚ Przejażdżka "trójką - zero trzy" IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 11.07.03, 20:54
      Godzina 17.50. Przystanek "Wlotowa". W kierunku centrum podjeżdża 3-03
      (632+633). Motorman z charakterystycznym wąsem. Wsiadam i ruszamy. Tramwaj
      zapierdala, że aż huczy. I tak nawet na Limanowskiego !!! Wytrzepało
      pasażerami, ale jazda należała do czadowych. Czyli te stare "stopiątki" wiele
      potrafią, a chcą je kasować.
      Aha, jeszcze ten wąs-motorman był tak uprzejmy, że na przystanku nieopodal pl.
      Boh. Getta poinformował dokładnie pasażerów jakimi ulicami będzie prowadzić
      objazd. Wymienił WSZYSTKIE CZTERY nazwy ulic (łącznie z Legionów)!!!
      Panie motorniczy, chcę znów na Pana trafić, bo wyjebiście Pan prowadzi yeah.
      • kuba203 Re: Przejażdżka 'trójką - zero trzy' 11.07.03, 20:59
        W 11 motorniczy też zapowiedział objazd, ale najwyraźniej niektórzy są głusi,
        bo i tak w wagonie wybuchła ogólna panika gdy nie skręciliśmy w Starowiślną :))
        • Gość: ADAŚ Re: Przejażdżka 'trójką - zero trzy' IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 11.07.03, 21:01
          kuba203 napisał:

> W 11

ooo - kolega już się przyzwyczaja
          I BARDZO DOBRZE !!!
          Nie potrzeba będzie wiele czasu jak zacznie wołać "Dawać 12" hehehe
          • kuba203 Re: Przejażdżka 'trójką - zero trzy' 11.07.03, 21:12

> Nie potrzeba będzie wiele czasu jak zacznie wołać "Dawać 12" hehehe

Ja chcę TYLKO I WYŁĄCZNIE moje 25 :))
            • Gość: ADAŚ Re: Przejażdżka 'trójką - zero trzy' IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 11.07.03, 21:22
              kuba203 napisał:

> > Nie potrzeba będzie wiele czasu jak zacznie wołać "Dawać 12" hehehe
              >
              > Ja chcę TYLKO I WYŁĄCZNIE moje 25 :))

hihihi - ja nie napisałem dokąd ta "12" miałaby jechać hehehehe
              • kuba203 Re: Przejażdżka 'trójką - zero trzy' 11.07.03, 21:26

> hihihi - ja nie napisałem dokąd ta "12" miałaby jechać hehehehe

Nawet jeśli do Walcowni, to nie skorzystam ;))
      • Gość: Clint Re: Przejażdżka 'trójką - zero trzy' IP: *.ramtel.com.pl / 172.16.6.* 11.07.03, 22:30

> Godzina 17.50. Przystanek "Wlotowa". W kierunku centrum podjeżdża 3-03
        > (632+633). Motorman z charakterystycznym wąsem. Wsiadam i ruszamy. Tramwaj
        > zapierdala, że aż huczy. I tak nawet na Limanowskiego !!! Wytrzepało
        > pasażerami, ale jazda należała do czadowych. Czyli te stare "stopiątki"
        wiele
        > potrafią, a chcą je kasować.
        > Aha, jeszcze ten wąs-motorman był tak uprzejmy, że na przystanku nieopodal
        pl.
        > Boh. Getta poinformował dokładnie pasażerów jakimi ulicami będzie prowadzić
        > objazd. Wymienił WSZYSTKIE CZTERY nazwy ulic (łącznie z Legionów)!!!
        > Panie motorniczy, chcę znów na Pana trafić, bo wyjebiście Pan prowadzi yeah.

On jest przezajebisty, zawsze zadupcza ile wlezie czy to Kapelanka czy
        Limanowskiego. Kiedys w Borku podsluchalem rozmowe dwoch starszych babek na
        przystanku, ktore gadaly wlasnie o tym motorowym, ze to jaki diabel wcielony,
        nie dosc ze tak wyglada to jeszcze odstawia rozne jajca podczas jazdy. Mowily
        ze ponoc nie zatrzymuje sie na przystankach jak nikt nie wsiada :) Dla mnie
        koles debesciak :)
    • kalarep Polska policja pomaga ?? czy przeszkadza ? 11.07.03, 21:08
      Sorki za długi opis ale musze to opisać .. głupote czyjąc albo nie wiem co,
      sami osądzcie...

Drugi dzień objazdów mijał spokojnie jechałem do Biezanowa 9 z lekkim
      opóźnieniem powrót był o wiele gorszy ... wsiadłem do "9" w Prokocimiu o
      16:56... jade mijam Dworcową i widze zajedługi korek na Wielickiem ..
      przypomniało mi się że policja miała udrażniać (przy okazji zobaczyłem 2
      ikarusy na 174 koło siebie na 2 różnych pasach - kto pierwszy ten lepszy;p) i
      usłyszałem gwizdek pana władzy .. podjeżdzam 9 .. pan policjan gwizda i
      puszcza autka na Powstańców myśle qrwa przecież korek jest na Wielickiej co
      ten pacan robi ?? i WIECIE CO !! tak stałęm jak BUC ok 10 MINUT to jakaś
      parioda !! bez jaj Pani motornicza już drzwi otworzyła i tak czekaliśmy sobie
      potem objazd i na R.Mogilskie - opóźnienie jedynie 10 minut.. ehh Panie władzo
      ja bym tak 15 minut gwział w łeb tym gwizkiem ...
      • Gość: ADAŚ Re: Polska policja pomaga ?? czy przeszkadza ? IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 11.07.03, 21:10
        Skomentuję to tak.
        Na studiach miałem kliku policjantów - Boziuuuuuuuu.
        I chyba wystarczy - wszystko jasne.
    • Gość: Locutus PORĄBANE MPK IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 11.07.03, 23:43
      1. Rano widziano 102N (203) na #24.
      2. Potem widziano na #24 solówki, na #7 102Na, a na #27 dwuskłady... tyle że to
      w nieco innym mieście było...
      3. Spodobały mi się gopowskie pośpiechy - wyremontowany świniak pomyka
      osiemdziesiątką po drodze szybkiego ruchu. W 15 minut dojechałem z Katowic do
      Sosnowca.
      4. Spodobały mi się ichnie automaty biletowe - są na większości przystanków w
      centrum.
      5. Po powrocie do Krakowa ujrzałem hańbę MPK - o 22:25 na Dworcu stał ŚWINIAK
      na #129... po chuj? A potem wracałem do Bieżanowa ostatnim kursem #502, który
      był obsługiwany przez... BIEŃCZYCE... nie ma to jak marnotrawstwo kasy... potem
      puściutki pojechał do zajezdni przez pół miasta... widziano także BJ663 na #152
      i jakiegoś innego bidżeja na #192.

PKP mnie też wpieprzyło - w tamtą stronę jechałem skajowym kibelkiem i z
      niewyjaśnionych przyczyn staliśmy 20 minut na stacji SOSNOWIEC JĘZOR... i tyle
      właśnie mieliśmy opóźnienia... A w drodze powrotnej eurokibelek (miękkie
      tapicerowane CZYSTE siedzonka conajmniej jak w Intercity :-) wyjechał z Katowic
      opóźniony o 12 minut... na szczęście nadrobił to na trasie, bo do Bieżanowa
      wracałbym pieszo...

Resztę postów przeczytam jak wstanę i dodam swoje odpowiedzi. Tera idę spać.

GOD NATT!
      • Gość: mouset Re: PORĄBANE MPK IP: *.cm-uj.krakow.pl 14.07.03, 14:58
        Gość portalu: Locutus napisał(a):

A potem wracałem do Bieżanowa ostatnim kursem #502, który
        > był obsługiwany przez... BIEŃCZYCE... nie ma to jak marnotrawstwo kasy...
        potem
        >
        > puściutki pojechał do zajezdni przez pół miasta... .

MPQrwa ma więcej takich kwiatów, wola wjeżdżą na 159 3 razy na Piastowie, 115
        płaszowska w witkowicach, a bieńczycka na Biskupińskiej to dopiero komedia
        kurewska, podobnie wieczorem ostatni 125 na Żłocień jest BJ, a do rydygiera
        scania, ale to jest właśnia cała bezmyslna MPQrwa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka