kinga9944 06.10.07, 18:42 kochani rodacy z Krakowa! my wrocławianie bardzo gorąco Was prosimy o informacje nt.Nelli Rokita.Jesteśmy zakłopotani! o co tu chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grek.greek Adminie - uwaga 06.10.07, 18:54 znowu kolejny post polityczny? Przenosić do Kto nami rządzi. Odpowiedz Link Zgłoś
montenuovo Re: Adminie - uwaga 06.10.07, 19:20 ale ona jeszcze nie rządzi nami. można ją przenieść na forum: "kto nami nie rządzi". poza tym kogo ona obchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Panie Doktorze... 07.10.07, 11:56 ...niechże Pan nie przynosi ujmy swojej potwierdzonej inteligencji i rozległej wiedzy. Podług mnie pani Nelly oczywiście nami rządzi, jest bowiem doradcą, czy też pełnomocmikiem prezydenta Rzplitej - głowy państwa. A także kandyduje do Sejmu z partii, która jest partią władzy i sprawuje tę władzę poprzez rząd. Dlatego przerzucanie się do woli terminami "rządzi-nie rządzi" jest silnie powstrzymywane wcześniejszym ustaleniem co to znaczy "rządzi". Czy rządzi tylko rząd? Czy może parlament jako najwyższa władza? A czy głowa państwa nie rządzi? Czy ma - czy też nie ma wpływu na władzę? I - tak - dalej Odpowiadając zaś na pytanie "kogo ona obchodzi?": otóż obchodzi między innymi Pana. Daje Pan tego dowody zabierając głos w tym wątku. Brak "obchodzenia", czyli zainteresowania, tym się między innymi objawia, że się o tym nie mówi - i nie pisze. Co Pan na to? H. Odpowiedz Link Zgłoś
montenuovo Re: Panie Doktorze... 07.10.07, 17:17 ależ Droga Pani, faktycznie to ona nami nie rządzi. Rządzi nami chwilowa zachcianka, rządzi nami przypadek, rządzi nami natura która w rytmie foxtrota czy samby prowadzi nas przez życie. Idę o zakład że większy wpływ na nas ma halny i deszczowa pogoda i środkowoeuropejski niż niż Nelly czy Głowa. Rządzi nami mocna kawa i spleen a nie przypadkowa osoba na przypadkowym miejscu. Dziś jest tam jutro gdzieś indziej. Co do obchodzenia to zapewniam że wiecej obchodzi nas kończące się masło w lodówce czy tajemnczo kapiący kran niż Nelly z Głową. Dlatego w skompresowanej formie dałem wyraz temu w tym wątku. Pierwsza Doda polskiej polityki niestety nie zawojuje wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
kunegunda.krakowska Re: nelli rokita 06.10.07, 23:30 Kto jest nelli??? NIKT!! I to ja drazni wiec niech ja drazni jeszcze bardziej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
havi1 Re: nelli rokita 07.10.07, 12:06 wiedza dla tych co nie lubią szukać: pl.wikipedia.org/wiki/Nelly_Rokita Dziwna to kobitka nawet czasem kaczki robia na nią wielkie oczy. Odpowiedz Link Zgłoś