Dodaj do ulubionych

A ja mam pytanie

10.05.24, 13:16
Do zagranicznych forumowiczów.

Ale najpierw wideo:

twitter.com/i/status/1788166426714603937

Teraz pytanie. Jak to jest u was. Czy tak jak u nas na filmiku: dziennikarz o coś pyta (chyba merytorycznie) i w odpowiedzi dostaje zjebkę od pytanego. Tylko zjebkę. I to idzie do ludu.
Pytam, bo tak sobie pomyślałem, że ten polski (a może nie tylko polski) zwyczaj jest przyczyną wojenki polsko-polskiej. Bo w zasadzie wyborca nie wie co polityk myśli i jakie ma poglądy. Wyborca z założeni kupuje przekaz albo nie. Tutsi są zachwyceni a Hutu wqrwieni. Albo na odwrót , to bez znaczenia. Tym sposobem dzielimy się na dwie grupy wyznawców dwóch różnych religii. W zasadzie należałoby pogonić jednych i drugich ale nie ma innych.
Obrazu dopełniają przekazy dnia. Czyli formułki wymyślone przez propagandystów klepane co do słowa przez polityków. Pytasz co myśli jeden czy drugi i zawsze dostajesz identyczny tekst.
Wyborcy są traktowani jak debile ale do tego przywykli i to tak, że wypowiedzi polityków nie mają wielkiego znaczenia. Bo ludzi, tak naprawdę, dzieli wiara a nie poglądy.

Pytanie zatem: to tylko polski zwyczaj czy ogólnoświatowy.
Obserwuj wątek
    • monalisa2016 Re: A ja mam pytanie 10.05.24, 14:39
      Na wideo nie mam czasu, rzuciłam okiem na post odpowiadając na twoje pytanie, powiem ze u nas tez tak jest. Ta sama technika, ten sam sposób dyskusji i ten sam cel jej.
    • bottom600 Re: A ja mam pytanie 10.05.24, 15:05
      zimna-wodka napisał:

> Czy tak jak u nas na filmiku: dziennikarz o c
      > oś pyta (chyba merytorycznie) i w odpowiedzi dostaje zjebkę od pytanego."

He he, nie dziennikarz a funkcionariusz tuby propagandowej rządu i nie pyta, a wysnuwa oczerniającą tezę.
      TVN to nie dziennikarstwo lecz szczujnia Tutsi.
    • dorota_333 Jedna mała uwaga 10.05.24, 16:00
      ... pokazywanie posła Kowalskiego jako reprezentanta jakiegoś zjawiska trochę nie ma sensu: ten człowiek jest zjawiskiem sam w sobie. Agresja, bezczelność i zwykła hucpa w zadziwiającym natężeniu.

A jak już zobaczyliśmy filmik, to za posłem Kowalskim zadajemy pytanie (0:25): "Dlaczego Tomasz Siemoniak doprowadził do tego, że ten człowiek uciekł na Białoruś" big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka