gosia.43 19.10.07, 07:21 cisza wyborcza ? Właśnie usłyszałam w "trójce", że powinna.. gosia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzychut Re: Czy na forum też będzie obowiązywać 19.10.07, 07:23 Tak, od jutra nie wolno wklejać mp3 i dawać linków do you tube;) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: Czy na forum też będzie obowiązywać 19.10.07, 07:30 Bez myzyki też ? - Przecież ta łagodzi obyczaje..:) gosia Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: Czy na forum też będzie obowiązywać 19.10.07, 07:36 Cisza jest Nam potrzebna, gorąco popieram. Dzisiaj jeszcze odrobinka swawoli. W Łodzi pada deszcz, zmywa ulotki wyborcze, smaga twarze podejrznych osobników dających jesienny popis. SMS: "jutro futro, po jutrze, po futrze" - zgodnie z zasadami. Życie jest piękne. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: Czy na forum też będzie obowiązywać 19.10.07, 07:41 W krakowie nie pada , ale dość zachmurzone jest - plakaty w stanie opłakanym - częściowo zdarte przez nature , częściowo przez ludzi... Trzeba sprawdzać komórki i wszystkie "skrzynki" - bo może dostaniemy jakies rewelacyjne wiadomości w ostatniej chwili...:) gosia Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 ludzie plują na plakaty PiS, dlatego są mokre 19.10.07, 07:55 jak dotąd spotkałem tylko jednego , który namawiał mnie do poparcia kaczystów. Nawet nie próbowałem go przekonywać, że źle wybrał, bo miał pianę na ustach. Pewnie jakiś wariat ? Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: Czy na forum też będzie obowiązywać 19.10.07, 07:45 Muzyka musi być, ona łagodzi obyczaje: pl.youtube.com/watch?v=v9sX8IEQtGY Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: Czy na forum też będzie obowiązywać 19.10.07, 09:14 Ładne to , bardzo..:) gosia A swoją drogą ciekawe jak długo jeszcze po wyborach będą wisiały te resztki plakatów w mieście I jak miło wreszcie będzie jutro - kiedy taaaka cisza nastapi..odpoczniemy ..ufff..:0 g Odpowiedz Link Zgłoś
kwakwarakwa Będą cenzurować sygnaturki? 19.10.07, 10:25 czy moderatorzy będą na dyżurze w gmachu na Mysiej? Ściągawka dla młodzieży i sklerotyków: Mysia 2 - siedziba GUKPiW (Główny Urząd Kontroli Prasy i Wydawnictw). Jeśli tego nie będzie, to ziobrosądy 24-godzinne zapełnią się internautami z rękoma skrępowanymi kablami od myszki (ABW nie ma aż tylu kajdanek, zresztą nie mają też map ani nawigacji, dlatego nie znacie dnia ani godziny kiedy was odwiedzą te kacze syny), a więźniarki będą śmigały wyjąc syrenami po polskich ulicach... polskich? No bo przecież "Wasze ulice, nasze kamienice" ;) Czy Piernikomedia z Torunia też są zobowiązane do ciszy wyborczej? Fama głosi, że Saba też planuje (od)dać głos, i to nie primaaprilis, ani też Wigilia. Nadal ministrze Ziobro - tę głupią famę trzeba natychmiast zamknąć i postawić przed sądem w trybie wyborczym! Są też tacy, którzy oddadzą mocz na ugrupowanie pana od Saby, w ramach akcji "Odkaczyć Polskę". PiS szczeka, a karawana jedzie dalej. Obyśmy za parę dni mogli z dumą powiedzieć: Kaczki zostały (z)rzucone. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: Będą cenzurować sygnaturki? 19.10.07, 10:46 kwakwarakwa napisał: ziobrosądy 24-godzinne zapełnią się internautami z > rękoma skrępowanymi kablami od myszki (ABW nie ma aż tylu kajdanek, zresztą nie > mają też map ani nawigacji, dlatego nie znacie dnia ani godziny kiedy was > odwiedzą te kacze syny), a więźniarki będą śmigały wyjąc syrenami po polskich > ulicach... polskich? No bo przecież "Wasze ulice, nasze kamienice" ;) No to pięknie ... Za aktywność przeciw jedynej oczywiście oczywistej i najsłuszniejszej opcji pójdę jako jedna z pierwszych... Dla mnie jeszcze pewnie kajdanki sie znajdą ?... Strach się bać..? gosia ciekawa jestem czy chociaż mi ktos pomoże...:) g Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: Będą cenzurować sygnaturki? 19.10.07, 10:57 Żarty , żartami - ale zobaczcie co się na świecie wyrabia ... W tekście czytam : "rząd chce przestraszyć przestępców".... www.tvn24.pl/0,1525358,0,1,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: Będą cenzurować sygnaturki? 19.10.07, 11:07 Tak powinno być u nasz! Nie wiem dlaczego nadprezydent i superminister jeszcze się wahają? Odpowiedz Link Zgłoś
luckystrike Re: Będą cenzurować sygnaturki? 19.10.07, 11:10 wszystko przez tą liberalna unię, ale jak Pis bedzie już rządzić w większosci krajów członkowskich to sie wprowadzi prawdziwą sprawiedliwość!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: Będą cenzurować sygnaturki? 19.10.07, 11:39 Wtedy pójdziemy czwórkami...:) gosia Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Stawiam na poduchy 19.10.07, 11:20 Kwakwarakwowee pragnienie nie zostanie zrealizowane, tak uważam. W każdym z możliwych rozwiązań znajdziemy ptasi składnik. Rozwiązań jest kilka ale PO analizie sondaży wychodzi, że wybierzemy kaczuchy lub kaczora. Brakuje alternatywy. Skoro [nie mylić ze Skorym1] wybierzemy ptaszyska, to na zimome chłody czeka Nas puszysta poducha [usypana z kaczych piórek] albo straszne przeciągi, spowodowane wiadomym trzepotem skrzydeł. Zdecydowanie opowiadam sie za pierwszym wariantem. Ptaszęta winny się wzajemnie szanować i kontrolować ale bez przesady, atoli przy nadmiarze kontroli padnie każdy związek. Toruń pobłogosławi związkowi prawemu. Saba zawyje, po czym sumiennie przypilnuje pobłogosławionych. Mocz przyda sie, o tak, do jesiennego kompostownika, na wiosnę wzbogacimy Wspólną Ziemię. Będzie ok, pod czujnym okiem ABW i CBA. Damy popis, w to tak jak w zdrowy rozsądek - trzeba wierzyć. Kwakwarakwo. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: Stawiam na poduchy 19.10.07, 11:42 Korzystając jeszcze z kampanii przed ciszą wyborczą wysłałam Ci Trooly " mejla ' na gazetę w powyższej sprawie...Nie będę agitować na forum ..:) gosia Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: Stawiam na poduchy 19.10.07, 11:54 Dzięki. Trzymając się zasad i ja w dniu dzisiejszym zakończę agitację. Przed ciszą przypominam, oddam głosy na Gosię i Henia. Wełniaki tak mają, lubimy sprawiedliwość, szanujemy własność i swobodę wypowiedzi. Wierzymy. Gosiu. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: Stawiam na poduchy 19.10.07, 11:57 Trooly !! Miejże poczucie humoru..no chyba się nie obraziłes..? gosia Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: Stawiam na poduchy 19.10.07, 12:11 Gniewać się, o co to to nie. Nie zgadzam się, jakem Trooly. Dajesz chwile odprężenia, czasami "marudzisz" jak po-kręcona ale takiego marudzenia mi potrzeba. Sam jestem marudny, czasami piszczący i miewam kaprysy [konserwatywny wełniak]. Dzisiaj posyłam pęk balonów wyborczych, niech pękają nad miłym Krakowem. Gosiu. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: Stawiam na poduchy 19.10.07, 12:26 dzięki za balony .. ( parę już pękło po drodze ) i za szczerość ...:), cała przyjemność po mojej stronie..( to z mojego egoizmu ..:) po- kręcona i marudzaca , egoistyczna Gosia pozdrawiam :) g Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: Stawiam na poduchy 19.10.07, 12:45 Nie gniewaj się. "Marudzenie" było w mundurku. Jestem tylko człowiekiem, obecnie potrzebuję gaworzenia, miłego i szczerego. "Kręcenie" to myśl czysto polityczna, a wiadomo jaka dzisiaj ta matrona. Muszę sie skupić, z doskoku jestem strasznym krętaczem. Moja wspaniała babcia, zachęcajac do działania mówiła pod nosem "jazda wózek". Dzisiaj i ja nawołuję do dialogu i rozwijania monerowej nici wzajemnego zrozumienia, niech sie kręci. Gosiu. Odpowiedz Link Zgłoś
barrin Re: Czy na forum też będzie obowiązywać 19.10.07, 14:49 tak, cisza wyborcza na forum będzie obowiązywać od północy w sobotę do 20 w niedzielę. oznacza to, że w tym czasie można pisać, że się idzie głosować i na kogo, ale nie można do tego namawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: Czy na forum też będzie obowiązywać 19.10.07, 16:07 Dziękuję za precyzyjną odpowiedź - Barrinie :) gosia Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: Czy na forum też będzie obowiązywać 19.10.07, 16:31 Z mojej strony pozorna ospałość, to pośpiech i zapracowanie. Milutka jaskółka mnie przebudziła. Budziła raz - spałem, budziła drugi raz - przemyłem twarz. Brutalna jesień, a w przestrzeni jaskółki przyjazne. Nie jest tak źle z ptasimi popisami. Słowo. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: Czy na forum też będzie obowiązywać 19.10.07, 17:01 POprawność POlitycznie słowem naPISaną należy czytać POzytywnie ! gosia i wiecej humoru życzę ..dobrego humoru..:) g Odpowiedz Link Zgłoś
trojmieszczanka Re: Czy na forum też będzie obowiązywać 19.10.07, 17:18 Czy sa jakies regulacje praqwne na ten temat? Bo na swoich prywatnych blogach to ludzie chyba moga nawolyw3ac sobie ile wlezie w czasie ciszy wyborczej? Chyba blox.pl nie bedzie im cenzurowal albo kasowal blogow? A co z listami dyskusyjnymi i czatami??????? Uwazam, ze pojecie cisza wyborcza pochodzi z czasow przedinternetowych, kiedy byla tylko prasa, radio i telewizja. A teraz jest jeszcze internet, przez ktory tez dociera sie do wielkiej rzeszy ludzi mi mozna ich do czegos namawiac. Wiec jak, czy cisza wyborcza nie dotyczy wyzej wspomnianych przypadkow? Pytam z ciekawosci. Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: Czy na forum też będzie obowiązywać 19.10.07, 17:31 Kochani, strach jest wielki i uzasadniony. Osobiście daję popis w kuchni. Fajna sprawa, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: Czy na forum też będzie obowiązywać 19.10.07, 17:36 Strach ma tylko wielkie oczy... gosia brokuły polecam z sosem czosnkowym , a gdyby czasu mało było to schabowego smażonego - szybkiego w otoczce ..:) g Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 ale jeszcze nie obowiazuje, a więc używajmy 19.10.07, 18:27 ostra jazda LiD pl.youtube.com/watch?v=C85qDge4NOk&NR=1 Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: ale jeszcze nie obowiazuje, a więc używajmy 19.10.07, 18:34 Ponoć Kwaśniewski to trzeci bliźniak. Prawda to czy fałsz. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: ale jeszcze nie obowiazuje, a więc używajmy 19.10.07, 18:43 henio56 napisał: > ostra jazda LiD > pl.youtube.com/watch?v=C85qDge4NOk&NR=1 Dobre !! Nie widziałam tego.. gosia a swoją drogą on mógł chociaż jednego przed wyjściem wypić , a panienka mogłaby ostrożności więcej zachować ..:)) g Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: ale jeszcze nie obowiazuje, a więc używajmy 19.10.07, 19:39 Tu jest miejsce do ostrej jazdy: Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 zapraszam na polowanie 19.10.07, 19:57 www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8kajzrgwt0gwxy3s/ocena/#vote Odpowiedz Link Zgłoś
kunegunda.krakowska Re: ale jeszcze nie obowiazuje, a więc używajmy 19.10.07, 19:01 henio56 napisał: > ostra jazda LiD > pl.youtube.com/watch?v=C85qDge4NOk&NR=1 Super Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 Re: ale jeszcze nie obowiazuje, a więc używajmy 19.10.07, 19:04 karwa, nawet murzyny kaczek nie lubią, he,he pl.youtube.com/watch?v=saqI3tjHzCU Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: ale jeszcze nie obowiazuje, a więc używajmy 19.10.07, 19:31 Nie mogę doczytać jak sie ta wytwórnia nazywa. QUICK BROSS PISS.... Odpowiedz Link Zgłoś
trooly stuk-puk 19.10.07, 20:24 Wygląda na to, że po odwiedzieniu własej kuchni pozostałem jedynym zwolennikiem popisu dwóch kaczek i jednego kaczorka. Jeszcze dziwniejszym jest fakt, że z Krakowa popieram Henia P. i Gosię.43, przyznacie że jest to zawiłe [tym bardziej, że nie mam pewności, czy wymienione osoby są kandydatami]. Pewnie dociągnę do soboty ze świadomością, że warto ze sobą rozmawiać. Stawiam na ludzi, nie na ich grupy. Dzisiejszy dzień jest bardzo kapryśny, nawet Nellusia była poprawna, czym wywołała moją zadumę. "Gotowość do poświęceń jest dowodem wyrachowania, poświęcenie jest dowodem miłości" jak mówi Theo Mood. Zatem, stuk-puk dla Naszych "wielkich" z jednej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: stuk-puk 19.10.07, 20:37 Dobra. Idę na taki układ - w następnych wyborach , jak będę kandydować biorę Cię do sztabu wyborczego. Teraz za późno się spotkaliśmy... Umiesz ładnie mówić , jestes dość "wyważony" , wiesz co to kompromis i masz sporo znajomości. "Reszta" na mojej głowie. Wchodzisz..? gosia no i najważniejsze - szefową jestem ja .. ale tolerancyjną...:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: stuk-puk 19.10.07, 21:26 Ciekawa propozycja, zaszczyt mi przynosząca. Dziękuję za ciepłe słowa, aniołkiem jednak nie jestem. Pytanie, czy w Twoim przypadku warto? Myślę, że Twój rozsądek sprawił, że obecnie odpuściłaś ale tok myślenia obrałaś właściwy, w mojej skromnej ocenie. Masz silną osobowość, może pozostaniesz sobą. Bagaż kolejnych doświadczeń jest potrzebny, koniecznym jest rozwój i spełnienie. Włączony hamulec, często zabiera radość z odbioru kolorów, klocki hamulcowe wywołują szarość. Z szarością będziesz nadal Gosią.43 ale Gosią trzymajacą kostkę pumeksu. Podziwiam i lękam się [o Ciebie]. Przed przeznaczeniem nie uciekniemy, takie są zasady. Wszystko jest w życiu możliwe, nawet popis+szczątki. Z zasadami wejdę, bez braterstwa "mordy". Gosiu. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: stuk-puk 19.10.07, 21:43 Miło , że martwisz się o mnie , wydaje mi się , ze dość silna jestem pomimo wielu "okrutnych" cech i kobiecych słabości . Ale z pewnością nie aż tak silna , zeby "walczyć z wiatrakami" . Męskie wsparcie się przyda z pewnością...Za wejście we wsółpracę - dziękuję . Cieszy to jeszcze bardziej , że jesteśmy po róźnych stronach politycznych . Moze nasza wciąż młoda , polska demokracja dojrzeje i uzna , że zdecydowanie lepiej stawiac na jednostki a nie ugrupowania..może.. gosia dziękuje wspólniku...:) g Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 Re: stuk-puk 19.10.07, 20:40 trooly, ja tą bandę od lewa do prawa uważam za siebie wartych. Rządziły już wszystkie partie, więc wychodzę z założenia, że trzeba tym razem postawić na PO. Jednak ten Gowin, Rokita, za cholere mnie nie pasują, tak samo jak w LiD sekretarze PZPR z Kwaśniewskim na czele Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: stuk-puk 19.10.07, 20:53 Wygląda na to , ze pomimo "wycieczek osobistych" - Kraków jest dość skosnolidowany .. cały Kraków..:) gosia i mam nadzieję , że u Ciebie , Trooly nie zwycięży Miller...:) g Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: stuk-puk 19.10.07, 22:08 Łodzi brakuje jedności i porządnych nazwisk. Zmienia się, to całkiem fajne miasto, trochę przez polityków lekceważone [gospodarczo lekceważone]. Obecnie wodzirejem wyborczym jest Krzyś, nie zawsze lubiany we własnych kręgach ale odbudowany i natarczywy, wreszczie osiągnie pośredni cel, myślę. Ciekawe jak go ocenia krakowskie PO? Same brony znacznie stracił, zyskał PSL ale miasto różnie może się zachować, miał Leszek sporo zwolenników. Ciekawi mnie co osiągnie bogata Joasia, z miłym uśmiechem dobrze wychodzi na plakatach ale nie potrafi wydobyć z siebie ciepła. Kilka lepszych zagrań i lepsza ludzka otoczka jest jej potrzebna, w innym przypadku będzie wygrywała dla samego wygrywania. Najlepiej wychodzi przystojny zawodowiec, prawnik Czaruś, zmęczony kolejnymi wyborami pręży jednak pierś i wydobywa z siebie głos, w mediach. Wspomniałem jedynie o przystawce do popisu. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: stuk-puk 19.10.07, 23:04 Kraków jest miastem starym , z tradycjami..Łódź - stosunkowo młoda - ciagle sie uczy ..:) A tak na serio..nie wszystkich kandydatów w Twoim mieście znam - nietaktem , uważam byłoby z mojej strony opowiadac sie za którymś. I nie chodzi mi o partię - ale o człowieka.. gosia Krzysków zawsze lubiłam , jakoś wyjątkowo to właśnie imię przejwijało się przez moje życie , dlatego z pewnoscią byłabym stronnicza ...a nie chce być..:) dobrej nocy życzę..odpocznij..:) g - " Sumienie jest wewnętrznym zmysłem , które mówi nam , co mamy robić , żeby do danej grupy należeć , a czego unikać , żeby nie stracić przynależności.." Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: stuk-puk 19.10.07, 23:23 Sam nie wiem dlaczego, fakt że zostałem na krakforum jedynym z niewielu obrońców popisu i samych zasad PiS-u. Za kilka dni powiemy sobie dlaczego, jeśli zwycięży rozsądek. Dziwię się sobie, czym spowodowana jest i moja wieczorna aktywność. Kończąc wyborcze rozmowy, życzę Nam wszystkim większego wzajemnego szacunku, pojmowania spraw tak, aby kolejne pokolenia nie wstydziły się za swoje miasta, a Nam trzeźwości umysłów i zgody w działaniu. Zasady i mnie zobowiazują, idę spać. Pozdrawiam Kraków - Trooly. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: stuk-puk 19.10.07, 23:33 I ja też dziekuję . Jako jeden z nielicznych zwolenników PIS-u własciwie nie obraziłeś tu nikogo i można było z Tobą porozmawiać normalnie. Mówię o rozmowie politycznej. gosia a co będzie ... zobaczymy , a gdyby chciało się Tobie zagladnąć na to forum po wyborach - to zapraszamy..:) dobranoc g Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: stuk-puk 19.10.07, 21:34 Rozsądnie prawisz. Obawiam się jednak ciągu zdarzeń i spowalniania ruchów, dlatego uparcie trzymam się zasad. Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 ale Urban numer wyciął kaczystom, he,he 20.10.07, 16:00 www.nie.com.pl/art8844.htm Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: ale Urban numer wyciął kaczystom, he,he 20.10.07, 19:39 Huehuehuehue!!! Cała, calusieńka prawda o tych obrońcach ładu moralnego, rozbijaczach układów, killerach korupcji, itd,itp. Kłamliwe gęby pełne frazesów a w środku próżność, głupota i pustka we łbach aż dudni. Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 A kto to jest ten Urban 20.10.07, 23:08 ... którego z takim zapałem wielbisz? Wolno spytać? H. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba.peerelski skoro Goebbels mowi NIE 21.10.07, 06:52 to my znamy prawidlowa odpowiedz! Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 Re: A kto to jest ten Urban 21.10.07, 08:07 ... którego z takim zapałem wielbisz? Wolno spytać? > < wielbię ? wybacz, ale to słowo zarezerwowane jest tylko dla członków mojej najbliższej rodziny. Zapewniam Cię ,ze Urban to nie moja bajka, a temat zmałpowałem z innego forum. Wybacz, ale Twoje poglady i moralność mnie nie interesują, tak więc, Twoja uszczypliwość zwisa mi jak kilo kitu. Ateista to nie komunista, a każdy katolik wzorem do naśladowania. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba.peerelski Polish dream comes true 21.10.07, 08:14 www.youtube.com/watch?v=6IlE8yAmW3E&mode=related&search= "znow za rok matura..." klenczonc przed tobom Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Dobrze , że nie wszyscy ślusarze wyjechali ... 21.10.07, 13:18 bo moglibyśmy miec ciszę wyborczą przedłużoną nawet o godzinę albo i dwie... Ten wyjątkowy fachowiec - bohater z Płocka powinien wystawić słony rachunek ..:) gosia - trudną choć wielką sztuką jest umieć cieszyć się tym , co człowiek posiada... Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: Dobrze , że nie wszyscy ślusarze wyjechali . 21.10.07, 17:51 To podobno zwyczajny łomiarz był, ale też zasłużony. Odpowiedz Link Zgłoś