Gość: lucy feer IP: *.toya.net.pl 22.10.07, 22:55 biedny miś :( co on był winien... :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ww zapraszam tych sqrwysynow do mnie pod blok IP: *.domainunused.net 22.10.07, 22:56 kozaki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macki Re: zapraszam tych sqrwysynow do mnie pod blok IP: *.waw.gratka.pl 23.10.07, 10:21 taak, ja tez ich chetnie zaprosze i gwarantuje dluuugie i wymyslne zabiegi... Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: zapraszam tych sqrwysynow do mnie pod blok 23.10.07, 13:46 A skąd wiesz jak było naprawdę, że chcesz linczować? Wersji było kilka, ostateczna z moich oględzin to: durnie postanowili nakarmić niedźwiadka, on się na nich rzucił, a oni broniąc się go zabili. Jest to sprawa typu: za furtką stoi rotweiler i szczeka, drażnię go, otwieram furtkę, on się na mnie chce rzucić, a ja uprzedzjąco zabijam go z pistoletu. Jest to obrona konieczna, bo inaczej by mnie zagryzł, ale ... za drażnienie i otwarcie furtki kara się należy. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: zapraszam tych sqrwysynow do mnie pod blok 23.10.07, 13:50 "obrona konieczna"??? człowieku o czym Ty piszesz? Ja tobie dam po gębie, Ty mi oddasz, a za to ja Cię zastrzelę - pomyśl wpierw nim coś takiego skrobniesz! Odpowiedz Link Zgłoś
sniperslaststand Typowa medialna nagonka i podpuch dla ciemnych mas 23.10.07, 16:26 Ten artykuł to żałosna prowokacja dla głupich ludzi. Zamiast podawać obiektywnie fakty wtrzymując się z oceną, wyciąga pochopne wnioski i osądza zupełnie bezpodstawnie. Odziaływuje na pozbawione wiedzy i zdolności oceniania umysły ludzi prostych za pomocą tak samo prostych konwenansów i stereotypów. Media w Polsce to niestety sterta gnoju. Są sto lat za agencjami prasowymi cywilizowanego świata w aspekcie rzetelności i obiektywizmu. Kto nie wierzy, niech poczyta sobie, jak piszą o podobnych wydarzeniach brytyjska BBC, kanadyjska CBC czy amerykańskie Yahoo! news.bbc.co.uk/1/hi/england/cumbria/4808124.stm www.cbc.ca/canada/british-columbia/story/2007/07/23/bc-bearattck.html news.yahoo.com/s/ap/20071015/ap_on_fe_st/odd_bear_attack Jeśli ktokolwiek dał się zwieść obrazom przekazanym w artykule i bez cienia krytyki zaczął zapluwać się na forum o tym, jak to chętnie zemściłby się na tych turystach, ten może śmiało uznać się za po prostu idiotę, który nigdy w życiu niczego większego nie osiągnie. PS. Znacząca większość krzykaczy z tego forum głosowała na PO, bo cała GW to jedna wielka agenda proPO i antyPiS. :) ---------- > Sześciu turystów zabiło półtorarocznego niedźwiadka Ten mały, biedny, zahukany, nieszczęsny, pokrzywdzony, zlustrowany pluszowy misio-niedźwiadek jest wielkości człowieka, co widać bardzo dobrze na zdjęciu. bi.gazeta.pl/im/8/4601/z4601618X.jpg Bez najmniejszego kłopotu byłby więc w stanie człowieka zabić jednym uderzeniem łapy, tym samym jest bardzo niebezpiecznym, nieprzewidywalnym zwierzęciem. > - Twierdzili, że zaatakował ich niedźwiedź, ale obrażenia wcale > nie wskazywały, by bronili się przed groźnym napastnikiem. Ponieważ obrona była skuteczna. > Nie mieli na ciele żadnych śladów zębów czy pazurów Skutecznie się obronili. Mieli pozwolić, aby niedźwiedź rozwalił któremuś z nich czaszkę? Wtedy lekarz poczułby się przekonany, że sytuacja faktycznie wymagała bronienia życia? Czy podczas użycia broni palnej przeciwko atakującym nas bandytom należy czekać, aż bandyci zabiją nas? > Mały niedźwiadek [...] ...wielkości człowieka... > [...] nie mógł im wyrządzić wielkiej krzywdy Pitbulle, amstaffy są ogólnie bardzo małe w porównaniu do człowieka. Rottweilery też są istotnie mniejsze. Czy tak samo wysnuwa się wobec nich wnioski, że nie mogą człowiekowi wyrządzić wielkiej krzywdy? > Na bezduszne Buhahaha! Ten artykuł to żałosna prowokacja dla głupich ludzi. Zamiast podawać obiektywnie fakty wtrzymując się z oceną, wyciąga pochopne wnioski i osądza zupełnie bezpodstawnie. Odziaływuje na pozbawione wiedzy i zdolności oceniania umysły ludzi prostych za pomocą tak samo prostych konwenansów i stereotypów. Media w Polsce to niestety sterta gnoju. Są sto lat za agencjami prasowymi cywilizowanego świata w aspekcie rzetelności i obiektywizmu. Kto nie wierzy, niech poczyta sobie, jak piszą o podobnych wydarzeniach brytyjska BBC, kanadyjska CBC czy amerykańskie Yahoo! news.bbc.co.uk/1/hi/england/cumbria/4808124.stm www.cbc.ca/canada/british-columbia/story/2007/07/23/bc-bearattck.html news.yahoo.com/s/ap/20071015/ap_on_fe_st/odd_bear_attack Jeśli ktokolwiek dał się zwieść obrazom przekazanym w artykule i bez cienia krytyki zaczął zapluwać się na forum o tym, jak to chętnie zemściłby się na tych turystach, ten może śmiało uznać się za po prostu idiotę, który nigdy w życiu niczego większego nie osiągnie. PS. Znacząca większość krzykaczy z tego forum głosowała na PO, bo cała GW to jedna wielka agenda proPO i antyPiS. :) ---------- > Sześciu turystów zabiło półtorarocznego niedźwiadka Ten mały, biedny, zahukany, nieszczęsny, pokrzywdzony, zlustrowany pluszowy misio-niedźwiadek jest wielkości człowieka, co widać bardzo dobrze na zdjęciu. bi.gazeta.pl/im/8/4601/z4601618X.jpg Bez najmniejszego kłopotu byłby więc w stanie człowieka zabić jednym uderzeniem łapy, tym samym jest bardzo niebezpiecznym, nieprzewidywalnym zwierzęciem. > - Twierdzili, że zaatakował ich niedźwiedź, ale obrażenia wcale > nie wskazywały, by bronili się przed groźnym napastnikiem. Ponieważ obrona była skuteczna. > Nie mieli na ciele żadnych śladów zębów czy pazurów Skutecznie się obronili. Mieli pozwolić, aby niedźwiedź rozwalił któremuś z nich czaszkę? Wtedy lekarz poczułby się przekonany, że sytuacja faktycznie wymagała bronienia życia? > Mały niedźwiadek [...] ...wielkości człowieka > [...] nie mógł im wyrządzić wielkiej krzywdy Pitbulle, amstaffy są ogólnie bardzo małe w porównaniu do człowieka. Rottweilery też są istotnie mniejsze. Czy tak samo wysnuwa się wobec nich wnioski, że nie mogą człowiekowi wyrządzić wielkiej krzywdy? > Na bezduszne zamordowanie niedźwiadka [...] Tani zabieg stylistyczny, będący karmą dla debili, odsłona nr 67. > [...] wstępnie wskazuje też wizja > lokalna przeprowadzona przez Straż Tatrzańskiego Parku Narodowego. > Leśnicy zauważyli na ciele niedźwiedzia ślady uderzeń kamieniami A czym się bronić przed atakującym niedźwiedziem jak nie kamieniami? Wysyłać w jego kierunku SMSy!? > Sprawę wyjaśnia policja. [...] Trwają ich przesłuchania w > komisariacie. Dwóch jeszcze poszukujemy - informowała wczoraj po > południu aspirant Monika Kraśnicka-Broś z zakopiańskiej policji. - > Sprawę przekażemy do prokuratury. W zależności od okoliczności > śmierci niedźwiadka, turyści mogą usłyszeć prokuratorskie zarzuty > dodaje. Milicja i prokuratura ma już kolejne ambitne zadanie. Złodzieje samochodów? Cooooooo tam. Handel narkotykami? Póóóóóóźniej. Kobiety uprowadzone do domów publicznych na Zachodzie? Eeeeeeeeee tam! Zorganizowane grupy przestępczne? Zastraszeni przez właścicieli domów publicznych zorganizowanych w mieszkaniach w blokach sąsiedzi? Co się tam będą organy ścigania tym przejmowały. RUSZĄ ZA TO ZWARTYM SZYKIEM PRZECIWKO ZWYRODNIALCOM MORDUJĄCYM MAŁE, ŁAGODNE PLUSZOWE MISIACZKI!!!!! > zamordowanie niedźwiadka wstępnie wskazuje też wizja > lokalna przeprowadzona przez Straż Tatrzańskiego Parku Narodowego. > Leśnicy zauważyli na ciele niedźwiedzia ślady uderzeń kamieniami A czym się bronić przed atakującym niedźwiedziem jak nie kamieniami? Wysyłać w jego kierunku SMSy!? > Sprawę wyjaśnia policja. [...] Trwają ich przesłuchania w > komisariacie. Dwóch jeszcze poszukujemy - informowała wczoraj po > południu aspirant Monika Kraśnicka-Broś z zakopiańskiej policji. - > Sprawę przekażemy do prokuratury. W zależności od okoliczności > śmierci niedźwiadka, turyści mogą usłyszeć prokuratorskie zarzuty > dodaje. Milicja i prokuratura ma już kolejne ambitne zadanie. Złodzieje samochodów? Cooooooo tam. Handel narkotykami? Póóóóóóźniej. Kobiety uprowadzone do domów publicznych na Zachodzie? Eeeeeeeeee tam! Zorganizowane grupy przestępczne? Zastraszeni przez właścicieli domów publicznych zorganizowanych w mieszkaniach w blokach sąsiedzi? Co się tam będą organy ścigania przejmowały. RUSZĄ ZA TO ZWARTYM SZYKIEM PRZECIWKO ZWYRODNIALCOM MORDUJĄCYM MAŁE, ŁAGODNE PLUSZOWE MISIACZKI!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaro Re: Typowa medialna nagonka i podpuch dla ciemnyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 16:31 Jesli twierdzisz ze to dla "ciemnych mas" glosujacych na PO, to sprawdz sobie jak "Twoje" ciemne masy glososwaly na PIS. Widac jakie masy Ich popieraja. Widac nie mozesz pogodzic sie z oczywista oczywistoscia, ze nie bylo sladow zadnej napasci misia na turystow. Ale Ty - co jest oczywista oczywistoscia - widzisz tylko to co chcesz. Jak caly maluczki pis. Odpowiedz Link Zgłoś
sniperslaststand Re: Typowa medialna nagonka i podpuch dla ciemnyc 23.10.07, 16:38 Gość portalu: Yaro napisał(a): > Jesli twierdzisz ze to dla "ciemnych mas" glosujacych na PO, to > sprawdz sobie jak "Twoje" "Moje"? > Widac nie mozesz pogodzic sie z oczywista > oczywistoscia Oczywista oczywistość :) Dobre. Dla ludzi prostych zazwyczaj wszystko jest proste, oczywiste, pozbawione wiekszej ilości aspektów gdy trzeba to ocenić. Łykają wszystko jak pelikany. > ze nie bylo sladow zadnej napasci misia na turystow. Tak działa skuteczna obrona. Ratuje broniących się przed obrażeniami czy nawet śmiercią. > Ale Ty - co jest oczywista oczywistoscia - widzisz tylko to co > chcesz. Ja bym to nazwał niekupowaniem taniej ściemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mig29a Re: Typowa medialna nagonka i podpuch dla ciemnyc IP: 80.72.34.* 23.10.07, 18:31 Drogi, oświecony wyborco pisu. Miałeś już okazję dać swój głos w niedzielę i chyba na razie wystarczy. (A tak swoją drogą - chyba sondaże okazały się nie tak bardzo sfałszowane?, hmm?) A co do linczu to chyba nikt nikogo nie linczuje? Przeznaczone do tego organy państwowe zbadają czy popełnione zostało przestępstwo. Mam nadzieję, że jak to mawiał nasz premier "Niewinni nie mają się czego obawiać". Ale tak przy okazji pozwolisz, że wskaże naturalne dopełnienie Twojego rozumowania. Jakkolwiek niedźwiedź faktycznie nie był mały to niezależnie od domniemania niewinności na korzyść tych turystów chyba jednak nie przemawia fakt, że będąc zaatakowani przez "groźnego, urywającego głowy jednym ruchem łapy niedźwiedzia" i broniąc się przed nim jedynie gołymi rękami nie odnieśli innych obrażeń jak otarcia. Chyba jednak ten niedźwiedź nie był taki groźny. No i w tym potoku co to go było widać na zdjęciu to nawet wiewiórka by się nie utopiła. Ja nikogo, drogi wyborco pisu, nie oskarżam tylko myślę, że jednak warto aby policja sprawdziła czy to faktycznie grupa turystów bohatersko broniła się przed oszalałym zwierzem (pewnie będącym sympatykiem PO) czy też grupa drechów zatłukła Bogu ducha winnego zwierzaka. pozdrawiam PS. Nie przejmuj się, w następnych wyborach będzie lepiej:-) Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Nie nazywajcie bandytów turystami,to obraza dla 29.10.07, 17:42 uczciwych porzadnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shithead Re: Nie nazywajcie bandytów turystami,to obraza d IP: *.cable.ubr03.haye.blueyonder.co.uk 02.11.07, 09:44 Turysci????? Cholota .. i nic wiecej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s.j Re: Typowa medialna nagonka i podpuch dla ciemnyc IP: *.range81-157.btcentralplus.com 02.11.07, 00:15 YARO nie daj sie temu polaczkowi, bo gada jak kazdy inny maly pisowiec, probuje byc madry ale cos mu kiepsko idzie, sam sie placze w wlasnych slowach i traci sens z kazdym nowem slowem jak nie zdaniem.wlasnie takich typow nie trawie puste madrosci glosza a w glowie maja siano!!!!! apropos misia to wielkiej wiedzy nie potrzeba zeby zrozumiec dzialania glupich turystow, ktorzy sie dobrze zabawiali, tak jak to POLACY robia!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Wysylajmy maile!!! Tekst i adres tutaj! IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 25.10.07, 05:33 Proponuję, żeby wysyłać maile na adres urzad@gminalubawa.pl o takiej treści: "Żądamy, aby na waszej stronie internetowej pojawiło się oświadczenie, iż Gmina Lubawa ubolewa, że czworo jej mieszkańców okazało się nieodpowiedzialnymi, bezmyślnymi i okrutnymi turystami, zabijając 20.10.2007 r. na terenie Tatrzańskiego Parku Narodowego półtorarocznego niedźwiadka. Jeśli żądanie to nie zostanie spełnione, będziemy bojkotować Miasto i Gminę Lubawa jako miejscowość turystyczną." Dzięki temu w jakiś sposób będą napiętnowani w swojej gminie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Giertych Re: Wysylajmy maile!!! Tekst i adres tutaj! IP: *.adsl.inetia.pl 30.10.07, 10:01 Idź się lecz palancie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mantra Re: Wysylajmy maile!!! Tekst i adres tutaj! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.11.07, 18:29 Swietny pomysl !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piaro Re: Typowa medialna nagonka i podpuch dla ciemnyc IP: *.adsl.inetia.pl 30.10.07, 20:23 Ej Ty tam ...jaro ! Glosowalam na PIS i przegralam. Na chwile, a Ci psychopaci, ktorzy zabili niedzwiedzia /b. malego!!!/ sa do ...utopienia. I nie mieszaj do tego partii. Jakiejkolwiek. Ci ludzie, to banda kretynow. Na 243%. I co? Biedactawa - 6 osob przestraszylo sie malego niedzwiedzia? Nie, to banda psychopatow. Ich jest od ...wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnes Re: Typowa medialna nagonka i podpuch dla ciemnyc IP: *.autocom.pl 23.10.07, 16:37 Bronisz tych Sadystów,hmmm chłopie masz problem,jeżeli bronisz bandytów którzy zakatowali bezbronne zwierzę to znaczy,że uważasz sadyzm i okrucieństwo za dopuszczalne i usprawiedliwione.O.K.,każdemu wolno.Ja jestem życzliwą osobą ,więc każdemu życzę tego o czym marzy i uważa za słuszne.Np.tobie by dopadło cię sześcioro zwyrodnialców,torturowało wśród śmiechów przez jakiś czas ,po czym utopiło.Przecież stanowisz potencjalne zagrożenie!! Odpowiedz Link Zgłoś
sniperslaststand Re: Typowa medialna nagonka i podpuch dla ciemnyc 23.10.07, 16:47 Gość portalu: Agnes napisał(a): > Bronisz tych Sadystów,hmmm chłopie masz problem,jeżeli bronisz > bandytów którzy zakatowali bezbronne zwierzę to znaczy,że uważasz > sadyzm i okrucieństwo za dopuszczalne i usprawiedliwione. > O.K. Zobacz, do jakich szerokich wniosków dochodzi na podstawie praktycznie zerowego materiału dowodowego. > ,każdemu wolno.Ja jestem życzliwą osobą > ,więc każdemu życzę tego o czym marzy i uważa za słuszne.Np.tobie > by dopadło cię sześcioro zwyrodnialców,torturowało wśród śmiechów > przez jakiś czas ,po czym utopiło.Przecież stanowisz potencjalne > zagrożenie!! I nadal nic nie chwytasz, choć napisałem tak jasno. Artykuł jest kompletnie nieobiektywny. Autor nie wie, co się stało, ale oskarża, opluwa, wyciąga pochopne wnioski, podprowadzając je pod pewne standardowe sposoby postrzegania. Efekt jest zaskakujący - praktycznie nikt z czytelników nie zadaje pytań, co się tak naprawdę stało, tylko wszystko łyka jak leci. I Ty dokładnie tak samo robisz. A z mojej wypowiedzi, w której podkreślam idiotyzmy publikacji (to całe żonglowanie słownictwem typu mały biedny misio td.) wyciagasz wnioski, że bronię sadystów i sugerujesz, że dobrze by było, abym sam kiedyś został przez bandytów zaatakowany. Jeżeli wiekszość Polaków myśli w sposób podobny do Twojego, to nigdy, nigdy niczego poważnego nie osiągniemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolasu bał się iść Re: Typowa medialna nagonka i podpuch dla ciemnyc IP: *.icpnet.pl 23.10.07, 17:23 A jakie Ty masz materiały dowodowe? No jakie? Żadne, piszesz, że niedźwiedź był wielkości dorosłego człowieka, a to było półtaroczne zwierzę wielkości 40 kg i wielkości średniego psa. Własnie podali to w TV, ale wiadomo TV kłamie. Zanim zarzucisz innym nieobiektywizm przypatrz się swoim postom, cymbale. Odpowiedz Link Zgłoś
sniperslaststand Re: Typowa medialna nagonka i podpuch dla ciemnyc 23.10.07, 18:04 Gość portalu: dolasu bał się iść napisał(a): > A jakie Ty masz materiały dowodowe? No jakie? Żadne >, piszesz, że niedźwiedź był wielkości dorosłego człowieka > a to było półtaroczne zwierzę wielkości 40 kg i > wielkości średniego psa. Sam odpowiadasz na pytanie, które mi zadajesz. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/51,80291,4600845.html?i=1 Czy tak wygląda średni pies!? Bo dla mnie, "średni pies", jest np. tu: doctor.best.net.pl/foto/jf/sk05/11.jpg > Własnie podali to w TV, ale wiadomo TV kłamie Czym się różni TV w manipulowaniu opinią publiczną od internetowego portalu? Co czyni ją bardziej wiarygodną? Z TV ostatnio dowiedziałem się, że w naszym kraju ma miejsce cud gospodarczy. > zarzucisz innym nieobiektywizm przypatrz się swoim postom, cymbale. Nie potrafisz nawet obejrzeć zdjęć dołączonych do artykułu. Wierzysz we wszystko, co napisze manipulujący opinią publiczną portal. Jesteś łatwowierny, naiwny jak dziecko i nijak nie oceniasz realnie sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OldHorse Re: Typowa medialna nagonka i podpuch dla ciemnyc IP: *.olsztyn.mm.pl 24.10.07, 00:03 sniperslaststand napisał: > wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/51,80291,4600845.html?i=1 > Czy tak wygląda średni pies!? > Bo dla mnie, "średni pies", jest np. tu: > doctor.best.net.pl/foto/jf/sk05/11.jpg To jest pies średnio-mały. A niedźwiedź na zdjęciach ma może z 10 centymetrów więcej wzrostu od niego, co wyraźnie widać na ujęciach, gdzie jego zwłoki są niesione na drągu. Jeżeli widzisz w tym fotoreportażu większe zwierzę, to wytrzeźwiej albo odwiedż okulistę Odpowiedz Link Zgłoś
karmelick Re: Typowa medialna nagonka i podpuch dla ciemnyc 24.10.07, 01:38 > Jeżeli widzisz w tym > fotoreportażu większe zwierzę, to wytrzeźwiej albo odwiedż okulistę Mnie kiedyś bardzo dotkliwie pogryzł pies wielkości mojego buta. Gdybym go wtedy uderzył średnim kamykiem i utopił w kałuży, też byłbym zwyrodnialcem znęcającym się nad ratlerkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OldHorse Re: Typowa medialna nagonka i podpuch dla ciemnyc IP: *.olsztyn.mm.pl 24.10.07, 09:04 karmelick napisał: > Mnie kiedyś bardzo dotkliwie pogryzł pies wielkości mojego buta. > Gdybym go wtedy uderzył średnim kamykiem i utopił w kałuży, też > byłbym zwyrodnialcem znęcającym się nad ratlerkiem. Mnie też kiedyś zaatakował pies, który był za mały, żeby dosięgnąć zębami mojej nogi naciskającej pedał od roweru :) Na szczęście ja na rowerze byłem w stanie szybciej jechać, niż on biec. Często tak bywa, że im mniejsze stworzenie tym bardziej zakompleksione i agresywne - najlepszy przykład mieliśmy przez ostatnie 2 lata w polityce ;> Wahałbym się natomiast porównywać zachowania dzikiego niedźwiedzia z psem. Pies żyje obok ludzi, jest do nich przyzwyczajony, nic w tym dziwnego że biegnie do człowieka - po to, żeby zostać pogłaskanym, albo żeby zaatakować. Dzikie zwierzę na widok człowieka z reguły po prostu ucieka, bo się go boi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dea Re: Typowa medialna nagonka i podpuch dla ciemnyc IP: *.ghnet.pl 29.10.07, 18:47 Niedziwedz zazwyczaj ucieka, latwo tez go wystraszyc od razu jak sie go zobaczy... gozej gdy zacznie sie uciekac albo najpierw czestuje sie go kanapkami... poczytajcie sobie troche zanim wybierzecie sie na wycieczke krzykacze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Penopepla Re: Typowa medialna nagonka i podpuch dla ciemnyc IP: *.adsl.inetia.pl 30.10.07, 20:31 Old cos tam ...wiem, ze glownie sie boisz. Kto Ci to zrobil? Moze Tatus C2H5OH, a nie niedzwiedz jednak? Trudno! Nie kazdy ma za tatusia takiego np Urbana lub innego ....h..ja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michu Re: Typowa medialna nagonka i podpuch dla ciemnyc IP: *.versanet.de 30.10.07, 22:52 zamilczcw..iku smutny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kas24 Re: Typowa medialna nagonka i podpuch dla ciemnyc IP: 86.72.152.* 30.10.07, 18:49 Witajcie. Faktycznie poki sprawa jest niewyjasniona nie linczujmy nikogo. Ale jesli sie okaze ze Ci turysci po prostu bestialsko zabili niewinnego Misia to nalezy im sie rzucenie tej 6 do stada doroslych niedzwiedzi. Jesli nie, jesli niedzwiadek faktycznie ich zaatakowal to nalezy zalowac ze czlowiek spotkal sie z dzika natura. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: =D= Re: Typowa medialna nagonka i podpuch dla ciemnyc IP: *.welnowiec.net 31.10.07, 22:33 za to Ty napisz że był to 2,5-metrowy Grizzly, film nie jest obiektywny, a Ty wiesz najlepiej. Szkoda małego misia :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: Typowa medialna nagonka i podpuch dla ciemnyc 01.11.07, 00:00 To jest Park Narodowy. Niedżwiedź jest tam u siebie (w dodatku pod ochroną prawną), a ta banda debili nie mając pojęcia o zachowaniu się w Tatrach nie powinna w ogóle znaleźć się w Parku. Wreszcie ostatnia sprawa. Jak porozrzucali kanapki miśkowi powinni zdążyć zwyczajnie spieprzyć. A jestem pewien, że tymi kamieniami tłukli zwierzaka gdy już leżał w wodzie i ledwo dychał. Nie broń ich bo to mija się z celem. Co oczywiście nie znaczy, że zgadzam się z tymi co "zapraszają" tych jołopów pod blok. Po prostu takie mamy społeczeństwo (nie tylko w Lubawie) co to zwierzęta uważa za gadzinę, która albo nadaje się do roboty albo do zeżarcia. Odpowiedz Link Zgłoś
ozpol Re: Typowa medialna nagonka i podpuch dla ciemnyc 02.11.07, 05:44 Czy Ty to nie Polak? Bo generalizujesz tak samo jak inni. Jesli niedzwiedz byla tak grozny, to jak to sie stalo ze "turysci" karmili go kanapkami, zamiast uciekac? a moze oni sie bronili tymi kanapkami a pozniej zlapali za kamienie? Takze sam wyciagasz wnisoski o tym co sie stalo nie czekajac na to co znajdzie policja. A co do zachodniej pracy czy srodkow masowego przekazu nie przyrownuj polskim, bo to takie same dziadowstwo. Slowo "prasa bulwarowa" przyszla do nas z Zachodu a nie odwrotnei. Dobrego samopoczucia i troche luzu .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vbv Ozpol czlowieku widze ze lubisz te grupe... IP: *.betanet.pl 02.11.07, 10:15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Penopepla Re: Typowa medialna nagonka i podpuch dla ciemnyc IP: *.adsl.inetia.pl 30.10.07, 20:27 Nie jestes zyczliwa osoba. Nikt nie jest. Slusznie. Do utopienia ci ...psychopaci. mam nadzieje, ze bedzie SAD!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serafia Re: Typowa medialna nagonka i podpuch dla ciemnyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 17:40 "Milicja i prokuratura ma już kolejne ambitne zadanie. Złodzieje samochodów? Cooooooo tam. Handel narkotykami? Póóóóóóźniej. Kobiety uprowadzone do domów publicznych na Zachodzie? Eeeeeeeeee tam! Zorganizowane grupy przestępczne? Zastraszeni przez właścicieli domów publicznych zorganizowanych w mieszkaniach w blokach sąsiedzi? Co się tam będą organy ścigania przejmowały. RUSZĄ ZA TO ZWARTYM SZYKIEM PRZECIWKO ZWYRODNIALCOM MORDUJĄCYM MAŁE, ŁAGODNE PLUSZOWE MISIACZKI!!!!!" Ten tekst pokazuje nam, jak ludzie się wywyższają. Zwierzęta - a co mnie to obchodzi?! Rośliny - c*** z tym! Człowiek myśli, iż jest najważniejszy, a czy to dokońca prawda?? __ Tak, tak, co Cię obchodzą zwierzęta?! Zabiedzone, głodne, chore?! Wcale Cie nie obchodzą - bo jesteś egoistą, a taki miś to dla Ciebie błahostka... "Ja jestem najważniejszy" brak słów... Odpowiedz Link Zgłoś
sniperslaststand Re: Typowa medialna nagonka i podpuch dla ciemnyc 23.10.07, 18:13 > Ten tekst pokazuje nam, jak ludzie się wywyższają. > Zwierzęta - a co mnie to obchodzi?! Rośliny - c*** z tym! Człowiek > myśli, iż jest najważniejszy, a czy to dokońca prawda?? Zgadzam się w zupełności. Człowiek jest inwazyjny, nie liczy się z przyrodą, stanowi największe zagrożenie tak naprawdę dla zwierząt, czasami zabijając je tylko dla własnej rozrywki lub potrzeby, którą łatwo zastąpić inną, nie wymagającą zabijania zwierząt. images.google.com/images?q=seal+hunting&hl=en&btnG=Search+Images en.wikipedia.org/wiki/Image:Grindadrap_vagur%2C_faroe_islands.jpg en.wikipedia.org/wiki/Image:Hvalba_beach_whaling%2C_Faroe_Islands.jpg en.wikipedia.org/wiki/Image:Whaling_in_the_Faroe_Islands.jpg Ale nie oznacza to, że każdy przypadek konfliktu człowieka ze zwierzęciem należy od razu kreować na "zwyrodnialec okrutnie morduje niewiniątko". Nie zawsze tak jest i obiektywizm pracy, etyka dziennikarska i także pewna "klasa" pisania nakazywałaby rzetelność i obiektywizm - coś coraz częściej obcego dla GW jak widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ignacja Re: Typowa medialna nagonka i podpuch dla ciemnyc IP: *.eranet.pl 23.10.07, 20:27 Jednego w Twoim rozumowaniu nie rozumiem... Czy ten straszny i bezwzględny niedźwiedź nie został przypadkiem ukamienowany, a później utopiony? Jeśli cały czas był przytomny i "szalał" to jakim cudem turystom udało się go wrzucić do potoku? Moim zdaniem musiął być po prostu nieprzytomny z czego wniosek, iż najpierw go ogłuszyli a potem z premedytacją (zamiast zostawić i uciec) wrzucili do rzeki. I to jest logiczne myślenie, a nie Twoje wynurzenia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koniec ciemniaków Re: Typowa medialna nagonka i podpuch dla ciemnyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 21:12 Co ty bełkoczesz PiSdzielcu, twoje dywagacje są typowe dla wynaturzeń pana premiera, plują mu w pysk (bo mają za co) , a on furt, że deszcz pada i że jeszcze wróci. Ot takie fiksum dyrdum typowe dla tej partii od wszelkich nieczystości - w swych szeregach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ricko22 Re: Typowa medialna nagonka i podpuch dla ciemnyc IP: *.umed.lodz.pl 02.11.07, 14:52 Cymbale jesteś ZEREM jeśli tak piszesz i myślisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwester Re: Typowa medialna nagonka i podpuch dla ciemnyc IP: *.76.classcom.pl 23.10.07, 18:46 chodzi o zasady , chodzi o milosc do zwierzat ... my nie jestesmy niczym wiecej niz one mimo ze sie niektorym tak wydaje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Typowa medialna nagonka i podpuch dla ciemnyc IP: 82.160.247.* 25.06.08, 18:34 Pewnie wolałbyś by Ciebie niedźwiedź zjadł żywcem niż mając broń i go zabić by obronić siebie - ..marna to by była ofiara ! I wsadź sobie swoją chorą miłość do zwierząt w kieszeń !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Typowa medialna nagonka i podpuch dla ciemnyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 22:02 sniperslaststand napisał: > Ten artykuł to żałosna prowokacja dla głupich ludzi. Popieram cię. Nie znamy przebiegu zdarzeń. Dziennikarze szukają taniej sensacji. Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ON Re: Typowa medialna nagonka i podpuch dla ciemnyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 23:42 Prowokacja... baranie? takich deb..li jak Ty. Z tej samej kategorii matołów o radia co ma ryja i broni nienarodzonych ale zabija żywych. TFUUU!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ar'this Re: Typowa medialna nagonka i podpuch dla ciemnyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 15:08 sqczybyku zrobil bym z Cie marmelade... ja Ci dam glupich ludzi! to glupi ludzie robia zniszczenia w TPN. pewno nie nalezysz do wyjatku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zrównow. rozwojowo Re: Typowa medialna nagonka i podpuch dla ciemnyc IP: *.inetaccess.pl 24.10.07, 12:24 Proste, że wina leży na "turystach" którzy pochlali i zachciało im się zabawić na prawnie zreszą chronionym zwierzęciu. To tylko zwierze i wiadomym jest że w obliczu zagrożenia będzie się bronił. Sam nigdy nie atakuje. A że "t" chcięli się pobawić i dodatkowo fantazje pobudzał przyjęty alkoh łatwo sobie resztę wyobrazić. I wcale nie jest tu konieczny obiektywny artykuł żeby człowiek zrozumiał co zaszło. Wszak wszyscy wiemy jak to jest po wódce łącznie z Kwaśnym Olem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ckwm Re: Typowa medialna nagonka i podpuch dla ciemnyc IP: 195.116.245.* 27.10.07, 08:42 jesteś debilem i tyle, szkoda słów .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Typowa medialna nagonka i podpuch dla ciemnyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 16:39 Sam jesteś ciemnota i złamas. Co im ten niedźwiedź zrobił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zły Re: Typowa medialna nagonka i podpuch dla ciemnyc IP: 87.116.218.* 29.10.07, 19:54 ale ty jestes plytki a nawet glupi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: Typowa medialna nagonka i podpuch dla ciemnyc IP: *.chello.pl 30.10.07, 01:20 A co powiesz na to, że film z zabijania tego niedźwiadka (ważącego 45 kg więc raczej nie wielkości człowieka) chcieli odsprzedać lokalnemu dziennikarzowi chwaląc się swoim wyczynem. Chyba że jesteś jednym z nich - to by wyjaśniało twoje bełkotliwe wywody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiufiut Re: Typowa medialna nagonka i podpuch dla ciemnyc IP: *.vic4.adsl.esc.net.au 31.10.07, 06:34 zaczeli go debile karmic, wiec czego sie spodziewali? ze dziekie zwierze zacznie robic cyrkowe sztuczki a potem odejdzie grzecznie do lasu? oni juz sami przyznali sie do winy- bo go karmili! a tego robic nie wolno. mysle, ze nawet taki debil jak ty to wie. wiec nie zaczynaj od dupy strony o mediach pisac, bo to nie o to tu chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PoProstuJa Re: Typowa medialna nagonka i podpuch dla ciemnyc IP: *.chello.pl 31.10.07, 14:18 Jesteś niedoinformowanym kretynem, w dodatku mieszającym w to politykę.. Gdybyś młotku kiedykolwiek zainteresował się faktycznie tematem, to wiedziałbyś, że małe niedźwiedzie NIE ATAKUJĄ ludzi, Ci idioci mieli szczęście, że nie było przy nich matki niedźwiadka, bo by ich rozszarpała, bo to Ona pilnuje, żeby Jej młodym nic się nie stało,same NIE POTRAFIĄ się bronić..i dobrze by się stało..takich ludzi należy chociaż kastrować, żeby się nie rozmnażali.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasik Re: Typowa medialna nagonka i podpuch dla ciemnyc IP: *.chello.pl 31.10.07, 15:32 Media w Polsce rzeczywiście czesto są nieobiektywne i przedstawiają pewne tematy na zasadzie hitu informacyjnego. Myślący ludzie potrafią jednak zauważyć tandetny sposób przekazu i zweryfikować sensację. Tym niemniej radzilabym się zastanowić nad pochopnym oskarżaniem organów ścigania o koncentrowanie się na sprawach -chyba blahych - wedlug autora artukulu oraz usprawiedliwianiem chuliganów.Znajomość zachowań niedźwiedzi bylaby tu wskazana. Miś byl bardzo mlody i sam. Dopiero samica z mlodymi pokazalabym temu towarzystwu jak to jest, gdy zaatakuje niedźwiedź. Chyba im tego życzę. Miś zostal sprowokowany do zachowania zapewne niebezpiecznego dla czlowieka i to w sposób istotny, skoro sam zaatakowal kilkoro przeciwników o zbliżonych do jego gabarytach! Jeśli rzeczywiście bronili się przed tym zwierzęciem to mogli i byli w stanie je przegonić, a nie tluc kamieniami i w końcu utopić.TOPR podaje informacje jak należy się zachować w przypadku spotkania niedźwiedzia, ale większosc turystów te zalecenia ignoruje. Potem trzeba ich ratować z różncyh trudnych sytuacji.Aż ciśnie się pytanie: po co?A na koniec- takich ludzi trzeba karać i to bezwzględnie, bo dziś ich ofiara to tatrzański miś, a jutro inny czlowiek o odmiennych poglądach.Poddaję pod rozwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyz Re: Typowa medialna nagonka i podpuch dla ciemnyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.07, 09:06 Aż szkoda odpowiadać takiemu palantowi, jak ty (z premedytacją z małej litery). Widać twoja ideologia uznaje absolutną wyższość tzw. człowieka, cokolwiek by on zrobił. Chyba rzeczywiście nie możesz dać sobie rady z klęską swojego pis-u, bo nawet do takiego występku stosujesz kryteria polityczne. Powieś się, durniu, będzie lepiej dla ciebie i innych. Odpowiedz Link Zgłoś
el_majkel Re: Typowa medialna nagonka i podpuch dla ciemnyc 01.11.07, 20:22 Witam! Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że do napisania tego posta skłoniła mnie, w stopniu nie mniejszym niż intrygujący tok Twojego rozumowania, dość zaawansowana i dojrzała niechęć do wszystkiego co związane z PIS-em oraz chwilowy brak lepszych zajęć, związany z nocną zmianą w pracy. Otóż po, przyznaje, dosyć wnikliwym zapoznaniu się z racjami obu stron sporu dotyczącego artykułu o "niedźwiadku" zacząłem zastanawiać się, jakim typem człowieka jesteś. Pierwsze co przychodzi mi na myśl, to obraz raczej przeciętnie inteligentnego gościa, który ma ambicje na bycie mądrzejszym niż jest w rzeczywistości i leczy kompleksy oraz podbudowuje swoje ego tocząc anonimowo na forach internetowych intelektualne batalie z równie anonimowymi oponentami. Niestety, w moim przekonaniu opinie, które raczysz wygłaszać, można scharakteryzować krótko: przerost formy nad treścią. Nie będę wnikał w to, czy na Twoją radosną twórczość wpływ miało nadmierne spożycie kawy lub innego, podobnie działającego środka, czy też nie. Dość powiedzieć, iż tak bardzo skoncentrowałeś się na obrzucaniu innych błotem i dowodzeniu swoich racji, że zupełnie nie dostrzegasz całkowitej bezpodstawności swoich zarzutów. Najbardziej zirytowało mnie to, że zarzucasz swoim oponentom brak obiektywizmu, podczas gdy samemu pozostajesz w bardzo dużej odległości od niego. Z uporem godnym lepszej sprawy wykrzykujesz swoje argumenty w sposób mogący sugerować, że byłeś naocznym świadkiem zdarzenia, o którym mowa. A tak, jak mniemam, nie było. Nie mam zamiaru dociekać tutaj, jaki był naprawdę przebieg tej nieszczęsnej historii. Nie będę tego robił gdyż, obiektywnie rzecz biorąc, jedynymi "faktami" w tej sprawie są zeznania owych turystów, wstępne ustalenia mniej lub bardziej "biegłych", oraz raport lekarzy pogotowia, które to w żaden sposób nie mogą posłużyć do ustalenia prawdy. I, jak przypuszczam, tej tak czy owak nigdy nie poznamy. I może rzeczywiście było to tak, że pewien wyjątkowo agresywny i nadpobudliwy 40-kilowy, 1,5-roczny niedźwiadek napadł na bezbronną, w żaden sposób nie prowokującą go, 6-osobową grupę turystów, którzy byli ofermami na tyle, że nie potrafili wykorzystać tej "nieznacznej" przewagi liczebnej i go po prostu odstraszyć. Oczywiście nie można tego wykluczyć. Interesuje mnie natomiast jedno. Jaka, w świetle Twojego obecnego stanowiska, byłaby Twoja reakcja, gdyby jednak pomimo wszystko udało się ustalić ponad wszelką wątpliwość, że mieliśmy tu do czynienia z bandą zwykłych sadystów jakich na świecie nie brakuje, którzy postanowili zaspokoić swoje chore fantazje zabijając biedne zwierze. Popraw mnie jeśli się mylę, ale tego, na podstawie posiadanych informacji, również wykluczyć nie sposób. Z tego właśnie powodu ton Twoich wypowiedzi oraz zaangażowanie jakie włożyłeś w tą sprawę wydają mi się żałośnie śmieszne. Dodam jeszcze, że sposób, w jaki wplotłeś w tą historię wątek polityczny, całkowicie rozbroił mnie swoją naiwnością. Zachęcam do zastanowienia się nad sobą, oraz do nie zaśmiecania portalu równie słabymi merytorycznie wywodami w przyszłości. Pozdrawiam. Michał z Wrocławia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PhD Re: Typowa medialna nagonka i podpuch dla ciemnyc IP: 85.183.155.* 01.11.07, 21:29 Troche przykro mi widziec ze istnieja tak malutkie a jednak tak ogromnie sfrustrowane istotki. Przykro mi tez te jestes kreatura pelna zlosci i niezadowolenia ze swojego nic nie wartego zycia w ktorym niczego nigdy nie osiagniesz, bo czego mozna sie spodziewac po czyms takim jak ty. Tak na marginesie najpierw moze naucz sie troche lepiej angielskiego a nastepnie streszczaj obcojezyczne artykuly. Well good luck in your pointless life, you'll need it. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mantra Re: Typowa medialna nagonka i podpuch dla ciemnyc IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.11.07, 19:27 Bardzo zalosny komentaz kogos zgorzknialego politycznie i absolutnie nieadekwatny do tego tragicznego wydarzenia. Soamoobrona nie musi byc koniecznie zwiazana z zabijaniem zwlaszcza gdy dotyczy 6 doroslych osob i jednego przestraszonego niedzwiedziego dzieciaka (video wskazuje ze byl wyraznie mniejszy niz czlowiek) ale przypuszczam ze bez bliskosci swoje matki jeszcze bardziej przestraszony niz atakujaca go grupa ludzi. Komentarz nie majacegy nic do czynienia z szacunkiem do otaczajacej przyrody i jej mieszkancow takze czlowieka i zwierzat i uwlaczajacy Polakom ktorzy jeszcze takie odczucia zachowali. Zalosny jest rowniez fakt jak slepo komentator wierzy w to co podaja media zagraniczne. Dlaczego ich doniesienia maja byc bardziej wiarygodne niz polskie ? "Cudze chwalicie swego nie znacie" jak juz dawno temu pisal slynny polski poeta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peachy Re: Typowa medialna nagonka i podpuch dla ciemnyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.07, 20:23 ktoś tu jest bezduszny! jak można tak pisać?! pewnie gdy niedźwiadek zobaczył "turystów" chciał uciec, ale zachęcili go kanapkami. to ich wina! zwierze nie atakuje bez powodu. i co za głupi pomysł karmienia dzikich zwierząt??? powinni ich ukarać, należy się. wystarczyłoby, gdyby go tylko przestraszyli, żeby od nich uciekł,a nie od razu zabijać go. takie niedźwiadek też czuje. ludzie to egoiści!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Typowa medialna nagonka i podpuch dla ciemnyc IP: *.adsl.inetia.pl 27.11.07, 16:46 Żenua xD Szkoda słów nawet. Mądrych słów tyle a konkretów zero. Biedny miś ;p moze jeszcze jakis o niczym nie mowiacy link. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: Typowa medialna nagonka i podpuch dla ciemnyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.08, 10:40 Jakim cudem wg ciebie była to obrona konieczna przestraszonych ludzi przed krwiożerczym niedźwiedziem wielkości człowieka, skoro ci zlęknieni turyści dali rade tą "bestię" UTOPIĆ? :/ najpierw pomyśl i napisz coś sensownego, potem już możesz popadać w samozachwyt mieszając z gnojem internautów o odmiennych politycznych poglądach, ty berbelkowaty nacjonalisto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: zapraszam tych sqrwysynow do mnie pod blok IP: *.elomza.pl 28.10.07, 19:20 wy smiecie pierd*****, ch*** zbolale, sam bym was qrwy chetnie utopil. jak mozna zabic niewinnego zwierzaka? i ty smieciu w tv jeszcze mowisz "w 21 wieku zwierze jest wazniejsze od czlowieka?". a co ty masz wspolnego z czlowiekiem ? frajerzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: athaualpa Re: zapraszam tych sqrwysynow do mnie pod blok IP: *.kredytbank.com.pl 23.10.07, 14:49 Nie pieprz Waść. Mis był wielkości kilkulatka i 6 osób nie musiało się go obawiać. Po prostu bydlaki chciały udowodnic sobie jacy są bohaterscy. Tacy to i człowieka zatłuką byle się dowartościować. Na Syberię, do kopalni z takimi. Odpowiedz Link Zgłoś
pibi62 zapraszam 24.10.07, 07:38 czyli, jak dziecko niechcący otworzy drzwi do mojego mieszkania w bloku gdzie jest ich 5szt na piętrze, to mam mu przy... i wyrzucić przez okno? czy może pomóc? tu pomoc była by jedna wycofać się! ciekaw jestem po ile lat mieli ci "turyści"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł To jest miśka teren IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 10:32 To jest miśka teren i ma prawo zaatakować gdy poczuje się zagrożony, zwłaszcza że został sprowokowany, Teraz trzeba ich przykładnie ukarać (np.tak samo jak oni zabili misiaka) Odpowiedz Link Zgłoś
asia2044 Re: zapraszam tych sqrwysynow do mnie pod blok 29.10.07, 21:10 TO BYŁ MAŁY NIEDZWIADEK A ICH BYŁA 6 DOROSŁYCH NIE MOGŁ ICH SKRZYWDZIĆ, A POZATYM TO JEST REZERWAT!!!! I JAK TAM WCHODZISZ TO MASZ TRZYMAĆ SIĘ ZASAD TO NIE BYŁ DOROSŁY NIEDZWIEDZ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yebacich Re: zapraszam tych sqrwysynow do mnie pod blok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 22:17 chu.j jest nie obrona konieczna. przypominam, że w polskim prawie karnym obrona konieczna przysługuje przed zamachem pochodzącym wyłącznie od ludzi. w takim wypadku zachodzić może jedynie stan wyższej konieczności. moim zdaniem zrobiła to banda wynaturzonych sku.rwysynów, którzy w dzieciństwie zamiast oglądać misia uszatka dostawali kluczem francuskim po głowie. w ogóle szkoda gadać..:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filo Cieszyn Zaprasza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.07, 14:17 oko za oko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mantra Re: zapraszam tych sqrwysynow do mnie pod blok IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.11.07, 17:57 To intrygujace jak precyzyjnie zakwalifikowales ten ohydny czyn "jest to sprawa typu" skad ty masz taka pewnosc ze taki byl przebieg bo ja mam watpliwosci. Czy tego zastrzelonego rotweilera tez wrzucilbys do potoku aby sie upewnic ze teraz to juz napewno Cie nie pogryzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MnM Re: zapraszam tych sqrwysynow do mnie pod blok IP: *.ksknet.pl 23.10.07, 11:50 chętnie się przyłączę do tej akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nemesis Dajcie ich w moje ręce IP: 159.148.88.* 23.10.07, 11:58 Uprzejmie wnoszę aby prokuratura podała do wiadomości publicznej personalia podejrzanych (najlepiej niech min. Zero zrobi konferencję prasową i pokaże nagranie z zatrzymania - ma w tym wprawę). Dzięki temu będzie można oszczędzić na kosztach przewlekłego postępowania sądowego jako że podejrzani nie będą się już nadawać do osądzenia po bliskim spotkaniu III stopnia z agentami "sprawiedliwości ludowej". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skiller Re: Dajcie ich w moje ręce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.07, 13:15 POPIERAM I PODPISUJĘ SIĘ SIĘ POD POWYŻSZYM APELEM. DAJCIE ICH NAM - SZKODA KASY NA PROCESOWANIE SIĘ Z BANDĄ DEGENRATÓW I ZWYRODNIALCÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
anesta =============TPN=============== 23.10.07, 13:40 Proponuję oprócz wpisow na forum wysylać równiez maile do TPN sekretariat@tpn.pl i przy okazji do prukuratury w Zakopanem, bo pewnie ichniejszy oddział zajmie się tą sprawą - maile mozna próbowac kierowac na oddział w Nowym Sączu okregowa@prokuratura-nowysacz.pl . Misiowi nie wrócimy zycia, ale postarajmy sie ukarac tych bandytów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tpn Re: =============TPN=============== IP: *.chello.pl 30.10.07, 01:24 gwarantuję Ci, że TPN nie odpuści tej sprawy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasik Re: =============TPN=============== IP: *.chello.pl 31.10.07, 15:47 Czy można zrobić cokolwiek, aby turyści odwiedzający tatrzański park ponosili odpowiedzialność za swoje idiotyczne zachowania? Nie mam tu na myśli tylko hipotetycznej odpowiedzialności karnej, ale również finansową!Ciągle coś się dzieje - albo "wlezą" gdzieś i trzeba ich zdejmować, albo niszczą przyrodę, a teraz jeszcze mordują zwierzęta! Mieszkam na lubelszczyźnie, w Tatry jeżdże z przyjemnościa. Jako ze kondycja u mnie żadna - pilnuję się latwych tras widokowych i nie pcham tam, skąd nie zejdę. Z roku na rok coraz mniej jest ptaków! Kozicy nie widzialam od paru lat żadnej! Niedźwiedzie sami wybijemy?!!!Są w tym kraju tacy, którzy kochają te góry i mają dla nich szacunek oraz prawo by się delektować, co zatem mogą zrobić, żeby ratować góry? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: Dajcie ich w moje ręce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 13:46 Ziobro ma szanse pokazania skutecznosci swoich 24 godzinnych sadow. I zadne wyroki w zawieszeniu za "mala szkodliwosc spoleczna" czynu. Sprawa jest ewidentna, bezprzykladny objaw bandytyzmu i okrucienstwa. A personalia bandytow powinny byc ujawnione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Wysyłajmy maile! Tutaj tekst i adres! IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 25.10.07, 05:25 Proponuję, żeby wysyłać maile na adres urzad@gminalubawa.pl o takiej treści: "Żądamy, aby na waszej stronie internetowej pojawiło się oświadczenie, iż Gmina Lubawa ubolewa, że czworo jej mieszkańców okazało się nieodpowiedzialnymi, bezmyślnymi i okrutnymi turystami, zabijając 20.10.2007 r. na terenie Tatrzańskiego Parku Narodowego półtorarocznego niedźwiadka. Jeśli żądanie to nie zostanie spełnione, będziemy bojkotować Miasto i Gminę Lubawa jako miejscowość turystyczną." Dzięki temu w jakiś sposób będą napiętnowani w swojej gminie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ar'this Re: zapraszam tych sqrwysynow do mnie pod blok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 15:00 niech sie tera cepry strzega. pod moj tez zapraszam na kasprusie, a jak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spitrus Re: zapraszam tych sqrwysynow do mnie pod blok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.07, 13:03 a to zafajdancy, zabic niewinne zwierzę...brak jakichkolwiek uczuc. Masakra , chamstwo i degrengolada - gnoje!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dakt Turyści? Chroń nas, Panie, przed takimi turystami! IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.07, 22:57 Koszmar, koszmar, koszmar ! Jak tak można ? Płakać mi się chce. Biedny zwierzaczek. Zdjęcia bardzo wymowne... Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc A teraz wsadzic ich do klatki z mamusia misia.. 22.10.07, 23:07 posmiejemy sie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nanook Tatry: Turyści zabili niedźwiadka IP: *.pronet.lublin.pl 22.10.07, 22:58 Turyści ? Jacy to k... turyści - to banda zwyrodnialców których trzeba by było wpuścić na arenę z dzikimi zwięrzetami by tam powalczyli o własne życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Tatry: Turyści zabili niedźwiadka IP: *.rochd1.qld.optusnet.com.au 22.10.07, 22:59 polska dzicz w akcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cewww Re: a ciebie coś boli? hamuj się ! IP: *.aster.pl 22.10.07, 23:06 ta, mnie boli - bestialstwo, glupota i brak elementarnych uczuc u szesciorga mlodych ludzi. turysci...to nie turysci to degeneraci, ktorych o ile studiuja powinno sie wydalic z ich uczelni... no chyba ze sa zwyklymi dresami, ktorzy uznali, ze gory zima to fajne miejsce na polowanko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dakt to była odp. na "polska dzicz w akcji" IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.07, 23:12 ceww, masz absolutną rację. Moja reakcja - trochę wyżej. Jednak nie pozwalajmy się obrażać, bo ani ja, ani Ty nie jesteśmy polską dziczą w akcji. Misiu kochany, tak mi go żal. Pyszczek biedny, malutki. Mam nadzieję, że odpowiedzą dranie za tą śmierć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: a ciebie coś boli? hamuj się ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.10.07, 23:12 A wybacz! Boli - niedźwiedzie są pod ochroną (nie mówiąc już o tym, że ten był nieletni więc nawet na odstrzał się nie kwalifikował). Poza tym - często chodzę po górach i widuję takie zwierzaki (niedźwiadki też) w podobnym wieku i wiem, że nie są agresywne. Tak więc 'grupka turystów' musiała niedźwiedzia czymś sprowokować - najprawdopodobniej bawili się w dokarmianie drażniąc misia i zabierając mu kanapki by podszedł bliżej. Poza tym - kto normalny TOPI zwierzę? Mam nadzieję, że szanowny Giertych teraz zrozumiał, że to nie religia powinna być obowiązkowa na maturze, ale być może lepszym posunięciem byłaby etyka/kultura ... A ludzie, którzy to zrobili - nie wmówisz mi, że są to inteligentni, wychowani i kulturalni ludzie, gdyż tacy nawet nie zaczęliby dokarmiać zwierzęcia. Co najwyżej zostawiliby kanapki na śniegu i odeszli. A zaraz po zdarzeniu zadzwoniliby do TOPR-u, GOPR-u itd, aby ktoś im pomógł sensownie sprawę doprowadzić do końca. A więc wybacz - zarówno przedpiśca (<- trudne słowo)jak i ja, w mej skromnej opinii, mamy w tej kwestii rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dakt źle mnie rozumiecie - ja do pb. IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.07, 23:19 A więc raz jeszcze. Moja odp. tyczyła się: Tatry: Turyści zabili niedźwiadkaIP: *.rochd1.qld.optusnet.com.au Gość: pb 22.10.07, 22:59 Odpowiedz polska dzicz w akcji To mnie właśnie oburzyło. Misiątka mi bardzo, bardzo żal. Ryczeć mi się chce!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ciamej Re: źle mnie rozumiecie - ja do pb. 22.10.07, 23:32 dakt ale co cię tak oburzyło w tej wypowiedzi? pb napisał dzicz o tych "turystach", właśnie dla kontrastu by pokazać że to nie niedźwiedź reprezentował dzicz, ale ci ludzie którzy dopuścili się takiego bestialstwa, nie zrozumiałeś tego przekazu, czy jakieś inne masz zastrzeżenia? bo nie kapuję ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka chodziło mu o "polską"-to takie trudne? IP: 213.17.223.* 22.10.07, 23:58 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dakt Re: źle mnie rozumiecie - ja do pb. IP: *.adsl.inetia.pl 23.10.07, 00:16 ciamej, gdyby pb napisał "dzicz w akcji" - zgodziłabym się z nim. Ale pb napisał POLSKA dzicz w akcji i właśnie określenie "polska" dzicz mnie oburzyło. Mam nadzieję, że to Ty dobrze zrozumiałeś intencje pb, a "polska" mu się tylko wymknęło w nerwach. Nie można sądzić całego narodu... Pozdrawiam, szkoda tylko, że przy tak smutnym temacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maco Re: źle mnie rozumiecie - ja do pb. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.10.07, 01:04 A kto to był? Polacy, czyli polska dzicz. Nie mówi o wszystkich, tylko o tym bestiach, które to zrobiły. A że są z Polski.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: Tatry: Turyści zabili niedźwiadka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 11:47 Biewyobrazalna holota. Najlepszym srodkiem byloby wpuszczenie calej szostki do klatki z mama misia, dajac jej wczesniej do zrozumienia czego sie dopuscili. Zakaz wstepu do jakiegokolwiek parku przyrody na cale zycie. Wlasciwie juz nie wiem, co by wymyslec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alonso Tatry: Turyści zabili niedźwiadka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.07, 23:00 To po co szli do szpitala to opowiadać ze ich zaatakował, choć z drugiej strony to dobrze bo ich złapali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Tatry: Turyści zabili niedźwiadka IP: *.171.152.26.crowley.pl 24.10.07, 08:34 Zwyrodnialcy!!!!!!!! Jak można dokramiac dzikie zwierzę? a potem bestialsko zatłuc. Każda z dorosłych osób waży średnio 60 kg, mały niedźwiadek tylko 30 kg, nie możliwe zatem, aby takie małe zwierzę mogło coś złego zrobić. Zwłaszcza, że osób było 6. Mam nadzieję, że kiedyś cfaniaczki spotkają dużego osobnika i wtedy zobaczymy..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Tatry: Turyści zabili niedźwiadka IP: *.centertel.pl 22.10.07, 23:02 okrucieństwo. a ludzie zachowują się poniżej wszelkiej krytyki. biedne, zamęczone zwierzę. miś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan_szarwark Tatry: Turyści zabili niedźwiadka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.07, 23:08 Nazwiska podać do wiadomosci publicznej i zdjęcia opublikować. gdzie sądy 24 godzinne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Tatry: Turyści zabili niedźwiadka IP: 217.171.129.* 22.10.07, 23:20 co za bezmyslne pacany! ja bym kazdego wrzucil do potoczka i rzucal bym kamieniami, dopuki ich serca nie przestaly by byc. albo przestalbym, jak nie byli by zdolni zeby sie ruszać. i zostawil bym ich tam, mieli by czas na przemyslenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ketor Re: Tatry: Turyści zabili niedźwiadka IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.07, 23:29 No ja pierdziele, rozumiem że tym turystom należy sie kara (i to więzienie wg mnie), ale z waszych wypowiedzi wynika że chętnie urządzilibyście publiczny lincz, kamienowanie. Dziwić się tym co niedźwiadka zabili jak niektórzy chętnie by utłukli ludzi, ech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: athaualpa Re: Tatry: Turyści zabili niedźwiadka IP: *.kredytbank.com.pl 23.10.07, 14:55 Miś był niewinni, a oni tylko oprawcami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Tatry: Turyści zabili niedźwiadka IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.07, 23:26 Biedny zwierzak! Czym zawinił? Tym że był? Co za okrutne indywidua z tych pseudo turystów? Chociaż grozi im kara, i chociaż nawet zostanie ona wymierzona, to przecież nic nie zwróci już życia biednemu, zatłuczonemu dla zabawy niedźwiadkowi. to my wpłacamy dla WWF na ratowanie niedźwiadków ciężko zarobione pieniądze, a inni - źle wychowani, lub źle usposobieni w ogóle MORDUJĄ je tak tylko dla zabawy? Będę śledzić sprawę z ciekawością, jak odpowie na nią Prokuratura! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zojek2 Re: Tatry: Turyści zabili niedźwiadka IP: *.hr-online.de 23.10.07, 11:36 moze jeszcze pole popisu dla odchodzacego ministra Ziobre - pod haslem "Ci panowie juz nikogo zycia nie pozbeda"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slu Tatry: Turyści zabili niedźwiadka IP: *.chello.pl 22.10.07, 23:26 Coś strasznego.Nie mogę sobie nawet wyobrazić,jak można być tak okrutnym,ograniczonym,bezdusznym!!Ludzie,którzy zabijają bezbronne zwierzątka zasługują na najgorsze kary!Biedny,kochany,malutki misio... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puchowy Mam nadzieję że "pod celą" będzie im "dobrze" IP: *.chello.pl 22.10.07, 23:28 Jeśli potwierdzą się zarzuty życzę im miłych doznań (codziennych) do celą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ketor Re: Mam nadzieję że "pod celą" będzie im "dobrze" IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.07, 23:32 Myślisz że zostaną skazani. Dostaną co najwyżej rok w zawiasach albo w ogóle sprawa zostanie umorzona ze względu na niemożliwe do ustalenia okoliczności czynu. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LiTr= LiD zabili niedźwiadka, bo byli pijani jak Kwach ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.07, 23:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: zabili niedźwiadka, bo byli pijani jak Kwach IP: *.icpnet.pl 23.10.07, 01:52 Spieprzaj dziadu. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczuszkak Re: zabili niedźwiadka, bo byli pijani jak Kwach 23.10.07, 16:14 Wolę dupku Kwacha pijanego niz ciebie trzeżwego.Zabili go tacy jak ty,beznadziejne gnojki,pewnie co niedziela do kosciólka.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośc Tatry: Turyści zabili niedźwiadka IP: 83.147.145.* 22.10.07, 23:36 Cały problem polega na tym że prawdopodobnie nie dostaną zbyt wysokich kar, gdyż w Polsce za dręczenie zwierząt wyznaczane są co najwyżej grzywny lub bardzo niskie wyroki w zawiasach. Byc może prokuratura potraktuje ich surowiej bo niedźwiedzie są pod ochroną itd. ale raczej wątpie by te wyroki mocno ich zabolały - nie mówiąc o tym jak długo ta sprawa się przeciągnie. Ot - polskie prawo. Takie społeczne przyzwolenie na dręczenie zwierząt - np. zabicie psa, bo to przecież tylko zwierzę. Prawdziwy "humanitaryzm". Odpowiedz Link Zgłoś
emarcki Re: Tatry: Turyści zabili niedźwiadka 23.10.07, 19:06 Pseudoturyści, pseudokibice. A po co zaśmiecać polską mowę-debile, którym obce poszanowanie dla przyrody, dla wiary, dla Stwórcy, a przynajmniej dla malutkich rzeczy: regulaminu TPNu (analfabeci?) oraz zsad "BHP"(zanik instynktu samozachowawczego-karmić niedźwiedzia?????). Do ZOO a owszem, ale na tę druga stronę krat i fosy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dwujez Re: Tatry: Turyści zabili niedźwiadka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.07, 14:54 [*] Jasna cholera, czy ludzie nie maja rozumu? :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Tatry: Turyści zabili niedźwiadka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.07, 23:37 Co jest niezrozumiałego w zdaniu "nie dokarmiać dzikich zwierząt"? Może mi ktoś wyjaśni bo mnie $@%$^%&^& jak czytam o tych głupich dzieciakach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jim Re: Tatry: Turyści zabili niedźwiadka IP: *.gprspla.plusgsm.pl 22.10.07, 23:53 1. To nie byli turyści ... prawdziwi wiedzą jak się zachować. 2. Miś był mały - ok 1,5 roku do 2 lat miał nic by im nie zrobił, po prostu go drażnili (może jak w cyrku) i chcieli się zabawić . tak naprawdę taki niedzwiedź ursus arctos nie zjadłby ich bo był za ZA MAŁY - co najwyżej po obdrapywał by ich troche i pogonił (jakby się go faktycznie bali). 3. Żałuję że go matka porzuciła - ona by mogła ich pogonić. (wielka szkoda... ) 4. Sąd 24 godzinny ich nie obejmuje. Bo jeśli chodzi o ochronę zwierząt polskie prawo pozostawia wiele do życzenia (a może nie tak prawo jak jego egzekwowanie i przestrzeganie). 5. Prokurator zarzuty stawiac może a jak - pod presją opinii publicznej że jak to skatowali niedziwedzia? zwierzę pod prawną ochroną. Ale sąd z pewnością stwierdzi "niska szkodliwośc czynu" sprawę umorzy, wyroki da w zawiasach i się rozejdzie "po kościach" jak to wiele rzeczy u nas. 6. Miś szukał pożywienia na zime (jakby ktoś nie wiedział to niedługo zapadną w zimowy sen). 7. Szkoda mi tylko ludzi z TPN, i ich obserwacji, fajnych zdjęć które kończą się w takich momentach... (inaczej by się odebrało jego śmierć z "łap" dorosłego samca któremu wlazłby na terytorium). 8. Wszyscy są zajęci wynikami wyborów i tego nie zauważą ... no chyba że zdaży się cud. 9. Co mogło by być ewentualną karą dla oprawców? ... Sam nie wiem ... jestem za karą pozbawienia praw publicznych na okres 24 miesięcy, dozór czy coś takiego i 3 lata robót publicznych np. w parku dla odkupienia swojego czynu. 10. A ponadto "wczoraj mis" jutro ... ... ... nawet mi się nie chce myślec o tym .... 11. Odpowiednie instytucje i organizacje powinny bacznie się przyglądac przebiegowi tej sprawy ponieważ brak jakiegokolwiek zainteresowania ogółu tym wydarzeniem spowoduje masowe myślenie - mogę robić co chcę i tak mi nic nie zrobią. Był zły czyn kara musi być i to z nawiązką! Odpowiedz Link Zgłoś
dybuk42 Tatry: Turyści zabili niedźwiadka 22.10.07, 23:38 Wierzyć się nie chce.Cóż za bestialstwo.I wydawałoby się że w takich miejscach panuje spokój i harmonia z przyrodą.Jestem za pełnym zbadaniem sprawy i jeśli ten horror się potwierdzi za faktycznym i surowym ukaraniu tych debili! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Tatry: Turyści zabili niedźwiadka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.07, 23:44 tych 6 pożal się Panie Boże turystów tak samo potraktował jak oni tego małego niedżwiedzia pobić, ukamienować i w potoku utopić!!! a jak nie to nie do więzienia na wczasy ich wysyłać tylko każdemu po 100tys. grzywny i roboty społeczne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sniegbielszy Re: Tatry: Turyści zabili niedźwiadka 22.10.07, 23:56 To nie turysci! To squ..syny zwykle!!! Umeczyli zwierze, przy tym obtarli sobie palce i nogi i z tym poszli do szpitala. Smierdziele! Roboty publiczne za to, a na szyjach tabliczki z opisem tego co zrobili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goś Re: Tatry: Turyści zabili niedźwiadka IP: 80.51.159.* 01.11.07, 23:44 To zbyt mała kara - łapy pod siekiere aby nidgy nie mogli juz skrzywdzic zadnego zwierzecia!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarząb Tatry: Turyści zabili niedźwiadka IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.07, 23:53 zrobić z nimi to samo - ukamieniować i utopić . zakaz wjazdu hamstwu z poza podkarpaćia i małopolski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Tatry: Turyści zabili niedźwiadka IP: *.icpnet.pl 23.10.07, 01:55 Tej, licz się trochę ze słowami, dobrze?! Jestem z Poznania, od lat wędruję po Beskidach i Tatrach, i nigdy nie skrzywdziłem żadnego zwierzęcia! Skąd wiesz, patrioto lokalny od siedmiu boleści, że te bydlaki nie były właśnie z podkarpacia albo małopolski? No i naucz się pisać po polsku poprawnie, baranie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terminator bydło zabiło dla zabawy IP: 213.17.223.* 22.10.07, 23:55 p.....a hołota Odpowiedz Link Zgłoś
gentrylane utrata ponad 1% niedzwiedzi w Tatrach 22.10.07, 23:57 jesli jest w Polsce ok 90 niedzwiedzi (gdzies wyczytalem) to utrata jednego z nich to ponad 1% ich populacji. Jest to ogromna strata i dalsze powazne oslabienie szansy na przezycie tego gatunku w Tatrach. To bardzo tragiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jim Re: utrata ponad 1% niedzwiedzi w Tatrach IP: *.gprspla.plusgsm.pl 23.10.07, 00:01 W samych tatrach jest od 0 szt. do ok 10-15 szt. maksymalnie. Czyli ten jedent to już 10-15 % !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Egghead Re: utrata ponad 1% niedzwiedzi w Tatrach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 09:11 Raczej 6,67% - 10% (jak wynika z szacunków 10-15 sztuk). Odpowiedz Link Zgłoś
schwarze_sonne Tatry: bandyci i dresiarze zabili niedźwiadka 22.10.07, 23:59 juz wyrazałem swoja opinie na watku istniejacym wczesniej. Nie zadni 'turysci" tylko zdegenerowane scierwa... Upublicznic ich dane personalne i fotografie: niiech kazdy pozna tych gnoji...,a nuz mieszkaja gdzies w sasiedztwie i bedzie sie mozna do nich dobrac??? Z rozkosza bym tym ludzkim kanaliom rączki połamał. Bidny maluch...toz to mniejsze od mojego niewyrosnietego kaukaza. za takie cos to kara finansowa za mało,dzis zabili niedzwiadka ,jutro wezma sie za mordowanie ludzi.Na rok pod cele z recydywa. Odpowiedz Link Zgłoś
darwilga Tatry: Turyści zabili niedźwiadka 23.10.07, 00:01 Nie wolno karmić niedźwiedzi. Jak niedźwiedzie się przyzwyczają do karmienia przez turystów, to będą od niewinnych ludzi żądać jedzenia. Karmieniem dzikich zwierząt można im zrobić "niedźwiedzią przysługę". Jak taki dorosły "misiu" żądając jedzenia mocno porani jakiegoś turystę albo zabije, to czyja to będzie wina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Przyszli do jego domku i go zabili :( IP: *.chello.pl 23.10.07, 00:01 To tak jakbym ja do kogos przyszedl i pobil na smierc w domu. Tylko ze co ? niedzwiadek to zwierzak, i co ? nie czuje ? Powinni zostac karani jak za zabojstwo, bo w tym wypadku to oni okazali sie prawdziwymi zwierzakami; a nawet gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sigma_pi Tatry: Turyści zabili niedźwiadka IP: *.opera-mini.net 23.10.07, 00:04 Pobawili się z głodnym misiem, a potem również dla zabawy go zabili. Dresiarska mentalność głupich sk.....li. Życzę tym bandytom, żeby dostali wyroki bez zawiasów. Odpowiedz Link Zgłoś