Gość: Krzysztof K. IP: *.fema.krakow.pl 09.12.07, 22:25 Sukinsyny, ale z drugiej strony może to lepsze niż łapówki pobierane w normalnych szpitalach. Najlepszy fragment mówiący o wyłączności na zatrudnionych lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: b Re: Szpital, w którym za wszystko zapłacisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.07, 23:14 a co złego w wyłączności - zawód jak każdy inny - ja płace, ty u konkurencji nie dorabiasz nie pasuje - pracuj gdzie indziej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Szpital, w którym za wszystko zapłacisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.07, 14:52 To w tym złego, że w 9 przypadkach na 10 (np 30/30 szkół językowych w Krakowie - w tym również te należacych do PASE) nie masz umowy o pracę tylko fikcyjną działalność gospodarczą. Twój pseudoszef który Cię NIE zatrudnia i nie ma prawa nakazywać ani zabraniać Ci czegokolwiek, bezczelnie wymusza na pracownikach PRACĘ NA WYŁĄCZNOŚĆ żerując głównie na kobietach i ludziach młodych stawiają im warunki typu ALBO .... ALBO ty $##@@@*!!! I nie płacąc za urlopy i wakacje!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mary Re: Szpital, w którym za wszystko zapłacisz IP: *.chello.pl 10.12.07, 18:45 Ok, ja płacę, ale dlaczego ktoś, kto nie jest milionerem - bo chyba tylko oni będą sobie "fundować" operacje za kilkadziesiąt tysięcy zlotych - nie może się leczyć u dobrych specjalistów? A poza tym, nawet najlepszy specjalista musi "ćwiczyć", by nie wyjść z wprawy. Czy naprawdę wierzysz, że pracując tylko tu będzie mieć możliwości doskonalenia swej sztuki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ole Re: Szpital, w którym za wszystko zapłacisz IP: *.devs.futuro.pl 09.12.07, 23:19 nie rozumiem czego sie pieklisz. zdrowie towar taki jak kazdy inny widziales zeby dentysta lub weterynarz bral lapowe porostu zarabia problemem sa ubezpieczenia jezeli bede mogl sobie wybrac ubezpieczenie to wybiore takie ktore zaplaci mi za leczenie w takiej placowce a nie bede zdychac w kolejce na izbie przyjec bo i tak pierwszy bedzie obsluzony nawalony boom ktory nic nie palci jeszcze mu zrobia tomografie bo przecie nie ma jak sie z gosciem dogadac , to dla pewnosci fotke na sprzecia za pare baniek a ty majc 3 roboty i 3 ubezpieczenia co najwyzej mozesz liczyc na pogaduszki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewgr Re: Szpital, w którym za wszystko zapłacisz IP: *.ghnet.pl 10.12.07, 08:22 jak policzę ile kasy poszło kiedyś z moich pensji do ZUS to mnie szlag trafia stać by mnie było nie tylko na leczenie zagranicą czy pobyt w tym szpitalu ale na leczenie w domu Odpowiedz Link Zgłoś
obs2 Re: Szpital, w którym za wszystko zapłacisz 10.12.07, 12:13 > jak policzę ile kasy poszło kiedyś z moich pensji do ZUS to mnie > szlag trafia być może tak Ci się tylko wydaje. czyżbyś płacił więcej niż podstawowa składka zdrowotna? bo jeśli standardowo, to w przeliczeniu na współczesne pieniądze przez 10 lat wychodzi 20 tys. złotych. Czyli nie tyle na leczenie, co na kilka balang z przyjaciółmi i luksusową dziwką byłoby Cię stać. Hm, gdybyś płacił tyle rocznie - czyli tysiaka miesięcznie - to jest to cena w miarę dobrego pakietu w prywatnych firmach. Masz za to full wypas leczenie ambulatoryjne, ale ze szpitalnym krucho. A już zapomnij o leczeniu rzadkich powaznych chorób. Większość ludzi pisze o tych składkach, które wynoszą 180 zł miesięcznie, z czego większość zżrera administracja, część idzie na ratownictwo (bo musi), taki np. lekarz POZ dostaje z tego miesięcznie 5 zł. A potem ludzie gadają, gadają, gadają, dobroczyńcy ludzkości, potężni uiszczacze składek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bumbum Re: Szpital, w którym za wszystko zapłacisz IP: 212.31.204.* 10.12.07, 17:10 > bo i tak pierwszy bedzie obsluzony nawalony boom ktory nic nie palci Kto to jest 'nawalony boom'? Chodzi o boom gospodarczy? Ciekawe, nie wiedzialem ze to sie moze nawalic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Corel Szpital, w którym za wszystko zapłacisz IP: 89.174.106.* 10.12.07, 00:04 I ZNAKOMICIE!!!! Do jasnej cholery! Odpowiedz Link Zgłoś
leszek993 Re: Szpital, w którym za wszystko zapłacisz 10.12.07, 06:03 Więcej takich szpitali prywatnych,a nawet wszystkie to cud herr Tuske najpewniejsza droga do narodowej eutanazji emerytów i rencistów oraz bezrobotnych.Jeżeli to ma być rozwiązaniem problemów Służby Zdrowia , taniej by było rozdać wszystkim chorym tabletki z cyjankali.Oto owoce liberalnej globalizacji.Pakować się tylko pozostało i w drogę do Szwecji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szamot Re: Szpital, w którym za wszystko zapłacisz IP: *.centertel.pl 10.12.07, 06:29 super przynajmniej jak Ci wypadnie tfu tfu jakies chorubsko to masz szanse przezyc bo się od razu Tobą zajmą a nie będziesz czekał pół roku na termin :) a po pół roku czasami jest za pózno :( A Ty chłopie powinienes się cieszyc bo mniej ludzi bedzie w panstwowych szpitalach i się szybciej dostaniesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gp Szpital, w którym za wszystko zapłacisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.07, 07:00 SUPER!!! Wreszcie ktoś mądry olał jałmużnę z NFZ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Szpital, w którym za wszystko zapłacisz IP: *.ghnet.pl 10.12.07, 08:40 Nie oni sukinsyny, tylko ty idiota. W sowieckim stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
edyta.k9 Szpital, w którym za wszystko zapłacisz 10.12.07, 09:18 Jestem za tym aby powstawało więcej takich szpitali.Tylko jeszcze dobrze by było żebym swoją składkę zdrowotną mogła przeznaczyć na konkretny szpital i wtedy myślę , że bardziej by sie starali . A tak to po prostu olewają pacjenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autorka Szpital, w którym za wszystko zapłacisz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.07, 09:43 Jak znalazl, polityka POzercow wlasnie sie wprowadza, nawet w Krakowie. Szczerze ich nie lubie, i nie glosowalam na nich. Na moje szczescie. Ale, ze NFZ nie bedzie w tym projkecie maczal palcow to tylko dobrze dla pacjentow, tych co satac na zapalcenie no... dwa razy tyle co w tzw. panstwowym szpitalu - bo odliczajac bakszysz, to tak akurat wychodzi. Podoba mi sie jedno, ze w tym szpitalu zatrudniony lekarz nie bedzie mogl gdzie indziej pracowac. Nie bedzie mogl sciagac pacjentow z NFZ i czerpac z tego dodatkowych korzysci. Skoro firmy np. w branzy IT zatrudniajace pracownika, obilguja go do podpisania lojalki, dlaczego szpitale tego nie czynia. Skorzystali by na tym przede wszystkim pacjenci. A tu o nich chodzi - czyz nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Szpital, w którym za wszystko zapłacisz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.07, 10:17 oddajcie mi moje skladki i sie przepisuje od razu do prywatnej placowki. moze nareszcie sie skoncza takie jaja jakie sa do tej pory. nawet dziisaj musialam tylko oddac krew do badania, wyczekalam sie godzine... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a10 Re: Szpital, w którym za wszystko zapłacisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.07, 10:26 No właśnie sskładki... Jestem ubezpieczony, to ide do prywatnego szpitala, pokazuje ubezpieczenie, za to i za tamto mam pokrycie w ubezpieczeniu a resztę dopłacam z własnej kieszeni lub z innego ubezpieczenia...Dla mnie to jest proste, ale jak widac musza byc NFZ i łapowki.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żaba Re: Szpital, w którym za wszystko zapłacisz IP: *.skynet.net.pl 10.12.07, 10:33 Jak oddasz odpis z podatku, to realnie zostanie Ci z 1,5% i tylko składki zdrowotnej. Ciekawa jestem czy za to jakiś prywatny szpital będzie leczył choroby przewlekłe np. nowotworową, zapewni pobyt na OJOM-ie przez miesiąc czy protezy naczyniowe. Odpowiedz Link Zgłoś
obs2 Re: Szpital, w którym za wszystko zapłacisz 10.12.07, 12:18 > nawet dziisaj musialam tylko oddac krew do badania, wyczekalam > sie godzine... to podziękuj, wśród systemów europejskich taki czas oczekiwania to niemal rekord. A zważywszy na to że mamy kilkanaście razy mniej pieniędzy, to podziękuj na kolanach! Jedź se kiedy człeku do Anglii i tam się lecz i pobieraj krew. Wtedy będziesz w Polsce dziękował leżąc plackiem! > oddajcie mi moje skladki nie da się. Bo to są składki na UBEZPIECZENIE! Jak sprzedajesz auto, to też idziesz do ubezpieczyciela, żeby ci oddał składki z okresu ubezpieczenia? Śmieszny jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
makabi Szpital, w którym za wszystko zapłacisz 10.12.07, 10:46 Dobrze jest ponarzekać na NFZ i na to o robi z naszymi składkami, bo to małę pieniądze nie są. Ale z drugiej strony ubezpieczenie prywatne to też nie taki cymes jak sie chce je widzieć. W polisach prywatnych są ograniczenia. NIe wszystkie zdarzenia i zabniegi ubezpieczenie pokrywa, nie zawse w 100% itd. Ta trochę chochola krytyka NFZ nie ma sensu w tym miejscu, Grupa ludzi miał pomysł ekonomiczno-gospodarczy: przedsiębiorstwo lecznicze o nazwie szpital św. Rafała. Znaleźli inwestora i jest OK. A reklama typu :najlepszy w Europie chirurg, świetni specjaliści, anestezjolodzy wracajćy ze Szwecji. T fanie wyglda na ulotce reklamowej. A codzennośc jest potem inna. To ne pierwszy prywatny czy jak ktoś chce komercyjny szpital w Polsce. To, że nie chce kontraktu z NFZ świadczy tylko o tym, że załózenia jest to placówka dla tych "lepszych" tych "bogatszych" tych "na lepszych stanowiskach". Chćą być elitarną placówka. Są tez agencje towarzyskie dla takich kategorii ludzi, śa restauracje do których tylko z platynowymi kartami kredytowymi wpuszczają. Tali szpital to biznes jak biznes. TYlko skala inna i specjalność inna. A mówienie, ze 5-6 tysiećy za zanbieg prywatny to cena zjadliwa dla przeciętnego polka to demagogia. Ale cóż niektórym taka demagogia zasłania zdrowy rozsądek. Bonifratrzy też prowdzą szpital prywatny i nie wszystjkie zabiegi maja kontraktowane z NFZ. We wrocłąwiu czy Łódzi, o ile dobrze wiem, Luxmed wybudował szpial w którym częśc łóżek jest komercyjna a częśc nie. Niestety szpital św. rafała chce sie wpisać w wizerunek pacjenta Kowalskiego w klinice Health&Beauty z serialu nabodre i na złe. I niech będzie. Tylko moze trzeba byłó wybrac innego patrona. Bo nie sądzę, zeby Św.Rafał dzielił ludzi na tych co maja pieniaże i na tych co na jego obecność nie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Szpital prywatny IP: *.dip.t-dialin.net 10.12.07, 12:24 Ja uważam, że taki szpital spokojnie przetrwa i dobrze na tym wyjdzie. Przynajmniej nie bedzie się użerał z NFZ o zwrot kosztów leczenia (a o takich przypadkach to juz kilka książek można by napisać - że nie zwrócił za zabieg, że nie wypłaca na czas, że zaniża...). 5-6 tysięcy? Teoretycznie dużo. Ale sorry, za tyle dobrego samochodu nie kupisz ;-) Kwotę można pożyczyć. Można ją uzbierać. Można zapłacic kartą kredytową i powoli spłacać. Zapominacie o jednym. Masa ludzi z zagranicy już przyjeżdża do Polski by się leczyć. Bo taniej i lepiej. Rachunek ze szpitala na około 1500 euro? :-) I? Dokładnie wiadomo ile. Jakość. Gwarancja, że usługa, za którą płacisz zostanie wykonana w terminie przy zachowaniu jakichs tam standardow. Kogos mozna pociągnąć do odpowiedzialności, gdy coś pójdzie nie tak. A nasza publiczna? Na razie wygrywa w rankingach na najgorszą opiekę zdrowotną w Europie. W Polsce ludzie chcą się leczyć. Dlatego tak rośnie sektor prywatny. A że w tym sektorze znalazłby się szpital Sw Rafała? To tylko świadczy o kalectwie i niewydolności polskiej publicznej służby zdrowia... Kto się ze mną nie zgadza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwykły człowiek To będzie wielki sukces IP: *.streamcn.pl 10.12.07, 13:21 Na zdrowiu nikt nie oszczędza. Ludzie zapłacą każde pieniądze za fachową opiekę medyczną - KAŻDE! Oczywiście jeżeli ktoś nie ma dość pieniędzy, to musi wybrać inne placówki, ale jestem przekonany, że jeśli w ślad za opłatami pójdzie naprawdę dobra jakość, to chętnych na leczenie w tej placówce będzie aż za wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Re: To będzie wielki sukces 10.12.07, 13:45 Będzie, jeżeli te 5-6 tysięcy to prawda. Bo to tanio! Podzwońcie po Polsce, popytajcie o ceny niewielkich operacji u prywaciarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żaba Re: To będzie wielki sukces IP: *.skynet.net.pl 10.12.07, 15:17 Na wyrostek i przepuklinę wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viśka Szpital, w którym za wszystko zapłacisz IP: *.icpnet.pl 31.12.07, 09:33 Nareszcie i tak trzeba było za wszystko płacić.Wreszcie pieniądze nie pójdą do jednej,najważniejszej osoby na oddziale!!!Chętnie się tam zoperuję.Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś