Dodaj do ulubionych

Nacjonalistyczne hasła w piśmie studentów UJ

• Gość: fkjbnobnnbdfkln nacjonaliści są w polsce dyskryminowaną mniejszośc IP: 62.29.136.* 19.12.07, 08:59
      ią... podobnie jak homoseksualiści.

generalnie polski nacjonalizm jest bardzo łagodny. przecież nie w
      polsce pali się synagogi. synagogi pali się we francji, w niemczech
      natomiast fizycznie atakuje się imigrantów, czego w polsce nie ma -
      i to nie tylko dlatego, że w polsce jest ich mniej niż w niemczech.

generalnie: niektóre media chciałyby mieć monopol na poglądy: co
      jest be, a co jest ok. w ich tzw. pojęciu nacjonalizmem mozna nazwać
      wszystko co nie jest zgodne z ich urojeniami - nawet z babć zrobili
      zajadłych nacjonalistów i antysemitów. tak się zapędzili, ze sami
      zaczeli bezpodstawnie dyskryminować poważną część polskiego
      społeczeństwa, zaczęli postępować jak naziści, z tą różnicą że
      zamiast żydów na cel wzięli sobie babcie oraz osoby o odmiennych
      pogladach (takich politycznych homoseksualistów).

generalnie: brawo WUJ :)
    • n_i_k Brawa dla WUJa za odwagę! 19.12.07, 09:10
      Za przeciwstawienie się wszechogarniającej poprawności politycznej
      ograniczającej wolność słowa!
    • Gość: HighAlt Nacjonalistyczne hasła w piśmie studentów UJ IP: *.bos.east.verizon.net 19.12.07, 09:19
      Zydowska Zenada...

Szkoda Gadac.. Nie sadze zeby Zydom udalo sie oglupic Polakow az tak jak to
      zrobili w Stanach z tamtejsza ludnoscia.. Ja nie widze nic zlego z byciem
      patriota/nacjonalista... nie rozlewalismy tyle naszej krwi za ojczyzne aby ja
      teraz oddac w cudze rece.. Nie mam nic do cudzoziemcow ale istnieje pewien prog
      procentowy ktory nie powinni przekroczyc jako czesc naszego spoleczenstwa.. ja
      mysle ze nie powinnismy pozwolic na wiecej niz 10%-15% w naszym kraju bo inaczej
      moze to doprowadzic do nieodwracalnej destabilizacji demograficznej w naszym
      kraju.. z tego jakies 95% to powinni byc cudzoziemcy z Unii.. ewentualnie mozna
      sie zgodzic na jakies 5% z poza unii.. jesli te procenty mialy byc przekroczone
      rzad powinien zarezerwowac sobie prawo do ograniczenie tej liczby lub nawet jej
      zredukowania.. nie bujajmy sie.. w ten sposob Serbowie stracili Kosowo.. A byc
      USA stanie sie krajem Latynoskim..
    • mulla_komar Co jest radykalnego 19.12.07, 09:19
      w hasle 'stop pedalom'?

Dobrze, ze tacy ludzie sa dopuszczani do glosu. Kazdy moze sobie przczytac jak
      glupia jest ta ideologia. Ale tez z kazdej mozna wyciagnac pewne pozytywy (lub
      pozytywne wnioski).
      • Gość: szmatan Re: Co jest radykalnego IP: 91.198.246.* 19.12.07, 10:24
        to jest radykalnego, że nie starasz się blokować działań szkodliwych dla kogoś,
        ale atakujesz grupę ludzi tylko dlatego że są kim są.

rozumiem hasło: "stop gwałtom!" albo "stop wariatom drogowym!" ewentualnie "stop
        faworyzowaniu podatkowemu kleru!"

ale hasła:
        "stop pedałom!", "stop kierowcom!", "stop katolikom!" to inwektywy, a nie
        zachęta do dyskusji
        • Gość: mw Re: Co jest radykalnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.07, 11:17
          Nie rozumiesz, że hasło "stop pedałom" nie jest przeciw komuś, tylko
          przeciw określonym zachowaniom, które nie muszą się wszystkim
          podobać?
          • Gość: szmatan Re: Co jest radykalnego IP: 91.198.246.* 19.12.07, 11:29
            jakim zachowaniom - wymień chociaż 1, które powoduje czyjąś krzywdę
            • Gość: mw Re: Co jest radykalnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.07, 11:39
              Chodzenie po ulicach w przebraniu za inną płeć, publiczne wyuzdane
              pozy na paradach przy nieletniej publice itd - moje dzieci wychowane
              w zgodzie z naturą mają po przypadkowym trafieniu na paradę traumę.
            • Gość: mw Re: Co jest radykalnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.07, 11:41
              A tobie hasło pedał nie kojarzy się z niczym, tylko z Kowalskim i
              Malinowską? Podziwiam cię.
        • mulla_komar Re: Co jest radykalnego 19.12.07, 11:35
          Haslo stop pedalom nie jest wykrzykiwane samo z siebie, tylko przy okazji i w
          kontekscie demonstracji takowych osob tudziez forsowania przez nich pewnych
          praw, ktore uwazane sa przez NOP za szkodliwe.

Ja np. wiele razy na roznych forach wykrzykiwalem podobne przeciwko gownikom czy
          rolnikom a ostatnio solidarnosciowcom. Ostre i obrazliwe. Nie oznacza to ze
          jestem faszysta i nie uwazam ze trzeba takie hasla kneblowac.
    • highalt Nacjonalistyczne hasła w piśmie studentów UJ 19.12.07, 09:21
      Zydowska Zenada...

Szkoda Gadac.. Nie sadze zeby Zydom udalo sie oglupic Polakow az tak jak to zrobili w Stanach z tamtejsza ludnoscia.. Ja nie widze nic zlego z byciem patriota/nacjonalista... nie rozlewalismy tyle naszej krwi za ojczyzne aby ja teraz oddac w cudze rece.. Nie mam nic do cudzoziemcow ale istnieje pewien prog procentowy ktory nie powinni przekroczyc jako czesc naszego spoleczenstwa.. ja mysle ze nie powinnismy pozwolic na wiecej niz 10%-15% w naszym kraju bo inaczej moze to doprowadzic do nieodwracalnej destabilizacji demograficznej w naszym kraju.. z tego jakies 95% to powinni byc cudzoziemcy z Unii.. ewentualnie mozna sie zgodzic na jakies 5% z poza unii.. jesli te procenty mialy byc przekroczone rzad powinien zarezerwowac sobie prawo do ograniczenie tej liczby lub nawet jej zredukowania.. nie bujajmy sie.. w ten sposob Serbowie stracili Kosowo.. A byc USA stanie sie krajem Latynoskim..
    • Gość: Miras Co za bzdurny komentarz redaktorki... żenada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.07, 09:22
      Nacjonalizm, faszym, nazizm - dla niej to logiczny ciąg....
      Ja popieram nacjonalizm, dozę nacjonalizmu ma każde pańswto
      rozwiniętę, nacjonalizm jest potrzebny zdrowy.
      Nacjonalizm taki jest w USA, UK, Francja, Niemcy, Turcja, Rosja,
      Wlochy i pare innych.
      Ciekawe że kazde państwo mające przeszlość jako imperium wlasnie
      nacjonalizm wspiera, a raczej nie robi krucjat przeciwko.

Michnikowe brodzikowe myślenie widać w tym artykule, czlowiek wie ze
      za chwile przeczyta o pederastach i komorach gazowych.

powoli robi się to mocno żenujące.....
      • Gość: wlodwoz Re: Co za bzdurny komentarz redaktorki... żenada IP: *.stk.vectranet.pl 19.12.07, 09:33
        Jesteś takim samym gó..arzem jak ten skin-mały hitlerek.
        • highalt Re: Co za bzdurny komentarz redaktorki... żenada 19.12.07, 09:40
          Gość portalu: wlodwoz napisał(a):

> Jesteś takim samym gó..arzem jak ten skin-mały hitlerek.

Pie..sie Zydzie! Oy Oy Oy Polacy nie chca oddac Polski Oy Oy Oy.. co za
          faszysci ci Polacy.. FUCK YOU JEW!!!
        • Gość: Miras Re: Co za bzdurny komentarz redaktorki... żenada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.07, 10:35
          Ta, jestem jeszcze zoologicznym antysemitą, jaskiniowym ksenofobem,
          ciemnogrodzianinem, niepostępowym huliganem.

Na prawdę poziom rozumowania plynący z GW coraz glebiej się zanurza
          w brodziku intelektualnym.
    • Gość: maxhol Nacjonalistyczne hasła w piśmie studentów UJ IP: *.comarch.com 19.12.07, 09:23
      Jestem w Wrocławia, studiowałem na PWr i dopiero na ostatnim roku dowiedziałem
      się, że jeden z moich kolegów z wąskiej grupy na profilu dyplomowania był jednym
      z czołowych działaczy NOP na Dolnym Śląsku. Chłopak bardzo w porządku, grzeczny,
      ambitny, złego słowa o nim bym nie powiedział. Jak się dowiedziałem, że jest
      NOPowcem, to nie zmieniłem o nim zdania, ale też nigdy w naszym gronie nie
      propagował swych poglądów.
      Odnoszę wrażenie, że większość tych ludzi zdaje sobie sprawę, że nikt "normalny"
      nie jest w stanie się przekonać do ekstremalnie nacjonalistycznych poglądów,
      które głoszą. Więcej w tym gadania i radykalnych gestów, które mają jednoczyć,
      niż rzeczywistych działań i tak pozostanie. Dopóki tylko mówią, wlepiają wlepki
      "zakaz pedałowania" i krzyczą "Polska dla Polaków", to uważam, że mają prawo do
      takich wypowiedzi. Jeżeli którekolwiek z ich postulatów przekładają w czyn
      powinni być karani surowiej niż ci, którzy nie działają w imię nienawiści rasowej.
      To tyle. A ci, którzy się oburzają na ten wywiad zachowują się dokładnie tak
      samo jak ci nacjonaliści.
      Pozdro!
    • Gość: wlodwoz Nacjonalistyczne hasła w piśmie studentów UJ IP: *.stk.vectranet.pl 19.12.07, 09:23
      Gó..arz napisał, gó..arz wydał. Co tu dodać?
      • Gość: lol Re: Nacjonalistyczne hasła w piśmie studentów UJ IP: *.chello.pl 19.12.07, 10:05
        moze jedynie, ze gowniarz skomentowal
    • highalt Zydowska Zenada... 19.12.07, 09:31
      Szkoda Gadac.. Nie sadze zeby Zydom udalo sie oglupic Polakow az tak jak to
      zrobili w Stanach z tamtejsza ludnoscia.. Ja nie widze nic zlego z byciem
      patriota/nacjonalista... nie rozlalismy tyle naszej krwi za ojczyzne aby ja
      teraz oddac w cudze rece.. Nie mam nic do cudzoziemcow ale istnieje pewien prog
      procentowy ktory nie powinni przekroczyc jako czesc naszego spoleczenstwa.. ja
      mysle ze nie powinnismy pozwolic na wiecej niz 10%-15% w naszym kraju bo inaczej
      moze to doprowadzic do nieodwracalnej destabilizacji demograficznej w naszym
      kraju.. z tego jakies 95% to powinni byc cudzoziemcy z Unii.. ewentualnie mozna
      sie zgodzic na jakies 5% z poza unii.. jesli te procenty mialy byc przekroczone
      rzad powinien zarezerwowac sobie prawo do ograniczenie tej liczby lub nawet jej
      zredukowania.. nie bujajmy sie.. w ten sposob Serbowie stracili Kosowo.. A byc
      nie tak odleglej przyszlosci USA stanie sie krajem Latynoskim...
      • drzejms-buond Re: Zydowska Zenada... 19.12.07, 09:46
        łaaaaaał, a ileż to KRWI PRZELAŁEŚ ZA OJCZYZNĘ?
        moze pójdź do lekarza- najwyższy czas zatamować ten krwotok!

cały problem z faszystami polega na tym,iż im się wydaje
        tak jak psom, ze MÓJ JEST TEN KAWAŁEK OGRÓDKA i każdemu obcemu
        WSTĘP WZBRONIONY!Mogę ewentualnie wpuścić sąsiada, bo ten mi przynosi serdelki.
        Apeluję.
        Drogie, łyse, głupki...!
        TEN KAWAŁEK OGRÓDKA jest znacznie większy!!!I on nie jest tylko wasz.
        Zapłaciliście za niego chociaż złotówkę? Macie prawo własnośći?
        Ten obszar nie kończy się na Bugu, Odrze i Nysie
        on biegnie od Bugu do Bugu i od Bałtyku przez Tatry do Bałtyku po Tatry.
        ustalanie PROCENTOWE, ilu obcym mozna po tej "świetej ziemi" chodzić
        jest zwykłą dziecinadą.
        W NASZYM ogródku, NIE MA POJĘCIA OBCYCH
        Jeśli ktoś jest uznawany za niebezpieczny element, który zagraza
        komukolwiek, to jesteście nim właśnie Wy!

Artykuł jest ważny i nie ganiłbym nikogo za ukazanie się w WUJu
        niestety rodzi to lansowaniem gościa na gwiazdę.
        Efekt moze być taki sam jak w przypadku Leppera.
        Chociaż z drugiej strony- pokazanie tej faszystowskiej mordy
        na okładce moze pomóc- ludzie sie dowiedzą komu nie podawać ręki
        i przed kim zamykać drzwi.

• drzejms-buond Re: Zydowska Zenada... 19.12.07, 09:49
          errata:
          jest
          rodzi to lansowaniem gościa na gwiazdę.
          >
          powinno być , oczywiście :
          grozi to...
      • Gość: POKi Re: Zydowska Zenada... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.07, 10:01
        Krew przelewałeś nie ty a twoi dziadkowie. Ty przelales co najwyżej troche krwi
        kopiąc punkowców, czym nie wzbudziłeś nic innego jak tylko odwetową agresję.
        Pozabijacie się nawzajem - będzie spokój.
        Krew przelana przez twoich dziadków była przelewana ponieważ zostawaliśmy
        napadani przez wrogów. W czasie wojny. Ostatni raz krew musieli przelewać bo
        jakiś wariat ubzdurał sobie że jedna trzecia mieszkańców Polski nie ma prawa do
        życia w tym świecie. Przed tą okrutną wojną ogromną część społęczeństwa
        polskiego stanowili Żydzi i Polska to jest kraj również żydowski. Moi dziadkowie
        i rodzice musieli przeżyć ten okropny czas wojny bo kilku idiotów twojego
        pokroju ubzdurało sobie że trzeba ich "wybić". Pytam się więc teraz ciebie w
        imieniu cierpiących wówczas ludzi, rodowitych Polaków (w tym rzeszy Żydów), jak
        śmiesz mówić że przelewali krew za to żeby Żydów w Polsce nie było?
        Serbowie stracili Kosowo bo walczyli o nie zbrodniami. Amerykanie stracą na
        rzecz Latynosów? A kto Amerykanom dał prawo do posiadania swojej ziemi?
        Przyjechali i powybijali Indian, a w latynoskiej części mieszkańców Ameryki są
        ludzie których dziadkowie żyli na tych ziemiach znacznie przed "amerykanami".
        • Gość: obserwatore77 co ty bredzisz o Kosowie i II wojnie światowej IP: *.aster.pl 19.12.07, 10:45
          skoro wspominasz o II wojnie światowej to tak się
          ciekawie składa że Serbowie w czasie II wojny
          światowej byli mordowani przez albańskich SS-manów z
          dywizji SS -Skanderbeg kto tu popełniał zbrodnie w
          czasie wojny i kto był agresorem
          ignorancie do książek...
    • Gość: tik Nacjonalistyczne hasła w piśmie studentów UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 09:35
      O co tyle szumu? Normalne zjawisko i zwyczajnie przedstawione. Nie protestuje
      nikt, ale Żydzi oczywiście zawsze.
    • Gość: Dlugi Nacjonalistyczne hasła w piśmie studentów UJ IP: *.patter.volia.net 19.12.07, 09:35
    • Gość: wigWam jakby umieścili zbrodniarza jaruzela to byłoby OK! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.07, 09:36
      Jedynie słyszna wielka nieomylna GWniana ideologia!
    • Gość: Dlugi Nacjonalistyczne hasła w piśmie studentów UJ IP: *.patter.volia.net 19.12.07, 09:41
      Czy wyborcza boli ze nie wszyscy kupuja GW i sa jej wyznawcami ? Czy
      liberalizm polega tylko na tolerancji dla liberalnych pogladow ?

• Gość: POKi Redaktorzy szkolnej gazetki muszą się wiele nauczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.07, 09:42
      W gazetach nie prezentuje się prawdy, nie ma wolności słowa, nie ma
      sprawiedliwości. Biedni młodzi dziennikarze zachowują się jakby nie docierało do
      nich że media mają przeogromny wpływ na ludzi. Wszystko byłoby ok, gdyby
      zastosowano popularny w innych gazetach trik, np manipulacja zdjęciem owego
      pana, może twarz przyklejona do munduru SS? Albo przynajmniej zredagowanie
      wywiadu tak, żeby czytający go odczuł opinię redaktora pacyfisty a nie opinię
      nacjonalisty.
    • Gość: Otis Tarda Och! Kelorer! IP: *.net.autocom.pl 19.12.07, 09:51
      Bo przecież wiadomo, że nacjonalista ma być brzydki, głupi i odpychający. I
      wywiadów się z nim robić nie powinno - dzisiaj wywiad, a jutro komory gazowe.
      Nie mówiąc już o tym, że taki wywiad jest bluźnierstwem przeciwko Demokracji,
      Wartościom i Postępowi, które wykształciuch traktuje jak nową religię.
    • stachu44 Kompromitacja UJ 19.12.07, 09:52
      Wladze tej uczelni zapomnialy 1939 rok.
      • highalt Samie sie Zydzie Kompromitujesz 19.12.07, 10:00
        Co ma rok 1939 z tym ze Polacy chca zeby Polska byla Polska gdzie mieszkaja
        przedewszystkim Polacy??? Wytlumacz nam w jaki sposob Serbia stracila Kosowo???
        No i przekonaj Polkaow ze to jest dla nas korzystne.. no.. czkamy...

stachu44 napisał(a):

> Wladze tej uczelni zapomnialy 1939 rok.
        • Gość: POKi Re: Samie sie Zydzie Kompromitujesz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.07, 10:08
          To co jest korzystne dla nas musi być korzystne też dla innych. Jeśli robisz coś
          po to żeby top było korzystne tylkko dla ciebie, szybko ściągasz na siebie
          niebezpieczeństwo w postaci niechęci i wrogości innych.
          Masz znajomych lub członków rodziny za granicą?
          • highalt Re: Samie sie Zydzie Kompromitujesz 19.12.07, 10:28
            Jasne.. wiemy ze media (mowmy prawde sa wlasnoscia cudzoziemcow - GW jest
            wlasnosci New York Times) steruja opinia publiczna.. one ustawjaja co jest
            trendy, co jest Politycznie Poprawnie a co nie.. Teraz jest moda na globalizacje
            i multikulturalizm czy pluralizm.. Uwazam jednak ze jak Polacy nie beda sie
            pilnowac ktoregos dnia obudza sie bez kraju.. wiekszasc z nas Polakow tego nie
            chce i bedzie robic wszystko aby do tego nie doszlo.. i jak bedzie trzeba to
            wszystkim z koszernej miedzynarodowki lanie sprawimy.. Jak pisalem wczesniej do
            cudzoziemcow nic nie mam ALE jest pewien prog w procentach ktory nie powinni
            przekroczyc jako czesc naszego spoleczenstwa.. i tyle.. jesli ktos tego nie
            rozumie to niech sie przygotuje na wojne..
            • Gość: POKi Re: Samie sie Zydzie Kompromitujesz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.07, 10:37
              No więc swoją walkę musisz prowadzić w zupełnie inny sposób niż nawoływanie do
              agresji. Bo raz - nic nie zyskasz. Hitler zyskał tyle, że Żydzi są znacznie
              bardziej nietykalni. A dwa - sprowadzisz nieszczęście nie wielu niewinnych
              ludzi. Jeżeli uważasz, że Polska powinna być całkowicie polskim krajem, musisz
              dostosować się do reguł gry, krzykacze i prowokatorzy są bardzo skutecznie
              usuwani ze sceny.
              • gabrielafrancuz Re: Samie sie Zydzie Kompromitujesz 19.12.07, 15:28
                Żydzie? To jakieś wyzwisko??
      • listekklonu Sonderaktion Krakau 19.12.07, 10:41
        > Wladze tej uczelni zapomnialy 1939 rok.

Miałam podobne skojarzenie. I pomyśleć, że część zajęć prowadzonych dla
        studentów Wydziału Historycznego jest prowadzona w sali, z której 6 listopada
        1939 roku zabrano profesorów i wywieziono do obozu koncentracyjnego
        Sachsenhausen. Pewnie się teraz przewracają w grobach.
        • highalt Polecam sie zapoznac z autorem Kevin MacDonald 19.12.07, 10:52
          Ten pan jest profesorem na uczelni w USA i zajmuje sie ethnografja... bardzo
          polecam wszystkim zapoznanie sie z jego tezami..

listekklonu napisała:

> > Wladze tej uczelni zapomnialy 1939 rok.
          >
          > Miałam podobne skojarzenie. I pomyśleć, że część zajęć prowadzonych dla
          > studentów Wydziału Historycznego jest prowadzona w sali, z której 6 listopada
          > 1939 roku zabrano profesorów i wywieziono do obozu koncentracyjnego
          > Sachsenhausen. Pewnie się teraz przewracają w grobach.
          • Gość: POKi Re: Polecam sie zapoznac z autorem Kevin MacDonal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.07, 10:54
            przytocz jakieś, bo samo firmowanie ich twoim nickiem nie bardzo zachęca do
            przeczytania
    • Gość: eryk Liberalizm polega na tym m.in. IP: *.chelm.gda.pl 19.12.07, 09:58
      że nikomu nie odmawia się wymiany pogladów, nawet niedorzecznych,
      nawet na pierwszych stronach. Czy wyborcza jest gazetą liberalną czy
      polityczna poprawność stawia ją już po przeciwnej stronie.
      • Gość: rewolwerator Re: Liberalizm polega na tym m.in. IP: *.acn.waw.pl 19.12.07, 10:03
        GW jest gazetą lewicową:
        - krytykuje faszyzm i milczy o komunie
        [na świecie jednak chyba kilka razy więcej ludzi wykończył komunizm niż faszyzm
        więc nie rozumiem czemu bardziej się akceptuje komunę[lewiznę]???]
        • Gość: POKi Re: Liberalizm polega na tym m.in. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.07, 10:18
          Dzisiejszy komunizm to już nie ten sam komunizm sprzed 100 lat. Założenia
          komunizmy były w pewnym sensie dobre, chodziło o dobro wspólne wszystkich.
          Dopiero jeśli ty do tej wspólnoty należeć nie chciałeś, wówczas pojawiał się
          problem. Nacjonalizm to pierwszy krok do faszyzmu, a nacjonalista przewodniczący
          organizacji nacjonalistycznej jest już faszystą. A faszyzm nie dawał żadnej
          szansy, jesteś taki i taki, wyglądasz tak i tak, modlisz się do takiego boga
          więc giniesz.
          Musimy odróżnić wielkie zło od zła przeogromnego, dlatego nikt nie ma prawa
          stawiać faszyzmu i komunizmu w jednej linii.
          • viornisko Re: Liberalizm polega na tym m.in. 19.12.07, 10:22
            Komunizm dobry? polegał na walce klasowej, która doprowadzić miała
            do przejęcia władzy. Czy msię rózni komunizm wieku XXI od tego
            sprzed stu lat?

Co do nacjonalistów...

Jeżeli nacjonalizm jest pierwszym krokiem do faszyzmu, to socjalizm
            do dyktatury proletariatu...
            • Gość: POKi Re: Liberalizm polega na tym m.in. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.07, 10:33
              > Jeżeli nacjonalizm jest pierwszym krokiem do faszyzmu, to socjalizm
              > do dyktatury proletariatu...

Oczywiście zgadzam się z Tobą, ale faszyzm jest jednak gorszym zjawiskiem od
              proletariackiej dyktatury, a uznając że tak nie jest, ludzie mogą dojść do
              wniosku że przecież faszyzm wcale aż taki straszny nie jest.
              • mulla_komar Re: Liberalizm polega na tym m.in. 19.12.07, 10:46
                > Oczywiście zgadzam się z Tobą, ale faszyzm jest jednak gorszym zjawiskiem od
                > proletariackiej dyktatury,

Nie jest. Ploretariacka dyktatura wymordowala ok. 100 milionow ludzi na swiecie.
                Faszysci przy komunistach wygladaja jak dzieci w pisakownicy.
                • Gość: POKi Re: Liberalizm polega na tym m.in. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.07, 10:58
                  Faszyzm dało się zniszczyć tylko wojną, światową! I to m.in. przy użyciu broni
                  nuklearnej. Ploretariacka dyktatura jest znacznie łatwiejsza do usunięcia, a
                  jedyne czego do tego potrzeba to cierpliwość i nieustępliwość, ale jednocześnie
                  trochę sprytu i nacisków gospodarczych. Ploretariaci byli sami, wojsko ich
                  wspierało ze strachu lub rządzy władzy. Faszyzm jest ideologią która sprawia, że
                  człowiek jest kilka razy silniejszy w walce o swoje idee.
                  • mulla_komar Re: Liberalizm polega na tym m.in. 19.12.07, 11:46
                    Prosze, nie pisz takich tekstow bo pekne ze smiechu.

Komunizm umarl smiercia naturalna zabierajac do grobu kilkakrotnie wiecej ludzi
                    niz faszyzm i wojna swiatowa.

Faszuzmu wojna swiatowa nie zniszczyla. Alianci zniszczyli nazizm i cesarstwo
                    japonii. Faszyzm istnial sobie spokojnie w Hiszpanii i Portugalii az faszysci
                    pokojowo oddali wladze.

Komunisci natomiast szerzyli idee miedzynarodowego komunizmu, do teraz umieraja
                    ludzie mordowani przez komunistyczne partyznatki (natomiast faszystowskie nie
                    istnieja).
          • mulla_komar Re: Liberalizm polega na tym m.in. 19.12.07, 10:23
            Co za bzdety. Dorbymi checiami wybrukowane jest pieklo.

Faszyzm tez mial dobre zalozenia i nie odwolywal sie do przemocy. A co z tego
            wyszlo to wiadomo. Ja ci moge napisac to samo - Dzisiejszy faszyzm to już nie
            ten sam komunizm sprzed 100 lat.

Taka sama niebezpieczna glupota jak komunizm.
          • Gość: rewolwerator Re: Liberalizm polega na tym m.in. IP: *.acn.waw.pl 19.12.07, 10:55
            chyba pogrzało ci koleś głowę!
            komunizm ma na koncie więcej zbrodni niżfaszyzm
            [to że miał dobre utopijne założenia nic nie zmiania!!]
            więc jeśli komunizm ma na koncie więcej zbrodni
            to dalczego niby faszyzm jest gorszy??
            dla mnie jedno i drugie to szambo
            a komunizm tym gorszy że nadal nie został oficjalnie tak potępiony jak faszyzm a
            jest nie mniej zły i poniósł więcej ofiar [duuużo więcej!!!]
            miliony w Rosji, Chinach, Ukrainie, Kambodży itd
            w sumie pewnie z 50mln
            z tego z 10mln zagłodzonych...

• Gość: POKi Re: Liberalizm polega na tym m.in. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.07, 11:01
              Komunizm nie wyrządził krzywd w żadnym "oświeconym" kraju natomiast faszyzm i
              owszem. A jako że Polskę od 20 lat uważam za kraj oświecony, to sądzę że dla nas
              niebezpieczniejszy jest faszyzm. Nie możemy zapominać o biednych krajach
              rządzonych przez komunistów, ale musimy najpierw zająć się własnym podwórkiem.
              • Gość: bartes Re: Liberalizm polega na tym m.in. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 11:14
                co ma za znaczenie czy naród jest oświecony czy nie, jeśli go krzywdzą. Uważasz "oświecone" państwa za lepsze? niektórzy sądzą, że "oświecenie" nie jest pozytywną cechą... Poza tym komunizm jak najbardziej wyrządził krzywdę "oświeconym" krajom, bo... on ciągle działa. Nie czytasz, nie widzisz tych lewackich haseł w EU, Zachodzie tzw. oświeconej Europy? dążenie do regulacji wszystkiego, strach przed przyznaniem się do chrzescijanstwa, rozbicie rodzin by samemu formować młode umysły... i wiele więcej, trzeba tylko nieco krytycznie patrzeć na to, co się dzieje i znaleźć punkt odniesienia.
                • mulla_komar Re: Liberalizm polega na tym m.in. 19.12.07, 11:47
                  Nie wspominajac o finansowaniu i wpieraniu komunistycznych organizacji
                  terrorystycznych np. kolumbijski FARC (ostanio pewnien dunski zwiazek zawodowy
                  przeslal im wsparcie finansowe)
              • mulla_komar Re: Liberalizm polega na tym m.in. 19.12.07, 11:49
                Zdefiniuj 'oswiecony kraj'. Rozumiem ze uwazasz ze zycie ciemniakow jest gowno
                warte.
                • poki442003 Re: Liberalizm polega na tym m.in. 20.12.07, 10:44
                  Rozumiem że ustawiłeś się już w opozycji do moich wszystkich słów i nie
                  rozumiesz co próbuję powiedzieć. Uważam, że nasz kraj należy do tej grupy
                  oświeconych, a najpierw musimy się zająć swoimi wewn. sprawami. W Polsce nie
                  widzę działań komunistów, widzą je natomiast nacjonaliści. Ci sami, których
                  młodzieżówki szaleją na naszych ulicach niszcząc mienie, bijąc a nawet mordując.
          • Gość: jahos Definicja nacjonalizmu IP: *.t19.ds.pwr.wroc.pl 19.12.07, 13:18
            "postawa społeczno-polityczna i ideologia uznająca interes własnego narodu za
            wartość najwyższą, głosząca, że suwerenne państwo narodowe jest najwłaściwszą
            formą organizacji danej społeczności złączonej wspólnotą pochodzenia, języka,
            historii, kultury" - co w tym jest niepoprawnego? Nie mam nic przeciwko obcym
            ludziom w naszym kraju, ale to oni przyjeżdżając tu muszą sie dostosować, a nie
            my do nich. Tak samo mniejszości powinne dostosować się do woli większości- to
            jest chyba demokracja nie?
    • Gość: rewolwerator primum debilium IP: *.acn.waw.pl 19.12.07, 10:00
      wywiad wywiadem
      nie widzę powodu żeby w wolnej gazecie nie mogły być publikowane
      wywiady z kazdym...
      Wybiórcza oczywiście Wybiera tych którzy są "poprawnie dobrzy" :)
      bo tylko Wybiórcza zna dobro

ale skoro mamy wolne słowo każdy może sięwypowiedzieć
      a zresztą nic tu nie mówią że koleś opowiada same głupoty
      jeśli mówi głupio to sam się ośmieszy i prolem z głowy

natomiast zabranianie wypowiedzi
      to brak demokracji
      skoro godzimy się na demokrację to dajemy wolność ywpowiedzi
      zarówno homoseksualistop
      jak i skinhedom
      - w temokreacji każdy ma prawo mówić

to że gazeta sugeruje inaczej świadczy że gazeta ma niedemokratyzne poglądy:)

ps
      nie jestem faszystom
      chodzi mi o to że nie należy dziś cenzurować
      -każdy ma prawo do swoich idei nawet jak są głupie
      dopuki nie nawołuje do nienawiści innych może gadać wszystko
    • Gość: Viornisko Nacjonalizm - tak, rasizm - nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.07, 10:04
      Cóż złego jest w nacjonalizmie? Przecież nacjonalizm to nie faszyzm.
      Denerwują mnie uproszczenia, wrzucające każdego,kto myśli w
      pierwszej kolejności o swoim państwie, narodzie, do jednego worka z
      rasistami i faszystami.
    • mg2005 GW propaguje faszyzm ?... :) 19.12.07, 10:04
      - rozpowszechniając wywiad z faszystą...
    • Gość: jarek Nacjonalistyczne hasła w piśmie studentów UJ IP: 212.240.12.* 19.12.07, 10:05
      "Tymczasem do redakcji telefonują pracownicy uczelni. Jeden z profesorów
      uniwersytetu jest zbulwersowany publikacją "WUJ-a", a także otwierającym wydanie
      zdjęciem NOP-owca. - Dotąd umieszczano tam na okładkach osoby wybitne, zasłużone
      bądź po prostu ładne. Ów student nie spełnia żadnego z tych kryteriów -
      usłyszeliśmy." - ale tam jest, i nie probujcie zamiatac go pod dywan, ;-)
    • bush_w_wodzie doceniam poznawczy i informacyjny aspekt artykulu 19.12.07, 10:06

ale gdybym ja odpowiadal za jakies pismo to nigdy nie dalbym na okladke takiej
      zakazanej geby
    • Gość: jaaaa Nacjonalistyczne hasła w piśmie studentów UJ IP: 149.156.67.* 19.12.07, 10:11
      niech pani szatrawska uwierzy w inteligencje czytelnikow WUJa... Jej komentarz uraga bowiem mojej inteligencji, wskazujac iz nie potrafie odpowiednio podejsc do problemu i zachwyce sie dzialalnoscia jakiegos nacjonalisty. Prosze sobie wyobrazic ze MYSLEC JESZCZE POTRAFIE... Jezeli WUJ ma poruszac jakies lepkie temaciki zamiast tych najbardziej palacych, to moze lepiej niech przestanie w ogole byc wydawany.
      Niestety mam wrazenie iz pewne grupy w naszym kraju nie potrafia obiektywnie podejsc do niektorych spraw i widza tylko to co chca widziec. Dlatego apeluje do przewrażliwionych komentatorow: uwierzcie, iz mlody czlowiek potrafi jeszcze dzisiaj myslec.
      A tak na marginesie... Moze by autorzy artykulu z "gazety" zamiescili tekst wywiadu z WUJa i pokazali iz nie ma tam zadnego nawolywania do nacjonalizmu (bo niestety takie wrazenie mozna odniesc czytajac tutejsze komentarze...). Jest za to obiektywny wywiad po ktorym moze przyjsc jakas refleksja (niestety aktywnosc jak widac zapominana)
      • Gość: NOKIAk spokojnie, w nastepnym numerze bedzie jakis UBek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 10:14
        i wtedy GW bedzie siedziec cicho... zalosna tendencyjnosc, ale czego
        wymagac od potomkow Bermana, Morela, Wolinskiej i wielu wielu innych.
    • mg2005 Re: Nacjonalistyczne hasła w piśmie studentów UJ 19.12.07, 10:12
      Nacjonalizm to nie faszyzm !
      GW robi swoim wyznawcom 'wodę z mózgu' (tzn. - juz dawno
      zrobiła...:))
    • Gość: jaaa Re: Nacjonalistyczne hasła w piśmie studentów UJ IP: 149.156.67.* 19.12.07, 10:14
      jak napisze o faszyzmie to bede faszystka????
      pomysl czlowieku troche, to ci nie zaszkodzi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka