Dodaj do ulubionych

Widziane 11.08.2003

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.03, 08:12
Co prawda jeszcze nie widziane, ale "czytane" (autor. Michał Wojtaszek)

"Podgórze w międzyczasie postanowiło zrobić w końcu porządek z kilkoma
trójskładami i połączyć je "po bożemu" czyli: 852+853+854, 861+862+863,
864+865+866. Gratulacje, biorąc pod uwagę fakt, że wozy 863 i 866 nie miały
jeszcze NB".

No i wreszcie się doczekałem. Powróciliśmy do korzeni. Jakże się cieszę,
naprawdę.
Mam tylko nadzieję, na co zwracałem już uwagę, że #866 i dach na jego dupie
został pozbawiony syfnego kikuta.
Niestety nie doczekam się innych tradycyjnych ufoków jak 740+741+742,
743+744+745, 805+806+807, 873+874+875 czy 939+940+941 i 942+943+944, bo
Faustynowice porozdawało sobie wagony, albo porobiło inne tam rzeczy, np.
rozbiło #941 i trzeba było je naprawiać hihihi.
Obserwuj wątek
    • Gość: misiek Re: Widziane 11.08.2003 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.03, 08:25
      2 awarie jelczy m181mb - 1. ruczaj linia 128, 2. przystanek cracovia linia 144
      ( kier. prądnik ).
      scania omni ps143 na 115
    • kuba203 Ale jaja! 11.08.03, 09:46
      Do Tarnowa 3*EN57!!!
    • fassi Re: Widziane 11.08.2003 11.08.03, 10:20
      właśnie wyjeżdżam na miasto w wiadomych celach, może przywiozę jakieś ciekawostki :)
      • kalarep Re: Widziane 11.08.2003 11.08.03, 10:46
        08:10 Awaria autobusu 173-05 na Azorach na powietrze.

Ze storny HW

co to jest autobus na powietrze ?? .. wiem że chodzi tu o coś ale nie mam
        pojęcia o co .. awaria autobusu na powietrze czy Azory na powietrze ?? ..
        • kuba203 Re: Widziane 11.08.2003 11.08.03, 10:49
          kalarep napisał:

> co to jest autobus na powietrze ?? .. wiem że chodzi tu o coś ale nie mam
          > pojęcia o co .. awaria autobusu na powietrze czy Azory na powietrze ?? ..

HW był łaskaw stwierdzić w innym wątku (tym o hamulcowychoniach), że to nie
          nasz sprawa, nas ma to nie interesować.
          • Gość: Clint Re: Widziane 11.08.2003 IP: *.ramtel.com.pl / 172.16.6.* 11.08.03, 10:58
            w sobote i niedziele przebywalem w Nowej Hucie, czekalem na Centralnym na #20
            i byly zajete wszystkie siedzenia, na nast 2 przystankach wsiadlo tyle ludzi
            ze mialem maly problem z wysiadaniem pod KS HUTNIK, wczoraj w #15 tez ludu
            duzo, moze dlatego ze jechalem z dwudziestoma znajomymi :P
            • Gość: ADAŚ Re: Widziane 11.08.2003 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.03, 11:03
              "20" jest potrzebna i tyle.
              Zdania nie zmienię (na razie)
            • Gość: misiek Re: Widziane 11.08.2003 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.03, 11:03
              DD 453 i 455 na 501 ( widziane na mogilskim w okolicach godz. 10 )
              • Gość: mouset Re: Widziane 11.08.2003 IP: *.ghnet.pl 12.08.03, 07:17
                Gość portalu: misiek napisał(a):

> DD 453 i 455 na 501 ( widziane na mogilskim w okolicach godz. 10 )

Także DD452 i 454, a wszystkie z kontrolnym pomiarem czasu przejazdu
            • Gość: ADAŚ "192" i "501" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.03, 11:04
              Na tym pierwszym liniowo BJ612 a na drugim ten sam jelcz w sobotę tj. DD454.
              • Gość: ADAŚ Rakowicka street IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.03, 11:06
                Wracając z treningu minęła mnie "2" (#476) do Rakowic, która była zapchana. Z
                powrotem jechała "11" (#786), w której było około 20 osób. I co - to jest
                powietrze ???
                • Gość: Michał Wojtaszek Re: Rakowicka street IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.03, 18:38
                  > Wracając z treningu minęła mnie "2" (#476) do Rakowic, która była zapchana. Z
                  > powrotem jechała "11" (#786), w której było około 20 osób. I co - to jest
                  > powietrze ???

A czy ktoś mówi, że to jest powietrze?? Komunikacja na Rakowicach jest dobrze
                  dostosowana do potrzeb zarówno pod względem taboru jak i częstotliwości.
                  I taka jedna ciekawostka zauważona podczas jeżdżenia eNką na dwójce w
                  niedziele. Zawsze największy tłok jest w godzinach od 10 do 11 i na ostatnich
                  trzech kółkach czyli gdzieś od 15 do 18. Oba wozy są zapełnione prawie na całej
                  trasie tak, że wszystkie miejsca siedzące są zajęte i kilka stojących. W innych
                  godzinach niestety jest pusto lub bardzo pusto...

Michał Wojtaszek
                  • Gość: ADAŚ Re: Rakowicka street IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.03, 22:45
                    Gość portalu: Michał Wojtaszek napisał(a):

> A czy ktoś mówi, że to jest powietrze?? Komunikacja na Rakowicach jest dobrze
                    > dostosowana do potrzeb zarówno pod względem taboru jak i częstotliwości.

Nie zgodzę się z pierwszą częścią Twojej wypowiedzi. Solówka na "2" to za mało.
                    Powinny być Norymbergi.
                    "11" też mi się nie podoba, ale to już ze względu na szkolne sentymenty, kiedy
                    na tej linii jeździły dwuskłady.
                    Kwestii "12" nie poruszam, bo zdanie moje, ciągle niezmienne znasz.
                    • Gość: mouset Re: Rakowicka street IP: *.ghnet.pl 12.08.03, 07:18
                      Dawać 12 !!!!!!!!!
          • Gość: az ignoranci IP: 62.121.132.* 11.08.03, 11:03
            kuba203 napisał:
            > HW był łaskaw stwierdzić w innym wątku (tym o hamulcowychoniach), że to nie
            > nasz sprawa, nas ma to nie interesować.

Miłośnicy komunikacji od siedmiu boleści. Każdy kto choć trochę zna budowę auta
            ciężarowego czy autobusu wie że w tym przypadku chodzi o instalację zwaną ECAS,
            ale jeżeli szanowne państwo ogranicza się tylko i wyłącznie do krytyki to nic
            dziwnego, że nie ma czasu na poszukanie czegokolwiek co byłoby związane z
            komunikacją. Najwięksi pieniacze na tym forum widzę że mają najmniejsze pojęcie
            o komunikacji. A czepianie się o głupią literówkę p. HW jest dowodem ignorancji
            w najczystszej jej postaci, np patrz wyżej na "nasz sprawa".
            • kalarep CO Ty piszesz ?? !! 11.08.03, 12:56
              Gość portalu: az napisał(a):

> kuba203 napisał:
              > > HW był łaskaw stwierdzić w innym wątku (tym o hamulcowychoniach), że to ni
              > e
              > > nasz sprawa, nas ma to nie interesować.
              >
              > Miłośnicy komunikacji od siedmiu boleści. Każdy kto choć trochę zna budowę
              auta
              >
              > ciężarowego czy autobusu wie że w tym przypadku chodzi o instalację zwaną
              ECAS,
              >
              > ale jeżeli szanowne państwo ogranicza się tylko i wyłącznie do krytyki to
              nic
              > dziwnego, że nie ma czasu na poszukanie czegokolwiek co byłoby związane z
              > komunikacją. Najwięksi pieniacze na tym forum widzę że mają najmniejsze
              pojęcie
              >
              > o komunikacji. A czepianie się o głupią literówkę p. HW jest dowodem
              ignorancji
              >
              > w najczystszej jej postaci, np patrz wyżej na "nasz sprawa".

Czy ja mówie że jestem pasjonatem komunikacji ?? ja nawet tras atubusowych nie
              znam !! Ty jeseś dowodem ignorancji i debilizmu myslisz ze kazdy sie zna na
              pieprzonej instalacji w autobusie i wie co to są szczęki hamulcowenie czy jak
              to tam było ?? myślisz że kązdy szary pasażer zna instalacje rozpiske brygad
              itp ?? ja nawet reklam nie znam i nie wiem po ile wagonów jeździ na lini
              myślisz ignorancie jeden że to forum dla tylko miłośników ?? .. chory jesteś
              człowieku .. ja jestem szarym pasażerem i móie gdzies jest tłok gdzie moze coś
              innego jeździć .. i lubei coś poszperać na stronach o tramwajach a nie jestem
              pieprzonym fanatykiem, a strona o komunikacji powinna być jasno napsiana a nie
              żeby wyszło że Azoty są na powietrze .. chyba ze Ty takie masz koło siebie ...
              • Gość: HW Re: CO Ty piszesz ?? !! IP: *.zine.net.pl 11.08.03, 13:11
                Chciał bym Ci zwrócić uwage, że ta strona jest moją stroną i gówno ma Cie
                obchodzić co tam jest napisane. Moge tam napisać żywcem co mi sie podoba. Jak
                Ci nie pasuje zapraszam na np. www.mpk.krakow.pl.

A jeżeli chodzi o znanie się czy nie znanie (fanatyzm czy nie fanatyzm), to ja
                jak na czymś się nie znam to nie zabieram głosu na ten temat.
                • kalarep Re: CO Ty piszesz ?? !! 11.08.03, 13:35
                  Gość portalu: HW napisał(a):

> Chciał bym Ci zwrócić uwage, że ta strona jest moją stroną i gówno ma Cie
                  > obchodzić co tam jest napisane. Moge tam napisać żywcem co mi sie podoba.
                  Jak
                  > Ci nie pasuje zapraszam na np. www.mpk.krakow.pl.
                  >
                  > A jeżeli chodzi o znanie się czy nie znanie (fanatyzm czy nie fanatyzm), to
                  ja
                  > jak na czymś się nie znam to nie zabieram głosu na ten temat.

Ze stroną sie zgadzam masz prawo sobie pisać tam co chcesz i jak chcesz, ale
                  nigdy mi nikt nie zabroni pisać na tym forum i nie powie mi że jak sie nie
                  znam to nie moge pisać moich uwag tutaj ponieważ mnie gówno obchodzi autobus
                  na powietrze ale jakieś uwagi na temat funcjonowania tramwajów moge przekazać
                  i sprawdzić czy inni mają również podobne zdanie na ten temat. Nikt mi nie
                  zabroni ponieważ sie na czymś nie znam albo nie jestem znawcą (fanatykiem)
                  samochodó cieżarowych wypisywać sie na temat funkcjonowania tras i lini w
                  Krakowie - co mówił AZ.
                  • Gość: Locutus Re: CO Ty piszesz ?? !! IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 12.08.03, 03:33
                    Tak... kolega HW najpierw nas zgromił za chamstwo, a teraz sam daje popisy
                    kultury...

A gramatyki uczą w szkole podstawowej... jeśli się jej do tej pory nie
                    opanowało, tudzież z rozmysłem się nie stosuje się do jej zasad, to świadczy to
                    wyłącznie o poziomie autora...

Pzdr.
                    LOKI (Azory na powietrze a Bieżanów na poduszki)
                    • Gość: mouset Re: CO Ty piszesz ?? !! IP: *.ghnet.pl 12.08.03, 07:21
                      Gość portalu: Locutus napisał(a):

> Tak... kolega HW najpierw nas zgromił za chamstwo, a teraz sam daje popisy
                      > kultury...
                      Cóż, wyłazi to z ludzi niespodziewanie

> A gramatyki uczą w szkole podstawowej... jeśli się jej do tej pory nie
                      > opanowało, tudzież z rozmysłem się nie stosuje się do jej zasad, to świadczy
                      to wyłącznie o poziomie autora...
                      Tak jak bluzgi, święte słowa

> Pzdr.
                      > LOKI (Azory na powietrze a Bieżanów na poduszki)
                      Kuźnica bez szczenek
            • kuba203 Re: ignoranci 11.08.03, 21:14
              Gość portalu: az napisał(a):

> ale jeżeli szanowne państwo ogranicza się tylko i wyłącznie do krytyki to
              nic
              > dziwnego, że nie ma czasu na poszukanie czegokolwiek co byłoby związane z
              > komunikacją.

Wypraszam sobie, rozumiem, że jeśli nie mam wystarczającej wiedzy o budowie
              autobusu, mam się w ogóle najlepiej zapaść pod ziemię? I nie pisz mi, że
              ograniczam się tylko do krytyki, bo to tylko świadczy o twojej ignorancji i o
              tym, że w ogóle nie masz pojęcia o czym piszesz.
          • Gość: Locutus Re: Widziane 11.08.2003 IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 12.08.03, 03:28
            Ja chyba podlinkuję tę jego stronkę profesorowi Miodkowi... niech się facet
            pośmieje ;-P

Dzisiaj 153-03 miał awarię na trzy kropeczki :-]
            A 16-02 okazał się być szynowy*... no dobrze, że nie podstawili autobusu :-P

Pzdr.
            LOKI

* - no z tym to się czepiam, bo zapewne chodziło o hamulec... ale napisane jest
            to takim językiem, jakby koledzy podstawówki nie skończyli nawet...
        • fassi Re: Widziane 11.08.2003 11.08.03, 16:25
          ale sie czepiasz, wszyscy wiedzą o co chodzi, awaria układu powietrznego w autobusie - może być??
          • Gość: mikolaj Re: Widziane 11.08.2003 IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 11.08.03, 19:26
            fassi napisał:

> ale sie czepiasz, wszyscy wiedzą o co chodzi, awaria układu powietrznego w auto
            > busie - może być??
            fajnie, ze ktos to laskawie wyjasnil (widocznie niektorym
            bylo za ciezko, latwiej popieprzyc jakies glupoty)
            NAPRAWDE szaremu pasazerowi . :)
          • Gość: Locutus Re: Widziane 11.08.2003 IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 12.08.03, 03:35
            Chodzi o GRAMATYKĘ. jest dorbna różnica pomiędzy "Azroy na powietrze",
            a "Awaria układu pneumatycznego na Azorach", nie sądzisz? Pierwsze jest
            niezrozumiałe, a przede wszystkim niezgodne z poprawną polszczyzną...
            • Gość: mouset Znawcy polskiego z MPK IP: *.ghnet.pl 12.08.03, 07:22
              Gość portalu: Locutus napisał(a):

> Chodzi o GRAMATYKĘ. jest dorbna różnica pomiędzy "Azroy na powietrze",
              > a "Awaria układu pneumatycznego na Azorach", nie sądzisz? Pierwsze jest
              > niezrozumiałe, a przede wszystkim niezgodne z poprawną polszczyzną...

W PE079, jakiś debil robiący film stworzył "CZYŻNY PKS"
              Buachachacha
              • Gość: Locutus Re: Znawcy polskiego z MPK IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 14.08.03, 01:20
                A jak ci się "RŻAKA" podoba? a może to była "RZĄKA"? W każdym razie jakiegoś
                ogonka brakuje...

Pzdr.
                LOKI
                • Gość: mouset Re: Znawcy polskiego z MPK IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 14.08.03, 10:00
                  Linia ROTFL z Rząki do Czyżny, hihihihi
      • Gość: ADAŚ Re: Widziane 11.08.2003 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.03, 11:12
        fassi napisał:

> właśnie wyjeżdżam na miasto w wiadomych celach

hehehehehe

P.S.
        Fassi !!! Dziękuję raz jeszcze za wczorajszo - dzisiejszą rozmowę.
        • kalarep Re: Widziane 11.08.2003 11.08.03, 12:59
          Widziałem z deka skasowanego norymberga (ten zółty [alegoria do AZorka co mi
          wmawia ze powinnienem znac instalacje CHWDP czy jakąś inną, bo pisze na tym
          forum swoje posty] nie wiem jaki tu numer wagonu) .. troche jednak jest
          skasowana ...
        • fassi Re: Widziane 11.08.2003 11.08.03, 16:34
          oprócz wspomnianych już wcześniej DD453 i DD455 na 501 ponadto:
          DD454, DD452, DD441 oraz Ikar bodajze BK254

co zauwżyłem - dumny napis z przodu na 552 - tantus :D

acha, w środku eleegancko wyświetlacze z trasą i następnym przystankiem :)

to narazie tyle :)

P.S. - Adaś -jestem zawsze do usług :D
    • kuba203 Inspekcja Chabówka - Nowy Sącz 11.08.03, 21:43
      Fajnie było :D
      Co by tu jeszcze napisać? Fajnie się konduktorzy w pociągach patrzyli, jak im
      z Adasiem pokazywaliśmy bilety w realcji Kraków - Nowy Sącz przez Chabówkę :D
      (Mouset dołączył do nas w Rabce) I tak sobie myślę, ale trzeba być pojebanym,
      żeby jechać do Nowego Sącza 6 godzin pociągiem :D
      Frekwencja w bonanzach zaskakująco duża, mieliśmy nawet efekty dźwiękowe na
      odcinku Rabka Zdrój - Dobra, hihihi ;) Na stacji w Tymbarku pasły się barany,
      przywiązane do torów :DD W szynobusie z Limanowej do Nowego Sącza również
      bardzo duża frekwencja, sporo osób jechało całą trasę, co było dla nas dużym
      zaskoczeniem. Niewygodnie się jedzie SA104, siedzonka niczym w tramwaju, okna
      można jedynie uchylić, więc nie można się wychylić (co było konieczne do
      robienia zdjęć z pociągu).
      W Limanowej odkryliśmy przejezdną bocznicę do dawnej bazy CPNu (stał tam nawet
      wrak SM03), natomiast w Klęczanach odchodzą 2 używane!! bocznice do
      kamieniołomu, ale mają tak duży spadek, że nie wiem, co tam w ogóle jeździ. W
      życiu tak stromego toru kolejowego nie widziałem. A w Marcinkowicach cała
      stacja zagracona jest przeznaczonymi do złomowania wagonami (głównie Eaosami,
      ale kilka krytych też było) :) W Nowym Sączu natomiast manewrowała niebieska
      stonka z żółtym poziomym pasem i jakimś dziwnym napisem, niestety nie
      zauważyłem. Raczej nie była to lokomotywa PKP, ale przestawiała wagony
      pasażerskie, więc sam nie wiem.
      • Gość: ADAŚ Re: Inspekcja Chabówka - Nowy Sącz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.03, 21:59
        Uwielbiam takie linie kolejowe.
        Było super !!!
        • Gość: ADAŚ Co ze & #35 180 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.03, 21:59
          Czy #180 jest bardzo "ranne" - piszcie !!!
          • Gość: HW Re: Co ze & & #35 35 180 IP: *.zine.net.pl 11.08.03, 22:08
            Na pewno ma zerwane mieszki

:-))
            • Gość: ADAŚ A cio to ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.03, 22:31
              ... są te "mieszki" ???
          • Gość: dzidek Re: Co ze & & #35 35 180 IP: *.net.autocom.pl 11.08.03, 22:12
            Gość portalu: ADAŚ napisał(a):

> Czy #180 jest bardzo "ranne" - piszcie !!!

180 widziałem okolo 18.40 na 15 koło Hutnika w kierunku Pleszowa (cały i
            zdrowy, więc to chyba nie ten wagon jest poszkodowany)
            Ponadto BN 126 na 172 i BF 232 na 152 widziane około 20.00 na Strusia, czy to
            normalne w wakacje?? Jeśli tak to zapomnijcie o tym:)
      • kuba203 Re: Inspekcja Chabówka - Nowy Sącz 11.08.03, 22:06
        Aha, a z Suchej Beskidzkiej do Zakopanego jechał ten sam skład, który
        przyjechał 6 minut wcześniej z Krakowa. Wysiedliśmy z niego, bo miała być
        przesiadka, po czym za chwilę wróciliśmy na swoje miejsca. To qrde dlaczego
        nie można napisać, że to pociąg z Krakowa do Zakopanego, skoro de facto tak
        właśnie jest??
        • Gość: ADAŚ Re: Inspekcja Chabówka - Nowy Sącz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.03, 22:28
          Był tylko jeden mankament podróży między Chabówką a New Sączem. Nie było
          żadnych fajnych lasek - buuuuu.
          • kuba203 Re: Inspekcja Chabówka - Nowy Sącz 11.08.03, 22:33
            Jak dla mnie, to ta jedna mogła być :D
            • Gość: ADAŚ Re: Inspekcja Chabówka - Nowy Sącz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.03, 22:35
              kuba203 napisał:

> Jak dla mnie, to ta jedna mogła być :D

ale którą masz na myśli ???
              • kuba203 Re: Inspekcja Chabówka - Nowy Sącz 11.08.03, 22:40

> ale którą masz na myśli ???

No tą, co siedziała naprzeciwko nas w szynobusie, Mouset Ci pokazywał ;P
                • Gość: ADAŚ Re: Inspekcja Chabówka - Nowy Sącz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.03, 22:42
                  kuba203 napisał:

> No tą, co siedziała naprzeciwko nas w szynobusie, Mouset Ci pokazywał ;P

I Ty masz "specjalne" wymagania co do kobiet !!!
                  Panie - wizyta u okulisty Ci jest potrzebna.
                  • kuba203 Re: Inspekcja Chabówka - Nowy Sącz 11.08.03, 22:44

> I Ty masz "specjalne" wymagania co do kobiet !!!
                    > Panie - wizyta u okulisty Ci jest potrzebna.

Pffffffff :D Nic więcej nie powiem, nie znasz się!!
                    • Gość: ADAŚ Re: Inspekcja Chabówka - Nowy Sącz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.03, 22:46
                      kuba203 napisał:

> Pffffffff :D Nic więcej nie powiem, nie znasz się!!

Tjaaaa - nie znam się.
                      Owszem baby mojego życia nie znalazłem, ale pod względem estetycznym to sądzę,
                      że widzę co widzę !!!
                      • kuba203 Re: Inspekcja Chabówka - Nowy Sącz 11.08.03, 22:48

> Tjaaaa - nie znam się.

Miło, że nie zaprzeczasz ;)

> Owszem baby mojego życia nie znalazłem, ale pod względem estetycznym to
                        sądzę,
                        > że widzę co widzę !!!

Ja też widzę, co widzę, a widziałem np, że ta w fioletowej bluzce w Nowym
                        Sączu była brzydka :D
                        • Gość: ADAŚ Re: Inspekcja Chabówka - Nowy Sącz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.03, 22:50
                          kuba203 napisał:

> Ja też widzę, co widzę, a widziałem np, że ta w fioletowej bluzce w Nowym
                          > Sączu była brzydka :D

Piękna nie była, ale przypuszczam, że "namiętna".
                          Ale przyznaj, że ta, co odsuwaliśmy za nią firankę w Sączy była niezła.
                          • kuba203 Re: Inspekcja Chabówka - Nowy Sącz 11.08.03, 22:54

> Piękna nie była, ale przypuszczam, że "namiętna".

Hehe, przypuszczam, to ja wiele różnych rzeczy ;)

> Ale przyznaj, że ta, co odsuwaliśmy za nią firankę w Sączy była niezła.

No tu się mogę z Tobą zgodzić :D
                            • Gość: ADAŚ Re: Inspekcja Chabówka - Nowy Sącz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.03, 23:04
                              Ponieważ uzgodniliśmy, że ta laska z przystanku byłaby dla nas obojga
                              atrakcyjna, ze spokojem kładę się spać (zmęczyła mnie ta podróż).
                              Dobranoc wszystkim.
                              Pozdrowienia dla Fassiego !!!
                              • kuba203 Re: Inspekcja Chabówka - Nowy Sącz 11.08.03, 23:09
                                Dobranoc :D
                                • fassi Re: Inspekcja Chabówka - Nowy Sącz 11.08.03, 23:32
                                  Dzięki za pozdrówki, Dobranoc! ;)

ja również pozdrawiam Adasia i resztę ekipy z wyjazdu do Sącza :)
                          • Gość: mouset Re: Inspekcja Chabówka - Nowy Sącz IP: *.ghnet.pl 12.08.03, 07:24

> Ale przyznaj, że ta, co odsuwaliśmy za nią firankę w Sączy była niezła.

Ta z mamą czy śmieszka z frotką?
              • Gość: mouset Re: Inspekcja Chabówka - Nowy Sącz IP: *.ghnet.pl 12.08.03, 07:25

> ale którą masz na myśli ???

jak to którą? "błękitkę"
        • Gość: Locutus Re: Inspekcja Chabówka - Nowy Sącz IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 12.08.03, 03:38
          A z Lęborka do Wejcherowa jedzie SKM, który zaraz potem odjeżdża do Gdańska...
          ale oczywiście jest tak samo - jedzie się z "przesiadką" w Wejherowie, mimo że
          to ten sam pociąg i że nie stoi nawet minuty...

Pzdr.
          LOKI
      • kuba203 Re: Inspekcja Chabówka - Nowy Sącz 12.08.03, 00:00
        No i jeszcze o tym zapomniałem: Pociąg 5034 Sucha Beskidzka - Kraków Płaszów
        (mijaliśmy go w Skawinie o 13:07) był obsługiwany, uwaga, składem ED72-
        008+EN57 (nie pamiętam numeru). A osobowy "Janosik" EN71-07+EN57-1114. Szok,
        coś dziwnego się działo dziś w PKP :) W obliczu tego i potrójnego kibla do
        Tarnowa, zastanawiam się, skąd taka rozrzutność :)
        • fassi Re: Inspekcja Chabówka - Nowy Sącz 12.08.03, 00:09
          może chcieli przyszpanować bo wiedieli że będzie inspekcja ze Stołeczno - Królewskiego miasta Krakowa :D
      • Gość: mouset Re: Inspekcja Chabówka - Nowy Sącz IP: *.ghnet.pl 12.08.03, 07:29
        kuba203 napisał:

> Frekwencja w bonanzach zaskakująco duża, mieliśmy nawet efekty dźwiękowe na
        > odcinku Rabka Zdrój - Dobra, hihihi ;)
        No właściwie to od Mszany, lalalalalaalala, uuuuuuuuuuuububbbubuuuuuuuuu

Na stacji w Tymbarku pasły się barany,
        > przywiązane do torów :DD
        Spłoszone bonanzą rzuciły sie do ucieczki ograniczonej łańcuchem

Jeszcze a propos tego odcinka: stacja Rabka Zaryte jeszcze istnieje, ale w
        Kasinie Wielkiej drugi tor już rozebrano, bocznica do zakładów Tymbarka jest
        ale niepołączona z linią, ponadto w Łososinie Górnej jest jeszcze bocznica do
        jakiejś straszliwej pokomunistycznej ruiny

więc nie można się wychylić (co było konieczne do
        > robienia zdjęć z pociągu).
        Qrwa, qrwa, qrwa

W Nowym Sączu natomiast manewrowała niebieska
        > stonka z żółtym poziomym pasem i jakimś dziwnym napisem, niestety nie
        > zauważyłem. Raczej nie była to lokomotywa PKP, ale przestawiała wagony
        > pasażerskie, więc sam nie wiem.
        I koniecznie nie chciała mieć zdjęcia ;)
    • Gość: Locutus BJ665 stracił wewnętrzny wyświetlacz IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 12.08.03, 03:25
      Nie ma po nim nawet śladu... to znaczy z kabiny kiermana smętnie zwisa pęczek
      przewodów, a poza tym nie ma śladu. Pytałem nawet kiermana, czy wie, co się z
      nim stało, ale nie miał pojęcia...

Pzdr.
      LOKI
      • fassi Re: BJ665 stracił wewnętrzny wyświetlacz 12.08.03, 10:11
        yyyyy to już daaawno, ze dwa tygodnie jak nie więcej...

podobno trafiło żaróweczki i poszedł do naprawy gwarancyjnej, tak jak swego czasu boczny wyświetlacz z BJ668 :D
        • fassi Re: BJ665 stracił wewnętrzny wyświetlacz 14.08.03, 13:04
          najprawdopodobniej w najlbiższym czasie wewnętrzyny i boczny wyświetlacz straci BJ669, które są aktualnie niestprawe, więc albo pójdą do naprawy, albo wogóle zostaną OUT :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka