trudny2002 07.01.08, 23:41 aaa tak sobie spiewam bo lubie i slyszalem o jubileuszach i jakbym sobie tak zajubileuszował z Jubilatką... tr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosia.43 Re: stolat stolat .... 07.01.08, 23:48 dzięki ...czekałeś do prawie ostatniej chwili .. Szampana czy coś innego Pan sobie życzy ...z trunków...:) gosia Odpowiedz Link Zgłoś
swing Re: stolat stolat .... 08.01.08, 08:42 jeśli wziąć pod uwagę jakieś zamorskie strefy czasowe, tudzież tradycyjną oktawę, to i ja zdążę pożyczyć: Najlepszego! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: stolat stolat .... 08.01.08, 09:43 Dziękuję Swing..:) Tu nie są ważne strefy czasowe , ani wszelakie odległe zamorskie tereny , tu idzie o serce , szczere serce i proste , zwyczajne słowo....:))) pozdr. gosia Odpowiedz Link Zgłoś
emelem1 Re: stolat stolat .... 08.01.08, 10:56 Jubilatka jest w osiedlu Teatralnym przy byłem kinie Swit Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: stolat stolat .... 08.01.08, 11:14 Wejście tylko w kasku ochronnym;) Odpowiedz Link Zgłoś
emelem1 Re: stolat stolat .... 08.01.08, 11:20 bez przesady, pare razy tam byłem i wyszedłem o własnych siłach ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: stolat stolat .... 08.01.08, 11:26 Huty za bardzo nie znam , ale pamiętam , że kiedyś na ostatnim piętrze jubilatu też była chyba właśnie jubilatka..:) gosia Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: stolat stolat .... 08.01.08, 11:32 Nie wiem czy dalej nie istnieje, być może pod inną nazwą. Oficjalna nazwa tego domu handlowego w prl to: SDH Jubilat (Spółdzielczy Dom Handlowy). Pewien Ślązak telefonował kiedyś z Jubilata do domu i tłumaczył żonie, że jest w "es de ha". -Gdzie? - No w "es de ha": "es" jak Zigmund, "de" jak rzić i "ha" jak ciul! Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: stolat stolat .... 08.01.08, 11:42 Pewnie go żona zrozumiała , mieli swój sposób porozumiewania się...:) gosia a jak już taki wątek o różnych "jubilatkach" to chciałam podziękowac komuś , podpisanemu "cichy wielbiciel" za kartkę z WP , skoro przysłał zyczenia na pocztę gazetową - ale bez nicka - to śmiem twierdzić , ze to ktoś z forum... Dziekuję - Cichy wielbicielu - tylko dlaczego mam życ 112 lat.. Czemu akurat tyle...:)))) g Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: stolat stolat .... 08.01.08, 17:19 ciul nie jest równoznaczne z tym na ch. Mało tego ciul wg najnowszych badań nawet nie jest obraźliwe. Ciul to jest ciul i ciul. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: stolat stolat .... 08.01.08, 19:16 Co kraj to obyczaj. Spróbuj powiedzieć w Szczecinie do kogoś - ciulu - to możesz nieźle oberwać... :) gosia Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: stolat stolat .... 08.01.08, 19:24 W Szczecinie ludność napływowa i nie kuma. Prawdziwy ślunzak mówi na to coś: pulok! Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: stolat stolat .... 08.01.08, 19:45 Oj Zielonek, ale fanzolisz! Dyć przecę pulok to po naszymu indyk! A ciul to jest ciul. Najbardziej chyba obraźliwe jest powiedzieć hanysowi: ty rusie! Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: stolat stolat .... 08.01.08, 20:56 A Ty b*** - jak mu powiesz - to dla niego to jest normalne , trochę to dziwne - bo u nas dość nieeleganckie...:) gosia Odpowiedz Link Zgłoś
emelem1 Re: stolat stolat .... 08.01.08, 22:27 krzychut napisał: > Najbardziej chyba obraźliwe jest powiedzieć hanysowi: ty rusie! z tego co się orientuje to powiedzieć mu :"ty gorolu" Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: stolat stolat .... 08.01.08, 23:05 Raczej nie, gorol to każdy kto nie jest Ślązakiem, to jest okreslenie obojętne, aż takimi nacjonalistami nie są. Natomiast rusów mają prawo, jak my wszyscy, nie lubić. Z tym, że określenie rus nie dotyczy czlowieka narodowości rosyjskiej a rosyjskiego, bolszewickiego okupanta. Odpowiedz Link Zgłoś