Dodaj do ulubionych

wycofac ikarusy

IP: *.gimsat.pl 20.08.03, 12:43
gdy sie patrzy na www.komunikacja.krakow.pl to widac na pierwszej stronie
najsprawniejsze auta MPK; psują sie 1)139, 2)129, 3)184.

przeciez te autobusy są niebezpieczne! zjezdzając nimi z alei 29-ego na
kleparz mozna sobie zęby wybić! Sam MPK przyznaje ze auta powinny przejsc na
emeryture. a odjezdzając z przystanku nie zawsze mają zamkniętz drzwi (nie
wspominając o "łapaniu" niektórych pasazerów między te składane drzwierza).
wsiąść tam z wóżkiem to wyczyn. i w ogole jak one wyglądają...

ile one będą jeszcze służyc ?????

Obserwuj wątek
    • otreb Re: wycofac ikarusy 20.08.03, 13:35
      A co proponujesz w zamian? Zlikwidowanie linii, o ktorych wspominasz? A moze
      zafundujesz nowy tabor? Po prostu - jezdza, bo musza.
      • Gość: Fassi Re: wycofac ikarusy IP: *.chello.pl 20.08.03, 13:51
        odpierwiastkuj Ty sie od Ikarusów, to najlepszy jak do tej pory autobusy które kiedykolwiek były w Krakowskim MPK, to że odjeżdżają z przystanku z otwartymi drzwiami to wina kierowcy który tych drzwi nie zamyka przed rozpoczęciem jazdy, zęby można sobie wybić,, jak się nie trzyma, wsiąść z wózkiem... to jest problem, jednakże drzwi są szerokie, jedyny problem to schody... Ikarusy się doskonale prowadzą i wogóle się nimi najwygodniej jeździ... a będą jeszcze długo... oby jaknajdłużej... są oszczędniejsze od nowych przegubowców i lepiej się nimi jeździ, a że się psują - a co, 15-20 letnie auta mają się nie psuć?? tylko że w Ikarusie jak coś się spieprzy to naprawa kosztuje grosze, a jak MAN czy Scania się zepsuje to naprawa często kosztuje więcej niż naprawa 10 ikarów razem wziętych
        • Gość: ja Re: wycofac ikarusy IP: *.gimsat.pl 20.08.03, 14:33
          mówie to z pozycji "klienta" MPK więc to ze ich naprawa kosztuje mało do mnie
          nie przemawia. I nie zgodze sie nigdy z tym ze nimi sie wygodnie jezdzi.

pewnie ze 20 letnie auta mają prawo sie psuc, ba, to cud ze jeszcze jezdżą ...

pzdr. dla wszystkich fanów ikarusów
          skazananaikara
          • kuba203 Re: wycofac ikarusy 20.08.03, 15:11
            Gość portalu: ja napisał(a):

> mówie to z pozycji "klienta" MPK więc to ze ich naprawa kosztuje mało do
            mnie
            > nie przemawia.

Ale wiesz, ta kasa z naszych podatków idzie :)
            • Gość: mouset Re: wycofac ikarusy IP: *.cm-uj.krakow.pl 20.08.03, 15:13
              Zgadzam sie z fassim, jedyne rozsądne wyjscia jakie widzę to:

1) wypieprzyć podmiejskie linie - oszczedność 38 autobusów

2) pociąć pustkowia i wystawić ikary np na 114
              • Gość: ADAŚ Re: wycofać ikarusy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.03, 22:34
                Ikarusy maja swój niepowtarzalny klimat.
                Niech jescze sobie pojeżdżą, póki mogą.
                • kuba203 Re: wycofać ikarusy 20.08.03, 22:37
                  Qrcze, widzę, że nie tylko ja jestem fanem Ikarów i 120M :)
                  Ikary na 173 forever :)
                  • Gość: Fassi Re: wycofać ikarusy IP: *.chello.pl 20.08.03, 23:05
                    ja jestem bardziej fanem Ikarów i M11, ale M120 też są OK!
                    • kuba203 Re: wycofać ikarusy 20.08.03, 23:14
                      M11 też bardzo lubię, nie wymieniłem ich tylko z racji tego, że nie ma ich już
                      w Krakowie :( Ale jutro się doładuję troszkę :D
                      • Gość: mouset Re: wycofać ikarusy IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 21.08.03, 14:16
                        No M11 to był wóz, zwłaszcza 22200 i 22202 tzw PANamy, a chyba ktos sobie wziął
                        do serca postulat o ikarach , bo dziś 139 niskopodłogowy
                        • Gość: Fassi Re: wycofać ikarusy IP: *.chello.pl 21.08.03, 15:18
                          ja pamietam najlepsze M11 z Bieńczyc - BC153 i BC234
                          • Gość: mouset Re: wycofać ikarusy IP: *.ghnet.pl 21.08.03, 16:47
                            Zajebiste były 42201, 202 i 212 jak były czerwone, szalały na 184
                  • Gość: mouset Re: wycofać ikarusy IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 21.08.03, 14:15
                    kuba203 napisał:

> Qrcze, widzę, że nie tylko ja jestem fanem Ikarów i 120M :)
                    > Ikary na 173 forever :)

A ja jestem fanem jelczy M120, hihihihihi
                    • kuba203 Re: wycofać ikarusy 21.08.03, 21:53
                      Gość portalu: mouset napisał(a):

> A ja jestem fanem jelczy M120, hihihihihi

Dziś jechałem na 196 takim fajnym starym 120MM, kierowca z papierosem w gębie
                      i disco-polo na full, to jest klimat :D
                      • Gość: mouset Re: wycofać ikarusy IP: *.ghnet.pl 21.08.03, 22:09
                        Byłby jeszcze lepszy gdyby to był M11 z takimi paskudnymi kalkomaniami w kabinie
                        • kuba203 Re: wycofać ikarusy 21.08.03, 22:15
                          Z czym??
                          • Gość: mouset Re: wycofać ikarusy IP: *.ghnet.pl 21.08.03, 22:18
                            No takie naklejki wodne, możesz nie pamiętać, mam kilka na pamiątke to Ci
                            pokażę kiedyś
                            • kuba203 Re: wycofać ikarusy 21.08.03, 22:20
                              No nie pamiętam niestety :(
                              • Gość: mouset Re: wycofać ikarusy IP: *.ghnet.pl 21.08.03, 22:25
                                Generalnie tandeta: Castrol, Elf, jakieś ptoki, syrenki
                                • kuba203 Re: wycofać ikarusy 21.08.03, 22:27

> Generalnie tandeta: Castrol, Elf, jakieś ptoki, syrenki

Opony są?
                                  • Gość: mouset Re: wycofać ikarusy IP: *.ghnet.pl 21.08.03, 22:36
                                    A Good Yearem też wyklejali kabiny
                                    • kuba203 Re: wycofać ikarusy 21.08.03, 22:42
                                      Ehhhhh, faktycznie, dopiero przed chwilą zajarzyłem, o co chodzi, w niektórych
                                      120M występuje to chyba w szczątkowej ilości :)
                                      • Gość: mouset Re: wycofać ikarusy IP: *.ghnet.pl 21.08.03, 22:45
                                        W DF334 jest fotogaleria autobusów
                                        • kuba203 Re: wycofać ikarusy 21.08.03, 22:49

> W DF334 jest fotogaleria autobusów

??? Nie widziałem nigdy, trzeba zwiedzić :)
                                          • Gość: mouset Re: wycofać ikarusy IP: *.ghnet.pl 21.08.03, 22:52
                                            Polecam, jest jakiś prototyp M181MB z przodem 120
                                            • kuba203 Re: wycofać ikarusy 21.08.03, 23:01

> Polecam, jest jakiś prototyp M181MB z przodem 120

Heh, jak znam moje szczęście, to przez najbliższy miesiąc ten autobus będzie
                                              jeździł gdzieś po Świątnikach Górnych :)
                                              • Gość: mouset Re: wycofać ikarusy IP: *.ghnet.pl 21.08.03, 23:03
                                                Widziany w ub tygodniu dwa razy na 144 :)
                                                • kuba203 Re: wycofać ikarusy 21.08.03, 23:15

> Widziany w ub tygodniu dwa razy na 144 :)

Noooo, prosimy 610 :)
                                                  • Gość: Fassi Re: wycofać ikarusy IP: *.chello.pl 21.08.03, 23:50
                                                    w BC234 był taki fajny sokół na blasze czarnej w kabinoie, nawet łądny był...

aha, w którymś Ikarze jest na zasłonie (tej dla kierowcy, żeby słońce nie świeciło z przodu) narysowany odręcznie Ikar, zajefanie wygląda
                                                  • kuba203 Re: wycofać ikarusy 21.08.03, 23:53
                                                    Gość portalu: Fassi napisał(a):

> aha, w którymś Ikarze jest na zasłonie (tej dla kierowcy, żeby słońce nie
                                                    świec
                                                    > iło z przodu) narysowany odręcznie Ikar, zajefanie wygląda

Widzę, że muszę się uważniej takim szczegółom przyglądać :)
                                                  • Gość: Fassi Re: wycofać ikarusy IP: *.chello.pl 22.08.03, 01:04
                                                    to jest bodajze jakiś z serii 5xx
                                                  • kuba203 Re: wycofać ikarusy 22.08.03, 01:06

> to jest bodajze jakiś z serii 5xx

A w którym miejscu dokładnie to jest narysowane?
                                                  • Gość: christoph Re: wycofać ikarusy IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.03, 00:41
                                                    kuba203 napisał:

> Gość portalu: Fassi napisał(a):
                                                    >
                                                    > > aha, w którymś Ikarze jest na zasłonie (tej dla kierowcy, żeby słońce nie
                                                    > świec
                                                    > > iło z przodu) narysowany odręcznie Ikar, zajefanie wygląda
                                                    >
                                                    > Widzę, że muszę się uważniej takim szczegółom przyglądać :)
                                                    To jest chyba w DK594 (o ile jeszcze go nie skasowali/sprzedali)
                                                  • kuba203 Re: wycofać ikarusy 24.08.03, 21:19
                                                    Gość portalu: christoph napisał(a):

> To jest chyba w DK594 (o ile jeszcze go nie skasowali/sprzedali)

On jeszcze chyba jeździ, btw, u nas się żadnych Ikarów nie kasuje :)
                                                  • Gość: mouset Re: wycofać ikarusy IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 22.08.03, 09:12

> w BC234 był taki fajny sokół na blasze czarnej w kabinoie, nawet łądny był...

A coś chyba Lestat o tym pisał
                                                  • Gość: Fassi Re: wycofać ikarusy IP: *.chello.pl 22.08.03, 23:24
                                                    bo to było kiedyś auto Lestata :P ale dawno dawno temu :D

• Gość: mouset Re: wycofać ikarusy IP: *.ghnet.pl 23.08.03, 11:58
                                                    A Twoje jakie było Fassi?
                                                  • Gość: Fassi Re: wycofać ikarusy IP: *.chello.pl 24.08.03, 00:47
                                                    stare :P
                                                  • Gość: mouset Re: wycofać ikarusy IP: *.ghnet.pl 24.08.03, 10:45

> stare :P

nie, to nie! ROTFL
                                                  • Gość: Fassi Re: wycofać ikarusy IP: *.chello.pl 24.08.03, 23:01
                                                    to nie! :PPP
                                                  • Gość: mouset Re: wycofać ikarusy IP: *.cm-uj.krakow.pl 25.08.03, 08:44
                                                    A z bieńczyc?

PS podobał mi się 12232
                                                  • Gość: Fassi Re: wycofać ikarusy IP: *.chello.pl 25.08.03, 08:47
                                                    nie, z Czyżyn :P

żartooje...

Bieńczyce ofkorz :D
    • jot11 Re: wycofac ikarusy 21.08.03, 14:45
      Największym fanem Ikarusów jest Warszawa.
      Teraz to już chyba tylko stolyca,Śląsk i Zagłębie potrafią właściwie docenić
      niepowtarzalne piękno, urok i koloryt tych kultowo-klimatycznych autobiustów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka