Dodaj do ulubionych

wojna CRACOVIA WISLA

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.03, 17:23
podobno cracovia wypowiedziala wojne wiselce, chociaz wcale nie musiala bo
ona caly czas trwa.to jest takie totalne szczeniactwo, przez to noralny
kibic po ulicach nie moze chodzi, ide dzisiaj na mecz i boje sie ze bedzie
jakas zadyma...przeciez to jest chore!!!!!
Obserwuj wątek
    • pierce-arrow Re: wojna CRACOVIA WISLA 22.08.03, 17:42
      zastanów się kobieto co ty wypisujesz.cracovia wypowiedziała wojnę wisełce-
      dobre!wy wszyscy,którzy myślicie,że to kwestia piłki nożnej-mylicie się grubo i
      to od paru ładnych lat!!!
      • Gość: SEVEN no to opowiedz cos wiecej IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 22.08.03, 17:45
        jak juz jestes taki poinformowany to opowiedz cos wiecej,
        gdzie sie mylimy, nie zostawiaj nas w tej niewiedzy
        • kuba203 Re: no to opowiedz cos wiecej 22.08.03, 17:46
          Właśnie, bo ja np myślałem, że szalikowcy obu klubów spotkają się na środku
          Błoń i rozegrają mecz piłkarski, żeby rozstrzygnąć, kto jest górą :)
          • kerry-king Re: WOJNA??? 22.08.03, 18:03
            wydaje mi się,że o wojne nie może być mowy,i tak wiadomo kto jest górą.
            wystarczy przejść się rynkiem w barwach pasów i co-nic!natomiast w barwach GTS-
            u nikogo nie widać-ciekawe czemu?
            • kuba203 Re: WOJNA??? 22.08.03, 18:07
              kerry-king napisał:

> wystarczy przejść się rynkiem w barwach pasów i co-nic!

To źle?

> natomiast w barwach GTS-
              > u nikogo nie widać-ciekawe czemu?

Jeśli wg Ciebie to jest honor dla Cracovii, to naprawdę mi Cię żal.

• kerry-king Re: WOJNA??? 22.08.03, 18:21
                rozumuj uważnie,stwierdziłem tylko przewagę jednej ze stron-co pokazuje nie
                właściwe nazwanie tematu wojną,i niejest to bynajmniej powód do dumy.
              • Gość: sylwia Re: WOJNA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.03, 18:22
                kto jest lepszy??? a kto jest mistrzem??? i juz masz odpowiedz!!!!!!!!!!!!
                jestem kibicem wisly ale to mi nie przeszkadza zeby miec szacunek dla cracovii
                ktora ma wielka tradycje ale to popieprz... zeby ludzie sie na tym tle tlukli
                czy mordowali.czy oni sa kibicami pilki czy mordobicia?
            • Gość: SEVEN Re: WOJNA??? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 22.08.03, 18:21
              kerry-king napisał:

> wydaje mi się,że o wojne nie może być mowy,i tak wiadomo kto jest górą.
              > wystarczy przejść się rynkiem w barwach pasów i co-nic!natomiast w barwach GTS-
              > u nikogo nie widać-ciekawe czemu?
              nie widze w tym powodu do dumy.. no, ale moze dla ciebie
              to normalne. moj kolega (chodzilismy do podstawowki na
              smolensku, 5-6 klasa) przyszedl ladnych pare lat temu do
              szkoly w koszulce wisly. myslalem, ze nie wyjdzie caly,
              skonczylo sie tylko na tym, ze koszulka wyladowala w
              koszu, a on byl `dogladany` jeszcze ladnych pare tygodni-
              to pewnie tez wg ciebie normalne i swiadczy o waszej sile ?
              a patrzac po ludziach, ktorzy kreca sie wokol waszego
              stadionu (przechodze prawie codziennie kolo bramy) mozna
              odniesc takie dobre wrazenie ... pozory myla ??
              • kerry-king Re: WOJNA??? 22.08.03, 18:33
                takie zachowania stanowczo potępiam-nikogo nie obraziłem dlatego,że kibicuje
                jakiejkolwiek drużynie-wg mnie możliwość wyboru to osobista kwestia każdego
                człowieka obligująca do szacunku.prawdziwy kibic takich rzeczy nie robi,ten
                który ingeruje w wybór innego człowieka wymaga największego potępienia.ja
                wierzę w wielką CRACOVIĘ-która tak jak na początku stanie się klubem elitarnym
                bo inteligenckim(na początku CRACOVIA była klubem akademickim).a przykro mi bo
                wiem,że jeszcze długo tak nie będzie-niestety.
              • m.in Re: WOJNA??? 25.08.03, 17:40
                Gość portalu: SEVEN napisała:
                > moj kolega (chodzilismy do podstawowki na smolensku, 5-6 klasa) przyszedl
                > ladnych pare lat temu do szkoly w koszulce wisly. myslalem, ze nie wyjdzie
                > caly, skonczylo sie tylko na tym, ze koszulka wyladowala w koszu, (...)

ładnych pare lat temu mój kolega - w przytomności hoolsów wisły - przyznał sie
                ze chodzi na gornika zabrze (czasami, raczej towarzysko niz kobicowsko)
                skonczyło sie nie tylko na tym, ze jego siekacze wylądowały na chodniku

no ale czego to dowodzi???
                chyba niczego
                • peteen chore to wszystko... chore... 25.08.03, 17:58
                  nie chce mi się gadać ani z kibolami wisły, ani craxy...
                  podkreślam, kibolami, czyli stadionową i pozastadionową swołoczą, nie pisze tu
                  o normalnych kibicach...
                  na przemoc przemocą, jestem za zaostrzeniem działań policji...
                  • Gość: sylwia Re: chore to wszystko... chore... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.03, 19:46
                    no i wlasnie o to mi chodzi
                  • Gość: tygiel Re: chore to wszystko... chore... IP: *.chello.pl 26.08.03, 10:56
                    jako kibic powiem Ci tak..

poparlbym gdyby w policji pracowali normalni ludzie a nie
                    niekompetentne debile(mea culpa za generalizacje) w
                    kazdym razie w prewencji robia wszystko zeby ich nie lubic,

lepiej puscic 10 winnych niz skazac 1 niewinnego

• Gość: BONZAJ Re: wojna CRACOVIA WISLA IP: 62.111.208.* 22.08.03, 20:06
      Wojuna?? moze i owszem ale bynajmniej nie KIBICÓW tylko morderców i bandytów
      którzy wykorzystuja barwy klubowe do tego aby się wyżyć.Ci ludzie nie
      interesuja sie meczem .Im zalezy tylko na tym zeby się bić i organizowac sobie
      ustawki.Mam kolege ktory jest w to zaangazowany i dla niego to cale zycie.Oni
      maja swoja ideologie i z tym bedzie bardzo trudno walczyc poniewaz to jest
      sprawa pokoleniowa.Ci mordercy mogliby rownie dobrze nie chodzic na stadion
      gdyby tylko mogli walczyc ze soba w innym miejscy.Moj tata powiedział ze
      najlepjej było by gdyby ogrodzono błonia drutem kolczastym, otoczono je
      kordonem policji i wpuszczono tam bandytów działąjacych pod flagami obu
      druzyn .Mieli by tam siekiery,noze ,pałki i co im tam jest jeszcze potrzebne i
      nie wypuszczono by nikogo dopoki by sie nawzajem nie zatłukli...To jest moim
      zdaniem jedyne rozsadne rozwiazanie "kwesti chuligańskiej".
    • Gość: tygiel Re: wojna CRACOVIA WISLA IP: *.chello.pl 23.08.03, 01:03
      wiem ze gentleman nie pyta wiec moze w inny sposob, ile lat
      kibicujesz "wiselce" ?
      • Gość: wislapolicja Jak można kibicowac policyjnemu klubowi? IP: *.icpnet.pl 23.08.03, 09:04
        Policyjny klub Wisła Kraków - zobaczcie budzet MSWiA( kilka mln zlotych na
        sekcje Wisla Krakow). Tradycje gwardyjskie tfu...kto normalny kibicuje takiemu
        klubowi?? W Krakowie tylko Cracovia!
        • trudny2002 A poza takim defektem od natury, 23.08.03, 09:08
          to czujesz sie normalnie i jesteś z siebie zadowolony...prawda?
          To tak trzymaj i dbaj o postępujący rozwój w takim właśnie kierunku. czytaj co
          czytasz, uprawiaj sport jaki uprawiasz i jak już będziesz duży to sobie kup
          kij. I się po głowie bij...
          trudny
          • Gość: tygiel Re: A poza takim defektem od natury, IP: *.chello.pl 23.08.03, 11:12
            ale to jest prawda w tym roku MSWiA przekazuje ts wisla
            chyba cos kolo 3 mln zl (albo 30 % budzetu juz nie pamietam)
            • Gość: dziki Re: Poczytajcie jak działa polska policja IP: *.chello.pl 23.08.03, 20:58
              Artykułu z Tygodnika Siedleckiego nr.34, po meczu Orlęta Łuków-Avia Świdnik:

PAŁKĄ PO KIBICU... Jak wytrzymasz pięć pałek to odwieziemy cię do Siedlec pod
              samego "Jacka" - usłyszał 14letni siedlczanin na komendzie policji w Łukowie.
              Obdukcja lekarska ze szpitalnego Oddziału Ratunkowego potwierdziła ślady
              pobicia, a lekarz przestrzegł przed możliwymi komplikacjami po udarzeniach.
              Były one niewątpliwie silne: krwawe podbiegnięcia na pośladkach mają długość ok
              10-15 cm. Czternastolatek jest jeszcze w szoku: bał się ponownego spotkania z
              policjantami tak bardzo (na prośbę matki, by wskazał, który policjant go
              pobił), że z płaczem prosił, żeby nigdy mu go nie pokazywać. Czy łukowska
              policja nadużywa siły?

MECZ
              Czternastoletni Piotrek pojechał tydzień temu ze swym o rok młodszym kolegą na
              mecz Orląt w Łukowie. - Odwiozłam ich na sam stadion i umówiliśmy sie, że po
              meczu przyjadę po nich - mówi mama kolegi.
              Piotek kocha piłkę nożną i był to już czwarty mecz, na który pojechał jako
              kibic. Nie jest kibicem fanatycznym: nie nosi szalika, nie przynależy do grupy,
              która oprócz oglądania rozgrywek na boisku lubi także widowiska poza stadionem.
              Do tej pory wszystkie mecze przebiegały spokojnie, więc Piotrek nie czuł
              jeszcze atmosfery strachu i adrenaliny, gdy rozgrywkom towarzyszą zamieszki.
              Ale w Łukowie było inaczej.
              - Przed meczem było zamieszanie. Bili się kibice, tacy starsi. Interweniowała
              policja. Wyglądało to strasznie ale sam mecz odbywał się już spokojnie -
              opowiada Piotrek.
              Po meczu chłopcy opuścili razem ze wszystkimi stadion. Nie dane im jednak było
              spokojnie odejść.
              - Podjechały radiowozy. Chyba wyłapywali tych kibiców z Łukowa. Obok nas
              zatrzymał się radiowóz, wybiegło około pięciu, sześciu policjantów. Krzyknęli:
              łapać tych sk...synów i zaczęli biec w naszą stronę. Jakiś chłopak obok mnie
              zaczął uciekać, a oni go przewrócili i zaczęli kopać. Bałem się. Stanąłem i
              podniosłem ręcę. Policjant wykręcił mi rękę i wsadził do radiowozu.

PAŁKA ZZA SZAFY
              Na komendzie spisano dane personalne Piotrka. Ale to nie był koniec wizyty na
              policji.
              - Wyciągnęli zza szafy pałkę, taką plastikową grubą rurkę. Kazali mi się
              pochylić. Policjant powiedział do mnie: Jak wytrzymasz pięć takich uderzeń, to
              zawieziemy cię pod samego "Jacka" do Siedlec. Śmiali się. Od jednego dostałęm
              cztery uderzenia, drugi wziął pałkę i powiedizał, że tamten policjant chyba za
              lekko bił... Potem zapytali mnie, czy trafię na stację PKP i mnie wypuścili.
              Gdy mama kolegi przyjechała po chłopców, Piotrek był jeszcze w szoku. Nie
              bardzo potrafił mówić o tym co się stało. To kolega powiadomił rodziców, że coś
              Piotrkowi policjanci zrobili
              - Szybko pojehcaliśmy do lekarza. Byłąm wstrząśnięta - opowiada mama Piotrka -
              Zadzwoniłam na policję, żeby dowiedzieć się kto obstawiał mecz: Łuków czy inna
              jednostka. Opowedizałam dyżurnemu, że pobito mi syna, że ma krwiaki na
              pośladkach... "Oni wiedzą, gdzie bić", usłyszałam.

BĘDĄ WYJAŚNIAĆ
              Mama Piotrka złożyła skargę do komendanta łukowskiej policji.
              - Podczas meczu policja użyłą siły i środków bezpośredniego przymusu -
              potwierdza podinspektor Wiesław Słotwiński - Doszło do zamieszek. Jedni kibice
              utracili flagę i chcieli ją odzyskać, wziąść odwet. jest sporo zatrzymanych
              osób, przyznały się one do swoich czynów.
              Pytaliśmy o Piotrka: czy uczestniczył w bójce, czy są może jakieś matertiały,
              nagrania, potwierdzajace, że chłopak był agresywny i trzeba go
              byłp "spacyfikować"? - Wszystko to będziemy wyjaśniać - zapewnia komendant.
              Chcieliśmy też wiedzieć, czy to normalne postępowanie, gdy na komendzie bije
              się czternastoletniego chłopca i jakby nigdy nic, wypuszcza się go do domu. -
              Policjant, który ściga, często nie wie, czy uciekający ma 14, czy wiecej lat.
              No, ale pobicie na komendzie oczywiście jest niedopuszczalne, nie ma z
              czymdyskutować.
              Mama Piotrka nie kryje oburzenia. - Dziś pobito moje dziecko, jutro mogą pobić
              następne. Dlaczego policja tak postępuje? przecież w ten sposób tylko wyzwala
              agresję w młodych ludziach, zamiast ją tłumić, walczyć z nią. Gdy wsłuchuję sie
              dziś w swoje uczucia, po tym, co spotkało moje dziecko, nie dziwię się w
              relacjach kibiców i policji jest tyule złych emocji. Naprawdę, do tej pory nie
              wiem, co ci panowie chcieli osiągnąć bijąc i upokarzając młodego chłopca.
              Piotek powiedizał już rodzicom, że więcej na mecze piłki nożnej nie będzie
              jeżdził. Boi się tych, którzy mają dbać o bezpieczeństwo widzów. Boi się
              brutalności policji.
              Autorka: MARIOLA ZACZYŃSKA
            • Gość: Krak Re: A poza takim defektem od natury, IP: gateway:* / 192.168.32.* 26.08.03, 13:56
              Gość portalu: tygiel napisał(a):

> ale to jest prawda w tym roku MSWiA przekazuje ts wisla
              > chyba cos kolo 3 mln zl (albo 30 % budzetu juz nie pamietam)

Przypuszczam, że przekazuje na TS a nie SSA - to po pierwsze,
              Po drugie weź pod uwagę, że policjanci korzystają z obiektów Wisły, np. z
              basenu, podczas szkolenia.
              Po trzecie - to już temu palantowi co sięd ziwuje jak można kibicować Wiśle,
              skoro to klub związany z policją, a kiedyś milicją... Stary, a jak Szanowną
              Mamusię Twoją będzie chciał zgwałcić ten klient z "białego busa" to od kogo
              będziesz oczekiwał pomocy? Wiem, że to demagogia, ale uważam, że pierdolisz aż
              miło.
    • malaparte Re: wojna CRACOVIA WISLA 23.08.03, 11:22
      kocham Wisłę i tak już zostanie.
      • Gość: hehe GTS WISLA ZOMO IP: *.icpnet.pl 24.08.03, 03:08
        malaparte napisał:

> kocham Wisłę i tak już zostanie.

Kochac policyjny (gwardyjski klub) moze tylko konfident albo syn zomowca. Bez
        pozdrowien...hehe Ligii Mistrzow nie bedzie:))))
        • Gość: ? Dlaczego fani Cracovii są tacy nienawistni ? IP: *.ipt.aol.com 24.08.03, 04:38
          Gość portalu: hehe napisał(a):

> malaparte napisał:
          >
          > > kocham Wisłę i tak już zostanie.
          >
          >
          > Kochac policyjny (gwardyjski klub) moze tylko konfident albo syn zomowca. Bez
          > pozdrowien...hehe Ligii Mistrzow nie bedzie:))))

Co wy sie tak czepiacie Wisły? Nie lepiej zająć sie sobą? Dlaczego nie skupicie sie na swojej Cracovii?
          A może emocje nie te? W koncu to co innego walczyć o awans do II ligi, a walczyć o awans do Ligi Mistrzów...
          Zazdrość... I jedynym sposobem identyfikacji dla fana Cracovii jest chyba nienawisc do Wisły.
          • Gość: PROKOCIM Re: Dlaczego fani Cracovii są tacy nienawistni ? IP: *.client.attbi.com 24.08.03, 04:44
            Gość portalu: ? napisał(a):

> Gość portalu: hehe napisał(a):
            >
            > > malaparte napisał:
            > >
            > > > kocham Wisłę i tak już zostanie.
            > >
            > >
            > > Kochac policyjny (gwardyjski klub) moze tylko konfident albo syn zomowca.
            > Bez
            > > pozdrowien...hehe Ligii Mistrzow nie bedzie:))))
            >
            > Co wy sie tak czepiacie Wisły? Nie lepiej zająć sie sobą? Dlaczego nie
            skupicie
            > sie na swojej Cracovii?
            > A może emocje nie te? W koncu to co innego walczyć o awans do II ligi, a
            walczy
            > ć o awans do Ligi Mistrzów...
            > Zazdrość... I jedynym sposobem identyfikacji dla fana Cracovii jest chyba
            niena
            > wisc do Wisły.

naszawasza wisla, waszanasza cracovia, hutnik to hujnik a PROKOCIM to potega.
            hehe
            prokocim rulez, ah hah
    • Gość: sylwia Re: wojna CRACOVIA WISLA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.03, 11:53
      raczej od dziecka, ale tak swiadomie to chyba 3
      • Gość: Bury Re: Do malaparte IP: gateway:* / 192.168.32.* 26.08.03, 14:00
        Czy to prawda, że wszyscy kibice Cracovi (męska część) są obrzezani?
        Malaparte, a czy jak to się robi w starszym wieku, nie jako niemowlakowi, czy
        to boli? Bo ja się chciałem przyjąć na kobola Cracovi!
        • Gość: wilk Re: Do malaparte IP: *.chello.pl 27.08.03, 09:17
          Gość portalu: Bury napisał(a):

> Czy to prawda, że wszyscy kibice Cracovi (męska część) są obrzezani?
          > Malaparte, a czy jak to się robi w starszym wieku, nie jako niemowlakowi, czy
          > to boli? Bo ja się chciałem przyjąć na kobola Cracovi!

wot i inteligent !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka