Dodaj do ulubionych

Widziane 26.08.2003

26.08.03, 08:01
Dzisiejsze "13"

13-01 945+946+947
13-02 864+865+866
13-03 804+807
13-04
13-05 811+812+813 (mniam mniam, jechałem nim - poza tym jest odmalowany)
13-06
13-07
13-08 856+857

Łączyć ufa i dawać na "13", bo jak widzę na razie to nie mogą się wysilić na
więcej niż trzy.
Obserwuj wątek
    • adas29 729+730+731 26.08.03, 08:04
      Odmalować i odświeżyć to ufo !!!
    • kuba203 Re: Widziane 26.08.2003 26.08.03, 08:08
      adas29 napisał:

> Łączyć ufa i dawać na "13", bo jak widzę na razie to nie mogą się wysilić na
      > więcej niż trzy.

Przecież są jeszcze 3 niewidziane, 13-07 pewnie jest potrójna, skoro wczoraj
      była, zauważyłeś, że co dzień jest o jedno ufo więcej?
      • adas29 Re: Widziane 26.08.2003 26.08.03, 08:16
        kuba203 napisał:

> Przecież są jeszcze 3 niewidziane, 13-07 pewnie jest potrójna, skoro wczoraj
        > była, zauważyłeś, że co dzień jest o jedno ufo więcej?

Wątpię, bo wczoraj 13-01 i 13-02 były podwójne, a 13-03 potrójne. Dziś jest na
        odwrót.
        Nie ukrywam, że liczę na ufo na 13-07, bo zapewne będę nim wracać z pracy.
        • Gość: Clint Re: [DP] Wieczorne ogr. dla MPK na Wielickiej IP: *.ramtel.com.pl / 172.16.6.* 26.08.03, 09:31
          Wczoraj przed południem wprowadzone zostały zmiany w ruchu w rejonie
          skrzyżowania ulicy Wielickiej z al. Powstańców Śląskich, Powstańców
          Wielkopolskich i ul. Limanowskiego. Jest to związane z budową estakady nad
          ulicą Wielicką. Dla kierowców (mieszkańców) nie mamy dobrych wiadomości, gdyż
          to dopiero początek kłopotów; za kilka dni od strony ulicy Wielickiej nikt
          bowiem nie dojedzie na to skrzyżowanie, a w sumie utrudnienia będą trwały tam
          przynajmniej do końca października. Później ma już jednak być tylko lepiej,
          zwłaszcza po uruchomieniu estakady i korekty samego skrzyżowania. O ile zdąży
          się ze wszystkim przed zimą.
          W ubiegłym tygodniu pisaliśmy w "Dzienniku" o problemach związanych z
          budową jednego (z innymi nie ma takich kłopotów) przęsła ponad 130-metrowej
          estakady - przebiegającego właśnie nad ul. Wielicką. Jego budowa miała się
          zacząć już około 14 sierpnia, ale wykonawca tego fragmentu robót odwołał je w
          ostatniej chwili, gdyż - jak podawano - nie nadeszły specjalne szalunki z
          Niemiec; później sądzono, że roboty ruszą w ubiegły weekend. Potrzebny sprzęt
          w końcu nadszedł i natychmiast zdecydowano o rozpoczęciu prac.

W poniedziałek, około godziny 10.30, wprowadzono już ograniczenia w ruchu
          na odcinku ulicy Wielickiej - między skrzyżowaniem a wiaduktem kolejowym (przy
          ul. Robotniczej) i obecnie są tam już wyłączone z ruchu pasy zewnętrzne - w
          obu kierunkach. Korki, które tam normalnie się tworzą, są więc obecnie jeszcze
          dłuższe.

To jednak nie wszystko, gdyż z kolei od czwartku, od godziny 22, na tym
          fragmencie ulicy Wielickiej (ma to oczywiście daleko większe skutki niż
          wynikałoby to z wyłączenia z ruchu zaledwie około kilkudziesięciu metrów
          ulicy) zostanie wstrzymany całkowicie ruch samochodowy. Będzie on przywrócony -
          o ile coś nie pójdzie źle - dopiero w poniedziałek (1 września) rano - około
          godziny 4.30. Przez te dni - jak podano nam w Zarządzie Dróg i Komunikacji -
          jeździć tamtędy będą mogły wyłącznie tramwaje (ale do godziny 22, gdyż trzeba
          wyłączać sieć trakcyjną; wypadną więc niektóre kursy) oraz autobusy MPK - po
          torowisku tramwajowym. Dla samochodów zalecono objazdy: al. Powstańców
          Śląskich, ul. Kamieńskiego, Kalwaryjską i Limanowskiego. Sytuacja będzie i tak
          znacznie lepsza niż gdyby wstrzymano tamtędy także przejazd pojazdów
          komunikacji miejskiej - co, jak poinformowano nas w Zarządzie Dróg i
          Komunikacji, postulował - ze względów bezpieczeństwa - wykonawca.

Po tych czterech dniach - 1 września od godziny 4.30 do 31 października
          znów zostanie otwarty przejazd dla samochodów przez ten fragment ulicy
          Wielickiej - z tym, że będą one miały do dyspozycji tylko pasy zewnętrzne
          (zamknięte obecnie) - w obu kierunkach.

O omijanie tego rejonu ulicy Wielickiej i - w miarę możliwości - wybieranie
          innych tras - zaapelował wczoraj do "indywidualnych użytkowników dróg" -
          podinspektor Ryszard Grabski, naczelnik Sekcji Ruchu Drogowego Komendy
          Miejskiej Policji w Krakowie. Dodał, że policjanci z drogówki będą działali
          (ręczne sterownie ruchem) i pomagali kierowcom na trasach objazdowych i samym
          skrzyżowaniu. "Prosimy o bezwzględne podporządkowanie się poleceniom
          policjantów na skrzyżowaniach, gdyż zaoszczędzi to nam wszystkim czasu i
          niepotrzebnych nerwów" - stwierdził podinsp. Grabski.

(J.ŚW)
        • Gość: Clint Re: [DP] Skrocone 133 IP: *.ramtel.com.pl / 172.16.6.* 26.08.03, 09:39
          NIE DOJEŻDŻA. Na ulicy Kosocickiej rozpoczął się I etap budowy kanalizacji
          sanitarnej (także modernizacja) i z tego powodu wyłączono część ulicy z ruchu.
          W związku z tym skrócona została także trasa autobusu 133. Mieszkańcy apelują,
          by rozważono możliwość jego dojazdu w rejon budynku pod nr 72, gdyż bardzo
          wielu z nich "utrudniło to kontakt z miastem". Wprawdzie w MPK powiedziano nam
          wczoraj, że nie ma tam miejsca, gdzie autobus mógłby nawracać, ale warto
          jeszcze raz zastanowić się nad tym, zważywszy, że budowa na ul. Kosocickiej ma
          trwać przynajmniej 2 - 3 miesiące. (jś)
        • Gość: Clint Re: [DP] Rozklady, przystanki i 136 IP: *.ramtel.com.pl / 172.16.6.* 26.08.03, 09:43
          Od najbliższej soboty (30 bm.) trzeba zwrócić baczną uwagę na rozkłady jazdy
          autobusów i tramwajów, gdyż właśnie wtedy zostaną one zmienione. - Dotyczy to
          zdecydowanej większości linii w Krakowie. Nasi pracownicy od godziny 22 w
          piątek rozpoczną rozwieszanie nowych rozkładów; wszystkie powinny być już rano
          w sobotę - większość przed godz. 4.30, najpóźniej około godziny 6 lub 7, gdyż
          są to setki rozkładów - usłyszeliśmy w Miejskim Przedsiębiorstwie
          Komunikacyjnym.

Również od końca tego tygodnia - jak zdecydowano - zmienione zostaną nazwy
          22 przystanków. - Chodzi o uporządkowanie nazewnictwa i dostosowanie go do
          stanu faktycznego. Część zakładów pracy czy budynków, od których nazw wzięto
          przed laty właśnie nazwy przystanków, już od dawna nie istnieje; zmieniły się
          miejsca, nazwy ulic, powstały nowe osiedla itp. - powiedziano nam w MPK. Nie
          będzie więc, już m.in. przystanku "Magazyny GS", lecz "Wrobela" (dla linii
          158), "Opolska TOS" (przystanek dla 13 linii) zmieni się w "Opolska estakada",
          zamiast "P.I.P" (autobusy 121) będzie "Centralna I", "Lekarska"
          zastąpi "Artigraph", "Płk. Dąbek" - "Zetbeem", a dotychczasowy przystanek "DH
          Gigant" zmieni się w "Wybickiego I".

Od soboty wprowadzona zostanie w Krakowie nowa linia autobusowa - 136. Wozy
          będą kursowały po trasie: Prądnik Czerwony, ul. Powstańców, Piasta Kołodzieja,
          Mikołajczyka, Dunikowskiego, al. Andersa, ul. Dąbrowskiej, Medweckiego,
          Bieńczycką - do ronda Czyżyńskiego (powrót al. Jana Pawła II -
          Dąbrowskiej...). - Od pewnego czasu Zarząd Cmentarzy Komunalnych postulował,
          by połączyć tę część Nowej Huty bezpośrednio z rejonem cmentarza Batowickiego.
          Podobne wnioski składała też Rada Dzielnicy XV. Jest wprawdzie linia 142, ale
          ona łączy bardziej część południową tej dzielnicy z Prądnikiem Czerwonym, a
          136 będzie docierała do osiedli północnych - Mistrzejowic czy Piastów.
          Przewiduje się jeden kurs na godzinę; jeśli będzie taka potrzeba,
          częstotliwość zostanie zmieniona - w zależności od zainteresowania tym nowym
          połączeniem. Dopiero po kilku miesiącach zobaczymy, ile osób korzysta z tej
          linii. (J.ŚW)
      • Gość: ADAŚ Re: Widziane 26.08.2003 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.03, 19:00
        kuba203 napisał:

> Przecież są jeszcze 3 niewidziane, 13-07 pewnie jest potrójna, skoro wczoraj
        > była, zauważyłeś, że co dzień jest o jedno ufo więcej?

Masz Kuba rację, dziś na 13-07 także ufo - moje ulubione 852+853+854.
        Razem zatem cztery.
        Czy jutro następne piąte ???
        OBY !!!
    • adas29 Wisła Pany 26.08.03, 14:08
      Mój informator donosi, że na 15-05 wyjechał skład 496+497.
      Na "18" też pewnie będą.

Trzymać kciuki za Wisłę (i napełnienie hihihi).

• kalarep WISŁA :) 26.08.03, 14:36
        adas29 napisał:

> Mój informator donosi, że na 15-05 wyjechał skład 496+497.
        > Na "18" też pewnie będą.
        >
        > Trzymać kciuki za Wisłę (i napełnienie hihihi).
        >

Ja doniose Wam o wszytskich ciekawostakach jakei były w okolicach Cichego po
        meczu:) heh i sam Wam powiem czym na niego dojechałem ale w przyadpku meczykó
        z Parmą i Schalke były składy na 15 i 18 :) a po meczu to 4, 13, 15 i 14
        Kącika ..
    • adas29 Schodzi Tempo 26.08.03, 14:09
      A jednak po roku jazdy schodzi Tempo z 376+377.
      Natomiast na 364+365 jest reklama MPK Fair Play - buchachachachacha.

Te wiadomości od drugiego informatora.
      • Gość: Clint Re: Scania dla roboli IP: *.ramtel.com.pl / 172.16.6.* 26.08.03, 15:19
        szedlem sobie ul.Powstania Warszawskiego i widzialem PS049 ktora jechala w
        kier Mogilskiego, zawrocila na nim i w drodze powrotnej zatrzymala sie na
        Powstania i zabierala jakis roboli "pracujacych" na trawniku
    • Gość: Michał Wojtaszek Re: Widziane 26.08.2003 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.03, 18:22
      > 13-02 864+865+866

A ja widziałem dzisiaj właśnie ten skład pod Bagatelą jadący do Dworca około
      godziny 16 i w dwóch ostatnich wagonach było chyba razem z 15 osób. Tlenowozy!
      Dobrze, że MPK pocięło 13 w wakacje ;D

Michał Wojtaszek
      "A dwunastka i tak była by pełna!"
      • Gość: ADAŚ Re: Widziane 26.08.2003 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.03, 18:55
        Gość portalu: Michał Wojtaszek napisał(a):

> Dobrze, że MPK pocięło 13 w wakacje ;D

Przecież Ty inaczej publicznie nigdy nie powiesz - MPK CACY.
      • Gość: mouset Re: Widziane 26.08.2003 IP: *.ghnet.pl 26.08.03, 19:08
        Gość portalu: Michał Wojtaszek napisał(a):

> A ja widziałem dzisiaj właśnie ten skład pod Bagatelą jadący do Dworca około
        > godziny 16 i w dwóch ostatnich wagonach było chyba razem z 15 osób.
        Tlenowozy!
        > Dobrze, że MPK pocięło 13 w wakacje ;D

A ja widziałem dzisiaj wszystkie składy 16 i 17 między 13.45 a 15.30 w Hucie, w
        ŻADNEJ liczba ludzi nie przekraczała 50% miejsc siedzących
        Ach jak dobrze że MPK ma tyle kasy na takie rzeczy
      • Gość: Locutus Re: Widziane 26.08.2003 IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 27.08.03, 01:37
        Ja widziałem wczoraj 9-07B do Mistrzejowic jadącą bez pasażerów w ogóle...

;-)
        • Gość: mouset Re: Widziane 26.08.2003 IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 27.08.03, 12:23
          No to do piachu!
          Może zaopełni sie ludźmi z pociętego 128
    • Gość: ADAŚ Kłajet Kącik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.03, 19:03
      Boże - jakie piękne są akwaria na "15".
      Domagam się po wakacjach choć jednego dwuskładu na tej linii.
      Dziś widziane m.in. 433+434, 351+352 i 496+497.
      Na "18" z kolei 792+793 (sam nim jechałem), 837+838, 939+940. Czwartego nie
      widziałem.
      • Gość: mouset Nowohucka inspekcja Mouseta IP: *.ghnet.pl 26.08.03, 19:52
        Dziś Mouset korzystając z przyjemnej pogody postanowił odwiedzić dzielnicę Nowa
        Huta, najpierw cieszyłem oczy sześcioma (!!!!) Omniami na 152, dwie były na
        172, na 132 komplet deskorolek plus grzmot.

Potem były mniej przyjemne widoki pt. 16 i 17 zapełnione w 30%, a nawet mniej.
        naprawdę do piachu z co drugą 16!!!!!!!!!
        Z Walcowni powinny jechać: "16" 00-20-40, "17" 10-30-50 a "22" 05-15... itd
        I wszyscy się zmieszczą, koniec urlopów i z HTS wyszły tłumy , i jak widac 16
        nie cieszy się popularnością, nieco lepiej w "22" - wszystkie siedzące zajęte
        Zaznaczam że było to ok. 13-45 -15.00

Półpełne odjeżdżały 163, 174, 139 i 172, tłok zas panował w 138 i 142 w
        kierunku Wzgórz

Zadowalająca frekwencja była w "21" z i do Pleszowa ok. 50%, duża wymiana
        pasażerów pod HTS, spokojnie może jechac za "16" np 03-23-43

Na koniec wizytacji zrobiłem kółeczko 149 - to są jednak klimaty, chyba wzorem
        stodwójek Michała Wojtaszka założę melonikowa strone Mouseta.
        Rzuciło mi się w oczy to że przystanki Bieńczyce mleczarnia i Wańkowicza dzieli
        raptem 150 metrów, powinni przesunąć Wańkowicza w głąb osiedla, gdzie więcej
        domów, a zmniejszyłoby to odległość od przystanku Krzesławice.

powrót zepsuły mi "pustaki" na 142. Do piachu z tym dziadostwem!!!!!!! bez
        sensu jest wypalane paliwo , kto to widział aby ciąć 128 a zostawiać 142 co 12
        minut, w którym jedzie może 10-15 osób
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka