4cat1 24.01.11, 09:19 Rosjanie ponoszą wyłączną odpowiedzialnośc za rozbicie się samolotu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lusitania2 Re: Pas wolny 24.01.11, 09:53 a po niebie, między palmami latają różowe krowy w koronach. A za nimi bieży pissprezes w kwietnym wianku i badylkiem w łapce, radośnie nawołując naści tu kokosa, naści tu! Odpowiedz Link Zgłoś
hal9000 Re: Pas wolny 24.01.11, 10:16 Rosjanie ponoszą wyłączną odpowiedzialnośc za rozbicie się samolotu. Poprzednio twierdziłeś, że dlatego, że go remontowali. Teraz, że pas jest wolny chociaż oni się nie rozbili na pasie. Piloci dostali informację z wieży, że pas jest wolny i mogą zejść to 100m. Mogą lądować, jeżeli z tej wysokości zobaczą ziemię. Rozumiem że w PiSie jest teraz wyścig, kto bardziej sie zasłuży w sprzedawaniu kitu ciemnemu ludowi, bo nie zakładam, że jesteś aż tak głupi, że sam wierzysz w te brednie. Ale powiedz jak się czujesz widząc w lustrze gębę krętacza? Odpowiedz Link Zgłoś
4cat1 Re: Pas wolny 24.01.11, 14:11 "na śieżce i kursie " "pas wolny " i wszystko jasne zwłaszcza,że samolot nie lądował. Odpowiedz Link Zgłoś
arceli Re: Pas wolny 24.01.11, 15:59 Brawa dla detektywa 4cat1. Za żelazną "logikę" wypowiedzi. Nikt nie potrafi w jednym zdaniu umieścić tyle wykluczających się wzajemnie teorii. Samolot nie lądował? To w takim razie co znaczą słowa "na ścieżce i kursie" czy "pas wolny"? Przecież nie lądowali, to nie mogły być słowa skierowane do nich tylko do jakiegoś innego samolotu, który właśnie lądował. Bo takie informacji dotyczą tylko samolotu, który ląduje, a nie który się wznosi. Skoro nie były skierowane do nich (bo jak wiadomo nie lądowali, kapitan Protasiuk chwycił za stery na 100m i grzecznie chciał odlecieć), to i wina kontrolerów jest żadna, i to udowodniłeś, dzielny detektywie. Chyba, że dla polskiego pilota więcej znaczą słowa rosyjskiego kontrolera, niż odczyt własnych przyrządów (ale każdy kto tak twierdzi, pluje na honor polskich pilotów). Wprawdzie sam nie wiesz co zrobiłeś, ale mniejsza z tym. Przy okazji zastanawia mnie awans, jaki dostała ostatnio osoba plująca na honor polskiego żołnierza. Wychodzi na to, że donosząc na polskich pilotów do prokuratury, zarzucając im "tchórzostwo i niesubordynację", człowiek znajduje się prosto na ścieżce i kursie do władz PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
4cat1 Re: Pas wolny 25.01.11, 08:03 nie da się ukryć , wina Rosjan jest wyłączna. Odpowiedz Link Zgłoś
madameblanka Re: Pas wolny 24.01.11, 10:28 > Rosjanie ponoszą wyłączną odpowiedzialność za rozbicie się samolotu. hmmm, to Protasiuk i Grzywna byli Rosjanami?? Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Myślisz, że to byli w rzeczywistości 24.01.11, 11:53 Protasjuk i Gżiwna ??? Takiej wersji jeszcze nie rozpatrywaliśmy ... Odpowiedz Link Zgłoś
madameblanka Re: Myślisz, że to byli w rzeczywistości 24.01.11, 12:06 trza by pogrzebać w ich teczkach, heh swoja drogą dobrze się maskowali że kacapy, zwłaszcza ta nieznajomością rosyjskiego....a my ich na własnej piersi.... Odpowiedz Link Zgłoś
jot-es49 Re: Myślisz, że to byli w rzeczywistości 24.01.11, 12:23 Jest znacznie gorzej. Są dowody, że samolot do lotu przygotowywany był przez PiS (str. 33 polskich uwag do raportu): "- starszy technik klucza PiS - st. chor. K. F. - sprawujący nadzór nad wykonywanymi czynnościami w specjalności PiS; - technik samolotu - plut. P. L. - wykonawca czynności obsługowych w specjalności PiS;" Grzebali oni przy skrzydle (pewnie nadcięli) i przy silnikach (i stąd ten wyciek). A ponieważ już Wałęsa mówił, PiS nadaję się do destrukcji, a więc... Odpowiedz Link Zgłoś
marbor1 Re: Myślisz, że to byli w rzeczywistości 24.01.11, 13:50 Wałęsa wręcz powiedział, że czego Kaczyńscy się dotkną to zaraz spieprzą. No i miał 100% racji. Odpowiedz Link Zgłoś
4cat1 Re: Myślisz, że to byli w rzeczywistości 24.01.11, 14:12 mogli rozstrzelać a tu pas wolny. Odpowiedz Link Zgłoś
jot-es49 Jaki pas? 24.01.11, 14:17 Pas wolny. "Za pasem broń i topór co błyska z dala..." Odpowiedz Link Zgłoś
laciaty3 Re: Jaki pas? 24.01.11, 23:21 A mnie jakoś bardziej pasuje ten wieszcz:) "Woźny pas mu odwiązał, pas słucki, pas lity, Przy którym świecą gęste kutasy jak kity, Z jednej strony złotogłów w purpurowe kwiaty" Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Re: Jaki pas? 24.01.11, 23:25 A ja się teraz zastanawiam, czy przypadkiem nie chodziło o pas cnoty? Tylko czyj? Odpowiedz Link Zgłoś
laciaty3 Re: Jaki pas? 24.01.11, 23:28 Też pytanie:) Jarosława;) Albo Alika..... Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Re: Jaki pas? 24.01.11, 23:33 Ja nie żartuję - z tym pasem cnoty to poważna sprawa i to trzeba dogłębnie przeanalizować. Bo tak na chłopski rozum (możemy to skonsultować jeszcze z Ae i Niegraczem) wszystkiemu winien ten pas. Przyjrzyjmy się faktom: kontroler powiedział "pas wolny" i za moment Tutka poszła jak szalona w piz-du! Odpowiedz Link Zgłoś
laciaty3 Re: Jaki pas? 24.01.11, 23:42 Ale biorąc pod uwagę, że tam na wieży były same chłopy to nie uważasz, że stawia to naszych w dość dwuznacznej sytuacji? Jakby tam może ciocia Dusia była to co innego-jej pszenno-buraczane pośladki rozłożone na pasie lotniska niechybnie ze stuprocentową skutecznością naprowadziłyby naszych dzielnych herosów do(w) bezpieczną przystań. Co tam APM-y i RSP....-tu słowa na kursie i na ścieżce nabierają nowego znaczenia. I,hm, hm, aż się prosi o pytanie-a na jakiej to ścieżce byli nasi piloci? I po ile nabyli?:) Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Re: Jaki pas? 24.01.11, 23:49 No odwracasz moją hipotezę do góry nogami. Owszem, na wieży były same chłopy, ale nie wiadomo jakiej płci jest Tutka, a nawet jakby było wiadomo - jakie ma preferencje. Podobno Zuzka widziała, że ruski Ił się do Tutki od tylca dobierał ;-) Ale teraz mnie ten kurs zaczyna bardziej niepokoić. Już sama nie wiem co myśleć. Może oni myśleli, że kontroler im będzie podawał aktualny kurs walut? Może dewizy wieźli i chcieli zarobić na sprzedaży? Odpowiedz Link Zgłoś
laciaty3 Re: Jaki pas? 24.01.11, 23:53 Jak bywam w Warszawie to cinkciarzy już nie uswiadczam... wniosek sam się nasuwa. Ale mnie jednak bardziej ta ścieżka fascynuje-bo jak oni tę kokainę na niebie rozłożyli? Tłumaczyłoby to jednak brak skupienia pilotów na przyrządach-każdy niuchał z oknem-ostatecznie towar piechotą nie chodzi.:) Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Re: Jaki pas? 25.01.11, 00:06 Ja nie wiem kto kokainę na niebie rozłożył. Ale może byc i tak, że to Ruscy ją rozpylili pod postacią sztucznej mgły, żeby zdezorientować załogę. I piloci poszli ostro w dół, tak żeby im się jak najwięcej towaru przez wloty silników do luku bagażowego zassało. Tak byli zajęci tą robotą, że nie zauważyli, że już dawno zniżyli się poniżej wysokości decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
laciaty3 Re: Jaki pas? 25.01.11, 00:11 No własnie A my biedni nie dość, że nie wiemy po jakim kursie jaka waluta w Rosji to jeszcze nie dowiemy się co za diler:) O problemie pasa nie wspominając. Bo jeżeli miałby być to pas polskiej autostrady to perfidia ruskich widoczna jest jak na dłoni..... wmanerowali nas w rzeczywistość już nie alternatywną a wirtualną. Wachowscy musieli to przewidzieć kręcąć Matrix-a Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Re: Jaki pas? 25.01.11, 00:28 laciaty3 napisał: > No własnie A my biedni nie dość, że nie wiemy po jakim kursie jaka waluta w Ro > sji to jeszcze nie dowiemy się co za diler:) No słowo daję - do tej pory nie wiemy. Ktoś zakrzyczał te prawdy tak sprytnie, tak skutecznie, że przez tyle czasu nie domagaliśmy się wyjaśnienia tych kwestii. I nawet nie wiemy jakiej jakości był towar i czy warto było się dla niego zabijać. To już rozumiem czemu niektórzy domagali się próbek gruntu ze Smoleńska - jeszcze tli się w nich nadzieja, że chociaż odrobinkę się go odzyska. Odpowiedz Link Zgłoś
hymenos Re: Pas wolny 24.01.11, 15:41 4cat1 napisał: > Rosjanie ponoszą wyłączną odpowiedzialnośc za rozbicie się samolotu. A Polacy wyłączną odpowiedzialność za raport MAKu. Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Raduj się, Cat4 24.01.11, 16:07 albowiem Twoje jest królestwo niebieskie. Spełniasz warunek, jaki stawia Pismo. Odpowiedz Link Zgłoś
you-know-who teraz juz tylko nadzieja w famakologii. 24.01.11, 19:09 od tego watku bede sie staral nie komentowac idei zuzcata. choroba zuzcata postpuje i wcale jej nie pomagamy wskazujac na idiotyzm jej wypowiedzi. tylko utwierdzamy ja w przekonaniu ze wszyscy jestesmy agentami. Odpowiedz Link Zgłoś
jarek.pierr.do.lee Re: Pas wolny 24.01.11, 22:25 a nie był? -------------- prawdziwa przyczyna katastrofy: "durnia wybraliśmy na Prezydenta" - L.Wałęsa Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Re: Pas wolny 24.01.11, 22:41 Ja czekam właśnie na jakieś rewelacje odnośnie tego pasa. No żeby przynajmniej kontrolerzy powiedzieli, że "pas wolny" i natychmiast zaczęli po nim biegać z gołymi doopami, to by może było o czym pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
vobo7 Re: Pas wolny (nasz klient - nasz pan:P) 25.01.11, 02:07 state.of.independence napisała: > żeby kontrolerzy powiedzieli, że "pas wolny" i natychmiast zaczęli po nim biegać z gołymi doopami Nie wiem czy akurat natychmiast oraz czy z dupami czy bez, ale mamy takie oto cuś: 09:10:51: "...блядь, эти бoйцы oпять нa пoлocе, блин..." Tak więc bojcy biegali po połosie тyдa i cюдa, i nic tylko ich szło ubijać. :D (a, State, dzięki, bo dzięki Tobie odkryłem jeszcze dwie osoby ukryte w stenogramach: Кoвaлев i Серегa). Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Re: Pas wolny (nasz klient - nasz pan:P) 25.01.11, 16:43 Te dwie ukryte osoby to zapewne snajperzy, których kontrolerzy poinformowali, że mają przyjechać, bo czeka ich robota ;-) Odpowiedz Link Zgłoś