Gość: Wojtek IP: *.chello.pl 02.03.08, 12:05 Witam.jestem zainteresowany kupnem mieszkania na Wzgórzach Krzesławickich(ul.Architektów).Co sądzicie o lokalizacji i developerze.Ceny mieszkań sa bardzo atrakcyjne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wojtek Re: SM Pogórze - ul.Architektów co sądzicie? IP: *.chello.pl 03.03.08, 20:31 Czy nikt z obecnych na forum nie interesował się tą inwestycją? Odpowiedz Link Zgłoś
izka2982 Re: SM Pogórze - ul.Architektów co sądzicie? 30.05.08, 14:03 Witam , Ja też jestem zainteresowana kupnem mieszkania na Architektów. Jedno co mnie niepokoi, to że strasznie kiepsko im to idzie, chodzi mi wolno! Ceny budynku B miały być podane w styczniu a nie ma ich do tej pory?? Mam wrażenie że nie spodziewali się że tak mało chętnych będzie na te mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowanka SM Pogórze - ul.Architektów co sądzicie? IP: *.ep.krakow.pl 10.06.08, 10:46 dla tych co sie intereują to odbior budynku A na maj 2009, reszta nie wiem. co sadzicie o społdzielni??? cena mozeatrakcyjna w stosunku do centrum miasta, ale strasznie sie ślimaczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupiec hop hop, nikt nie kupił tam mieszkania??? IP: *.ep.krakow.pl 19.06.08, 07:36 może ktos planuje kupić??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski- kupiec Re: hop hop, nikt nie kupił tam mieszkania??? IP: *.chello.pl 11.07.08, 18:40 własnie nikt nie kupił u nich??? a na stronie www info,ze połowa sprzedana??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtello Re: SM Pogórze - ul.Architektów co sądzicie? IP: *.kolornet.pl 17.07.08, 21:51 Właśnie kupuję tam mieszkanie, jeśli ktoś już to zrobił proszę kontakt: wojtekp09@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski-kupiec jakieś nowe info??? IP: *.ep.krakow.pl 24.09.08, 08:38 kiedy ma być odbiór??? bo I kw.2009 nierealny. wiecie cos na temat kolenych bloków kiedy mają powstać i czy w ogóle powstaną???bo jak na razie tylko ten jeden jest budowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtello Re: jakieś nowe info??? IP: 62.233.163.* 24.09.08, 12:50 Termin realizacji budynku A - II kwartał 2009. Byłem ostatnio kilka razy na budowie, coś się w końcu zaczęło tam dziać, więc myślę, że jest duża szansa, że zdążą. Budyki B i C będą realizowane po oddaniu bud. A. ... tyle wiem na dzień dzisiejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesiek Re: SM Pogórze - ul.Architektów co sądzicie? IP: *.a1.net 07.01.09, 19:45 Witam Również kupiłem tam mieszkanie, jeśli ktoś chce się skontaktować to podaję e-mail grzesiekp2@o2.pl Podoba mi się tam dużo zieleni, dobre zagospodarowanie terenu i bardzo duża dla mnie zaleta to niskie bloki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: SM Pogórze - ul.Architektów co sądzicie? IP: *.chello.pl 24.09.08, 20:50 1. SM to nie Spółdzielnia Mieszkaniowa tylko Spółka Mieszkaniowa. 2. SM Pogórze to ci sami ludzie co w SM Zadworze. 3. Od tych ostatnich (Zadworze) kupowałem mieszkanie i nie polecam. Same problemy z nimi miałem i nadal mam. - Mieszkanie oddali z dużym opóźnieniem. Miał być przełom marzec/kwiecień, a wyszedł sierpień. Najgorsze jest to, że ciągle mówli, że jeszcze tylko dwa - trzy tygodnie i będą oddawali. A ja przez to nie miałem potem gdzie mieszkać, bo umowę wynajmu wypowiedziałem na koniec czerwca. - Oddawali mieszkania do użytku, a teren wokół budynku nie został zagospodarowany. Nie było nawet chodnika. Jak we wrześniu czy październiku popadało, to trzeba było chodzić po błocie. - Oszukują na pomiarach. Płaci się za metry kwadratowe, których nie ma (dokładnie chodzi o jakąś normę, która mówi, że można doliczyć 2 czy 3 cm bezkarnie. Jak dla mnie to oszustwo). - Oszukują na rozliczeniach. Niewpłacona kwota miała być rewaloryzowana jakimś tam współczynnikiem podawanym przez GUS. Gdy współczynnik ten był ujemny (tak, wtedy była deflacja) to jakoś nie chceli tego uwzględnić. - Mieszkania przez nich budowane mają bardzo dużo usterek. Po pięciu latach od wprowadzenia nadal nie usunęli wielu z nich, które są zgłaszane prawie od początku (ponad 4 lata). - Nie odpowiadają na pisma z reklamacjami. - Waracając do usterek. Najpoważniejsza z nich to akustyka. U siebie w mieszkaniu słyszę sąsiadów. Najgorsza jest instalacja wodno- kanalizacyjna. Jak sąsiedzi się kąpią (głównie ci z góry i obok), to u mnie żyć się nie da. Hałas jest większy niż pralka automatyczna podczas wirowania. Jak ktoś się kąpie w nocy, to ja nie mogę spać. Podsumowując: radzę unikać szerokim łukiem. Jeśli ktoś się jednak zdecyduje, to radzę wziążć pod uwagę tą akustykę. W nowobudowanym mieszkaniu można sobie, w miare niewielkim kosztem, zamówić dodatkowe wyciszenie (np. wełną mineralną). Naprawdę warto. Gdyby, to wiedział, na pewno tak bym zrobił. Lepiej dopłacić tych kilka tysięcy i móc spokojnie spać niż budzić się w nocy za każdym razem gdy któryś z sąsiadów się kąpie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski- kupiec Pogórze - ul.Architektów..... IP: *.ep.krakow.pl 26.09.08, 06:54 no to masz fajnie......wspólczuję. tak wiem,że to spółka mieszkaniowa. z tego cow iem drugi blok miałbyc już stawiany,ale chodza słuchy, ze nie mają pozwoleń jakiś.ale dokładnie nie wiem. co do ekipy to faktycznie słyszałam,że marni fachowcy to budują. własnie te usterki mnie przerazają, bo skoro płace za mieszkanie tyle kasy to oczekuje,że ściany będą proste i nie bedę słyszeć sasiada jak sika i spuszcza wodę (sorki za opis - ale czasem to wszystko słychać. miesjce nawet fajnie, bo tam raczej nic juz nie postawią, bo sa ogórodki dzialkowie, które stoja na forcie - a fort jak stał to bedzie jeszcze dłuuuugo stał ;-) czy jest tu ktos kto kupił jub ma zamiar kupić to mieszkanie??? jaką cenę proponują??? mi proponowali 5990zł/m2 Odpowiedz Link Zgłoś
gregry rewelacyjne miejsce 27.09.08, 19:29 Gdybym miał pieniądze, na pewno kupiłbym tam mieszkanie. 2 szkoły, przedszkola, nieopodal forty i dom kultury, najpiękniejszy park w Krakowie, pełno usług, ogródki jordanowskie. Osiedle - ogród. Spędziłem tam połowę swojego życia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirka Re: rewelacyjne miejsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 21:56 ??? Może i ładnie, ale totalne zadooopie. Chyba że ktoś może i chce ograniczyć całe swoje życie do tamtych okolic. Mieszkałam kiedyś Na Wzgórzach, w przyzwoitej odległości od pętli tramwajowej (z tych nowych bloków do tramwwaju jest chyba ze dwa km), ale dojazd do Rynku zajmował mi z dojściem godzinę w jedną stronę. I to w czasach, gdy Kraków nie był jeszcze tak zapchany jak dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
gregry Re: rewelacyjne miejsce 28.09.08, 18:21 wolę Na Wzgórzach niż na nijakim Ruczaju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: rewelacyjne miejsce IP: *.chello.pl 28.09.08, 20:47 Cóż każdy wibiera to co lubi. Mi się tam Ruczaj podoba. Do Rynku niedaleko i bez problemów z imprezy można wrócić nawet na piechotę (przerabiałem osobiśie wiele razy). Co wzgórz nic nie mam. Zresztą trudno by mi było, skoro tylko raz czy dwa tam byłem. Pamiętam tylko, że jedzie się strasznie długo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mira Re: rewelacyjne miejsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 21:39 Z Ruczaju też się teraz jedzie do centrum godzinę w korkach, ale wcześniej czy później zostanie tam doprowadzony tramwaj, nowa trasa itp., i będzie się jechało znacznie krócej, bo to tylko 5 km. A ze Wzgórz krócej się nigdy nie będzie jechało, bo to 12 km. Odpowiedz Link Zgłoś
gregry odległości 29.09.08, 18:32 Ze wzgórz jest w linii prostej na Rynek 9.5 kilometra Z osiedla Europejskiego 6 kilometrów Różnica nie taka wiellka A nie wiadomo keidy będzie tramwaj na Ruczaju Za to NH i Kraków ma połączyć szybki tramwaj biegnący Aleją JP2 Poza tym, Dla nowohucian może nie istnieć Rynek. Po drodze mamy całą gamę usług w Starej NH + M1. Carefour i Real. Zależy kto co lubi. Są tacy, którzy niezależnie gdzie mieszkając nie bywają na Rynku cześciej niż 2 razy w roku (matki z dziećmi etc.). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: odległości IP: *.chello.pl 29.09.08, 19:45 Każdy wybiera to co lubi. Jedni chcą Wzgórza, to kupują mieszkanie na Wzgórzach. Inni chcą mieszkać na Ruczaju to tam kupują swoje M. Każdy może wybrać to co mu pasuje. Proponowałbym zakończyć dyskusję na temat wyższości jednago miajsca nad innym bo ona nic nie wnosi. Każdy i tak pozostanie przy swoim stanowisku, a apowoduje się sztuczne konfilkty między mieszkańcami różnych miejsc. Co do usług i sklepów, to na Ruczaju również ich nie brakuje. A poza Tesco na Kapelance mamy też całkiem blisko do Zakopianki i Solvay Parku (można się dostać nawet na piechotę jeśli się wie którędy iść). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znawca Re: rewelacyjne miejsce IP: *.chello.pl 29.01.09, 21:39 Szybka kolej miejska ma miec przystanek na wzgórzach i dojazd z tego przystanku na dworzec będzie trwał 15 minut. inna spawa ze tez nie wiadomo kiedy zbudują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Re: rewelacyjne miejsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 22:15 Szybka kolej miejska??? A może metro? W latach 70-tych były plany linii właśnie ze Wzgórz na Bronowice ;) Jak na razie, to władze obcięły inwestycje dla Huty i zrezygnowały z budowy lepszego torowiska pod szybki tramwaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znawca Re: rewelacyjne miejsce IP: *.chello.pl 29.01.09, 21:38 Bredzisz, co prawda tam nie mieszkam, ale moja babcia tam mieszka, wiec jak byłem dzieckiem to prawie codziennie tam przesiadywałem a teraz też jestem przynajmniej raz na tydzień i sprawa wygląda tak. Tramwaj na dworzec głowny linii 5 jedzie 32 minuty jeżeli nie ma opóźnień, dojście na tramwaj to około 7 minut szybkim krokiem. Za to nieopodal masz przystanek 182 który jedzie do galeri krakowskiej jakieś 35 minut w dzień 25 minut ostatni kurs powrotny. Jest też 142 który jedzie dość często i dowozi ludzi do tramwaju aby nie szli tych 7 minut jak im sie nie chce. Do tego jeszcze nocny 609 pod sam blok. Autem z dworca sie jedzie w dzień 25 minut, w szczycie z 30-35 w nocy (tak po 12) śmigam 15 minut, a wcale nie szaleje :) Tak wiec nie jest tak zle jak opisałeś z dojazdem. Nie mówiac o tym że praktycznie wszystko masz na osiedlu albo w okolicy (np. do multikina 10 minut autem). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: rewelacyjne miejsce IP: *.gemini.net.pl 22.06.09, 17:40 też tak śmigam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gregry Fotki z os Na Stoku i Wzgórzach + mapy interaktywn 05.10.08, 18:46 Fotki z os Na Stoku i Wzgórzach + mapy interaktywne Osiedle Na Wzgórzach: nowej.hucie.w.interia.pl/mini-na-wzgorzach-1.html mapa interaktywna: nowej.hucie.w.interia.pl/na-wzgorzach-mapa.html osiedle Na Stoku: nowej.hucie.w.interia.pl/mini-na-stoku-1.html mapa interaktywna: nowej.hucie.w.interia.pl/na-stoku-mapa.html na północ od osiedla Na Wzgózach jest bardzo dużo terenów po inwestycje. Świetne miejsce do mieszkania bo od razu na początek ejst szkoła, przedszkole, usługi, komunikacja miejska itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: am Re: Fotki z os Na Stoku i Wzgórzach + mapy intera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.08, 22:32 Szanowny Kolego, Zacznę od tego, że podziwiam patriotyzm lokalny, który prezentujesz tutaj czy też na SkyscraperCity. Wzgórza mają kilka zalet (np. gęstość zabudowy daleka od tej na Ruczaju, dobra infrastruktura typu szkoły, przedszkola), ale to wciąż zwykłe stare (głównie), lekko obskurne, blokowisko o wątpliwej renomie, na dodatek położone daleko od centrum miasta. Powiesz, że w Hucie są wszelkie niezbędne sklepy/usługi, jednak jakoś nie chce mi się wierzyć, że większość mieszkańców tam właśnie pracuje. Poza tym, porównaj ceny nieruchmości na rynku wtórnym na Wzgórzach i na przykład na Krowodrzy. Spójrz prawdzie w oczy, kogo tylko stać na lepsze mieszkanie, szuka gdzie indziej. Nowa Huta, może poza swoją starą częścią, która posiada pewien urok, jest dobra dla pasjonatów takich jak Ty lub desperatów. Gdybym miał wybór, wolałbym juz mieszkać na Ruczaju niż tam (na szczęście nie mieszkam w żadnym z tych miejsc). Wiem, że raczej nie zmienię Twojego punktu widzenia, tym nie mniej pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
gregry Re: Fotki z os Na Stoku i Wzgórzach + mapy intera 06.10.08, 22:40 > Szanowny Kolego, > > Zacznę od tego, że podziwiam patriotyzm lokalny, który prezentujesz tutaj czy t > eż na SkyscraperCity. > Wzgórza mają kilka zalet (np. gęstość zabudowy daleka od tej na Ruczaju, dobra > infrastruktura typu szkoły, przedszkola), ale to wciąż zwykłe stare (głównie), > lekko obskurne, blokowisko o wątpliwej renomie, na dodatek położone daleko od c > entrum miasta. Powiesz, że w Hucie są wszelkie niezbędne sklepy/usługi, jednak > jakoś nie chce mi się wierzyć, że większość mieszkańców tam właśnie pracuje. Po > za tym, porównaj ceny nieruchmości na rynku wtórnym na Wzgórzach i na przykład > na Krowodrzy. Spójrz prawdzie w oczy, kogo tylko stać na lepsze mieszkanie, szu > ka gdzie indziej. Nowa Huta, może poza swoją starą częścią, która posiada pewie > n urok, jest dobra dla pasjonatów takich jak Ty lub desperatów. > Gdybym miał wybór, wolałbym juz mieszkać na Ruczaju niż tam (na szczęście nie m > ieszkam w żadnym z tych miejsc). > > Wiem, że raczej nie zmienię Twojego punktu widzenia, tym nie mniej pozdrawiam! różnica w cenach na rynku wtórnym jest w głównej mierze spowodowana niewiedzą, niekorzystną niesłuszną opinią, rzekłbym nawet głupotą :) ja nikogo nie namawiam do mieszkania na porządnych osiedlach - każdy ma prawo tracić :) Chciałem tylko przedstawić jak to wygląda w rzeczywiśtości. Że nie jest tak mrocznie jak Wam się wydaje. Mieszkaniec Krowodrzy równie dobrze może pracować na Bieżanowie, w Wawrszaie, Katowicach i na Kombinacie - a nawet na osiedlu Na Stoku. Czy to dziwne? :) odległość nie jest taka duża jak na realia Krakowskie - a komunikacja idealna by się wszędzie dostać. Spokojna cicha okolica - nie trzeba się wyprowadzać na wieś :) Odpowiedz Link Zgłoś
gregry dodam jeszcze 06.10.08, 22:42 dodam jeszcze wiesz jaka jest główna różnica między Wzgórzami Krzesławickimi a przytoczoną przez Ciebie Krowodrzą? ano taka, że na Wzgórzach masz wszystko od podstaw zaplanowane. Krowodrza to jeden wielki przypadek urbanistyczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mars Re: Fotki z os Na Stoku i Wzgórzach + mapy intera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 23:43 Osiedla na Wzgórzach Krzesławickich piękne nie są. Zwykłe pudełkowate bloki i barakowate sklepy z lat 60-70. Zaletą jest ciekawe położenie - z najwyższych pięter widoki są wspaniałe (wiem, bo mam). A jeżeli chodzi o spokój... coż, jeszcze 4-5 lat temu tu było rzeczywiście jak na wsi, ale teraz coraz trudniej zaparkować, a korek na Kocmyrzowskiej zaczyna się praktycznie już na wjeździe do Krakowa. Mnie osobiście wcale nie cieszy, że budują te nowe bloki, bo przybędzie kolejnych kilkaset samochodów. W latach 70. podobno były już przygotowane plany metra krakowskiego. Pierwsza linia miała prowadzić właśnie ze Wzgórz przez centrum Krakowa na Bronowice. Wtedy byłoby to naprawdę fajne osiedle ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gregry Re: Fotki z os Na Stoku i Wzgórzach + mapy intera 07.10.08, 16:56 W prostocie tych bloków cały ich urok :) Wolisz mieć "wygibaśny blok" w którym mieszkania są podpożądkowane "chorej" wizji architekta (vide Pychowicka... no koments), czy normalny budynek z ustawnymi mieszkaniami z oknami po obudwu stronach? Największą zaletą osiedli na Wzgózach Krzesłąwickich jest, moim zdaniem, podkreślam, zaplanowany układ urbanistyczny i zieleń. Dlaczego jeździsz do Krakowa Kocmyrzowską a nie "Katowicką"? ("Katowicka" to taka umowna nazwa ulicy Okulickiego (którą "niebawem" ma przebiegać obwodnica). I dlaczego jeździsz samochodem, skoro komunikacją miejską jest szybciej i wygodniej? :) Jeździj komunikacją miejską a nie trzeba bedzie budować parkingów. Mam przyjemność bywać akurat na dwóch nowobudowanych osiedlach - przy ulicy Pychowickiej i przy Reduta. I wiesz co? Tam pomiędzy blokami masz tylko sam parking. A Wiesz co jest już napisane na klatkach schodowych? Ano, że jeśli ktoś będzie zastawiał miejsca parkingowe i wyjazd innym lokatorom to zostanie odholowany. Do czego zmierzam? Pod budynkiem są garaże, a na podwórku neizbyt duży (jak na 2 6 kondygnacyjne bloki - Reduta) parking. Teraz ludzie mają po jednym aucie - a co będzie keidy tak jak np. na Oświecenia zaczną mieć po 3 na mieszkanie? Zgroza. A na Oświecenia to się mieści. I wiesz jaka jest różnica? Gdyby tak wybetonować Osiedla i przestrzenie międzyblokowe Wzgórz Krzesławickich jak robi się to dzisiaj, to powstałby mega parking, na którym mogłoby zaparkować pół Krakowa. Tak. Taka jest tutaj przestrzeń pomiedzy blokami. Co to oznacza? Że zawsze gdzieś się upchnie jakiś parking. Nie wspominając już o możliwości wybudowania parkingów pod ziemią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Fotki z os Na Stoku i Wzgórzach + mapy intera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 19:02 Nie mierz wszystkich swoją miarą. Niektórych stać na ładne, nowoczesne mieszkanie w innym rejonie Krakowa i na samochód. Nie próbuj mi wmówić, że komunikacją miejską jest szybciej i wygodniej, bo (niestety-przynajmniej na razie)to bzdura. Śmiem twierdzić, że- nawet stojąc w korku- w moim samochodzie z klimatyzacją, podgrzewanymi fotelami i ulubioną muzyką, bez śmierdzących współpasażerów, których nie tak rzadko można spotkać w autobusach, czuję się zdecydowanie bardziej komfortowo. Poza tym małe dystanse (tak do 4-5km) w mieście najczęściej przemierzam pieszo. Mieszkając na Wzgórzach, miałbym z tym mały problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: Fotki z os Na Stoku i Wzgórzach + mapy intera IP: *.chello.pl 08.10.08, 09:59 A co jest takiego ciekawego na Ruczaju czy na Krowodrzy?Jeden blok na drugim,zagladanie sobie do okna,szkoły,przedszkola,przepełnione,korki na ulicach,smród od aut,znikoma ilosc zieleni....a hucie korki minimalne,szkoła przedszkola zapraszaja,bo sa miejsca,zieleni duzo(stara huta),a jedyny minus to Huta Sendzimira.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Fotki z os Na Stoku i Wzgórzach + mapy intera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.08, 14:10 Za to ten "jedyny minus" jest dość duży...Na szczęście upada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Fotki z os Na Stoku i Wzgórzach + mapy intera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.08, 15:48 Zresztą, co ciekawego jest w Krakowie? Można przeciez mieszkać w Suwałkach (niczego Suwałkom nie ujmując). Korki mniejsze, są szkoły, przedszkola, pewnie więcej zieleni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mars Re: Fotki z os Na Stoku i Wzgórzach + mapy intera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.08, 17:46 Zaletą Ruczaju czy Krowodrzy jest to, że są położone dużo bliżej centrum niż Huta. Kraków (chyba niestety) ma to do siebie, że całe życie miasta i wszystko to, dla czego warto tu mieszkać, jest skupione na niewielkim obszarze, do którego coraz trudniej jest dojechać. Dlatego ceny mieszkań są odwrotnie proporcjonalne do odległości od centrum. Kilka lat temu, gdy Kraków jeszcze nie był zapchany na maksa, to z peryferiów typu Wzgórza Krzesławickie można było do tych fajnych miejsc w miarę spokojnie dojechać własnym samochodem. Teraz jest z tym coraz gorzej, i lepiej nie będzie, bo metra się tu ponoć wybudować "nie da". Odpowiedz Link Zgłoś
gregry Re: Fotki z os Na Stoku i Wzgórzach + mapy intera 09.10.08, 16:38 Ruczaj jest 3,5 do 6 kilometrów (Europejskie) od Centrum Nowa Huta 4,5 (Oświecenia, Czyżyny) do 9 kilometrów (Wzgórza Krzesławickie) od Centrum Kurdwanów 5 do 8 kilometrów (Bieżanów) Przy czym Nowa Huta jest najlepiej skomunikowana z Krakowem Czy to są jakieś znaczące różnice? A Gdyby to był Londyn? Albo Warszawa czy Katowice? Zmierzone w google maps Odpowiedz Link Zgłoś
gregry ładne mieszkanie? 09.10.08, 16:43 tzn ładnym mieszkaniem nazywasz te klitki jakie budują np. na Pychowickiej? z oknami kuchennymi na klatkę schodową? Współczuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mars Re: Fotki z os Na Stoku i Wzgórzach + mapy intera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.08, 17:39 > Dlaczego jeździsz do Krakowa Kocmyrzowską a nie "Katowicką"? Oczywiście że tą trasą też jeżdżę. Jest tak samo zapchana, jak Kocmyrzowska. > I dlaczego jeździsz samochodem, skoro komunikacją miejską jest > szybciej i wygodniej? :) Nie jestem pewien, czy to miała być ironia, więc odpowiadam poważnie: do tramwaju mam piechotą 8 minut, więc żeby zdążyć na pewno, muszę wyjść z domu 10 minut wcześniej. Gdy jadę samochodem, to po tych 10 minutach jestem już co najmniej na Czyżynach, nawet przy dużym ruchu. Samochodem jadę do pracy "od drzwi do drzwi" 25-30 minut, tramwajem zajęłoby mi to 50-60. Dziennie jest to więc oszczędnośc godziny, w ciągu miesiąca - trzech dniówek. Moje wynagrodzenie jest uzależnione głownie od tego, co i ile zrobię. Te trzy dniówki wolę więc zdecydowanie przeznaczyć na dodatkową pracę, ewentualnie na życie prywatne lub wypoczynek, niż na wdychanie zapachów niedomytych pasażerów. Odpowiedz Link Zgłoś
gregry Re: Fotki z os Na Stoku i Wzgórzach + mapy intera 09.10.08, 16:42 Jeździłem do pracy ostatnio z Oświecenia na Ruczaj i zajmowało mi to 30 minut autobusem. Samochodem jeździłem godzinę O oszczędności na benzynie nie wspominam. Tutaj kupowałem bilet za 50 złotych na miesiąc, a na benzynę szło mi to w półtorej tygodnia (licząc, że auto pali 7 litrów a w korkach pewnie i 10). Na pewno mieszkasz w Krakowie? Jakich niedomytych pasażerów? Jakieś bajki piszesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mars Re: Fotki z os Na Stoku i Wzgórzach + mapy intera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 17:48 gregry napisał: > Jeździłem do pracy ostatnio z Oświecenia na Ruczaj i zajmowało mi to 30 minut autobusem. Samochodem jeździłem godzinę To bardzo ciekawe. Nie znam wprawdzie trasy z Mistrzejowic na Ruczaj, ale autobus jedzie zwykle po tej samej drodze, co samochód, tylko wolniej i z przystankami, więc to naprawdę interesujące, co piszesz. Ja mieszkam na Wzgórzach, pracuję w okolicach Ronda Mogilskiego. Tramwaj jedzie tam 30-35 minut. Dodając do tego dojście do i od przystanku oraz biorąc pod uwagę fakt, że na tramwaj trzeba zwykle czekać, daje to 50-60 minut, o których piszę powyżej. Samochodem - 25-30 minut od drzwi do drzwi. > Na pewno mieszkasz w Krakowie? Moi znajomi twierdzą, że to już nie jest Kraków. Do Rynku jest stąd 12 km, tak jak z Wieliczki. Nie jestem fanem samochodów. Gdybym miał do centrum miasta 10 przystanków, to jeździłbym tramwajem, ale ponad 20 przystanków to cokolwiek za dużo. Chętnie przesiadłbym się też na rower. Dlatego gdy tylko będę mógł sobie na to pozwolić, przeniosę się gdzieś bliżej. >Jakich niedomytych pasażerów? Jakieś >bajki piszesz :) To oczywiście ironia? Odpowiedz Link Zgłoś
gregry kochany marsie 09.10.08, 21:00 Nieco gubisz się w zeznaniach: 1 > Ja mieszkam na Wzgórzach, pracuję w okolicach Ronda Mogilskiego. > Samochodem - > 25-30 minut od drzwi do drzwi. 2 > korek na Kocmyrzowskiej zaczyna się praktycznie już na wjeździe do > Krakowa 3 > Kilka lat temu, gdy Kraków jeszcze nie był zapchany na maksa, to z > peryferiów typu Wzgórza Krzesławickie można było do tych fajnych > miejsc w miarę spokojnie dojechać własnym samochodem. No więc? Szybko się jedzie tym samochodem do tych fajnych miejsc lub do pracy czy wolno? Do fajnych miejsc jedzie się wolno a do pracy, która jest przy Rondzie Mogilskim, szybko? Jakim cudem jedziesz szybciej niż tramwaj, który ma własne torowisko i nie stoi w korkach na kocmyrzowskiej? Jeśli chodzi o trasę Ruczaj - Mistrzejowice, to jego przewaga nad samochodem polega na tym, że Autobus jedzie wieloma fragmentami po wydzielonym torowisku. A będzie jeszcze szybciej kiedy popruje wydzielonym torowiskiem na Dietla. Powtarzam jeszcze raz - do Rynku ze Wzgórz Krzesławickich jest 9 kilometrów. Do Wieliczki jest 9 (do centrum 12) Wieliczka jest 100% gorzej skomunikowana. Dojedź z Wieliczki tak szybko jak ze wzgórz (niezależnie czy samochodem czy komunikacją miejską). Chyba bardzo dawno nie jeździłeś komunikacją miejską. Przynajmniej od lat 90. Ten argument jest już nieaktualny drogi Marsie. Prędzej możesz się przerzucić na argument "nie chcę zarazić się grypą". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Re: kochany marsie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.08, 09:34 > Chyba bardzo dawno nie jeździłeś komunikacją miejską. W ubiegłym roku musiałem przez dwa miesiące jeździć do pracy komunikacją miejską. Teoretycznie potrzebuję na to od 57 do 63 minut. Z tym, że są to teoretyczne czasy rozkładowe - uwzględniające np. trzy przesiadki, po 3 minuty na każdą (w tym przebiegnięcie przez całe skrzyżowanie Matecznego z tramwaju na autobus). Realnie z dojściami do i z przystanku, do tego uwzględniając fakt, że autobus jeździ co 30 minut praktycznie nierealne jest zejście poniżej 1,5h. Tramwaj który "omija korki potworki" nie nauczył się jeszcze latać, no i na Karmelickiej oraz Kalwaryjskiej bardziej stał, niż jechał. I tak miałem szczęście, bo ominął mnie Dzień Pieszego Pasażera. Mogę niby wybrać trasę autobusem przez Czarnowiejską. Kilka razy tak zrobiłem, podziękowałem jak od Zarzecza do Miasteczka jechałem blisko 45 minut (cała trasa zajęła mi wtedy blisko dwie godziny). Samochodem rzadko przekraczam 30-35 minut, jak są jakieś super korki których już żywcem nie ma jak ominąć - zdarzy mi się zbliżyć do godziny. Jak jeszcze obwodnica nie była w remoncie miałem praktycznie stały czas przejazdu: 25 minut. Dziennie zyskuję około 2h. Dla mnie to dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
gregry popatrz na czasy przejazdu: 10.10.08, 17:14 Gdzie Ty jeździsz do pracy skoro jeździsz ze Wzgórz i przesiadasz się na Matecznym albo jedziesz przez Czarnowiejską? Mówiliśmy o jeździe do centrum Krakowa po "fajne rzeczy": Przejazd tramwajem numer 1 ze Wzgórz pod Dworzec główny trwa 34 minuty (wg. rozkładu) (jeździ co 10 minut w dzień powszedni w godzinach szczytu) Tramwaj 5 jedzie na Dworzec Główny 29 minut (jeździ co 20 minut w godzinach szczytu) Tramwaj 4 jedzie na Dworzec Główny 34 minuty (jeździ co 10 minut w godzinach szczytu) Autobus 182 jedzie na Dworzec Główny (wschód) 35 minut (jeździ + - co pół godziny) Oprócz tego masz jeszcze autobusy kursujące w różne miejsca KRK i poza aglomerację: 110, 122, 142, 202, 212, 232, 609 Dojście do autobusu czy tramwaju w polu równym +-10 minut jest normalnością (tak projektuje się przystanki) ja wolałbym iść 10 minut i oddychać świeżym powietrzem niż płaszczyć tyłek te 10 minut w korku i wdychać spaliny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mars Re: popatrz na czasy przejazdu: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 17:58 To nie ja pisałem o Czarnowiejskiej, ale jak widać nie tylko mnie zaskoczyło odkrycie, że autobus jedzie szybciej niż samochód. Jeśli nawet tak było w Twoim przypadku, to jest to naprawdę rzecz niezwykła. A tak poza tym, to o co Tobie właściwie chodzi? Jest wątek o lokalizacji osiedla Na Wzgórzach, więc wypowiedziałem się jako mieszkaniec o tym, jak się tu mieszka i jak się stąd dojeżdża. Nie wiem, dlaczego z takim uporem przekonujesz wszystkich, że tramwajem jedzie się szybciej. Na trasie od pętli na Wzgórzach do Czyżyn samochód zatrzymuje się tylko na światłach, a tramwaj - i na światłach, i na przystankach. Zanim tramwaj przeczołga się przez Rondo Kocmyrzowskie, to ja już jestem dawno na Czyżynach. Nawet przy dużym ruchu. Nie zmienia to oczywiście faktu, że kilka lat temu dojeżdżało się stąd znacznie szybciej i przyjemniej niż teraz. A lepiej nie będzie. Jeżeli chodzi o dojazd do "fajnych rzeczy" w centrum miasta, to miałem na myśli to, że w tymże centrum coraz trudniej jest znaleźć miejsce do parkowania. Dlatego w Krakowie dobrze jest mieszkać w takim miejscu, żeby wieczorem można było wrócić do domu taksówką. Na Wzgórza taksówka późnym wieczorem z centrum miasta kosztowała mnie ostatnio 40 PLN. Było to jeszcze przed podwyżkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mars Re: popatrz na czasy przejazdu: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 18:12 Aha, jeszcze jedno: ten wątek dotyczy nowych bloków na Architektów, od których do tramwaju jest kawał drogi. Tam jest ładnie (prawie tak jak na Petofiego), ale bez samochodu ani rusz. Odpowiedz Link Zgłoś
gregry Re: popatrz na czasy przejazdu: 12.10.08, 19:23 na Architektów jeździ autobus Poza tym to normalne. Czy uważasz, że mieszkańcy innych dzielnic Krakowa mają zawsze autobus czy tramwaj w zasięgu dwóch kroków od domu? Jeśli chodzi o ten aspekt, to mieszkańcy Wzgórz Krzesławickich biją nie jedną dzielnicą na głowę. Po pierwsze tym, że mają tramwaj w ogóle (w przeciwieńśtwie do np Prądnika czy Nowego Ruczaju) a po drugie tym, że majądo tego tramwaju bliżej niż inni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Cud Panie, CUD! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.08, 18:24 > Jeździłem do pracy ostatnio z Oświecenia na Ruczaj i zajmowało mi to > 30 minut autobusem. Rozkładowo Oświecenia -> Ruczaj linia 128 jedzie 37 minut. Za takie nadspieszenie powinien kierowca zdrowo po premii dostać :D Odpowiedz Link Zgłoś
gregry a... 09.10.08, 21:01 a normaly kierowca nie jedzie godzinę jak ja tylko godzinę 7 minut :) więc w sumie wszystko jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec wzgórz biedny mars.... IP: *.ep.krakow.pl 14.10.08, 07:18 8 min na nózkach do tramwaju...... uuuuu.... jak bysmieszkal na Rynku tez bys szedł 8 min do tramwaju uuuuu biedaczek ;-((( aż mi cie żal. bzury pleciesz. rano do pracy 5 jade po lot 35min. po pracy w okolicy godz. 15 45-50. wiec nie pitolcie. to jest naprawę ładne i kolorwe osiedle, żadna betoniowa Huta. dużo zieleni, super park i plac zabaw dla dzieci. szkoly i przedszkola to już sobie wyjaśnilismy. Polo czy lewiata??? a ktre sklepy typu market nie są pudełkowe??? moze carrefour??? oj bidoku, bidoku! strasznie nieszczęsliwy jesteś. wspólczuję. a teraz WRACAJĄC do tematu wątku: jak tam nowa inwestycje - wiecie coś??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adel Re: Fotki z os Na Stoku i Wzgórzach + mapy intera IP: *.187.243.20.ip.airbites.pl 20.03.09, 10:36 w temacie pracy by należało w tym miejscu słówko wtrącić - ja akurat mieszkam w okolicy i gdy rano jadę do pracy to korki są w kierunku NH... gdy wracam do domu korki są z NH... więc jednak w tej Hucie to nawet jakieś zagłębie zatrudnienie jest można wnioskować.. i na nowohuckiej i na JP II się rano postoi jadąc do nowej huty... więc czy naprawdę aż tak źle jest?? dopowiem dla niewiedzących skąd taką renomę ma Huta - w latach 50-60 została zasiedlana ludźmi którzy pracowali w kombinacie, ludźmi którzy wychowywali się w różnych środowiskach i za istotą socjalistycznego modelu miesta zostali zgrupowani w właśnie takich osiedlach... i nic w tym złego nie ma po za postrzeganiem właśnie wszelkich modeli socjalistycznych za niedobre... stąd takie pojęcie o miejscu... dalej w latach 70-80 gdy kombinat rozkwitał wciąż zapotrzebowanie na siłę roboczą było ogromne, lecz tereny pod inwestycje mieszkaniowe się skórczyły i finansowanie też nie było już takie jak kiedyś, więd w NH powstało wiele hoteli robotniczych... których mieszkańcy nie przyniosili dobrego imienia dzielnicy - libacje, burdy etc... ale te czasy dawno odeszły do sztambucha, lecz ludki którzy zajadą do Huty raz na dwa lata opinię swoją właśnie na podstawie zasłyszanych słów kształtują... a jeszcze niech mi ktoś wskaże miejsce na drodze w Hucie gdzie się stoi w korku?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cosmo Re: SM Pogórze - ul.Architektów co sądzicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.09, 17:41 Witam Czy są jakieś nowe wieści z inwestycji przy ul. Architektów? Wysyłam od 2 tygodni maile z zapytaniem o mieszkanie i inwestycje do SM Pogórze i cisza?!? Ktoś ma jakieś rzetelne info? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znawca Re: SM Pogórze - ul.Architektów co sądzicie? IP: *.chello.pl 23.03.09, 00:36 Z zewnątrz wygląda to dobrze, konstrukcja stoi, okna wstawione, teraz w środku chyba robią i nie widać efektór na zewnątrz, ale widać, że już kończą i teraz będą chyba tynk kłaść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: SM Pogórze - ul.Architektów co sądzicie? IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.09, 15:59 No dokładnie - coś robią...tylko co dokładnie? Czy ktoś ma wiarygodne i rzetelne informacje na temat zaawansowania prac? Podobno tam jeszcze nawet media nie są podciągnięte a do tynków to daleko - brak wylewek nawet i instalacji w mieszkaniach CO w lokalach. Odpowiedz Link Zgłoś
misi_o Re: SM Pogórze - ul.Architektów co sądzicie? 29.04.09, 14:05 Witam, Wewnątrz trwają prace instalacyjne, tynki wewnątrz mają się rozpocząć od maja. Wszystkie pracy są rozpoczynane od klatki 4. Zapowiadany termin końca budowy na "koniec czerwca" będzie według mnie trudny do osiągnięcia. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: SM Pogórze - ul.Architektów co sądzicie? IP: *.adsl.inetia.pl 04.05.09, 14:58 Witam, maj się zaczął i czy ktoś widział postęp na budowie? Tynki ruszyły zgodnie z obietnicą? Może coś innego ruszyło? A terminy innych prac znane są? Odpowiedz Link Zgłoś
nawrotkatv Re: SM Pogórze - ul.Architektów co sądzicie? 19.06.15, 13:03 A może ktoś tu zagląda z budynku D? Jak sie zyje na osiedlu mieszkańcom? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: SM Pogórze - ul.Architektów co sądzicie? IP: *.146.2.3.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.08.15, 23:46 mozna prosić do Ciebie kontakt ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zainteresowana Re: SM Pogórze - ul.Architektów co sądzicie? IP: *.ogec.krakow.pl 08.05.09, 07:52 Witam, zamierzam tam kupic jedno z wolnych jeszcze mieszkan , bo co do pozostałych budynków nie sa jeszcze jasno sprecyzowane plany. A czy nie wie ktos czy zamierzaja ocieplic jakos ten budynek, czy lepiej kupic pierwsze czy drugie pietro- prosze o rade. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: SM Pogórze - ul.Architektów co sądzicie? IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.09, 08:47 Witam, z informacji jakie otrzymałem z zewnątrz przewidziany jest styropian 10. Natomiast jaki ma być w podłodze to nie wiem. Zauważyłem iż ruszyły prace tynkarskie:) Ktoś oglądał możne od środka jak postępują, bo ja tylko z zewnątrz przejeżdżając. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zainteresowna Re: SM Pogórze - ul.Architektów co sądzicie? IP: *.ogec.krakow.pl 15.05.09, 10:01 dziękuję za inforamcje. Faktycznie tak ma byc , bo sama już o to zdązyłam sie zapytać bedac na budowie. Termin oddania już przesunięty na lipiec, ale watpie by i on był dotrzymany. W srodku ,jak dla mnie, choć sie nie znam , stan zupełnej surowości, cegła na ścianach, , wylewka betonowa na podłodze, jakieś kabelki , połaczenia leżące luzem na podłodze- robotnicy sie kreca ale jakoś niemrawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m1 Re: SM Pogórze - ul.Architektów co sądzicie? IP: *.chello.pl 20.05.09, 20:55 witam serdecznie, na obecna chwile kończą prace tynkarskie na 1 klatce konczac jednoczesnie CO na 1 klatce. Na czerwiec na pewno nie oddadza mieszkań, mam nadzieje ze nie skonczy sie to przesunieciem terminu na 3 kwartal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wzg Re: SM Pogórze - ul.Architektów co sądzicie? IP: *.chello.pl 26.05.09, 12:38 jak sądzicie, kiedy oddadzą mieszkania do użytkowania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KLIEN co słychac nowego??? IP: *.ep.krakow.pl 26.05.09, 13:35 ktos wie kiedy termin oddania???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka Re: co słychac nowego??? IP: *.trans.net.pl 27.05.09, 14:43 ponoc 3 tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: co słychac nowego??? IP: *.chello.pl 27.05.09, 14:48 oj nie wierze w te 3 tygodnie, z tego co widziałem to mieszkania w drugiej klatce na parterze jeszcze dzisiaj nie były wytynkowane, nie wiem jak wygląda sytuacja na klatce(czy robią je jednocześnie z mieszkaniami czy nie), podobno ma wchodzić firma stawiająca barierki metalowe na klatkach i balkonach, nic nie widze aby porządkowali teren wokół budynku, o tynkach zewnętrznych tez nic nie widać, proszę się podzielić informacjami jeśli ktoś coś więcej wie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torena Re: co słychac nowego??? IP: *.chello.pl 30.05.09, 12:36 nikt nic nie wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtello Re: co słychac nowego??? IP: *.kolornet.pl 01.06.09, 13:34 Właśnie dzwoniłem do SM Pogórze. W dalszym ciągu robią tynki wewnętrzne i instalację CO, wkrótce ruszają z elewacją. Stan prac oceniają na 80%. Mieszkania będą do odbioru do końca czerwca, teren wokół ma być uporządkowany i zagospodarowany do końca lipca. Ambitnie, ale czy zdążą, nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: co słychac nowego??? IP: *.chello.pl 01.06.09, 18:14 to powoli zaczynam się pakować:)bardzo pozytywna informacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m1 Re: co słychac nowego??? IP: *.chello.pl 03.06.09, 10:10 widzę ze postawili rusztowania i biorę się za ocieplanie budynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vsilvestris Re: co słychac nowego??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.09, 16:10 Styropian już kładą, część już nawet pomalowana na pomarańczowo/łososiowo (???) barierki na balkonach tych trójkątnych już stawiają. Czy ktoś wie czym ma być wyłożony taras? Mi powiedzieli, że w lipcu wpuszczą nas na remonty, czy ktoś też ma takie info? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matix Re: co słychac nowego??? IP: *.chello.pl 10.06.09, 20:45 Byłem na budowie i próbowałem się czegoś dowiedzieć.Lipcowy termin jest ponoć nierealny,podobno też nie płacą podwykonawcą.Czy ktoś słyszał o finansowych problemach pogorza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: min Re: co słychac nowego??? IP: *.chello.pl 11.06.09, 20:34 wydaje mi sie ze pogorze dosc dobrze stoi finansowo, jakby nie placili podwykonawca to chlopaki nie ocieplaliby bloku od rana do 18.30, jak dla mnie realne jest oddanie mieszkan na początku lipca do remontu, a porządkowanie terenu będą robić przez lipiec. Jeśli chodzi o tarasy to słyszałem, że ma być wysypany kamyczek podobny do tego na dachu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alio Re: co słychac nowego??? IP: 89.77.154.* 15.06.09, 10:28 właśnie uzyskałem informacje, że mieszkania będa oddawane w lipcu, najpierw z klatki 3 i 4 (te dalej ulicy) a natępnie 1 i 2. Upożądkowanie terenu bedzie ciągnąć się przez sierpień. Budynek B mają zacząc budować w sierpniu. Wpis do ksiąg wieczystych ma nastąpić po wszystkich kontrolach budowlanych itp itd do końca roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszły lokator Re: co słychac nowego??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.10, 12:56 No i teraz sobie zobaczcie na daty kiedy ten post był pisany a na dzień dzisiejszy porządkują teren, kończą garaże, i dalej nie ma ciepłej wody i ogrzewania oraz pozwolenia na zamieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: współczuje Re: co słychac nowego??? IP: *.energo.krakow.pl 20.10.10, 06:55 współczuje, tez miałem miec tam mieszkanie......ufff Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanie Re: co słychac nowego??? IP: *.gemini.net.pl 22.06.09, 17:35 Gadałem kilka dni temu z szefem elektryków (bo małe zmiany robiłem)i twierdzi w stosunku do innych budów to ta idzie wzorowo, tak samo hydraulik - sondowałem, podpytywałem i wszyscy wypowiadali się bardzo dobrze. Mieszkam tez niedaleko i śledzę postępy - chłopaki faktycznie pracują i dużo się dziej - np. ocieplenia i ble łososiowe tynki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtello Re: co słychac nowego??? IP: *.kolornet.pl 23.06.09, 20:25 Bardzo fajnie, tylko... taki drobiazg: niektóre gniazdka elektryczne i internetowe są za... grzejnikami. Tak jest w większości mieszkań i będą to teraz poprawiać. Poinformował mnie o tym jeden z elektryków, zresztą zobaczyłem to na własne oczy w moim mieszkaniu. Poza tym tynki mam mokre do połowy ściany a z sufitu odpadł ogromny płat, ponieważ nie uszczelniono dachu folią przed tynkowaniem. Wylewek jeszcze nie ma, miały być już dawno. drzwi też jeszcze nie osadzone. Poza tym, może i nie jest najgorzej, ale różowo też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
kmnkrk Re: co słychac nowego??? 01.07.09, 01:00 Witam, właśnie powstało forum internetowe dot. inwestycji na Architektów, więc ożna się wymienić informacjami. Adres: www.10a.adresforum.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krak Re: co słychac nowego??? IP: *.gemini.net.pl 03.07.09, 12:38 a nie prościej tak? SM Pogórze Architektów - forum mieszkańców Klikamy i już ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dario27 Re: SM Pogórze - ul.Architektów co sądzicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.09, 14:07 No mnie nastraszyliście:( Ja tydzień temu podpisałem umowę w formie aktu notarialnego, a z tego co tu wyczytałem, to chętnie bym się wycofał. Choć samo miejsce i otocznie naprawdę dość przyjemne. Przede wszystkim niska zabudowa, zieleń, cisza, no i niska cena zaważyły na wyborze. Poza tym byłem na budowie 03.07.09 i oglądałem mieszkanie od wewnątrz. Wykończone, ale klatki to tylko beton i brud, garaże też jeszcze w stanie surowym. Ocieplony prawie cały, tynk i malowanie też pewnie skończą do tygodnia. Gośc z budowy powiedział mi, iż całość skończą nie wcześniej niż z końcem jesieni, a miało być już do wakacji.... Byle tylko jakość budynku nie pozostawiała dużo do życzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: SM Pogórze - ul.Architektów -koszmar!!! IP: *.171.134.243.static.crowley.pl 21.06.10, 11:48 mam mieszkanie w tym nowym bloczku jedno słowo pasuje "KOSZMAR" Odpowiedz Link Zgłoś
kuba1206 amożesz rozwinać temat??? 25.06.10, 10:12 też mielismy tam kupic mieszka. ale wyszło inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: SM Pogórze - ul.Architektów -koszmar!!! IP: *.chello.pl 02.08.10, 20:16 Dlaczego koszmar? Bardzo proszę o jakies szczególy bo poważnie myślę o kupnie tam mieszkania. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: SM Pogórze - ul.Architektów -koszmar!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.10, 12:50 Ludzie strońcie jak najdalej z dala od tego dewelopera. Dlaczego? Już 1,5 roku sięga opóźnienie oddania budynku na Architektów do użytkowania. Przed zeszłą zimą deweloper obiecywał że może zdołają zrobić ogrzewanie na zimę - gazociąg nie ma wykonanego do dziś minął rok i znów zastanawiamy się czy do tej zimy im się uda ?? Poza katastrofalnymi opóźnieniami jest totalna ignorancja ze strony spółki - nie ma z kim rozmawiać, brak rzetelnych informacji na kiedy będzie dokończona inwestycja, rozmijają się z terminami raz po raz. Nawet terminy z aktów przenoszenia własności już są przekroczone i nikt tam sobie nic z tego nie robi. Ten deweloper to totalna porażka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-)))) Re: SM Pogórze - ul.Architektów -koszmar!!! IP: *.energo.krakow.pl 06.12.10, 08:36 KTOS kupił mieszkania w 2 bloku??? kiedy obiecuja odbiór?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda SM Pogórze - ul.Architektów -koszmar!!! IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.10, 18:08 Witam wszystkich Błagam napiszcie coś więcej o nich, ja też jestem na kupnie i nie wiem co robić. Robią jakieś problemy przy oddawaniu tych mieszkań, w jakim stanie oddają te mieszkania, czy kombinują coś z cenami w trakcie budowy? Napiszcie jeśli coś wiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: SM Pogórze - ul.Architektów -koszmar!!! IP: *.dynamic.chello.pl 12.12.10, 17:51 cała ta inwestycja to jest jakaś paranoja. Nie wywiązują się z terminów, wiecznie jakies problemy , nie mówiąc o wykonaniu tych bloków, garaże wiecznie zalane , grzyb idący po ścianach po całej klatce , komletne dno. Odradzam każdemu ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: SM Pogórze - ul.Architektów -koszmar!!! IP: *.dynamic.chello.pl 17.12.10, 20:31 przekichane! napiszcie coś więcej, co z tym grzybem, oni zrobią coś z tym????a w mieszkaniach jest grzyb???ja chcę kupić w tym drugim budynku. bardzo się martwię, bo ceny są naprawdę atrakcyjne, a Wasze opinie niekoniecznie. Ciężko zdobyć opinie, bo nikt z tych nowych mieszkańców nic nie pisze na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobrze rada Re: SM Pogórze - ul.Architektów -koszmar!!! IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 04.01.11, 06:00 sluchajcie mlodzi, bo wy najczesciej nabywacie mieszkania, poczekajcie, nie spieszcie sie, za chwile bedzie tyle wolnych mieszkan i domow co w Ameryce, ten kryzys niestety dotknie mlode ,malzenstwa ktore marzyly o "swoim miejscu" ale duzo ludzi nie bedzie stac na splacanie dlugow. Dobrze radze poczekajcie, czas pokaze wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: SM Pogórze - ul.Architektów co sądzicie? IP: 78.149.190.* 18.03.11, 19:55 witam ja prawie kupilam mieszkanie w budynku c,, tez czekam na jakies informacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: SM Pogórze - ul.Architektów co sądzicie? IP: 78.149.190.* 18.03.11, 20:04 jesli ktos ma jakies informacje to prosze o kontakt agavip@interia.eu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec A Re: SM Pogórze - ul.Architektów co sądzicie? IP: *.187.251.15.ip.abpl.pl 21.03.11, 15:25 Witam, problemy z nimi są cały czas, woda w garażach czasem była po kostki. Spóźnili się z oddaniem o jakieś 1,5 roku bloku do użytkowania. Kontakt tylko z sekretarkami i to często nieprzyjemny, wiem, że od niedawna pracuje tam bardziej uprzejma Pani, chociaż tyle. W między czasie kazali nam dopłacac za nadmetraż, średnio wyszło ok jakieś 2 m kwadratowe więcej na mieszkanie (cena mieszkania w akcie notarialnym opiera się o jakąś normę liczoną z tynkami i tak właśnie wyszło po ok 10 tys zł więcej. Deweloper wystawił fakturę i trzebabyło zapłacic. W budynku A włączyli ogrzewanie w okolicach listopada, mieszkania już wsyremontowane, musieliśmy ogrzewac przez cały zimny październik elektrycznie. Standard wykończenia klatek mówi sam za siebie... Ale za to sąsiedzi są fajni :) !!! PS Zaczynają się kradzieże na bloku, więc pomyślcie nowokupujący przy użądzaniu mieszkań o przeprowadzeniu kabli w ścianach pod alarm przewodowy, bo jest o niebo tańszy od alarmu bezprzewodowego, który trzeba założyc, by nie życ w strachu opuszczając mieszkanie np. jadąc do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec A Re: SM Pogórze - ul.Architektów co sądzicie? IP: *.187.251.15.ip.abpl.pl 21.03.11, 15:34 PS Deweloper dedykuje do zarządzania firmę Zadworze, nic nie da się przez nich wyegzekwowac na deweloperze. Pomyślcie od razu za zmianą zarządcy, bo czynsz nam z miesiąca na miesiąc wzrastał i wzięliśmy sprawy w swoje ręce i ich chcemy odwołac. Kablówki do tej pory nie ma, net tylko radiowy, utrzymanie czystości w garażach fatalne, tzn. sprzątane miały byc raz na kwartał, a od listopada tylko brudu przybywa i nikt tam nie sprzątnął przez już 5 miesięcy, a kwartał ma przecież 3 miesiące... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: SM Pogórze - ul.Architektów co sądzicie? IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.11, 22:45 > PS Deweloper dedykuje do zarządzania firmę Zadworze (...) Wystarczy tylko spojrzeć na KRS i dowiemy się, że zarząd Pogórza to Mateusz Pytel, Dorota Zgłobicka i Wojciech Żaba, a zarząd Zadworza to Wojciech Wilkoszewski, Bazylów Ilona i Dorota Zgłobicka. Jeśli ktoś myśli, że powiązanie w osobie Doroty Zgłobickiej jest jedynym to jest w grubym błędzie. Co do jakości mieszkań budowanych przez Zadworze to już wiele powiedziano, że szkoda powtarzać. Kilka książek można o tym napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: SM Pogórze - ul.Architektów co sądzicie? IP: 78.149.190.* 26.03.11, 18:50 no to teraz sie muszę zastanowic..... wielkie dzięki za informacje. Podobno budynek c ma byc oddany w pazdzierniku, w umowie jest na pisane ze w styczniu. Jak ktoś ma jakies inne informacje to prosze napisac, z góry dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec A Re: SM Pogórze - ul.Architektów co sądzicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.11, 15:34 Z tego co widzę przez okna,to budynekC im nawet idzie... Nawet w soboty pracują. Myślę, że Wy będziecie mieć o tyle lepiej, że w działce są już wszystkie media i nie będziecie musieli czekać np. na C.O. Niemniej jednak, miejcie oczy szeroko otwarte i nie dajcie sie im! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: SM Pogórze - ul.Architektów co sądzicie? IP: 78.149.190.* 28.03.11, 14:18 ja jednak decuduje się na to mieszkanie, cena:). Jak narazie wszystko jest ok. Dzięki za info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: SM Pogórze - ul.Architektów co sądzicie? IP: 78.149.190.* 30.03.11, 14:43 Zastaniawiam sie jak jest z akustyką mieszkan, czy wszystko slychać od sąsiada:), no i jak z cieplą wodą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanaka a Re: SM Pogórze - ul.Architektów co sądzicie? IP: *.182.246.207.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.02.12, 18:29 Bardzo przeszczegam przed zakupem mieszkania w pogórzu. Bardzo wiele wad w okrąglaku i nie tylko szybko budowane, nie wywiazują sie z reklamacji. Wygląda to tak jakby sie uczyli budowac dopiero okolica ok dla tych co lubia spokój i zielen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec bud. C Re: SM Pogórze - ul.Architektów co sądzicie? IP: *.146.89.131.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.11.12, 13:30 Ciekawe po czym to Pani poznała czy ktoś się uczy budować czy już umie. Może poprostu nudzi sie Pani w domu z dzieckiem więc wymyśla takie i podobne bzdury. Mieszkam prawie rok w okrąglaku i nie mam żadnych zastrzeżeń co do wykonania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hutnik Re: SM Pogórze - ul.Architektów co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.11, 11:11 Zalezy, gdzie chcesz dojechac w godzinach szczytu. Okolica spoko, mieszkańcy Ok - przewaga zgredkow. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: SM Pogórze - ul.Architektów co sądzicie? 04.04.11, 20:02 Nie rozumiem jak inteligentni ludzie mogą świadomie i bez przymusu decydować się na mieszkanie w Hucie, ale cóż... Może niektórzy lubią slumsy i tę adrenalinkę-napadnie mnie dziś ktoś jak będę szedł do pracy, zgwałcą moją żonę, pobiją dziecko i zabiorą mu komórkę czy nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: SM Pogórze - ul.Architektów co sądzicie? IP: *.pl 09.05.11, 12:39 Huta, Hutą, ale ważne też jest deweloper i jego podejście do klientów. Wcześniej Ci sami ludzie sprzedawali mieszkania jako S.M. Zadworze sp. z o.o. i z własnego doświadczenie wiem, że jak pojawiają się problemy to oni sobie nie potrafią (lub nie chcą) z nimi poradzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: SM Pogórze - ul.Architektów co sądzicie? IP: 85.93.231.* 26.05.11, 13:47 gazetamipłaci jeżeli ludzie z takim horyzontem myślowym jak ty mieszkają "w mieście" to ja wolę raczej w Nowej Hucie. Ty tak na poważnie? Dziwię się, napadli mnie 2 razy w życiu z czego raz "w mieście". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: SM Pogórze - ul.Architektów co sądzicie? IP: *.dynamic.chello.pl 21.06.11, 21:48 witam, chciałam zasięgnąć języka, czy rzeczywiście nie warto? proszę o jakieś rzetelne informacje najlepiej mieszkańców bloku A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: SM Pogórze - ul.Architektów co sądzicie? IP: *.pl 28.06.11, 14:27 Gość portalu: kate napisał(a): > witam, > chciałam zasięgnąć języka, czy rzeczywiście nie warto? proszę o jakieś rzetelne > informacje najlepiej mieszkańców bloku A Chcesz rzetelnych informacji? Udaj się do biura dewelopera i dokładnie przyjrzyj się budynkowi, w którym to biuro się mieści. Jak już się zdecydujesz na kupno mieszkania w tej firmie to zadbaj o to aby w umowie była informacja o maksymalnym terminie rozpatrywania reklamacji wraz z zapewnieniem, że jeśli deweloper nie dotrzyma tego terminu to przyjmuje się, że reklamacja została rozpatrzona pozytywnie. Takie przepisy obowiązują przy zakupach rzeczy ruchomych, ale dla nieruchomości już nie. Ten termin może wynosić nawet i pół roku, ale ważne jest, żeby taki zapis się pojawił. Jeśli deweloper nie ma nic na sumieniu to zgodzi się na wpisanie takiego punktu do umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: SM Pogórze - ul.Architektów co sądzicie? IP: *.energo.krakow.pl 09.03.12, 10:44 ktos jeszcze ma jakies opinie nt. dewlopera?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: SM Pogórze - ul.Architektów co sądzicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.12, 08:14 Witam, czy ktoś ostatnio kupował mieszkanie od tej firmy? Proszę o opinię? Proszę także o wypowiedzi osób, które już mieszkają w budynkach 10 a i c, jak przebiegła inwestycja? czy mieszkania są dobrze wykonane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec 10A Re: SM Pogórze - ul.Architektów co sądzicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.12, 16:03 Jeśli chodzi o jakość wykonania, właśnie kilka dni temu sąsiadowi w jednym z pokoi spadł cały tynk z sufitu... Co do przebiegu inwestycji (budynek A), oddano ją z rocznym opóźnieniem. Ogólnie deweloper marny, ale w okolicy nie ma dużego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: SM Pogórze - ul.Architektów co sądzicie? IP: *.centertel.pl 09.07.12, 22:04 Witam Zastanawiałem się nad mieszkaniem w okrąglaku ale w końcu ze względu na kredyt zdecydowaliśmy się na mieszkanie w bloku B. W tym momencie budynek jest na etapie wykończenia. Ze względu na to że już dawno zdecydowaliśmy się na to mieszkanie zmieniliśmy miejsca gniazdek, czy ścianek wedle naszych potrzeb, wszystkich zmian dokonaliśmy bez żadnych problemów. Ze względu na małe dziecko podoba mi się lokalizacja, bliskość szkoły oraz przedszkola. Nie wiem jak wyglądały poprzednie lokalizacje tego dewelopera ale tę inwestycje obserwuje już od dłuższego czasu i jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? do Janusz IP: *.energo.krakow.pl 10.07.12, 12:14 zdecyduj sie czy jestes kobieta czy mezczyzną??? i jakiej formy gramatycznie uzywasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Nowa inwestycja na Architektów IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.14, 18:10 Witajcie, Pogórze zaczęło budować nowy blok przy swojej inwestycji na Architektów. Bardzo odpowiada mi lokalizacja, lecz jestem przerażona opiniami na temat tego dewelopera, które tu umieściliście. 1. Inwestycja nie powstaje w oparciu o ustawę deweloperską - czyli pieniądze klienta nie są w żaden sposób chronione. 2. Dorobek spółki imponujący nie jest - trzy bloki i parę domków, z którymi tez były hece :-(( 2. Od półtora miesiąca nic się nie dzieje na budowie, choć w biurze już dwa razy przekonywano mnie, że robotnicy wrócą "lada dzień", bo mają pilną robotę gdzie indziej. Lada dzień to będą mrozy i akurat nie wyobrażam sobie, żeby murowali ściany na mrozie. 3. Mieszkania prawie się nie sprzedają i to mnie najbardziej martwi, choć bloki mają być ladne, niskie (dwa piętra, 28 mieszkań w każdym) typu apartamanetowiec. Niestety, w okolicy nie ma żadnego wyboru jeśli chodzi o nowe mieszkania, nie licząc inwestycji przy ul. Niebyłej, do której dojeżdża się między furmanką a kapustą (tą wąską drogą będzie jeżdzić całe nowopowstające osiedle spółki Salwator, chyba będzie tam ruch wahadłowy, bo dwa auta się nie miną....) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: Nowa inwestycja na Architektów IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.14, 15:00 Jeśli ktoś mógłby coś dorzucić w temacie, będę wdzięczna, choć szczerze mówiąc, nie liczę na optymizm, zaczął się marzec a budowa jak stała tak stoi. W bloku B są dostępne jeszcze małe dwupokojowe mieszkania, czy ktoś z Was przymierzał się do kupna? Dla mnie są za małe, ale jestem ciekawa, jak Wasze wrażenia po rozmowach z deweloperem, bo moim zdaniem, ta spółka to totalna lipa. Szkoda, Wzgórza są piękne no i smogu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: SM Pogórze - ul.Architektów co sądzicie? IP: 80.50.140.* 27.03.17, 21:03 ktos? coś? czy ktos ostatnio kupil u nich mieszkanie? Jak ta inwestycja na Architektow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Na Stoku 10A Re: SM Pogórze - ul.Architektów co sądzicie? IP: *.146.1.77.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.03.17, 13:57 Jako że trafił do mnie email ktoś gdzieś z forum gazety wynalazł mój stary wpis to opiszę dla szerszej publiki odnośnie samej spółki SM Pogórze. Informację są o tyle wiarygodne że jeżeli ktoś chce je potwierdzić proszę podejść osobiście i zadzwonić do któregoś z mieszkań w bloku 10A (budowany w 2010r jako pierwszy z ich inwestycji na Architektów). Do dziś nasza wspólnota ma spór z SM Pogórze, obecnie w sądzie. Do garażu podziemnego przecieka woda, był rzeczoznawca, była deklaracja ze strony SM Pogorze już w sądzie że naprawią (lato roku 2016) i nie zrobili nic. Mieszkania są ogólnie ok, tynk na głowę mi nie spada, mieszkam już 7 lat, ocieplenie bloku też ok. Jednak z tego co widać powyżej jeżeli Spółka zawali coś to nie liczcie że wam to naprawią z tytułu gwarancji. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna-on-line Re: SM Pogórze - ul.Architektów co sądzicie? 24.04.17, 17:48 Czytam wpisy sprzed paru lat, w 2017 roku II kwartał ma być oddany Budynek 10 E . Czy jest szansa ,że na przełomie czasu i doświadczenia wykonawca nie powiela błędów, warto kupić tam mieszkanie czy nie. Okolica dla mnie jest naprawdę OK, inne względy również. Chodzi mi o wykonawstwo, brak ryzyka przy zakupie oraz różne inne niebezpieczeństwa. Nie mam wprawy , nie wiem na co zwracać uwagę. Każdą uwagę i wskazówkę przemyślę . Proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: powodzenia Re: SM Pogórze - ul.Architektów co sądzicie? IP: *.internetia.net.pl 24.04.17, 23:21 Nie liczył bym na oddanie mieszkań w deklarowanym przez Pogórze drugim kwartale. Sam kupiłem mieszkanie w budowanym 10E i śledzę na bieżąco ich poczynania. Generalnie na budowie hula wiatr, żadnych ruchów ze strony pracowników nie widać. Czytając wcześniejsze wpisy liczyłem się z poślizgiem, nie mniej jednak zaczynam się wkurzać widząc że na budowie nie dzieje się nic. Mam tylko nadzieję że mieszkania, jeśli kiedyś uda im się przekazać mieszkańcom, będą w lepszym stanie niż np. elewacja budynku, na której to tynk jest odparzony i odchodzi płatami. Ale nie ma się co dziwić skoro tynkowali w okresie największych mrozów. Pogórze jako firma po za stróżami i pracownikami "biurowymi" którzy de facto są spokrewnieni, nie mają swoich robotników. Wszyscy na budowie to podwykonawcy, są to małe firemki głównie z poza Krakowa, którzy przyjeżdżają na budowę kiedy chcą i jak chcą. Wracając do jakości wykonania, będąc kiedyś na budowie obejrzeć mieszkanie trafiłem na etap przygotowań do robienia wylewki na posadzce. To co zastałem w swoim mieszkaniu przerosło moje oczekiwania w kategorii niedbalstwo. W pokojach styropian był rozłożony jako tako, natomiast w łazience i WC gdzie po podłodze jest rozprowadzona instalacja wodna i CO zalegały luźno poukładane kawałeczki styropiany, które może w 50% pokrywały całość stropu. Moje kilkuletnie dziecko lepiej by rozłożyło ten styropian, kierownik budowy oczywiście zapewniał że to będzie jeszcze poprawiane i w ogóle, ale znając realia nie łudzę się że to poprawili. Wg sporej części mieszkańców, wcześniej wybudowanych bloków Pogórze jako deweloper to porażka, a w przypadku jakichkolwiek problemów są po prostu bezczelni, ja o tym wiedziałem mimo to zdecydowałem się na zakup jedynie ze względu na okolicę. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna-on-line Re: SM Pogórze - ul.Architektów co sądzicie? 28.04.17, 19:16 Dziękuję. Potwierdzają się moje obawy, faktycznie cisza na budowie. Byłam tam kilka razy i tylko jedna osoba na budowie /pilnujący dobytku/, nic się nie dzieje ,żadnej ekipy . Dziwi mnie podejście dewelopera , w obecnym stanie nie ma szans na odbiór w II kwartale 2017-w czasach internetu każdy powinien dbać o dobre imię i swoich klientów. Myślę,że należy reagować .Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syska Re: SM Pogórze - ul.Architektów co sądzicie? IP: 46.22.167.* 27.06.17, 08:09 Witam. Zakupiliśmy z mężem mieszkanie w budynku E przy ul. Architektów. Jeśli jest ktoś zainteresowany i czyta to forum to wczoraj rozmawiałam z deweloperem i można umawiać się na odbiory mieszkań z kierownikiem budowy. Najpierw pierwsze oględziny tzn. czy zgłaszamy poprawki itd. my akurat z mężem postanowiliśmy wynająć firmę zobaczymy czy będzie wiele rzeczy do poprawy. Nie ukrywam,że mam nadzieje na bezproblemowe zamknięcie transakcji. Odpowiedz Link Zgłoś