Dodaj do ulubionych

Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 23:27
Czy miasto Chrzanow zlozylo protest po wyemitowaniu reklamy piwa z tekstem
"Moja babiczka pochodzi z Chrzanowa"? Panowie, wiecej luzu. Na miejscu
mieszkancow Pcimia bylbym dumny z takiego krajana.
Obserwuj wątek
    • Gość: cvx Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese IP: *.chello.pl 05.03.08, 23:28
      Żeby wykorzystać twarz i nazwisko Cleese'a trzeba było pewnie nieźle zapłacić.
      Skąd w głowach zarządzających bankiem, że korzystać z nazwy gminy Pcim można
      zupełnie za darmo ? Pozew o ochronę dóbr osobistych rozwiązałby kłopot
      burmistrza i mieszkańców Pcimia, a i może za pieniądze z odszkodowania dałoby
      się wybudować parę metrów chodnika albo posadzić alejkę drzew.
      • Gość: sad Re: Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese IP: *.n4u.airbites.pl 05.03.08, 23:34
        albo wysłać Wójta do psychologa
        • Gość: ajmax Ja nie wiem, czy John Cleese dobry pomysł? IP: *.aster.pl 06.03.08, 07:54
          Facet kojarzy się z głupawką, z tym, że jak coś robi, to inaczej niż
          normy przewidują, często kończy się to wielkim niepowodzeniem. Bank,
          do którego człowiek zanosi pieniądze, powinien mieć raczej wizerunek
          stabilności.
          • Gość: mejlmi Typowo po polsku.... IP: *.kat.3s.pl 06.03.08, 08:27
            Typowo po polsku! Najlepiej się obrazić i procesować, zamiast wykazać
            inicjatywą, pójść za ciosem - np. reklamować Pcim jako miejsce skąd pochodzi
            Latający Cyrk M.P. Ja na przykład dzięki reklamie dowiedziałem się (używając
            atlasu) gdzie leży Pcim. Teraz po akcji burmistrza wiem o tym mieście jeszcze
            jedno - grajdół, dziura bez poczucia humoru.
            • Gość: tomano.g Re: Typowo po polsku.... IP: *.chello.pl 06.03.08, 08:55
              moze reklamowanie jako miasta z ktorego pochodzi grupa to naciagna metoda
              troche... pod fikcje reklamowa. Ale! Pod druga czescia postu podpisuje sie
              recyma i nogyma!!!
              • poszeklu Troche za cienkie zeby sie obrazac 06.03.08, 13:46
                Ale widac, ze wladze Pcimia chca by o nich sie dalej mowilo.
                G. Wyborowa dala sie nabrac nawet wladzom Pcimia.
                Zauwazyliscie?
                • poszeklu A teraz naiwniaki z GW ich reklamuja! Brawo Pcim!! 06.03.08, 18:29
                  Wladze Pcimia chca by o nich sie dalej mowilo, wiec
                  udaja oburzonych i co?
                  G. Wyborowa dala sie nabrac nawet wladzom Pcimia.
                  Zauwazyliscie?
                  Maja darmowa reklame.
                  • marcowroc Te władze Pcimia to chyba z pisu są 06.03.08, 19:25
                    Tez sądzą, że nie ważne co byle o nich gadali. A jeden to myśli, że nie ważne co, byle by pisał.
                    • Gość: :-) raczej z LPR IP: *.1.251.72.1dial.com 06.03.08, 22:49
                      • poszeklu Brawo Pcim! Bez pieniedzy maja reklame w Wyborowej 07.03.08, 13:38
                        Wykorzystali swoja szanse i udalo sie.
                        Mihniki daly sie nabrac.
                        • mis22 Już 40 lat temu słyszałem o Pcimiu Dolnym 07.03.08, 16:01
                          Odkąd żyję zawsze Pcim Dolny był symbolem małej miejscowości
                          polskiej, której nikt nie może zlokalizować na mapie. Ta historyczna
                          sława Pcimia spowodowała, że ciocia aktora w reklamie urodziła się w
                          tej miejscowości. Głośne protesty wójta gminy Pcim jedynie tę sławę
                          zwiększają.
                          • zgrywus.r Re: Już 40 lat temu słyszałem o Pcimiu Dolnym 07.03.08, 17:09
                            mis22 napisał:

> Odkąd żyję zawsze Pcim Dolny był symbolem małej miejscowości
                            > polskiej, której nikt nie może zlokalizować na mapie. Ta historyczna
                            > sława Pcimia spowodowała, że ciocia aktora w reklamie urodziła się w
                            > tej miejscowości. Głośne protesty wójta gminy Pcim jedynie tę sławę
                            > zwiększają.

W rzeczy samej. Reklama nie odwołuje się do miejscowości, a do nazwy i skojarzeń
                            z nią związanych.

• Gość: chmielu Re: Już 40 lat temu słyszałem o Pcimiu Dolnym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.08, 12:43
                              człowieku o czym ty piszesz nie ma czegoś takiego jak pcim dolny!!! naucz sie
                              geografii a później wypowiadaj na forum!!
                              • Gość: sołtys Re: Już 40 lat temu słyszałem o Pcimiu Dolnym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.08, 19:27
                                Jako Sołtys w/w stanowczo protestuję.

...

:-)))))))))
                  • Gość: miu Re: A teraz naiwniaki z GW ich reklamuja! Brawo P IP: *.chello.pl 06.03.08, 21:17
                    ale kretyn. przeciez wojt nie jest włascicielem nazwy Pcim, tak samo
                    ja HGW nie jest właścicielem nazwy Warszawa. o dziwo gdyby zamiast
                    pcim, Cleese powiedzial Krakow to nikt by nawet nie pomyslal ze to
                    jest wysmiewanie.
                    • Gość: ja znowu czemu Wojt Pcimia zajmuje sie duperelami ? IP: *.1.251.72.1dial.com 06.03.08, 22:51
                      nie majo oni zadnych problemow tam w tym zadupi.u ?
                      • Gość: jaaa Re: czemu Wojt Pcimia zajmuje sie duperelami ? IP: *.autocom.pl 07.03.08, 00:22
                        ahah no bo w tym zadupiu nie maja co robic bo to zadupie wiec musza
                        szukac roznych problemow sztucznie
                • Gość: Andrzej Re: Troche za cienkie zeby sie obrazac IP: *.warszawa.dialog.net.pl 06.03.08, 20:53
                  Burmistrz obronil wizerunek ~Pcimia - odkąd pamietam byl to synonim
                  zasciankowego grajdola i glebokiej prowincji :-) Brawo burmistrz!
                  • dar61 A propos 'prowincja' 06.03.08, 22:49
                    A propos 'prowincja':
                    Wołacz rzecz. 'burmistrz' brzmi: [burmistrzu].

Brawo burmistrzu Andrzeju X!
                    • poszeklu Re: A propos 'prowincja' 07.03.08, 13:42

A czy wolasz: - Brawo Widzewie!?,
                      czy -Brawo Widzew!?

dar61 napisał:

> A propos 'prowincja':
                      > Wołacz rzecz. 'burmistrz' brzmi: [burmistrzu].
                      >
                      > Brawo burmistrzu Andrzeju X!
                      • dar61 Re: A propos 'Widzew' 07.03.08, 23:15
                        "Brawo Widzew" - to nie jest wołacz.
                        Jeśli {Poszeklu} podstawy powtórzy - może pogadamy.

Spiewają kibice:
                        "Do boju Polsko!" - a nie: "Do boju Polska!"

Polsko - to właśnie wołacz.
                • Gość: Karola Poszeklu, znowu przestałeś łykać lekarstewka? IP: *.aster.pl 07.03.08, 08:14
                  Wczoraj nadawałeś niby normalnie, większość z nas witała cię w
                  gronie ludzi z którymi można dyskutować.

A dziś znowu powrót do okopów radia maryja i tegoż
                  sposobu "myślenia".

Zastanów się, co wczoraj brałeś albo czego wczoraj nie brałeś.
                  Bo wczoraj było normalnie i ciekawie. A dziś znowu bredzisz
                  niemiłosiernie, jakbyś z Pcimia przyjechał.
                  • poszeklu Stowarzyszenie wzajemnej adoracji 07.03.08, 13:55

Karolo, piszesz o "gronie ludzi z którymi można dyskutować".
                    Widac Ty "dyskutujesz" tylko z ludzmi o takich samych jak
                    Twoje, pogladach. Wybacz, ale to jak grupa malpiszonow
                    wzajemnie drapiacych sie po plecach.

Gość portalu: Karola napisał(a):

> Wczoraj nadawałeś niby normalnie, większość z nas witała cię w
                    > gronie ludzi z którymi można dyskutować.
                    >
                    > A dziś znowu powrót do okopów radia maryja i tegoż
                    > sposobu "myślenia".
                    >
                    > Zastanów się, co wczoraj brałeś albo czego wczoraj nie brałeś.
                    > Bo wczoraj było normalnie i ciekawie. A dziś znowu bredzisz
                    > niemiłosiernie, jakbyś z Pcimia przyjechał.
            • Gość: pablo Re: Typowo po polsku.... IP: *.pix-umcs.lubman.net.pl 06.03.08, 09:48
              zgadzam się z tym nawet bym pojechał zeby zobaczyć co tam jest
              ale po co pewnie jak bede chcial kupic batonik zebym z głodu nie umarł to sie na
              mnie obrażą i nie sprzedadzą
            • Gość: Ola Re: Typowo po polsku.... IP: *.pg.com 06.03.08, 10:02
              Zupelnie sie z Toba zgadzam, bez poczucia humoru i nie pomysla
              Pcimianie ze to promuje ich wies i ze w koncu jest czyms wiecej niz
              tylko wiocha na Zakopiance !
            • Gość: chłop Re: Typowo po polsku.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.08, 17:09
              Jakie ku...wa miasto!!
            • Gość: kaczor-ale nie od Re: Typowo po polsku.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.08, 21:38
              ilu anglikow potrafi powiedziec Pcim?? w polsce brakuje poczucia humoru i tyle.
              • Gość: papaja Re: Typowo po polsku.... IP: 80.54.175.* 06.03.08, 22:25
                no dokładnie chodzi raczej o to że "statystyczny anglik" prędzej
                złamie sobie język niż to powie, ktoś tam jeszcze sie oburzał, na
                innej stronie, o Guten Morgen. i musze sie powtórzyć: dla mnie to
                anglicy mogli by sie obrazić, bo to pokazuje że są mega tępi nie
                będąc w stanie odróżnić podstawowych zwrotów w językach, jakby nie
                było, europejskich. jeszcze, który język jak który, ale niemieckie
                zwróty znają, toż to sama rodzina królewska (obecnie panująca)
                musiała sie "przechrzcić" z Saxo-Coburg Gotha na nazwisko Windsor,
                żeby nie kojarzyć sie negatywnie po II wojnie światowej. a mają
                domieszkę krwii niemieckiej.
            • raffenator Pozwalczajmy sobie kompleksy! 07.03.08, 09:01
              Tia, jak tysiace innych zakompleksionych wiosek w Polsce. Mogliby na tym
              zarobic, jakby chcieli, ale po co! Lepiej zwalczac kompleksy
            • Gość: morula1 uwielbiam M.P. :) IP: *.chello.pl 07.03.08, 14:15
              dokładnie... zamiast się obrażać
              to powinni się z tego śmiać :)
              ja bym była dumna że monty python reklamuję moją miejscowość :)
          • Gość: borewicz a wlasciwie co to za koles ??? IP: *.autocom.pl 06.03.08, 08:31
            pierwszy raz o widze a myslalem, ze do reklam bierze sie kogos
            znanego
            • bbastek13 Re: a wlasciwie co to za koles ??? 06.03.08, 08:52
              Gość portalu: borewicz napisał(a):

> pierwszy raz o widze a myslalem, ze do reklam bierze sie kogos
              > znanego

no faktycznie, w "klanie" nie występuje...
            • anathema779 Re: a wlasciwie co to za koles ??? 06.03.08, 10:24
              pl.wikipedia.org/wiki/Monty_Python
            • Gość: tata Re: a wlasciwie co to za koles ??? IP: 217.153.19.* 06.03.08, 10:34
              heh, dobra prowokacja :)
            • Gość: J. Re: a wlasciwie co to za koles ??? IP: *.chello.pl 06.03.08, 12:40
              en.wikipedia.org/wiki/100_Greatest_British_Television_Programmes
              Kliknij np pozycje nr 1 i nr 5 na tej liście, dowiesz się coś-niecoś nt tego
              kolesia.
              • Gość: papaja Re: a wlasciwie co to za koles ??? IP: 80.54.175.* 06.03.08, 22:30
                fawlty towers - hotel zacisze :D naprawde boskie, tu by sie
                np.Hiszpanie mogli oburzyć o "przygłupiego kelnera Manuela", a chyba
                Cleese'a o to nie pozwali do sądu.

a ten odcinek z niemieckimi turystami, w którym cały
                czas "niechcący"("po prostu nad tym nie panuje")właściciel wypomina
                co trochę II wojne :)
                • Gość: athandavan Re: a wlasciwie co to za koles ??? IP: 82.153.27.* 07.03.08, 10:20
                  no papeja, ja tez uwielbiam ten serial.

te ostatnie slowa cleesa: 'guten morgen' wlasnie mi sie z tym odcinkiem fawlty
                  towers skojarzylo... hihihi
            • Gość: Joanna Re: a wlasciwie co to za koles ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.08, 14:15
              NO NIE!!! Jak można nie wiedzieć kto to jest John Cleese? Dla
              wyjaśnienia - to znany brytyjski komik i aktor występujący
              nieprzerwanie od lat 60 i wypraszam sobie nazywanie Monty Pythona
              prymitywnym humorem. Widział ktoś film "Rybka zwana Wandą"
              albo "Lemur zwany Rolo"? Tam właśnie grał Cleese i może ktoś mi
              powie, że to głupie filmy?
              Pcim powinien być dumny.
              • Gość: borewicz no to juz teraz wiem dlaczego go IP: *.autocom.pl 06.03.08, 16:32
                nie znalem - po prostu nie ogladam takich kretynizmow jak te z
                linkach achaa i dzieki wam za info, z brytyjskich smiesznosci trawie
                tylko jaska fasole, ktory jest rewelacyjny
                • kralik111 Re: no to juz teraz wiem dlaczego go 06.03.08, 19:16

> nie znalem - po prostu nie ogladam takich kretynizmow jak te z
                  > linkach achaa i dzieki wam za info, z brytyjskich smiesznosci
                  trawie
                  > tylko jaska fasole, ktory jest rewelacyjny

Skad mozesz wiedziec czy cos jest kretynizmem skoro nie znasz, a
                  przy okazji to nie rob sam z siebie kretyna, szczerze...;DDD
                  • Gość: John Cleese Re: no to juz teraz wiem dlaczego go IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.03.08, 20:57
                    WBK ssie..
                  • Gość: borewicz bo slyszalem o tych montych IP: *.autocom.pl 06.03.08, 22:48
                    anakondach czy pytnonach czy jakso tak i jak zobaczylem fragment
                    kiedys to juz na zawsze wiedzialem ze to kretynizmy poza tym
                    angielski humor jest idiotyczny wiec chocby dlatego wiem tlyko niech
                    nikt mi nie pisze ze jasiek fasola tez angielski jest bo wiem o tym
                    ale tam nei ma zadnych dialogow, wiec jest uniwersalny jezlei chdozi
                    o narodowosci i humor
                    • w28 Re: bo slyszalem o tych montych 06.03.08, 23:18
                      Jaś Fasola ma się tak do pytonów, jak przerwa w podstawówce do
                      dwutygodniowego urlopu na tropikalnej wyspie, w towarzystwie pięknej
                      i mądrej kobiety.
                      • mgz Re: bo slyszalem o tych montych 07.03.08, 06:48
                        jesli w towarzystwie kobiety, to juz nie urlop, tylko meczenie sie
                • Gość: John Cleese Re: no to juz teraz wiem dlaczego go IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.03.08, 20:59
                  idź wieśniaku bez poczucia humoru - ja cię óczyć karze..
                  • lugner.bakayaro Re: no to juz teraz wiem dlaczego go 07.03.08, 05:14
                    swietna reklama :P
                    nie jestem wielkim fanem monthy pythona bo nie lubie takiego totalnego absurdu

ale kilka filmow widzialem i naprawde niektore sceny wymiataja
                    (np hiszpanska inkwizycja albo proces wiedzmy lol )
                    ale np sens zycia monthy pythona mnie denerwuje jest jakis taki .. glupi
                    np scena z grubasem .. jest bleee ...

cya GR8 CCOMMERCIAL
                • dar61 Re: Jasiek Fasola 07.03.08, 23:29
                  Mimo, Twych {Borewicz'u} osądów (chyba) - humor typu
                  Jasia Fasoli a tym bardziej Benny'ego Hilla nie jest
                  uważany za kwintesencję humoru brytyjskiego.

Nie mnie i nie tutaj wartościować ich poziom.

A "Żywot Briana" w nowej wersji - kupię sobie.
              • Gość: lola Re: a wlasciwie co to za koles ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.08, 21:40
                "ministerstwo głupich kroków" jest the best!! :)
            • Gość: ashen Re: a wlasciwie co to za koles ??? IP: *.nat.rsk.pl 06.03.08, 18:54
              z Monty Pythona lub też z rewelacyjnego 'The Fawlty Tower' :D
              [Hotel Zacisze]
              • krewetka.ltd Re: a wlasciwie co to za koles ??? 06.03.08, 21:30
                Polecam "Żywot Briana" albo "Historia świętego Graala wg Monty
                Pytona". Boskie.
                Najpierw zobacz, potem osądzaj.
              • Gość: Murzyn Re: a wlasciwie co to za koles ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 13:25
                Bądź też wyścig szczurów :D Rewelacyjny film
            • awitold Re: a wlasciwie co to za koles ??? 06.03.08, 19:02
              Spieszę wyjaśnić, że jest to człowiek, który całe życie naśmiewał
              się z takich dętych bubków, jak np. wójtowie z przerostem ambicji,
              albo ludzie absolutnie pozbawieni poczucia humoru i z całą powaga
              wygadujacy lub wypisujacy niepoważne rzeczy.
            • kralik111 Re: a wlasciwie co to za koles ??? 06.03.08, 19:12

> pierwszy raz o widze a myslalem, ze do reklam bierze sie kogos
              > znanego

Nie znasz ??? :-O

To, ze w Pciumiu nie macie kina to zrozumiale, ale zeby sygnalu
              telewizyjnego...:-OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

P.S. A wiesz w ogole co to jest telewizor, kino ?

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
            • Gość: lola Re: a wlasciwie co to za koles ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.08, 21:35
              taaaa, najbardziej znana to jest ta pani z reklamy Delmy.... !
          • Gość: poganin Re: Ja nie wiem, czy John Cleese dobry pomysł? IP: 213.17.140.* 06.03.08, 08:39
            faktycznie jak już coś robi to z niepowodzeniem, szkoda tylko, że te jego
            niepowodzenia są znane od kilkudziesięciu lat na całym świecie
            • mkot2005 Nie wiem, czy wiecie, że 06.03.08, 09:05
              termin 'spam' został stworzony (pierwszy raz użyty?) przez Cyrk
              M.P.?
              • Gość: Jakub Re: Nie wiem, czy wiecie, że IP: *.cust.tele2.pl 06.03.08, 15:09
                Spam to takie najtańsze mielone mięso w puszce. I faktycznie użyli tej nazwy w
                skeczu. Ale na pewno jej nie stworzyli ani nie użyli pierwszy raz.
                • Gość: qwe Re: Nie wiem, czy wiecie, że IP: 69.80.226.* 07.03.08, 11:02
                  spam jako synonim czegos czego sie niechce a i tak dostaje jest dzielem mp
            • Gość: nora Re: Ja nie wiem, czy John Cleese dobry pomysł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 09:13
              Chyba ajmaxowi właśnie o to chodziło. Założyłbyś konto w banku, w
              którym krącą się Monty Pythony?
              • Gość: muka! Re: Ja nie wiem, czy John Cleese dobry pomysł? IP: *.aster.pl 06.03.08, 10:20
                Ta, jasne. Tak samo Amerykanie nie kupiliby nic z Compaqa

youtube.com/watch?v=FGj56PLYUSI
                Brytyjczycy nie robiliby zakupów w Sainsbury's

youtube.com/watch?v=Nf0j3Oz6gGY
                Holendrzy nie skorzystaliby z Giroblauw

youtube.com/watch?v=OV5fHruaOyM
                A Islandczycy nie założyliby sobie konta w banku Kaupthing

youtube.com/watch?v=RKOnYjwNUKg
                Jak widać im to nie przeszkadza. za to Pcim, ajmax i ty musicie udowadniać, że
                wyłącznie Polacy mają monopol na głupotę pomieszaną z kompletnym brakiem
                poczucia humoru.

• Gość: nora Re: Ja nie wiem, czy John Cleese dobry pomysł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 15:11
                  Niewątpliwie masz rację.
                  Po prezentacji reklamy Compaq zostało wchłonięte przez HP,
                  TESCO rozwinęło się bardziej niż Sainsbury's, reszty nie znam.
                  Za to znam z autopsji, jak padła sprzedaż linii kosmetyków, bo
                  reklamował ją murzyn, prychający jak zebra. Polska rzeczywiście
                  wyróżnia się wobec innych krajów, ba akurat Polacy chcą utożsamiać
                  się z murzynami i zwierzętami. Pewnie każdy chciałby też zanieść
                  pieniądze do banku, którym zarządza, z właściwą sobie fantazją, John
                  Cleese.

Ale ja lubię humor angielski, mam konto osobiste w BZWBK, prawie nie
                  robię w nim przelewów, z firmowym trzeba było uciec. John Cleese
                  mógłby zrobić fajny odcinek n/t wielkości kroków klientów
                  przychodzących do BZWBK.
                  • Gość: eech Re: Ja nie wiem, czy John Cleese dobry pomysł? IP: *.lubin.dialog.net.pl 06.03.08, 19:03
                    Ten bank jest tak słaby, że mu żadna reklama ani nie pomoże, ani nie zaszkodzi!

P.S.
                    Miałem tam 2 konta i trzeba było "uciekać" - naprawdę szkoda czasu... a te kroki
                    klientów, to było by to ;)
                  • dr_avalanche Re: Ja nie wiem, czy John Cleese dobry pomysł? 06.03.08, 20:12
                    "Po prezentacji reklamy Compaq zostało wchłonięte przez HP,
                    TESCO rozwinęło się bardziej niż Sainsbury's"

Jedno i drugie zapewne właśnie dlatego że zrobili sobie reklamy z Johnem
                    Cleesem. Że też WBK nie zrobił researchu że reklama z angielskim komikiem równa
                    się klęsce reklamowanej firmy. Idioci!

"Pewnie każdy chciałby też zanieść pieniądze do banku, którym zarządza, z
                    właściwą sobie fantazją, John Cleese"

A rzetelny bank to taki, który reklamowałby nudny dżentelmen siedząc przy
                    kominku i popijając brandy kupione za odsetki ze złożonych w nim pieniędzy. Na
                    temat reklamy, jej roli i strategii marketingowych to ty masz wiedzę mniej
                    więcej sprzed pół wieku.
                    • superhero.sidekick Re: Ja nie wiem, czy John Cleese dobry pomysł? 06.03.08, 20:32
                      Na dodatek z tym Commpaqem przejętym przez HP to raczej bzdura. Sprawa była dużo
                      bardziej skomplikowana, trudno ją nazwać typowym przejęciem zwłaszcza że Compaq
                      nie był wcale w tej operacji stroną bierną, a spora grupa udziałowców HP broniła
                      się przed tym połączeniem do upadłego.
                • Gość: papaja Re: Ja nie wiem, czy John Cleese dobry pomysł? IP: 80.54.175.* 06.03.08, 22:36
                  dzieki MUKA! nie wiedziałam tych reklam, holenderska jest moją
                  faworytką super:D
                • Gość: papaja Re: Ja nie wiem, czy John Cleese dobry pomysł? IP: 80.54.175.* 06.03.08, 22:38
                  MUKA! islandzka tez the best, teraz nie wiem która podoba mi sie
                  bardziej, pozdrawiam :)
            • kralik111 Re: Ja nie wiem, czy John Cleese dobry pomysł? 06.03.08, 19:19
              Gość portalu: poganin napisał(a):

> faktycznie jak już coś robi to z niepowodzeniem, szkoda tylko, że
              te jego
              > niepowodzenia są znane od kilkudziesięciu lat na całym świecie

Koles ubawiles mnie do lez...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Staraj sie swoje wlasne niepowodzenie zyciowe odreagowywac w inny
              sposob i na innych ludziach, tutaj akurat zrobiles z siebie
              totalnego glaba :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
              • Gość: rozny_taki_koles Re: Ja nie wiem, czy John Cleese dobry pomysł? IP: *.120.225.195.static.bait.pl 06.03.08, 23:38
                Kralik111, czy Ty musisz eksponować w każdym poście swój odbyt?
                Cały czas na tym forum oglądam te twoje uśmiechy . Tak reagujesz na wypowiedzi internautów czy po prostu śmiejesz się 'do rozpuku' z każdej wypowiedzi? Nie rozumie tego. Masz jakiś problem - napisz do 'Przyjaciółki' - może Ci pomoże?
          • Gość: Jędrzej Re: Ja nie wiem, czy John Cleese dobry pomysł? IP: *.chello.pl 06.03.08, 09:30
            Gość portalu: ajmax napisał(a):

> Facet kojarzy się z głupawką, z tym, że jak coś robi, to inaczej niż
            > normy przewidują, często kończy się to wielkim niepowodzeniem. Bank,
            > do którego człowiek zanosi pieniądze, powinien mieć raczej wizerunek
            > stabilności.

Masz rację, Chuck Norris byłby lepszy.
          • Gość: harrier Re: Ja nie wiem, czy John Cleese dobry pomysł? IP: *.net 08.03.08, 01:13
            Marudzisz jak moher... Gdybym miał teraz zakładać konto, to John Cleese właśnie mnie zachęcił. Pracowałem w 3 bankach i mam dość drewnianej postawy, zapakowanych w zapocone garnitury sztywniaków. :)
        • prawdziwy.gburek1 Re: Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese 06.03.08, 11:28
          Gość portalu: sad napisał(a):

> albo wysłać Wójta do psychologa

W jakim celu?
        • Gość: chwilk Re: Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese IP: *.cable.ubr08.hari.blueyonder.co.uk 06.03.08, 18:14
          Pcim ogłasza się jako miejscowość turystyczna.
          ugpcim.p1718.futuro.pl/new/index.php?inc=turystyka
          Pan wójt, zamiast robić z siebie debila takimi awanturami, powinien wykorzystać tę reklamę do promocji np: Przyjedż do Pcimia, spotkać ciotkę Johna Cleese'a.

Kraków ma Lajkonika, Warszawa - syrenkę, dlaczego Pcim miałby nie mieć ciotki Johna Cleese'a?
          • Gość: Avita Ciotka Johna Cleese'a IP: *.autocom.pl 06.03.08, 18:50
            Nie sądzę, żeby ciotka Cleese'a miała oborę z krowami po wymiona w
            gnoju i króliczkami, które w tym gnoju się taplają. Może jakaś
            komisja unijna sprawdzi, ile takich obór i stajni tam jest. Ciotka
            nie wyrzucałaby śmieci do rzeki, czy do lasu. Ciotka nie pozwoliłaby
            na bezmyślne wycinanie drzew. Ciotka nie pozwoliłaby pcimskim
            małolatom jeździć zdezelowanymi samochodami i motorami po pijanemu i
            rozjeżdżać wszystko, co na drodze i obok drogi. Ciotka wyśmiałaby
            bezmyślność. Pamiętacie wybory sprzed iluś lat? Pytam pcimianki, na
            kogo głosowała. "Oczywiście na Krzaklewskiego! Wszyscy głosowali na
            Krzaklewskiego." Pytam, dlaczego akurat prawie wszyscy na niego. -
            "Bo on będzie dawał ziemie." Pytam gdzie ta ziemia do rozdania.
            Kobieta wygląda przez okno i mówi: "Nie ma niczyi ziemi. Pani ma
            racje. Ale ja głupia". Małe pocieszenie.
        • Gość: hłehłehłe Re: Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese IP: *.186.24.058.vip-net.pl 07.03.08, 11:49
          lepiej go wysłać od razu do psychiatry.
      • Gość: irekk raczej to niezła reklama zapadłej dziury z PGR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.08, 07:14
        trzeba być typowym Polakiem że by nie zrozumieć że to może być niezła reklama miasta, pretensje, że odcięto Pcim przez nową zakopiankę, a wykorzystać sytuację do reklamy miasta to już nie- normalnie jak PGR-y
        • dyngos Re: raczej to niezła reklama zapadłej dziury z PG 06.03.08, 08:22
          co to znaczy "Typowym Polakiem"? Czemu kolejny debil kojarzy słowo
          Polak z czymś oczywiście "typowo" negatywnym? Ciągle słyszę w TV, na
          forach czytam, że coś jest "zrobione po polsku" - czyli źle, "Polak
          potrafi" - ktoś się ośmieszył, "typowo polskie" - jakaś żałość.

Co za poniżeni, niedowartościowani ludzie! Naparzałbym takich gorącą
          gąbką!
          • Gość: anita Re: raczej to niezła reklama zapadłej dziury z PG IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.08, 08:37
            o, nastepny typowy Polak.... wstydz sie!
            • dyngos Re: raczej to niezła reklama zapadłej dziury z PG 06.03.08, 08:48
              hę?
            • Gość: kol@ Re: raczej to niezła reklama zapadłej dziury z PG IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.03.08, 21:11
              lol ;DD
          • bnew Re: raczej to niezła reklama zapadłej dziury z PG 06.03.08, 09:29
            a dlaczego gąbką, może surową rybą?
          • Gość: irekk Re: raczej to niezła reklama zapadłej dziury z PG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.08, 20:05
            mówisz o sobie?
        • Gość: Jędrzej Typowy gaziol IP: *.chello.pl 06.03.08, 09:43
          Gość portalu: irekk napisał(a):

> trzeba być typowym Polakiem że by nie zrozumieć że to może być niezła reklama
          > miasta

Widzę, że określenie "typowy Polak" jest już najsroższą obelgą na forach GW.
          Wobec czego naszym patriotycznym i internacjonalistycznym obowiązkiem staje się
          walka o to, by Polskę zamieszkiwali sami nietypowi Polacy.
        • Gość: beta Re: raczej to niezła reklama zapadłej dziury z PG IP: *.igloonet.pl 06.03.08, 15:51
          nie narzekaj na Polaków
      • michalng Re: Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese 06.03.08, 07:38
        Tak sie przyjęło ze nazw miejscowości można ozywać za darmo. :) Używa sie za
        darmo. w atlasach, w danych teleadresowych , w dokumentach , rozkładach PKP :)
        wszędzie sie używa i nikt za to nie płaci :)
      • arius5 Bzdura, nazwy miast nie sa zastrzezone 06.03.08, 07:55
        Moge sobie zalozyc firme i nazwac ja np. "Pcimskie Centrum Komputerowe".
        Nazwa miasta nie jest zastrzezona, a moze teraz zlikwidowac wszystkie reklamy i
        filmy, gdzie wystepuje nazwa Warszawa ?
      • cozy Re: Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese 06.03.08, 08:11
        A kto ma niby ten pozew złożyć? I czyim niby "dobrem osobistym" jest nazwa Pcim?
        Reklama Pcimia nie ośmiesza. Ośmiesza ją działanie burmistrza, który swym
        absurdalnym zachowaniem wpasował się w klimat Monty Pythona.
        A bank ma dodatkowo darmową reklamę. Myślę, że spece od marketingu powinni
        zacząć badać, w których jeszcze miastach Polski mogą się obrazić za użycie ich
        nazwy.
      • Gość: małgośka Re: Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese IP: 193.108.202.* 06.03.08, 08:18
        Jakich dóbr osobistych, nazwa miasta nie jest niczyim dobrem
        osobistym. No cóż... Pcimowi gratulujemy burmistrza!!!
        • Gość: cvx Re: Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese IP: *.chello.pl 06.03.08, 08:34
          > Jakich dóbr osobistych, nazwa miasta nie jest niczyim dobrem
          > osobistym. No cóż... Pcimowi gratulujemy burmistrza!!!

Nazwa Pcim jest dobrem osobistym osoby prawnej - Gmniy Pcim.
          • Gość: Jolka Re: Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese IP: *.lubin.dialog.net.pl 06.03.08, 08:54
            skoro tak, to może referendum w Pcimie w tej sprawie? Moja ciotka
            naprawdę mieszka w Pcimiu i ją bawi ta reklama, jak twierdzi, jej
            znajomych też. I jeżeli Pcim jest dobrem gminy Pcim, to wypadałoby
            mieszkańców zapytać o zdanie.
            • Gość: ała Re: Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.08, 10:35
              Nazwa Pcim nie jest dobrem należącym do osoby prawnej - Gminy Pcim. To gmina ma
              taką nazwę, bo znajduje się w miejscowości o nazwie Pcim.

Nazwa "Pcim" mogłaby być co najwyżej tzw. "oznaczeniem geograficznym" - ale nie
              jest. Jest zwykłą nazwą geograficzną. Gdyby nazwy geograficzne podlegały
              ochronie, to nie można by śpiewać: "w moich snach wciąż Warszawa", "W kinie w
              Lublinie kochaj mnie".
          • Gość: drA Re: Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese IP: *.prasapodlaska.pl 06.03.08, 10:40
            tak sie znasz na prawie autorskim jak zaba na mydle. Pcim to nazwa geograficzna.
            Jako taka nie podlega ochronie prawnej.
            • Gość: abc Re: Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.03.08, 18:33
              przeciętny internauta nie musi się znać, ale wójt gminy, który nota bene jest na
              III roku administracji coś o prawie autorskim wiedzieć powinien zanim chlapnie
              coś n/t tego prawa w mediach, jak na razie wójt osmieszył gminę i to dzięki
              niemu będą żartować z Pcimia a nie z powodu emisji reklamy :)
            • Gość: cvx Re: Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese IP: *.chello.pl 06.03.08, 21:07
              > tak sie znasz na prawie autorskim jak zaba na mydle. Pcim to nazwa geograficzna
              > .
              > Jako taka nie podlega ochronie prawnej.

Nie zrozumieliśmy się przez mój błąd. Istotnie Pcim jest nazwą geograficzną i
              nie podlega ochronie. Skoro jednak została umieszczona w reklamie w kontekście
              ośmieszającym, sugerującym prowincjonalną dziurę, chroniona będzie nie nazwa
              geograficzna, lecz dobre imię miasta (renoma - czy jakkolwiek to określić). A
              dobre imię gminy jest już dobrem osobistym. Mogę swobodnie posługiwać się nazwą
              Rzeszów - co innego, gdy powiem "Rzeszów to śmierdząca prowincja". Tak to widzę,
              jeśli źle, proszę mnie poprawić.
              • Gość: ww Re: Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.08, 21:50
                A gdzie w reklamie obrażono Pcim?
                • Gość: cvx Re: Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese IP: *.chello.pl 06.03.08, 22:45
                  Odpowiedź kilka postów niżej.
              • michalng Re: Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese 06.03.08, 22:37
                W kontekście ośmieszającym można odebrać nie reklamę tylko wypowiedz burmistrza
                :) To prawdziwy wstyd dla Pcimia ze wybrał kogoś kto ośmiesza gminę na burmistrza.
              • mardyn Re: Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese 07.03.08, 13:31
                > jeśli źle, proszę mnie poprawić.

źle, poprawiam.
      • camel_3d Re: Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese 06.03.08, 08:25
        > Skąd w głowach zarządzających bankiem, że korzystać z nazwy gminy Pcim można
        > zupełnie za darmo ?

moze stad, ze Pcim nie jest wlasnoscia prywatna? ...
      • Gość: dwietonykapusty Re: Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese IP: *.zus.pl 06.03.08, 10:10
        A może więcej poczucia humoru, ciekawe czy jakby użył Warszawa to
        ktoś by miał problem.................no chyba że kłosy z Pcimia i ty
        człowieczku.
        • Gość: 75 Re: Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese IP: *.chello.pl 06.03.08, 10:33
          Re: Pcim oburzony reklamą banku z Johnem CleeseIP: *.zus.pl
          Gość: dwietonykapusty 06.03.08, 10:10

ty się zajmij pracą pasożycie a nie przesiadujesz sobie w internecie!!!
          • dwietonykapusty Re: Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese 06.03.08, 13:50
            Ty wracaj do siebie na prowincję.......kłosie
      • Gość: ps Re: Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese IP: *.net.autocom.pl 06.03.08, 10:21
        Tak, powinnismy placic za kazde slowo ktore wymawiamy.
        Ja roszcze sobie prawa do slowa 'się', moze byc ryczaltem
        za rok, 5pln od osoby. To niewiele, mi pozwoli na wybudowanie
        domku.
        • Gość: sie rozbawilem Re: Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese IP: 84.203.168.* 06.03.08, 11:37
          Piekne! Dzieki! Sie usmialem. O sorry, juz 2 x sie, wisze Ci 5zl.
      • Gość: Salou jeśli chodnik ma być taki jak to co zbudowali ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.08, 10:33
        Jeśli nowy chodnik ma być taki jak to co zbudowali ostatnio, to ja
        dziękuję.

Odwiedź Pcim, to zobaczysz jeden z najgorzej zaprojektowanych
        chodników na świecie ! Po prostu wybrukowano pobocze - na poziomie
        jezdni - efekty:
        1) w nocy kierowca nie zauważy nawet, kiedy będzie jechać po
        chodniku (po którym mogą się poruszać piesi)
        2) całe błoto i woda z jezdni spływa na "chodnik" - przez co piesi
        brodzą niemal po kostki w błocie lub wodzie
        3) samochód ciężarowy zatrzymuje się na tym "chodniku" doprowadzając
        do osunięcia skarpy (na której jest droga) i uszkodzenia "chodnika" -
        na "zwykłym chodniku" samochody ciężarowe nie mogą się zatrzymywać -
        a tutaj jest to po prostu "utwardzone pobocze".

Komuś się nie chciało, a teraz pan wójt wychwala to jako osiągnięcie.
        • Gość: miu Re: jeśli chodnik ma być taki jak to co zbudowali IP: *.chello.pl 06.03.08, 22:17
          ale za to maja fajny zajazd czarny lew ze znakiem firmowym
          peugeota... swietna kuchnia by the way. takich plackow
          ziemniaczanych jak tam nie ma w calej warszawie
      • Gość: Pan Dzikus Re: Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese IP: 195.116.1.* 06.03.08, 14:24
        Aby wypowiedzieć czy napisać nazwę jakiejś miejscowości muszę płacić tej
        miejscowości? Uderzyłeś się w główkę? Czy ty zapłaciłeś gminie Pcim za to, że w
        swojej wypowiedzi napisałeś "Pcim"?
      • Gość: d2b Re: Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese IP: *.echostar.pl 06.03.08, 18:07
        Wykorzystanie nazwy miejscowości nie podlega ochronie w taki sposób, aby można
        występować do sądu o ochronę dóbr osobistych. Wyobrażasz sobie co by działo,
        gdyby nie można było wykorzystać jakiejś nazwy?

A władze Pcimia same się ośmieszają swoją postawą...
      • Gość: tooz Re: Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 19:10
        Gość portalu: cvx napisał(a):
        > zupełnie za darmo ? Pozew o ochronę dóbr osobistych rozwiązałby kłopot
        > burmistrza i mieszkańców Pcimia, a i może za pieniądze z odszkodowania dałoby
        > się wybudować parę metrów chodnika albo posadzić alejkę drzew.

Rece mi opadly... A moze jeszcze niech zaplaca za to ze bezkarnie i bezplatnie wykorzystuja nazwe takiego panstwa o nazwie "Polska"? Stary zalamales mnie... Nie pchaj sie do funkcji publicznych tylko...
      • Gość: lola Re: Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.08, 21:34
        A o cóż tu się obrażać?? przynajmniej cała Polska i może nawet cząstka GB dowiedzą się, że taka miejscowość w ogóle istnieje.... choć nie wiem czy to akurat interesująca wiedza, przecież to wiocha zabita dechami, wkrótce będzie zadymiona, jak dokończą budować zakopiankę, kiedyś (20 lat temu)mieli dość imponujący w okolicy zajazd z hotelem i restauracją, ale od tamtej pory nic się w nim nie zmieniło, remontu chyba nigdy nie robili (z zewnątrz na pewno nie), więc rozwojem i postępem Pcim się poszczycić raczej nie może... a tu prosze, mówią o nim w TV, kilka razy dziennie i to na każdym programie!! to chyba Pcim powinien zapłacić za promocję....! pyszałki!
      • mike-great Żenujący protest prostaków !!! i zaściankowości !! 06.03.08, 22:27
        Żenujący protest prostaków !!! i zaściankowości !!

Gość portalu: cvx napisał(a):

> Żeby wykorzystać twarz i nazwisko Cleese'a trzeba było pewnie nieźle zapłacić.
        > zupełnie za darmo ? Pozew o ochronę dóbr osobistych rozwiązałby kłopot
        > burmistrza i mieszkańców Pcimia, a i może za pieniądze z odszkodowania dałoby
        > się wybudować parę metrów chodnika albo posadzić alejkę drzew.
      • jakstarewino Re: Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese 07.03.08, 08:33
        CVX to pewnie akronim od "jestem zdrowo jebniety" nie wiem w jakim jezyku ale
        jestem pewien ze to musi to znaczyc
      • Gość: johanka Re: Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese IP: *.subscribers.sferia.net 07.03.08, 10:24
        czyzbysmy byli swiadkami dosyc inteligentnej proby zarobienia? moze kazdy z nas
        powienien zaplacic panu burmistrzowi za obrazliwe stwierdzenie "Pcim Dolny". a
        swoja droga polecam Burmistrzowi Wąchocka zeby domagał sie swich praw po
        opublikowaniu dowcipow o tej jakze pieknej miejscowosci

Pozdrawiam i zycze naszej wladzy wiecje dystansu i poczucia chumoru
      • Gość: m. Re: Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese IP: 87.105.187.* 07.03.08, 12:05
        jakich dóbr osobistych? nazwa miejscowości nie jest dobrem osobistym...
      • Gość: hiena Re: Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese IP: *.net.autocom.pl 07.03.08, 21:08
        No to teraz ruszy proces o wypłatę odszkodowań!!! Wspólny pozew
        Ukrainy i Włoch za "Gdzie Rzym gdzie Krym"; Pacanów pozwie Tuwima
        za "Koziołka Matołka"; władze miasta Waterloo na ścieżkę sądową
        wstąpią z obecnym rządem Francji za "klęskę Napoleona pod Waterloo"
        (gdyby wygrał byłoby w porządku, no a tak... nazwa odstrsza
        inwestorów).
      • Gość: Rączka Re: Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese IP: *.bielsko.dialog.net.pl 14.05.08, 13:32
        Pcim śmierdzi kałem :*
    • Gość: jls Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.08, 23:34
      i właśnie dlatego Latający Cyrk powstał w Wielkiej Brytani
      • feurig59 Re: Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese 06.03.08, 14:13
        Gdyby powstał w Polsce to by się nazywał: "Paraliżujący Cmentarz
        Dolesława Splątanego".
    • Gość: Mohandas w reszcie Polski Pcim to synonim prowincji IP: *.autocom.pl 05.03.08, 23:47
      W reszcie Polski, a w szczególności w Warszawce, "Pcim" to synonim
      prowincji. Stąd zapewne wzięła się ta miejscowość w spocie banku.

Niemniej reakcja wójta, choć skąd inąd może nawet słuszna, jawi się
      nieco jako przysłowiowe nożyce z powiedzenia "uderz w stół..."

A wypowiedź rzecznika banku możnaby sprafrazować: "Damy trochę kaski
      tej biednej prowincjonalnej gminie, to im przejdzie."
      • Gość: ja Re: w reszcie Polski Pcim to synonim prowincji IP: *.nettelinwestycje.pl 06.03.08, 08:12
        nikt nie mysli o Pcimiu w Warszawie jak o prowincji, zresztą reklama nie jest
        kierowana tylko do warszawiaków! Wykorzystali nazwę Pcim (za co nie muszą
        płacić) ponieważ jest trudna do wypowiedzenia przez anglika a jednocześnie każdy
        mnie więcej kojarzy gdzie leży Pcim.
        • Gość: hella Re: w reszcie Polski Pcim to synonim prowincji IP: *.softdesk.com.pl 06.03.08, 09:46
          no nie wiem - gdyby chodziło o trudną wymowę to wybrali by szczebrzeszyn :P

pcim jest przysłowiową prowincją, nie tylko w warszawie. jak ktoś mówi/słyszy pcim to raczej ma się jedno skojarzenie
          i nie każdy wie gdzie leży pcim - to nie jest jakieś super duze miasto, zeby od razu kojarzyć w której częsci polski on leży.
          • Gość: potwierdzam Re: w reszcie Polski Pcim to synonim prowincji IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.03.08, 11:06
            Potwierdzam, mieszkam na Dolnym Śląsku, u nas Pcim to synonim dziury zabitej
            dechami, dla tego nie przypuszczałam że Pcim w ogóle istnieje :).
            Nawet po emisji reklamy myślałam że wic polega na tym, że gościu wspiera się
            nazwą nieistniejącej ale popularnej miejscowości :D
        • Gość: El Moherro Re: w reszcie Polski Pcim to synonim prowincji IP: 193.201.167.* 06.03.08, 10:43
          To czemu nie wykorzystano zamiast Pcimia miejscowości Chrząszczygrzewoszyce,
          powiat Łękołody?
          • Gość: BO Re: w reszcie Polski Pcim to synonim prowincji IP: *.238.84.18.ip.airbites.pl 06.03.08, 13:44
          • Gość: BO Re: w reszcie Polski Pcim to synonim prowincji IP: *.238.84.18.ip.airbites.pl 06.03.08, 13:45
            BO NIKT BY TEGO NIE WYMOWIL. A TY POTRAFISZ?
        • Gość: 1spag Re: w reszcie Polski Pcim to synonim prowincji IP: *.hers.adsl.virgin.net 06.03.08, 12:28
          > płacić) ponieważ jest trudna do wypowiedzenia przez anglika a jednocześnie każd
          > y
          > mnie więcej kojarzy gdzie leży Pcim.

ale zes wypalil z ta trudnoscia jest miejscowosc w UK ktora nazywa sie Cheam
          (czytaj cos pomiedzy ciim a czim ) wiec dodanie litery P czyli stworzenie Pcheam
          (bedzie brzmiec zblizone jak Pcim ) gorzej byloby z Wąchockiem, jak pisza inni
          obie te miejscowosci czyli Wąchock i Pcim sa kojarzone raczej negatywnie niz
          pozytywnie w Pcimiu bylem wiele razy moge powiedziec ze wies jak wies no ale
          synonim ma ze to prawie koniec swiata
      • Gość: Jolka Re: w reszcie Polski Pcim to synonim prowincji IP: *.lubin.dialog.net.pl 06.03.08, 09:07
        a byłeś kiedykolwiek w Pcimiu? Jest pięknie i nie jest biednie. Raj
        dla turystów pragnących wypoczywać w ciszy i pięknym otoczeniu.
        Aczkolwiek masz rację, Pcim, Wąchock juz na zawsze pozostaną dla
        Polaków synonimami prowincji i smieszności. Ale przeciez mozna to
        wykorzystać, jak wykorzystano własnie w Wachocku. Trzeba tylko
        pzrełamac w sobie tę polską napuszoność i obrażalskość. Z siebie tez
        mozna sie posmiać.
        • Gość: Mohandas Re: w reszcie Polski Pcim to synonim prowincji IP: *.autocom.pl 06.03.08, 20:36
          Byłem nie jeden raz. Nawet uczestniczyłem w rajdzie samochodowym.

Piszę, że Pcim jest uważany za prowincję z pewnym żalem, ale nie
          zmienia to faktu, że wielu moich znajomych Warszawiaków, którzy
          używają określenia "Pcim" jako synonim prowincji, jest zaskoczonych
          gdy im mówię, że to prawdziwa miejscowość. Wielu z nich nawet przez
          nią wiele razy przejeżdżało w drodze pod Tatry i jej nie zauważyli.
    • Gość: ws Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese IP: *.krakow.pl 05.03.08, 23:57
      Kogoś chyba porypało. Moim zdaniem ta reklamówka to jedna z lepszych
      ostatnimi czasy. John Cleese świetnie zagrał stereotypowego Anglika
      i właśnie ten stereotyp jest śmieszny. A wstawka o cioci z Pcimia
      wywołała we mnie tylko ciepłe uczucia do tej miejscowości, choć jej
      nie znam (miejscowości oczywiście, a nie cioci :)).
      Człowieka z klasą można poznać m.in. po umiejętności śmiania się z
      samego siebie. John Cleese w tej reklamówce nabija się z samego
      siebie, więc może władze Pcimia powinny obejrzeć tę reklamówkę
      jeszcze kilka razy i czegoś się nauczyć? Na przykład umiejętności
      ciepłej i sympatycznej promocji własnej miejscowości?
    • Gość: Paul Wytłumaczcie mi-jak czteroletniemu dziecku IP: *.fdk.airbites.pl 06.03.08, 00:05
      Co w tej reklamie było obraźliwego? Wszystko co powiedziano to "moja ciotka
      pochodzi z Pcimia"? To jakaś banda ponuraków tam mieszka. Czy Marklowice i
      Wąchock też szły do sądów?!
      • helenka17 Kłopot Pana Wójta polega na tym... 06.03.08, 01:51
        że nie wie, ile musiałby wydać na ogólnopolską , w tym i billboardową reklamę Pcimia z Panem Cleesem w roli głównej. Ale to zdaje się Pana Wójta przerasta.
        Do tego Pcim, z rozmaitych, znanych nam, ale najwyraźniej nie znanych Pcimiowi powodów nie jest miejscem prowincjonalnym.
        Oczywiście warszawska "sieciówka", która obsługuje BZ WBK zrobiłaby znacznie lepiej, gdyby rozegrała to inaczej i z wyprzedzeniem. Miałaby mniej kłopotów - a Pcim więcej pożytku.

H.
    • konwis ale gupi ci polacy... mamy audiotele: 06.03.08, 02:51
      to może mały test (pytania otwarte):
      * ile zapłacił bz wbk za "awanturę" burmistrza pcimia?
      * czy zostało to ustalone przed początkiem emisji spotów telewizyjnych?
      * czy był przetarg na "pcim"?
      * to czy może to jednak pcim zapłacił za obecność w reklamie?

i pytania dodatkowe:
      * ile z powyżej wypowiadających się osób pracuje w agencji obsługującej wbk?
      * dlaczego nie wąchock?
      * czy Dochnal wykorzysta precedens Kluski, i zostanie mf, bo niezależnie od krat
      i zagrożenia nimi potrafi zarabiać?
      * czy Kaczor Donald wsparł kampanię Tuska?
      * dlaczego Gazeta.pl zmieniła pocztę?

NAGRODY:
      - bardzo fajne za prawidłowe odpowiedzi na pytania zasadnicze
      - jeszcze fajniejsze za komplet prawidłowych odpowiedzi

Trafność ocenia obiektywne żyri na podtsawie waszych wypowiedzi. i ja, a że ja
      sponsoruję nagrody, mam głos decydujący. więc właściwie nie musicie pisać

Nagrodę pocieszenia dostaje bz wbk, bo reklama, nie najgorsza. Rano moja
      sekretarka wyśle pocztą
      • Gość: pinus Re: ale gupi ci polacy... mamy audiotele: IP: *.ghnet.pl 06.03.08, 06:14
        no tak ktoś postawił Pcim na równi z Wembley'73 - istotnie - nie ta
        klasa...
      • Gość: ha ha ha Re: ale gupi ci polacy... mamy audiotele: IP: 84.203.168.* 06.03.08, 11:43
        Brawo! Chyle czola.
      • rootol Re: ale gupi ci polacy... mamy audiotele: 06.03.08, 12:02
        > Trafność ocenia obiektywne żyri na podtsawie waszych wypowiedzi. i
        > ja, a że ja
        > sponsoruję nagrody, mam głos decydujący. więc właściwie nie musicie
        > pisać

I tak nagrody na pewno są kiepskie ;) a pytania tendencyjne...
        pzdr
        rootol
    • Gość: I love Pcim wójt kompromituje Pcim IP: *.ksknet.pl 06.03.08, 06:31
      To raczej wójt kompromituje Pcim pokazujać, zę nie ogarnia otaczajaćej go
      rzeczywistości. Jak można robic z siebie takiego osła i to jeszce w imieniu
      mieszkańców, demonstrując, ze nic się nie rozumie z ogłądanego w telewizji
      obrazu....
      • Gość: tinki raczej wójt oburzony, że go w tv za mało pokazali IP: *.chello.pl 06.03.08, 09:16
        reportażu nie widziałam, ale relację wójta rozumiem tak: przyjechał tefauen do Pcimia, pogadali z wójtem, wójt się napluł przez dłuższą chwilę ile to nowego chodnika ostatnio położyli i oraz ogólnie jaką są prężną gminą, a zły autor reportażu puścił tylko część wypowiedzi, wyciągając słuszne wnioski z faktu, że mu kamerzysta podczas tego wywiadu prawie zasnął.
        jeżeli wójt, jak sam mówi, strzępić się o reklamę zaczął po tym reportażu, bo mu tam pijaczków pokazali, to niech się czepia tvn. bo w reklamie chodzi o to, że Pcim wymawiany przez Anglika brzmi śmiesznie.
        Swoją drogą, skoro już pan wójt dogrzebał się - moim zdaniem urojonej - kpiny z "prowincjonalności" Pcimia, to polecam trochę dystansu do rzeczywistości. W tym momencie to nie reklama ośmiesza Pcim, tylko pan wójt.
    • Gość: irekk O'bajtek jak Kaczyński :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.08, 07:11
      pan O'bajtek przypomina mi naszego prezydenta (jeśli chodzi o ogólne buractwo i poczucie humoru)
    • Gość: drogownik Młody, ambitny samorządowiec ... IP: *.wil.pk.edu.pl 06.03.08, 07:12
      i nieopierzony :) Panie Obajtek, nie zachowuj się Pan jak niejaki
      Jarosław K. A tak na marginesie, masz Pan kota?
      • Gość: irekk chyba na punkcie wlasnej osoby ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.08, 07:16
        j/w
    • Gość: Net Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese IP: *.olsztyn.net.pl 06.03.08, 07:17
      Porąbani są w tym Pcimiu, to nie reklama ich ośmiesza a zadyma,
      którą wywołują.
      • Gość: ELA Pcim? PćiS? IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.08, 07:28
        Czy w Pcimiu rządzi PćiS, tj. PiS ?
    • Gość: kolo ale z was stereotypowcy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.03.08, 07:52
      Rezolutne władze Pcimia dążą do maksymalnego nagłośnienia swoich sukcesów i
      wykorzystują do tego zamieszanie wokół reklamy.
      Przy okazji protestu burmistrz zdążył pochwalić się swoimi sukcesami.
      Skoro tylko zobaczył u siebie dziennikarzy, postanowił to wykorzystać.
      A wy łykacie jak pelikany...
      • Gość: coss Re: ale z was stereotypowcy IP: *.bsi.bytom.pl 06.03.08, 08:03
        ...to się załóż, cwaniaczku, że burmistrz i pcimianie są po prostu burakami, że pałają oburzeniem spod znaku słomy wyłażącej z obesranych kaczym gnojem gumowców i żadnej strategii w tym nie ma. A jak złożą pozew do Sądu, będzie niezła jazda z nich. BZ WBK kasy chyba więcej niie potrzebuje, ale z biednych frajerów zawsze najprzyjemniej ściągnąć.

Ciekaw jestem co o tym myślą rozsądni mieszkańcy Pcimia?
      • Gość: lehcyfer Re: ale z was stereotypowcy IP: *.perfekt.pl 06.03.08, 13:49
        Perfekcyjne wykorzystanie wzmianki w reklamie w celu wywołania burzy medialnej i
        zwiększenia rozpoznawalności Pcimia w Polsce i na świecie. Brawo!!

Makiawelizm w czystej postaci
    • zuq1 Vizovice także oburzone? 06.03.08, 07:58
      A czeska wieś Vizovice z pieśni Jożin z bażin? Toż to również
      skandal!
      "Jedu... cestu na Vizovice, privital tam mne predseda, rekl mi u
      slivovice, żiveho ci mrtveho Jożina kdo privede..."
      • Gość: dsc Re: Vizovice także oburzone? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.08, 08:41
        zobacz sobie najpierw co to są Vizovice i jaki zabytek tam jest.
        www.zamky-hrady.cz/1/vizovice.htm W Czechach (a właściwie na
        Morawach) raczej nie jest to synonim wioski.
        • zuq1 Re: Vizovice także oburzone? 06.03.08, 09:38
          Dzięki za poszerzenie mojej wiedzy o naszych południowych sąsiadach.
          Moja uwaga o "Vizovicech" wskazuje tylko na absurd sytuacji. Tam
          pewnie nawet nie wiedzą, że "Jożin z bażin" jest u nas hitem a nawet
          jeśli wiedzą, to znając ich luzackie i ironiczne podejście do życia
          raczej się ucieszą niż zdenerwują.
      • Gość: miś Re: Vizovice także oburzone? IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.03.08, 11:13
        > ..... privital tam mne predseda

Ja tam bym się za tego "predseda" obraziła, to na bank jakiś zboczek.
    • Gość: jaca A kto normalny mieszka w Pcimiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 08:01
      Przecież tam psy d*pami szczekają. Taki drugi Wąchock.
    • svetomir Re: Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese 06.03.08, 08:05
      Burak z tego wójta. Przecież ta reklama to czysty zysk dla Pcimia.
      Przyciagnie turystów i Pcimianie zarobią.
    • kilroy_was_here Kilroy_was_here oburzony niekompetencją wójta 06.03.08, 08:07
      "Skrzydlate słowa" (Wydawnictwo Literackie) podają:

Pcim = nazwa miejscowości pod Krakowem używana dla oznaczenia
      zapadłej prowincji

To doprawdy oburzające i ciężki wstyd, że sam wójt Pcimia nie zna
      najpowszechniejszych konotacji związanych z nazwą własnego podwórka.
    • Gość: szcz Re: Pcim powinien dopłacić za reklamę IP: *.hcz.com.pl 06.03.08, 08:10
      Co za buractwo. Przeciez to tylko przynosi popularnośc tej
      miejscowości. Myslę, że jest ze sto miast w Polsce, które
      zapłaciłyby dużą kasę za wymienienie ich w takiej reklamie.
      Mali, zakompleksieni ludkowie z Pcimia, którzy w ten sposób
      oceniają tę reklamę, przynoszą prawdziwy wstyd miesjscowości.
      • Gość: olojan Re: Pcim powinien dopłacić za reklamę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 19:05
        A może Pcim zbierze ( władze )
        dużą kase za poularyzację tej reklamy za darmo. Normalnie trzeba płacić za
        popularność a tu ludkowie robią reklame banku za darmo. Chyle czoła dla
        fachowców od reklamy z tego banku.
        Jakby ludzie z tej miejscowości olali sprawę jeszce długo nikt by na nią zwrócił
        uwagi.
        Wykorzystano ich maluczkość i teraz pracują w reklamie za darmo.
        Jeszcze raz brawo dla pomysłodawców reklamy.
    • Gość: Author ambitny samorządowiec ? - głąb po prostu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.08, 08:17
      i nieuk, brak słów dla władz Pcimia- ciemnogród i tyle
    • Gość: soltys z Wachocka bardzo dobrze robi ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 08:17
      Nasze piekne miasto tez cala Polska obrazala. Smiali sie z nas na prawo i lewo.
      Ale od kiedy kazdemu opowiadajacemu kawaly o Wachocku wytaczamy proces sadowy o
      grube odszkodowania, to juz przestali.
    • kakens Re: Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese 06.03.08, 08:21
      Powinni się cieszyć z darmowej reklamy. W tym kontekście nie było nic
      ośmieszającego w użyciu tej nazwy.
      Jednocześnie w dobie chorych i poronionych przepisów prawa autorskiego, bank
      powinien odpalić sumkę za użycie nazwy.
    • Gość: krystyna Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese IP: *.lohmann.pl 06.03.08, 08:22
      Mnie w tej reklamie oburza sama końcówka "powiem coś po polsku"
      "Guten Morgen" to jest polski język (nie wydaje mi się żeby w Polsce
      obowiązywal język niemiecki - to mnie razi, i tego nikt nie zauważył. Reklama
      jest adresowana do Polaków jest żenująca.
      • Gość: mi2 Re: Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.08, 08:33
        krystyna, jesteś żoną wójta Pcimia?
        • bkind2all Re: Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese 06.03.08, 19:23
          John Cleese to legenda. Juz sam fakt ze bierze udzial w reklamie
          jest niezwykly. Jezelu pan Wojt robi to dla reklamy moge zrozumiec,
          jezeli naprawde tak mysli to jest malego kalibru. Rowniez fakt
          uzycia jezyka niemieckiego nie powinien razic. Reklama jest po
          prostu smieszna i zrobiona ze smakiem. Nie ma smaczku
          slynnego 'Cyrku' ale ma troche z jego serialu komediowego w ktorym
          gral Bazyla - wlasciciela hoteliku. Brawo dla Banku ktory jast w
          stanie zatrudnic taka legende. Gdybym mogl sam zalozylbym sobie tam
          konto.
      • Gość: bardu Re: Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 08:40
        Gość portalu: krystyna napisał(a):

> Mnie w tej reklamie oburza sama końcówka "powiem coś po polsku"
        > "Guten Morgen" to jest polski język (nie wydaje mi się żeby w Polsce
        > obowiązywal język niemiecki - to mnie razi, i tego nikt nie zauważył. Reklama
        > jest adresowana do Polaków jest żenująca.
        Jest adresowana do Polaków, tylko tych z poczuciem humoru. Najwyraźniej Ty do
        nich nie należysz.
      • daissy6 Re: Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese 06.03.08, 09:18
        mnie też nie podoba się to, że na koniec mówi guten morgen! i wcale nie jestem
        zagorzałą patriotką, ale to akurat mnie trafiło!!!i tu Cię Krystyna popieram.
        reklama może nie jest głupia, chociaż nie przepadam za nią, ale końcówkę powinni
        wywalić...wie gdzie jest Pcim i ma stamtąd ciotkę, a nie wie że Guten Morgen to
        po nie miecku? w niemczech neonaziści prześladują Polaków a my wykorzystujemy
        ich język w reklamach...chore to!
        • Gość: poganin Re: Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese IP: 213.17.140.* 06.03.08, 09:31
          nie pojechałaś zbyta daleko w swoich rozważaniach??? Wiesz co to poczucie humoru???
        • Gość: Swo Re: Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese IP: *.lekkerland.pl 06.03.08, 11:24
          KOBIETOOOO!!!! Sprawdź najpierw jakim specyficznym angielskim
          humorem posługiwał się Monty Python a potem hałasuj!

No i uważaj, żebym nie podesłał Ci "najśmieszniejszego na świecie
          zabójczego dowcipu" którym Alianci załatwili niemieckie wojska...

Echh... jednak znajomość Latającego Cyrku jest już na tyle niska, że
          ludzie nie kojarzą dowcipu w reklamie.
          • Gość: mons Re: Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 10:44
            I oto chodzi, że SPECYFICZNY angielski humor nie musi podobać się
            wszystkim. Mnie "polskie" guten morgen nie śmieszy.
        • pianazludzen Re: Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese 06.03.08, 20:54
          A w Szwajcarii ksenofobi przesladuja Niemcow, a popatrz, mowia nawet podobnym
          jezykiem.

Ludzie, na litosc Boska, wojna skonczyla sie 60 lat temu, teraz Niemcy to nasz
          sasiad we wspolnej Europie.
      • makrama1 Re: Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese 06.03.08, 09:33
        Dla Clees'a niemiecki to język obcy tak samo jak polski.
        Tak bardzo chce się wykazać powiązaniem z Polską, że wali byle co w byle jakim
        obcym języku przekonany, że trafił.
        Tak to odbieram, ale jednak nie było to moje pierwsze skojarzenie i manewr
        rzeczywiście jest ryzykowny.
        • makrama1 Errata 06.03.08, 09:35

makrama1 napisała:

> Dla Clees'a

powinno być dla Cleese'a
      • chateau Re: Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese 06.03.08, 10:55
        A polska zakąska to hermann goering. Bo Niemcy sami zaczęli napadając na Polskę ;-)
      • Gość: hahah:) Re: Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese IP: 195.187.134.* 06.03.08, 10:57
        Kobieto, Krystyno;))) sama się osmieszasz:))))) Boze, jakie drętwaki
        zyją w tym kraju:))))))
      • Gość: Swobodny Dżordż Re: Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese IP: *.lekkerland.pl 06.03.08, 11:21
        Do Krystyny (z Gazowni): A znasz Ty choć trochę specyficzny humor
        Monty Pythona? Widziałaś jakikolwiek ich skecz? Kojarzysz w ogóle
        osobę facia z reklamy banku i jako jednego z grupy Monty Pythona?
        Jeśli nie, to zapuść najpierw wyszukiwarkę, sprawdź "o co chodzi
        jakby?" i dopiero potem trwaj w świętym oburzeniu.

A i tak przydzie do Ciebie Hiszpańska Inkwizycja i zastosuje tortury
        miękką poduszką i wygodnym fotelem, bo..... NIKT NIE SPODZIEWA SIĘ
        HISZPAŃSKIEJ INKWIZYCJI!!!!
      • Gość: olga Re: Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese IP: 83.15.95.* 06.03.08, 12:40
        Czy zawsze Polak musi udowadniać światu, że nie ma poczucia humoru.
        Troszkę dystansu, to uchroni przed wrzodami :)
      • Gość: ja Re: Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese IP: *.t-mobile.co.uk 06.03.08, 13:15
        no cóż, kretynka z Ciebie nieziemska...
        jak nie zrozumiałaś reklamy to Twój problem..
    • camel_3d paplakalem sie ...:))) 06.03.08, 08:24
      jak rzucil na koncu "czy moge cos powiedziec po polsku....guten morgen"
      hehehehehe----ale czad.
      • Gość: miś Re: paplakalem sie ...:))) IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.03.08, 11:09
        > jak rzucil na koncu "czy moge cos powiedziec po polsku....guten morgen"
        > hehehehehe----ale czad.

A czy to nie prztyczek do tego ze angole w jakimś pismie umieścili na mapie
        Polskę w Niemczech?
        • Gość: Brain Re: paplakalem sie ...:))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.08, 14:20
          Na bank - żarty tych kolesi nigdy nie brały się z sufitu :-))) Ale
          taki humor trzeba kumać, to nie MTV
        • chateau Re: paplakalem sie ...:))) 06.03.08, 17:36
          Albo nawiązanie do "ale to wy zaczęliście, napadając na Polskę" z Hotelu Zacisze
          :-))
    • Gość: ** Re: Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese IP: 212.160.172.* 06.03.08, 08:26
      Skoro panu burmistrzowi nie podobał się reportaż TVN, to niech
      wystepuje przeciwko TVN. A nie przeciwko reklamie banku, bo nie było
      w niej nic obraźliwego (jeśli chodzi o Pcim).
      • Gość: ellis30 Re: Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 18:56
        Ale jaja nie wiadomo czy śmiać się czy płakać z takiej
        głupoty.Władze Pcimia powinny najpierw pomyśleć a potem użądzać tą
        całą szopkę.Teraz już wszyscy wiedzą co to jest ten Pcim i kto nim
        rządzi.Trochę poczucia humoru i wyobrażni życzę władzom Pcimia.
    • Gość: ja a to o ta reklame chodzi IP: *.autocom.pl 06.03.08, 08:27
      w ogole ona jakas idiotyczna jest, jakiegos przyglupa wzieli do
      rekalmy nie wiadomo kto w ogole to jest i o co w tym chodzi
      • patman Widać masz b. duże zapóźnienie... 06.03.08, 08:41
        w dziedzinie angielskiego dowcipu. Może to trywialne, ale podpowiem: Monty Python's Flying Circus
      • Gość: zatroskany masz problem z samym sobą IP: 195.20.110.* 06.03.08, 08:53
        próbujesz na siłę zwrócić na siebię uwagę, żałosne.
        Co do polskiego poczucia humoru to wiadro wódki i koń polski
        wtedy byłoby śmiesznie zabawnie i nikt do nikogo nie miałby pretensji
      • andrzej.sawa Re: a to o ta reklame chodzi 13.03.08, 12:00
        Przygłupem to ty jesteś - ucz się.
    • metall Ludziom to nie przeszkadza - i slusznie 06.03.08, 08:29
      Jakis tydzien temu widzialem krotki reportaz z Pcimia, w ktorym jego
      mieszkancow pytano o zdanie w tej kwestii. I zdecydowanej wiekszosci
      ta reklama w ogole nie przeszkadza i tym bardziej nie ubliza - i
      bardzo slusznie.
      Pozostaje miec nadzieje, ze wladze faktycznie nie sa glupsze od
      mieszkancow i - jak ktos tu napisal - z premedytacja naglasniaja
      sprawe, zeby rozreklamowac miejscowosc.
      • Gość: Wrecekrzepki Re: Ludziom to nie przeszkadza - i slusznie IP: *.chello.pl 06.03.08, 09:25
        Zyjesz w zmanipulowanej rzeczywistosci - reporter robiac material dobral sobie
        wiekszosc wypowiedzi pozytywnych. To normalna praktyka. Jesli myslicie, ze
        reportaze w TV sa obiektywne, to znaczy, ze ta propaganda dziala. Niedawno
        mialem okazje ogladac w ktorejs telewizji reportaz z jakiegol liceum, w ktorym
        pytano dzieciaki, czy lubia matematyke. Z doslownie wszystkich wypowiedzi
        wynikalo, ze matematyka jest za trudna, ze nikt jej nie lubi i jest
        nieoptrzebna, szczegolnie na maturze. Reporter zwyczajnie podciagnal sobie
        odpowiedzi pod wlasna teze i ja tak udowodnil.

Niemniej uwazam, ze reklama swietna, Cleese jak zwykle rozgoraczkowany i swiecie
        oburzony, a nawiazanie do Pcimia zabawne ale nie osmieszajace.

Pozdrawiam.
        • metall Re: Ludziom to nie przeszkadza - i slusznie 06.03.08, 09:44
          Gość portalu: Wrecekrzepki napisał(a):

> Zyjesz w zmanipulowanej rzeczywistosci ...

Nie tylko ja.

Dlaczego reporter chcial pozytywnych wypowiedzi? Wedlug mnie
          manipulujacy reporter raczej wybieralby negatywne, bo one
          robia "lepsze" wrazenie i wiecej zamieszania. Pozytywne sa "nudne".
          • Gość: Wrecekrzepki Re: Ludziom to nie przeszkadza - i slusznie IP: 83.13.98.* 06.03.08, 10:20
            Otoz nie, bo pokazuja sprzeciw wobec skostnialego soltysa i tym wlasnie
            przymilaja sie widzowi, ktory mysli "ale glupi ten soltys - nawet mieszkancy
            Pcimia sie z nim nie zgadzaja".
            • metall Re: Ludziom to nie przeszkadza - i slusznie 06.03.08, 11:30
              Ale ten program byl w zeszlym tygodniu, a wtedy o oburzeniu wladz
              jeszcze nikt nie slyszal.
          • Gość: beta Re: Ludziom to nie przeszkadza - i slusznie IP: *.igloonet.pl 06.03.08, 16:37
            to zależy co chce powiedzieć reporter, to zależy co chce powiedzieć
            redakcja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka