Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      wyniki

wyniki

(353 wyniki)
    • Western Blot Antygen Flagellin (p41) intensywność 21 klasa + Antygen OspC (OspC Ba) intensywność 20 klasa + Antygen OspC Borellia burgorferi (OspC B intensywność 17 klasa (+) Antygen Anti-human IgM intensywność - 50 klasa + Antygen Kontrola (Ko) intensywność - 90 klasa + Ja wiem, że to wynik pozytywny. Ale czy te wyniki o czymś świadczą więcej niż o tym tylko, że borelioza jest? Co to może powiedzieć lekarzowi? Z góry dziękuję, jeśli ktoś potrafi mi pomóc. Oczywiście do lekarza i...
    • Witam serdecznie forumowiczów! Odebrałam wyniki testu Western Blot na borelkę, wynik przedstawia się następująco: - w klasie IgG wszystkie prążki ujemne, ogólna interpretacja ujemna, 0 pkt, - w klasie IgM prążek VIsE oraz P41 posiadają oznaczenie <c.o. (co w wyjaśnieniu oznacza, że obecne jest specyficzne pasmo o intensywności mniejszej niż cut off). Pozostałe prążki na minusie, jak również ogólny wynik w tej klasie ujemny, 0 pkt. W związku z powyższym mam pytanie - czy jest sens powt...
    • Poszukuję informacji jakie choroby fałszują wyniki boreliozy dając jej fałszywie dodatnie lub ujemne wyniki. W różnych tekstach znalazłam chlamydię pneumonie i cytomegalowirusa. Czy coś jeszcze? Bzyka
    • Wyniki WB(25)

Witam, 2 lata temu miałam 2 kleszcze.Wyciągnęłam je sama,a ale zanim je zauważyłam na pewno przebywały w moim ciele min. przez 24 godziny. Nie miałam rumienia, a ponieważ wtedy karmiłam piersią żaden lekarz nie chciał mi przepisać osłonowo antybiotyku. Parę miesięcy później wykonałam test Western-blot. Wyniki: IgM ujemny, IgG pozytywny ( + były w p39,BmpA oraz p 30). Nie miałam wtedy jeszcze żadnych objawów,ale kiedy pokazałam swoje wyniki w punkcie krwiodawstwa, lekarz zdecydował żebym nie...
    • Właśnie odebrałam wynik WB ze Spartańskiej. Widzę, że mam boreliozę i to przewlekłą, próbuję właśnie zrozumieć opis (dotarłam do interpretacji pasków), ale nie za bardzo wiem, jak to jest z ilościowym wynikiem IgM i IgG, w moim wypadku, odpowiednio, 18 i 20. Czy są one stałe czy każde laboratorium ma jakieś normy (żadnych norm tutaj nie podano)? Czy moje wyniki są niskie czy wysokie? Może ktoś mi pomoże zanim dotrę do czegokolwiek, bo zaczynam się niepokoić, nawet nie wiem, do jakiego lekarza...
    • Wykonałem w Berlinie test LTT panel Borelioza i dostałem wyniki: BORRELIA AFZELII 4,2 max <2.0 BORRELIA SENSU STRICTO 3,4 max <2.0 BORRELIA GARINII 5,4 max <2.0 BORRELIA OspC 5,2 max <2.0 KOTROLA DODATNIA (antygen) 52,2 max >3.0 KONTROLA MITOGENU PWM 87,4 max >8.0 Western Blot - wyszedł pasek tylko jeden - 39 w IgG dodatni wynik graniczny ogólny Czy ktoś robił badanie LTT i miał p...
    • Czy moje wyniki są dobre? [img]https://img401.imageshack.us/img401/8808/20100803343.jpg[/img] [img]https://img225.imageshack.us/img225/3410/20100803344.jpg[/img]
    • Witam serdecznie. Mojego 5 letniego synka ugryzł kleszcze gdzieś w połowie września 2012r. nie był jeszcze "opity" był cały płaski, wzięłam pęsetę i go wyjęłam. Niestety nie wiedziałam, że trzeba od razu w takim przypadku udać się do lekarza po antybiotyk i tego nie zrobiłam :(. U synka po ok. 2 tyg od tego zdarzenia pojawił się rumień taki mały (lekko różowe kółko na zewnątrz w środku całe białe w środku brak śladu po ugryzieniu kleszcza). Nie powiększało się, akurat w połowie październik...
    • Witajcie Pewnie część z Was już mnie kojarzy ale dla przypomnienia: choruję od ponad trzech lat, na abx 2,5 roku - objawów wiele, stałych i pojawiających się i odchodzących. Leczenie krótko mówiąc nie przyniosło poprawy. Kilka mies temu przerwałam leczenie, zrobiłam mnóstwo badań włącznie z neurologiem, rezonansem i psychiatrą. Zrobiłam również PCR który po raz drugi wyszedł negatywnie (pierwsze moje badania 4 mies po rumieniu to był WB w obu klasach pozytywny, potem PCR po jakimś czasie - n...
    • Witam, czy ktoś z was miał takie lub podobne wyniki na Mycoplasma pneumoniae: IgG 1,98 (dodatni) IgA 0,01 (ujemny) IgM 0,13 (ujemny) i co o tym sądzić ??? Jakieś wnioski, sugestie itp., będę Wam wdzięczna.
    • witam, informacja z gatunku dobrych: wynik CD57 to u mnie 205, natomiast OB wyniosło 2 informacje złe: ALT 78 (norma do 50, w marcu 2010 miałem 34), AST 45 (norma do 50, w marcu było 30), bilirubina 2,52 (norma do 1, w marcu było 2,5), neurrofile 2,3 (norma 2,5-7,0), limfocyty 1,1 (norma 1,4-3,5). Reszta wyników w normie, samopoczucie przyzwoite, sporadyczne objawy bb się pojawiają (a może to koinfekcje? tego nie wie nikt...) W związku z powyższym mam do Was pytanie - jakie mieliście wy...
    • Rozpoczynam nowy wątek gdyż nie znalazłam na forum odpowiedzi na moje pytania. Czy jest, są na forum osoby które mają dzieci ze zdiagnozowaną boreliozą wrodzoną które mają dodatnie wyniki WB, panel czy inne. Czy są to dzieci u których podejrzewa się b.wrodzoną, gdyż mama miała przed poczęciem dziecka a wyniki są ujemne, a leczy się w ciemno -po objawach. Jest to dla mnie b.ważne, mój syn wb i panel ma ujemne, czekamy na wynik LTT, ale objway które ma nie dają mi spokoju. Proszę odezwijcie si...
    • Nie wiem, czy ktos z was rozgryzl ten nowy zwyczaj podawania punktacji przy wynikach WB. Bo mi sie wydaje, ze punktacja powstala na prosbe lekarzy poslugujacych sie testem ELISA w przypadku boreliozy. Zapewne byly skargi od lekarzy typu: „jak mam rozumiec ten nowy test - WB? W ELISIE to przynajmniej wiedzialem, ze jak numer spadal to pacjent zdrowial a terapia dziala” Wiec w odpowiedzi na te pytania ‘madre’ PZH wymyslilo punkty WB i teraz ‘madrzy̵...
    • Witam, latem urgryzł mnie kleszcz w łydkę, wyjęłam go natychmiast, po kilku minutach pojawił się rumień, który mnie piekł. Smarowałam go maścią, zginął po czterech dniach. Potem był spokój. Po trzech tygodniach pojawił się ponownie w tym samym miejscu. Od lekarza dostałam Unidox na 28 dni, rumień stopniowo blednął, po czym zginął. Wysłałam krew do Poznania na badania DNA, zleciłam cały panel na boreliozę. We wszystkich czterech wypadkach przyszedł wynik ujemny. Czy mogę sądzić,...
    • Odebrałem dzisiaj wynik Western Blota w klasie IgM-ujemny w klasie IgG-graniczny,reakcja tylko z antygenem p39 o co chodzi?
    • witam,mam duzo objawow zw.z borelioza-podejzenie neuroboreliozy(oczysiwscie zaliczylam lekarzy:neurolog,okulista,reumatolog,zakaznik,ginekolog-badania na chlamydie-wynik negatywny.mialam robiona punkcje-wynik ujemny,odebralam wyniki WB-ujemny,oraz LTT z krwi(Warszawa)-ujemny,ostatnio neurolog powiedzial ze jesli bym miala neuroborelioze to w rezonansie mozgu by byly juz zmiany-a nie ma!czy to prawda???dodam ze w punkcji tez mialam badane prazki olikloidalne(jakos tak)i wynik ujemny.czytam,szu...
    • leczę się od 3 lat. Od 2 lat nieprzerwanie abx m.in. tynidazol, tetracyclina, rifampycyna - czasem inne. Rok temu tj. w październiku 2010 r.miałem robione badanie CD57 i wynik CD3-CD57+ wynosił 205, we wrześniu 2011 r. wyniósł natomiast 117. Z tego co mi się wydaje - czekam na odpowiedź od lekarza - to wynik się chyba pogorszył. Pytanie dlaczego? Jak to u Was wygląda? Dodam, że western blot wyszedł ujemny, badania krwi alat, aspat, bilirubina są w normie. Mam kandydozę - jak każdy. Z objaw...
    • Witam...pozwolcie ze opisze moj przypadek mam nadzieje ze starczy wam samozaparcia i go przeczytacie do konca bylbym bardzo wdzieczny. Nie wiem juz co robic... Kilka lat temu zaczalem sie gorzej czuc, na poczatku byl to uciski w klatce i dusznosci chodzilem po lekarzach, lezalem w szpitalu, wyniki dobre, mialem wtedy ok 16 lat...dolegliwosci nasilaly sie i coraz dochodzily nowe. Dretwnienie konczyn, mrowienia, skoki cisnienia, bole stawow chodzilem od lekarza do lekarza a czulem sie coraz g...
    • Witam. Chciałbym prosić o interpretacje moich wyników. Jaki to wogóle jest test? Borelioza IgG WYNIK UJEMNY <2.0; jedn. RU/ml; Norma max <16.00 WYNIK WĄTPLIWY . WYNIK DODATNI . O badanie poprosiłem sam z objawami takimi jak przyśpieszone bicie serca, dreszcze, bóle głowy, drętwienie języka i metaliczny posmak, ból oczu czy jakieś zapalenie niewiem okulista niewiedział, skórcze mięśni np łydki czy mięśni twarzy, bóle mięśni a także czasami ból i suchość w gardle jak rano wstan...
    • witam, ile czekaliscie na wynik z Poznania?? 7 dni tak jak napisali - czy mają "poślizgi"?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się