kati_p 31.08.03, 22:59 Pewnie i tak im walną te hipermarkety... Parę łapóweczek... Ręka rękę... itp. Wydaje mi się to nieuchronne. Władze wytłumaczą to nowymi miejscami pracy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: AS Wieliczka. Przeciwko budowie hipermarketów IP: *.interserv.net.pl / 192.168.3.* 31.08.03, 23:07 Redaktorze troche jaśniej .Czyje są " pola Półchłopka " ? Jeżeli Miasta bez żadnych zobowiązań to czy nie może je rozsądnie zabudować ? Jeżeli prywatne (własność lub wieczysta dzierżawa )czy miasto może zabronić inwestycji zgodnej z planami ? Czy ma sznse unieważnić dzierżawe i za jaką cenę ? (patrz Gołaś v Forte ). Napisać jasno że sam protest (społecznego ,spółdzielczego,spółkowego ,czy innego komitetu ) niczego bezpośrednio nie załatwia. Pośrednio tak - w wyborach ale wtedy wracamy do poprzednich pytań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el matador Re: Wieliczka. Przeciwko budowie hipermarketów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.03, 01:42 to jest właśnie moralność galicyjskiej Pani Dulskiej, synowie tych co protestuja pracują w usa gdzie nie ma mowy o żadnym ograniczaniu budowy hipermaretów bo jest tam wolny rynek i wolna konkurencja,natomiast psychika komunistyczna wymieszana z galicyjskim zacofaniem i korupcją dają takie jak na załączonym obrazku sceny,masz sklep i zbankrutujesz to dobrze,wiedz,że żyjesz w kapitalizmie a nie siermięznym komunizmie i będziesz sie musiał przekwalifikować,ja chcę mieć niską cenę bo jestem konsumentem i nie mam zamiaru przpłacać w Twoim galicyjskim sklepiku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDWARD Re: Wieliczka. Przeciwko budowie hipermarketów IP: *.skane.se 01.09.03, 05:23 Rozwalic te drobne handelasy.Tych niby kupcow drobnych sklepikarzy , ktorzy tylko zawyzaja ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Wieliczka. Przeciwko budowie hipermarketów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.03, 07:35 Przewodniczącym komitetu protestacyjnego jest właściciel sklepiku, tuż obok przystanku 204 na osiedlu Kościuszki. Nic dziwnego, że protestuje, gdyż ma ceny ok. 1,5 razy wyższe niż w innych sklepach. Cóż..... każdy walczy o swoje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomeq Re: Wieliczka. Przeciwko budowie hipermarketów IP: *.chello.pl 01.09.03, 12:11 I dobrze niech zbudują coś fajnego a nie puste pola będą i nikt ich przez następne dziesięciolecia nie zabuduje a pozatym ja wole wielkie sklepy bo mam swobode wybotu no i ceny sa niższe jest wolny rynek to niech budują dlaczego ja mam przepłacać i utrzymywać tych "kupców" oni są strasznie biedni ale każdy ma 3 samochody w rodzinie a klientowi przterminowane towary upycha.Oni chcą doprowadzic do monopolu no bo jak nie będzie hipermarketów to trzeba u nich kupować a ja jako klient chce mieć wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobry Re: Wieliczka. Przeciwko budowie hipermarketów IP: 62.233.163.* 01.09.03, 12:57 Gość portalu: Tomeq napisał(a): > I dobrze niech zbudują coś fajnego a nie puste pola będą i nikt > ich przez następne dziesięciolecia nie zabuduje a pozatym ja > wole wielkie sklepy bo mam swobode wybotu no i ceny sa niższe > jest wolny rynek to niech budują dlaczego ja mam przepłacać i > utrzymywać tych "kupców" oni są strasznie biedni ale każdy ma 3 > samochody w rodzinie a klientowi przterminowane towary > upycha.Oni chcą doprowadzic do monopolu no bo jak nie będzie > hipermarketów to trzeba u nich kupować a ja jako klient chce > mieć wybór. Jasne, przynajmniej będzie gdzie pójść na "spacer" po niedzielnym obiadku i wydać 200 złotych na nikomu nieprzydatne badziewia "...bo są na PROMOCJI!!!". Setki i tysiące specjalistów od marketingu głowią się jak wyciągnąć kasę od ciężkich frajerów, którzy przychodzą "tylko pooglądać" a potem przy kasie zastanawiają się dlaczego ich paragon ma dwa metry i "...po co mi ten zestaw 264 narzędzi skoro nie potrafię wbić gwoździa?". Nie jestem zagorzałym przeciwnikiem hipermarketów ale pomysł budowy takiego molocha w sąsiedztwie niewielkiej Wieliczki rzeczywiście oznacza katastrofę dla małej przedsiębiorczości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Re: Wieliczka. Przeciwko budowie hipermarketów IP: 149.156.15.* 01.09.03, 14:01 W całej rozciągłości popieram opinię o budowie hipermarketów. A może Władze zapytają zwykłych szarych klientów, którzy robią zakupy. Pracuję w Krakowie i stamtąd codziennie "dźwigam" zakupy, a to dlatego, że w rejonie oś. Kościuszki są 3 sklepiki otwarte do 17- 18godz. w których ceny są bardzo wysokie, nieraz 100% wyższe niż w Krakowie, co przy codziennych zakupach daje to bardzo pokaźną kwotę. Panowie sklepikarze dyktują ceny, bo i tak wiedza, że nie ma konkurencji. Wybudowane Centrum Handlowe stworzyłoby bardzo zdrową konkurencję. Przecież nie muszą od razu zamykać swoich kiosków, mogą ceny dostosować do innych. Nie muszą zarabiać 50-100%. Wieliczka pod tym względem (zwłaszcza od strony Krakowa) jest zupełną pustynią handlową a nowych mieszkańców w tym rejonie stale przybywa. Mam nadzieję, że coś w tym zakresie się poprawi. Nie mówiąc już o zyskach dla Miasta. Aż wstyd, że pola te do tej pory stoją puste i nie pracują dla Miasta. Mam nadzieję, że mieszkańcy tego rejonu też mogliby mieć coś do powiedzenia a nie tylko jakieś dziwne komitety społeczne których nikt imiennie nie odważył się podpisać (kto je firmuje - vide : plakaty rozwieszone po drzewach i tablicach ogłoszeń - wciskają ludziom bzdury, najlepiej skryć się pod płaszczykiem komitetu społecznego, to teraz takie modne... ) Najprawdopodobniej właśnie własciciele małych kiosków, i jak widzę oni decydują i zasiadaja na posiedzeniach a reszta zwykłych mieszkańców nie ma nic do powiedzenia??? Pozwalam sobie nadmienić, że nie jest to tylko moja opinia ale wielu osób, które są w takiej samej sytuacji - pracują w Krakowie i zakupy też niestety robią w Krakowie, tylko dlaczego ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapitalista Przysłali kowala do dudy IP: *.zabierzow.sdi.tpnet.pl 02.09.03, 07:26 Nie będę podnosił,że blaszaki nad kopalnią tak nad kopalnią to będzie hit reklamowy nie dla motłochu czytaj manipulowanych do "bólu" klientów tych blaszaków,ale akcjonariuszy Reala,Tesco czy innego dziadostwa pokażcie mi w świecie gdzie wybudowano blaszak nad 1000 letnią kopalnią.Spytajcie naszego dr Dudę ile zostawia turysta pieniędzy w Wieliczce? spytajcie wielkiego /wzrostem/gospodarza gminy czy wie ,że w obrębie Plant jest ponad 500 knajp,pabuów,kawiarenek.Spytajcie burmistrza /niech go..../ jaką ofertę ma dla nas młodych po godz 17 w wieliczce.czuje ,że po raz kolejny manipulują nami ,a tak naprawdę znów chodzi o kasę ,bo skąd kowal czy inny dupek miałby zainwestować 60 mln od początku wszyscy wiedzieli,że to pseudo kapitalista,podejrzewam,iż naszym "krystalicznym"włodarzom obiecywał niezłą kasę.Moja sąsidka pisze ,że dzwiga zakupy z Krakowa ,a z Półchłopka jej napewno przywiozą do domu ,bo ją bardzo pokochają szanowna Pani do hita z Półchłopka jest 5 minut jazdy co to za różnica .mało tego jak pani tak kocha te zakupy w tych pralniach i manipulatorniach w Krakowie tuż obok nas ma Pani do dyspozycji jeszcze 38!!!!! hipermarketów /była pani z dzieckiem na Wawelu lub w kinie?/ja krzyczę chce zabudować tą kukurydzę na Półchłopku,ale nie blaszakami dajmy sobie i innym Centrum Wypoczynkowo-Rekraacyjne ,dajmy turystom możliwość wydania kasy ,zatrzymajmy ich u nas dłużej niż przechadzka trasą turystyczną kopalni .Nie dajmy się zwarjować kolejnym mirażem "wielkiego kapitału" to naprawdę sto razy gorsze żydy niż nasi drobni kupcy,którzy to słuszna uwaga z marżami przesadzają i jeśli dalej będą myśleć,że z jednego sklepiku będą żyć jak lordy z lat 90 to ich dni są policzone i to niezależnie czy 1000 letnia Wieliczka zostanie zabudowana blaszakami.Nie dajmy Dudzie i innym łapówy do ręki....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie lubie takich ś Re: Przysłali kowala do dudy IP: *.chello.pl 02.09.03, 18:29 co za niedorozwój to napisał pokaż mi gdzie jest 38 hipermarketów w Krakowie ????????? pewnie bedziesz do hipermarketów biedronki zaliczał.Nawet nie wiesz co to jest hipermarket a się będziesz wymądrzał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toja Re: Wieliczka. Przeciwko budowie hipermarketów IP: *.devs.futuro.pl 01.09.03, 20:44 Dołączam do głosów przeciwnych budowie kolejnego supersklepu!!! W którym kraju, prosze o przykład,tych ohydnych Geantów, Tesco, Hepernovych itd, itd jest tak dużo jak w Polsce? Sprzedają tam buble i przeterminowane produkty!!! Powtarzam veto dla nowych wielkich sklepów wokół Krakowa, a i przy okazji także wokół i innych miast w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Re: Wieliczka. Przeciwko budowie hipermarketów IP: *.interserv.net.pl / 192.168.3.* 01.09.03, 22:34 Gość portalu: Toja napisał(a): > Dołączam do głosów przeciwnych budowie kolejnego supersklepu!!! > W którym kraju, prosze o przykład,tych ohydnych Geantów, Tesco, W tym kraju pięknych budek handlowych zaprojektowanych przez znanych architektów > Hepernovych itd, itd jest tak dużo jak w Polsce? Sprzedają tam > buble i przeterminowane produkty!!!-które kupuje trzymam w domu i nigdy nie zgłaszam Sanepidowi ,PIH-owi,prokuraturze . A tak w ogóle to nie lubie dzialać tylko lubie sie żalić Powtarzam veto (najlepiej liberum ) dla nowych > wielkich sklepów wokół Krakowa, a i przy okazji także wokół i > innych miast w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Wieliczka. Przeciwko budowie hipermarketów IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 01.09.03, 22:59 Proponuję przeniść Tesco z Bieżanowa do Wieliczki - stawiam taki postulat. Wywalcie ten supermarket pod Wieliczkę, niech Wieliczka poczuje smak marketów , nawet niech postawią koło Zabytku kl 0 i zobaczymy jak będzie, może większe zyski będą niż z Kopalni. Zostawcie Wieliczkę w spokoju ! Drugiego takiego miasteczka nie znajdziecie ! Ani tego klimatu, ani takiego uroku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadgórnik HURRA wreszcie Hipermarket IP: *.zabierzow.sdi.tpnet.pl 02.09.03, 13:27 Józek trzymaj sie nie daj się tym drobnym dorobkiewiczą .Buduj Hipermarkety moja ,ale i twoja baba będzie miała bliżej do lady sklepowej .Pomyśl ile będziemy mieć więcej czasu na kampanię wyborczą i jak łatwo włożymy do pustych koszyków nasze ulotki jak dbamy o rozwój Wieliczki,ile to załatwiliśmy miesjsc pracy.Ja Ciebie popieram ,a jak ci wyjdzie to mamy w cholerę wolnych komór w kopalni ja wydam kolejne wzzit na hipermarkety to dopiero będą jaja .Podziemny HIPERMARKET ja mogę być doradcą przy jego budowie i prowadzeniu zapiszę w aktach działał w podziemiu -co ty Józek na to Odpowiedz Link Zgłoś