Gość: jaa IP: *.autocom.pl 21.03.08, 22:32 a dlaczego tego syfu nie zburza w koncu i nie postawia czegos ladniejszego ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gringo Re: Fort przy Kamiennej zamieni się w hotel IP: *.ghnet.pl 21.03.08, 23:07 Mają racje radni, najlepiej niech nikt nic nie robi, najlepiej zeby się rozleciał i zeby go rozgrabili.To jest patologia w naszym kraju, przez takie jeszcze PZPRowskie betony nigdy nie wyjdziemy z zascianka Europy.Sam nic nie zrobi tylko pierdzi na miejskim stołku za nasze pieniadze a innym nie pozwoli, ludzie w jakim ja kraju zyje!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
doktor_hiszpan Gringo? 22.03.08, 00:35 Kto Ciebie z tej Ameryki wypuścił, to ja nie wiem. Ale że nie wiesz o czym piszesz, to pewne. DH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gringo Re: Gringo? IP: *.ghnet.pl 22.03.08, 11:06 A co masz jakiś problem do mnie??? Ja chociaz mam własne zdanie na ten temat a ty tylko potrafileś sie przyczepić do mojego nicka. Gratuluje "inteligencji". Odpowiedz Link Zgłoś
doktor_hiszpan Do nicka 22.03.08, 20:14 ...Twojego się nie przyczepiłem, tylko zeń skorzystałem. Gdyby rozróznienie było nazbyt subtelne, to protestuj. To, że masz w tej sprawie własne zdanie nie powoduje jeszcze, że jest ono (to zdanie) oparte na rzeczywistości. Zatem , najłagodniej rzecz ujmując piszesz bzdury. Tego co napisałem nie traktuj osobiście, jeśli interesują Cię fakty, to może na priv, bo nasze swary nie wszystkich interesują. Oczywiście nie unoś się bez potrzeby, i użyj poczucia humoru. DH PS: nie wiem, co to znaczy "mieć problem do kogoś", nigdy nie zetknąłem się z taką konstrukcją gramatyczną. Być może wynika to z braku zainteresowania piłką nożną? Można prosić o pomoc? Przypuszczalnie miałbym "mieć problem" czegoś DOTYCZĄCY, lub problem Z CZYMŚ.Ale może się mylę - i dlatego proszę o pomoc autora (c: DH Gość portalu: gringo napisał(a): > A co masz jakiś problem do mnie??? Ja chociaz mam własne zdanie na > ten temat a ty tylko potrafileś sie przyczepić do mojego nicka. > Gratuluje "inteligencji". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gringo Re: Do nicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.08, 21:03 Po to jest forum zeby mieć mozliwosć wypowiedzi na rózny temat bo kazdy ma do tego konstytucyjne prawo, i zaden przemądrzały inteligencik nie będzie mi prawił morałow. A ze niewiesz co to znaczy "miec do kogoś problem' to wyjdz ze swojego kurnika, pobądz trochę między ludzmi i wtedy moze zrozumiesz( jesli juz nie jest za pózno) Odpowiedz Link Zgłoś
tomeyk Re: Fort przy Kamiennej zamieni się w hotel 21.03.08, 23:38 Z tego samego powodu, dla którego nie zburzą Wawelu. Forty są piękne, Kraków bez nich nie byłby taki sam. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor_hiszpan Ja Ci... 22.03.08, 00:33 ...k... zburzę! Pilnuj się, żeby Ciebie ktoś nie zburzył. Znakomity pomysł. Equus dał dobry przykład - i tak trzymać. Brawo Panie Janie. DH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m_q Nie tylko Equus, w Zielonkach Hotel Twierdza... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.08, 19:44 ... jest modelowym przykładem udanej adaptacji fortu na hotel bez nadbudówek i wypruwania środka buldożerem... Troglodyci - jak nie nocnik na Forcie św. Benedykta to nadbudówka na Lunecie Warszawskiej. Kompleks małego mają, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
doktor_hiszpan Jak się to mówi w tych kręgach 26.03.08, 01:52 ...pompują se kubature. Właściciel Equusa robi zdaje się Pękowice "na blaszkę". Ma facet i doradców i rozum. Prywatnie marzy mi się mieszkaniówka w forcie Swoszowice, ale taka dla amatorów, jak lofty - wchodzisz bracie z kasą, ale respektujesz wszystkie ograniczenia. Po obejrzeniu pancernego w Węgrzcach uwierzyłem , że wszystko jest możliwe. A jaki szyk później...? No i istotne utrudnienie dla złodziei (x: btw - wyszukałem ostatnio, że Niemiaszki wysadzili (dla surowców) masę kopuł pancernych w wielu fortach. Źródła piszą o kopułach 12-tonowych. Winnica? DH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gh Fort przy Kamiennej zamieni się w hotel IP: *.chello.pl 22.03.08, 00:49 > a dlaczego tego syfu nie zburza w koncu i nie postawia czegos > ladniejszego ??? Bo zgodnie z dzisiejszymi standardami "coś ładniejsze" to hala M1 stylizowana na Sukiennice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? A może by Pan Autor pobawił się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.08, 07:19 w dziennikarza śledczego... i opisał nam losy tegoż fortu po 1989 roku... jak go przejmowano, co obiecywali kolejni "ocalaczezabytku".... może by i awans do stolycy wypisał ??? Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Fort przy Kamiennej zamieni się w hotel 22.03.08, 08:33 Nadbudowa redity (a nie "reduty", na bogów!) jest oczywiście nie do przyjęcia - Luneta Warszawska (bo tak się ów fort nazywa; i nie ma to nic wspólnego z astronomią ;-) jest jednym z ostatnich na świecie fortów reditowych zachowanych w tak kompletnym kształcie. A co do reszty, to tylko przyklasnąć; wreszcie ktoś się na poważnie bierze za rewitalizację zabytków... Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
doktor_hiszpan Jak to pisał Kisiel... 22.03.08, 09:53 "...uwaga Pani Korekto..." (c: Pewnie wszechmądry Word znów coś poprawił. Tak jak Wiślną poprawia na Wiślaną DH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gringo Re: Jak to pisał Kisiel... IP: *.ghnet.pl 22.03.08, 11:10 Widze po pozostałych twoich wypowiedziach ze mialem rację do do twojej "inteligencji" . krytykujesz innych a zero wypowiedzi z tematu od ciebie, taki k... internetowy cwaniaczek, chyba ze sam tych postów nie piszesz, moze ci tatuś dyktuje albo "przyjaciel". Odpowiedz Link Zgłoś
doktor_hiszpan Chłopczyku? 22.03.08, 20:18 Zaloguj się, albo spadaj. Tu nie z każdym się rozmawia. DH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gringo Re: Chłopczyku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.08, 21:09 Oo,kolega się oburzył! Czyzbym trafił w czuły punkt, ciekawe z czym?? Z tatusiem czy "przyjacielem"? Chyba to drugie :-).A "spadaj" to sobie mozesz własnie pisać do swojego "przyjaciela". I na tym koncze bo reprezentujesz trochę za niski poziom do konwersacji ze mną. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor_hiszpan Chłopczyyyyku... 22.03.08, 22:01 Czy sądzisz,że ktoś traktuje rzeczowo Twoje wysmażone półanalfabetyzmy? Palnij się w czółko. Oczywiście "spadaj" mogę pisać także do Ciebie - chłopczyku. Najlepszy dowód, że właśnie to robię. Spadaj. Teraz OCZYWIŚCIE, jak każdy chłopczyk, prędko mi odpiszesz. Albowiem tak mi się podoba. Kierowanie wolą chłopczyków to świetna zabawa. Jak szachy - mniej/więcej. No już... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piokuk Fort przy Kamiennej zamieni się w hotel IP: *.tktelekom.pl 22.03.08, 09:44 Chodzę tam trzepać dywany :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n moje guziki IP: *.chello.pl 24.03.08, 09:11 Ale tam jest dobra hurtownia materiałów do szycia? czy jest jeszcze w Krakowie inne takie miejsce?;(( Odpowiedz Link Zgłoś