Dodaj do ulubionych

Znany właściciel galerii aresztowany

• Gość: Gość Aresztu ciąg dalszy. IP: *.93.classcom.pl 08.05.08, 21:21
      Sąd przedłużył areszt o kolejne trzy miesiące,
      "Filantrop" troche odpocznie od "ciężkiej" pracy.
      • Gość: waldi Re: Aresztu ciąg dalszy. IP: *.autocom.pl 09.05.08, 22:48
        powaznie? a skad to wiesz o tym panu jeszcze gdzies pisza?
    • Gość: Gość Aresztu ciąg dalszy. IP: *.93.classcom.pl 10.05.08, 18:04
      ... a dlaczego pan prezes Zbigniew T. trzymał w tajemnicy przed
      pracownikami, że szara eminencja fundacji dyrektor Krzysztof Chl..da
      siedzi w więzieniu? Ciekawe za co?
      Jakiś tydzień temu wyszedł i "zarządza" fundacją "Tu...ja".
      CDN...
      • Gość: waldi Re: Aresztu ciąg dalszy. IP: *.autocom.pl 10.05.08, 22:41
        a niby dlaczego ma sie spowiadac? to jego fundacja. a ze zarzadza nia
        teraz pan, ktory dopiero co mial kartki w oczach to juz tylko
        swiadectow co to za EKIPA
        trza ratowac co sie da, dlugo przeciez filantrop nie posiedzi...
        • Gość: waldi Re: Aresztu ciąg dalszy. IP: *.autocom.pl 10.05.08, 22:44
          oczywiscie chodzilo mi o KRATKI w oczach
    • Gość: be Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.autocom.pl 14.05.08, 17:09
      podobno w prokuraturze dotarli do wiekszych przekretow filantropa,
      areszt przedluzyli ciekawe czy wreszcie ktos ze 'swity' zostal
      przesluchany
    • Gość: były pracownik Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.chello.pl 19.05.08, 20:16
      Wreszcie! za te przekręty milionowe i poniewieranie pracowników
    • Gość: Były pracownik Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.93.classcom.pl 19.05.08, 21:55
      oj tak sponiewierać to On potrafił, ale zresztą jeden z dyrektorów był nie
      lepszy, strasznie darł morde i ubliżał ludziom
    • Gość: były pracownik Krzysztof Ch.... akoholik non stop na odwyku! IP: *.chello.pl 20.05.08, 13:28
      Ten człowiek też jest "dobry" nim też powinni się zająć i dziada
      zamknąć ###
      • Gość: waldi Re: Krzysztof Ch.... akoholik non stop na odwyku! IP: *.autocom.pl 21.05.08, 22:46
        przeciez dopiero co wylazl z pudla, to ploty?
        • Gość: gość Re: Krzysztof Ch.... akoholik non stop na odwyku! IP: *.93.classcom.pl 22.05.08, 17:22
          nie to nie ploty, ale powinien tam wrócić, za przekręty z prezesem
    • Gość: były co z resztą ? IP: *.chello.pl 22.05.08, 11:51
      A co z resztą Panów z biura dobrze zarabiających na nieruchomościach
      i innych przekrętach ?
      • Gość: gość Re: co z resztą ? IP: *.93.classcom.pl 22.05.08, 16:46
        a kto tam zarabiał na nieruchomościach poza prezesem?
        • Gość: waldi Re: co z resztą ? IP: *.autocom.pl 22.05.08, 22:03
          cala fundacja to przykrywka do zdobywania nieruchomosci w najlepszych
          lokalizacjach krakowa, oczywiscie trzeba bylo przymykac oko na ten
          proceder o ktorym wie cale miasto, ktos przymykal-kto? zgadujzgadula
    • Gość: gość Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.93.classcom.pl 24.05.08, 17:22
      strasznie dużo zagadek, ciekawe czy wszystkie zostaną wyjaśnione?
      Podobno dyr. Czesław B. odchodzi z fundacji
    • Gość: ja Re:maczali palce wszyscy w te przekręty IP: *.chello.pl 24.05.08, 22:24
      Maczali palce wszyscy tylko mydlili oczy czym innym.
      Z.T,K.CH,P.P,P.M,MAJ,TAJ i inni których można by wymieniać.
      MAJ się doczeka tylko jeszcze troszkę czasu.
      pozdrawiam wszystkich pokrzywdzonych przez złodziejską mafię
      alkoholików i cwaniaków.
      • Gość: gość Re:maczali palce wszyscy w te przekręty IP: *.93.classcom.pl 25.05.08, 10:35
        zapomniałeś o paniach, które były bardziej wprowadzone w sprawy ZT, chociażby
        OAM, OD, AK, MJ, AM....
        • Gość: waldi sa jakies newsy w sprawie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.08, 18:48
          siedzi nie siedzi?
          galeria jest? nie ma?
          jaki los fundacji i jej planow?
          • Gość: Gość Re: sa jakies newsy w sprawie? IP: 195.150.61.* 20.06.08, 20:37
            Ciekawe co z zakupem nieruchomości przy ul. Krowoderskiej? 'Zbyś' siedzi, a
            termin upływa, odda 1,000,000 zł z hakiem za free czy zastąpi go któraś z pań?
            • Gość: olo Re: sa jakies newsy w sprawie? IP: *.zax.pl 09.07.08, 00:22
              Dużo wiesz Kolego...
            • Gość: wladek Re: sa jakies newsy w sprawie? IP: *.citynet.pl 09.07.08, 02:13
              oczywiscie ze zastapi, jest niejedna jedna... co wszystko zrobi dla
              niego i jego kasy ale jedna napewno
              • Gość: yol Re: sa jakies newsy w sprawie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.08, 11:45
                wlasnie czy cos wiadomo bo termin 3 miesiecznego aresztu teraz chyba
                na dniach uplywa....
                • Gość: lililka Re: sa jakies newsy w sprawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.08, 12:52
                  No upływa... ale mam nadzieje ze koleś posiedzi. Mam już dość
                  chodzenia tam, oglądania tej marnej garstki pracowników i pytania
                  kiedy otrzymam swoje pieniądze. Niedawno powiedzieli mi że jak
                  prezes wyjdzie to bedzie się rozliczał z tymi osobami, bo narazie to
                  oni muszą opłacać tych którzy zostali.
                  Chciałabym coś z tym zrobić ale najzwyczajniej w świecie nie mam
                  siły przebicia, pozatym nie miałam umowy. Może gdybyśmy zrobili
                  jakiś szturm grupowy na fundację... ale i to nie wiem czy by pomogło.
                  A dla zainteresowanych, to galeria funkcjonuje, fundacja niby też,
                  nawet jakieś szkolenia organizowali. A skąd na to pieniądze??
                  Dostali dotację! Dziwi! Mnie akurat nie. Zbysio wyjdzie i wszystko
                  wróci do normy a ludzie zostali poprostu oszukani na dużą sumę
                  pieniędzy, bo trochę napewno się uzbiera.
                  Szczęście w nieszczęściu mam pracę i jestem zadowolona. Natomiast
                  pozostaje ogromna złość, bo może się okazać że pracowałam
                  charytatywnie.;/
                  Pozdrawiam wszystkich!
                  • Gość: waldi Re: sa jakies newsy w sprawie? IP: *.citynet.pl 09.08.08, 15:23
                    zgadzam sie w 100% koles siedzi w WIEZIENIU, a galeria w srodku
                    Rynku w europejskim miescie, bedaca w zasobach miasta tegoz,
                    normalnie sobie jest i tylko czeka aby jej FILANTROP wreszcie
                    wyszedl i nadal krecil swoje pseudosztuczki...
                    Czy to do pomyslenia gdzie indaziej?
                    Dopoki urzeduje i wlada nasz M nikomu z ekipy wlos z glowy
                    ostatnio taksiarz klal, ze za te wszystkie numery i kosmosy drogowe
                    juz dawno powinni miec prokuratora, a M w szczegolnosci i co?
                    I na koniec stwierdzil ze madrzy mieszkancy na III kad go wybiora.
                    A Zbych posiedzi, wyjdzie i zycie toczy sie....
                    Swoja droga czy areszt emu przeszkadza?
                    Siedzi w Tarnowie, mamusia paczki nosi, swieza cebulka do zakaszania
                    na biezoaco, a i schudnie sie ttroszke, alski po wyjsciu balamucis
                    bedzie latwiej
                    A jak jego ksiezniczka OLUNIA? Komu innemu miauczy?
                    Smutno, brudno, gorzko, nie ma co...
    • Gość: ggg Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.chello.pl 07.08.08, 22:07
      oszust i złodziej ,a pieniądze zobaczycie jak świnia niebo !!!!!
      • Gość: dzon Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.08, 19:31
        ja sie zastanawiam dlaczego ci ludzie tam jeszcze siedza i czemu wy
        pracownicy nie walcyzcie o swoje pieniadze przeciez sa inspekcja
        pracy itp
    • Gość: lililka Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 22:28
      Areszt dla Zbycha przedłużony został o kolejne 3 miesiące. Znowu będzie na
      garnuszku podatników...
      Ktoś musi mieć gorzej żeby lepiej mógł mieć ktoś....;)
      A tak do poprzedniego komentarza to ja powiem czemu ludzie tam siedza. Bo wiedzą
      dużo o Zbysiu i dostają pieniądze za to żeby nic nie mówić. (myśle że nie są to
      kwoty jakie dostaje szary pracownik). Tak sobie to tłumaczę bo nic innego w tym
      momencie nie przychodzi mi do głowy. A jeśli chodzi o nasze niewypłacone
      pieniądze to jest walka z wiatrakami... Może gdyby nas zebrało się więcej...Ja
      już próbowałąm, natmiast osoba która przynosi pieniądze na wypłaty jest w
      fundacji ok 10 min i szybko się ulatnia. Dlatego nikt nie jest w stanie jej
      dorwać bo na telefony nie odpowiada. Możę się domyślicie kto to jest A.M.
      • Gość: malczewski Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.citynet.pl 22.08.08, 00:34
        nie domyslamy sie kto to AM? Ona, on?
        ludzie kochani coscie sie nacieli
        moim zdaniem zatrudniac adwokatow, pisac pozwy
        jak nie teraz to kiedy ?
        jak wszystko ucichnie?
        czy tzw pani olga tam jeszcze jest to dopiero szyszka byla tam podobno
    • Gość: aa Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.chello.pl 14.08.08, 08:37
      Dobrze,dobrze ale dużo pracowników było na czarno z nadzieją...
      • Gość: byla pracownica Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.08, 18:06
        ja tez nie dostalam ostatniej wyplaty i rowniez nie mialam umowy o prace :(
    • Gość: dzon Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.08, 12:38
      wiec moze warto sie skryzknac i dopoasc zbycha zanim sie ulotni
      chyba ze wolicie zowstawic mu ciezkow koncu zarobiona kase - jakby
      nie bylo okupiana chyba zdrowiem bo mobbing w fundacji byl przedni
      z drugiejs trony ciesze sie ze przyszla kryska na zbycha i go nei
      wypuszczaj chyba zbchu faktycnzie sie komus waznemu narazil
      ciekawe kiedy sie cos ruszy w zrpawie JM on chyba tez ma duzo na
      sumeiniu
    • Gość: lililka23 Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 20:38
      Moze faktycznie zmówimy się i będziemy okupować fundację;)
      Kontaktujecie się ze mną na maila repti@o2.pl. Tam wpiszcie jakiś
      kontakt do siebie.
      • Gość: dzon Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.08, 10:26
        jakies efekty naciskow na ft o kase?
        • Gość: lililka Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 14:28
          narazie zadnych nacisków bo jest nas only 4 osoby, wiec jak tu
          naciskać...
          jakies pomysły??
          • Gość: malczewski Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.citynet.pl 17.09.08, 00:26
            a co to 4 osoby to zle????
            zlozcie zazalenie do sadu pracy i niech rusza machina
            konsekwencja konieczna
            i pania dyrektor olge mar tez w to wreszcie wlaczcie
            • Gość: dzon Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.08, 11:01
              a czy ktos daje sobie sprawe ze prezesunio mial druga fundacje?
              otwarta calkiem nie dawno w partnerstwie z jakims zachlannym klecha
              www.krs-online.com.pl/fundacja-im-josephine-gebert-krs-284662.html
              intereseujace cyzz nie?
    • Gość: gość Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: 195.150.61.* 18.10.08, 17:44
      Ciekawe, bardzo ciekawe,
      zobaczymy ile z tego co robił ujrzy światło dzienne...
      • Gość: gość Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.08, 16:40
        Z dniem 01.11 działalność Fundacji i oczywiście Galerii zostanie zawieszona a sam Pan Turlej z wakacji tak prędko nie wróci! Niestety osoby (także i ja) które nie otrzymały zaległego wynagrodzenia na 99,9% muszą pożegnać się z myślą o tym że kiedykolwiek zobaczą pieniądze.
        • Gość: jola Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 15:48
          a ni wydaje wam sie ze nalezaloby zlozyc pozew do sadu pracy i
          satrac sie wydebic zalegle wynagrodzenia? nie rozumeim czemu nic nei
          robicie w tym kierunku tylko siedzicie marazmicznie?
          • Gość: były pracownik Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.08, 20:40
            Przepraszam bardzo ale jak sobie Pani wyobraża złożenie pozwu do sądu jeżeli 90%
            pracowników Fundacji posiadało fikcyjne umowy (umowa wolontariatu) na podstawie
            których nie możemy domaga się żadnych roszczeń!!? Także wypraszam sobie
            wypisywanie pod adresem byłych pracowników, że siedzimy marazmicznie! Buhahaha
            rozbawiła mnie nie jaka Pani Jola;)
            • Gość: tyż gość Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.08, 18:50
              no to dlaczego godzili się na podpisywanie fikcyjnych (fałszywych) umów? Chyba nikt ich nie zmuszał do tego torturami. Jeżeli ktoś mnie na samym początku próbuje oszukać to chyba jednak powinno dać to trochę do myślenia. Zupełnie nie rozumiem, czego "zatrudnieni" na taką umowę oczekiwali, bo chyba nie uczciwego potraktowania :)
            • Gość: jola Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.08, 10:31
              zawsze mozna zlozyc doniesienie o oszustwa ze byly obiecywane umowy
              o prace a dawano um o wolontariat i ze placil z kamizelki moze i
              zaplaci se podatek ale faceta to dobije a jakies pieniadze sie
              odzyska czyz nie? lepiej sie zgadzac n wszystko i siedziec jak mysz
              pod miotla pana turleja co panie byly pracownik?
              • Gość: łubu dubu Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.08, 21:34
                obawiam się, że to nie takie proste. Inna sytuacja miałaby miejsce gdyby po prostu pracowali bez żadnej umowy - wtedy można mówić, że obiecał i oszukał itd. A jeżeli świadomie (bo chyba przynajmniej czytać potrafią) podpisali umowę o "wolontariat" i brali kasę "z kieszeni" to trochę umoczyli (w sumie to są współwinnymi oszustwa a to już nie tylko kwestia zaległego podatku + odsetki). Może lepiej poradzić się jakiegoś prawnika, bo jak widzę to turlej doprowadził do perfekcji wrodzoną sztukę oszukiwania.
    • Gość: gość z Torunia Olga Marcinkiewicz została szefem ESK w Toruniu. IP: *.adsl.inetia.pl 04.11.08, 10:15
      miasta.gazeta.pl/torun/1,35576,5877733,Marcinkiewicz_dyrektorem_biura_ESK_w_Toruniu.html
      Czy to ta sama osoba, która przewija się w Waszych postach?
    • Gość: była pracownica Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.08, 14:44
      Tak niestety ta sama..;) Gratulacje Pani Olgo!;)
      • Gość: plusk Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.citynet.pl 14.11.08, 01:05
        niewiarygodne
        sprawiedliwosci nie ma
        jak ona moze patrzec w lustro????????
        ja rozumiem, oszalec dla milosci ale zeby od razu upokarzac ludzi i brac CZYNNY
        udzial w machlojkach Zbigniewa T?
        gratulacje dla Torunia, zobaczycie juz wkrotce co potrafi olga m, a jak przy
        okazji dowiecie sie, ze jest kochanka kogos tam z wysokich polek nie zdziwcie sie
        • Gość: dzon Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.08, 11:38
          niektorzy spadaja na cztery lapy, ale z ta kochanka to chyba
          przesadziliscie, w koncu z zbt to byla wielka milosc....
          • Gość: pilo Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.citynet.pl 18.11.08, 16:00
            milosc?
            takich olg mial kilka w zaleznosci od tego jaka sprawe i gdzie trza
            bylo zalatwic
            a pamietacie starzy pracownicy szalowa pania ksiegowa w afro rodem z
            76 ?
            tez sie kochali...
            a ona dzis w krk US kocha juz innego
            • Gość: dzon Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 14:14
              to co zbt jak fidel ma w kazdym stanie inne dziecko?
              • Gość: fundusz Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.citynet.pl 20.11.08, 19:53
                no jak sie zapomni to jest i dziecko
    • Gość: fundusz NOWE FAKTY IP: *.citynet.pl 02.12.08, 14:17
      wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Prezes-znanej-fundacji-wyludzal-dotacje,wid,10627590,wiadomosc.html?ticaid=1711f&_ticrsn=5
    • Gość: korektor Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.centertel.pl 25.12.08, 23:32
      wiem na 100% jako pracowniczka ksiegowosci ze p.Turlej wyplacal
      pensje jak zegarek zawsze 10tego kazdego miesiaca. Wiem tez ze
      zostawil duza ilosc pieniedzy na pensje i polecil zabezpieczyc
      wiecej bylo to na prawde bardzo duzo i wystarczlo na kilka
      miesiecy. Te pieniadze byly do dyspozycji adwokata, Bialczynskiego
      i jeszcze kogos chyba Moryca. Czesc ludzi dostala ale to nie wina
      p.Turleja ze ktos nie dostal bo on przekazal wyrazne instrukcje by
      przede wszystkim wyplacic pracowniom. Kto ukradl lub nie zrobil
      tego przydaloby sie zbadac bo wiem na pewno jakie byly wytyczne bo
      sama iczylam pieniadze i widzialam co napisal z wykrzknikami:
      najpierw zaplacic pracownikom. Na swieta warto dac siawdectwo
      prawdzie bo duzo ludzi na niego pluje i nieslusznie bo przeciez on
      to z wlasnej kieszeni wszsystko placil i dlugie lata a tak wielu
      osobom pomogl ze jest niesprawiedliwe wypisywac takie rzeczy. To
      skomplikowany ale przede wszystkim wspanialy i uczciwy czlowiek.
      Wiem to z wlasnej praktyki i mam nadzieje ze ktos mnie poprze na tym
      okropnym forum. Robicie krzywde czlowiekowi, ktoremu nikt nie
      dorasta do piet. Ktory zycie poswiecil sprawie, a wy upominacie sie
      o swoje 30 srebrnikow. Moze mocne słowa, ale prawdziwe. Wobec Boga
      i ludzi. Wiadomo że nie poszedł tam za ADZ itp - tylko był
      niewygodny. Dopiero teraz zobaczyłam to straszne forum. Czekam na
      uczciwych pod: korektor@windowslive.com
      • Gość: grafikdp Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.centertel.pl 25.12.08, 23:50
        no no odważnie. Ale podpisuję
        10000000000000000000000000000000000000000% Dokąd k...........wa w
        tym kraju PSY BĘDĄ SZCZEKAĆ NA PANA BOGA JEŻELI TAKI AKURATNIE NA TĄ
        ZIEMIĘ ZSZEDŁ. Zawdzięczam Turlejowi wiele i chetnie umówię się by
        przy..........dolić. Nawet jakbym miał dostać to oddam za sprawę.
        Gnoje możecie już robić w pory. Ja nadchodzę !!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Gość Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.61.classcom.pl 02.05.09, 15:36
          Nie strasz, od tego są duchy,
          a sądząc po Twoim stylu pisania i treści wydajesz się lekko ..., ale o tym to
          może niech wypowiedzą się biegli z zakresu psychiatrii;>
      • Gość: fundusz Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.citynet.pl 26.12.08, 21:43
        pani korektor, reprezentuje pani jedna strone medalu, ja inna, pracowalam w
        fundacji ponad rok, moze sie minelysmy, a moze to pani mija sie z prawda lub
        poprostu doswiadczyla cudu...
        NIGDY nie dostalam pensji 10-go, zawsze byly abstrakcyjne warunki i wedrowanie
        po pietrach w ich poszukiwaniu...
        pracowalam uczciwie, nie chcialam niczego nazdwyczajnego oprocz tego, na co sie
        umowilismy

to, natomiast w jaki sposoob ten wspanialy niby czlowiek oszukiwal
        wykorzystywal, ponizal, i lekcewazyl ludzmi takze jest mi dane pamietac

pani, bedac w ksiegowosci mogla o tym nie wiedziec....pani szczescie,
        plakac przez szefa to nic milego...

rzecz nie w 30 srebrnikach
        rzecz w prawdzie!
        to nie pani ani ja jest w wiezieniu
        ..........
        tylko wlasnie ten uczciwy, wspanialy acz, jak pani wspomina, nie wiadomo co
        majac na mysli, skomplikowany czlowiek
        TO SA FAKTY
        • Gość: korektor Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.centertel.pl 27.12.08, 20:06
          moje lata pracy to 2005 - 2008 i bedzie latwo mnie rozpoznac jak
          ktos bardzo chce ale nie boje sie tego. Pisze Pani nieprawde - szef
          nikogo nie ponizal i nie wykorzystywal i bylo bardzo naprawde bardzo
          trudno go namowic by kogos zwolnił. Wytrzymywał do absolutnego konca
          i Bialczynski reszta go namawiali by się pozbyl a on jeszcze
          próbował i dawał szansę. Pracownicy go równo oszukiwali -to nie
          tylko Gadu non stop ale po prostu robili na 10% co powinni - faktem
          jest ze byli tacy, kilku, którzy pracowalali ale też śmiechy-chichy
          tak było.

Skoro tak bylo zle to dlaczego "wytrzymałaś" rok. I ciekawe, co to
          była za uczciwa praca, bo jedyną taką dobrze wykonywały w moim
          okresie może 4 osoby i te dostawały pensję jak zegarek - podobnie i
          na pewno jak cała reszta. Po prostu kłamiesz - chyba że był to inny
          okres. Ale chętnie się spotkam i usłyszę jak cię szef poniżał i
          traktował i jaki był okropny itp. Może jestem nieświadoma ale w tej
          pracy siedziałam i wszyscy, których spotkałam byli Turlejem
          zachwyceni, jego taktem i łagodnością i tym że się tak bardzo ludzmi
          przejmował, chociaż nie zaslugiwali - wiem to bo na to patrzłam
          długie godziny.

A co do sprawiedliwości i tego że jest w Areszcie to chyba jesteś
          bardzo naiwna sądząc że ten sam goły fakt da Ci odpowiedz jakim jest
          Turlej człowiekiem i czy jest winny. Chyba czytasz gazety i tv i
          wiesz co prawo wyrabia obecnie. To tak jakbyś mierzyła świat tym co
          powie aki czy inny polityk w tv. Dlatego myślę, że nie potrafisz
          patrzeć obiektywnie, masz jakiś uraz zyciowy i nie mówisz prawdy o
          Turleju. To ja !! wiem jak bylo ale Ty sobie odpowiedz po co
          szerzysz taką opinię o nim. Sobie nie pomożesz na pewno.

Jeżeli Cię zle traktował to dlaczego tam tkwiłaś jedną godzinę
          dlużej. Widocznie Ci się bezpiecznie i dobrze tkwiło bo była to miła
          możliwość dostania pieniędzy za niepracę czyli oszustwo. I to nie
          Ciebie oszukano, tylko Ty jego, bo byś odeszła, jakbyś byla uczciwa.
          • Gość: fundusz Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.citynet.pl 28.12.08, 00:40
            nie zarzucaj mi klamstw bo spotkamy sie w sadzie, po tym, jak podalas mejla
            trudno nie bedzie
            nie wiem, skad, jako ksiegowa mozesz miec wiedze o pracy pracownikow, m.innymi o
            gg :):):) o zgrozo
            obie wiemy, ze wasze zajecie ograniczalo sie do kantow lub ich krycia ew.
            wysiadywania od-do
            jesli mowisz ze wyplaty byly 10-go KLAMIESZ

zakoncz te 'wypociny' kimkolwiek jestes bo osmieszasz sie okrutnie
            twoj ulubiony siedzi w wiezieniu za malwersacje finansowe
            a ty wierz w co chcesz

jak ci Turleja zal wykaz sie i rob mu np. paczki czy co tam sobie chcesz i lubisz
            gwoli scislosci, ktorej okrutnie ci brak FAKT KOLEJNY: jestes jedyna na 103 posty
            cala reszta to reszta POKRZYWDZONA
            znasz znaczenie tego slowa?

• Gość: gynni Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: 62.121.135.* 15.01.09, 23:18
              ciekawe bardzo co piszesz korektorko
              ja tez pracowalam w ft i widzialm co innego ponizanie ludzi, nie
              dawanie umow oszutwa na umowach jak juz ktos dostal ubezpiecznaie
              pracownikow na najnizsza stawke na pol etattu podczas gdy pracownicy
              wysiadywali nadgodziny co ty sobie msylisz jak smiesz tak do nas
              pisac ostro musialas dostawac w lape za branie udzialu w jego
              machlojach i przekretach skoro takie rzecyz wypisujesz lagodni i
              uczicwy czlowiek hahahhaha raczej neizruwnowazony psychicznie
              alkoholik
    • Gość: gość Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: 194.42.110.* 22.01.09, 11:19
      A CZY WY WIECIE, ŻE PAN T. WYSZEDŁ NA WOLNOŚĆ 22 GRUDNIA I ZATRUDNIA
      PRACOWNIKÓW NA LEPSZYCH WARUNKACH ? :)
      • Gość: oooo Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 14:57
        przeciez go skazali na 1,5 roku jak to wyszedl?
      • Gość: hehe Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 20:17
        noooo to tłumaczy wpis "korektora" z 25 grudnia he he :)
        • Gość: fundusz Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.citynet.pl 04.02.09, 02:31
          a skad takie wiesci? ja tez wiem, ze nadal siedzi w tarnowie, blisko mamy
          a gdzie zatrudnia?
          co z fundacja? dziala?
          i nade wszystko co z tym galeryjnym przybytkiem w sercu miasta na ul.
          jana?????????????????????
          • Gość: pio Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.citynet.pl 04.02.09, 02:35
            bazy.ngo.pl/search/info.asp?id=38006
    • Gość: anykorektor Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.09, 13:00
      "Dopiero teraz zobaczyłam to straszne forum." Powinno być "zobaczyłem" - panie
      ZT. Życzymy szybkiego powrotu tam gdzie pan był i jest pana miejsce.
      • Gość: gosciowa Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.citynet.pl 05.02.09, 13:25
        drogi korektorze, nie wierze, ze jestes ZT bo on jest, mimo wszystkich wad osoba
        inteligentna
        ty jestes pewnie jakas szalona zakochana nieprzytomnie w nim srednio urodziwa
        imigrantka
        nie wierze bowiem w to, ze pojawi sie chocby JEDNA osoba, ktora pod nazwiskiem
        powie, ze ZT w calej rozciaglosci jest osoba uczciwa czy pozytywna
        takich osob NIE MA
        • Gość: hammer Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.citynet.pl 04.03.09, 13:31
          olga marcinkiewicz przyboczna aresztanta w wikipedii!
    • Gość: ciekawy Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: 62.121.135.* 14.03.09, 18:23
      ciekawi mnie kiedy pan tur wroci do pierdla? i dlaczego panstwo
      polskie teo degenrata wypuscilo na wolnosc?mial odsiedziec 1,5 roku
      zwrocic kase i zaplacic zenujaco niska kare 16 tys zlotych dlaczego
      on przebywa na wolnosci czy nie byo to czasem ustawione wszytko jego
      koledzy my pomogli ????
      • Gość: waldi Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.citynet.pl 24.03.09, 01:05
        jasne jak slonce
        dawno wszystko ukryte
    • Gość: Gość Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.61.classcom.pl 02.05.09, 15:10
      korektorka napisała: "wiem na 100% jako pracowniczka ksiegowosci ze p.Turlej
      wyplacal pensje jak zegarek zawsze 10tego kazdego miesiaca. Wiem tez ze zostawil
      duza ilosc pieniedzy na pensje i polecil zabezpieczyc wiecej bylo to na prawde
      bardzo duzo i wystarczlo na kilka miesiecy. Te pieniadze byly do dyspozycji
      adwokata, Bialczynskiego i jeszcze kogos chyba Moryca. Czesc ludzi dostala ale
      to nie wina p.Turleja ze ktos nie dostal bo on przekazal wyrazne instrukcje by
      przede wszystkim wyplacic pracowniom."

kimkolwiek jesteś nie ośmieszaj się i nie denerwuj ludzi, akurat ludźmi to on
      się najmniej przejmował, a pieniądze nie były do dyspozycji nikogo z w/w
      wymienionych, ponieważ osobą upoważnioną do wydawania pieniędzy była kobieta, a
      pieniądze były przeznaczone dla adwokata!!!
    • Gość: Gość Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.61.classcom.pl 02.05.09, 15:53
      Drodzy Korektorko i grafikdp oraz inni obrońcy prezesa Zbigniewa T., skoro był
      dla Was taki dobry i tyle dla Was zrobił, to macie teraz okazję aby mu się
      zrewanżować.
      Oddajcie za niego pieniądze tym którzy jeszcze nie dostali wypłaty, a nie
      piszcie peanów na jego cześć.

Wielu z byłych pracowników na pewno się na to zgodzi, a tak na marginesie: chyba
      jest pomyłka w wysokości wyroku dla "Pana" prezesa. Tam jest 1,5 roku, a mnie
      się wydaje, że przecinek jest nie w tym miejscu co trzeba, bo powinno być 15 lat.
      • Gość: ciekawy again Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: 62.121.135.* 06.08.09, 19:55
        czy cos wogole sie dzieje w sprawie pana wspanialego prezesa
        przeciez on jest na wolnosci dalej prowadzi ta swoja szemrana
        fundacyjke czy komus wyplacil zalegle pensje z tego co wiem ludzie
        ktorzy tam zostali dostaja pieniadze
        zastanawia mnie kondycja moralna tych osob ktore dalej dla niego
        pracuja bo trudno teraz poweidziec ze sie nie wie tacy wierni
        zolnierze prezesa?????
        • ametystowa.noc Re: Znany właściciel galerii aresztowany 20.10.09, 20:47
          Ładne kwiatki, dobrze, że przeczytałam ten wątek, uniknę błędu jakim jest praca
          tam :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka