Gość: Gość Aresztu ciąg dalszy. IP: *.93.classcom.pl 08.05.08, 21:21 Sąd przedłużył areszt o kolejne trzy miesiące, "Filantrop" troche odpocznie od "ciężkiej" pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi Re: Aresztu ciąg dalszy. IP: *.autocom.pl 09.05.08, 22:48 powaznie? a skad to wiesz o tym panu jeszcze gdzies pisza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Aresztu ciąg dalszy. IP: *.93.classcom.pl 10.05.08, 18:04 ... a dlaczego pan prezes Zbigniew T. trzymał w tajemnicy przed pracownikami, że szara eminencja fundacji dyrektor Krzysztof Chl..da siedzi w więzieniu? Ciekawe za co? Jakiś tydzień temu wyszedł i "zarządza" fundacją "Tu...ja". CDN... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi Re: Aresztu ciąg dalszy. IP: *.autocom.pl 10.05.08, 22:41 a niby dlaczego ma sie spowiadac? to jego fundacja. a ze zarzadza nia teraz pan, ktory dopiero co mial kartki w oczach to juz tylko swiadectow co to za EKIPA trza ratowac co sie da, dlugo przeciez filantrop nie posiedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi Re: Aresztu ciąg dalszy. IP: *.autocom.pl 10.05.08, 22:44 oczywiscie chodzilo mi o KRATKI w oczach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: be Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.autocom.pl 14.05.08, 17:09 podobno w prokuraturze dotarli do wiekszych przekretow filantropa, areszt przedluzyli ciekawe czy wreszcie ktos ze 'swity' zostal przesluchany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.chello.pl 19.05.08, 20:16 Wreszcie! za te przekręty milionowe i poniewieranie pracowników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były pracownik Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.93.classcom.pl 19.05.08, 21:55 oj tak sponiewierać to On potrafił, ale zresztą jeden z dyrektorów był nie lepszy, strasznie darł morde i ubliżał ludziom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Krzysztof Ch.... akoholik non stop na odwyku! IP: *.chello.pl 20.05.08, 13:28 Ten człowiek też jest "dobry" nim też powinni się zająć i dziada zamknąć ### Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi Re: Krzysztof Ch.... akoholik non stop na odwyku! IP: *.autocom.pl 21.05.08, 22:46 przeciez dopiero co wylazl z pudla, to ploty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Krzysztof Ch.... akoholik non stop na odwyku! IP: *.93.classcom.pl 22.05.08, 17:22 nie to nie ploty, ale powinien tam wrócić, za przekręty z prezesem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były co z resztą ? IP: *.chello.pl 22.05.08, 11:51 A co z resztą Panów z biura dobrze zarabiających na nieruchomościach i innych przekrętach ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: co z resztą ? IP: *.93.classcom.pl 22.05.08, 16:46 a kto tam zarabiał na nieruchomościach poza prezesem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi Re: co z resztą ? IP: *.autocom.pl 22.05.08, 22:03 cala fundacja to przykrywka do zdobywania nieruchomosci w najlepszych lokalizacjach krakowa, oczywiscie trzeba bylo przymykac oko na ten proceder o ktorym wie cale miasto, ktos przymykal-kto? zgadujzgadula Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.93.classcom.pl 24.05.08, 17:22 strasznie dużo zagadek, ciekawe czy wszystkie zostaną wyjaśnione? Podobno dyr. Czesław B. odchodzi z fundacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re:maczali palce wszyscy w te przekręty IP: *.chello.pl 24.05.08, 22:24 Maczali palce wszyscy tylko mydlili oczy czym innym. Z.T,K.CH,P.P,P.M,MAJ,TAJ i inni których można by wymieniać. MAJ się doczeka tylko jeszcze troszkę czasu. pozdrawiam wszystkich pokrzywdzonych przez złodziejską mafię alkoholików i cwaniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re:maczali palce wszyscy w te przekręty IP: *.93.classcom.pl 25.05.08, 10:35 zapomniałeś o paniach, które były bardziej wprowadzone w sprawy ZT, chociażby OAM, OD, AK, MJ, AM.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi sa jakies newsy w sprawie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.08, 18:48 siedzi nie siedzi? galeria jest? nie ma? jaki los fundacji i jej planow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: sa jakies newsy w sprawie? IP: 195.150.61.* 20.06.08, 20:37 Ciekawe co z zakupem nieruchomości przy ul. Krowoderskiej? 'Zbyś' siedzi, a termin upływa, odda 1,000,000 zł z hakiem za free czy zastąpi go któraś z pań? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: sa jakies newsy w sprawie? IP: *.zax.pl 09.07.08, 00:22 Dużo wiesz Kolego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wladek Re: sa jakies newsy w sprawie? IP: *.citynet.pl 09.07.08, 02:13 oczywiscie ze zastapi, jest niejedna jedna... co wszystko zrobi dla niego i jego kasy ale jedna napewno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yol Re: sa jakies newsy w sprawie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.08, 11:45 wlasnie czy cos wiadomo bo termin 3 miesiecznego aresztu teraz chyba na dniach uplywa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lililka Re: sa jakies newsy w sprawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.08, 12:52 No upływa... ale mam nadzieje ze koleś posiedzi. Mam już dość chodzenia tam, oglądania tej marnej garstki pracowników i pytania kiedy otrzymam swoje pieniądze. Niedawno powiedzieli mi że jak prezes wyjdzie to bedzie się rozliczał z tymi osobami, bo narazie to oni muszą opłacać tych którzy zostali. Chciałabym coś z tym zrobić ale najzwyczajniej w świecie nie mam siły przebicia, pozatym nie miałam umowy. Może gdybyśmy zrobili jakiś szturm grupowy na fundację... ale i to nie wiem czy by pomogło. A dla zainteresowanych, to galeria funkcjonuje, fundacja niby też, nawet jakieś szkolenia organizowali. A skąd na to pieniądze?? Dostali dotację! Dziwi! Mnie akurat nie. Zbysio wyjdzie i wszystko wróci do normy a ludzie zostali poprostu oszukani na dużą sumę pieniędzy, bo trochę napewno się uzbiera. Szczęście w nieszczęściu mam pracę i jestem zadowolona. Natomiast pozostaje ogromna złość, bo może się okazać że pracowałam charytatywnie.;/ Pozdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi Re: sa jakies newsy w sprawie? IP: *.citynet.pl 09.08.08, 15:23 zgadzam sie w 100% koles siedzi w WIEZIENIU, a galeria w srodku Rynku w europejskim miescie, bedaca w zasobach miasta tegoz, normalnie sobie jest i tylko czeka aby jej FILANTROP wreszcie wyszedl i nadal krecil swoje pseudosztuczki... Czy to do pomyslenia gdzie indaziej? Dopoki urzeduje i wlada nasz M nikomu z ekipy wlos z glowy ostatnio taksiarz klal, ze za te wszystkie numery i kosmosy drogowe juz dawno powinni miec prokuratora, a M w szczegolnosci i co? I na koniec stwierdzil ze madrzy mieszkancy na III kad go wybiora. A Zbych posiedzi, wyjdzie i zycie toczy sie.... Swoja droga czy areszt emu przeszkadza? Siedzi w Tarnowie, mamusia paczki nosi, swieza cebulka do zakaszania na biezoaco, a i schudnie sie ttroszke, alski po wyjsciu balamucis bedzie latwiej A jak jego ksiezniczka OLUNIA? Komu innemu miauczy? Smutno, brudno, gorzko, nie ma co... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.chello.pl 07.08.08, 22:07 oszust i złodziej ,a pieniądze zobaczycie jak świnia niebo !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzon Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.08, 19:31 ja sie zastanawiam dlaczego ci ludzie tam jeszcze siedza i czemu wy pracownicy nie walcyzcie o swoje pieniadze przeciez sa inspekcja pracy itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lililka Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 22:28 Areszt dla Zbycha przedłużony został o kolejne 3 miesiące. Znowu będzie na garnuszku podatników... Ktoś musi mieć gorzej żeby lepiej mógł mieć ktoś....;) A tak do poprzedniego komentarza to ja powiem czemu ludzie tam siedza. Bo wiedzą dużo o Zbysiu i dostają pieniądze za to żeby nic nie mówić. (myśle że nie są to kwoty jakie dostaje szary pracownik). Tak sobie to tłumaczę bo nic innego w tym momencie nie przychodzi mi do głowy. A jeśli chodzi o nasze niewypłacone pieniądze to jest walka z wiatrakami... Może gdyby nas zebrało się więcej...Ja już próbowałąm, natmiast osoba która przynosi pieniądze na wypłaty jest w fundacji ok 10 min i szybko się ulatnia. Dlatego nikt nie jest w stanie jej dorwać bo na telefony nie odpowiada. Możę się domyślicie kto to jest A.M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malczewski Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.citynet.pl 22.08.08, 00:34 nie domyslamy sie kto to AM? Ona, on? ludzie kochani coscie sie nacieli moim zdaniem zatrudniac adwokatow, pisac pozwy jak nie teraz to kiedy ? jak wszystko ucichnie? czy tzw pani olga tam jeszcze jest to dopiero szyszka byla tam podobno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.chello.pl 14.08.08, 08:37 Dobrze,dobrze ale dużo pracowników było na czarno z nadzieją... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byla pracownica Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.08, 18:06 ja tez nie dostalam ostatniej wyplaty i rowniez nie mialam umowy o prace :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzon Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.08, 12:38 wiec moze warto sie skryzknac i dopoasc zbycha zanim sie ulotni chyba ze wolicie zowstawic mu ciezkow koncu zarobiona kase - jakby nie bylo okupiana chyba zdrowiem bo mobbing w fundacji byl przedni z drugiejs trony ciesze sie ze przyszla kryska na zbycha i go nei wypuszczaj chyba zbchu faktycnzie sie komus waznemu narazil ciekawe kiedy sie cos ruszy w zrpawie JM on chyba tez ma duzo na sumeiniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lililka23 Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 20:38 Moze faktycznie zmówimy się i będziemy okupować fundację;) Kontaktujecie się ze mną na maila repti@o2.pl. Tam wpiszcie jakiś kontakt do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzon Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.08, 10:26 jakies efekty naciskow na ft o kase? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lililka Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 14:28 narazie zadnych nacisków bo jest nas only 4 osoby, wiec jak tu naciskać... jakies pomysły?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malczewski Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.citynet.pl 17.09.08, 00:26 a co to 4 osoby to zle???? zlozcie zazalenie do sadu pracy i niech rusza machina konsekwencja konieczna i pania dyrektor olge mar tez w to wreszcie wlaczcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzon Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.08, 11:01 a czy ktos daje sobie sprawe ze prezesunio mial druga fundacje? otwarta calkiem nie dawno w partnerstwie z jakims zachlannym klecha www.krs-online.com.pl/fundacja-im-josephine-gebert-krs-284662.html intereseujace cyzz nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: 195.150.61.* 18.10.08, 17:44 Ciekawe, bardzo ciekawe, zobaczymy ile z tego co robił ujrzy światło dzienne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.08, 16:40 Z dniem 01.11 działalność Fundacji i oczywiście Galerii zostanie zawieszona a sam Pan Turlej z wakacji tak prędko nie wróci! Niestety osoby (także i ja) które nie otrzymały zaległego wynagrodzenia na 99,9% muszą pożegnać się z myślą o tym że kiedykolwiek zobaczą pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 15:48 a ni wydaje wam sie ze nalezaloby zlozyc pozew do sadu pracy i satrac sie wydebic zalegle wynagrodzenia? nie rozumeim czemu nic nei robicie w tym kierunku tylko siedzicie marazmicznie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.08, 20:40 Przepraszam bardzo ale jak sobie Pani wyobraża złożenie pozwu do sądu jeżeli 90% pracowników Fundacji posiadało fikcyjne umowy (umowa wolontariatu) na podstawie których nie możemy domaga się żadnych roszczeń!!? Także wypraszam sobie wypisywanie pod adresem byłych pracowników, że siedzimy marazmicznie! Buhahaha rozbawiła mnie nie jaka Pani Jola;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyż gość Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.08, 18:50 no to dlaczego godzili się na podpisywanie fikcyjnych (fałszywych) umów? Chyba nikt ich nie zmuszał do tego torturami. Jeżeli ktoś mnie na samym początku próbuje oszukać to chyba jednak powinno dać to trochę do myślenia. Zupełnie nie rozumiem, czego "zatrudnieni" na taką umowę oczekiwali, bo chyba nie uczciwego potraktowania :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.08, 10:31 zawsze mozna zlozyc doniesienie o oszustwa ze byly obiecywane umowy o prace a dawano um o wolontariat i ze placil z kamizelki moze i zaplaci se podatek ale faceta to dobije a jakies pieniadze sie odzyska czyz nie? lepiej sie zgadzac n wszystko i siedziec jak mysz pod miotla pana turleja co panie byly pracownik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łubu dubu Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.08, 21:34 obawiam się, że to nie takie proste. Inna sytuacja miałaby miejsce gdyby po prostu pracowali bez żadnej umowy - wtedy można mówić, że obiecał i oszukał itd. A jeżeli świadomie (bo chyba przynajmniej czytać potrafią) podpisali umowę o "wolontariat" i brali kasę "z kieszeni" to trochę umoczyli (w sumie to są współwinnymi oszustwa a to już nie tylko kwestia zaległego podatku + odsetki). Może lepiej poradzić się jakiegoś prawnika, bo jak widzę to turlej doprowadził do perfekcji wrodzoną sztukę oszukiwania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość z Torunia Olga Marcinkiewicz została szefem ESK w Toruniu. IP: *.adsl.inetia.pl 04.11.08, 10:15 miasta.gazeta.pl/torun/1,35576,5877733,Marcinkiewicz_dyrektorem_biura_ESK_w_Toruniu.html Czy to ta sama osoba, która przewija się w Waszych postach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była pracownica Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.08, 14:44 Tak niestety ta sama..;) Gratulacje Pani Olgo!;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plusk Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.citynet.pl 14.11.08, 01:05 niewiarygodne sprawiedliwosci nie ma jak ona moze patrzec w lustro???????? ja rozumiem, oszalec dla milosci ale zeby od razu upokarzac ludzi i brac CZYNNY udzial w machlojkach Zbigniewa T? gratulacje dla Torunia, zobaczycie juz wkrotce co potrafi olga m, a jak przy okazji dowiecie sie, ze jest kochanka kogos tam z wysokich polek nie zdziwcie sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzon Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.08, 11:38 niektorzy spadaja na cztery lapy, ale z ta kochanka to chyba przesadziliscie, w koncu z zbt to byla wielka milosc.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pilo Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.citynet.pl 18.11.08, 16:00 milosc? takich olg mial kilka w zaleznosci od tego jaka sprawe i gdzie trza bylo zalatwic a pamietacie starzy pracownicy szalowa pania ksiegowa w afro rodem z 76 ? tez sie kochali... a ona dzis w krk US kocha juz innego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzon Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 14:14 to co zbt jak fidel ma w kazdym stanie inne dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fundusz Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.citynet.pl 20.11.08, 19:53 no jak sie zapomni to jest i dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fundusz NOWE FAKTY IP: *.citynet.pl 02.12.08, 14:17 wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Prezes-znanej-fundacji-wyludzal-dotacje,wid,10627590,wiadomosc.html?ticaid=1711f&_ticrsn=5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korektor Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.centertel.pl 25.12.08, 23:32 wiem na 100% jako pracowniczka ksiegowosci ze p.Turlej wyplacal pensje jak zegarek zawsze 10tego kazdego miesiaca. Wiem tez ze zostawil duza ilosc pieniedzy na pensje i polecil zabezpieczyc wiecej bylo to na prawde bardzo duzo i wystarczlo na kilka miesiecy. Te pieniadze byly do dyspozycji adwokata, Bialczynskiego i jeszcze kogos chyba Moryca. Czesc ludzi dostala ale to nie wina p.Turleja ze ktos nie dostal bo on przekazal wyrazne instrukcje by przede wszystkim wyplacic pracowniom. Kto ukradl lub nie zrobil tego przydaloby sie zbadac bo wiem na pewno jakie byly wytyczne bo sama iczylam pieniadze i widzialam co napisal z wykrzknikami: najpierw zaplacic pracownikom. Na swieta warto dac siawdectwo prawdzie bo duzo ludzi na niego pluje i nieslusznie bo przeciez on to z wlasnej kieszeni wszsystko placil i dlugie lata a tak wielu osobom pomogl ze jest niesprawiedliwe wypisywac takie rzeczy. To skomplikowany ale przede wszystkim wspanialy i uczciwy czlowiek. Wiem to z wlasnej praktyki i mam nadzieje ze ktos mnie poprze na tym okropnym forum. Robicie krzywde czlowiekowi, ktoremu nikt nie dorasta do piet. Ktory zycie poswiecil sprawie, a wy upominacie sie o swoje 30 srebrnikow. Moze mocne słowa, ale prawdziwe. Wobec Boga i ludzi. Wiadomo że nie poszedł tam za ADZ itp - tylko był niewygodny. Dopiero teraz zobaczyłam to straszne forum. Czekam na uczciwych pod: korektor@windowslive.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grafikdp Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.centertel.pl 25.12.08, 23:50 no no odważnie. Ale podpisuję 10000000000000000000000000000000000000000% Dokąd k...........wa w tym kraju PSY BĘDĄ SZCZEKAĆ NA PANA BOGA JEŻELI TAKI AKURATNIE NA TĄ ZIEMIĘ ZSZEDŁ. Zawdzięczam Turlejowi wiele i chetnie umówię się by przy..........dolić. Nawet jakbym miał dostać to oddam za sprawę. Gnoje możecie już robić w pory. Ja nadchodzę !!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.61.classcom.pl 02.05.09, 15:36 Nie strasz, od tego są duchy, a sądząc po Twoim stylu pisania i treści wydajesz się lekko ..., ale o tym to może niech wypowiedzą się biegli z zakresu psychiatrii;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fundusz Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.citynet.pl 26.12.08, 21:43 pani korektor, reprezentuje pani jedna strone medalu, ja inna, pracowalam w fundacji ponad rok, moze sie minelysmy, a moze to pani mija sie z prawda lub poprostu doswiadczyla cudu... NIGDY nie dostalam pensji 10-go, zawsze byly abstrakcyjne warunki i wedrowanie po pietrach w ich poszukiwaniu... pracowalam uczciwie, nie chcialam niczego nazdwyczajnego oprocz tego, na co sie umowilismy to, natomiast w jaki sposoob ten wspanialy niby czlowiek oszukiwal wykorzystywal, ponizal, i lekcewazyl ludzmi takze jest mi dane pamietac pani, bedac w ksiegowosci mogla o tym nie wiedziec....pani szczescie, plakac przez szefa to nic milego... rzecz nie w 30 srebrnikach rzecz w prawdzie! to nie pani ani ja jest w wiezieniu .......... tylko wlasnie ten uczciwy, wspanialy acz, jak pani wspomina, nie wiadomo co majac na mysli, skomplikowany czlowiek TO SA FAKTY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korektor Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.centertel.pl 27.12.08, 20:06 moje lata pracy to 2005 - 2008 i bedzie latwo mnie rozpoznac jak ktos bardzo chce ale nie boje sie tego. Pisze Pani nieprawde - szef nikogo nie ponizal i nie wykorzystywal i bylo bardzo naprawde bardzo trudno go namowic by kogos zwolnił. Wytrzymywał do absolutnego konca i Bialczynski reszta go namawiali by się pozbyl a on jeszcze próbował i dawał szansę. Pracownicy go równo oszukiwali -to nie tylko Gadu non stop ale po prostu robili na 10% co powinni - faktem jest ze byli tacy, kilku, którzy pracowalali ale też śmiechy-chichy tak było. Skoro tak bylo zle to dlaczego "wytrzymałaś" rok. I ciekawe, co to była za uczciwa praca, bo jedyną taką dobrze wykonywały w moim okresie może 4 osoby i te dostawały pensję jak zegarek - podobnie i na pewno jak cała reszta. Po prostu kłamiesz - chyba że był to inny okres. Ale chętnie się spotkam i usłyszę jak cię szef poniżał i traktował i jaki był okropny itp. Może jestem nieświadoma ale w tej pracy siedziałam i wszyscy, których spotkałam byli Turlejem zachwyceni, jego taktem i łagodnością i tym że się tak bardzo ludzmi przejmował, chociaż nie zaslugiwali - wiem to bo na to patrzłam długie godziny. A co do sprawiedliwości i tego że jest w Areszcie to chyba jesteś bardzo naiwna sądząc że ten sam goły fakt da Ci odpowiedz jakim jest Turlej człowiekiem i czy jest winny. Chyba czytasz gazety i tv i wiesz co prawo wyrabia obecnie. To tak jakbyś mierzyła świat tym co powie aki czy inny polityk w tv. Dlatego myślę, że nie potrafisz patrzeć obiektywnie, masz jakiś uraz zyciowy i nie mówisz prawdy o Turleju. To ja !! wiem jak bylo ale Ty sobie odpowiedz po co szerzysz taką opinię o nim. Sobie nie pomożesz na pewno. Jeżeli Cię zle traktował to dlaczego tam tkwiłaś jedną godzinę dlużej. Widocznie Ci się bezpiecznie i dobrze tkwiło bo była to miła możliwość dostania pieniędzy za niepracę czyli oszustwo. I to nie Ciebie oszukano, tylko Ty jego, bo byś odeszła, jakbyś byla uczciwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fundusz Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.citynet.pl 28.12.08, 00:40 nie zarzucaj mi klamstw bo spotkamy sie w sadzie, po tym, jak podalas mejla trudno nie bedzie nie wiem, skad, jako ksiegowa mozesz miec wiedze o pracy pracownikow, m.innymi o gg :):):) o zgrozo obie wiemy, ze wasze zajecie ograniczalo sie do kantow lub ich krycia ew. wysiadywania od-do jesli mowisz ze wyplaty byly 10-go KLAMIESZ zakoncz te 'wypociny' kimkolwiek jestes bo osmieszasz sie okrutnie twoj ulubiony siedzi w wiezieniu za malwersacje finansowe a ty wierz w co chcesz jak ci Turleja zal wykaz sie i rob mu np. paczki czy co tam sobie chcesz i lubisz gwoli scislosci, ktorej okrutnie ci brak FAKT KOLEJNY: jestes jedyna na 103 posty cala reszta to reszta POKRZYWDZONA znasz znaczenie tego slowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gynni Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: 62.121.135.* 15.01.09, 23:18 ciekawe bardzo co piszesz korektorko ja tez pracowalam w ft i widzialm co innego ponizanie ludzi, nie dawanie umow oszutwa na umowach jak juz ktos dostal ubezpiecznaie pracownikow na najnizsza stawke na pol etattu podczas gdy pracownicy wysiadywali nadgodziny co ty sobie msylisz jak smiesz tak do nas pisac ostro musialas dostawac w lape za branie udzialu w jego machlojach i przekretach skoro takie rzecyz wypisujesz lagodni i uczicwy czlowiek hahahhaha raczej neizruwnowazony psychicznie alkoholik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: 194.42.110.* 22.01.09, 11:19 A CZY WY WIECIE, ŻE PAN T. WYSZEDŁ NA WOLNOŚĆ 22 GRUDNIA I ZATRUDNIA PRACOWNIKÓW NA LEPSZYCH WARUNKACH ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oooo Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 14:57 przeciez go skazali na 1,5 roku jak to wyszedl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 20:17 noooo to tłumaczy wpis "korektora" z 25 grudnia he he :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fundusz Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.citynet.pl 04.02.09, 02:31 a skad takie wiesci? ja tez wiem, ze nadal siedzi w tarnowie, blisko mamy a gdzie zatrudnia? co z fundacja? dziala? i nade wszystko co z tym galeryjnym przybytkiem w sercu miasta na ul. jana????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pio Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.citynet.pl 04.02.09, 02:35 bazy.ngo.pl/search/info.asp?id=38006 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anykorektor Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.09, 13:00 "Dopiero teraz zobaczyłam to straszne forum." Powinno być "zobaczyłem" - panie ZT. Życzymy szybkiego powrotu tam gdzie pan był i jest pana miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciowa Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.citynet.pl 05.02.09, 13:25 drogi korektorze, nie wierze, ze jestes ZT bo on jest, mimo wszystkich wad osoba inteligentna ty jestes pewnie jakas szalona zakochana nieprzytomnie w nim srednio urodziwa imigrantka nie wierze bowiem w to, ze pojawi sie chocby JEDNA osoba, ktora pod nazwiskiem powie, ze ZT w calej rozciaglosci jest osoba uczciwa czy pozytywna takich osob NIE MA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hammer Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.citynet.pl 04.03.09, 13:31 olga marcinkiewicz przyboczna aresztanta w wikipedii! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: 62.121.135.* 14.03.09, 18:23 ciekawi mnie kiedy pan tur wroci do pierdla? i dlaczego panstwo polskie teo degenrata wypuscilo na wolnosc?mial odsiedziec 1,5 roku zwrocic kase i zaplacic zenujaco niska kare 16 tys zlotych dlaczego on przebywa na wolnosci czy nie byo to czasem ustawione wszytko jego koledzy my pomogli ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.citynet.pl 24.03.09, 01:05 jasne jak slonce dawno wszystko ukryte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.61.classcom.pl 02.05.09, 15:10 korektorka napisała: "wiem na 100% jako pracowniczka ksiegowosci ze p.Turlej wyplacal pensje jak zegarek zawsze 10tego kazdego miesiaca. Wiem tez ze zostawil duza ilosc pieniedzy na pensje i polecil zabezpieczyc wiecej bylo to na prawde bardzo duzo i wystarczlo na kilka miesiecy. Te pieniadze byly do dyspozycji adwokata, Bialczynskiego i jeszcze kogos chyba Moryca. Czesc ludzi dostala ale to nie wina p.Turleja ze ktos nie dostal bo on przekazal wyrazne instrukcje by przede wszystkim wyplacic pracowniom." kimkolwiek jesteś nie ośmieszaj się i nie denerwuj ludzi, akurat ludźmi to on się najmniej przejmował, a pieniądze nie były do dyspozycji nikogo z w/w wymienionych, ponieważ osobą upoważnioną do wydawania pieniędzy była kobieta, a pieniądze były przeznaczone dla adwokata!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: *.61.classcom.pl 02.05.09, 15:53 Drodzy Korektorko i grafikdp oraz inni obrońcy prezesa Zbigniewa T., skoro był dla Was taki dobry i tyle dla Was zrobił, to macie teraz okazję aby mu się zrewanżować. Oddajcie za niego pieniądze tym którzy jeszcze nie dostali wypłaty, a nie piszcie peanów na jego cześć. Wielu z byłych pracowników na pewno się na to zgodzi, a tak na marginesie: chyba jest pomyłka w wysokości wyroku dla "Pana" prezesa. Tam jest 1,5 roku, a mnie się wydaje, że przecinek jest nie w tym miejscu co trzeba, bo powinno być 15 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy again Re: Znany właściciel galerii aresztowany IP: 62.121.135.* 06.08.09, 19:55 czy cos wogole sie dzieje w sprawie pana wspanialego prezesa przeciez on jest na wolnosci dalej prowadzi ta swoja szemrana fundacyjke czy komus wyplacil zalegle pensje z tego co wiem ludzie ktorzy tam zostali dostaja pieniadze zastanawia mnie kondycja moralna tych osob ktore dalej dla niego pracuja bo trudno teraz poweidziec ze sie nie wie tacy wierni zolnierze prezesa????? Odpowiedz Link Zgłoś
ametystowa.noc Re: Znany właściciel galerii aresztowany 20.10.09, 20:47 Ładne kwiatki, dobrze, że przeczytałam ten wątek, uniknę błędu jakim jest praca tam :) Odpowiedz Link Zgłoś