Gość: Aga
IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
16.04.08, 17:07
Przepraszam kibiców, prawdziwych wiślaków, że się ugiełam temu bydlęcemu zachowaniu, które miało miejsce przy kupowaniu biletów. Przepraszam, że wy dalej musieliście stać w kolejce i niedostaliście biletów mimo 3,5 czekania, a ja tak, bo postanowiłam podążyć za tym zwierzęcym tłumem. I wbić się w niego, łokciami, siłą.
Od początku...
godzina 9.30 staję do kolejki po bilety na Derby. Do kasy C. Przede mną sznurek ludzi, ok. 100m. O 11 gdy jesteśmy już zmarźnięci i przemoknięci otwierają kasy. No to godzinka max i mamy bilety. Jest ok. 60 osób przede mną więc nawet jak kupią po 5 biletów to wystarczy. Spoko. Kolejka idzie nawet sprawnie mimo, że sprawdzają PESEL. O 11.30 kolejka stanęła...pojawiły się koniki. Za 10zł więcej zaczęli sprzedawać bilety na E. "W życiu! Oszuści! Taka z was Wiślacka Brać?". Kolejk stała w miejscu już pół godziny, bo kolejka zamiast się zmniejszać to rosła! Wkrótce było ponad 60 osób przede mną! Jak to możliwe. Nikt z ochrony nie zareaguje? O idzie ktoś. Dwóch...po chwili wracają bąkając pod nosem, że nie są samobójcami...no to pięknie. Poszłam zobaczyć co się dzieje pod kasami...zobaczyłam bydło! Tego bym się nie spodziewała po kulturalnych ludziach, obywatelach europejskiego kraju, Krakowa! Urządzili sobie tam własną sprzedaż biletów. Kilku zablokowało kasy i kupowało bilety masowo! Potem je odsprzedawali, drożej, rzecz jasna. Kobietom normalnie, a "małolaty" wpychali pod kasę siłą i wyciągali podając ich sobie górą. W tyle ludzie stali i czekali w kolejce, spokojnie, nieświadomie, kulturalnie. A tu? Trwała walka chamów. Dosłownie, bo koniki od czasu do czasu wpadały w szał i ładowały ludzi z tłumu, bez opamiętania. Kilka osób oberwało.
Chamstwo istnieje, ale niepotrafię sobie wytłumaczyć, czemu pierwszoligowy klub pozwala na takie coś! Czy naprawdę takim ludziom chcą bilety sprzedawać i gościć na trybunach? Czy spodziewają się, że tacy ludzie będą po walce przy kasach spokojnie i grzecznie bawili się na trybunach? Potem się dziwić, że noże latają na boisko! Jak sobie pościelicie tak się wyśpicie! Wielu kibiców nie mogło wejść przez zamknięcie D, ale dla was to kasa w plecy! Czy nie lepiej wynająć ochronę i ustawić przy kasach? Koszty na pewno będą mniejsze, a mecz oglądną normalni kobice. Zadbacjie o nich wreszcie!