Dodaj do ulubionych

Jakie LO w Krakowie?

IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.03, 16:25
Cze! W tym roku kończę gimnazjum i zastanawiam się do jakiego pójść liceum w
Kraku. Mam na myśli te elitarne, ale nie wiem do którego? Pomóżcie!
Obserwuj wątek
    • odyseusz Re: Jakie LO w Krakowie? 14.09.03, 21:00
      Oczywiście IV - elitarne w sam raz, wiem coś o tym
      • Gość: szymcio Ale z Ciebie "jajcarz"! IP: *.chello.pl 15.09.03, 21:42
        IV - elitarne... buhaha! :-D I jeszcze pewnie maja wysoki poziom nauczania... ;-
        )
      • Gość: babuszka 4 to dno! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 20:19
    • Gość: sid Re: Jakie LO w Krakowie? IP: 212.160.130.* 15.09.03, 12:37
      teraz juz nie ma elitranych liceów...
      są normalne i zdegenerowane
      z normalnych polecem ILO
      • Gość: zre Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.milc.com.pl / *.milc.com.pl 16.09.03, 22:47
        www.vilo.krakow.pl-looknij tutaj:D
        • Gość: zre Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.milc.com.pl / *.milc.com.pl 16.09.03, 22:49
          tzn bez tego looknij:D www.vilo.krakow.pl ja skończyłam dostałam na
          studia językowe akurat ale inni np na prawo itp więc...
          • Gość: Anka:) Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.03, 17:13
            V LO!!!!!!!!!! to najlepsza szkoła pod słońcem. Poszłam tam załamana z
            przekonaniem ze spotkam nudnych ludzi zainteresowanych wyłacznie nauką bo
            głównie taka opinia krążyła wśród moich znajomych wybierających licea. Tak to
            się skończyło ze wyądowali w II czy I i muszą nosić z lekka przygłupawe
            mundurki, mają ograniczenia co do stylu ubierania się i w ogóle. Słyszałam ze w
            II nie można nosic glanów,chłopak nie moze mieć rozpuszczonych włosów i takie
            tam. W piątce znajdziesz ludzi z kolczatkami na szyji, w kapeluszach
            kowbojskich, czerwonych krawatach, tęczowych podkolanówkach. Ludzie są
            GENIALNI. Szczególnie w humanach.Z wyobraźnią, olbrzymim poczuciem humoru,
            fantazją. Nie są broń Boże nastawieni wyłącznie na naukę. Są to najfajniejsi
            ludzie jakich spotkałam i nie jest ich kilku. To całe setki wspaniałych ludzi.
            W V znajdziesz na pewno akceptację, będziesz się czuła bezpiecznie.PO tym czego
            się naczytałam w gazetach obawiałam się kocenia. Boje obawy jak sie okazało
            były zupełnie bezpodstawne. Kocenie skończyło się na sympatycznym kici kici
            miau miał słodko wypowiedzianym przez przystojnych kolegów z IV klasy. Więc
            polecam. Ach! jeszcze jedno. W V jeśli jesteś dobry z polskieho i histri
            odpuszczają ci majce i fyzykę i chemię oczywiście. Jest to świetne bo nie ucze
            się szczegółów dotyczących pierwiastków jak i tak wiem ze nie zdaję tego na
            maturze. Dzięki temu przykładam się do przedmiotów humanistycznych i jestm z
            nich dobra, nie trace czasu na bzdury. Przeciwnie jest np. w I LO gdzie te
            biedne kujonki uczą sie wszystkiego jak leci. Więc czekam na ciebie za rok w V
            LO!!Nie pożałujesz!!
            • Gość: :) Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.ramtel.com.pl / 213.241.90.* 23.09.03, 17:47
              w 2lo nie nosi sie mundurków...to taka mała poprawka do wcześniejszej
              wypowiedzi.Ograniczenia co do strojów nie są wcale takie straszne,gdyż
              przynajmniej młodzi ludzie uczą się,że strój powinnien być stosowny do miejsca
              i okazji,a z pewnością obroże na szyi i tęczowe podkolanówki nie są normą
              (przynajmniej w tych elitarnych liceach,do których 5 lo nie należy:))...)
              • Gość: Anka Re: Jakie LO w Krakowie? IP: 195.205.230.* 09.11.03, 21:11
                Ja też wprowadzę małą poprawke: w II Lo 1/4 dziewcząt chodzi w tęczowych
                podkolanówkach, a co do tych obroży na szyji to też bym sie kłuciła... :)))
                • Gość: dudek ortografia się kłania II LO IP: 5.2.* / *.chello.pl 02.12.03, 19:40
                  "kłóciła" piszemy przez tzw.o z kreską - chyba ,że w II LO pisze się
                  inaczej............pozdrawiam
            • Gość: proxy Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.wola-justowska.sdi.tpnet.pl 23.09.03, 21:34
              mialem kiedys praktyki w II. wydawalo mi sie, ze przynajmniej polowa facetow ma
              dlugie wlosy, prawie wszyscy rozpuszczone. jesli nie polowa, to na pewno wielu.
              mundurka nie uswiadczysz, tylko dyzurni musza byc ubrani odswietnie
              ludzie ubrani normalnie, bardzo wyluzowani- niektorzy za bardzo

nastepnym razem radze ci, dziecko, postarac sie o bardziej sprawdzone
              informacje, aby nie rozsiewac plotek i nie wyglupiac sie na forum
            • Gość: kujonek z I Wspaniała V... IP: *.chello.pl / *.chello.pl 24.09.03, 22:47
              "Dzięki temu przykładam się do przedmiotów humanistycznych i jestm z
              nich dobra, nie trace czasu na bzdury"... i robia mnie w konia przy kasie w
              kazdym sklepie! ;-D
              P.s. Zaluje ze skonczylem Nowodworka 3 lata temu... nie mialem okazji ponosic
              mundurka! Ale za to mialem glany i dlugie falujace wlosy... odziwo! :-D
              • odyseusz Re: Wspaniała V... 27.09.03, 22:43
                ja kończyłem V, uczę w IV, ale mogę polecić obie placówki, jest nieźle...
                • Gość: nieelitarny Re: Wspaniała V... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.03, 13:27
                  bzdury - nawet w najbardziej elitarnym liceum sie niczego nie nauczysz jak nie
                  będziesz chciał. znam ludzi którzy po całkiem "nieelitarnych" szkołach
                  poradzili sobie i poszli na całkiem niezłe studia. proponuje więc olać te
                  wszystkie opinie o V LO i pochodnych i przede wszytkim w wyborze szkoły
                  kierować sie klimatem który tam panuje - jaki jest wzajemny stosunek
                  nauczyciele - uczniowie i czy ogólna atmosfera sprzyja uczniowi czy raczej
                  stawia sie przed nim mur który musi przeskoczyć.tyle.
                  • odyseusz Re: Wspaniała V... 14.10.03, 16:31
                    Gość portalu: nieelitarny napisał(a):

> bzdury - nawet w najbardziej elitarnym liceum sie niczego nie nauczysz jak
                    nie
                    > będziesz chciał. znam ludzi którzy po całkiem "nieelitarnych" szkołach
                    > poradzili sobie i poszli na całkiem niezłe studia. proponuje więc olać te
                    > wszystkie opinie o V LO i pochodnych i przede wszytkim w wyborze szkoły
                    > kierować sie klimatem który tam panuje - jaki jest wzajemny stosunek
                    > nauczyciele - uczniowie i czy ogólna atmosfera sprzyja uczniowi czy raczej
                    > stawia sie przed nim mur który musi przeskoczyć.tyle.
                    Przeanalizuj wyniki w rekrutacji na studia, będziesz wiedział co i jak
                  • Gość: mich4 a ja polecam piatke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 01:11
                    na poczatku powiem ze zawiodlem sie na tez szkole - przecietna szkola taka jak
                    kazda inna wszytkiego musisz nauczyc sie sam nauczyciele paru swietnych paru
                    fajnych paru dobrych , wiekszosc przecietni no i pare indyiwdulanosci, ktore
                    pomylily zawody ale glowne zalety to: swietni ludzie (poza grupkami kujonow,
                    karierowiczow i zmanierowanyhc burzuji) mila, relaksujaca atmosfera, malo
                    nauki, duzo wolnego czasu, daja zwolnienia jak starujesz w olimpiadach)
                    • Gość: mich4 Re: a ja polecam piatke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 01:17
                      no i zawsze dzieje sie wiele ciekawego no i bedziesz mial co wspominac
                • m85 Re: Wspaniała V... 10.01.04, 12:10
                  > ja kończyłem V, uczę w IV

Czego?? :)

czworkowiczka
                  • Gość: jacek k. V LO - troche o nauczycielach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 01:16
                    paru swietnych - wolff(geografia), reizer (chemia), jaworski, wroble, eminowicz
                    (historia - dwaj ostani juz nie ucza) napiorkowska (angielski), sokolska
                    (hiszpanski)
                    dobry, ale wymagajacy jest tez gruca
                    paru fajnych - cygan(fizyka -wielka indywidualnosc i mnostwo doswiadczen),
                    maciuk, brezden, klich palonek pytlarz
                    wiekszosc przecietni
                    pare indywidualnosci (in minus): mazur, ceckiewicz, boron i luty
            • Gość: ju Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.03, 20:39
              mam podobne informacje, ze V lo jest godne polecenia jeśli chcesz się uczyć i
              nie dać się przez to zwariować . teksty, że chodzą tam same kujony i
              olimpijczycy to wcale nie jest prawda a są to ludzie po prostu na pewnym
              (wysokim)poziomie.... i bardzo dobrze!!! też tam chce chodzić, tylko najpierw
              musze się dostac he he he...trzymaj się
            • Gość: julo Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.04, 18:40
              przepraszam, a są tu klasy ogólne? bo trudno by mi było dobrać profill....
            • Gość: jackie Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.04, 19:23
              a nie jest tu (w V) tak , że liczą się tylko olimpijczycy? bez olimpiad da się
              dostać? a klasy hum. w porządku? i naprawde trzeba sie cholernie dużo uczyć?
              natłok pytań
            • vox.populi Re: Jakie LO w Krakowie? 19.03.04, 18:49
              > Słyszałam ze w
              > II nie można nosic glanów,chłopak nie moze mieć rozpuszczonych włosów i takie
              > tam.

Źle słyszałaś. I chyba głównie takie tam ;P

W piątce znajdziesz ludzi z kolczatkami na szyji, w kapeluszach
              > kowbojskich, czerwonych krawatach, tęczowych podkolanówkach. Ludzie są
              > GENIALNI. Szczególnie w humanach.Z wyobraźnią, olbrzymim poczuciem humoru,
              > fantazją. Nie są broń Boże nastawieni wyłącznie na naukę. Są to najfajniejsi
              > ludzie jakich spotkałam i nie jest ich kilku. To całe setki wspaniałych
              ludzi.

Tacy ludzie są WSZĘDZIE. W każdej szkole sa ludzie lepsi i gorsi, bardziej i
              mniej zabawowi, bardziej i mniej zdolni. V nie ma na to monopolu ;P

> W V znajdziesz na pewno akceptację, będziesz się czuła bezpiecznie.PO tym
              czego
              >
              > się naczytałam w gazetach obawiałam się kocenia. Boje obawy jak sie okazało
              > były zupełnie bezpodstawne. Kocenie skończyło się na sympatycznym kici kici
              > miau miał słodko wypowiedzianym przez przystojnych kolegów z IV klasy. Więc
              > polecam.

jw. Podejrzewam, że w większości szkół, które dbają o swoje imię choć trochę,
              kończy się na sympatycznym kici kici. Teraz już nawet w wosjku często nie ma
              porządnej fali ;)

> Ach! jeszcze jedno. W V jeśli jesteś dobry z polskieho i histri
              > odpuszczają ci majce i fyzykę i chemię oczywiście. Jest to świetne bo nie
              ucze
              > się szczegółów dotyczących pierwiastków jak i tak wiem ze nie zdaję tego na
              > maturze. Dzięki temu przykładam się do przedmiotów humanistycznych i jestm z
              > nich dobra, nie trace czasu na bzdury. Przeciwnie jest np. w I LO gdzie te
              > biedne kujonki uczą sie wszystkiego jak leci.

Jest to rzecz, która mnie niepomiernie drażni. Jak wam odpuszczają, to niech
              liceum nazywa się profilowanym. A nie, że potem z takim jednym czy drugim
              miśkiem, nie można pogadać o historii, filozofii, czy psychologii "a bo jestem
              po mat-fizie", a z drugiej strony, każda dyskusja z ex, czy nawet obecnym
              humanem na temat czegoś więcej niż co autor miał na myśli, jak tworzył to czy
              tamto, albo kiedy dokładnie.. kończy się "a bo ja nie jestem ścisły/a". TO NIE
              JEST WYKSZTAŁCENIE OGÓLNE.

Wykształcenie ogólne to mam ja :))
            • Gość: Jelly Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.ksk.net.pl / *.ksk.net.pl 13.05.04, 20:07
              No tak V LO jest super miejscem... zwlaszcza dla narkomanow i alkoholikow...
              Jasne, ze ucza sie tego, co chca, tylko, ze np z I LO ludzie wychodza z wiedza
              z kazdego zakresu, a nie sa ograniczeni tak jak Ci z V... Za to maturzysci w 2
              semestrze ucza sie tego, co chca! Tak wiec wybor nalezy do was... Pozdrawiam
              gimnazjalistow... tegoroczna maturzystka
              • Gość: xyz Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.04, 21:06
                CO????KTOS TU CHYBA NIE WIE CO MÓWI!!!!!!!!!!!Nie wciskaj takich kitow
                zdezorientowanym gimnazjalistom.Cos o tym wiem, bo chodze do piątki i poza
                tym,ze jestem bardzo zadowolona, to musze uczyc sie naprawde wielu przedmiotow
                nie związanych z moim profilem.Jak ktos nie chce, to w kazdym liceum moze sie
                nie uczyc i wyciągac na dopy.
      • Gość: ... Re: Jakie LO w Krakowie?-Nowodworek!! IP: 149.156.58.* 04.03.04, 10:57
        ja równiez polecam Nowodworek, skończyłam go i bardzo miło wspominam - jest tam
        super atmosfera, którą pamięta się na całe życie!!!
    • Gość: ask Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.03, 16:56
      zależy, co cię interesuje.Jeżeli jesteś humanistą, najlepszy jest Nowodworek
      (najwięcej olimpijczyków z przedmiotów humanistycznych), jeżeli interesujesz
      się mat., fiz., biol., chem. - jedynie Piątka. ja chodzę do Jedynki i klimat w
      szkole jest świetny.
    • Gość: camelia Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.03, 17:39
      Trzymaj się zdaleko od XX LO!
    • Gość: Izaaaa Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.w / *.w-net.pl 18.10.03, 15:24
      Ja polecam 11lo, jest zajebiste , extra ludzie, nauczyciele ok, sporo nauki ale
      atmosfera ponad wszytsko, ma dobra reputacje, wygrywa wiele olimpiad polecam!
      ka nie zaluje sowjeje decyzji
    • Gość: :-) Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.domain.com / 62.233.211.* 24.10.03, 17:13
      Polecam KLOPa :-) Jest swietnie,wiele roznych kierunkow,nauczyciele swietni,a
      atmosferka i ludzie fantastyczni
      • Gość: ja Re: Jakie LO w Krakowie? IP: 62.233.211.* 19.01.04, 20:41
        Zdecydowanie! KLOP jest fantastyczny!!!!!, nie chciałabym chodzić do żadnej
        innej szkoły :D
    • Gość: 2klasa Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.centrume.krakow.pl 30.10.03, 00:38
      Nowodworek !!!! Tak luzackiej szkoły nigdy jeszcze nie widzialam... Swietna
      atmosfera - ludzie fantastyczni... nie ma sie co zastanawiac... I LO jest
      najlepsze!!! Szkoda ze zostalo mi TYLKO 1,5 roku :((( CZas leci tak szybko ....
    • Gość: Goldi Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.kim.pl / *.kim.pl 31.10.03, 22:58
      A co to znaczy elitarne. Idz tam gdzie sie czegoś nauczysz. Ja polecam moje
      byłe LO nr XXIII
    • Gość: mm Re: Jakie LO w Krakowie? IP: 5.2.* / *.chello.pl 04.11.03, 19:58
      nie wiem kto jest na tyle odwazny aby polecic ci VI LO ale chyba teraz juz tam
      nie uczeszcza wiec radze Ci abys sie zastanoowil bardzo...poniewaz ja jestem
      teraz w klasie maturalnej w vilo i nie jest dobrze wrecz jest okropnie!!!!
      nauczzyciela na Tobie nie zalezy, robia wszystko pod siebie i poziom jezykow
      zszedl na psy!!!
      ja wciagu 4 lat mialam 5 nauczycieli od jjezyka angielskiego a od pona
      miesiaca nie mam angielskiego gdy jednego nauczyciela nie ma nastepny jest
      chory a jeszcze inny odmawia wspolpracy z ta klasa wiec jesli chcesz sie
      nabawic nerwicy lub byc zacofanym w jezykach to zapraszam do VI LO pozdrawiam
      i zycze rozsadnego wyboru
    • Gość: Bonanza Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.03, 12:45
      Ja skończyłem IV LO. I chyba jestem zadowolony. Teraz jestem studentem AGH na
      wydziale Inżynierii Mechanicznej i Robotyki. A chodziłem do klasy ogólnej, więc
      poziom majcy z założenia nie mógł być za wysoki... Nie wiem czy mogę polecić.
      Zależy co kto lubi. Jest coś dla czego warto iść do IV LO. Jest to bardzow
      wysoki poziom języka angielskiego. Profesorowie są naprawde extra (nie wszyscy,
      ale większość... w końcu ich wychowywaliśmy).
      Natomiast odradzam V LO... Ile osób znam chodzących tam wszyscy narzekają. Nie
      wiem o co chodzi, ale tak jest. Więc proszę bez ataków na mnie... Ja tylko
      stwierdzam fakt.
      Hmmm... Jeśli chodzi o językowe to oczywiście nr VI. To jest typowe językowe
      Liceum. Co do elitarnych to zapewne jeszcze LO nr I. Ale o nim nie mam donosów,
      więc nic nie będę pisał.

Pozdrawiam
      Bonanza
      • Gość: IZA Re: Jakie LO w Krakowie? IP: 5.2.* / *.chello.pl 16.11.03, 22:50
        Jeżeli chcesz się uczyć to I i II.Jeżeli mniej zależy Ci na nauce a chcesz
        poznać elitarne towarzystwo to V. W NOWEJ HUCIE lepsze licea to III,XII,XI.
        Mówią ,że językowe to VI ,XVII (język francuski).Generalnie "stare licea"
        nie są złe.Poziom nauczania we wszystkach liceach się bardzo obniżył- co
        reforma i nowe podręczniki to coraz gorzej z poziomem i zachowaniem.NA POZIOM
        decudujące znaczenia ma teraz młodzież jaka tam się dostaje!!!NAjbardziej
        obleganymi w tym roku były te pierwsze- rekrutacje zakończyły prawie w pierwszym
        rzucie.Jeśli myślisz o nich to świadectwo musisz mieć bardzo dobre (dobrze mieć
        jeszcze osiągnięcia w olimpiadzie.) Życze powodzenia i trafnego wyboru.
        • Gość: uczen Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 23:16
          nie ma jak pijarzy
          • Gość: odp Re: Jakie LO w Krakowie? IP: 5.2.* / *.chello.pl 17.11.03, 22:41
            Jeżeli ktoś lubi ,jak mu piorą mózg i ma kase !!!
            • Gość: ja Re: Jakie LO w Krakowie? IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.04, 21:11
              Jakie pranie mozgu? To, ze wychodzisz z tej szkoly i jestes odpwoiedzialnym
              czlowiekiem, to jest pranie mozgu wg Ciebie?
        • aagniecha Re: Jakie LO w Krakowie? 16.01.04, 23:46
          Gość portalu: IZA napisał(a):

> Poziom nauczania we wszystkach liceach się bardzo obniżył- co
          > reforma i nowe podręczniki to coraz gorzej z poziomem i zachowaniem.NA POZIOM
          > decudujące znaczenia ma teraz młodzież jaka tam się dostaje!!!

Zgadzam się z Tobą. Teraz niestety tak się dzieje, że - cóż tu dużo mówić - tej
          tzw. dobrej młodzieży (mam na myśli roczniki 86 i młodsze) jest coraz mniej, a
          co za tym idzie, poziom się obniża, ponieważ poziom dostosowuje się do uczniów.
          Reforma to jedna wielka pomyłka.
          Teraz, kiedy przechodzę korytarzem, zastanawiam się, czy ja aby na pewno jestem
          nadal w tym samym LO, co 2-3 lata temu... Przykre.
          • Gość: yghm Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.04, 17:43
            przepraszam bardzo ale rocznik np. 88 to wcale nie jest zła młodzież
          • Gość: . Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 20:10
            .
    • Gość: ke Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.03, 20:30
      ten sam powazny problem mam...hej kolego byle do wakacji
      • Gość: pijak Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.eranet.pl 08.12.03, 16:04
        ej czlowieku, pijarzy lata swojej swietnosci maja juz niestety za soba...
        3 lata temu to liceum rzadzilo, swietni ludzie, imprezy, itp... a teraz same
        cioty tam chodza, a nauczyciele maja niezle nawalone w glowie... przemysl to!!!
        • Gość: Kefir Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.kim.pl / *.kim.pl 21.12.03, 23:39
          XXIII jest obok Pijarów. Polecam to LO bo jest to fajna szkoła. Strona może nie
          jest najlepsza ale nauczyciele są spoko
          • klymenystra Re: Jakie LO w Krakowie? 04.01.04, 19:05
            ja chodze do VI lo i mam mieszane uczucia. jesli chcesz sie nauczyc dobrze
            jakiegos jezyka to polecam- ale dobry poziom jest tylko z tego ktory masz 6
            godzin w tygodniu. ten 3 godzinny jesli sam sie nie zmusisz to nikt cie nie
            zmuis i w efekcie bedziesz miec porblem. matematyka lezy natomiast jesli
            interesuje cie bilogia to polecam ;) ogolnie szkola nie jest zla atmosfea w
            porzadku. a co do pijarow to znam stamtad pare osob- uwielbiaja swoja szkole i
            sa bardzo zzyci. widac ze fajny klimat ale z drugiej strony wszyscy maja
            skrzywiona psychike i nie zachowuje sie jak normalna 18-letnia mlodziez tylko
            dorosli ludzie- momentami strasznie sztywni, o bradzo wywazonych pogladach (co
            w naszym wieku jest chore) i dosyc snobistycznym punktem widzenia.
        • Gość: ja Re: Jakie LO w Krakowie? IP: 62.233.211.* 19.01.04, 20:46
          Oj, przepraszam bardzo, mogę mieć zastrzeżenia do jakiejś szkoły, ale nie będę
          jej obrazać, tak samo jak nie pozwolę, aby ktoś obrażał Szanownego KLOPa.
          Chodzę do Pijarów i jest naprawdę świetnie, wysoki poziom, nauczyciele
          nastawieni ludzko do uczniów- szkoła-ideał.I proszę nie obrażać mi liceum!!!
        • Gość: pijar Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.04, 20:24
          > ej czlowieku, pijarzy lata swojej swietnosci maja juz niestety za soba...
          > 3 lata temu to liceum rzadzilo, swietni ludzie, imprezy, itp... a teraz same
          > cioty tam chodza, a nauczyciele maja niezle nawalone w glowie... przemysl
          to!!! pijak napisał

a na jakiej podstawie tak twierdzisz, chodzisz tam ze tak mowisz, zeby cos
          ocenic trzeba miec argumenty, bo ja chodze do pijarow i moge powiedziec ze to
          fajna szkola i wymagania tez sa duze, choc nie wiem jak bylo wczesniej
    • Gość: VLO Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.wola-justowska.sdi.tpnet.pl 28.01.04, 20:47
      KAŻDE BYLE NIE PIĄTKA...CHODZIŁAM TAM PRZEZ CZTERY LATA I WCALE NIE JEST TAK
      ŻE Z CZEGOŚ CI ODPUSZCZAJA A JUŻ NA PEWNO NIE Z MAJCY...JA MIMO IŻ MATURY Z
      MATMY NIE ZDAWAŁAM TO DO KWIETNIA MUSIAŁAM NA NIĄ CHODZIĆ I WKUWAĆ JAKIEŚ
      BEZNADZIEJNE PRAWDOPODOBIEŃSTWO ALE PROF.JAWORSKI(HISTORIA) JEST ŚWIETNY I
      MOŻNA SIĘ U NIEGO NAUCZYĆ TEJ HISTORII CHOCIAŻ JEST Baaaaaaaaaaardzo
      WYMAGAJĄCY
      • Gość: Wzornik Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.kim.pl 12.02.04, 22:14
        Jestem na tym forum przypadkiem. Pijarzy? Wspomnień czar. Wiem bo sam tam
        chodziłem i znam kilku obecnych pracowników tej szkoły. Jak oni prezentją
        wysoki poziom to ja się nazywam Immanuel Kant. A z relacji innych wiem że to
        szkołą dla kasiastych i bardzo, bardzo ugodowych. To zanaczy albo się zgadzasz,
        albo masz pałe.
        • Gość: Sardynka Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.kim.pl 12.02.04, 22:28
          Ja się zgadzam z Kefirem. XXIII LO (obok Pijarów) to bardzo dobra szkoła. Wiele
          zawdzięczam nauczycielom . Jest poziom i są ludzie, którzy pomagają, gdy
          trzeba. Jak już Kefir napisał strona jest słaba (ja bym nawet powiedziała
          kiepska) ale to nie strona www tworzy szkołę tylko ludzie którzy w niej
          pracują. Polecam
          www.23.lo.prv.pl
      • Gość: renia Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.tele2.pl 16.03.04, 19:20
        prof. Jaworski rzeczywiscie wymagajacy, ale historii uczy jak nikt
        inny....wlasnie siedze nad jego kartkami i wkuwam :-)))))
    • mc_chomik Re: Jakie LO w Krakowie? 14.02.04, 20:47
      Czytam i czytam te wasze komentarze o szkołach i mi się śmiac chce:)
      Zacznijmy od tego, że jak jesteś dobry(a) to sobie poradzisz w każdej szkole i
      z każdego przedmiotu jakoś zdasz. Jako,że uczę się w V LO, powiem Ci jak wg
      mnie wygląda ta szkoła - na pewno znajdziesz tutaj świetnych ludzi oraz wielu
      dobrych nauczycieli. Zależnie od wybranego profilu trafisz na nauczycieli-
      dręczycieli i nauczycieli-fanatyków. Jesli aqrat trafisz na tego drugiego z
      przedmiotu, który Cię interesuje to możesz być pewny, że nauczy Cię co trzeba.
      Jeśli nie trafisz, nie nauczy Cię nic :) Jeśli trafisz na dręczyciela to na
      pewno opanujesz materiał :oP
      Ogólnie szkoła fajna i nie zgadzam się z kimś kto napisał, że ludzie na nią
      narzekają. Jest właśnie na odwrót - nie spotkałem jeszcze osoby, która by
      narzekała na 5 zakład...

PS - W nowodworku koty muszą nosić mundurki :P Poza tym tam PODOBNO dużo sie
      kuje, a mało sie uczy...
      • Gość: :) Re: Jakie LO w Krakowie? IP: 195.150.64.* 09.04.04, 14:32
        > PS - W nowodworku koty muszą nosić mundurki :P
        I noszą.

> Poza tym tam PODOBNO dużo sie kuje, a mało sie uczy...
        Jeżeli ktoś nie potrafi się uczyć, to zakuwa. Ale generalnie u nas się UCZY.
    • Gość: pijarka Pijarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.04, 10:04
      Nie wiem czy Ci polecac Pijarow, ale polecam V L.O.
      Wydaje mi sie, ze wlasnie Pijazy maja juz swoje lata swietlnosci za sobą. Sama
      kilka lat temu konczylam to LO, gdy jeszcze jego renoma byla naprawde wysoka.
      Aczkolwiek musze przyznac, ze teraz, gdy jestem na studiach i wykladowca
      dowiaduje sie, ze konczylam Pijarow to mi to wręcz pomaga :P hihi :)) I za to
      jestem Pijarom bardzo wdzieczna :)) Bo to teraz procentuje :)
      Pozdrawiam!
      • Gość: Jenna Re: Pijarzy IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 04.03.04, 17:12
        A może VII Lo.....atmosfera jest bardzo fajna. Nauczyciele i uczniowie mają
        fantastyczny kontakt. Jeśli chodzi o nauke to jeśli wyszedłeś z dobrego
        gimnazjum, gdzie cię czegoś nauczyli, to nie będziesz musiał się dużo
        uczyć...szczególnie językow, bo są na dość niskim poziomie....ale ogółem
        polecam. Bezstresowe trzy lata:)
    • Gość: Luke Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.bis.krakow.pl / 81.21.194.* 12.03.04, 15:56
      Nowodworek - nad czy sie zastanawiac!
      • Gość: minka Jakie LO w Krakowie?możę XLO... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.04, 10:41
        A jak jest w XLO????Chcę tam iść,ale czy warto.Jest to szkoła raczej
        humanistyczna czy przedmioty ścisłe tam panują????
        • Gość: zyczliwa Re: Jakie LO w Krakowie?możę XLO... IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 28.03.04, 11:08
          No nie wiem czy radze do XLO- na pewno nie do klasy D-angielsko-niemieckiej, bo
          tam mozna zwariowac. Ja bylam przez 4 lata i wycjhowawczynia mialam Tez extra-
          Jagocka. To kobieta niezrownowazona i To mi sie udzielalo czaseami-musle ze to
          cuz ze nie zwariowalam w tej budzie!!!
          • peteen Re: Jakie LO w Krakowie?może X LO... 29.03.04, 15:40
            mam dobre doświadczenia z klasy humanistycznej...
          • Gość: minka Re: Jakie LO w Krakowie?możę XLO... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.04, 17:39
            A ta Jagocka to czego uczy???Bo w sumie właśnie do klasy ang.niem się
            wybierałam ,ale jak trafie na wariatkę to ...:(Czekam na odpowiedz:)
          • luciaster Re: Jakie LO w Krakowie?możę XLO... 03.05.04, 11:22
            wlasnie slyszalam ze X to swietna szkoła , ze nie trzeba sie w sumie
            uczyc.. :o) I fajni ludzie przystojni chlopcy :o) I miła atmosferka - czy to
            prawda? Czy tylko tania reklama.. :o/

ale slyszalam tesh ze z tej Jagockiej niezle ziolko...
            Nie wspomnialam wczesniej, ze w tym tygodniu pisze ten egzmain [trzymajcie
            kciuki!] i wlasnie najabrdziej mi zalezy na dostaniu sie do X L.O :o)

aa i podobno sa tam szafki tak jak w Ameryce.. :o>

odp.

• Gość: minka Re: Jakie LO w Krakowie?możę XLO... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.04, 13:44
              heh to tak jak mi:)A na jaki profil się wybierasz?
        • Gość: koncze_x_lo raport X files ;) IP: *.markom.krakow.pl / *.markom.krakow.pl 14.05.04, 13:19
          Hey! Pozdrowienia dla ALL co sie wybieraja do X... i podziwiam za odwage... ;-)
          jakbym miala wybierac drugi raz... to piatke...

minusy x Lo:
          - stuknięta kadra.. oczywiscie nie wszyscy... wspomniana tutaj nauczielka
          Biologii... nawiedzona katoliczka... ale z pasja do bilogii..(dobra rada dla
          ALL co spotkaja pania J. w szkole: podkoszulki do kolan, brak kolczykow,
          schludne ubranka jak dla bibliotekarek-bez urazy.. no i nie wymawiajcie przy
          NIEJ imienia Pana Boga na daremnie;) bo wtedy <ogien> piekielny WAS pochlonie!!)
          - szalona Pocahontas z Biblioteki ( przetrzymacie ksiazke jeden dzien macie p**)
          - za duze wymagania... w stosunku do uczniow, ktorzy chca tylko zaliczyc dany
          przedmiot bo ON ich nie interesuje... ale przeciez to elitarne liceum... ktore
          od wiekow chce sie wybic na czolowke ... ale takim dzialaniem zamiast motywowac
          uczniow do pracy w wybranych dziedzinach zniecheca rozdrabnianiem sie........
          -kaloryferom przydalby sie remont
          - te WASZE wymarzone szafki sa tylko dla wybranych... bo nie ALL maja klase!!!
          - ksero, ktore pozera Wasze drobne... ale jest zajaffkowe;P
          - PUDEL (U know what i mean) rzuca sie w oczy... bynajmniej to nie jest maly
          potulny pies...
          -KWARC... niezle ubrania ale z umyslem cos nie tak...
          -SZPiLi... :| czlowiek tak poukladany, ze az w tym swoim perfekcjonizmie
          zatracil rozsadek...

plusy x lo:
          - przesympatyczna Rodzina prowadzaca stolowke( pyszne drozdzowki... o te z
          budyniem i pizza zawsze jest wojna... po 3 lekcji juz ich nie ma;)
          - automat nescafe ktory za 30gr da CI kawe, niezbedna o 7:10....
          - pan Ochroniarz... przemily czlowiek :)
          - teraz macie sale informatyczne... za moich czasow...;) to smiech na sali...
          teraz kompy macie nawet w czytelni z podlaczeniem do netu...
          - pani Magda(chyba) z sekretariatu uczniowskiego... jak cos TO DO NIEJ
          wspaniala kobieta!... a ta ruda jedza z sekretariatu u dyry... wrrrr
          - zbiorówka... elita naszej szkoly

POZDROWiENiA dla najwiekszej legendy XLO p. Michalowicz... czyli znanej i
          lubianej p. Szczeny... oraz dla p. Szatko i dla klasy ang-fran no i nie
          zapominajmy o najlepszym dyrektorze: p. Dorosz

jesli dalej chcecie tu przyjsc... to 3mam kciuki...
          • annawoz Re: raport X files ;) 14.05.04, 13:30
            nooooooooooooo....jesli lubisz czuc sie anonimowo.....miec dziwnych
            nauczycieli......i "fajna dyre" to polecam<hahaha>

ale jak uda sie wam miec fajna klase to warto:-D

pozdrowionka dla 4j kofaaaaaam was
            • Gość: 4j Re: raport X files ;) IP: *.markom.krakow.pl / *.markom.krakow.pl 14.05.04, 13:44
              tez Cie kochamy:D:D:D
    • karoolcia4 Re: Jakie LO w Krakowie? 17.03.04, 14:24
      Gość portalu: Ważniak napisał(a):

> Cze! W tym roku kończę gimnazjum i zastanawiam się do jakiego pójść liceum w
      > Kraku. Mam na myśli te elitarne, ale nie wiem do którego? Pomóżcie!

Ja chodzę do trójki i jestem bardzo zadowolona Miła atmosfera, sympatyczni
      ludzie, ludzcy nauczyciele Pozdrawiam
    • vox.populi A ja dla odmiany polecę... 19.03.04, 18:55
      Sobka (II LO). Ale zależy, co chcesz robić, taka jest prawda.

Sobek ma niezłą matmę; biolchem, zależy jak trafisz. Z polskim też różnie, ale
      I miejsce w olimpiadzie dwa lata temu daje do myślenia. Albo i nie ;) Językowo
      polecam, jakbyś chciała niemiecki rozszerzony. Lepszej szkoły z niemieckim w
      Krakowie nie ma.

I oczywiśćie mógłbym ponawijać, jacy wspaniali ludzie, cudni nauczyciele i w
      ogóle, ale to jak wyżej napisałem jest w każdej szkole. Każda ma coś
      wyjątkowego, jakieś przydasie, dla którego, poza nauczycielami i uczniami,
      warto zdawać (w Sobku vide: FMFT, festiwal teatralny obchodzący w tym roku 35. -
      lecie, najstarszy chyba zresztą w Krakowie). Każda ma swoje jasne i ciemne
      strony. Ot i tyle. Jak powiedziałem - zależy, czego oczekujesz.

Pzdr,
      V.p
      • zabiegana Re: A ja dla odmiany polecę... 21.03.04, 10:05
        Podpisuje sie pod ta opinia. Co prada koncze juz studia, ale wspomnienia mam
        jak najlepsze - moze nie bylo latwo, ale w zyciu tez latwo nie jest, wiec jest
        to dobry wstep. co do studiow to wszyscy sie podostawali na dobre kierunki.
        polecam.
      • Gość: gemini Re: A ja dla odmiany polecę... IP: *.compower.pl 09.07.04, 22:23
        Ja idę od września do II Lo i ciesze się, że czytam o tej szkole miłe opinie ;)
    • Gość: indywid Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.krakow.pl 22.03.04, 13:34
      wiecie co...ja chodze do IV Lo (Lecznica dla Oblakanych ;P) i wcale nie zaluje,
      ze sie tu znalazlam,,, prawda jest taka, ze ludzie sa swietni, atmosfera
      rowniez, a nauczyciele rozni... poziom- trzeba troche przysiasc, zwlaszcza z
      biologii (na jam biol-chem, wiec...), mam do tej pory cztery ksiazki do
      biologii, i na pewno do konca szkoly bede miec ze sto, wiec przygotowanie do
      matury jest naprawde dobre...
      pozdrawiam ;)
      • Gość: mala Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 22:34
        Ja konczylam Czworke juz chwile temu,ale mam jak najmilej wspomnienia z
        perspektywy lat . Oczywiscie koszmar polskiego dlugo ciazyl na psychice, ale
        jakos dalam sobie z nim rade:)!
        Z mojej klasy wlasciwie wszyscy zdali bez problemu mature i dostali sie na
        studia. Mimo, ze chodzilismy do klasy niemieckiej, wiekszosc wybrala AGH lub PK
        i radzili sobie (lub dalej radza) bez wiekszych problemow.
        Niemiecki za moich czasow byl na bardzo wysokim poziomie, duzo wymian (chyba z
        4). Po maturze bez problemu zdalam certyfikat Miitelstuffe Deutsch, a pozniej
        certyfikat Deutsch als Berufsprache. A co najwazniejsze - Ludzie. Z nimi dalej
        utrzymuje kontakt i tworzymy zgrana paczke.
        Pozdrawiam
    • Gość: affganka Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.04, 15:19
      najlepiej zadne :D
      ja chodze do LOMSa i jest zajefajnie :D
      • Gość: hem hem Re: Jakie LO w Krakowie? IP: 217.153.183.* 27.03.04, 09:28
        nie wiem kto ci polecił VI ale albo do niej nie chodził albo jest rąbnięty.
        Skończyłam VI parę lat temu i od tego czasu ani razu w niej nie byłam. To był
        koszmar i gdyby nie ludzie to bym sobie żyły podcięła. Jeżeli chodzi o języki
        to owszem panuje opinia że jest to LO językowe (dlatego je wybrałam) ale nie
        wierz temu.
        • klymenystra Re: Jakie LO w Krakowie? 29.03.04, 16:29
          ja bede VI bronic... jak sie komus chce uczyc to sie nauczy i potem nie bedzie
          jojczyl... a jak len to nawet dwojka nic nie da...
          • fahrenheit Re: Jakie LO w Krakowie? 29.03.04, 22:00
            Jezeli przelezales szkole podstawowa i gimnazjum to szukaj przyjaznego liceum z
            tych o wyzszych numerach, w eltarnych wykonczysz sie zanim zaskoczysz...
            Poszukaj przyjaznego liceum gdzie dokona sie proces przebudzenia ze stanu
            otepienia, otepienia intelektualnego... Moze liceum numer 33, jest tam kilku
            belfrow wprawionych w przywracanie stanu uzywalnosci Twojego umyslu.... Moze
            wiec warto... Wlasnie nade mna pracuja.... jest spoko....;-)))
            • Gość: mac66 Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.04, 19:19
              ej , jak ktoś chodził do czworki to niech mi powie ile miał punktów że sie tam
              dostał
              :)
              • Gość: a co? Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.04, 10:10
                ja mialam 170 i bez problemu sie dostalam... prog w tamtym roku wynosil 120
                pkt, ale sie okazalo, ze w pierwszej rekrutacji trzeba bylo miec 154... hehe i
                wielu ludzi sie zawiodlo... a pozniej prog spadl do 127... hehe... a w tym
                roku, juz bez sciemy, jest prog 140... polecam i czekam na was od 17 maja...
                mamy wtedy lekcje akurat ;]
    • Gość: gimnazjalista Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.04, 21:58
      a czy przy okazji moglibyście pdawać od ilu punktów dane liceum przyjmuje?
      Z góry dzięki
      • tfr Re: Jakie LO w Krakowie? 15.04.04, 21:01
        Ależ oczywiście. Prosze bardzo:

LO/pkt
        -------
        I/201
        II/199,5
        III/130
        IV/133*1,48
        V/202
        VI/144,(4)
        VII/140 (+22% vat)
        itak dalej...

A tak na poważnie próg punktowy ustalany jest nie inaczej, ale przez samych
        uczniów składajacych dokumenty; chyba że mowa o 'progach przypuszczalnych', ale
        te tak naprawde nic nie znaczą. Oczywiście próg do różnych klas różni się
        (czasem znacząco).
    • Gość: *** Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.trzebinia.net 26.04.04, 19:51
      Z zamiłowania humanista, ze zdolnosci matematyk i biolog... nic się u mnie nie
      pokrywa :) I co wy na to? Myslę, myślę i myślę, kota dostaję już od tych
      liceów. Może do piatki na mat - fiz? A może by tak na biol - chem?
      • Gość: none Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 04.05.04, 10:26
        Napisales :"Z zamilowania humanista(...)" i to chyba powinno Ci wskazac
        droge.NIe martw sie w klasie humanistycznej rowniez jest matematyka i biologia
        i wszystko inne i tak naprawde roznice sa niewielkie.Ja jestem na profilu
        humanistycznym i z matematyka raczej wiekszych problemow nie mialam, a tym
        czasem nawet przy 3 godz. w tygodniu ona daje mi osobie znac.
        Zycze udanego wyboru
    • Gość: beaataa Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.gw.ip.pl 04.05.04, 21:08
      A co sądzicie o XIV? Słyszałam że tam się dużo zmieniło ostatnio. Na lepsze.
    • ziemniakk Re: Jakie LO w Krakowie? 06.05.04, 23:52
      tylko VIII!!!
      to jedno z niewielu liceow(jesli nie jedyne), ktore ma klasy realizujace
      profile autorskie, np. mat-chem z informatyka (najlepszy :D)
      w szkole swietna atmosfera, tylko niestety juz 4 klasy odeszly i nie ma na kogo
      sie patrzec na przerwach :P
      • Gość: brenda Re: Jakie LO w Krakowie? IP: 80.50.22.* 07.05.04, 14:06
        Od ilu punktów przyjmowali w zeszłym roku do Nowodworka i V?

Czy ktoś z Was chodzi może do klasy dwujęzycznej w Nowodworku i mógłby mi mniej
        więcej powiedzieć ile godzin tygodniowo jest z danych przedmiotów?
        • Gość: m. Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.ceti.pl 26.05.04, 19:15
          W dwujęzycznej jest 5 godzin angielskiego i 1 godzina amerykańskiego, 3 godziny
          francuskiego/niemieckiego, 2g. geografii, 2 g.chemii, 2g. biologii, 3g.
          matematyki, 1g. fizyki - to wszystko po angielsku, 5 polskiego, 2 historii...
          to chyba najważniejsze
    • Gość: d0minika Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.a.jawnet.pl 16.05.04, 17:13
      A słyszał ktoś coś o XXV (im. Żeromskiego)? - czteroletni cykl nauczania, w tym
      jeden rok francuskiego, potem normalne trzyletnie liceum po francusku.
      Zastanawiam się na tą szkołą, nie wiem czy to nie jest jakaś kicha. I poza tym
      jest tu ktoś kto chodzi do liceum w Krakowie, ale pochodzi z jakiejś innej
      miejscowości? Zastanawiam się właśnie czy mi się opłaca do babci przenosić...
      • Gość: mirek Re: Jakie LO w Krakowie? IP: 5.2.* / *.chello.pl 17.05.04, 10:32
        tylko nie XXV. gdzieś na forum były o nim opinie, jedno z najgorszych, trzeba
        tylko ok. 80 punktów. najbardziej nieprzyjemna dzielnica /Bieżanów/ to liceum
        to podobno centrum rozprowadzania narkotyków w Krakowie. Ma naprawdę złą
        opinię.Jeśli znajdę ten post na forum to ci podam.
        • Gość: d0minika Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.a.jawnet.pl 17.05.04, 19:28
          Wielkie dzięki za informacje.
        • Gość: d0minika Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.a.jawnet.pl 17.05.04, 19:29
          Wielkie dzięki za informacje;) Cóż, moja rozterka licealna nadal trwa....
        • Gość: d0minika Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.a.jawnet.pl 17.05.04, 20:11
          Jakiego pięknego dubla zrobiłam! Nie musisz już szukać tego postu, znalazłam go
          sobie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka