Dodaj do ulubionych

Jakie LO w Krakowie?

• Gość: jenna Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 18.05.04, 20:15
      Oficjalne progi punktowe w zeszłym roku do V - 178 pkt w pierwszej rekrutacji a
      150 pkt w drugiej, natomiast w I - 170 pkt w pierwszej, 160 pkt w drugiej. To
      tak orientacyjnie, nie jestem dokładnie pewna.
      • Gość: Nicholas Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.kim.pl 19.05.04, 02:35
        XXIII Lo jest ok.
        www.zso9.republika.pl
        • Gość: malwa Re: Jakie LO w Krakowie? IP: 62.233.210.* 19.05.04, 16:10
          a jak jest w 13 LO??? oczywiście w Krakowie.Jakoś nikt nic o nim nie pisze.
    • Gość: nowodworczanakatac Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.cyfronet.krakow.pl 26.05.04, 16:45
      elo ziomalu
      z daleka od nowodworka
      !!!
      pognębią cię
      i zniszczą!!!
      aaaa
      (wlaśnie niszczą)
      powodzenia
      • Gość: maturzystka Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.citynet.pl / 149.156.98.* 27.05.04, 09:21
        nowodworczankatac chyba oblała mature skoro twierdzi ze tam niszcza.Nikt nikogo
        nie niszcy
    • Gość: Pati Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.04, 12:47
      Ja ze swojej strony mogę na pewno polecić licea nr: IV (jedno z tych bardziej
      elitarnych), VIII (wysoki poziom i fajni ludzie), XI (jedno z lepszych w NH i
      świetna atmosfera), XII (zaraz po III najlepsze w NH, z tym że raczej nie ma
      stresu), XX (ot taka zwykła szkoła z klimatem i w Śródmieściu :) i XXI
      (najlepsze LO jak ktoś chce iść na studia związane z teatrem... zero stresów a
      atmosfera lepsza niż gdziekolwiek indziej :). Nie polecam natomiast I, II, III,
      V (mimo że mają wysoki poziom, panuje tzw. wyścig szczurów... to po prostu
      szkoły dla ludzi mocnych psychicznie; aha, i mimo tego co mówią, atmosfera w
      III jest beznadziejna...) i nie polecam jeszcze XVI, XIX, XXV i XXX - z tego
      tylko względu że są to najgorsze licea w Krakowie. Zasada jest taka, że nie
      musisz iść do najlepszego LO żeby się potem dostać na wybrane studia... lepiej
      iść do jednego z tych mniej 'elitarnych', ale za to oszczędzić sobie stresu i
      samemu starać się uczyć tak, żeby potem się na te studia dostać. Prawda jest
      taka że i ze słabego LO na studia się dostaniesz jeśli tylko będzie Ci zależało
      i będziesz dużo pracował. Pozdrawiam.
      • Gość: nauczyciel Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.autocom.pl 28.05.04, 07:22
        popieram Pati w ocenie szkół
        • peteen Re: Jakie LO w Krakowie? 28.05.04, 09:16
          a ja nie popieram, bo to jej prywatny, niczym nie poparty pogląd:
          w IV uczyłem, znam jej obecnych absolwentów, to bardzo przeciętna szkoła
          XXI to słabiutkie liceum o ambicjach pseudoartystycznych, nie jest odrobinę
          łatwiej jego absolwentom podczas egzaminów na kierunki artystyczne, natomiast
          faktycznie bardzo łatwo jest ukończyć tę szkołe
          V odsądzana od czci i wiary jest z kolei szkoła, w której najłatwiej sie do
          studiów przygotować

mogę i o reszcie szkól, ale już mnie palec boli od stukania tych samych prawd
          objawionych od lat

nie wierzę ci, belfrze...
          • Gość: xxi Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.autocom.pl 06.06.04, 00:10
            > XXI to słabiutkie liceum o ambicjach pseudoartystycznych, nie jest odrobinę
            > łatwiej jego absolwentom podczas egzaminów na kierunki artystyczne, natomiast
            > faktycznie bardzo łatwo jest ukończyć tę szkołe
            ta opinia jest krzywdząca, przesadziles z ilością jadu, lubie tę szkole i
            przykro to czytać.
            • peteen Re: Jakie LO w Krakowie? 08.06.04, 11:23
              ja też ja lubię, ale też znam, niestety...

ps. gdzie tu jad ? nie obsobaczam bbelfrów, nie piszę źle o atmosferze, nie
              piszę, że uczniowie to głaby - no gdzie tu jad ?
              • Gość: nieelitarna Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.04, 21:14
                Peeten a skąd ty znasz wszystkie krakowskie szkoły? We wszystkich już
                pracowałeś? :-) A XXI to naprawdę świetna szkoła...
                • peteen Re: Jakie LO w Krakowie? 09.06.04, 09:19
                  nieelitarna, a w którym miejscu znalazłaś informację, że znam wszystkie ?
                  znam III,IV,X,XI,XII,XVI i XXI - o tych szkołach mogę mówić dużo, czasem nawet
                  dobrze...
                  ;c)
      • Gość: SOBIESKI Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.04, 16:41
        Dziewczyno, na jakiej podstawie wygłaszasz takie opinie? Czyżbyś miała aż tylu
        znajomych? To jest bzdura co napisałaś o II LO!! Wcale nie jest to szkoła
        dla "ludzi mocnych psychicznie". Owszem, krążą takie opinie o naszej szkole ale
        są one głupie, przekazywane z pokolenia na pokolenie!!! Ja nie należe to ludzi
        o mocnych nerwach a pomimo to utrzymuje sie w średniej 4,0. Być może kiedyś
        faktycznie Sobek był tak bardzo ambitny ale teraz to sie zmieniło! Ludzie
        zrozumcie, że my naprawde nie wqwamy ksiażek tel. na pamięć! Uczyć sie trzeba,
        ale chyba o to właśnie chodzi komuś, kto chce sie dostać na dobre studia!
        Kokosy same nie spadną z nieba. Praca ucznia to jednak za mało, ważna jest
        również kompetencja nauczyciela...
        Poza tym zupełnie nie zgadzam sie co do "wyścigu szczurów" który jakoby panuje
        w Sobieskim. Z taką życzliwością, serdecznością i chęcią pomocy nigdzie się
        jeszcze nie spotkałam!
        Lepiej napisz o szkole do której sama chodzisz/chodziłaś a nie oceniaj szkół o
        których nie masz zielonego pojęcia!
        • Gość: Pati Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.04, 12:11
          Eee... nie chciałabym być uszczypliwa, ale co powiesz na temat zakazu całowania
          który PODOBNO obowiązuje w II LO???
          • Gość: sobieski Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.04, 15:00
            haha.. super argument.. owszem, jest takie zarządzenie no ale co z tego? niech
            sobie będzie, i tak nikt go nie przestrzega.. to jest tak jak z czerwonymi
            bluzkami, w których PODOBNO nie można chodzić.. wymyśl coś lepszego :P
            pozdrawiam
            • Gość: BABUSZKA NAJLEPSZA ÓSEMKA:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 20:27
              viii-lo.krakow.pl
              o studiach nie pisze bo jestem dopiero w drugiej klasce,ale stwierdzic trzeba
              jedno,2 lata temu szkołę wybrałam i nie żałuję i nigdy(chyba) nie pożałuje!
              ale jest jeszcze jeden NIEPODWAŻALNY fakt;jak pójdziesz do "elitarnej" szkoły
              tylko dlatego zeby miec jakis starcik..to powiem jedno:bez nauki i pracy i bla
              bla bla...jak sie nie bedziesz uczyc to nawet najbardziej"elitarna"szkółka ci
              ie pomoze~!
            • Gość: maturzystka Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.crowley.pl 31.05.04, 22:25
              Sobieski, popieram Twoją wypowiedz w 100%.Ale sobie Pati wymyśliła argument z
              tym całowaniem.Jeśli ona chodzi do szkoły tylko ze względu na możliwość
              całowania się na przerwach to można jedynie domyślać się jej poziomu
              intelektualnego. Odczep się Pati od Sobka,pewnie się kiedyś do niego nie
              dostałaś i teraz wylewasz łzy goryczy ,rozsiewając kłamliwe opinie na forum...
              • Gość: Pati Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.04, 14:26
                O czyim poziomie intelektualnym mówimy... a raczej ty mówisz. Nie wiem, albo to
                ja jestem do tego stopnia głupia, albo to wy sobie wymyśliłyście że ja podaję
                zakaz całowania jako argument... buahaha... Jako że Sobieski zarzucała mi, że
                nie wiem o czym mówię, nie chciałam podawać na forum informacji, co do której
                nie mam stuprocentowej pewności, tak więc dla pewności wolałam spytać.
                Widocznie mój poziom intelektualny jest jeszcze niższy niż ty go oceniasz, ale
                nie widzę kompletnie nic złego w zadaniu tego pytania. No, może oprócz tego że
                jak ktoś się dowie z mojego posta że w II LO nie wolno się na przerwach
                całować, to może stracić chęć pójścia do tego LO. Buahaha. Uczniowie powinni
                ukrywać takie fakty, w końcu opinia o szkole jest najważniejsza :) I to wcale
                nie dziwne że większość osób, które znam - a zaręczam, że kończyli lepsze
                szkoły niż II LO - nie wypowiada się o tej szkole pozytywnie. Jeśli wprowadzają
                zakaz całowania na przerwach - spokojnie, to nie jest aż tak uciążliwe - to
                powstaje pytanie, jakie jeszcze zakazy wprowadzili... A wracając do mojego
                poziomu intelektualnego, Maturzystko, to maturę dawno mam już za sobą, a studia
                właśnie kończę. Takie małe sprostowanie, gdyby ktoś jeszcze miał wątpliwości co
                do tego, czy nie jestem aby mniej inteligenta, niż mówisz. A jeśli posądzasz
                mnie o kłamstwo, to musisz chodzić do II LO, prawda? No, chyba że mówisz to
                wszystko na podstawie hmm... no tego to nie wiem... No cóż, przecież nie będę
                się kłócić na forum, zresztą i tutaj zawsze znajdzie się tłum ludzi, którzy na
                mnie naskoczą za to, że mówię 'źle' o jednym z 'najlepszych' krakowskich
                liceów. Posiadanie odmiennego zdania zawsze wiąże się z tym, że ludzie
                zachowają się jak papugi i wszyscy jak jeden krytykują człowieka. Nie wiem,
                może powinnam przeprosić za 'czepianie się' II LO, w końcu to renomowana
                szkoła, a renoma jest ponad wszystko...
                • Gość: XYZ Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.eu.org 01.06.04, 18:30
                  Dziewczyno! To forum nie do dyskusji o Twoim poziomie intelektualnym, tylko o
                  wyborze liceum. Pomyliłaś wątki! A poza tym - nie masz się czego uczyć na tych
                  studiach? To nos w książki, a nie w komputer.
                • Gość: karolina (sob.) Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 13:21
                  > I to wcale
                  > nie dziwne że większość osób, które znam - a zaręczam, że kończyli lepsze
                  > szkoły niż II LO - nie wypowiada się o tej szkole pozytywnie.

Hmm.. w takim razie - dlaczego Ci Twoi Znajomi wypowiadali się na temat naszej
                  szkoły jeżeli kończyli inne? inne tzn jakie? V, I, VIII?
                  Zresztą, mając maturę a i prawie studia za sobą, powinnaś wiedzieć, że nie ma
                  LEPSZYCH czy GORSZYCH szkół. Każda szkoła ma coś ciekawego do zaoferowania, a
                  wymagania i oczekiwania ludzi również są bardzo różne.. Zauważ że ani ja ani
                  Maturzystka nie użyłyśmy tego sformułowania w stosunku do Sobieskiego. Nie
                  staramy sie udowodnić że II LO jest NAJLEPSZE bo takie rozumowanie jest
                  prymitywne. Chcemy jedynie obronić je przed głupimi plotkami (a bo moi znajomi
                  mówili...)

> No cóż, przecież nie będę
                  > się kłócić na forum, zresztą i tutaj zawsze znajdzie się tłum ludzi, którzy
                  na
                  > mnie naskoczą za to, że mówię 'źle' o jednym z 'najlepszych' krakowskich
                  > liceów. Posiadanie odmiennego zdania zawsze wiąże się z tym, że ludzie
                  > zachowają się jak papugi i wszyscy jak jeden krytykują człowieka.

Po pierwsze - nikt tu nie zamierza się kłócić. Ty krytykujesz naszą szkołę (na
                  podstawie tego, co mówili inni) a my sie z Tobą nie zgadzamy (tyle że i ja i
                  Maturzystka chodzimy/chodziłyśmy ;)do dwójki i nasze zdanie oparte jest na
                  faktach). Po drugie - nikt po nikim nic nie powtarza. Ty natomiast póki co nie
                  podałaś żadnych argumentów, które faktycznie mogłyby odstraszyć potencjalnych
                  pierwszaków. Nie wierze żebyś była ciekawa mojego zdania na temat zakazu
                  całowania. Chciałaś nam dogryźć ale Ci sie nie udało.

Pzdr
    • Gość: tomCrac 6666 tylko 6 :)) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.04, 13:44
      dziekuje za uwage, wlasnie przeczytales/as 6666 post na tym podforum :)
    • Gość: Sobieszczak Re: Jakie LO w Krakowie? IP: 212.244.182.* 29.05.04, 12:30
      Jeśli chcesz pójść na mat-fiz, to do VLO, licząc się z tym, że twoja wiedza
      ograniczy się tylko do matematyki i fizyki (znaczy to mniej więcej tyle, że po
      3 latach edukacji, nie będziesz pamiętać daty bitwy pod Grunwaldem). Jeśli
      chcesz na bio-chem - tylko do II LO (wyjdziesz jako genialny biolog, z wiedzą
      ogólną na przyzwoitym poziomie). A jeżeli interesuje Cię human, wybierz się do
      I LO, ale porzygotuj się na to, iż wszystkie przedmioty będziesz realizować w
      zakresie rozszerzonym;) Pozdrawiam gimnazjalistów stojących przed trudnym
      wyborem.
    • Gość: dfgndfgn Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.compower.pl 29.05.04, 16:16
      Po pierwsze ucze sie w III L.O i atmosfera naprawde nie jest beznadziejna, ale
      prawda jest taka ,ze przychodza do szkoly coraz gorsi uczniowie(jako uczniowie
      i jako ludzie), ktorych w ten sposob wychowalo to beznadziejne gimnazjum.W tej
      szkole jest bardzo mocny human (lepszy niz w I czy V), natomiast gorszy jest
      mat-inf.Biologia i chemia sa na dosc wysokim poziomie.Szkola ma ogromny
      potencjal w postaci nauczycieli (a przynajmniej wiekszosci) ktorzy dzieki
      swojej tolerancji i madrosci potrafia nawet z najwiekszego matola(chociaz w tej
      szkole chyba takich nie ma) zrobic czlowieka.Ale jak w kazdej szkole zalezy na
      kogo sie trafi.Ja ze swej strony polecam III i V L.O.
    • Gość: Bartek Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.04, 19:09
      XII XII XII...
      • Gość: valierian Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 21:59
        egh... prosze mi tu nie mowic, ze IV jest elitarna szkola :/ bo nie jest.. za
        taka sie uwaza, ale tak nie jest... tzn jezeli chodzi o poziom nauki, to
        przynajmniej ja jestem zadowolona, choc nie mam jakis rewelacyjnych ocen na
        koniec, a to wlasnie ze wzgledu na to, ze nauki jest spoooro... przynajmniej
        sie czegos naucze :] a jesli chodzi o atmosfere, to towarzystwo jest calkiem
        fajne... milo sie spedza czas na przerwach, moza sobie na dziedziniec w kazdej
        chwili wejsc :] i wiecie co? na okraglo gadacie o jednym i tym samym.. w kolko
        tylko powtarzacie te same argumenty, i ja juz tego po prostu nie moge czytac!
    • Gość: V lo Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 08.06.04, 15:32
      Mysle ze V bedzie najlepsza bo wydajesz mi sie snobem i pajacem.
      • Gość: boogi Re: Jakie LO w Krakowie? IP: *.ksk.net.pl / *.ksk.net.pl 13.06.04, 23:26
        Naiwny... w Krakowie nie ma elitarnych liceów, są tylko mniej lub bardziej złe.
        No ale dla snobów niektóre muszą być elitarne. W końcu jesteś klientem i masz
        prawo wymagać ... przynajmniej dobrego samopoczucia. He, he, he powodzenia ....
    • Gość: m_c co za głąb ma czelność..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 17:55
      ....polecać ci VIII LO !!!!!! Kończe własnie 3 klase i o tej szkole moge
      powiedzieć tylko jedno - kompletnie mnie nie przygotowała do matury. SZCZERZE
      ODRADZAM. Aha , poza tym na 100% spotkasz sie w tym liceum z narkotykami , więc
      zrób wszystko tylko unikaj tej szkoły bo jej wybór może być najgorszym wyborem
      w twoim życiu.Mało tego , razem ze mną chodzi do ósemki zała góra osób która
      uważa tak samo jak ja !!!!!!

jaki z tego wniosek - WSZYSTKO TYLKO NIE VIII LO !!!!!!!!!!!!!
      • Gość: mzk Re: co za głąb ma czelność..... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 15.06.04, 18:57
        A to dziwne, bo w liceach nie ma 3 -cich klas
        • Gość: jaaa Re: co za głąb ma czelność..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.04, 23:00
          buehehehehe :D
          • ask_nonkonformistka Re: co za głąb ma czelność..... 23.06.04, 09:53
            buahaha!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka