czerwonyludek 19.05.08, 13:36 Legenda głosi że kiedyś było o nich głośno w początkowych etapach. Teraz zasiedlili Ateny i są coraz głośniejsi. Czy macie jakieś doświadczenie z ich obecności na oś. europejskim? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michal_ateny Re: ROMOWIE na europejskim 19.05.08, 19:14 A i owszem bud. 2 zamieszkują na 3 piętrze cała rodzina grają na gitarach, słuchają głośno muzyki i ich małoletnie dzieci palą papierosy na balkonie... Odpowiedz Link Zgłoś
azille Re: ROMOWIE na europejskim 19.05.08, 21:17 Swojego czasu wielu romów zamieszkiwało Rzym. Nawet jedna z rodzin mieszkała w moje klatce. Nie mam zastrzezen. Mysle ze sa podobni do nas, sa ludzie calkiem ok i ludzie "pierogi". Natomiast musze zwrocic uwage na tego typu posty bo traca one rasizem. Jakkolwiek. Ja kilkakrotnie juz pisalam ze nie mam zastrzezen do romów, sa oni glosniejsi niz sattystyczni polacy. To jest normalna sprawa. Tak samo jak wlosi, turcy czy hindusi. Sama majac 1/2 "glosnejj" narodowosci krwi czuje sie urazona ciaglymi postami na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
paika Re: ROMOWIE na europejskim 20.05.08, 21:38 ciekawe czy tez zapier..... z wozkiem z alberta do domu jak jedna kobieta od nich:))) a ostatnio byłem świadkiem jak jeden z ich dzieciaków bawił się gitarą w albercie a 15 minut pozniej, jak wracalem, to rozpieprzona gitara leżała na chodniku i trawie... no plis jak takie zachowania są normalne. dzieciaki też ci pewnie lajtowo jarają sobie na balkonie. niestety ci ludzie sie tak zachowuja i nazywajmy rzeczy po imieniu. bo to nie są żubry, żeby ich trzymać po ochroną. nie są tu na specjalnych warunkach Odpowiedz Link Zgłoś
azille każdy kolejny Twoj post 21.05.08, 12:27 świadczy o strasznym dnie intelektualnym Wybacz ale nie będę dyskutować taką miernotą jak Ty! Odpowiedz Link Zgłoś
paika :)) 21.05.08, 14:15 nawet jesli prezentuje dno intelektualne, to akurat ciebie to najmniej boli i nie o mnie sie w tym wątku rozchodzi... no chyba, że dno intelektualne przedstawia argumenty, na ktore nie mozesz nic odpowiedziec i to cie boli i sfrustrowana klepiesz takie posty.:)) ale ja to rozumiem, bo i co mozna odpowiedziec w temacie cyganow mieszkających na tym osiedlu? jaki jest kon kazdy widzi Odpowiedz Link Zgłoś
dontomasson Re: :)) 21.05.08, 14:25 u nas mieszka kilka rodzin, nie wyróżniają się niczym szczególnym, ot mieszkańcy... może tylko jedno, nie widzę szczerego zdumienia na twarzy, gdy mówimy sobie "dzień dobry". Wielu innym się to zdarza i jest pewna prawidłowość - garnitur i krawat takowy posiada :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
paika Re: :)) 21.05.08, 16:43 jak widac pobody's nerfect, jak mowia angielscy cyganie:) Odpowiedz Link Zgłoś
azille Re: :)) 21.05.08, 17:19 Mam argumenty czy ich nie mam. Na dyskusję z Tobą nie mam ochoty. Koniec kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
pragowicz Re: :)) 26.05.08, 17:58 Dobre podejscie. Ja mam racje, nie Ty, moja racja jest najmojsza i koniec. Tylko po co przy takim podejsciu pisac posty na forum, na ktorym badz co badz sie dyskutuje, a juz wogole jest fajnie, jak sie dyskutuje racjonalnie i konstruktywnie. Czego chyba troszeczke zabraklo w tego typu wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
paika azille zieeeeew.... 27.05.08, 11:26 nie ma nic gorszego niz nudzące sie, sfrustrowane babsko. załóz może lepiej jakieś kółko różańcowe albo przypnij się do kaloryfera w obronie uciśnionych kotów, bo pare dni temu rano znowu widziałem jakiegos futrzaka srającego w piaskownicy. a nie, przepraszam kol. azille, on tam z pewnoscia nie srał, bo koty mają kuwety. on tam pewnie myszy łapał. a nawet jak srał, to pewnie dachowiec a nie żaden osiedlowy, itd. mnie tam piaskownica lata luznym kalafiorem ale szanownym panstwu od małych dzieci, radziłbym naciąganie plandeki na piaskownice, bo w weekend naciagnieta nie byla. chyba, że łykacie te głodne kawałki p. Azille, że srające koty, to mrzonki albo że taką kupą kota, to sie nie ma co przejmować, bo to pewnie samo zdrowie. no ale wasze dzieci, wasza piaskownica, wasza brocha Odpowiedz Link Zgłoś
azille Re: ROMOWIE na europejskim 19.05.08, 21:23 BTW ja tez pale papierosy i slucham muzyki tak samo jak czesc polaków mieszkajacych na OE nie widzę problemu... Odpowiedz Link Zgłoś
czy.ja.wiem Re: ROMOWIE na europejskim 19.05.08, 21:52 Z tego co pamietam to nie chodzilo o muzyke czy papierosy ale o gonitwy z nozem po osiedlu i dzieci niszczace wlasnosc wspolnoty- np. wiszace na furtkach, uzywajce bram wjazdowych jako bramek etc. Wiem ze jedna ze wspolnot wymogla na wlascicielu wymowienie wynajmu. Odpowiedz Link Zgłoś
pragowicz Re: ROMOWIE na europejskim 26.05.08, 18:02 I naprawde wierzysz w to, ze ludziom opisujacym swoje problemy zwiazane ze spolecznoscia Romow na OE chodzi o palenie tytoniu i delektowanie sie muzyka? Odpowiedz Link Zgłoś
mniedziel Re: ROMOWIE na europejskim 21.05.08, 16:06 Nie jestem rasistą ani nie mam żadnych uprzedzeń do Romów ale dziwna, głośna kocia muzyka która słychać na całym dziedzińcu i ciągłe balkonowe rzępolenie na gitarze mi troche przeszkadza.... Odpowiedz Link Zgłoś
maximus_t2 Re: ROMOWIE na europejskim 21.05.08, 19:06 u nas w barcelonie tez byli ale ich wytrulismy i po krzyku... Odpowiedz Link Zgłoś
mikroskop11 Re: ROMOWIE na europejskim 25.05.08, 10:48 Czy jest jakaś szansa na to żeby tych ludzi (w sposób legalny i grzeczny) wyeksmitować? Z nimi nie da się mieszkać, ja się ich po prostu boję. Już kilka razy mnie mocno swoim zachowaniem przestraszyli!! Odpowiedz Link Zgłoś
pragowicz Re: ROMOWIE na europejskim 26.05.08, 17:57 > u nas w barcelonie tez byli ale ich wytrulismy i po krzyku... No musze przyznac, ze jak to przeczytalem to sie dobrze usmialem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pragowicz Re: ROMOWIE na europejskim 26.05.08, 23:15 Moze nie zrozumiales mojej wypowiedzi: po prostu zabrzmialo to wyjatkowo dowcipnie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
moby28 Re: ROMOWIE na europejskim 15.07.08, 16:26 maximus_t2 móglbyś nam sprzedać wasz patent na ich wykurzenie? Wystarczy napisać pismo do NM? Dowiedzialem sie w administracji że mieszkanie wynajmują....Mam ich szczerze dosyć, czuję się jak w taborze cygańskim, ostatnio ochroniarz sciągał jednego z nich od sąsiada z balkonu, są głośni, wulgarni, szwędają się po klatkach schodowych, żona się ich autentycznie boi. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszadlo Re: ROMOWIE na europejskim 15.07.08, 19:04 Hehe podobnie jak niektórzy Polacy wy rasistowski psy :] Ale mam z was ubaw hołoto "europejska". Odpowiedz Link Zgłoś
dontomasson Re: ROMOWIE na europejskim 15.07.08, 21:40 moby28, żonie prześcieradło "podprowadź", wytnij kilka dziur, załóż na łeb i skrzyknij jeszcze kilku inteligentów twojego rodzaju. Nie zapomnij o pochodni.. Odpowiedz Link Zgłoś
maximus_t2 Re: ROMOWIE na europejskim 16.07.08, 13:04 do moby : skontaktuj sie z administracja. a tak nie a propos : ostatnio forum opanowaly dwa trole : m&d. idzcie se chlopaki na www.piaskownica.pl, tutaj jestescie tyle potrzebni co wrzod na tylku... Odpowiedz Link Zgłoś
mieszadlo Do maximus 16.07.08, 15:29 Trolle jak już coś nieuku ;] także polecam www.szkolapodstawowa.com ewentualnie www.doedukujsiemlotku.pl Aha i sprawdź czym jest trolling lamusie bo kajecik babci nie jest najlepszym źródłem informacji. A teraz spłyń głąbie i nie podskakuj skoro Ci nie kazałem skakać. Odpowiedz Link Zgłoś
makitheman Żeś synek jest gorszy od Maximusa... 16.07.08, 15:38 Zaastanwiam się czy to plus czy minus... No dobra zdecydowany minus... :) Upierdliwyś jak "wyrzut" na d...e Odpowiedz Link Zgłoś
mieszadlo Re: Żeś synek jest gorszy od Maximusa... 16.07.08, 22:19 Tak tatku? To nie mi przeszkadzają: a) bawiące się dzieci b) obcokrajowcy / Romowie / kosmici c) samochody przed kwartałami d) poszerzanie ulicy i słupki powbijane przy chodnikach e) palący papierosy ochroniarze f) dopisz co chcesz... lista może być dłuuuuga Prawda w oczy kole, ograniczenie umysłowe i stopień zrzędliwości na tym osiedlu podnosi całą średnią krajową w tych kategoriach w znaczącym stopniu. Ja jestem upierdliwy? Poczytajcie swoje posty i wyciągnijcie wnioski. A co do mnie. Zawsze będę tępił zacofanie, debilizm i dyskryminację. Debil musi wiedzieć że jest debilem. Jak nie zrozumie to musi być to już odmiana Debilus Maximus. Trochę samokrytyki i autoanalizy :) Odpowiedz Link Zgłoś
tomeyk Re: Żeś synek jest gorszy od Maximusa... 17.07.08, 10:30 >Debil musi wiedzieć że jest debilem. Trochę samokrytyki i autoanalizy :) Jakże trafne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mieszadlo Do maximus 16.07.08, 22:08 Wiadomo hehe. Dla ciebie Doda jest pedałem, Ossama bin Laden to maskotka w MC Donalds a książki to srajtaśma. Idź oraj pole czerepie i nie dochodź do kompa bo ci się modem z neostrady przegrzeje głąbie. Odpowiedz Link Zgłoś
moby28 Re: ROMOWIE na europejskim 16.07.08, 15:48 dontomasson napisał: > moby28, żonie prześcieradło "podprowadź", wytnij kilka dziur, załóż > na łeb i skrzyknij jeszcze kilku inteligentów twojego rodzaju. Nie > zapomnij o pochodni.. Podejrzewalem ze nie wiesz o czym piszesz..... Nie tak dawno szukales winnego co Ci rzuca pety na " Szwai 7a, klatka XII"-nie masz zielonego pojecia jak sie zachowuja Romowie na europejskim, wiec nie zabieraj glosu malo inteligentny czlowieku..... Odpowiedz Link Zgłoś
dontomasson Re: ROMOWIE na europejskim 16.07.08, 19:33 może nie zauważyłeś sztubaczku, ale nie zrobiłem krucjaty z tego faktu(pety na balkonie), nie doniosłem do administracji, nie wykurzyłem, jak to pieszczotliwie ująłeś, ludzi z własnego domu. Zrobiłem coś co ci pewnie do główki małej nie przyszło - poprosiłem o nie rzucanie... wyobraź sobie pomogło. No , ale ty przecież jesteś lepszy niż jakiś Rom... Odpowiedz Link Zgłoś
skorpion0608 Re: ROMOWIE na europejskim 16.07.08, 21:22 Jak czytam to forum to sie zastanawiam skąd u ludzi tyle agresji i wulgarności. Można się różnić w poglądach na życie ale czemu się tak wyzywacie i mieszacie z błotem. Bynajmniej nie świadczy to o kulturze osobistej żadnego z Was. Pozdrawiam obie zwaśnione strony :). Odpowiedz Link Zgłoś
dontomasson Re: ROMOWIE na europejskim 16.07.08, 22:11 w sumie racja skorpio ;-), emocje mnie ponoszą jak z ludzi "wychodzą" uprzedzenia, brak zrozumienia człowieka, który jest tylko inny.. i ma rację mieszadlo, który tłucze (może w kontrowersyjny sposób) naszym współmieszkańcom do główek, że decydując się na mieszkanie na potężnym osiedlu, trzeba liczyć się jeden ma dzieci, drugi gra na gitarze, trzeci ma psa, czwarty lubi imprezy, a piątemu się nie chce chodzić z samochodu 200 metrów. I nie twierdzę, że kazdy może robić co chce i wszystko ma być puszczone na żywioł. Próg tolerancji jednak nie może być przeciętny, bo to będzie prowadzić tylko do eskalacji problemów. tyle przynudzania, pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
vaginaboy Re: ROMOWIE na europejskim 16.07.08, 22:37 szczerze mowiac nie wszyscy cyganie sa analfabetami i kolkami jednak z bajki to sie nie wzielo, ze to sa zwykle kmioty w wiekszosci, ja ich na szczescie nie slysze i nie widze na codzien (dzisiaj widzialem jak dwudziestoletnia beema E30 jechalo trzech lolkow z szybami otwartymi i muzyka pod ateny) ale moja matka ma problem u siebie z takimi ciemniakami, ze nie do wiary, mieszka ich w 80 metrach 16 osob, dra ryje, kluca sie, pluja wszedzie itd, ogolnie syf robia i to juz nie jest smieszne bo ogolnie sa bardzo smieszni, takie wiejskie kmiotki co zyja w matrixie i wszyscy maja z nich polewe %-) czy jestem rasissta? jezeli chodzi o ciawaresow pewnie jestem, murzyn mi nie przeszkadza, zreszta wieksza czesc swiata to ludzie weselsi i bardziej kulturalni niz te buraki Odpowiedz Link Zgłoś
mieszadlo Re: ROMOWIE na europejskim 16.07.08, 23:01 Przejedź się do dzielnic "żulerskich" i zobacz naszych rodaków. Poza kolorem skóry nie ma różnicy. Tak samo jak na OE są ludzie na poziomie i są "buraki w E30". Nie muszę pisać o kim mowa. W każdym społeczeństwie są debile, ludzie przeciętni i wybitni. Wynika to z krzywej Gaussa. No to teraz możesz zrewidować swój pogląd ;] Odpowiedz Link Zgłoś
xezaq Re: ROMOWIE na europejskim 21.07.08, 11:43 > Przejedź się do dzielnic "żulerskich" i zobacz naszych rodaków. > Poza kolorem skóry nie ma różnicy. No zgoda, masz rację. Sęk w tym, że ludzi wkurza iż wypłacili sporą kasę za mieszkanie "na spokojnym osiedlu". Jak bym chciał mieszkać wśród "żuli" to kupiłbym połowę tańsze mieszkanie w "dzielnicy żulerskiej" - inni pewnie też. P.S. Romowie (jeszcze) mi na odcisk nie nadepnęli - więc toleruję. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszadlo Re: ROMOWIE na europejskim 08.08.08, 17:17 Ja tylko mówię że to nie kwestia narodowości a wychowania. Znam wielu buraków wśród Polaków, Anglików czy Francuzów. Ja na OE widzę sporo polskiej "żulerki" więc tym którzy tak łatwo rzucają rasistowskimi tekstami polecam wizytę u okulisty. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszadlo Haha no dowalił... 16.07.08, 22:55 Ty za to jesteś tak inteligentny że aura bije z Twojego bloku. Przez Ciebie ostojo narodowej inteligencji i wartości wszelakich można pomylić w nocy OE z lotniskiem na Balicach!!! Skąd wiem o Twym wielkim intelekcie? Otóż prosta analiza zdań, które budujesz. Tylko osoba o wielkiej wiedzy/intelekcie potrafi tak wspaniale się wysławiać. Deus et Dominus moby28. A teraz kilka słów prawdy o mobym28 "yntelygencie". W języku polskim nie ma .... ( czterokropków ) czy ..... ( pięciokropków ) jest wielokropek skłądający się z 3 ( trzech ) kropek. I używa się go na końcu zdania do oznaczenia fragmentów pominiętych lub przed zaskakującymi słowami które po nim następują. To raz, głąbie. Dwa. Twoja żona się autentycznie boi Romów? Myślałem że boi się ich nieautentycznie, głąbie. Trzy. > Nie tak dawno szukales winnego co Ci rzuca pety. Ludzie inteligentni nie używają tak prymitywnej konstrukcji językowej. Głąbie. Cztery. >Mam ich szczerze dosyć, czuję się jak w >taborze cygańskim, ostatnio ochroniarz sciągał jednego z nich od >sąsiada z balkonu, są głośni, wulgarni, szwędają się po klatkach >schodowych, żona się ich autentycznie boi. Przeczytaj jeszcze raz swoją wypowiedź pod kątem poprawności i spójności. Przecinek zalałeś herbatą i się skleił, że tak co słowo wklepujesz jeden do tekstu, głąbie? To tyle, głąbie. Idź z xezaqiem na piwo i weźcie maximusa. Tu koło Carrefoura jest knajpa na waszym poziomie. Głąby. A dontomasson dobrze o was pisze. Nietolerancyjne, prymitywne, zadufane w sobie, ograniczone, kapuściane głąby. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszadlo Re: Haha no dowalił... 17.07.08, 11:41 tomeyk napisał: > To jakaś biegunka postowa? Nie, złoty deszcz wątkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
maximus_t2 Re: Haha no dowalił... 17.07.08, 16:56 zastanawiam skad sie biora tutaj takie mlotki. jak to mawiaja : glupich nie sieja. no a teraz odpisz cos, "mistrzu cietej riposty". P.S. Glabie juz mi sie znudzilo sprobuj wykminic cos bardziej interesujacego... Odpowiedz Link Zgłoś
mieszadlo Re: Haha no dowalił... 17.07.08, 17:12 Zastanawiasz się? Trochę potrwa biorąc pod uwagę ten niepofałdowany móżdżek. To co tobie się nudzi pedałku interesuje mnie tak bardzo jak to ile bierzesz za numerek przy wylocie na autostradę :* Naprawdę myślisz że ktokolwiek będzie tu pisał po to żebyś ty był zadowolony? ;] Chyba troszkę się przeliczyłeś co do wartości swojej osoby. A teraz idź "wykminić" jakieś dobre hasło reklamowe na jutro do roboty, "mistrzu głębokiego gardła" Odpowiedz Link Zgłoś
maximus_t2 Re: Haha no dowalił... 17.07.08, 18:25 nie bede sie z toba wdawal w dyskusje cwelu. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszadlo Re: Haha no dowalił... 17.07.08, 18:33 No to po co odpisujesz? :] A to słowo "cwel" to tak dobrze znasz z pracy? :] Nie przynoś pracy do domu bo się wykończysz mr.Deepthroat hehe... Bez poważania głuptasku :* Odpowiedz Link Zgłoś
xezaq Re: Haha no dowalił... 21.07.08, 11:49 > To tyle, głąbie. Idź z xezaqiem na piwo i weźcie maximusa. A co - fundujesz, głąbie? Gdybyś sam, tępaku, miał odrobinę (tak, chociaż odrobinę) inteligencji to byś się opanował i nie wyzywałbyś każdego z byle powodu i może powstrzymałbyś się od prostackich wyzwisk. Wydaje ci się, że wszystkie rozumy zjadłeś? Wszyscy są głąby, tylko ty jeden mądry i wszystko wiedzący? To przyjmij wreszcie do wiadomości, skoro jeszcze nikt ci tego nie uświadomił, że buc zwykły jesteś i cham - a za pana się masz. Odpowiedz Link Zgłoś
maximus_t2 Re: Haha no dowalił... 23.07.08, 18:54 ufff, widze ze mieszadlo w koncu zamknal swoja jape (przynajmniej na chwile). wczesniej odpisywal szybciej niz swiatlo. ciekawe co sie stalo ? mama odciela dostep do neostrady ? Odpowiedz Link Zgłoś
mieszadlo Re: Haha no dowalił... 08.08.08, 17:13 Cóż niektórzy się byczą na wakacjach jak sobie zarobili na porządne a takim jak Ty to balkonik zostaje maximusku. A co stęskniłeś się parchu? :> Odpowiedz Link Zgłoś
mieszadlo Re: Haha no dowalił... 08.08.08, 17:26 Nie za Pana drogi xezaqu, nie podchodzę tak do tego :] To taka forma ekspresji. Na przykład wielką przyjemność sprawia mi czytanie odpowiedzi maximusa. Chciałby być fajny, zabawny i błyskotliwy ale mu nie wychodzi :P Do tego deklarował że nie będzie mi odpisywał ale widać jego gimnazjalne emocje biorą górę i zawsze napisze coś bez sensu. To że ktoś się unosi bo nie ma do siebie dystansu, a do tego prawda w oczy go kole to nie mój problem. Ja tak a nie inaczej informuję kogoś że jest w błędzie. Możesz to nazywać chamstwem, prostactwem, buractwem. Twoja wola, ja się nie obrażę i nie popłaczę. Odpowiedz Link Zgłoś
upiesz Polak rumun, dwa bratanki 10.08.08, 08:17 to że romowie zjadają łąbędzie pod mostem, nad Wisłą, nie znaczy że są bestiami bez uczuć, porywającymi dzieci na OE, więc proszę być dla nich miłym, odwdzięczą się tym samym. A rozróby z nożami należy wybaczyć i zapomnieć, jak nakazuje Pismo Święte. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszadlo Oszalałeś? :D 10.08.08, 11:39 A słyszałeś że Polacy gwałcą obcokrajowców w ucho? Potem zjadają im palce u rąk a z dzieci robią dywaniki do przedpokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
xezaq Re: Haha no dowalił... 11.08.08, 09:51 > To taka forma ekspresji. Dobitna, nie zaprzeczę. > Na przykład wielką przyjemność sprawia mi czytanie odpowiedzi > maximusa. Chciał by być fajny, zabawny i błyskotliwy ale mu > nie wychodzi :P Spoko - tak z rok temu jego posty do złudzenia przypominały twoje obecne. Zmienił się trochę. > Ja tak a nie inaczej informuję kogoś że jest w błędzie. > Możesz to nazywać chamstwem, prostactwem, buractwem. Doceniam. Ale żeby od razu z wyzwiskami i wyśmiewaniem? To po prostu nie przystoi. Odpowiedz Link Zgłoś