Dodaj do ulubionych

Paraliż Poczty w Małopolsce

IP: 195.14.4.* 03.06.08, 11:58
ostatni raz usilowalem skorzystac z uslug tej firmy. Konkurencja
niech zaciera rece. co to za listonosz co przynosi list w srodku
dnia?! jak im sie nie podoba to niech zloza wymowienie - a dyrekcja
swoja droga powinna zrobic lock out! dosc reanimacji molocha!
Obserwuj wątek
    • Gość: ojapierdziu Re: Paraliż Poczty w Małopolsce IP: *.net.autocom.pl 03.06.08, 12:14
      Poczta to chyba strajkuje już nie od dzisiaj. Mój list priorytetowy idzie równy
      tydzień. Może on też zastrajkował.
      • Gość: McGregor Re: Paraliż Poczty w Małopolsce IP: 195.136.143.* 03.06.08, 18:56
        Zgadzam się w pełni. Nie można sparaliżować czegoś co i tak już
        dawno jest sparaliżowane. Przekaz w obrębie tego samego miasta idzie
        już trzy tygodnie, list priorytetowy z Krakowa do Warszawy dwa
        tygodnie. Na piechotę szybciej by można dostarczyć. Śmiech na
        całego. Poczta Polska to kpina a nie instytucja godna zaufania.
      • Gość: świstak Re: Co Wy wiecie o poczcie? IP: *.centertel.pl 03.06.08, 19:20
        www.twojprezydent.pl/kampania/zdjecia/skrzynka.jpg
    • Gość: hanys Re: Paraliż Poczty w Małopolsce IP: *.jmdi.pl 03.06.08, 12:17
      a kiedy ma przynosić ???? od 20 do 4 rano ??? wtedy będziesz biadolił że cię budzi, tak?

pustak !!!
      • jukka2003 Re: Paraliż Poczty w Małopolsce 03.06.08, 12:45
        Podpisuj sie inaczej bo wstyd Slazakom przynosisz.
    • Gość: Placz Beda wiecej kradli IP: *.eimperium.pl 03.06.08, 12:18
      Mnie zastanawia co kierowcy beda robili w czasie strajku? Tzn lep[iej przeszukaja paczki? Wiecej ukradna? Chyba wlasnie tak bedzie, jestem zalamany!
    • Gość: MarK Re: Paraliż Poczty w Małopolsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 12:19
      I bardzo dobrze. Oby więcej strajków. Oby to przyspieszyło upadek tego reliktu
      PRL i zaowocowało rychłym zastąpieniem go przez Deutsche Post albo inny uczciwie
      działający podmiot. Dość mam konieczności dopytywania się o priorytetowe paczki
      przez dwa tygodnie, nieotrzymywania przeznaczonych dla mnie awiz, wystawania w
      wiecznych kolejkach w czasie gdy bezużyteczne biurwy plotkują na zapleczu przy
      herbatce. Dość.
      • Gość: automaniak Re: Paraliż Poczty w Małopolsce IP: 77.118.123.* 03.06.08, 12:32
        Odbieram około 10 przesyłek awizowanych w mieiącu, więc trzeba dreptać na pocztę
        wieczorem lub na drugi dzien, mój rekord w kolejce to 7 min , zazwyczaj jest to
        jednak 20 lub 30 min. (poczta na os Niepodległosci).
        Nie dalej jak w kwietniu stałem 50 minut!!! Kolejki bywają rano , w południe jak
        i przed zamknięciem. Życzę więc poczcie aby dostała takiego paraliżu, z którego
        się juz nie podniesie !
      • mimad Re: Paraliż Poczty w Małopolsce 03.06.08, 12:45
        Deutsche Post uczciwy? Hehehe :) Spróbuj coś wysłać kurierem DHL (spółka zależna
        Deutsche Post). Jak będziesz się skarżyć to dostaniesz wiadomość, że kurier
        przecież był i zostawił awizo. Oczywiście ani kuriera, ani tym bardziej awizo
        nie było, mimo że czekałeś na niego cały dzień w domu.
        A Poczta Polska? Recepta jest prosta. Wystarczy stworzyć nowe logo. Pod
        warunkiem, że w ślad za tym pójdzie wymiana zarządu, a to z kolei będzie
        skutkować wymianą wszystkich pracowników. Wtedy dopiero (może) coś się poprawi.
    • yola13 Poczta Polska sama sobie grób kopie 03.06.08, 12:29
      za te 5 lat jak zostanie uwolniony rynek usług pocztowych to
      pójdziecie na zielona trawke- wszyscy....i dobrze, nikt wam nie
      karze pracowac w Poczcie Polskiej, póki co na rynku miejsc pracy nie
      brakuje, ale Polak tak to juz ma w mentalnosci,ze woli narzekac i
      nic nie robic, ale chce zato duzo zarobic...Żenada
      • Gość: pipok Re: Poczta Polska sama sobie grób kopie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 12:44
        nikt im nie każe pracować na poczcie, ale zapewne karze ich w ten sposób czylichyba jednak każe...
      • Gość: yola Re: Poczta Polska sama sobie grób kopie IP: *.dyn.luxdsl.pt.lu 03.06.08, 14:50
        Najwyzszy czas sprywatyzowac poczte.Jak komus nie odpowiada praca na
        poczcie niech zmieni prace.
        • Gość: pocztowiec Re: Poczta Polska sama sobie grób kopie IP: *.zax.pl 03.06.08, 16:38
          Ty mądrala a gdzie ty pracujesz i za ile (nauczycielka , pracownik administracji
          państwowej czy pseudo biznesmen lub podobny ...........................?
          • Gość: Adam pocztowe pojmowanie świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 16:51
            Jakież to typowe, dla pocztowca każdy przedsiębiorczy człowiek to od razu
            "............."? No tak, skoro jest się przyzwyczajonym do dostawania pensji za
            nieróbstwo to nie powinno mnie to dziwić.
      • Gość: 220 mln odszkodowa Re: 9 lat do innego mieszkania dawali listy IP: *.centertel.pl 03.06.08, 19:22
        www.twojprezydent.pl/kampania/zdjecia/skrzynka.jpg
    • galan12 U nas listonosze strajkują od kilku lat-nic nowego 03.06.08, 12:32
      U nas listonosze strajkują od kilku lat-nic nowego
    • Gość: jess27 te lenie już od dawna strajkują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 12:33
      w piątek dostałam pocztą katalog jednego z amerykańskich wysyłkowych sklepów z
      elektroniką. Katalog... "ZIMA 2007/2008" !!!
      Stemple wyglądają, jakby były specjalnie polane wodą, żeby nie dało się
      odczytać daty nadania, ale zawartość chyba wskazuje na datę nadania, bo oni
      rozsyłają to zawsze przed Bożym Narodzeniem, żeby ludzie zdążyli zamówić prezenty...
      Naprawdę parszywa instytucja. Życzę jej zniknięcia z powierzchni ziemi.
    • Gość: reduX Paraliż Poczty w Małopolsce IP: *.gdynia.mm.pl 03.06.08, 12:39
      Pocztowcy strajkuja , pocztta nie dostarcza przesyłek, a w sądach będa
      odszkodowania PRZECIKO POCZCIE za konsekwencje nie uwzgłednienia potrzeb
      naszych.

Odszkodowania mogą przewyzszyc koszty podwyzek.

Ale to nadal komunistyczna organizacja, i dokiedy nie wywali sie zarzadu z
      poczty i tych wszystkich urzedasów to nic sie nie zmieni!

Czas aby zredukowac tą całą administracje i wreszczie skoncentrowac sie na
      usługach.

Wówczas znajda sie pieniadze dla listonoszy na podwyżki!

Czas aby wreszcie zaczęły sie procesy o odszkodowania!

Tak to jest jak zyjemy w MONOPOLU!
    • Gość: Lopez_88 gorsi niż ZUS i US ! IP: 67.159.44.* 03.06.08, 12:44
      Urzędnicy (tak, urzędnicy, bo to nie pracownicy) Poczty Polskiej zepsuli mi 100x
      więcej nerwów niż kiedykolwiek udało się to ZUS-owi albo Urzędowi Skarbowemu.
      Oni po prostu mają nieróbstwo, spychologię i chamstwo wpisane w sposób
      funkcjonowania całej instytucji. Nie wiem, czy żeby dostać tam pracę to trzeba
      przejść specjalny test na lenistwo, bo mi to bardziej wygląda na tajne
      stowarzyszenie olewusów niż na firmę przewozową.
      • Gość: he Re: gorsi niż ZUS i US ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.08, 12:48
        zapraszam wszystkich do Inpost.
        przesyłki są sporo tańsze, nikt nie strajkuje i nie robi łaski.
      • Gość: bandur Re: gorsi niż ZUS i US ! IP: 195.94.195.* 03.06.08, 12:50
        Lekko przesadziłeś. Poczta to też ludzie.
        Pracują tak jakie mają warunki i przepisy.
        Jeśli Pani w okienku musi zarejestrować stertę niepotrzebnych informacji - no to
        musi - i musi to trwać trochę.
        Prosty przykład: te Panie muszą rejestrować ile i jakie znaczki sprzedają tobie
        lub naklejają na list. Kuriozum ...

Kilka usprawnień i jest o wiele lepiej: automat do znaczków + każdy powienien
        przelewy robić online albo w banku a nie na poczcie ...
        • Gość: Lopez_88 Re: gorsi niż ZUS i US ! IP: 67.159.44.* 03.06.08, 13:01
          Wiesz, miałbyś rację, gdyby nie to, że ilekroć przychodzę na pocztę to z 7
          okienek otwarte są 2-3, kolejka stoi, a na zapleczu jakieś pannie krążą bez celu
          i plotkują. Chciałbym wierzyć, że po prostu mają akurat przerwę, ale coś mi się
          nie wydaje. Moim zdaniem naprawdę kultywowana jest tam PRL-owska tradycja
          "nicnierobienia" i czekania, aż się samo zrobi albo zawali. Może masz rację,
          może to po części skutek nużących i niepotrzebnych procedur. No ale skoro tak
          jest to ktoś powinien to zmienić. Jest tam taka masa kierowników, naczelników i
          dyrektorów, że ktoś mógłby wreszcie się zająć jakimiś zmianami na lepsze. A nie
          zmienia sie NIC, chyba, ze na gorsze. Pozdrawiam.
          • Gość: bandur Re: gorsi niż ZUS i US ! IP: 195.94.195.* 03.06.08, 13:17
            Zgadzam się. Ja tylko stanąłem w obronie tych Pań w okienkach, które to właśnie
            one zbierają baty od niezadowolonych (i słusznie) petentów.
            Ktoś na tym forum już sprzedał rozwiązanie problemu: niech się to wszystko
            zawali w cholerę i powstanie na nowo ale już tak jak ma być ... Tylko oprócz
            organizacji samej poczty trzeba zmienić te stare, biurokratyczne procedury.

Pozdrawiam również
          • Gość: Valkir Re: gorsi niż ZUS i US ! IP: *.crowley.pl 03.06.08, 16:01
            W PRLU to poczta działała całkiem nieźle. Problemy zaczęły się od
            jakiegoś czasu po zmianach organizacyjnych.
        • Gość: gość Re: gorsi niż ZUS i US ! IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.08, 20:48
          ciekawe że InPostowi jakoś opłaca się przynosić przesyłki wtedy
          kiedy trzeba, i nawet dodawać do nich kosztujące chyba co nieco
          blaszki - bo ratując komunistyczny relikt posłowie z bolszewickiego
          pisuaru przeforsowali, że "za lekkich" listów InPost przesyłać na
          razie nie może.
    • jukka2003 Re: Paraliż Poczty w Małopolsce 03.06.08, 12:47
      Zdaje sie ze strajk PP nie ma poparcia spolecznego - teraz tylko
      zalezy kto kogo przetrzyma :)
      • Gość: Fi gorzkie komentarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 12:55
        otóż to, gdyby PP działała sprawnie i nagle pracownicy zażądaliby podwyżek to
        pewnie ludzie byliby chociaż trochę za nimi. Ale działają jak działają i na ich
        miejscu nie oczekiwałby, zrozumienia.
        Najbiedniejsi w tym wszystkim są listonosze. Moim zdaniem ze wszystkich
        pracowników PP to oni pracują najciężej, a teraz będą narażeni na różne niemiłe
        reakcje klientów. Bez wywalenia całego nieprzyzwoicie rozrośniętego średniego
        szczebla (pozostałość rządów AWS) i zapędzenia "panienek z okienek" do rzetelnej
        roboty nie ma szans na jakąkolwiek poprawę. Oby restrukturyzacja nastąpiła
        szybko, bo inaczej faktycznie niedługo znikną granatowe szyldy i w ich miejsce
        pojawią się żółte - "Deutsche Post".
    • Gość: Obywatel Zdelegalizować styropianowe związki zawodowe IP: 62.233.214.* 03.06.08, 12:56
      Związki zawodowe opanowane przez znajomków z czasów Solidarności a
      występujące teraz przeciw obywatelom i Państwu Polskiemu przez jego
      paraliż w interesie społecznym należy zdelegalizować. Jest to teraz
      twór szkodliwy i destrukcyjny, uniemożliwiający swoim działaniem
      prawidłowe funkcjonowanie Państwa. Związki te podejmują dla
      ratowania swoich stołków, medialne działania, aby było widać i
      słychać, że cokolwiek robią za duże pensje uzyskane dla swoich
      pracowników. w Polsce potrzebna jest teraz większa dyscyplina
      społeczna i konsekwentne działania przeciw strukturom i pracownikom
      wyłamującym się z umów społecznych zawartych świadomie i bez
      przymusu. Jak komuś nie odpowiada praca, lub wynagrodzenie to niech
      pracę zmienia na taką która zaspokoi Jego oczekiwania. Nie zgadzamy
      się na obciążanie konsekwencjami protestów, innych grup zawodowych i
      żądamy stanowczej interwencji służb państwowych.
      • mimad Re: Zdelegalizować styropianowe związki zawodowe 03.06.08, 13:05
        W kwestii płac może po prostu wystarczyłby zapis, by w przedsiębiorstwach
        państwowych i spółkach skarbu państwa wszelkie podwyżki wypłacać tylko z zysku.
        Żeby nie było tak, że firma jest na miliony/miliardy pod kreską, a związkowcy z
        pianą na pysku jeszcze coś bajdurzą o kasie. Chcesz podwyżek? Zarób na to.
    • sratypierdaty Re: Paraliż Poczty w Małopolsce 03.06.08, 13:37
      list polecony priorytet, nadany na poczcie głównej jednej gminy w Małopolsce
      szedł do adresata w sąsiadującej gminie - poczta główna - 2 tygodnie!
      nadany 29 lutego bieżącego roku- awizo miałam w skrzynce 15 marca!!
      odległość pomiędzy budynkami obu urzędów pocztowych - ok 13 km!!
      • Gość: monti Re: Paraliż Poczty w Małopolsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 14:12
        13 km? ja dostałam po ponad 2 tygodniach priorytet z urzędu, który
        mam niecałe 10 minut drogi ode mnie ...

zgadzam się w zupełności, że podwyżki by się należały tylko gdyby
        poczta działała sprawnie i na czas ...

kolejną paczkę mi skradziono, awiz nie dostaję, a listonosza widzę
        łaskawie raz na 2 tygodnie ...

tu nie tyle trzeba zmienić ludzi co prawo obowiązujące
    • incipit Zamknąć Pocztę Polską na zawsze - subito 03.06.08, 13:39
      Zamknąć Pocztę Polską na zawsze - subito.

Leniów na bruk. Może wtedy listy zaczną dostarczać ci którzy chcą na tym zarobić.
      • Gość: irena Re: Zamknąć Pocztę Polską na zawsze - subito IP: *.dyn.luxdsl.pt.lu 03.06.08, 14:52
        Komu nie pasuje ta praca niech szuka innej .
    • Gość: Starzec z Krakowa Paraliż Poczty w Małopolsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.08, 14:42
      Przecież poczta strajkuje już od około 2 lat! Ostatnio dostarczano mi listy raz
      na dwa dni, ale były też okresy, że raz na dwa tygodnie!
      Za to ilość dyrektorów w Poczcie Polskiej wzrasta bez przerwy.
      Dyrektorem naczelnym zostaje ciągle jakiś człowiek z właściwej partii. No i
      lokuje albo awansuje swoich.
      Gdyby raz nasza poczta zbankrutowała i wszyscy jej pracownicy stracili pracę,
      może zrobiłby się wreszcie porządek.
      Czy 2500 dla listonosza to za mało? Wszyscy chcieliby mieć dwa razy więcej,
      tylko skąd to wziąć?
      Związki zawodowe powoli stają się pasożytami. Policzcie ile jest tych "związków"
      na poczcie i ile "związkowych" etatów.
      Może zastrajkujmy wszyscy od niemowląt do emerytów i niech nam ktoś z niebios da
      dużo, dużo pieniędzy!
      • Gość: Gromosław rozmnażanie dyrektorów i naczelników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 15:17
        Liczba tych partyjnych pasożytów na średnim szczeblu ciągle rośnie, bo przy
        wprowadzaniu do pocztowej pasieki nowych trutni starych sie nie zwalnia, ale
        przenosi na inne stanowisko z tą samą pensją. I tam trafiają pieniądze, które
        należą się np. listonoszom za faktyczną pracę.
    • Gość: Odbyt PiSdzielce liczyły na poklask? IP: 78.133.192.* 03.06.08, 14:57
      Obawiam się że ta akcja inicjowana przez PiSdzielskie związki zawodowe
      przyniesie odmienny od oczekiwanego efekt :]
    • Gość: tootsie Paraliż Poczty w Małopolsce IP: 195.116.120.* 03.06.08, 15:41
      Ciekawe kiedy przyjdzie moja paczka z Amazona.... już czekam 16 dni!
    • vigo22 Paraliż Poczty w Małopolsce 03.06.08, 16:00
      co stego ze strajkuja i tak poczta funkcjonuje tutaj do kitu czekam
      na list juz dwa tygodnie jak nie zginie do moze kiedys dojdzie , bo
      czest listy gina na poczcie coz musza sobie jakos dorobic pracownicy
      na poczcie.
    • aissa1 Paraliż Poczty w Małopolsce 03.06.08, 19:02
      czy ktoś wie do kiedy jest ten strajk?
      • Gość: gosc Re: Paraliż Poczty w Małopolsce IP: *.chello.pl 03.06.08, 21:02
        I bardzo dobrze!!!! Wszyscy mogą strajkować a im nie wolno??????
    • Gość: yny Re: Paraliż Poczty w Małopolsce IP: *.lama.net.pl 03.06.08, 21:59
      Paczka adersowana do mnie zaginela, priorytet na dystansie 100 kilometrow szedl 3 tygodnie, listonoszowi nie chce sie wejsc po schodach i zostawia awiza nawet wtedy, gdy mieszkancy sa w domu. Raz przylapany na goracym uczynku, nie wiedzial co powiedziec gdy wyjmowalam mu z dloni awizo. Wybelkotal tylko ze to jakas pomylka...
      Jeszcze kilka lat temu bardzo sobie chwalilam uslugi poczty, listy faktycznie docieraly w sensownych terminach i nie balam sie, ze paczka, ktora nadam - zostanie na poczcie skradziona.
      Teraz to niech sobie wsadza te swoje "uslugi"
      • Gość: nowy Re: Paraliż Poczty w Małopolsce IP: *.chello.pl 04.06.08, 21:31
        A kto ci każe korzystać z usług POCZTY POLSKIEJ??????
    • Gość: anonim Re: Paraliż Poczty w Małopolsce IP: *.chello.pl 09.07.08, 21:49
      ta popie..na poczta to jedno wielkie nieporozumienie.mam nadzieje ze kolejny
      kryzys na poczcie zmiecie ja z powierzchni ziemi.od niedawna jest u nas nowy
      listonosz.gosc nieczego nie kapuje .chodzi i przeprasza ciagle ze jet nowy.poza
      tym awizuje z data wsteczna . ku.. skad oni takich cymbalow biora ?? chyba
      jakies testy na glupote robia przed przyjeciem do pracy.poczta od kilku lat leje
      dupe ze poprawia uslugi .no ale komu ?? moje wku..enie w zwiazku z czekaniem na
      priorytet wyszlo poza skale ....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka