Gość: vsw IP: *.betanet.pl 27.06.08, 21:32 Widze ze sektory dla burzujstwa juz gotowe :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Stefan Céline Dion pod Wawelem, na Rynku i Błoniach IP: *.autocom.pl 27.06.08, 21:57 A ja byłem wczoraj na The Police w Chorzowie. Na weekend wyjeżdżam z Krakowa. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Céline Dion pod Wawelem, na Rynku i Błoniach IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.08, 22:44 Tez bylem na Police, jak jakis sensowny koncert to oczywiscie nie w KRK. Dziekujemy urzednikom miejskim za wybor wykonawcow i pytamy ile miejskiej kasy na idzie i ile biletow jest rozdawanych, zeby zapelnic widownie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Céline Dion pod Wawelem, na Rynku i Błoniach IP: *.ghnet.pl 27.06.08, 22:36 dlaczego muszę cierpieć niedognośći z powodu koncertu, nie jestem fanem tej Pani niech blokuje ruch w kanadzie nie u nas Odpowiedz Link Zgłoś
juriusz Re: Céline Dion pod Wawelem, na Rynku i Błoniach 28.06.08, 04:22 Problem, że oni ją też raczej umiarkowanie kochają, pewnie wolą, żeby truła w Europie, a nie u nich ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g próba... IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.08, 22:37 właśnie przed chwilą było próbka, jak to koncert nie będzie słyszalny poza sceną... Myślałam, że ktoś podstawił mi głośniki zaraz pod oknem, na Salwatorze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raj Re: próba... IP: *.lama.net.pl 28.06.08, 17:38 Ja te próbe słyszałem wczoraj na kopcu Kościuszki... ;> Oczywiście buńczuczne zapowiedzi że koncert "nie będzie słyszalny" poza wybudowaną na ten cel "areną" (Skąd takie słowo? Arena to jest w cyrku!) okazały sie bzdurne - zreszta tego sie mozna było spodziewać, jeżeli tylko ktoś ma elementarne pojęcie o fizyce. Żeby koncert nie był słyszalny na zewnątrz, trzeba byłoby wybudowac solidny *budynek*, o grubych murach tłumiących dźwieki, i oczywiście zadaszony! a nie jakieś tam prowizoryczne trybuny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: próba... IP: *.centertel.pl 28.06.08, 21:44 Ja słucham koncertu na Łobzowskiej, pomimo zamkniętych okien:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Céline Dion pod Wawelem, na Rynku i Błoniach IP: *.ghnet.pl 27.06.08, 23:03 tak dla porządku - biletów jest jeszcze sporo, tych siedzących też..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: Céline Dion pod Wawelem, na Rynku i Błoniach IP: *.wolfson.cam.ac.uk 27.06.08, 23:16 kilkadziesiąt tirów? mam nadzieje, ze nie podrozuja w weekend bo to przeciez w Krakowie zabronione Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pająk Ryba na Błoniach IP: *.187.230.134.ip.airbites.pl 28.06.08, 00:21 Pani Lesz powinna się raczej nazywać Leszcz. Miałem wątpliwą przyjemność posłuchać jej w Opolu i drugi raz tego nie zrobię. Albo pani Dion nie ma pojęcia jakie dziwadełko poprzedzi jej występ, albo chce w Krakowie zakończyć karierę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Céline Dion pod Wawelem, na Rynku i Błoniach IP: 217.98.82.* 28.06.08, 09:51 w Warszwie przyszłoby 100 tys ludzi. głupotą jest robic taki koncert w Krakowie gdy wiadomo że na większości koncertów i tak bawią się Warszawiacy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakusoff nasz wspaniały optymizm do życia IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 28.06.08, 10:47 Przeczytałem póki co 10 opinii i każda wieje niezwykłą (jak zwykle) radością i optymizmem do życia. Jeśli coś nam nie pasuje, albo nie mamy z tego bezpośrednich korzyści, to już nie potrafimy popatrzeć dalej niż na nasze podwórko. Byle zbesztać, ponarzekać, wydrwić. Nikt nie spojrzał na to, że wszystkie media trąbią o tym koncercie (podobnie jak o Jamiroquai) i daje to miastu ogromną promocję oraz zmienia wizerunek Krakowa. Aż się boję co będziecie mówić na zbiżający się Coke Fest., że gwiazdy przecież znów nie te, że za głośno, że zupa była za słona, że trawa za mało zielona. Na Waszym miejscu ja bym już sobie dawno strzelił w łeb. Lubię krytykę, ale konstruktywną a nie wieczne narzekanie i brak własnych pomysłów. Dla uściślenia, nie jestem fanem Celine Dion. Uwielbiam Moloko i Kosheen;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakow25 Re: nasz wspaniały optymizm do życia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 14:38 popieram cie gosciu w tym co piszesz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raj Re: nasz wspaniały optymizm do życia IP: *.lama.net.pl 28.06.08, 17:47 > Nikt nie spojrzał na to, że wszystkie media trąbią o tym koncercie > (podobnie jak o Jamiroquai) i daje to miastu ogromną promocję oraz > zmienia wizerunek Krakowa. Widzisz, mnie np. chce sie już rzygac tym, że wszyscy w tym kraju przejmuja się tak bardzo tym, co pisza media, i tak bardzo dbają o kreacje "medialnych wizerunków" pisanych palcem na wodzie zamiast o rzeczywiste działania. "Wizerunek Krakowa" to sie zmieni kiedy to miasto bedzie lepiej zarządzane, nie będzie rzucac inwestorom kłód pod nogi, zrobi coś z transportem miejskim, zacznie budowac sensowną infrastrukturę rowerową itp. itd. Także wtedy kiedy powstanie w Krakowie porządny obiekt koncertowy, żeby na występ byle popgwiazdki nie trzeba było budować specjalnych trybun na Błoniach... Występ jednego czy drugiego głosnego nazwiska lansowanego przez media nie buduje żadnego wizerunku, tylko nadyma bańkę, która przy byle konfrontacji z rzeczywistością pęknie - i wtedy zniechęci do Krakowa znacznie mocniej, niż byłoby to bez tej pseudopromocji. Nie buduje się domu od dachu. Żeby poprawić wizerunek Krakowa trzeba najpierw poprawić sam Kraków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marko Céline Dion pod Wawelem, na Rynku i Błoniach IP: *.chello.pl 28.06.08, 11:59 Ciekawe czy błonia miasto udostępnia za darmo czy też dopłaca tej pani za to że tu przyjechała? Gdzie się takich rzeczy można dowiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Céline Dion pod Wawelem, na Rynku i Błoniach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.08, 14:08 niestety za darmo - a można było zebrać niezłą kase od organizatora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frekwencja 50%? Céline Dion pod Wawelem, na Rynku i Błoniach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 12:20 Ojej czyzby bileciki okazały się ciut za drogie na nasze ojropejskie kieszenie? Odpowiedz Link Zgłoś
drakaina Céline Dion pod Wawelem, na Rynku i Błoniach 28.06.08, 13:04 No chyba musieliby mi dopłacić i to więcej niż cenę tych pozostałych bilecików, żebym poszła słuchać Celiny. Mam nadzieję, że mieszkając niezbyt daleko Błoń i na wysokim piętrze nie będę zmuszona jej słuchać. Jakoś mimo zapewnień organizatorów to, co widzę na Błoniach nie napawa mnie optymizmem co do dźwiękoszczelności. A mieli u nas być Manic Street Preachers, ale jadą do Poznania bodajże... A w Warszawie z kolei był Rufus Wainwright, który znacznie lepiej pasowałby do jakiegoś krakowskiego klubu i gdybym nie musiała płacić jeszcze za pociąg, to może wysupłałabym cenę biletu, żeby go zobaczyć na żywo. Ech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Céline Dion pod Wawelem, na Rynku i Błoniach IP: *.lama.net.pl 28.06.08, 14:06 > No chyba musieliby mi dopłacić i to więcej niż cenę tych pozostałych bilecików, > żebym poszła słuchać Celiny. Interesuje nas to jak zeszłoroczny śnieg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pj.pj Re: Céline Dion pod Wawelem, na Rynku i Błoniach IP: *.chello.pl 28.06.08, 21:22 Gość portalu: f napisał(a): > > No chyba musieliby mi dopłacić i to więcej niż cenę tych > pozostałych bilecików, żebym poszła słuchać Celiny. > Interesuje nas to jak zeszłoroczny śnieg. To po co się odzywasz? To jest forum, każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie o "gwieździe". Btw dalsza część posta, którego się czepiasz, była o nagłośnieniu koncertu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Céline Dion pod Wawelem, na Rynku i Błoniach IP: *.ghnet.pl 28.06.08, 21:46 na szczęście nie słychać w domu koncertu ale za zamknięcie ulicy powinien ktoś beknąć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qdx ochhhh.. IP: *.chello.pl 28.06.08, 22:01 Cóż za artystyczne wydarzenie! Pełne wzruszeń...super hity! Wzruszające, artysta takiego formatu w Krakowie aż dech zapiera... Nieprawdopodobne!!! Wyjątkowe!!! Już nic lepszego w Krakowie się nie wydarzy aż do 9576 roku!!! Szok!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinka Céline Dion pod Wawelem, na Rynku i Błoniach IP: *.ghnet.pl 28.06.08, 22:24 hihi, u mnie na czarnowiejskiej ja slychac ;) a u Was? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ata Re: Céline Dion pod Wawelem, na Rynku i Błoniach IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.08, 22:31 u mnie na Grzegórzkach także :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinka Céline Dion pod Wawelem, na Rynku i Błoniach IP: *.ghnet.pl 28.06.08, 22:34 :/ i zwala piosenki Queen :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grajek Céline Dion pod Wawelem, na Rynku i Błoniach IP: *.net.autocom.pl 28.06.08, 23:04 Widzę że na forum jak zwykle frustraci wylewają swe żale: Ja to bym wolał w Krakowie X. A też mi gwiazdeczka. Kto się na to zgodził??? Skandal!!! Rzygać się chce od tego Waszego pitolenia... Ech :( Odpowiedz Link Zgłoś
konikdrewniany07 Céline Dion pod Wawelem, na Rynku i Błoniach 28.06.08, 23:22 Byłem na Błoniach przy Juwenii z psem - wszystko na telebimach ekstra widoczne, nagłośnienie niczego sobie, sądzę nawet, że przy scenie musiało zabijać - w sumie - bardzo przyjemny DARMOWY koncert.Oprócz mnie mnóstwo ludzi wpadło na ten sam pomysł - przyszli z dziećmi, poprzynosili kocyki, miły sobotni wieczór.Ci, którzy kupili bilety dali się niestety zrobić w bambuko... Ha, ha, ktoś wspominał, że są sposoby, żeby nic nie było słychać! I widać też!!!..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Céline Dion pod Wawelem, na Rynku i Błoniach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.08, 00:34 Też wróciłem z tych DARMOWYCH Błon i nawet nakręciłem parę filmików - gdybym kupił bilet to bym nie miał na to szans bo przecież sprzętu żadnego wnosić nie było wolno. Oczywiście wciskanie kitu że nic nie będzie widać i słychać było zwykłą sciemą organizatora aby bilety kupic. Koncert był bardzo przyjemny - kupe coverów - ale żeby za to płacić taką kase to nie było warto - ale za darmo jak najbardziej. oczywiście na płotku powieszono czarna folie żeby nie było widac - ale płotek miał tylko 2m wysokoci więc jak się stanęło 10-20 metrów od niego to w ogóle nie przeszkadzał - no cóż taka głupia złośliwość organizatora - za granicą często wywiesza się telebimy na zewnątrz obiektu w którym jest koncert aby ci dla których brakło biletów też mogli coś zobaczyc- a tu Polska właśnie (no tak tutaj koncert marnie się sprzedał i nie wierzę że nawet te 30tys było - ale sądząc po cenie biletóe to i tak niezły wynik - możę by następnym razem miasto poszukało jakiegoś mniej pazernego organizatora) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DzikiStefan Céline Dion pod Wawelem, na Rynku i Błoniach IP: 83.13.74.* 28.06.08, 23:56 Weźcie coś zróbcie z tymi basami kolesie, bo nie mogę swojej muzy słuchać. Ostatnio coraz więcej prądu podkładacie pod te imprezy i gdzie to k...a zaprowadzi. To miasto jest też dla mieszkańców, którzy chcą w weekenda się chociaż dobrze wyspać. Nie róbcie z Krakowa remizy na wiosce. Wy...dalać z tymi imprezami gdzieś poza obrzeża miasta. Tu się słucha w kulturalny (czyli taki, który nie przeszkadza innym) sposób klasyki i jazzu a nie takiego discopolowego techno chłamu. Precz z basem i bitem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakow31 Re: Céline Dion pod Wawelem, na Rynku i Błoniach IP: *.devs.futuro.pl 29.06.08, 10:43 Jestem z was dumny, z tego ze nie majac biletow wykiwaliscie organizatorow i widzieliscie to za co inni bulili kase;). Tylko pogratulowac i czekac az juz nikt tu nie bedzie chcial wystapic....Jakos nikt nie napisal czy sie Wam koncert podobal a tylko przekupujecie sie skad bylo i co widac. Odpowiedz Link Zgłoś
zegareek Re: Céline Dion pod Wawelem, na Rynku i Błoniach 29.06.08, 12:05 Gość portalu: krakow31 napisał(a): > Jestem z was dumny, z tego ze nie majac biletow wykiwaliscie organizatorow i > widzieliscie to za co inni bulili kase;). Tylko pogratulowac i czekac az juz > nikt tu nie bedzie chcial wystapic....Jakos nikt nie napisal czy sie Wam koncer > t > podobal a tylko przekupujecie sie skad bylo i co widac. NIKOGO NIE KIWAŁEM, TYLKO POSZEDŁEM Z PSEM NA SPACER. TEŻ NIE WOLNO? PIES NA SMYCZY I W KAGAŃCU. MIAŁEM SOBIE STOPERY WSADZIĆ DO USZU I NICZYM SPŁOSZONA DZIEWICA ODWRACAĆ GŁOWĘ? A MOŻE Z OKAZJI KONCERTU TRZYMAĆ SIĘ Z DALEKA OD BŁOŃ, ŻEBY MI DARMOWA MUZA USZU NIE SKALAŁA? A Z JAKIEJ NIBY RACJI? JAK TAK CHCIELI WSZYSTKO TRZYMAĆ Z DALA OD DURNYCH PROWINCJONALNYCH TŁUMÓW, CO TO NIE ZNAJĄ SIĘ NA ŚWIATOWYCH OBYCZAJACH TO TRZEBA BYŁO ROBIĆ KONCERT W INNYM MIEJSCU - MOŻNA TEZ BYŁO USTAWIĆ PLUTON STRZELCÓW WYBOROWYCHI I JUŻ OD HOTELU CRACOVIA ROZSTRZELIWAĆ BEZ UPRZEDZENIA. PO PROSTU - BYŁO SŁYCHAĆ I WIDAĆ.KROPKA. POZA TYM NAPISALEM, ZE KONCERT BYŁ PRZYJEMNY.AMEN ŚWIĘTOSZKU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka zjawiskowa Celine IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 11:53 Witam. Byłam na koncercie, wewnątrz. Celine jest moim zdaniem najlepszą wokalistką na świecie i to, że mogłam usłyszeć ją na żywo było dla mnie ogromnym przeżyciem i wielkim zaszczytem. Tyle o samej artystce. Jeśli chodzi o organizację koncertu - macie świętą rację. Niepoważnym zagraniem organizatora był fakt, że koncert był doskonale widoczny i słyszalny z zewnątrz, ponieważ, jak wcześniej napisał mój przedmówca, za rok nikt już nie kupi biletu na May B, bo po co? I tak wszystko widać i słychać poza tzw. areną. Tak więc promocja Krakowa poprzez organizację tejże imprezy w takim miejscu jest raczej chybionym pomysłem /o niedogodnościach okolicznych mieszkańców nawet nie wspomnę/. Drugą rzeczą, która mnie niemile zaskoczyła był fakt, że kazano nam zostawić przed wejściem puszki z coca colą, nikomu nie pozwolono wnieść żadnych napojów w żadnych opakowaniach. Myślałam, że jest to podyktowane względami bezpieczeństwa. Jakież było moje zdziwienie, gdy po wejściu na teren "płatny" okazało się, że można tam zakupić wszelkie napoje we wszelkiego rodzaju opakowaniach i jak przypuszczam z nakrętkami /co np. w Katowicach na Stadionie Śląskim jest niedopuszczalne, gdyż tam dba się o bezpieczeństwo innych, chociaż wnosić napoje można/. Rozumiem więc, że organizatorom nie chodziło w najmniejszym stopniu o to właśnie bezpieczeństwo, tylko o nabicie kabzy ich kolesiom, którzy porozstawiali już swoje budy. Żenada po prostu... Kolejna sprawa - żadnych pojemników na śmieci. I dużo odpadków. Jeden wielki śmietnik. Tyle moich wrażeń. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: zjawiskowa Celine IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.08, 14:20 Mysle ze organiztor był do d... i tyle 1/ zbyt wysoka cena - liczył że będzie 60 tys ludzi a jednocześnie wygadał sie w jakimś wywiadzie że koszty zwracają się przy 15 tys - i pewnie wiecej nie bylo (na interii pisali że było "kilkanaście" tysiący ) - więc jakby zrobili bilety na plyte np po 50 zł (a nie 150 najtańsza) to by mieli i komplet i wiecej kasy i nikomu by nie przeszkadzało że ktoś z zewnatrz bez biletu będzie widział i słyszał 2/ można było koncert zrobic na stadionie Wisły i byłoby dla wszystkich lepiej 3/ podobno od firmy doworzącej ludzi ze stolycy organizator żądał haraczy po 30 zl na osobe - co podnosiło koszty dojazdu zamiast zadbac o to aby dojazd był jak najtańszy żeby więcej ludzi dojechało 4/ miasto wynajęło blonia za darmo więc skąd taka cena biletów i co majchrowski dostał w zamian ?? 5/ podobno było jakieś zamieszanie z wpuszczaniem na płye premium - ale to niech piszą ci co tam byli. ps. niech miasto Kraków dogada się z takimi organizatorami jak "Live Nation" to bedą dobre koncerty a nie bierze jakąś nikomu nieznaną filme andro-coś tam która taki koncert organizuje chyba tylko po to aby wyprać kase ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: zjawiskowa Celine IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.08, 14:35 cd: 6/ nie trzeba było wcale zamykać ul Piastowkiej ale u nas są tacy genialni urzędnicy że nie wiem co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: timmy c Re: zjawiskowa Celine IP: *.chello.pl 29.06.08, 16:29 organizator był do dup... to fakt ale: ad 1. cena jest kalkulowana na koszty imprezy dużo wcześniej, co jak sam napisałeś zwracało się przy 15tysiach i w ostatniej chwili nie da się walnąć biletów po 50 zł,a to że luzie widzieli z odległości 15m za płotem to już śmieszne bo trzeba by wybudować ścianę która zasłaniałaby widok (mogli postawić ścianę banerową i mieli by miejsce na sponsorów i zasłonięty widok na scenę ad2.nie możne by zrobić na stadio wisły bo jest w przebudowie i nikt nie da zgody na koncert wśród gruzów ad3.podobno, podobno... w pajace myślały że wycisną cytrynę na całego ad.4 miasto było współorganizatorem i naturalne jest w tego typu produkcjach że wnosi coś czego nikt nie da np. teren, obsługę służb andormeda art to śmieszna firma jest, proponuje spojrzeć na ich stronę, pzdr nie jestem organizatorem ani nie jestem z kimś takim związany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan w Warszawie byłoby 100 tys osób IP: 217.98.82.* 29.06.08, 17:06 bo w Krakowie ludzie nie interesują się kulturą na taką skalę jak w stolicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: w Warszawie byłoby 100 tys osób IP: *.gprs.plus.pl 29.06.08, 20:36 bo "centusie" wolały oglądać przez płot za darmochę Odpowiedz Link Zgłoś