Dodaj do ulubionych

Mamy logo nowohuckiego jubileuszu

IP: *.chello.pl 30.06.08, 21:51
ładne :) Brawa dla autorki!
Obserwuj wątek
    • Gość: f A można zobaczyć wszystkie propozycje? IP: *.lama.net.pl 30.06.08, 22:06
      • Gość: eelo Re: A można zobaczyć wszystkie propozycje? IP: 77.236.12.* 30.06.08, 22:09
        można - należy się przejść do Łaźni. Wszystkie wywiesili wydrukowane.
        • Gość: f Re: A można zobaczyć wszystkie propozycje? IP: *.lama.net.pl 30.06.08, 22:40
          szkoda
        • mr.lordi "mnf,lolek, bhhee" takie samo IP :) 01.07.08, 19:04
          • Gość: mnf Re: "mnf,lolek, bhhee" takie samo IP :) IP: *.chello.pl 01.07.08, 19:32
            hehe, mr.lordi, ale odkrycie :) moze po prostu ten sam provider ;)
            • Gość: lolek mr.lordi to jakiś niedouk IP: 77.236.12.* 01.07.08, 19:37
              u niego na wsi działa tylko tpsa to skąd ma to wiedzieć.
              • mr.lordi raczej cwoki, ten sam uzytkownik 01.07.08, 19:39
      • Gość: ja wyróżnieni IP: *.chello.pl 02.07.08, 15:08
        Szesnaście logotypów, które zostały wyróżnione przez jury konkursu na logo
        60-lecia Nowej Huty na:

terazhuta.pl/gosia_w/index.php?razdel=blog&razdel1=5&blogpostid=659
        • Gość: agnieszka Re: wyróżnieni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 17:13
          Projekt Ziemiańskiej nienajgorszy, ale mnie się bardziej podobają
          propozycje Zbigniewa Czapli i Pawła Dróżdża (sześcian, nie to pod
          spodem).
          • Gość: Szkolne Re: wyróżnieni IP: *.chello.pl 02.07.08, 22:09
            Moje trzy typy (bez ziemiańskiej) i bez wskazywania kolejności, alfabetycznie
            według imion. Gwiazdkami wyróżniam lekko: Agnieszka Matula***, Maciej
            Niedojadło**, Zbigniew Czapla*

Dalej jednak mały wybór bo tylko z 16. Chętnie zobaczę wszystkie prace.
    • Gość: huciak Huciaki ustawiają jako logo na komórkach !!!!!!!!! IP: 77.236.12.* 30.06.08, 22:37
      /bt
    • Gość: kurczaba Re: Mamy logo nowohuckiego jubileuszu IP: *.chello.pl 30.06.08, 23:03
      Czy najlepsze? Ocenimy, jak zobaczymy inne propozycje. Nie ma sie co za wczasu
      podniecac. Mam nadzieje ze nie zadzialala magia nazwiska. Bo to ze koperty nie
      byly oznaczone nazwiskiem... Wiedzmy, ze fotografem gazety teatru Lodolamacz,
      jest maz laureatki.
      • Gość: bheheh Re: Mamy logo nowohuckiego jubileuszu IP: 77.236.12.* 30.06.08, 23:10
        No było jasne że zaraz znajdą się malkontenci szukający podstępu
        przekupstwa i przekrętów ! Żałosne to jest no ale takich mamy ludzi w
        Polsce.
        • gabrielafrancuz Re: Mamy logo nowohuckiego jubileuszu 01.07.08, 08:58
          Nie zmienia to faktu że logo jest obrzydliwie banalne. ;]
          Ja też mogłabym zrobić takie same, przy użyciu 0 fantazji.
          • Gość: eliza Re: Mamy logo nowohuckiego jubileuszu IP: 77.236.12.* 01.07.08, 10:19
            to czemu nie zrobiłaś ???
      • Gość: ... Kurczaba ma racje!! ja jednak mysle ze magia... IP: *.betanet.pl 01.07.08, 18:36
        • Gość: dziunia Re: Kurczaba ma racje!! ja jednak mysle ze magia. IP: 77.236.12.* 01.07.08, 18:44
          No może i tak ... może tak było ale w sumie to też bym się nie
          dziwiła - kto by chciał brać logo jakiegoś Mietka z Częstochowy
          skoro ma kilka znanych nowohuckich nazwisk pod ręką - bo nie tylko
          Ziemiańska brała udział. Była i Dębicka (która też nota bene robi
          dla Łaźni) był i Dróżdż który z Łaźni zrobił sobie kiosk na swoje
          szmaty no i pewnie (choć nie jestem pewna) Wierzchowski vel Farmer
          vel frm (który wysila się żeby coś zrobić i rysuje te swoje
          dziecinne ptaszki ale mu nie idzie) i kilka innych. Więc wybrali
          najlepsze z nazwiskiem i będą mieli wartość dodaną. Proste.
          • Gość: Qba Błądek NHP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.08, 09:21
            Ten Twój tekst jest niesprawiedliwy dziunia kimkolwiek jesteś. Jakim prawem
            besztasz ludzi, o których nie mach pojęcia? Pewnie znasz ich tylko z jakichś
            ploteczek kloteczek! Jeżeli uważasz, że grafiki Farmera są słabe, a ciuchy
            Unicuta to szmaty, to chyba zazdrość wypełniła Ci już śledzionę do tego stopnia,
            że puszcza Ci przepona. Nie wolno takich opinii wrzucać incognito na takim
            forum. Jeżeli jesteś taka pewna tego co mówisz, to dlaczego nie podpiszesz się z
            imienia i nazwiska? Trochę ciężko polemizować z tak beznadziejnymi argumentami,
            tym bardziej, że nie wiadomo kto puszcza je w eter!
          • Gość: NHP Ci podpadło? Re: Kurczaba ma racje!! ja jednak mysle ze magia. IP: *.chello.pl 02.07.08, 13:46
            Dobre- widzę,że chłopaki Ci czymś podpadli:) chodzi mi o Pawła Dróżdża i
            Farmera. Po pierwsze- obydwaj produkują dobre, nowohuckie ciuchy- wiem to z
            własnego doświadczenia. Nie wiem czemu ich kolekcje nazywasz szmatami? Co Ci sie
            w nich nie podoba? Na jakiej podstawie to twierdzisz? Co do Farmera: nie musi Ci
            sie podobać co robi- ale jeśli nie zauważyłaś "ptasiek" to logo i nie jest
            dziecinny, choć masz prawo tak twierdzić- ciekawi mnie tylko dlaczego? Znasz się
            na grafice i projektowaniu? Wiesz o co w tym wszystkim chodzi? A Frm nie musi
            sie wysilać aby coś robić- jest dobrym grafikiem, plastykiem- jego twórczość
            może nie przypadła Ci do gustu ale niesprawiedliwie go oceniasz.
          • Gość: ber-i Re: Kurczaba ma racje!! ja jednak mysle ze magia. IP: *.chello.pl 02.07.08, 13:48
            Gdyby głupota miała skrzydła to by Dziunia latała jak gołębica.
    • Gość: szkoda Mamy logo nowohuckiego jubileuszu IP: *.chello.pl 01.07.08, 11:43
      przeciez to logo jest strasznie brzydkie...
      Wsrod nadeslanych prac jest wiele lepszych technicznie i koncepcyjnie.
      Spelnia sie socrealistyczne fatum tego miejsca, wszystko co z nim zwiazane musi
      byc brzydkie, niechciane i wynikle z lewych ukladzikow.
      • Gość: mnf Re: Mamy logo nowohuckiego jubileuszu IP: *.chello.pl 01.07.08, 11:48
        ono nawet nie jest brzydkie, jest bez sensu, nic nie mówiące, totalnie nijakie
      • Gość: delu Re: Mamy logo nowohuckiego jubileuszu IP: *.ghnet.pl 01.07.08, 11:58
        jakbyś mógł sprecyzować, które na przykład. Znalazłem foto wszystkich które były
        w Łaźni więc z przyjemnością zapoznałbym się z Twoimi typami.
        • Gość: pit Re: Mamy logo nowohuckiego jubileuszu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.08, 12:14
          delu, gdzie znalazłeś wszystkie propozycje? podaj adres - chętnie bym też
          zobaczył... inni pewnie też...
          p.s.
          gratulacje dla wygranej :)
        • Gość: szkoda Re: Mamy logo nowohuckiego jubileuszu IP: *.chello.pl 01.07.08, 13:17
          pokaz foto, to wskaze ktore
          • Gość: delu Re: Mamy logo nowohuckiego jubileuszu IP: *.ghnet.pl 01.07.08, 14:42
            No właśnie nie kolego szanowny. Pani Magdalena była moją bezpośrednią
            konkurencją. Wiadomo, że chciałoby się aby to moje logo wygrało no ale jury
            orzekło tak a nie inaczej. A skoro Ty wiesz które były Twoim zdaniem lepsze to
            zapewne zapamiętałeś przynajmniej z pięć tych najlepiej opracowanych zarówno
            graficznie jak i pod względem reprodukowalności różnymi technikami. I skoro
            wgrane logo nie było najmocniejszm typem to proszę Cię o przedstawienie tych,
            które utkwiły Ci w pamięci.
            • Gość: szkoda Re: Mamy logo nowohuckiego jubileuszu IP: *.chello.pl 01.07.08, 15:52
              moja konkurencja nie byla, nie znam jej, ani jej ukladow.
              Duzo lepsze koncepcyjnie bylo przykladowo logo z korona na kominie, kominy
              wyrastające z liter NH. Przedluzona prawa pionowa N i lewa pionowa H tworzace
              kominy. Korona na wyzszej, analogicznie do Wiezy Mariackiej, pokazujące, że
              NHuta, to takze czesc Krakowa i ma swoja dume.
              Lepsze technicznie bylo logo z kolorowym Leninem, Lenin kojarzyl sie troche z
              clownem, wiec moze to nienajlepsze, zeby go oddemonizowywac.
              Te byly wyroznione, w niewyroznionych tez bylo kilka fajnych, nie opisuje,
              lepiej zarzuc linka do tych zdjec ktore znalazles.
              To ktore wygralo nie jest dobre ani technicznie, ani koncepcyjnie.
    • Gość: Nepotizmus Mamy logo nowohuckiego jubileuszu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.08, 13:20
      To tak samo jak przypadkiem Pan Ziemiański wygrał konkurs wyborczej na najlepszy
      reportaż z jednego dnia Krakowa, niesamowite po prostu.
      Smaku dodaje że w jury konkursu był Jerzy Woźniakiewicz, przewodniczący
      dzielnicy XIV, w której radnym jest brat Pana Ziemiańskiego - Marek.
      • Gość: lolek Re: Mamy logo nowohuckiego jubileuszu IP: 77.236.12.* 01.07.08, 14:54
        Wiesz ... no jak się nie wygrało to zawsze szuka się powodów przez
        które się nie udało a nie widzi się swojego braku talentu ... To taka
        ludzka przypadłość.
        • Gość: pit Re: Mamy logo nowohuckiego jubileuszu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.08, 15:27
          ...autorce projektu już pogratulowałem... ale... jeżeli wygrywa osoba powiązana z organizatorem konkursu to trzeba się liczyć z odrobiną krytyki... (przeważnie tego typu konkursy posiadają w regulaminie zapis, że zabrania się uczestnictwa organizatorom, osobom powiązanym z organizatorami i ich rodzinom... skądś się to bierze...) mimo to wierzę, że to przypadek :)
          oprócz tego przydało by się zamieścić w necie wszystkie prace (ktoś, kto uczestniczył w konkursie, a pochodzi z drugiego końca polski może nie mieć warunków żeby przyjechać i zobaczyć wystawę w krakowie)
          • Gość: mnf Re: Mamy logo nowohuckiego jubileuszu IP: *.chello.pl 01.07.08, 15:56
            "oprócz tego przydało by się zamieścić w necie wszystkie prace (ktoś, kto
            uczestniczył w konkursie, a pochodzi z drugiego końca polski może nie mieć
            warunków żeby przyjechać i zobaczyć wystawę w krakowie)"

!!popieram!!
        • Gość: Nepotizmus Re: Mamy logo nowohuckiego jubileuszu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.08, 15:32
          Tu nie chodzi o talent, czy jego brak, tylko o to że dziwnym trafem w konkursach
          organizowanych przez GW (w której Pan Ziemiański umieszcza zdjęcia) kto wygrywa
          - oczywiście on, w konkursie Łaźni gdzie główną osobą w jury jest dobry znajomy
          brata Pana Ziemiańskiego, a on sam jest jednym z tworzących czasopismo dla tejże
          instytucji - wygrywa jego żona, jak mają się czuć ludzie którzy wysłali swoje
          projekty.
          W regulaminie powinno być jasno określone, że znajomi "królika" nie powinni brać
          udziału w konkursie.
          Dla wyjaśnienia nie brałem udziału w tym konkursie.
          • Gość: lolek Re: Mamy logo nowohuckiego jubileuszu IP: 77.236.12.* 01.07.08, 16:40
            Nie jesteś na czasie - Ziemiańskiego Wybiórcza już nie publikuje bo
            przeszedł dla nich na ciemną stronę mocy - czyli do DP. To po
            pierwsze.
            Rzeczywiście - w konkursie nie było informacji że przyjaciele
            "królika" nie powinni brać udziału bo popatrzyłem teraz na
            regulamin, który gdzieś tam jest jeszcze dostępny online. Ale wiesz
            co ... w ten sposób to do każdego można się przypiąć... że rączka
            rączkę myje. Ciężej jest spojrzeć w ten drugi sposób na zaistniałą
            okoliczność. Bo łatwiej rzucić "e kur.... na pewno załatwione, na
            pewno interesiki". A ja jednak wierzę że tak nie było.
            • mr.lordi oj lolku lolku 01.07.08, 19:10
          • Gość: Ryszard Kozik Re: Mamy logo nowohuckiego jubileuszu IP: *.krakow.agora.pl 02.07.08, 13:41
            Tak dla porządku: to nie był konkurs Gazety, tylko Łaźni Nowej. My o
            nim tylko napisaliśmy. Może warto najpierw sprawdzić, czy głupoty
            się nie napisze?
            Ryszard Kozik
      • Gość: xs robi sie ciekawie i pikantnie uklad? IP: *.betanet.pl 01.07.08, 19:01
    • Gość: le Mamy logo nowohuckiego jubileuszu IP: *.net.autocom.pl 01.07.08, 14:47
      Logo bardzo mi się podoba.
      • Gość: le Re: Mamy logo nowohuckiego jubileuszu IP: *.net.autocom.pl 02.07.08, 00:19
        Nadajecie ostro na zwycięskie logo.
        Powtórzę się, logo bardzo mi się podoba. Nie wiem, ile macie lat,
        ale ja, człowiek w średnim wieku rozpoznaję w nim od razu stylistykę
        czasów socjalistycznych. Logo przypomina mi na pierwszy rzut oka
        plansze telewizji regionalnych - dawniej były plansze Telewizja
        Katowice, Telewizja Opole itd. Poszukajcie w internecie stare logo
        TV Katowice - miodzio. Numerek 60 ma typową stylizację, jaka
        pamiętam z Płomyka, Płomyczka z dawnych lat. Wręby na literze
        przypominają chyba stary znaczek Huty Lenina, do tego NH jest jak
        NYC. Logo budzi u mnie wspomnienia z dawnych lat i pewnie nie tylko
        u mnie. Jest udane!

Ale rzeczywiście, jeżeli w regulaminie nie było podane, że nie mogą
        brać udziału osoby związane z organizatorami, a wygrała osoba
        związana z organizatorami, to jest to niepotrzebne zamieszanie.

• Gość: ?? Oj "Le" jak sam napisales ma taka sama... IP: *.betanet.pl 02.07.08, 09:57
          jak logo plomaczyka, wiec troche programu graficznego, ciezka praca
          innych (grafikow z PRL) i juz mamy logo nie ??
    • Gość: maderfaker żenada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.08, 16:26
      Moim zdaniem ten cały konkurs jak i to z***bane logo to czysta żenada.
      A pan z wielką łysą głową jest pustakiem i tyle. Przy okazji niezłym idiotą.
      Robić wały na taką mikroskalę. Takie historie odbierają resztkę wiary w to, że
      można zdziałać cokolwiek. I tyle. Bo szkoda słów.
      • Gość: oooo Re: żenada IP: 77.236.12.* 01.07.08, 16:54
        Oooo a Pana to ja poznaję po sposobie wypowiedzi :) To trzeba było nie
        brać udziału w konkursie.
        • Gość: an Re: żenada IP: *.chello.pl 01.07.08, 19:05
          Kto wiedział ,że będą takie przekręty.Chyba ja- bo nie brałam udziału w
          konkursie.Ja to mam wyczucie!
        • mr.lordi 77.236.12 czyzby pan lolek ? 01.07.08, 19:12
    • Gość: aqq Mamy logo nowohuckiego jubileuszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 16:39
      "To przypadek, ponieważ żadna z propozycji, które oceniało jury, nie była
      sygnowana nazwiskiem, a koperty z informacjami o autorach otworzono dopiero po
      głównych obradach."

ciekawe - przecież prace wysyłało się meilem razem z adresem i danymi :)
    • Gość: Logo hehehe Mamy logo nowohuckiego jubileuszu IP: *.chello.pl 01.07.08, 20:42
      W tym logo skupia się cala myśl, by z Nowej Huty zrobić skansen junaków,
      komunistycznej szczęśliwości, uśmiechniętych obywateli tzw. "awansu społecznego".

Ludzie! Tak piszę teraz do was żałosnych ideologów, robienia kasy na
      "komunistycznej" Nowej Hucie i związani z towarzysko i ideowo z Pubem 1949,
      zacznijcie być poważni i nie traktujcie nas jak ciemną masę.

Jak chcecie zobaczyć szczęśliwość to idźcie do Carrefoura. Zobaczycie
      zadowolonego kapitalistycznego konsumenta, który chce kupować, konsumować, żyć
      bezpiecznie, bez ideologii. Ot zwyczajnie.

Te swoje czary-mary zostawcie za progiem swojego domu. Chyba że czesanie kasy
      tak was nakręca, że uważacie iż wciśniecie nam każdy bzdet i każde niby-logo
      • Gość: lolek Re: Mamy logo nowohuckiego jubileuszu IP: 77.236.12.* 01.07.08, 21:06
        znaczy Ty się utożsamiasz z takim człowiekiem z Carrefoura ?
        • Gość: logo hehe Re: Mamy logo nowohuckiego jubileuszu IP: *.chello.pl 01.07.08, 21:30
          Tak! Dorabiam się, konsumuję i tego życzę wszystkim mieszkańcom Nowej Huty.
          Niech mają spuchnięte konta i kilka kart płatniczych. Niech czują się
          bezpiecznie i szczęśliwie.

Jedyne co mnie obchodzi w socjologii Nowej Huty, to to, że Ci Ludzie potrafili
          zdjąć komunistyczne maski skończyć z tym systemem. Olewam i mam w d..pie tych co
          chcą z powrotem nam założyć te maski i jeszcze bez skrępowania i cynicznie
          czesać na tym kasę.

Kumasz Lolek vel 77.236.12.* ??? Czy chcesz bardziej łopatologicznie? Albo
          zamilcz, albo użyj proxy.
          • Gość: lolek Re: Mamy logo nowohuckiego jubileuszu IP: 77.236.12.* 01.07.08, 21:49
            Rozumiem że zamiast do kościoła kmieciu w każdą niedzielę
            zapierniczasz rozkładać ten swój kramik z perfumami po hipermarketach
            ? przyjeżdzasz czarną bumą z błyszczącym łańcuchem i napuchniętą
            szyjką i toczysz się do swojego sklepiku. a potem z kolesiami walisz
            browar na ławce gdzieś na osiedlu i zaczepiasz przechodniów - a nóż
            komuś będziesz mógł wpierd....ć
            To właśnie taki chwast jak ty z Huty trzeba wyrwać.
            • Gość: Logo hehehe Re: Mamy logo nowohuckiego jubileuszu IP: *.chello.pl 01.07.08, 22:08
              Lolek "bezinteresowny" i dyżurny obrońco "Oficjalnego Loga 60-lecia NH", teraz
              pokazałeś co jesteś wart ty i twoje opinie. Nie kumasz ze są ludzie klasy
              średniej co jeżdżą Astrą? Dalej czytasz Lenina o wrednych bogaczach, co wożą się
              złotymi karetami?

Bez komentarza.

PS. Odp... się od Nowej Huty i jej mieszkańców.
              • Gość: lolek Re: Mamy logo nowohuckiego jubileuszu IP: 77.236.12.* 01.07.08, 22:41
                Pewnie skapnie mi procencik... Poza tym takie kmioty jak ty to nie
                tylko w Nowej Hucie ... wszędzie takich na pęczki. Więc trzeba
                wszędzie was-chwasty powyrywać.
                • Gość: Logo hehehe Re: Mamy logo nowohuckiego jubileuszu IP: *.chello.pl 01.07.08, 22:51
                  Powyrywaj i jeszcze podczas wyrywania ubierz sobie koszulkę z "Oficjalnym logo
                  60-lecia NH".

I zmień nicka na Dzierżyński.
                  • Gość: v lolek wydrukuj to badziewie i obnosc po miescie IP: *.betanet.pl 01.07.08, 22:56
                    • Gość: lolek Re: lolek wydrukuj to badziewie i obnosc po miesc IP: 77.236.12.* 01.07.08, 23:12
                      jest - odezwał się następny internetowy napinacz
                      • Gość: v nie jestem napinacze, ale jak Ci sie podoba ten... IP: *.betanet.pl 01.07.08, 23:19
                        badziew (bo chyba tak jest) to zrob tak jak ci mowie.
                      • Gość: Logo hehehe Re: lolek wydrukuj to badziewie i obnosc po miesc IP: *.chello.pl 01.07.08, 23:30
                        "napinacz" "kmiot" "obszarnik" i jakimi inwektywami pojedziesz?

Lolek ćpasz czy chlejesz - najpierw z radości, a teraz smutku bo "praca" nie
                        została doceniona jak założył komitet centralny obchodów i jak myśleli
                        "propagatorzy" wykreowanego "sukcesu"??? Pisz Pisz. czekamy :):):)
                        • Gość: ss Jakim on tam obiecujacy, raczej obiecujacy amator. IP: *.betanet.pl 01.07.08, 23:35
    • Gość: Mitoraj Mamy logo nowohuckiego jubileuszu IP: *.chello.pl 01.07.08, 23:25
      Tak oglądam te loga z planszy, ktore zamieściliście pod linkami wyżej i ta fotka
      www.mmkrakow.pl/rep/newsph/1016/3923.3.jpg najbardziej przypadła mi do
      gustu. Wybrałbym to logo centralne (artystycznie i symbolicznie blizsze jest
      idei "loga" niż to, ktore wygrało - prostolinijne i bezposrenie - lagodnie kreśląc)

Mnie zastanawia skład "żiri" i dlaczego nie było tam ludzi z doświadczeniem
      plastycznym, tylko osobistości. Bez urazy dla tych ludzi, ale na tworzeniu
      symboli mało sie znają. Chyba że swoich pomników.

Nie chce być złośliwy, ale werdykt "żiri" tłumaczę sobie, tym że szacowne grono
      postanowiło gromadnie znaleźć się w panteonie obiecującego fotografa, który
      publikuje w Dzienniku Krakowskim "portrety nowohucian". Jeżeli tym sie
      kierowali, to pojawia się pytanie czy chcieli pokazać swoje wypasione chaty, czy
      mieć niezłą fotkę w albumie rodzinnym.

Reasumując logo jest nijakie, bazujące na stereotypach, bez wdzięku i przesłania
      w XXI wiek. Odgrzewana zupa na potrzeby bieżącej chwili.
    • Gość: ILE ZAWIŚCI !! Ile zawiści !! Jak Wy wszyscy zazdrościcie !!! IP: 77.236.12.* 01.07.08, 23:41
      Jak wy wszyscy macie dużo do powiedzenia a pewnie nawet nie byliście i
      nie widzieliście!!!
      • Gość: v I znow alter-ego Lolka IP: *.betanet.pl 01.07.08, 23:46
        • Gość: lolek Re: I znow alter-ego Lolka IP: 77.236.12.* 01.07.08, 23:47
          dam Ci tylko linka do postu powyżej cieciu :
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=410&w=81558451&a=81598358
          • Gość: v Dobranoc czlowieku o wielu twarza a ciec towieszco IP: *.betanet.pl 01.07.08, 23:54
      • Gość: Logo hehehe Re: Ile zawiści !! Jak Wy wszyscy zazdrościcie !! IP: *.chello.pl 02.07.08, 00:13
        Tak z nudów ogladajac TV (mam jako wyjątkowy bogacz aż cały pakiet w kablówce,
        lukam na Discovery, TVN24 i inne popularno-naukowo-newsowe programy) i jako
        "obszarnik" oraz podobno posiadacz "beemy" i kolekcji złota na ciele, zerkam na
        te komentarze Lolka i smieję sie z nich.

Takie to jest pisane przez rozkapryszonego-bobasa, który ma wszystko co mi
        zarzucił i z nudów ubrał koszulke z "Che" i zgrywa rewolucjonistę. Nie pisze
        natomiast Lolek, że już leci produkcja koszulek z tzw. "logo-60".

Tak Lolek, jesteśmy pełni ZAWISCI, bo może przy odrobinie szczęścia i promocji,
        ktoś to badziewie kupi na przyszle lato.
        • Gość: ali Re: Ile zawiści !! Jak Wy wszyscy zazdrościcie !! IP: *.chello.pl 02.07.08, 01:07
          Faktycznie ,to początek problemów z obchodami 60 lecia NH.Proponuję gabinety
          naszych radnych(przynajmniej dwóch radnych) wytapetować we wzorki zwycięskiego
          logo,niech nacieszą oko.Niech im się śni po nocach koszmarne logo-sami do tego
          przyłożyli rękę.
    • Gość: Qba Błądek Co to się porobiło? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.08, 09:13
      Ludzie? Czy wy wszyscy powariowaliście? Po co bić tyle piany wkoło całej akcji?
      I z jednej i z drugiej strony rzucane są przejaskrawione opinie i argumenty.
      Jedni disują logosa, inni wychwalają je pod niebiosa. Moim zdaniem prawda jest
      po środku. Zwycięskie logo jest proste i oldschoolowe, więc nie dziwne, że przy
      takim jury zwyciężyło, nie umniejszając Ziemiańskiej. Dziwi mnie tylko fakt, że
      wygrało ono jednomyślnie, bo przecież było wiele ciekawych propozycji. Ja
      designerem nie jestem, dlatego nie wypowiadam się na ten temat. Boli mnie tylko,
      że ta cała sprawa wywołała tyle agresjii i frustracji. Ludzie...wyluzujcie!
      Rzucanie inwektywami spod jednorazowego loginu jest łatwe. Podpisujcie się
      imieniem i nazwiskiem. Proponuję wszystkim najbardziej zagorzałym przeciwnikom
      jak ich adwersarzom podnieść przyłbice! NHP fo eva!
      • Gość: ?? Kubus Kubus Kubus bez komantarza zal. IP: *.betanet.pl 02.07.08, 09:58
        • Gość: Qba Re: Kubus Kubus Kubus bez komantarza zal. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.08, 13:43
          Komentarze są zawsze przydatne. Z nich rodzi się dyskusja. Z dyskusji zazwyczaj
          wynikają jakieś wnioski...nie zawsze konstruktywne. Wnioski są niezbędne, żeby
          cos zmienić. Wziąłem udział w tej dyskusji tylko dlatego, żeby rozładować
          napięcie i znaleźć jakieś pozytywne strony całego zamieszania. Dobrze, że
          obchody zaczną się za rok! Do tego czasu cała ta awantura ucichnie! Kto ma
          działać, niech działa! Kto ma zamiar narzekać i krytykować, niech to robi.
          Pozdrawiam
    • Gość: ja 16 wyróżnionych logotypów IP: *.chello.pl 02.07.08, 15:07
      Szesnaście logotypów, które zostały wyróżnione przez jury konkursu na logo
      60-lecia Nowej Huty na:

terazhuta.pl/gosia_w/index.php?razdel=blog&razdel1=5&blogpostid=659
    • Gość: koka ........ IP: *.68.76.221.brzesko76.tnp.pl 03.07.08, 13:02
      Wybór został już zatwierdzony, ale naprawdę nie powinno robić sie
      takich rzeczy.Ja rozumiem,ze kasa jest kazdemu potrzebna ale zeby
      używac swoich wplywow do takich rzeczy? Panstwo Ziemianscy kochaja
      jak widac rozgos i coraz bardziej ich dzialania nakierowane sa na
      kase.Czy taka komisja zlozona, jak by nie bylo z ludzi nie majacych
      kompletnie pojecia o szeroko rozumianej grafice mogla podjac
      wlasciwy wybor? oczywiscie,ze nie.Komisja powinna skladac sie z
      osob, ktore znaja sie na takich rzeczach a nie radnych, ktorzy
      pierdza tylko w stolek i marza o emeryturze.
    • wilczek40 przypadkowe DOWODY na przekret 04.07.08, 10:21
      Magdalena Ziemianska jest zona G.Ziemiańskiego pracujacego w pismie LODOLAMACZ, mieszczacym się pod tym samym adresem co Teatr Laznia Nowa (1). Jest współautorka DZIEJÓW NOWEJ HUTY wraz z pracujaca w LODOLAMACZU Agata Debicka (2), która na oficjalnych stronach pisma dziekuje Bartoszowi Szydlowskiemu, dyrektorowi Lazni Nowej i Przewodniczacemu Jury Konkursu (3). Znajomym Pani Magdy jest tez Pan Tomasz Grzyb pracujacy równoczesnie w LODOLAMACZU i Lazni na stanowisku Kierownika Promocji (4).Nazwisko Pani Magdaleny Ziemianskiej jako autorki tekstów, znajdujemy na stronach Magicznego Krakowa, który jest oficjalnym portalem miasta (5). Jesli ktos komus chcial dac laptop, albo zaplacic za jakas przysluge, mógl to zrobic w inny sposób niz konkurs. Choz po tym zenujacym przypadku nie powinny dziwic ani wygrywajace zony, ani dzieci, ani radnych, ani poslów.
      Sluze linkami abyscie sami mogli przekonac sie o faktach
      • Gość: mA wilczek przedstawil to bardzo jasno? IP: *.betanet.pl 04.07.08, 12:42
      • Gość: pit Re: przypadkowe DOWODY na przekret IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.08, 14:51
        ...smutne
        i w tym momencie "młoda huta" zaczyna przypominać "stary kraków"...
        • Gość: Qba Błądek Re: przypadkowe DOWODY na przekret IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.08, 15:27
          Mam nadzieję, że tak nie jest, że to po prostu subiektywna ocena jury, że nie ma
          w tym żadnego matactwa! Jeżeli jednak był to wałek, to wybaczcie, ale ja wymiękam...
    • wilczek40 przypadkowe dowody cd 04.07.08, 15:40
      zapomnialem jeszcze o bracie radnym Ziemianskim, przyjacielu jurora z ramienia
      UMK. mam nadzieje ze rozumiecie teraz co oznacza "jednoglosnosc"
      • Gość: gfs Dodam ze radny Jerzy W. mieszka na tym samym... IP: *.betanet.pl 04.07.08, 22:17
        osiedlu co ziemianscy (dywizjonu 303)
    • Gość: bv up IP: *.betanet.pl 08.07.08, 02:15
    • Gość: SMOK Mamy logo nowohuckiego jubileuszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.08, 17:57
      BAWTA SIE DOBRZE... JAK NA IMIENINACH GOMUŁKI!!!
      www.iooi.pl/community/view/152.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka