Dodaj do ulubionych

Internet - opcje

03.07.08, 18:41
Witam sąsiadów,

Ponieważ można już zamieszkać, a internet jest równie niezbędny jak
woda ;) interesuje mnie jakie są możliwości podłączenia (poza TPSA
rzecz jasna). Z tego co wiem w tej okolicy jest na pewno ghnet,
natomiast nie ma UPC i Aster (nie mogą przejść na drugą stronę
kobierzyńskiej z jakiegoś dziwnego powodu).

Co do ghnet, do tej pory zebrałem pozytywne opinie dotyczące jakości
połączeń. Dowiedziałem się że mogą podciągnąc kable jeśli nie będzie
problemów technicznych i będa conajmniej 3 osoby zainteresowane.
Jednak w tym celu muszą skontaktować się z zarządcą budynków
(ktorego jeszcze nie ma?).

Jeśli ktoś ma jakieś informacje będe wdzięczny.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ranger2001 Re: Internet - opcje 06.07.08, 16:31
      Witam z bloku A!
      Chętnie podłączę się do jakiejś "inicjatywy" zakładającej INTERNET w naszych
      blokach!!!
      Pozdrawiam.
      • dopanamariana Re: Internet - opcje 07.07.08, 00:58
        blok 33 (tzn. A)
        dołączam do inicjatywy podpięcia netu do naszej kamienicy :)
        • tomusbig Re: Internet - opcje 07.07.08, 07:27
          Witam Sąsiadów!
          Ja również jestem za podłączeniem Internetu (blok A);)
    • dymkowo_gbt Re: Internet - opcje 07.07.08, 21:53
      My tez byśmy się pisali (blok C - jest tutaj ktoś jeszcze z C?). Tylko nie chciałbym niczego koszmarnie wolnego. W poprzednim mieszkaniu było niby 2Mbit na 10 osób, ale tak na prawdę to efektywnie chyba nigdy 1Mbita nie przekroczyło i to nie mówię teraz o prędkości na użytkownika, a o całkowitej. Teraz mam 14Mbit (efektywnie testery pokazują mi 6) tylko i wyłącznie do swojej dyspozycji i nie chciałbym spadać z "normalnego" transferu do czegoś z epoki kamienia łupanego. A tak swoją drogą to dlaczego żadna kablówka nie może się przebić na drugą stronę Kobierzyńskiej? Mak ktoś jakieś dokładniejsze informacje?

Pozdrawiamy
      • marboo Re: Internet - opcje 07.07.08, 22:39
        Dawno temu słyszałem że chodzi o studzienki telekomunikacji, których
        to tepsa nie chce udostępnić... Mam teraz 2Mbps w dzień i 6Mbps w
        nocy z Aster i musze przyznać że jest to łącze idealne.

Pisząc o necie nie miałem na myśli wspólnego serwera. Jak mieszkałem
        na Lubostroniu tam mieli takie coś w cenie czynszu za kilka zł. Co z
        tego że tanio jak chodziło koszmarnie wolno i padało co 2 dni.
        Jestem za dedykowanym łaczem stałym - nie radiowym.

Na akcie notarialnym jest wpisana Reduta jako zarządca. Mam nadzieje
        że działają szybko.

Pozdrawiam
    • marboo Re: Internet - opcje 11.07.08, 21:08

Dostałem następującą informację z ghnet:

"...będziemy świadczyć usługi dostępu do internetu i telefoni
      stacjonarnej na ul.Obozowej 33.W chwili obecnej jesteśmy na etapie
      załatwiania potrzebnych zgód i dokumentów."

Ciag dalszy nastapi, pozdrawiam.
      • mjarecki Re: Internet - opcje 16.07.08, 11:22
        Rowniez z ghnet dostalem wiadomosc juz jakis czas temu:

"Kontaktuję się z Panem ponieważ chciałam poinformować iż będziemy świadczyć
        usługi dostępu do internetu i telefoni stacjonarnej na ul.Obozowej 31. W chwili
        obecnej jesteśmy na etapie załatwiania potrzebnych zgód i dokumentów."

Jestem za dobrym łączem nawet jakby miało to kosztować sporo... Jak już ktos
        wspomniał internet konieczne do rzycia jak woda... na zdrowiu nie bede wiec
        oszczedzac....

Pozdrawiam
        Marcin
        • mjarecki Re: Internet - opcje 16.07.08, 11:29
          Zapomniałem dodać, że dostałem również informacje z UPC:

"Z przykrością informuję, iż aktualnie nie istnieje techniczna możliwość dostarczenia sygnału UPC Polska pod wskazany adres.
          Pragnę jednak podkreślić, iż UPC Polska nie ustaje w staraniach, aby poszerzyć zasięg terytorialny świadczonych usług.
          Aktualnie nie możemy jednak precyzyjnie wskazać terminu, kiedy ewentualnie będzie to możliwe"

oraz z TPSA

"W nawiązaniu do Pana maila informuję, że w obecnej chwili aby sprawdzić możliwości techniczne należało by złożyć zamówienie na telefon stacjonarny pod neostrade. Wówczas zostanie przeprowadzony wywiad techniczny, który określi możliwości. Dodatkowo informuję, że przyłączenie nowej linii telefonicznej przy podpisaniu umowy na 12 miesięcy kosztuje jednorazowo 10 zł z VAT. A najniższy abonament przy którym można posiadać neostrade wynosi 48,74 zł z VAT, jest to abonament startowy. Więcej informacji na temat dostępnych planów znajduje się na stronie: www.tp.pl/prt/pl/klienci_ind/telefon_domowy/abonament/ ."

Z TELE2 nic nie odpisali... :(

Pozdrawiam ponownie,
          Marcin
          • ganz3 Re: Internet - opcje 25.07.08, 10:22
            Co do internetu kupiłem wczoraj internet bezprzewodowy w nowej
            ofercie PLAY-a. Cena 45 zł miesięcznie umowa 12 miesięcy. Wszystko
            super ale ... prawie nie mam zasiegu ... mimo że teoretycznie wg ich
            map powinien być ... coż niestety muszę zwrócić.
            • dopanamariana Re: Internet - opcje 25.07.08, 12:11
              Wedle informacji z Reduty, GHnet podpisuje z nimi (jako zarządcą) w
              najbliższy poniedziałek (28.07) umowę i wchodzi od razu do budynków
              by "zapewnić techniczną możliwość podpięcia abonentów" . Z tego co
              mówiła pani w Reducie, wedle jej praktycznej oceny, powinniśmy móc
              zacząć podpisywać umowy o świadczenie netu ok. 11-12 sierpnia i od
              tego czasu mozliwe ma być również korzystanie z niego.
    • biedrona.a Internet - opcje - tv 25.07.08, 13:13
      Witam z bloku 33 /A/!
      Chętnie podłączę się do internetu.

Znalazłem taką informacje na cyfra+, może przedstawiciele Reduty dowiedzieli
      byśię wiecej i przedstawili nam oferte

www.cyfraplus.pl/cyfraplus.php?menu=237
      Pozdrawiam.
    • ranger2001 Re: Internet - opcje 05.08.08, 23:29
      Witam,
      czy macie jakieś nowe informacje na temat założenia Internetu w naszych nowych,
      pięknych mieszkaniach...
      Pozdrawiam.
      • mjarecki Re: Internet - opcje 18.08.08, 21:34
        Dzis widzialem Pana podpinajecego jakies okablowanie (bud.C). Zapytałem
        grzecznie i powiedział że jest z firmy NetSystem ktora bedzie u nas swiadczyc
        usługi internetowe. Niestety nic wiecej nie wypytalem bo byłem w biegu... Jak
        ktos wie cos wiecej to dawajcie znac prosze.

Pozdrawiam
        Marcin
        • kriskros7 Re: Internet - opcje 19.08.08, 13:30
          Czesc

Dzwonilem go firmy net system - powiedzieli, ze do konca tygodnia
          mozna bedzie juz podpisywac umowy na dostep do sieci.

pozdrawiam
          krzysiek
          • marboo Re: Internet - opcje 20.08.08, 10:41
            Ciekawe, w ghnet mówią że też będą świadczyć usługi ale nic sie nie
            dzieje. Reduta dwie firmy wpuszcza ? Nie wiem czy czekać czy nie.

Wie może ktoś o jakości tego "net system" ? Ceny w porządku, ale
            firma znikąd, nie znalazlem w necie opinii.

pzdr
            • tomusbig Re: Internet - opcje 20.08.08, 10:46
              Ja myślałem, że u Ciebie zasięgnę informacji na temat tej firmy, a
              tu nic z tego. Narazie uzyskałem jedną opinię (nie wiem na ile
              fachowa), że lepsze GHNet.
              Pzdr.
              • dopanamariana GHnet podobno lepsze od NETsystem, ale... 20.08.08, 11:22
                GHnet jakoś się nie śpieszy z wejściem do naszych budynków.
                GHnet ma zdecydowanie wyższe ceny.
                GHnet pobiera opłatę za podział sygnału wew. lokalu (10 zł) i w ten
                sposób staje się jeszcze droższy.

Na przykładzie łącza 1 Mb (umowa na czas nieoznaczony):

GHnet - 76 zł + 10 zł = 86 zł
                NETsystem - 46 zł

Różnica 40 (!!!) zł.

(Warto zauważyć, że GHnet od godz. 24.00 do godz. 12.00 ma pracować
                w ww. abonamencie z prędkością 2 Mb. Być może dla pewnej części osób
                to bardzo istotna informacja, ale dla zwykłych użytkowników netu
                raczej nie. Tymczasem w NETsystem łącze pracujące non-stop z
                prędkością 2 Mb, przy umowie na czas nieoznaczony, kosztuje 62 zł.
                To i tak 24 zł mniej niż w GHnecie.)

NETsystem ma rzeczywiście gorszą opinię, dlatego na początek
                najlepiej zawrzeć umowę na czas nieoznaczony i sprawdzić jak sobie
                radzą. Gdyby coś było nie halo, to łatwo się rozstać i wskoczyć do
                GHnetu, który chyba w ciągu miesiąca zdąży się zainstalować.
                • marboo Re: GHnet podobno lepsze od NETsystem, ale... 20.08.08, 13:24
                  Jak dla mnie cena ghnet jest do zaakceptowania (w aster placilem
                  80zl). U mnie wychodzi to tak:

- umowa na 2 lata 56zł (2/4 Mbps dzień/noc)
                  - 10zł za zewnetrzne IP

Sumarycznie 66zł. W net system byłoby to 56zł. Różnica żadna.
                  Zaznaczam ze mam w domu tylko jeden komputer plus telefon VoIP.

Łącze 1/2 też dałoby radę ale czemu nie poszaleć. Komfort surfowania
                  i sciągania plików jest odczuwalny. Umowy na czas nieokreślony są z
                  reguły nieopłacalne (w aster ponad 120zł). Byłbym w stanie
                  zaryzykować lub wziąć na próbe przez miesiąc.

Jeśliby używac internetu do poczty, placenia rachunków i www to
                  provider nie gra dużej roli. Problem pojawia się przy aplikacjach
                  wymagajacych niskiego pinga (czytaj grach czy telefonii VoIP). Za
                  jakość trzeba płacić więcej.

Zgadzam się że dobrym pomysłem jest wejście w net system na czas
                  nieokreślony i późniejsza ucieczka w TPSA albo ghnet.

pzdr

PS Obsługa klienta w ghnet jest niepoważna. Nie potrafią konkretnie
                  odpowiedzieć. Chyba każda większa firma cierpi na syndrom tpsa.
                  • flower82 Re: GHnet podobno lepsze od NETsystem, ale... 20.08.08, 14:47
                    Ja w tpsie płaciłem 65zł za 512Mb/s, ale faktycznie było to 512Mb/s, a nie
                    czasami 256, czasami 480Mb/s.

Obawiam się tego, iż w NetSystem czy GHNet(GHNet ma łącze synchronicze,
                    odbieramy dane z taką samą prędkością jak wysyłamy), będącymi tak naprawdę
                    dużymi sieciami osiedlowymi jakość tych łącz będzie marna i np płacąc za 1Mb/s
                    będziemy mieli czasami(jak wszyscy po 20 usiądą do kompa) 256Mb/s.

Dostawca, sprzedając usługę dostępu do internetu 2Mb/s, tak naprawdę sprzedaje
                    nam max 2Mb/s, nie określa dolnego limitu. Wydaje mi się, iż umowa na czas
                    nieokreślony jest najlepszym rozwiązaniem i sprawdzeniem NetSystem.
                    • marboo Re: GHnet podobno lepsze od NETsystem, ale... 20.08.08, 16:39

Najbardziej obawiam się że obie firmy prawdopodobnie mają szkielet
                      oparty na sieci radiowej. W porównaniu do swiatłowodów czy nawet
                      zwykłych kabli przepustowość i niezawodność może być znacznie gorsza.

Z reduty dostałem info że w przyszłym tygodniu przejmują budynki od
                      proinsu i od tego momentu obie firmy (netsystem i ghnet) będą robić
                      pełne okablowanie. Estymowyany czas podłaczenia: do połowy września.
                      • flower82 Re: GHnet podobno lepsze od NETsystem, ale... 20.08.08, 17:09
                        Polecam wszystkim pełną lekturę wątku:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28489&w=22568079&a=33529759

pozdrawiam
                  • lukaszmuzyka ODRADZAM GHNET 09.03.09, 19:24
                    Witam wszystkich serdecznie

Na wstępie pragnę przeprosić że moja wypowiedź jest nieco offtopic,
                    ale myślę że jeśli chcecie zakładać sobie łącze w GHNet powinniście
                    być świadomi kilku spraw.

Byłem klientem tej firmy od ponad roku (umowa studencka), zanim
                    dałem się naciągnąć przedstawicielowi handlowemu (Bogu ducha winny
                    student - który zakończył u nich pracę bardzo szybko kiedy
                    zoriętował się jak ta firma działa) na podpisanie umowy zgodnie z
                    którą miałbym mieć wakacje za darmo.

Wszystko było by ok gdyby nie fakt że musiałem się wyprowadzić - a
                    właścicielka nie chciała więcej GHNET u, czemu wcale się nie dziwię.
                    oczywiście umowa podpisana na rok, a w miejscu gdzie teraz mieszkam
                    nie ma zasięgu GHNET. Więc musiałem płacić - za 7 miesięcy
                    abonamentu oraz za ponad 500 złotych zniżki za opłatę instalacyjną -
                    co to za zniżka kiedy łącze działało od ponad roku - jaka
                    instalacja? koszt jak można sobie policzyć koło 1000 złotych. Cóż ja
                    zapłacę - ale czy Ciebie w sytuacji kryzysowej będzie na to stać? Do
                    tego łącze działało w kratkę - zdażały mi się parodniowe braki
                    internetu - i to naprawdę często. Nie wiem jak trakują swoich
                    pracowników ale fluktuacja u nich jest taka że ja zacząłem
                    korespondencję z jedną panią to po niedługim czasie nie było już
                    takiego maila w bazie.

Odradzam kontakt z tą firmą, szkoda nerwór i pieniedzy na te ich
                    "promocje". Jeśli macie jakieś pytania możecie nawet do mnie
                    zadzwonić - wszystko opowiem - proszę pisać na maila.

Pozdrawiam jeszcze raz Wszystkich
                    • dopanamariana ? ? ? Opłata instalacyjna 500 PLN ~8-/ 10.03.09, 08:22
                      Piszesz "Więc musiałem płacić - za 7 miesięcy abonamentu oraz za
                      ponad 500 złotych zniżki za opłatę instalacyjną - co to za zniżka
                      kiedy łącze działało od ponad roku - jaka instalacja?".

Co do opłacenia abo można dywagować, ale 500 zł za instalację? Coś
                      mi się wierzyć nie chce...

Ps. Ja mam NetSystem i jestem zadowolony.
                  • bugmenot2008_2 Re: GHnet podobno lepsze od NETsystem, ale... 24.03.09, 19:20
                    ghnet to największe g**** obok tp, z jakim miałem do czynienia :/
                    przez cały czas miałem przerwy w działaniu internetu (jak i cała kamienica), z
                    czym ci 'paratechniczni' partacze nie umieli sobie poradzić. na dodatek ghnet
                    cały czas wciskał nam, że to z naszej winy nie ma internetu i nie uwzględnił
                    ŻADNEJ reklamacji, wykręcając się niejasnymi i właściwie bezsensownymi półsłówkami.
                    podobnie, jak kolega wyżej, miałem zapłacić 500zł kary za zerwanie umowy z winy
                    usługodawcy (nie wywiązali się z umowy, a ja mam płacić!). Teraz się sądzimy i
                    mam nadzieję, że im dam gorąco popalić.

nie polecam, nie życzę nikomu, żeby musiał mieć z ghnetem coś do czynienia.
                • flower82 Re: GHnet podobno lepsze od NETsystem, ale... 20.08.08, 15:01
                  dopanamariana napisał:

> GHnet jakoś się nie śpieszy z wejściem do naszych budynków.
                  > GHnet ma zdecydowanie wyższe ceny.
                  > GHnet pobiera opłatę za podział sygnału wew. lokalu (10 zł) i w ten
                  > sposób staje się jeszcze droższy.
                  >
                  > Na przykładzie łącza 1 Mb (umowa na czas nieoznaczony):
                  W NetSystem podłączenie przy umowie na czas nieokreślony kosztuje 49zł, a GHNet 1zł.

podaje linka do strony z informacjami na temat oferty NetSystem:

nsystem.pl/
                  pozdrawiam
                  >
                  > GHnet - 76 zł + 10 zł = 86 zł
                  > NETsystem - 46 zł
                  >
                  > Różnica 40 (!!!) zł.
                  >
                  > (Warto zauważyć, że GHnet od godz. 24.00 do godz. 12.00 ma pracować
                  > w ww. abonamencie z prędkością 2 Mb. Być może dla pewnej części osób
                  > to bardzo istotna informacja, ale dla zwykłych użytkowników netu
                  > raczej nie. Tymczasem w NETsystem łącze pracujące non-stop z
                  > prędkością 2 Mb, przy umowie na czas nieoznaczony, kosztuje 62 zł.
                  > To i tak 24 zł mniej niż w GHnecie.)
                  >
                  > NETsystem ma rzeczywiście gorszą opinię, dlatego na początek
                  > najlepiej zawrzeć umowę na czas nieoznaczony i sprawdzić jak sobie
                  > radzą. Gdyby coś było nie halo, to łatwo się rozstać i wskoczyć do
                  > GHnetu, który chyba w ciągu miesiąca zdąży się zainstalować.
                  • flower82 Re: GHnet podobno lepsze od NETsystem, ale... 20.08.08, 15:03
                    Na obozowej 41 też wybrali NetSystem, może warto by było ich zapytać jak
                    wyglądają usługi świadczone przez tą firmę:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28489&w=22568079&a=33529759
                    • kriskros7 Re: GHnet podobno lepsze od NETsystem, ale... 20.08.08, 21:43
                      Czesc

Wlasnie mi zainstalowali internet z net system. 1 Mb, umowa na 12
                      miesiecy, 42 zl/miesiac. Dziala na razie dobrze. Trudno mi
                      powiedziec obiektywnie o szybkosci - z tego co powiedzial monter -
                      bylem pierwsza podlaczona osoba, wiec mam teraz do swojej dyspozycji
                      cale lacze blokowe ;) W kazdym razie chodzi duzo szybciej niz na
                      komorce.

pozdr
                      ks
                      • marboo Re: GHnet podobno lepsze od NETsystem, ale... 21.08.08, 10:03
                        gratuluje ! ja sie co prawda doczekałem kuchni ale nic to w
                        porównaniu do internetu....

Do testowania przepustowości: www.speedtest.net Chyba można
                        udostępnić linka z wynikami.

Dziś znowu rozwalili część dziedzińca, chyba akcja uszczelniania
                        trwa nadal (bud.A).

pzdr
                        • zigzag77 Re: GHnet podobno lepsze od NETsystem, ale... 21.08.08, 13:02
                          Ja się dopiąłem do netsystemu'u wczoraj (19.08) i działa dobrze. Mam
                          znajomego na drugim etapie (obozowa 44) , ma od nich neta od dwóch
                          lat i nie słyszałem żeby narzekał. Jak dla mnie narazie ok
                      • bbbogdan Re: GHnet podobno lepsze od NETsystem, ale... 02.09.08, 16:35
                        Witam,

Też przymierzam się do podpisania umowy na czas określony z
                        NetSystem, a ponieważ mają fajną promocję:
                        nsystem.pl/umowy/polec_nas_znajomym.pdf
                        jeśli ktoś chce miesiąc internetu za darmo
                        proszę o informację na maila gazetowego z danymi: imie nazwisko i
                        adres instalacji.

pozdrawiam,
                        bogdan
                • sebael Re: GHnet podobno lepsze od NETsystem, ale... 06.09.08, 20:23
                  Powiem Wam coś w sekrecie ;) Przez pierwszy rok mieszkania na Obozowej - II etap
                  - miałem GH NET. Następnie - za podszeptem krasnoludków - zmieniłem na NET
                  System. Otóż krasnoludki wiedzą, że z pewnego powodu internet z "netsystemu" w
                  naszym rejonie Obozowej musi zawsze chodzić tip-top. I to się ku memu
                  zadowoleniu sprawdza. Praktycznie żadnych przerw w działaniu, a do tego włączone
                  P2P naprawdę zasuwa, nie powodując równocześnie "padu" poczty i www jak to miało
                  miejsce u mojego wcześniejszego dostawcy.
                  Mam najszybsze łącze - 76 zł.
                  • sebael Poprawka - nie GH NET tylko IMS 06.09.08, 20:39
                    sebael napisał:

> Powiem Wam coś w sekrecie ;) Przez pierwszy rok mieszkania na Obozowej - II eta
                    > p
                    > - miałem GH NET.

Przepraszam, pomyliłem się - był to nie GH NET tylko IMS.
    • mjarecki A jaka kablówka bedzie dostępna? 03.09.08, 10:27
      No a jaka kablówka bedzie dostępna w naszych blokach? Oni też najcześciej oferują internet. Wydaje sie ze najlepiej byłoby kupic pakiet - tv + internet (ewentualnie jeszcze telefon).

Wie ktos cos o kablówkach na terenie? UPC u nas nie ma... to juz wiemy :)

Marcin
    • marboo Re: Internet - opcje 12.09.08, 13:50
      Witam,
      Znużony czekaniem na ghnet (nadal nie wiedzą kiedy wejdą na
      osiedle!) założyłem sobie netsystem. Na razie moje odczucia są
      pozytywne - transfer w porzadku, niskie pingi, odpukać bez awarii.

pzdr
      • p_grzes Re: Internet - opcje 12.09.08, 14:36
        Dzis w podziemiach budynku C panowie z GH-Netu 'bawili sie ze skretka', wiec pewnie na dniach bedzie mozna miec tez siec od konkurencji NETSystemu.
        Pozdrawiam

> Witam,
        > Znużony czekaniem na ghnet (nadal nie wiedzą kiedy wejdą na
        > osiedle!) założyłem sobie netsystem. Na razie moje odczucia są
        > pozytywne - transfer w porzadku, niskie pingi, odpukać bez awarii.
        >
        > pzdr
        • pavel78 Re: Internet - opcje 22.12.08, 16:20
          Drodzy Sąsiedzi :)
          Potrzebuję Waszej opinii na temat potencjalnej firmy dostarczającej
          net do bloku 31.
          Wiadomo, że do wyboru są: ghnet i netsystem. Z opinii na naszym
          forum wynika, że obie mają coś na sumieniu, ale z braku laku którąś
          muszę wybrać. Za ghnetem przemawia to, iż są znani na rynku i są
          firmą powiedzmy pewną. Netserwis ma znowu lepsze/niższe ceny. Łącze
          w naszym bloku ghnet ma max 2mbit/sec a netserwis dostarcza max
          4mbit/sec. Generalnie chodzi raczej o to, czy 2mbit/sec starczy do
          n"normalnego użytkowania" internetu czy lepiej 4mbit/sec. w
          netserwis. No i jeszcze jedno. Która firma ma bardziej stabilne
          obecnie łącze? Będę wdzięczny za komentarze.

Korzystając z okazji życzę Wszystkim Wesołych Świąt i lepszego 2009
          roku !!!
          • castelia.com.pl Re: Internet - opcje 23.12.08, 00:09
            Witam,

Z prędkością łącza internetowego w zakresie download zarówno 2 i 4MB
            będzie ok. Proszę zapytaćjaki jest gwarantowany upload, bo w tym
            przypadku on będzie decydował o jakości.
            Najlepsze jest łącze symatetryczne np 2/2MB a nie 4MB/512kB.

Zarządzam też budynkami w Krakowie i z tego co wiem, najbardziej
            stabilne łącze mają telewizje kablowe w tzw. wariancie firmowym.
            Jeśli chce Pan więcej szczegółów to proszę o kontakt na email
            biuro@castelia.com.pl
          • kaczkada Re: Internet - opcje 30.12.08, 11:04
            Ja mam 1MB w netsystem i spokojnie wystaracza :) Jakos obslugi podobna jak w
            ghnecie.

pozdrawiam

• lo-kii Re: Internet - opcje 21.02.11, 23:43
              ja korzystam z netsystem na ruczaju obok europejskiego zdecydonie odradzam. Podpisałem z nimi umowę ok 4 miesiące temu i miałem już 5 awarii ponadto internet nie działa poprawnie pod windowsem 7 (oczekiwanie na połączenie 30 min , przerwy w połączeniu) Gdy zgłosiłem awarie powiedziano mi że to wina windowsa 7 :) że to niedopracowany system haha dodam że komputer testowałem u innych operatorów i tam działa wszystko poprawnie. Także odradzam zdecydowanie nie dość że nie działa to jeszcze wciskają klientom kity
    • u.k.dabrowska Re: Internet - opcje 24.02.11, 16:41
      Uprzejmie proszę o wypełnienie krótkiej ankiety dotyczącej wpływu reklamy internetowej na zakup mieszkania:
      moje-ankiety.pl/respond-5893.html
      Bardzo serdecznie dziękuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka