Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

modny charakter

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 12:59
    Czy nie uważacie, że w dzisiejszych czasach lansuje się pewne cechy
    charakteru, zachowania? Aby być na czasie, należy być wyluzowanym, szalonym,
    czyli cool. Osoba skromna, taktowna i spokojna uważana jest za dziwoląga.
    Obserwuj wątek
      • mena122 Re: modny charakter 16.07.05, 13:12
        a ja jestem taktowna, miła i kulturalna, jednak przy przyjaciołach czy na
        imprezach jestem jak najbardziej szalona, wyluzowana. Ogółem , w kazdej sytuacji
        jestem bardzo tolerancyjna.
      • mena122 co do skromności... 16.07.05, 13:13
        Skromność nie popłaca.
      • Gość: inaa Re: modny charakter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 13:25
        moda modą, ale najlepiej być sobą.
      • Gość: Zielonooka Re: zgadzam sie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 14:25
        Ja jestem soba, nie obchodzi mnie jaki charakter jest ''trendy''. Akurat z
        natury jestem raczej wyluzowana, wesola, baaardzo towarzyska. Nie mam zamiaru
        nic zmieniac. To jakies chore...
        Pozdrawiam
        • Gość: zuzu Re: zgadzam sie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 15:44
          no więc na pewno nie spotykasz się z zarzutami, że jesteś zbyt spokojna lub że
          brakuje Ci nutki szaleństwa:)
          Natomiast ja - tak (moi znajomi). Jest mi wtedy trochę przykro. Ale przecież
          nie będę robić czegoś wbrew sobie. Nie każdy przecież musi się wyszaleć. Są
          różne natury. Cieszę się, że ktoś to rozumie.
      • kochanica-francuza Re: modny charakter 16.07.05, 16:25
        Gość portalu: zuzu napisał(a):

> Czy nie uważacie, że w dzisiejszych czasach lansuje się pewne cechy
        > charakteru, zachowania? Aby być na czasie, należy być wyluzowanym, szalonym,
        > czyli cool. Osoba skromna, taktowna i spokojna uważana jest za dziwoląga.

Do tego ubierać się jaskrawo i uwielbiać :

- wyzwania

- pracę w młodym, dynamicznym zespole (yyyyyyyyyyyyyyyyy...)

- być otwartym na wszelkie nowości i zmiany, choćby miały oznaczać przerzucenie
        nas przez firmę na placówkę w Ziemi Ognistej

Poza tym - pełna zgoda.
      • zettrzy Re: modny charakter 16.07.05, 20:19
        masz racje ze jest to moda, ktora pojawila sie pod koniec lat 50, z przyczyn
        opisanych w wielu ksiazkach z zakresu historii najnowszej i socjologii, nie chce
        mi sie ich wszystkich wymieniac, po prostu jest nas duzo bedzie wiecej a nawet
        duzo wiecej wiec trzeba coraz glosniej wrzeszczec "tu stoje" aby nas tlum nie
        rozdeptal
        • kochanica-francuza Dodam jeszcze... 16.07.05, 23:00
          że wszędzie trzeba być uśmiechnętym i entuzjastycznym.

Nawet przy sezonowym czyszczeniu kibli i domków na campingach ( w celu
          otrzymania tej pracy należy zresztą wysłać CV i list motywacyjny,hehe).Kto nie
          wierzy - zapodam linka.
          • lubie_miauczec Re: Dodam jeszcze... 16.07.05, 23:08
            niezle. moja znajoma trafila kiedys na ogloszenie zkm, w gdyni bodajze.
            szukali do pracy kanarow z wyzszym wyksztalceniem, 180wzrostu, i mile widziana
            byla znajomosc jezyka obcego.
            • kochanica-francuza Re: Dodam jeszcze... 16.07.05, 23:14
              lubie_miauczec napisała:

> niezle. moja znajoma trafila kiedys na ogloszenie zkm, w gdyni bodajze.
              > szukali do pracy kanarow z wyzszym wyksztalceniem, 180wzrostu, i mile widziana
              > byla znajomosc jezyka obcego.

a co? kanar musi pogadać z zagranicznym gapowiczem

ale to wykształcenie":-OOOOO
              • guise Re: Dodam jeszcze... 17.07.05, 12:06
                kochanica-francuza napisała:

> lubie_miauczec napisała:
                >
                > > niezle. moja znajoma trafila kiedys na ogloszenie zkm, w gdyni bodajze.
                >
                > > szukali do pracy kanarow z wyzszym wyksztalceniem, 180wzrostu, i mile wid
                > ziana
                > > byla znajomosc jezyka obcego.
                >
                > a co? kanar musi pogadać z zagranicznym gapowiczem
                >
                > ale to wykształcenie":-OOOOO

oj musi pogadac i czasem mu to wychodzi... jechalam w czerwcu miejskim autobusem z obcokrajowcem (taka szkolana nibywycieczka), ktory nie mial biletu... no i musial zaplacic kare, poniewaz kanar ow porozumial sie z nim po angielsku :|
        • Gość: zuzu Re: modny charakter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 23:33
          ech, jak wszyscy zaczną krzyczeć, zrobi się hałas nie do wytrzymania...
          Żałuję, że nie urodziłam się przynajmniej 100 lat wcześniej.
          • Gość: inaa Re: modny charakter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 00:40
            nie ma czego żałować szczerze powiedziawszy. Obecne czasy nie są takie złe mimo
            wszystko...
          • Gość: inaa Re: modny charakter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 00:44
            ,,przynajmniej sto lat wcześniej" to kobiety były zakrzyczane przez mężczyzn
            • zettrzy Re: modny charakter 17.07.05, 01:48
              Gość portalu: inaa napisał(a):

> ,,przynajmniej sto lat wcześniej" to kobiety były zakrzyczane przez mężczyzn

powinnas sie zorientowac co i jak bylo sto lat wczesniej zanim zaczniesz
              wypisywac takie "madrosci"
              • Gość: inaa Re: modny charakter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 10:16
                a jak napiszę, że również i dzis w niektórch częściach naszego globu kobiety są
                zdominowane przez mężczyzn, to też mi się oberwie, że ,,mądrości" wypisuję?
                • Gość: zuzu Re: modny charakter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 11:30
                  czy dominacja mężczyzny oznacza, że kobieta jest nieszczęśliwa? Nie
                  • Gość: do zuzu Re: modny charakter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 11:35
                    TAK
                  • Gość: inaa Re: modny charakter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 12:26
                    zależy od charakteru kobiety. a jak Ty byś się czuła pod absolutną władzą
                    faceta?
                    • Gość: zuzu Re: modny charakter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 13:00
                      pod absolutną - źle. Ale mam na myśli niezbyt dużą dominację. Mam pasywną
                      naturę.
      • guise Re: modny charakter 17.07.05, 12:11
        Gość portalu: zuzu napisał(a):

> Osoba skromna, taktowna i spokojna uważana jest za dziwoląga.

taktowna? a od kiedy brak taktu jest na topie? wyczucie taktu zawsze bedzie pochwalane, szczegolnie przez inteligentniejsza czesc spoleczenstwa. niestety, tej coraz mniej, przynajmniej w kregach mlodziezowych...:|

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka