sanyu 16.07.08, 09:34 Czy ktoś podróżował z Krakowa do Pragi pociagiem? Jaka jest cena? Czy polecacie podróż z przesiadkami czy od razu miedzynarodowy pociąg lepiej? Dzięki za info. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
devi_x Re: Praga 16.07.08, 19:11 z katowic IC kosztuje ok. 170zł (zależy od kursu euro, bilet w euro kosztuje 53e) w dwie strony przy zniżce promocyjnej 40% (promocja polega właśnie na zniżce 40% przy zakupie od razu biletu tam i powrót) a do tego miejscówka 18zł w jedną stronę (chociaż mi policzyła w kasie ok. 22zł za dwa miejsca w jedną stronę). Z krakowa powinno być podobnie :) podróż z przesiadkami jest o wiele tańsza ale tez i stresująca :) sama jechałam do Pragi w kwietniu tak: katowice-wrocław-kudowa zdrój-nachod-praga kosztowała mnie ok. 60zł (na bilet ktw-wrc-kudowa miałam zniżke uczniowską) niektórzy polecają dojechać jak najbliżej granicy czeskiej, przejsc przez granicę i skorzystać z czeskiej kolei (już przy dwóch osobach, przy zakupie biletu grupowego jest zniżka 25%, przy trzech - 50%) można też skorzystać z autobusów :) wejdź na stronę jizdnirady.idnes.cz/vlakyautobusy/spojeni/ możesz tu sprawdzić połączenia kolejowe i autobusowe :) Odpowiedz Link Zgłoś
kissmygrass Re: Praga 16.07.08, 19:36 Informacja PKP podaje coś około 220 PLN za EC z miejscówkami (2 klasa) przy zakupie biletu w obie strony. Odpowiedz Link Zgłoś
otreb Re: Praga 17.07.08, 19:47 Bilet tam i z powrotem kosztuje ok. 50 € i można jechać zarówno pociągiem pospiesznym, jak i IC. I nie dajcie sobie wcisnąć miejscówek, nie są obowiązkowe. Odpowiedz Link Zgłoś