Gość: mm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 16:38 Czy mógłby ktoś mi coś powiedzieć na temat tych dwoch liceum? Nauczyciele, poziom itd.? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zibi Re: VI LO i VIII w Krk IP: *.n4u.airbites.pl 16.07.08, 22:13 ja chodziłam do viii,a jaki profil cie interesuje? Odpowiedz Link Zgłoś
zieeeew Re: VI LO i VIII w Krk 17.07.08, 04:36 podam obiegowe opinie, bo osobisty kontakt z tymi szkolami moj jest zaden: VI - jezyki! VIII - kuznia kadr matfizowo-medycznych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: VI LO i VIII w Krk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 12:51 Co do VIII chodzi mi o profil humanistyczny; polski, hista, wos. A co do VI to wiem że liceum jezykowe, ale cos wiecej o tej szkole, chodzi o to jacy nauczyciele od językow, poziom, atmosfera?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: VI LO i VIII w Krk IP: *.n4u.airbites.pl 18.07.08, 00:40 jesli profil humanistyczny to od Viii radze trzymac sie z daleka:) z wlasnego doswiadczenia mowie niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madlena Re: VI LO i VIII w Krk IP: *.autocom.pl 18.07.08, 01:04 Myślę, że VI Liceum to dobra szkoła dla humanisty :) Biol-chem też mogę w tu polecić. Odradzam, mimo wszystko, mat-fiz (właśnie lepiej chyba do VIII :) Poziom.. zależy od nauczyciela i przedmiotu. Klimat chyba najlepszy jaki może byc w szkole :) Ogólnie- polecam bardzo, bardzo :) Ale o VIII też słychać wiele dobrych opinii :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madlen Re: VI LO i VIII w Krk IP: *.autocom.pl 20.07.08, 22:51 W VILO klasa 0 (tzw. klasa wstepna) jest jedynie w klasie hiszpanskiej, ktora to jest klasa dwujezyczna. Jest rowniez klasa dwujezyczna angielska, w ktorej jednak nie ma klasy wstepnej (uczniowie rozpoczynaja nauke juz z dobra znajomoscia jezyka angielskiego) W pozostalych klasach jezyk obcy jest przedmiotem rozszerzonym, jednak, nie jest jezykiem wykladowym. Czyli to normalne klasy :) Mozesz zaczac nauke od podstaw w wymiarze 5 h tygodniowo, mozesz takze kontynuowac nauke jezyka.. Wybierasz rowniez drugi jezyk w zakresie 2 h tygodniowow. Do wyboru masz: jezyk ang, niem, franc, hiszp, wloski (jedynie wloskiego nie ma chyba kontynuacji i nie ma grupy pieciogodzinnej) Nie :) Nie jest bardzo ciezko. Mysle, ze poziom jest dobry, ale nie ma sie czego obawiac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: VI LO i VIII w Krk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.08, 16:27 Zibi co masz na mysli że z profilu humanistycznego daleko od VIII? A jeśli chodzi o VI to jak jest na początku?? Bo wiem że jest profil w którym lekcje prowadzone sa nie których przedmiotach po angielsku, no i że na początku jest klasa zero (czyli tak jakby ma się rok w plecy), czy jest ciężko i jak to wygląda ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Listekklonu VIII i jej dyrektor IP: *.cable.earthlink.net 20.07.08, 01:15 Warto poczytac o tym, jakie "wartosci" promuje dyrekcja VIII LO ;) miasta.gazeta.pl/krakow/1,35803,5437527,Licealna_zagadka_dla_miejskich_ekspertow.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: VIII i jej dyrektor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 16:27 Szkoda że nie ma klasy 0 z językiem angielskim:( Co do afery w sprawie VIII, to moja koleżanka tam chodzi i nie narzeka. I chciałam zapytać czy jest jeszcze jakieś LO publiczne, językowe? Szczególnie chodzi mi o angielski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska Re: VI LO i VIII w Krk IP: *.ksknet.pl 22.07.08, 15:08 VI, to generalnie dobra szkoła, szczególnie warto się tam uczyć w wykładówce hiszpańskiej(4 letnia). nauczyciele przeważnie dobrzy, zwłaszcza z wiodących przedmiotów. dobry mat=fiz i klsy humanistyczne, trudno mi cokolwiek powiedziec o biol chemie. I dobra atmosfeta. wadą jestchodzenie na drugą zmianę w pierszej klasie, to jest w pewnym momencie naprawdę męczocę, ale tylko rzez rok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max VIII w Krk IP: *.viii-lo.krakow.pl 17.06.14, 18:09 VIII LO to najlepsze krakowskie liceum pod każdym względem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inne lo hurra, pani sekretarko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.14, 20:36 nie ma to jak autoreklama... Odpowiedz Link Zgłoś