Dodaj do ulubionych

Tygodniowa prognoza giełdowa na GPW w W-wie !

29.09.03, 09:49
Ponownie Witam po ponad dwu - miesięcznym blokowaniu mnie prze DAS - BOTA !
Do rzeczy !
Przez blokadę starcili?cie możliwo?ć zarobienia wielu pieniędzy dzięki moim
darmowym poradom jakie wcze?niej tu publikowałam !
W wakacje na Giełdzie była prawdziwa hosssa !
praktycznie wszystke akcje, które zalecałam wam kupować w czerwcu - lipcu
podrożały ?rednio o około 50 %
sprawdzcie (DĘBICA, KĘTY), itp.
Ja w międzyczasie na ile było to możliwe (wakacje) zarobiłam jakie? 80 % na
SANOKU, 30 % na KOPEX, trochę na ELEKTRIMIE :)))

Do rzeczy - oto prognoza:
RYNEK AKCJI
Osobi?cie odradzam jakiekolwiek inwestycje w akcje WIG 20. W zeszłym tygodniu
rzšd dokapitalizował Kampanię Węglowš akcjami o warto?ci 40 mln zł, można się
więc spodziewać ogromnej podaży.
Je?li kto? ma akcje AGORY (wydawca Gazety Wyborczej), natychmiast sprzedać !
Akcje te sprzedawała w zeszłym tygodniu PREZES i VIceprezes AGORY za ponad
1,5 mln zł, co oznacza, że przewidujš oni pogorsenie wyceny akcji.
Osobi?cie nie widzę akcji, które warto kupić liczšc na zarobek 5- 10 % w tym
tygodniu.
Zalecam inwestycje w KRAKCHEMIĘ (na wiosnę kosztowały około 3 zł, obecnie
ponad 9 zł, ale ja pzrewiduję wzrost do konca grudnia do 15 zł - jesli kogo?
zainteresuje wyja?nię szczegółowo dlaczego.
Długoterminowo zalecam inwestycje w GETIN. Ja w lipcu kupiłam akcje za 1,2,
już zarobiłam 50 % (obecnie sš po 1,8, a testowały już 2,3 !!!). akcje GETINU
traymam do maksa oczywi?cie stopniowo podnoszšc zlecenie stop loos.
Pilnie obserwuję ELEKTRIM - tam może być ciekawie (sprzedaż ERYitp.).

RYNEK OBLIGACJI.
Tu żeby warto się bawić w gre tzreba dysponować jakie? 300 - 400 tys. zł. Kto
z was tyle ma :))))

RYNEK KONTRAKTÓW.
Tu terzeba być perfekcjonistš, choć, znam go?cia (pozdrowienia dla
CATASRROPHE !), który podczas wakacyjnej hossy zarobił ponad 400 %.
Osobi?cie otworzyłam dzi? na otwarciu, 4 krótkie (spadek w USA, w Japonii
itp.). Ale, ale, już widzę że zarabiam :)))

Serdecznie pozdrawiam

------------------------------
Powyższe nie dotyczy bezrobotnych, bezrobotnych studentów,
pozostajšcych na utrzymaniu mamy i taty :)))
Obserwuj wątek
    • Gość: Hetero Sapiens Prognoza prof. Sornette IP: *.nsw.bigpond.net.au 29.09.03, 10:44
      A gdzie beda twoje akcje jak Solidarnosc oglosi strajk generalny?

Ta cala, jak ty to nazywasz hossa, to nie powstala w Polsce, tylko na Wall St i
      jest to heca nadmuchana przez dwoch facetow z CNBC (Kudlow & Cramer),
      stajacych na rzesach, aby podniesc szanse Busha w przyszlorocznych wyborach. A
      tymczasem WIG zmierza dokladnie tam gdzie S&P - patrz wykresy:
      www.ess.ucla.edu/faculty/sornette/prediction/index.asp#prediction
      Podczas tej, jak ty to nazywasz, hossy - tak zwani 'insiders' sprzedawali.
      Ostatnia faza krachu na gieldach (ktory juz trwa od marca 2000) bedzie dosc
      bolesna.
      • sabbina Nie roz?mieszaj mnie :))) 29.09.03, 11:11
        Co mnie interesujš jakie? prognozy jaki? teoretyków ?
        Od razu widać, że NIGDY nie grałe? sam na giełdzie !!!
        Jeste? teoretykiem....
        Do rzeczy. Obecnie na giełdzie NIE DA sie zbankrutować, ani nawet ponie?ć
        większych strat. Wystarczy stosować zlecenia stop loos, a nawet jak giełda
        będzie leciała w dół to można zarabiać masę pieniędzy na kontraktach, zajmujšc
        tak zwane pozycje krótkie. Zarobione za? w ten sposób pienišdze można
        przeznaczać na zakup kontrolnych pakietów akcji, wchodzić do rad nadzorczych,
        zarzšdów itp.
        Na giełdzie NAJGORSZA jest stagnacja. Natomiast, gdy jest hossa, lub bessa to
        można zarabiać pienišdze.

P.S.
        Mi marzy się taka sytuacja. Spadek na giełdzie w Warszawie z obecnego poziomu
        WIG 20 około 1500 pkt., do np. WIG 20 900 pkt. Przy zaangażowaniu kapitału w
        kontraktu (pozycje krótkie), powiedzmy 5 tys. przynie?ć może lekko liczšc około
        60 tys. zł. !!!
        Acha dochody z giełdy sš zwolnione od podatkiu :))))))))

Mam dla Ciebie radę: gdy kto? poucza Cię co masz robić na giełzie, popro? go
        zeby przedstawił ci rachunek inwestycyjny z ostatnich 2 - 3 lat, zobacz jakie
        miał osišgnięcia !

natomiast je?li o mnie chodzi wystarczy, że poczytasz moje prognozy z czerwca -
        lipca i zobaczysz jakie były pożniejsze efekty.

• sabbina Re: Nie rozśmieszaj mnie :))) 29.09.03, 11:16
          Przepraszam za błędy !
          Pisałam ostatnio dużo na innej klawiaturze i to jeszcze po francusku, no i stąd
          to...
          • Gość: Hetero Sapiens Re: Nie rozśmieszaj mnie :))) IP: *.nsw.bigpond.net.au 29.09.03, 11:27
            Jesli ty potrafisz obslugiwac francuska klawiature, to ja z najwiekszym
            szacunkiem dla ciebie wycofuje sie z dalszej dyskusji na ten bzdurny temat.
            • sabbina Re: Nie rozśmieszaj mnie :))) 29.09.03, 11:56
              Rozumiem cię :)))
              i pamiętaj na hossie, czy na bessie można ogromnie duzo zarobić (do tego służą
              kontrakty, tzw. pozycje długie na hossie, oraz tzw. pozycje krótkie na bessie).
              Najgorsza jest stagnacja na giełdzie !
              Właściwie jak jest bessa i akcje spadają, to nawet łatwiej się zarabia,
              oczywiście pod warunkiem, że wybucha panika i wszyscy chcą sie pozbyć akcji :)))

W książkach piszą o wielkim kryzysie na WALL STREET w latach 30 - tych. Piszą o
              bankrutach i samobójcach co potracili majątki.

A czemu nie opisują tych co pozarabiali na kontraktach fortuny, z których do
              tej pory żyją ich dzieci ???

• Gość: do sabbiny debilki Re: Nie rozśmieszaj mnie :))) IP: *.pl / 192.168.1.* 29.09.03, 12:07
                sabbina spadaj do cghorwacji na miss podartego podkoszulka
                • sabbina Re: Nie rozśmieszaj mnie :))) 29.09.03, 12:11
                  Czego się denerwujesz :)))
                  Uśmiechnij się !
                  Czytałeś mojego porannego posta ? Napisałam Kupuję cztery kontrakty, otwieram
                  pozycje krótkie.
                  I proszę ! spójrz co się dzieje na giełdzie ! Już jestem do przodu 800 zł :)))

ślę całuski :))))))
                  • Gość: MICHAL Sabina ma racje to nie jest gra dla bezrobotnych. IP: *.swipnet.se 29.09.03, 13:04
                    Ani dla tych , ktorzy otrzymuja pensje z budzetowki
                    i w godzinach pracy stukaja na necie.
                    • sabbina Re: Sabina ma racje to nie jest gra dla bezrobotn 29.09.03, 13:32
                      Nie od razu Kraków zbudowano !!!
                      Etatowiec z dostępem do netu ma świetne możliwości inwestowania na giełdzie.
                      Praktycznie do ropoczęcia inwestycji wystarczy;
                      1) założenie internetowego konta maklerskiego (przy okazji bardzo małe prowizje)
                      2) na początek 1000 zł.
                      Załóżmy, że zabawisz się w day tradera - kupujesz akcje na sesji i od razu je
                      odsprzedajesz, jak wzrosną o np. 5 % (takie wahania cen są codziennością) i już
                      zarobek dzienny jakieś 50 zeta.
                      Problem w tym, żeby mieć rano jakieś 40 minut na przejrzenie informacji. Potem
                      o 10,00 rano na otwarciu sesji kupujesz akcje, po zakupie od razu wystawiasz do
                      sprzedazy i po 16,00 patrzysz na efekty.
                      A jeżeli ci się nie chce w to bawić [osobiście nie radzę, do takiej zabawy
                      trzeba mieć przynajmniej 100 tys., zeby dywersyfikować inwestycje, a ja jeszcze
                      gram na kontraktach i tam muszę non - stop patrzeć co się dzieje] zachęcam do
                      inwestycji w GETINA, uważam, że w perspektywie do 12 miesięcy ta spółka
                      spokojnie może dać do 200 % zysku. Mi w ciagu ostatnich dwóch miesięcy dała
                      zarobić 50 %. (wzrost z 1,2 do 1,8).
                      Przypominam głównym akcjonariuszem od niedawna GETINU jest twórca potęgi EFL -
                      a ten facet wie jak się "robi kasę".
                      P.S.
                      Pracować na etacie - strraszna rzecz :(((. Pozdrawiam
                    • Gość: Hetero Sapiens To jest przede wszystkim gra dla bezrobotnych IP: *.nsw.bigpond.net.au 29.09.03, 13:33
                      Wiekszosc daytraders na calym swiecie, nie wykonuje zadnej pracy zawodowej,
                      poza spekulacja gieldowa. To pochlania.
                      Byly daytrader.
                      PS
                      Cos czerwono zaczal sie nowy tydzien na gieldzie.
                      • sabbina Re: To jest przede wszystkim gra dla bezrobotnych 29.09.03, 13:59
                        Ależ na całym ?wiecie z rozwiniętym rynkiem kapitałowym daytraderzy płacš
                        ogromne podatki od obrotu kapitałowego !
                        Po za tym z tych krakowskich daytraderów, których ja znam, każdy ma jakie?
                        zwykły biznes (knajpę, wydawnictwo,nawet biuro podróży, po?rednictwo
                        nieruchomo?ci itp), lecz nic nie przynosi takich zysków jak giełda !
                        P.S.
                        A że tydzień zaczšł się na czerwono to super ! wszak napisałam w pierwszym
                        po?cie, że otwarłam dzi? pozycje krótkie :))))))))
    • Gość: com Re: Tygodniowa prognoza giełdowa na GPW w W-wie ! IP: *.chello.pl / *.chello.pl 29.09.03, 21:04
      Ja jestem laikiem ale z ciekawosci spytam: skąd wiadomo ze prezes i v-prezes
      Agory sprzedawaly akcje a nie inni akcjonariusze? Czy kazdy gracz ma dostęp do
      tego KTO sprzedał czyje akcje i za ile?
      • Gość: Hetero Sapiens Re: Tygodniowa prognoza giełdowa na GPW w W-wie ! IP: *.nsw.bigpond.net.au 30.09.03, 23:30
        W krajach ugruntowanego kapitalizmu takie informacje musza byc podane do
        publicznej wiadomosci, ale nie wiem jak to jest w Polsce.
        • sabbina Re: Tygodniowa prognoza giełdowa na GPW w W-wie ! 01.10.03, 13:51
          Każdy, kto ma papiery danej spółki o wartości przekraczajacej 5 % głosów na WZA
          musi informować o wszelkich transakcjach dotyczacych zwiększenia nabycia, bądź
          sprzedazy tych akcji. chyba, że "zejdzie" poniżej 5 % na WZA.
          Informację którą podałam zostałą opublikowana przez PAP.
    • das_bot A to ciekawe 02.10.03, 10:49
      Jako żywo nie blokowałem sabbiny. A tym bardziej nie odblokowywałem :). No,
      chyba że zrobił to bot z innego forum. Jedyne moje dotychczasowe bany to Peter
      Pan (ten co walił po 20 postów dziennie z tytułami a,b,c itd.)i fan gph. A
      swoją drogą, to ciekawe że natychmiast po pojawieniu się s. wraca też Gość: s.
      ze swoimi obscenami. Kto najbardziej nie lubi naszej kontrowersyjnej koleżanki?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka