Gość: borewicz IP: *.autocom.pl 29.07.08, 22:23 noooo !!! to sie nazywa dobry wybor, o ile to prawda, bo to dziwne ze rok do wiankow a oni juz wiedza kto bedzie w kazdym razem pod wzgledem wykonawcow juz jest lepiej niz w tym roku Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aqwa Lenny Kravitz zagra na Wiankach IP: *.n4u.airbites.pl 29.07.08, 22:45 Śmieszny jest argument, że brakowało na sobotnie pociągi w Warszawy i Wrocławia biletów do Krakowa na wianki. A ile te pociągi (nie było dodatkowych)mogły przwieźć szalonych nastolatków ? I to oni tak zawyżyli frekwencję ? Naprawdę, jest się czym chwalić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kulfon Lenny Kravitz zagra na Wiankach IP: *.crowley.pl 30.07.08, 08:11 Zamiast robić koncert pod Wawelem w fatalnych warunkach akustycznych można by go zorganizować gdzieś gdzie będzie coś słychać i da się podejść pod scenę. Druga sprawa że łączenie wianków i koncertu to żenująca współczesna tradycja upadku kultury. Trzecia sprawa - zamiast artystów z lat 80tych są teraz z lat 90tych. Czwarta sprawa - co ma amerykańska kultura wspólnego z wiankami. Piąta sprawa - dlaczego pomysłem na "świętowanie" wianków musi być koncert i bydło? Nie można jakoś inaczej nawiązać do tych "obchodów"? Szósta sprawa - nie liczy się ilość tylko jakość, więc nie koniecznie masówka ale coś co ma wartość (byle nie dalszej amerykanizacji)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: havi Re: Lenny Kravitz zagra na Wiankach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 08:50 Myślę że jakieś widowisko związane z wiankami być musi,aby wianki były wiankami i wcześniej np. o godz 18czy19, pozniej oczywiście koncert. Lenny Krawiec to dobry wybór. Super pomysł ze sceną na wodzie, będzie bliżej brzegu i będzie wszystko dobrze widać, jak była na drugim brzegu, to najlepiej było widać, ale w tv. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joice Re: Lenny Kravitz zagra na Wiankach IP: *.compower.pl 30.07.08, 19:48 Cała wypowiedź utrzymana w konwencji marudzenia. Dramat... Oczywiście, możnaby zorganizować koncert gdzie indziej, ale to już zadanie organizatorów imprezy a nie komentatorów forum. Cóź złego w rozwiązaniu o jakim pisze się w artykule? Nietypowo, oryginalnie, może i ciekawie? Ponadto oczywiście możnaby wrócić do dawnego pogańskiego świętowania Wianków, gdzie przy zapalonych ogniskach ludzie zbieralibyśmy po to by wspólnie śpiewać i tańczyć... Tyle, że czas idzie do przodu, nie do tyłu... Z perspektywy ostatnich lat wianki wielu ludziom kojarzą się z zabawą i miłym spędzeniem czasu na powietrzu wśród dźwięków koncertowej muzyki, a następnie ogni sztucznych, rozświetlających ciemne niebo. No właśnie, muzyki - i tylko się cieszyć, że organizatorzy bawią się w ściaganie muzyków, a nie przebrzmiałych gwiazd. Ja osobiście uważam, że Kravitz będzie świetną atrakcją, jego piosenki rzeczywiście brzmią, nawet te najświeższe są na poziomie, nie ogranicza się jedynie do odgrzewania tego, co było. Czasem zamiast marudzić, spróbuj dostrzec pozytywy, to nie jest trudne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszko Re: Lenny Kravitz zagra na Wiankach IP: *.chello.pl 30.07.08, 20:05 Tzn. jakie są te pozytywy? Gdy lubię jakiegoś artystę to idę na jego koncert, ale nie koniecznie musi sie to nazywać wianki. I nie koniecznie musi to fundować miasto za pieniądze mieszkańców, równie dobrze każdy amator muzyki mógłby za siebie zapłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Niech jeszcze wyplenią pijanych dresiarzy i będzie IP: *.wlan-114-137.betanet.pl 30.07.08, 10:48 SUPER! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojaczek Gratulacje w sprawie umiejscowienia sceny!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 13:24 W koncu ktos poszedł po rozum do głowy. Po tylu latach doczekalismy się normalnego koncertu na Wiankach, gdzie zaistnieje interakcja pomiędzy artystą a widzami, a nie wzajemne się wypatrywanie. Mozemy wyrzucic lornetki do Wisły. Na pewno ułatwi to tez nagłośnienie widowiska. Artysta usłyszy reakcje widowni, oklaski, akompaniament itp. Dziekuje i gratuluje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smooooku Lenny Kravitz zagra na Wiankach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 16:47 Koniec epoki lodowcowej w Krakowie? Czy to sen? Lenny Kravitz a nie Maryla Rodowicz i Budka Suflera?!!! Jezu-s-maria ja chyba śnię? Ten dzień zmieni bieg historii tego miasta..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Starszy Lenny Kravitz zagra na Wiankach IP: *.hsd1.il.comcast.net 30.07.08, 18:24 Czy nie za bardzo tym jankesom wlazimy do przyslowiowego tylka.Po co nam taki hip hopowy artysta.Czy naprawde nie mamy juz wlasnych artystow na poziomie.Mysle, ze mamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Lenny Kravitz zagra na Wiankach IP: *.multi-play.net.pl 30.07.08, 18:35 Hiphopowy?? Zastanów się co piszesz ignorancie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Lenny Kravitz zagra na Wiankach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 20:16 wszystko byłoby super - ale dlaczego na wiankach ??? Taki koncert to dużo lepiej by wypadł na Błoniach - na Wiankach publiczność ograniczona jest zakolem wisły itd i nie jest to w sumie najlepsze miejsce na koncert... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Be Re: Lenny Kravitz zagra na Wiankach IP: 217.98.20.* 30.07.08, 23:24 Nie wiem jak inni, ale ja bym sobie nie wyobrażała Wianków w innym miejscy w Krakowie. Po prostu to takie tradycyjne miejsce :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tunelvision Lenny Kravitz zagra na Wiankach IP: *.net.autocom.pl 31.07.08, 17:24 Widzę, że Wianki się rozkręcają! Nie mogli zaprosić nikogo lepszego! Strzał w 10! Jestem wniebowzięty! Choć to nie jest muzyka dla mas i komercha mam nadzieję, że inni też go pokochają! Lenny Kraków czeka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zloty chlopak Lenny Kravitz zagra na Wiankach IP: 212.87.244.* 14.05.09, 18:26 powiedzie mi czy mozna na bulwarach w ta wyjatkowa noc spac pod namiotem bo jestem z czestochowy i beda u was juz od piatku wiec pomyslalem ze rozbije namiocik idt.??? Odpowiedz Link Zgłoś