Dodaj do ulubionych

Sprawa śmierci ojca Ziobry wraca do prokuratury

05.09.08, 14:41
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • lajkonik6 Kompleksy ziobry 05.09.08, 14:54
      Wydaje mi się, że ten "pan" ma jakiś kompleks na punkcie lekarzy. Może nie dostał się na medycynę w przeszłości-tam trzeba się wykazać wiedzą i inteligenją, której matka natura mu widać poskąpiła. Zmarły ojciec był lekarzem o ile mi wiadomo i zawiódł go pan pewnie okrutnie.
      Panie Ziobro, kiedyś i pan będzie na łasce lekarzy (taka jest kolej rzeczy), a oni panu nie zapomną tego co pan dla nich zrobił i mam nadzieję potraktują pana tak jak pan na to zasługuje.
      Myślisz waść pewnie, że to zemsta z ich strony za to co ty zrobiłeś z transplantologią w Polsce i zeszmaciłeś lekarzy. Mylisz się. Oni nie zniżyliby się do twojego poziomu.
      Pozostaje mieć tylko nadzieję, że Ziobrę ktoś tak zniszczy finansowo, żeby nie mógł się leczyć za granicą. Chociaż tam i tak wielu naszych.
      • Gość: fpitt Re: Kompleksy ziobry-ekspertyzy IP: *.resetnet.pl 05.09.08, 15:13
        Mam drobne pytanie. Kto płacił za te ekspertyzy? Czy znowu my-podatnicy? jakoś
        nie wierzę aby pan Ziobro zapłacił z własnej kieszeni. To znaczyłoby, że w
        sprawach prywatnych panowie ministrowie posługują się naszymi pieniędzmi jak
        swoim łupem. Czy kogoś ze zwykłych śmiertelników-obywateli stac na takie
        ekspertyzy we własnych sprawach rodzinnych? Raczej wątpię. Ot, "Prawo i (taka
        jego) Sprawiedliwośc"
        • czerwoneszmaciarstwo Wyleczyc lekarzy 05.09.08, 15:17
          Przy okazji tego procesu bedziemy znali diagnoze
          na co chora jest wiekszosc lekarzy w Polsce.
          Z. Ziobro o hirurgu M. Garlickim:
          "Ten pan nikogo juz nie pozbawi zycia"
          • gozdziej12 Re: Wyleczyc lekarzy 05.09.08, 15:23
            hehehe "hirurgu" powiadasz... z co taki "hyrurg" leczy...
            • poszeklu Albo kasa, albo do lasa, czyli na cmentarz 05.09.08, 17:14
              gozdziej12 napisał:
              > hehehe "hirurgu" powiadasz... z co taki "hyrurg" leczy...

Fajnie to napisales. No to mamy hyrurga Garlickiego.
              Ten "hyrurg" to specjalista od operowania kasy.
              Pisze sie jak hydraulik bo tez zajmuje sie przeplywem.
              Smieszne, ale niue to jest njzabawniejsze w sprawie
              "hyrurga". Otoz "Hyrurg" poczul sie urazony, ze Ziobro
              powiedzial, ze hyrurg juz nigdy nikogo nie zamorduje,
              (czy cos takiego) bo przeciez Hyrurg z tego zyl, ze albo
              kasa, albo do lasa, czyli na cmentarz. A tu mu taki
              chlystek, taki minister jakis bedzie mu mowil, ze on
              juz nikogo nie zalatwi?!
              A z czego kurna, chata, wakacje nad Adriatykiem,
              samochody, jacht?
              Skandal!
              No i dal sprawe do sadu. A sad madry, madrzejszy od ministra,
              wie, ze czlowiek istota slaba, czasem moze trafic na stol,
              wiec rozwazywszy to wszystko przyznal racje Hyrurgowi.
              • jedyny.resistance Albo jesteś sam osobiście wybitnym pisowskim zerem 05.09.08, 17:21
                albo jego szczekaczką
                • poszeklu Albo jesteś sam osobiście wybitny jedyny.resistanc 05.09.08, 17:25
                  albo szczekaczką, cholera wie, czyja.

Pozdrawiam
              • gozdziej12 Re: Albo kasa, albo do lasa, czyli na cmentarz 05.09.08, 19:11
                troche powagi... mieszasz sprawy i dokonujesz manipulacji... sprawa dotyczy
                ktoregos tam razu kiedy s.p. ojciec ziobry staje sie gwiazda bo znow bedzie
                kolejna ekspretyza medyczna... gdyby to sam ziober palacil za to to ok... ale
                powiedz mi dlaczego mamy dokladac by ktos tylko czul satysfakcje... jak dla
                mneit o wystarczy gdy dwa razy prokurator chce umorzyc ale nie moze bo urazi
                zbynie... widzisz roznice... tutaj po raz kolejny trzesa te sama sprawe bez
                dowodow... a tam ktos obrazony w publeicznej tv domaga sie przeprosin...
          • Gość: berkowaty bredzisz misiu IP: *.static.adslpremium.ch 05.09.08, 15:42
            > Przy okazji tego procesu bedziemy znali diagnoze
            > na co chora jest wiekszosc lekarzy w Polsce.
            > Z. Ziobro o hirurgu M. Garlickim:
            > "Ten pan nikogo juz nie pozbawi zycia"

Bredzisz misiu... lekarz od kolegi lekarza nie weźmie nigdy.
            Koniaczek, czy kolacja, to co innego... nigdy pieniędze
            • kroliklesny Misiu, a ode mnie cash brali! 05.09.08, 15:44
            • Gość: czarna wdowa. Re: bredzisz misiu IP: *.xdsl.centertel.pl 05.09.08, 18:13
              Niestety lekarz tez od lekarza bral kase,No i co Wy na to.
              • sympatyklewicy Re: bredzisz misiu 05.09.08, 18:24
                Gość portalu: czarna wdowa. napisał(a):

> Niestety lekarz tez od lekarza bral kase,No i co Wy na to.
                ale chyba tylko wtedy kiedy miał potrzeby ...
          • jedyny.resistance Jak się pisze chirurg 05.09.08, 17:20
            analfabeto bolszewicki?
            • poszeklu Re: Jak się pisze chirurg, Haraszo 05.09.08, 17:22
              jedyny.resistance napisał:
              > analfabeto bolszewicki?

W Rosji przeciez nie ma "ch". Napisal haraszo.
            • sympatyklewicy Re: Jak się pisze chirurg 05.09.08, 18:25
              jedyny.resistance napisał:

> Jak się pisze chirurg analfabeto bolszewicki?
              hyrurg
      • sympatyklewicy Re: Kompleksy ziobry 05.09.08, 18:22
        a może PełO maczała w tym brudne palce ...
    • Gość: pablo Do pajaców krytykujących Ziobre ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 15:08
      Jestem ciekaw jak by to wasi ojcowie/matki ktoś z rodziny umarł w wyniku błedów lekarskich, jak Wy byście się w tedy czuli !?

Trochę pomyślunku ludzie...

Pzdr pablo
      • kroliklesny Re: Do pajaców krytykujących Ziobre ! 05.09.08, 15:15
        Pablo, dokladnie troche pomyslunku. Skad ty to wziales, ze byly w
        ogole jakies bledy?! Przeciez wlasnie sie to wyjasnia!
      • Gość: cath Re: Do pajaców krytykujących Ziobre ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 15:28
        Pojecie blad medyczny to szerokie pojecie.A skad wiesz ze s.p Ziobro stylem
        zycia-stresy tak powszechne obecnie(w koncu byl wowczas tata ministra,nie wiemy
        czy palil,jak sie odzywial)-na to lata sie pracuje,sam do tego sie nie
        przyczynil.Jestem tez lekarzem(p.Ziobro tez nim byl) i wiem tez ze pacjenci nie
        zazywaja lekow(niektorzy wola kupic papierosy lub wodke,bardzo mi sie podobaja
        tlumaczenia ze nie wykupil lekow ktore kosztuje 5 -10 zlotych miesiecznie,ale
        pali 20 sztuk papierosow dziennie),albo zazywa leki co 2-3 dni z sobie tylko
        znanych pogladow,lub stosuje diete Kwasniewskiego-czesciej pojawiaja sie
        pacjenci stosujacy te diete i z zawalem serca lub mozgu).W naszym kraju modne
        jest twierdzenie ze pacjenci umieraja bo lekarze ich zle lecza,a nie to ze duza
        czesc pacjentow sama na to pracuje.Potem sie slyszy taki mlody i juz umarl.Nie
        przecze ze bledy sie zdarzaja,ale mysle ze znacznie rzadziej niz lansuje to
        Sandauer-posilkujac sie iloscia rencistow gdy w olbrzymiej czesci renta w Polsce
        stala sie sposobem na zycie i ratunkiem przed bezrobociem.Ja wlasnie stracilem
        pacjenta,ktory nie leczyl sie bo bardziej byl zainteresowany renta ZUS-u i
        zostala wdowa i dzieci.Ale to takie nie medialny temat.Niedawno gazeta ktorej
        nie czytam czyli Nie opublikowala losy newsow o bledach lekarskich-calkiem
        ciekawe.Polecam.
        • Gość: Tempus Re: Do pajaców krytykujących Ziobre ! IP: *.nat.student.pw.edu.pl 05.09.08, 18:57
          >wiem tez ze pacjenci nie zazywaja lekow(niektorzy wola >kupic papierosy lub
          wodke,bardzo mi sie podobaja >tlumaczenia że nie wykupil lekow ktore kosztuje 5
          -10 >zlotych miesiecznie,ale pali 20 sztuk papierosow dziennie)

Ja po przeczytaniu co mi lekarz przypisał wywaliłem lek do kosza. Na tasiemca
          dostałem Metronidazol (antybiotyk na pierwotniaki). Stwierdził, że jest to
          bardzo nowoczesny lek. Pyzatym nie ma w Polsce skutecznego leku na tą chorobę.

Druga sprawa to ilość antybiotyków wypisywana w Polsce. W Anglii, lekarz zanim
          wypisze antybiotyk myśli, w Polsce wypisuje. To w przyszłości odbije się na
          zdrowiu wielu ludzi.

Generalnie największą korzyścią z tego procesu będzie pokazanie czy można skazać
          lekarza na podstawie zagranicznych ekspertyz. A to z kolei będzie miało swoje
          odzwierciedlenie na kolejnych procesach
          • Gość: cath Re: Do pajaców krytykujących Ziobre ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 19:55
            I tylko potwierdzasz moje slowa.Co do antybiotykow:scenka spzred kilku lat kiedy
            dyzurowalem w Pogotowiu-matka po otrzymaniu rceptapyta a ktory z nich to
            antybiotyk,ja do niej na razie nie trzeba,w odpowiedzi uslyszalem to po co ja tu
            przejechalam.mam kolezanka,ktora ma doskonale prosperujaca prwyatna
            praktyke-przepisuje jedna antybiotyk domiesniowo-innych nie pisze,fakt ze
            antybiotyk o szerokim spektrum,ale czy sa wskazania czy nie-jak ktos ma
            zapalenie doslownie czegokolwiek to go dostaje.i bez reklamy
            firmfarmaceutycznych.A w Irlandii dziecko mojej kolezanki na goraczke od lekarza
            dostalo loda-wyobraz sobie taka sytuacje w Polsce.
      • Gość: Krakus Re: Do pajaców krytykujących Ziobre ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.08, 15:45
        Co ten niedouczony praw.....czek, który już w czasie studiów donosił na
        swoich kolegów z roku jeszcze szuka. Co chce,żeby media ciągle pisały o tym
        marnym człowieczku ( tak marnym, jako minister
        i jako student).On walczył z korupcją ??? urządzał tylko konferencje prasowe ,
        bo więcej niczego nie potrafił . Dziwę się tylko swoim rodakom( Krakusom) , że
        na niego głosowali do parlamentu, przecież to miernota jakich mało. Nie bronie
        lekarzy ,ale jak by po każdym zgonie chorych na serce odbywały sie procesy to
        sądy nie miałyby nic innego do roboty tylko rozpatrywałyby takie sprawy. Precz z
        nieukiem!!!!
      • marjolaine Re: Do pajaców krytykujących Ziobre ! 05.09.08, 16:23
        A jak myslisz dlaczego tak jest? Bo gdyby Pan Ziobro byl dobrym
        czlowiekiem, to wszyscy by mu wspolczuli, a ze jest to dran jakich
        malo to wlasnie tak się dzieje.
    • Gość: albert Sprawa śmierci ojca Ziobry wraca do prokuratury IP: *.aster.pl 05.09.08, 15:10
      to jak to bedzie z tymi reformami? bo ta chora, trwajaca od 3 LAT nagonka mediow
      i platformy staje sie nudna. chetnie poczytam na lamach o kolejnych cudach i
      2giej Irlandii....
    • Gość: cath Sprawa śmierci ojca Ziobry wraca do prokuratury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 15:12
      Zawsze istniały kontrowersje miedzy kardiochirurgami a kardiologami interwencyjnymi-jedni chcieli operowac drudzy robic PCI i obie strony podpieraja sie wynikami badan.A kazdy zabieg niesie ryzyko powiklan do niestety zgonu wlacznie nawet zwykly zastrzyk.I tu pytanie retoryczne -jesli by wybrano zabieg operacyjny(by-passy)-moim zdaniem bardziej ryzykowny nie PCI i starszy pan Ziobro zmarl to wtedy szukano by hakow na kardiochirgow???Kolejny proces proponuje wytoczyc Stworcy za stworzenie czegos co sie nazywa angiosclerosis i smierci.
      To pierwsze doprowadzilo do smierci-zreszta co drugi z nas na to umrze.Domniemywam ze niektorzy licza ze ich wsrod tych osob nie bedzie.Beda,beda...
      • Gość: domek Re: Sprawa śmierci ojca Ziobry wraca do prokuratu IP: 212.69.78.* 05.09.08, 15:18
        Twoim zdaniem znane Światowe nazwiska lekarzy miałyby interes w
        świadczeniu nieprawdy? Polskie środowisko lekarskie, jakie jest każdy
        widzi - ręka rękę myje - i swoim krzywdy nie da zrobić, choćby były
        ewidentne przykłady błędów lekarskich. Osobiście lekarz powie ci
        prawdę, lecz nie chcą przeciwstawić się presji światka lekarskiego. A
        Ziobro nie ma tu nic do rzeczy. Opiniom lekarzy z poza Polski dam
        wiary. A naszym, ze przeproszeniem, biegłym nie wierzę. Poczytajcie
        trochę o systemie lekarskim w Polsce...
        • prentiss Re: Sprawa śmierci ojca Ziobry wraca do prokuratu 05.09.08, 15:32
          Najśmieszniejsze jest to, że nie zostały podane żadne nazwiska, a ty
          twierdzisz, że są znane. Pewnie dlatego, że tak powiedział Ziobro.
          Poza tym, zaprzeczasz sam sobie. Napisałeś, że nie wierzysz biegłym
          z Polski, a w artykule jest napisane "jest też biegły z Polski".
          Powiedz mi, skoro nie wierzysz biegłym z Polski, to czy uwierzysz
          temu biegłemu?
          • sympatyklewicy Re: Sprawa śmierci ojca Ziobry wraca do prokuratu 05.09.08, 18:33
            prentiss napisał:

> Napisałeś, że nie wierzysz biegłym
            > z Polski, a w artykule jest napisane "jest też biegły z Polski".
            > Powiedz mi, skoro nie wierzysz biegłym z Polski, to czy uwierzysz
            > temu biegłemu?
            czasem jeden sprawiedliwy może się znaleźć, był taki w filmie
            o powstańcu warszawskim "Anoda" ...
        • Gość: cath Re: Sprawa śmierci ojca Ziobry wraca do prokuratu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 15:37

Po pierwsze swiatowe nazwiska-na razie ich nie znamy.Po drugie okreslenie
          swiatowe nazwisko-sa nazwiska znane w kardiologii z Polski np.prof.Tendera czy
          np.doc.Dudek z Krakowa-tak,tak w zakresie kardiologii inwazyjnej,a sam fakt
          pracy za granica,a ja wielokrotnie slysze w massmediach okreslenie swiatowej
          slawy a pies z kulawa noga o nim nie slyszal.
    • kroliklesny Sprawa śmierci ojca Ziobry wraca do prokuratury 05.09.08, 15:13
      Zagraniczni eksperci przedstawili metody stosowane w ich krajach.
      Niestety, amerykanskich ani niemieckich pryncypiow leczenia w Polsce
      sie nie stosuje, z przyczyn oczywistych. Polscy specjalisci nie sa
      gorsi, brakuje im tylko pieniedzy. Wiec moze by jednak zdac sie na
      opinie rownie, o ile nie lepiej zorientowanych polskich ekspertow? A
      byly minister niech idzie na skarge, najlepiej do Pana Boga.
      • Gość: cath Re: Sprawa śmierci ojca Ziobry wraca do prokuratu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 15:41
        nie do konca.Polskie kliniki kardiologiczne maja juz calkiem niezly
        sprzet,zreszta skoro w czasie zjazdu AHA w USA idzie transmisja z Krakowa z
        zabiegu z tej kliniki to o czyms to swiadczy.Natomiast jak to w medycynie nic
        nie jest oczywiste i pewne.
        • kroliklesny Re: Sprawa śmierci ojca Ziobry wraca do prokuratu 05.09.08, 15:42
          Dokladnie tak! Dzieki za komentarz!
          Pozdrowienia!
    • Gość: temp Przy każdej wiadomości o procesie Ziobry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.08, 15:15
      przypominajcie jego proces z kolegami studentami. To pozwoli prędzej
      uwolnić społeczeństwo przed skutkami jego działalności.
    • Gość: Style Re: Sprawa śmierci ojca Ziobry wraca do prokuratu IP: *.wfos.krakow.pl 05.09.08, 15:19
      Powiedzcie mi proszę, czy tak - w takim zestawieniu z brązowym
      obuwiem - powinno się nosić szary garnitur?

Może i spece od marketingu politycznego znajdą w tym ukryty
      oodtekst, ale jak dla mnie totalne bezguście.
      • kroliklesny Krawat ziobra a sprawa polska! 05.09.08, 15:41
        Przeciez nie stroj ziobrowy tu dyskutujemy kolego. Cholerny rusycyzm
        walisz- tam tez krytykuja czlowieka za stroj i wyglad. Rozwin
        skrzydla, "europejczyku"!
        PS. Tak miedzy nami masz racje. Ale przeciez wiemy nie od dzisiaj,
        ze niejaki ziober do dzentelmenow nie nalezy!
    • Gość: dziadek Sprawa śmierci ojca Ziobry wraca do prokuratury IP: *.adsl.inetia.pl 05.09.08, 15:23
      Ziobro ma rację , pomimo ujadania rożnego maści kundli.
    • Gość: fan Sprawa śmierci ojca Ziobry wraca do prokuratury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 15:24
      zbysio chyba ma jakieś kompleksy, ciekawe jak pokończyły się sprawy które
      powytaczał swoim kolegom ze studiów za nękanie w momencie jak już był w
      ministerstwie. pałka.
      • Gość: ryko Re: Sprawa śmierci ojca Ziobry wraca do prokuratu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.08, 16:52
        Pieniacz zawsze znajdzie powód do pieniactwa
    • anwad Zdumiewa mnie głupota niektórych ludzi na forum GW 05.09.08, 15:25
      Czy nie rozumiecie, że akurat dochodzenie prawdy w tej sprawie jest nie tylko w
      interesie samego Ziobry (przecież Ojca już mu nikt nie wróci!), tylko nas i
      naszych bliskich?
      Czy naprawdę nie bulwersuje Was fakt, że w Polsce, kiedy dochodzi do
      kardynalnych błędów lekarskich, lekarze nawzajem kryją się, a biegli sądowi
      wydają opinię, że do żadnych błędów nie doszło? Zastanówcie się...
      • prentiss Re: Zdumiewa mnie głupota niektórych ludzi na for 05.09.08, 15:34
        Dochodzenie prawdy czy zemsta? Temu debilowi nie chodzi o prawdę,
        ponieważ on nie ma zielonego pojęcia co to jest. Jemu chodzi o
        zemstę.
        • tw_wielgus Re: Zdumiewa mnie głupota niektórych ludzi na for 05.09.08, 15:39
          To nieważne o co tak naprawdę chodzi Ziobrze, istota problemu jest taka, że w
          polskich sądach ciężko jest wygrać z korporacją lekarską.
          Poza tym nie przypisywałbym mu aż tak złych intencji, widocznie jakieś
          zaniedbania musiały zaistnieć skoro sprawa wróciła do ponownego rozpatrzenia.
          • prentiss Re: Zdumiewa mnie głupota niektórych ludzi na for 05.09.08, 16:00
            Ojciec Ziobry miał 72 lata i trafił do szpitala po zawale. Jak
            myślisz, w jakim stopniu, o jego śmierci zadecydowały te czynniki?
            • tw_wielgus Re: Zdumiewa mnie głupota niektórych ludzi na for 05.09.08, 16:10
              Nie mam pojęcia, pewnie ty również. Co było przyczyną śmierci ustalą biegli.
              • Gość: cath Re: Zdumiewa mnie głupota niektórych ludzi na for IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 16:26
                no to juz chyba ustalili
                • anwad Re: Zdumiewa mnie głupota niektórych ludzi na for 05.09.08, 16:29
                  No comment...
                • tw_wielgus Re: Zdumiewa mnie głupota niektórych ludzi na for 05.09.08, 16:52
                  Ekspertyza polskich biegłych została podważona.
                  • nessie-jp Re: Zdumiewa mnie głupota niektórych ludzi na for 05.09.08, 19:47
                    tw_wielgus napisał:

> Ekspertyza polskich biegłych została podważona.

Jak możesz jednym tchem wypowiadać dwa sprzeczne zdania: prawdę ustalą biegli,
                    ekspertyza biegłych została podważona. Jeśli można coś podważyć, to nie jest to
                    prawdą. Podważać można sobie do upadłego, prezentując kontrbiegłych, biegłych od
                    biegłych, przebiegłych, a nawet poświadczenie od cioci.

Proces wznowiono, bo taka jest procedura. Czy biegli zaproszeni przez pana
                    ZIobrę za jego prywatne pieniądze do wykonania ekspertyzy zgodzą się również
                    wystąpić przed sądem i zaryzykować własny autorytet, wypowiadając się o sprawie,
                    którą znają z listów?
          • marjolaine Re: Zdumiewa mnie głupota niektórych ludzi na for 05.09.08, 16:51
            To jest cytat z forum na tvn24
            fakty
            05.09.2008 15:51~fakty_

Ojciec Ziobry dowiedzial sie ze ma wielonaczyniowa chorobe
            wiencowa. Rzeczywiscie dla Niego rekomendowanym rozwiazaniem bylyby
            bypassy. Probelm w tym, ze nie chcial sie operowac. poprosil wiec
            jednego z czolowych polskich kardiologow (profesor), ktorego znal
            jeszcze z czasow studenckich, zeby wszczepic mu stenty zamiast
            przeprowadzac ciezka operacje. Profesor X sie zgodzil, a ze byli
            kolegami to nie poprosil o podpisanie sie w historii choroby, ze
            Ziobro nie zgadza sie na operacje. Byli kolegami, wiec wystarczyla
            forma ustna. Wszczepiono 3 stenty. Poczatkowo bylo wszystko ok -
            niestety pozniej doszlo do dramatycznego wykrzepienia w stencie (
            lub stentach - takich szczegolow nie znam) i Ziobro zginal. Dodam
            tylko ze sam zabieg wszczepienia stentow przeprowadzal lekarz
            bedacy jednym z najlepszych, jesli nie najlepszym w Polsce. Klopot
            maja teraz m.in. prof. X i lekarz , ktory wykonywal PCI, bo
            rzeczywiscie lepszym wyjsciem wydawalo sie byc CABG ( "bypassy")
            zamiast PCI ze stentami ( i tutaj opinie bieglych moga byc na
            niekorzysc tych medykow ) natomiast Z.Ziobro milczy o tej ustnej
            odmowie wykonania operacji a nie ma takiego dokumentu ( nie dali
            seniorowi Z. do podpisania odmowy bo po prostu czasem pewnych rzecy
            nie wypada robic ) . Synek oczywiscie chce to teraz wykorzystac.
            Niestety powiklania czasem sie zdarzaja, ojciec Ziobry mial
            najlepszych w Polsce specjalistow a mimo to doszlo do smiertelnego
            wykrzepienia w stencie. Pewnych rzeczy sie nie przewidzi. Robili co
            mogli. Ludzie, ktorzy znali ojca Zbigniewa Z. mowia, ze gdyby zyl
            i uslyszal co syn robi w tej sprawie to "kopnalby go w tylek"
            • Gość: cath Re: Zdumiewa mnie głupota niektórych ludzi na for IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 17:29
              Tez jako lekarz wolalbym PCI niz CABG,zreszta kazdy pacjent by to wolal.Miec
              jedno naklucie w pachwinie niz rozciety mostek.A inwazyjni potrafia juz naprawde
              wiele.a kardiochirurdzy sie martwia ze robote im zabieraja.
        • marjolaine Re: Zdumiewa mnie głupota niektórych ludzi na for 05.09.08, 16:30
          prentiss napisał:

> Dochodzenie prawdy czy zemsta? Temu debilowi nie chodzi o prawdę,
          > ponieważ on nie ma zielonego pojęcia co to jest. Jemu chodzi o
          > zemstę.
          --------------------------------------------------------------------
          Wlasnie tak, bo państwo Ziobrowie to bardzo msciwi ludzie.
      • makmag ludzi bulwersuje przede wszystkim Ziobro 05.09.08, 15:34
        A co do meritum sprawy to w pospeerelowskiej, państwowej służbie zdrowia tak
        będzie i nie ma szans na zmiany. Brońmy dalej bastionów komunizmu, straszmy
        ludzi prywatyzacją szpitali. To jest dopiero ludzka głupota!
    • makmag Każdy ma prawo się procesować z kim chce 05.09.08, 15:27
      To wolny kraj i każdy ma prawo procesować się z kim i o co chce. Myślę jednak że
      w naszych realiach trudno jest wymagać od lekarzy cudów. Szczególnie kiedy
      służba zdrowia działa tak samo jak za PRLu. W sprywatyzowanych szpitalach
      łatwiej byłoby po pierwsze się leczyć, a po drugie udowadniać ewentualną winę.
      No ale Ziobro jest przeciwny prywatyzacji szpitali. Coś za coś panie Ziobro.
      Trzeba było ojca leczyć w prywatnej klinice lub za granicą. Większość obywateli
      leczy się w takich warunkach, ale nie stać ich na procesy. Albo po prostu są
      większymi realistami.
      • Gość: cath Re: Każdy ma prawo się procesować z kim chce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 15:30
        W prywatnych szpitalach tez umieraja pacjenci.
        • Gość: cath Re: Każdy ma prawo się procesować z kim chce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 16:29
          zreszta tak juz jest ze w szpitalach pacjenci tez umieraja(czy sa panstwowe czy
          prywatne czy w NY czy w Dubaju czy w ......
    • Gość: tadjan Sprawa śmierci ojca Ziobry wraca do prokuratury IP: *.132.rev.vline.pl 05.09.08, 15:32
      no proszę, niech żyje pisowska prywata.... jakiż dobry synuś ten
      Zbyniu i na dodatek socjalista... wszytkim po równo i według
      potrzeb, hi,hi.
      Bolszewia cholerna, nie do wytępienia.
    • and192 Sprawa śmierci ojca Ziobry wraca do prokuratury 05.09.08, 15:34
      Ziobry nie lubię ale jeżeli coś było na rzeczy w sprawie śmierci taty byłego
      ministra, to trochę go rozumiem, że się zagalopował z Garlickim.
      • anwad Re: Sprawa śmierci ojca Ziobry wraca do prokuratu 05.09.08, 15:37
        Taaak, w sprawie Garlickiego m.in. zostawienie gazika w sercu pacjenta przez
        biegłych też nie zostało uznane za błąd lekarski. Paranoja...
        • tw_wielgus Re: Sprawa śmierci ojca Ziobry wraca do prokuratu 05.09.08, 15:41
          Znowu manipulujesz. Ta sprawa nie wyglądała w taki sposób w jaki ją starasz się
          przedstawić., prawda?
          • anwad Re: Sprawa śmierci ojca Ziobry wraca do prokuratu 05.09.08, 15:42
            A w jaki? Możesz mnie oświecić?
            • tw_wielgus Re: Sprawa śmierci ojca Ziobry wraca do prokuratu 05.09.08, 16:17
              W bardzo prosty, to nie doktór Garlicki kończył operacje i jego odpowiedzialność
              jest jedynie w wymiarze odpowiedzialności kierownika zespołu.
              • anwad Re: Sprawa śmierci ojca Ziobry wraca do prokuratu 05.09.08, 16:29
                Otóż mylisz się. Odpowiedzialność zawsze spada na głównego operującego, tu
                zresztą sytuacja była szczególna: instrumentariuszka informowała dr. G. o tym,
                że w sercu pacjenta został gazik, lecz ten nie zgodził się na ponowne otwarcie
                serca pacjenta.
                PS Rodziny osób, które uważają, że dr G. przyczynił się do śmierci ich bliskich,
                złożyły zażalenie na decyzję prokuratury o umorzeniu śledztwa w tej sprawie.
                • tw_wielgus Re: Sprawa śmierci ojca Ziobry wraca do prokuratu 05.09.08, 16:49
                  A to twierdzenie nie zostało poparte żadnymi dowodami.Poza tym odpowiedzialność
                  jako kierownika zespołu jak najbardziej - zgoda, niemniej to nie daje podstaw do
                  twierdzenia, że to on zostawił gazik.
                  • anwad Re: Sprawa śmierci ojca Ziobry wraca do prokuratu 05.09.08, 17:01
                    Ta sprawa najbardziej ewidentnie świadczy o tym, że prokuratura bezpodstawnie
                    umorzyła śledztwo. A umorzyła go też w kilku innych sprawach związanych z
                    przyczynieniem się dr. G. do śmierci pacjentów.
                    Ja zdecydowanie bardziej wierzę Ziobrze i rodzinom pacjentów niż polskim biegłym
                    (którzy wiadomo, że siebie kryją) i działającej na zlecenie polityczne
                    prokuraturze (nie wiem, czy czytałeś ten stenogram z wypowiedzi Ziobry, do
                    którego link przesłał maaac - on tam w sposób nie budzący wątpliwości
                    przedstawił, w jaki sposób prokuratura zmanipulowała i spreparowała wniosek o
                    uchyleniu mu immunitetu; ręce opadają, w jakim my kraju żyjemy).
    • prentiss Stary, ale jary, artykuł na WP (w temacie) 05.09.08, 15:40
      wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Ziobro-przedstawil-quasi-opinie-ws-smierci-ojca,wid,10184703,wiadomosc.html
    • jowita81 Sprawa śmierci ojca Ziobry wraca do prokuratury 05.09.08, 15:43
      Myślę ,że wielu z nas może mieć uzasadniony powód,aby wystąpić z takim
      oskarżeniem przeciwko lekarzom,którzy niewłaściwie leczyli jego lub
      najbliższych.Ale szansa na doprowadzenie do skutecznego procesu jest
      minimalna.Niestety.
      • Gość: cath Re: Sprawa śmierci ojca Ziobry wraca do prokuratu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 16:22
        Tylko pojawia sie sprawa rzetelnych ekspertyz-czy rzetelna to wedlug ciebie taka
        ktora stwierdza czyjas wine w domysle lekarzy czy taka ktora analizuje przebieg
        danego zdarzenia ,czynniki,ktore nan wplynely,jest niezalezna od wszelkich
        naciskow,ale tez i taka,ktora oparta jest na aktualnym stanie wiedzy.BO tak
        sledzac te dyskusje na forum to widze ze dalej trwamy w poczuciu zmowy bialych
        kitlow.Ale uwierzcie mi nie wszyscy jestesmy "lowcami skor" a zanim rzuci sie
        oskarzenie dobrze jest zrobic rachunek sumienia.Oczywiscie ze tyczy sie to obu
        stron
    • Gość: cath Sprawa śmierci ojca Ziobry wraca do prokuratury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 16:03
      Zreszta;do kliniki trafia taki sobie pacjent z ulicy ktory jest tylko ojcem ministra i lekarze pewnie z bojowki PO(koledzy Niesiolowskiego albo nie daj Bog Palikota) wykanczaja go.Malo tego pomimo ze syn trzesie calym aparatem sprawiedliwosci nie ma jak udowodnic winy,bo nikt kto siedzi w nowoczesnej kardiologii nie przyczepi sie do tego.Ojciec ministra IV RP nie ma prawa umrzec,ma zyc wiecznie.A przeciez dawno,dawno temu w ubieglym wieku na wschod od Krakowa w starym grodzie Moskwa zyl Jozef Wissarionowicz i tam tez zli lekarze(chyba syjonisci)chcieli go wykonczyc.Ale im sie nie udalo i dopiero matka natura ich poprawila.jeszcze cos,gdy sprawa sie pojawila to skarzyl brat Ziobry,bo Ziobro jako szef niezaleznego aparatu sprawiedliwosci IV RP nie chcial wplywac na sprawe.
    • milo_1 Ośmieszcie go całkowicie.....brawo dla sądu..... 05.09.08, 16:05
      Wściekły, młody pieniacz, któremu cały czas piana ze szczęki płynęła wkracza już na ostatnią drogę swej..."kariery"....
      bi.gazeta.pl/im/0/4389/z4389660X.jpg
      Ten Pan już nigdy nikomu nie wbije gwoździa ......chyba ,że Jarosławowi Kaczyńskiemu, któremu może "zawdzięczać" swoją niewątpliwie błyskotliwą drogę do końca kariery.....

Parafrazując Sztaudyngera....

..."ZERO do ZERA i skończyła się kariera....."
    • Gość: majka Re: Sprawa śmierci ojca Ziobry wraca do prokuratu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 16:06
      ja nie wiem do czego jeszcze posunie sie ten facet zeby zwrocic na
      siebie uwage, nawet smierc ojca wykorzysta ech.....
    • menelbuks Sprawa śmierci ojca Ziobry wraca do prokuratury 05.09.08, 16:18
      i jak zwykle okarze sie, ze lekarz byl tajnym wspolpracownikiem sb, albo
      agentem wschodniego mocarstwa. potem okaze sie, ze ojciec ziobry mial od 30
      lat wiencowke a do szpitala zostal przyjety, kiedy nic nie mozna bylo zrobic.
      jak sie to mowi - pozyjemy, zobaczymy...
    • cris33 Ilu niekorzystnych dla siebie "światowych" 05.09.08, 16:52
      ekspertyz Ziobro nie przedstawił?
    • lajkonik6 Polscy lekarze nie są źli 05.09.08, 17:43
      Panie ziober czy jak ci tam leczyłem się kardiologicznie w GB m.in. w renomowanej klinice chorób serca i wyobraź sobie, że po tym co tam zobaczyłem (przede wszystkim niedouczeni lekarze, sprzeczne diagnozy itp.) wróciłem do Polski i dałem się zoperować w krakowskiej klinice JPII. Jestem pełen uznania dla lekarzy, którzy ratowali mi życie (za granicą do tej pory nie podjętoby decyzji o operacji i pewnie zasilałbym już grono aniołków-albo diabełków:), a tak...żyję i mam się dobrze. Wobec takich doświadczeń opinie zachodnich lekarzy nie są dla mnie delikatnie mówiąc wiarygodne.
    • Gość: piotrPSP chanba i nasze wspolczucie IP: *.tru.ca 05.09.08, 17:55
      Ziobro byl zwyklym chamem gdy w radiu maryja mowil ze blida targnelo
      sumienie. Mowil to wtedy gdy ona juz nie zyla - i tojest wlasnie
      chamstwo nie do zapominia. I teraz uparcie publikuje rzeczy ktore
      moga wzbudzic wspolczucie do niego. Ja mylse ze to jest cynik co nie
      cofnie przed niczym: ani przed chamstwe ani przed rzadaniem
      wspolczucia dla chama. Panie Zbigniewie slawe ma pan zla, niechby pan
      cicho siedzial i nie denerwowal ludzi swoim tupetem.
    • Gość: Kasia Ziobro ciaga do sadu wszystkich ktorzy pojawia sie IP: *.belf.cable.ntl.com 05.09.08, 18:50
      na jego drodzee... co za typ... mam nadzieje ze nigdy tego goscia
      nie spotkam (ani nikogo z jego rodziny) bo kto wie o co moze mnie
      oskarzyc... juz sie boje....
    • pakulec a moze stary Zera sam się wykończył? 05.09.08, 18:58
      jak śledził poczytania Zbylutka to serce nie wytrzymało ze wstydu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka