moim_skromnym_zdaniem 05.09.08, 14:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lajkonik6 Kompleksy ziobry 05.09.08, 14:54 Wydaje mi się, że ten "pan" ma jakiś kompleks na punkcie lekarzy. Może nie dostał się na medycynę w przeszłości-tam trzeba się wykazać wiedzą i inteligenją, której matka natura mu widać poskąpiła. Zmarły ojciec był lekarzem o ile mi wiadomo i zawiódł go pan pewnie okrutnie. Panie Ziobro, kiedyś i pan będzie na łasce lekarzy (taka jest kolej rzeczy), a oni panu nie zapomną tego co pan dla nich zrobił i mam nadzieję potraktują pana tak jak pan na to zasługuje. Myślisz waść pewnie, że to zemsta z ich strony za to co ty zrobiłeś z transplantologią w Polsce i zeszmaciłeś lekarzy. Mylisz się. Oni nie zniżyliby się do twojego poziomu. Pozostaje mieć tylko nadzieję, że Ziobrę ktoś tak zniszczy finansowo, żeby nie mógł się leczyć za granicą. Chociaż tam i tak wielu naszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fpitt Re: Kompleksy ziobry-ekspertyzy IP: *.resetnet.pl 05.09.08, 15:13 Mam drobne pytanie. Kto płacił za te ekspertyzy? Czy znowu my-podatnicy? jakoś nie wierzę aby pan Ziobro zapłacił z własnej kieszeni. To znaczyłoby, że w sprawach prywatnych panowie ministrowie posługują się naszymi pieniędzmi jak swoim łupem. Czy kogoś ze zwykłych śmiertelników-obywateli stac na takie ekspertyzy we własnych sprawach rodzinnych? Raczej wątpię. Ot, "Prawo i (taka jego) Sprawiedliwośc" Odpowiedz Link Zgłoś
czerwoneszmaciarstwo Wyleczyc lekarzy 05.09.08, 15:17 Przy okazji tego procesu bedziemy znali diagnoze na co chora jest wiekszosc lekarzy w Polsce. Z. Ziobro o hirurgu M. Garlickim: "Ten pan nikogo juz nie pozbawi zycia" Odpowiedz Link Zgłoś
gozdziej12 Re: Wyleczyc lekarzy 05.09.08, 15:23 hehehe "hirurgu" powiadasz... z co taki "hyrurg" leczy... Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Albo kasa, albo do lasa, czyli na cmentarz 05.09.08, 17:14 gozdziej12 napisał: > hehehe "hirurgu" powiadasz... z co taki "hyrurg" leczy... Fajnie to napisales. No to mamy hyrurga Garlickiego. Ten "hyrurg" to specjalista od operowania kasy. Pisze sie jak hydraulik bo tez zajmuje sie przeplywem. Smieszne, ale niue to jest njzabawniejsze w sprawie "hyrurga". Otoz "Hyrurg" poczul sie urazony, ze Ziobro powiedzial, ze hyrurg juz nigdy nikogo nie zamorduje, (czy cos takiego) bo przeciez Hyrurg z tego zyl, ze albo kasa, albo do lasa, czyli na cmentarz. A tu mu taki chlystek, taki minister jakis bedzie mu mowil, ze on juz nikogo nie zalatwi?! A z czego kurna, chata, wakacje nad Adriatykiem, samochody, jacht? Skandal! No i dal sprawe do sadu. A sad madry, madrzejszy od ministra, wie, ze czlowiek istota slaba, czasem moze trafic na stol, wiec rozwazywszy to wszystko przyznal racje Hyrurgowi. Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.resistance Albo jesteś sam osobiście wybitnym pisowskim zerem 05.09.08, 17:21 albo jego szczekaczką Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Albo jesteś sam osobiście wybitny jedyny.resistanc 05.09.08, 17:25 albo szczekaczką, cholera wie, czyja. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gozdziej12 Re: Albo kasa, albo do lasa, czyli na cmentarz 05.09.08, 19:11 troche powagi... mieszasz sprawy i dokonujesz manipulacji... sprawa dotyczy ktoregos tam razu kiedy s.p. ojciec ziobry staje sie gwiazda bo znow bedzie kolejna ekspretyza medyczna... gdyby to sam ziober palacil za to to ok... ale powiedz mi dlaczego mamy dokladac by ktos tylko czul satysfakcje... jak dla mneit o wystarczy gdy dwa razy prokurator chce umorzyc ale nie moze bo urazi zbynie... widzisz roznice... tutaj po raz kolejny trzesa te sama sprawe bez dowodow... a tam ktos obrazony w publeicznej tv domaga sie przeprosin... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berkowaty bredzisz misiu IP: *.static.adslpremium.ch 05.09.08, 15:42 > Przy okazji tego procesu bedziemy znali diagnoze > na co chora jest wiekszosc lekarzy w Polsce. > Z. Ziobro o hirurgu M. Garlickim: > "Ten pan nikogo juz nie pozbawi zycia" Bredzisz misiu... lekarz od kolegi lekarza nie weźmie nigdy. Koniaczek, czy kolacja, to co innego... nigdy pieniędze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna wdowa. Re: bredzisz misiu IP: *.xdsl.centertel.pl 05.09.08, 18:13 Niestety lekarz tez od lekarza bral kase,No i co Wy na to. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: bredzisz misiu 05.09.08, 18:24 Gość portalu: czarna wdowa. napisał(a): > Niestety lekarz tez od lekarza bral kase,No i co Wy na to. **************************** ale chyba tylko wtedy kiedy miał potrzeby ... Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: Jak się pisze chirurg, Haraszo 05.09.08, 17:22 jedyny.resistance napisał: > analfabeto bolszewicki? W Rosji przeciez nie ma "ch". Napisal haraszo. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Jak się pisze chirurg 05.09.08, 18:25 jedyny.resistance napisał: > Jak się pisze chirurg analfabeto bolszewicki? ******************** hyrurg Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Kompleksy ziobry 05.09.08, 18:22 a może PełO maczała w tym brudne palce ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Do pajaców krytykujących Ziobre ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 15:08 Jestem ciekaw jak by to wasi ojcowie/matki ktoś z rodziny umarł w wyniku błedów lekarskich, jak Wy byście się w tedy czuli !? Trochę pomyślunku ludzie... Pzdr pablo Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Do pajaców krytykujących Ziobre ! 05.09.08, 15:15 Pablo, dokladnie troche pomyslunku. Skad ty to wziales, ze byly w ogole jakies bledy?! Przeciez wlasnie sie to wyjasnia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cath Re: Do pajaców krytykujących Ziobre ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 15:28 Pojecie blad medyczny to szerokie pojecie.A skad wiesz ze s.p Ziobro stylem zycia-stresy tak powszechne obecnie(w koncu byl wowczas tata ministra,nie wiemy czy palil,jak sie odzywial)-na to lata sie pracuje,sam do tego sie nie przyczynil.Jestem tez lekarzem(p.Ziobro tez nim byl) i wiem tez ze pacjenci nie zazywaja lekow(niektorzy wola kupic papierosy lub wodke,bardzo mi sie podobaja tlumaczenia ze nie wykupil lekow ktore kosztuje 5 -10 zlotych miesiecznie,ale pali 20 sztuk papierosow dziennie),albo zazywa leki co 2-3 dni z sobie tylko znanych pogladow,lub stosuje diete Kwasniewskiego-czesciej pojawiaja sie pacjenci stosujacy te diete i z zawalem serca lub mozgu).W naszym kraju modne jest twierdzenie ze pacjenci umieraja bo lekarze ich zle lecza,a nie to ze duza czesc pacjentow sama na to pracuje.Potem sie slyszy taki mlody i juz umarl.Nie przecze ze bledy sie zdarzaja,ale mysle ze znacznie rzadziej niz lansuje to Sandauer-posilkujac sie iloscia rencistow gdy w olbrzymiej czesci renta w Polsce stala sie sposobem na zycie i ratunkiem przed bezrobociem.Ja wlasnie stracilem pacjenta,ktory nie leczyl sie bo bardziej byl zainteresowany renta ZUS-u i zostala wdowa i dzieci.Ale to takie nie medialny temat.Niedawno gazeta ktorej nie czytam czyli Nie opublikowala losy newsow o bledach lekarskich-calkiem ciekawe.Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tempus Re: Do pajaców krytykujących Ziobre ! IP: *.nat.student.pw.edu.pl 05.09.08, 18:57 >wiem tez ze pacjenci nie zazywaja lekow(niektorzy wola >kupic papierosy lub wodke,bardzo mi sie podobaja >tlumaczenia że nie wykupil lekow ktore kosztuje 5 -10 >zlotych miesiecznie,ale pali 20 sztuk papierosow dziennie) Ja po przeczytaniu co mi lekarz przypisał wywaliłem lek do kosza. Na tasiemca dostałem Metronidazol (antybiotyk na pierwotniaki). Stwierdził, że jest to bardzo nowoczesny lek. Pyzatym nie ma w Polsce skutecznego leku na tą chorobę. Druga sprawa to ilość antybiotyków wypisywana w Polsce. W Anglii, lekarz zanim wypisze antybiotyk myśli, w Polsce wypisuje. To w przyszłości odbije się na zdrowiu wielu ludzi. Generalnie największą korzyścią z tego procesu będzie pokazanie czy można skazać lekarza na podstawie zagranicznych ekspertyz. A to z kolei będzie miało swoje odzwierciedlenie na kolejnych procesach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cath Re: Do pajaców krytykujących Ziobre ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 19:55 I tylko potwierdzasz moje slowa.Co do antybiotykow:scenka spzred kilku lat kiedy dyzurowalem w Pogotowiu-matka po otrzymaniu rceptapyta a ktory z nich to antybiotyk,ja do niej na razie nie trzeba,w odpowiedzi uslyszalem to po co ja tu przejechalam.mam kolezanka,ktora ma doskonale prosperujaca prwyatna praktyke-przepisuje jedna antybiotyk domiesniowo-innych nie pisze,fakt ze antybiotyk o szerokim spektrum,ale czy sa wskazania czy nie-jak ktos ma zapalenie doslownie czegokolwiek to go dostaje.i bez reklamy firmfarmaceutycznych.A w Irlandii dziecko mojej kolezanki na goraczke od lekarza dostalo loda-wyobraz sobie taka sytuacje w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Re: Do pajaców krytykujących Ziobre ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.08, 15:45 Co ten niedouczony praw.....czek, który już w czasie studiów donosił na swoich kolegów z roku jeszcze szuka. Co chce,żeby media ciągle pisały o tym marnym człowieczku ( tak marnym, jako minister i jako student).On walczył z korupcją ??? urządzał tylko konferencje prasowe , bo więcej niczego nie potrafił . Dziwę się tylko swoim rodakom( Krakusom) , że na niego głosowali do parlamentu, przecież to miernota jakich mało. Nie bronie lekarzy ,ale jak by po każdym zgonie chorych na serce odbywały sie procesy to sądy nie miałyby nic innego do roboty tylko rozpatrywałyby takie sprawy. Precz z nieukiem!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marjolaine Re: Do pajaców krytykujących Ziobre ! 05.09.08, 16:23 A jak myslisz dlaczego tak jest? Bo gdyby Pan Ziobro byl dobrym czlowiekiem, to wszyscy by mu wspolczuli, a ze jest to dran jakich malo to wlasnie tak się dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albert Sprawa śmierci ojca Ziobry wraca do prokuratury IP: *.aster.pl 05.09.08, 15:10 to jak to bedzie z tymi reformami? bo ta chora, trwajaca od 3 LAT nagonka mediow i platformy staje sie nudna. chetnie poczytam na lamach o kolejnych cudach i 2giej Irlandii.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cath Sprawa śmierci ojca Ziobry wraca do prokuratury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 15:12 Zawsze istniały kontrowersje miedzy kardiochirurgami a kardiologami interwencyjnymi-jedni chcieli operowac drudzy robic PCI i obie strony podpieraja sie wynikami badan.A kazdy zabieg niesie ryzyko powiklan do niestety zgonu wlacznie nawet zwykly zastrzyk.I tu pytanie retoryczne -jesli by wybrano zabieg operacyjny(by-passy)-moim zdaniem bardziej ryzykowny nie PCI i starszy pan Ziobro zmarl to wtedy szukano by hakow na kardiochirgow???Kolejny proces proponuje wytoczyc Stworcy za stworzenie czegos co sie nazywa angiosclerosis i smierci. To pierwsze doprowadzilo do smierci-zreszta co drugi z nas na to umrze.Domniemywam ze niektorzy licza ze ich wsrod tych osob nie bedzie.Beda,beda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domek Re: Sprawa śmierci ojca Ziobry wraca do prokuratu IP: 212.69.78.* 05.09.08, 15:18 Twoim zdaniem znane Światowe nazwiska lekarzy miałyby interes w świadczeniu nieprawdy? Polskie środowisko lekarskie, jakie jest każdy widzi - ręka rękę myje - i swoim krzywdy nie da zrobić, choćby były ewidentne przykłady błędów lekarskich. Osobiście lekarz powie ci prawdę, lecz nie chcą przeciwstawić się presji światka lekarskiego. A Ziobro nie ma tu nic do rzeczy. Opiniom lekarzy z poza Polski dam wiary. A naszym, ze przeproszeniem, biegłym nie wierzę. Poczytajcie trochę o systemie lekarskim w Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
prentiss Re: Sprawa śmierci ojca Ziobry wraca do prokuratu 05.09.08, 15:32 Najśmieszniejsze jest to, że nie zostały podane żadne nazwiska, a ty twierdzisz, że są znane. Pewnie dlatego, że tak powiedział Ziobro. Poza tym, zaprzeczasz sam sobie. Napisałeś, że nie wierzysz biegłym z Polski, a w artykule jest napisane "jest też biegły z Polski". Powiedz mi, skoro nie wierzysz biegłym z Polski, to czy uwierzysz temu biegłemu? Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Sprawa śmierci ojca Ziobry wraca do prokuratu 05.09.08, 18:33 prentiss napisał: > Napisałeś, że nie wierzysz biegłym > z Polski, a w artykule jest napisane "jest też biegły z Polski". > Powiedz mi, skoro nie wierzysz biegłym z Polski, to czy uwierzysz > temu biegłemu? ********************* czasem jeden sprawiedliwy może się znaleźć, był taki w filmie o powstańcu warszawskim "Anoda" ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cath Re: Sprawa śmierci ojca Ziobry wraca do prokuratu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 15:37 Po pierwsze swiatowe nazwiska-na razie ich nie znamy.Po drugie okreslenie swiatowe nazwisko-sa nazwiska znane w kardiologii z Polski np.prof.Tendera czy np.doc.Dudek z Krakowa-tak,tak w zakresie kardiologii inwazyjnej,a sam fakt pracy za granica,a ja wielokrotnie slysze w massmediach okreslenie swiatowej slawy a pies z kulawa noga o nim nie slyszal. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Sprawa śmierci ojca Ziobry wraca do prokuratury 05.09.08, 15:13 Zagraniczni eksperci przedstawili metody stosowane w ich krajach. Niestety, amerykanskich ani niemieckich pryncypiow leczenia w Polsce sie nie stosuje, z przyczyn oczywistych. Polscy specjalisci nie sa gorsi, brakuje im tylko pieniedzy. Wiec moze by jednak zdac sie na opinie rownie, o ile nie lepiej zorientowanych polskich ekspertow? A byly minister niech idzie na skarge, najlepiej do Pana Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cath Re: Sprawa śmierci ojca Ziobry wraca do prokuratu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 15:41 nie do konca.Polskie kliniki kardiologiczne maja juz calkiem niezly sprzet,zreszta skoro w czasie zjazdu AHA w USA idzie transmisja z Krakowa z zabiegu z tej kliniki to o czyms to swiadczy.Natomiast jak to w medycynie nic nie jest oczywiste i pewne. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Sprawa śmierci ojca Ziobry wraca do prokuratu 05.09.08, 15:42 Dokladnie tak! Dzieki za komentarz! Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: temp Przy każdej wiadomości o procesie Ziobry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.08, 15:15 przypominajcie jego proces z kolegami studentami. To pozwoli prędzej uwolnić społeczeństwo przed skutkami jego działalności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Style Re: Sprawa śmierci ojca Ziobry wraca do prokuratu IP: *.wfos.krakow.pl 05.09.08, 15:19 Powiedzcie mi proszę, czy tak - w takim zestawieniu z brązowym obuwiem - powinno się nosić szary garnitur? Może i spece od marketingu politycznego znajdą w tym ukryty oodtekst, ale jak dla mnie totalne bezguście. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Krawat ziobra a sprawa polska! 05.09.08, 15:41 Przeciez nie stroj ziobrowy tu dyskutujemy kolego. Cholerny rusycyzm walisz- tam tez krytykuja czlowieka za stroj i wyglad. Rozwin skrzydla, "europejczyku"! PS. Tak miedzy nami masz racje. Ale przeciez wiemy nie od dzisiaj, ze niejaki ziober do dzentelmenow nie nalezy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Sprawa śmierci ojca Ziobry wraca do prokuratury IP: *.adsl.inetia.pl 05.09.08, 15:23 Ziobro ma rację , pomimo ujadania rożnego maści kundli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Sprawa śmierci ojca Ziobry wraca do prokuratury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 15:24 zbysio chyba ma jakieś kompleksy, ciekawe jak pokończyły się sprawy które powytaczał swoim kolegom ze studiów za nękanie w momencie jak już był w ministerstwie. pałka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryko Re: Sprawa śmierci ojca Ziobry wraca do prokuratu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.08, 16:52 Pieniacz zawsze znajdzie powód do pieniactwa Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Zdumiewa mnie głupota niektórych ludzi na forum GW 05.09.08, 15:25 Czy nie rozumiecie, że akurat dochodzenie prawdy w tej sprawie jest nie tylko w interesie samego Ziobry (przecież Ojca już mu nikt nie wróci!), tylko nas i naszych bliskich? Czy naprawdę nie bulwersuje Was fakt, że w Polsce, kiedy dochodzi do kardynalnych błędów lekarskich, lekarze nawzajem kryją się, a biegli sądowi wydają opinię, że do żadnych błędów nie doszło? Zastanówcie się... Odpowiedz Link Zgłoś
prentiss Re: Zdumiewa mnie głupota niektórych ludzi na for 05.09.08, 15:34 Dochodzenie prawdy czy zemsta? Temu debilowi nie chodzi o prawdę, ponieważ on nie ma zielonego pojęcia co to jest. Jemu chodzi o zemstę. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Zdumiewa mnie głupota niektórych ludzi na for 05.09.08, 15:39 To nieważne o co tak naprawdę chodzi Ziobrze, istota problemu jest taka, że w polskich sądach ciężko jest wygrać z korporacją lekarską. Poza tym nie przypisywałbym mu aż tak złych intencji, widocznie jakieś zaniedbania musiały zaistnieć skoro sprawa wróciła do ponownego rozpatrzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
prentiss Re: Zdumiewa mnie głupota niektórych ludzi na for 05.09.08, 16:00 Ojciec Ziobry miał 72 lata i trafił do szpitala po zawale. Jak myślisz, w jakim stopniu, o jego śmierci zadecydowały te czynniki? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Zdumiewa mnie głupota niektórych ludzi na for 05.09.08, 16:10 Nie mam pojęcia, pewnie ty również. Co było przyczyną śmierci ustalą biegli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cath Re: Zdumiewa mnie głupota niektórych ludzi na for IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 16:26 no to juz chyba ustalili Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Zdumiewa mnie głupota niektórych ludzi na for 05.09.08, 16:29 No comment... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Zdumiewa mnie głupota niektórych ludzi na for 05.09.08, 16:52 Ekspertyza polskich biegłych została podważona. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Zdumiewa mnie głupota niektórych ludzi na for 05.09.08, 19:47 tw_wielgus napisał: > Ekspertyza polskich biegłych została podważona. Jak możesz jednym tchem wypowiadać dwa sprzeczne zdania: prawdę ustalą biegli, ekspertyza biegłych została podważona. Jeśli można coś podważyć, to nie jest to prawdą. Podważać można sobie do upadłego, prezentując kontrbiegłych, biegłych od biegłych, przebiegłych, a nawet poświadczenie od cioci. Proces wznowiono, bo taka jest procedura. Czy biegli zaproszeni przez pana ZIobrę za jego prywatne pieniądze do wykonania ekspertyzy zgodzą się również wystąpić przed sądem i zaryzykować własny autorytet, wypowiadając się o sprawie, którą znają z listów? Odpowiedz Link Zgłoś
marjolaine Re: Zdumiewa mnie głupota niektórych ludzi na for 05.09.08, 16:51 To jest cytat z forum na tvn24 fakty 05.09.2008 15:51~fakty_ Ojciec Ziobry dowiedzial sie ze ma wielonaczyniowa chorobe wiencowa. Rzeczywiscie dla Niego rekomendowanym rozwiazaniem bylyby bypassy. Probelm w tym, ze nie chcial sie operowac. poprosil wiec jednego z czolowych polskich kardiologow (profesor), ktorego znal jeszcze z czasow studenckich, zeby wszczepic mu stenty zamiast przeprowadzac ciezka operacje. Profesor X sie zgodzil, a ze byli kolegami to nie poprosil o podpisanie sie w historii choroby, ze Ziobro nie zgadza sie na operacje. Byli kolegami, wiec wystarczyla forma ustna. Wszczepiono 3 stenty. Poczatkowo bylo wszystko ok - niestety pozniej doszlo do dramatycznego wykrzepienia w stencie ( lub stentach - takich szczegolow nie znam) i Ziobro zginal. Dodam tylko ze sam zabieg wszczepienia stentow przeprowadzal lekarz bedacy jednym z najlepszych, jesli nie najlepszym w Polsce. Klopot maja teraz m.in. prof. X i lekarz , ktory wykonywal PCI, bo rzeczywiscie lepszym wyjsciem wydawalo sie byc CABG ( "bypassy") zamiast PCI ze stentami ( i tutaj opinie bieglych moga byc na niekorzysc tych medykow ) natomiast Z.Ziobro milczy o tej ustnej odmowie wykonania operacji a nie ma takiego dokumentu ( nie dali seniorowi Z. do podpisania odmowy bo po prostu czasem pewnych rzecy nie wypada robic ) . Synek oczywiscie chce to teraz wykorzystac. Niestety powiklania czasem sie zdarzaja, ojciec Ziobry mial najlepszych w Polsce specjalistow a mimo to doszlo do smiertelnego wykrzepienia w stencie. Pewnych rzeczy sie nie przewidzi. Robili co mogli. Ludzie, ktorzy znali ojca Zbigniewa Z. mowia, ze gdyby zyl i uslyszal co syn robi w tej sprawie to "kopnalby go w tylek" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cath Re: Zdumiewa mnie głupota niektórych ludzi na for IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 17:29 Tez jako lekarz wolalbym PCI niz CABG,zreszta kazdy pacjent by to wolal.Miec jedno naklucie w pachwinie niz rozciety mostek.A inwazyjni potrafia juz naprawde wiele.a kardiochirurdzy sie martwia ze robote im zabieraja. Odpowiedz Link Zgłoś
marjolaine Re: Zdumiewa mnie głupota niektórych ludzi na for 05.09.08, 16:30 prentiss napisał: > Dochodzenie prawdy czy zemsta? Temu debilowi nie chodzi o prawdę, > ponieważ on nie ma zielonego pojęcia co to jest. Jemu chodzi o > zemstę. -------------------------------------------------------------------- Wlasnie tak, bo państwo Ziobrowie to bardzo msciwi ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
makmag ludzi bulwersuje przede wszystkim Ziobro 05.09.08, 15:34 A co do meritum sprawy to w pospeerelowskiej, państwowej służbie zdrowia tak będzie i nie ma szans na zmiany. Brońmy dalej bastionów komunizmu, straszmy ludzi prywatyzacją szpitali. To jest dopiero ludzka głupota! Odpowiedz Link Zgłoś
makmag Każdy ma prawo się procesować z kim chce 05.09.08, 15:27 To wolny kraj i każdy ma prawo procesować się z kim i o co chce. Myślę jednak że w naszych realiach trudno jest wymagać od lekarzy cudów. Szczególnie kiedy służba zdrowia działa tak samo jak za PRLu. W sprywatyzowanych szpitalach łatwiej byłoby po pierwsze się leczyć, a po drugie udowadniać ewentualną winę. No ale Ziobro jest przeciwny prywatyzacji szpitali. Coś za coś panie Ziobro. Trzeba było ojca leczyć w prywatnej klinice lub za granicą. Większość obywateli leczy się w takich warunkach, ale nie stać ich na procesy. Albo po prostu są większymi realistami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cath Re: Każdy ma prawo się procesować z kim chce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 15:30 W prywatnych szpitalach tez umieraja pacjenci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cath Re: Każdy ma prawo się procesować z kim chce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 16:29 zreszta tak juz jest ze w szpitalach pacjenci tez umieraja(czy sa panstwowe czy prywatne czy w NY czy w Dubaju czy w ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadjan Sprawa śmierci ojca Ziobry wraca do prokuratury IP: *.132.rev.vline.pl 05.09.08, 15:32 no proszę, niech żyje pisowska prywata.... jakiż dobry synuś ten Zbyniu i na dodatek socjalista... wszytkim po równo i według potrzeb, hi,hi. Bolszewia cholerna, nie do wytępienia. Odpowiedz Link Zgłoś
and192 Sprawa śmierci ojca Ziobry wraca do prokuratury 05.09.08, 15:34 Ziobry nie lubię ale jeżeli coś było na rzeczy w sprawie śmierci taty byłego ministra, to trochę go rozumiem, że się zagalopował z Garlickim. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Sprawa śmierci ojca Ziobry wraca do prokuratu 05.09.08, 15:37 Taaak, w sprawie Garlickiego m.in. zostawienie gazika w sercu pacjenta przez biegłych też nie zostało uznane za błąd lekarski. Paranoja... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Sprawa śmierci ojca Ziobry wraca do prokuratu 05.09.08, 15:41 Znowu manipulujesz. Ta sprawa nie wyglądała w taki sposób w jaki ją starasz się przedstawić., prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Sprawa śmierci ojca Ziobry wraca do prokuratu 05.09.08, 15:42 A w jaki? Możesz mnie oświecić? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Sprawa śmierci ojca Ziobry wraca do prokuratu 05.09.08, 16:17 W bardzo prosty, to nie doktór Garlicki kończył operacje i jego odpowiedzialność jest jedynie w wymiarze odpowiedzialności kierownika zespołu. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Sprawa śmierci ojca Ziobry wraca do prokuratu 05.09.08, 16:29 Otóż mylisz się. Odpowiedzialność zawsze spada na głównego operującego, tu zresztą sytuacja była szczególna: instrumentariuszka informowała dr. G. o tym, że w sercu pacjenta został gazik, lecz ten nie zgodził się na ponowne otwarcie serca pacjenta. PS Rodziny osób, które uważają, że dr G. przyczynił się do śmierci ich bliskich, złożyły zażalenie na decyzję prokuratury o umorzeniu śledztwa w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Sprawa śmierci ojca Ziobry wraca do prokuratu 05.09.08, 16:49 A to twierdzenie nie zostało poparte żadnymi dowodami.Poza tym odpowiedzialność jako kierownika zespołu jak najbardziej - zgoda, niemniej to nie daje podstaw do twierdzenia, że to on zostawił gazik. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Sprawa śmierci ojca Ziobry wraca do prokuratu 05.09.08, 17:01 Ta sprawa najbardziej ewidentnie świadczy o tym, że prokuratura bezpodstawnie umorzyła śledztwo. A umorzyła go też w kilku innych sprawach związanych z przyczynieniem się dr. G. do śmierci pacjentów. Ja zdecydowanie bardziej wierzę Ziobrze i rodzinom pacjentów niż polskim biegłym (którzy wiadomo, że siebie kryją) i działającej na zlecenie polityczne prokuraturze (nie wiem, czy czytałeś ten stenogram z wypowiedzi Ziobry, do którego link przesłał maaac - on tam w sposób nie budzący wątpliwości przedstawił, w jaki sposób prokuratura zmanipulowała i spreparowała wniosek o uchyleniu mu immunitetu; ręce opadają, w jakim my kraju żyjemy). Odpowiedz Link Zgłoś
prentiss Stary, ale jary, artykuł na WP (w temacie) 05.09.08, 15:40 wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Ziobro-przedstawil-quasi-opinie-ws-smierci-ojca,wid,10184703,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
jowita81 Sprawa śmierci ojca Ziobry wraca do prokuratury 05.09.08, 15:43 Myślę ,że wielu z nas może mieć uzasadniony powód,aby wystąpić z takim oskarżeniem przeciwko lekarzom,którzy niewłaściwie leczyli jego lub najbliższych.Ale szansa na doprowadzenie do skutecznego procesu jest minimalna.Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cath Re: Sprawa śmierci ojca Ziobry wraca do prokuratu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 16:22 Tylko pojawia sie sprawa rzetelnych ekspertyz-czy rzetelna to wedlug ciebie taka ktora stwierdza czyjas wine w domysle lekarzy czy taka ktora analizuje przebieg danego zdarzenia ,czynniki,ktore nan wplynely,jest niezalezna od wszelkich naciskow,ale tez i taka,ktora oparta jest na aktualnym stanie wiedzy.BO tak sledzac te dyskusje na forum to widze ze dalej trwamy w poczuciu zmowy bialych kitlow.Ale uwierzcie mi nie wszyscy jestesmy "lowcami skor" a zanim rzuci sie oskarzenie dobrze jest zrobic rachunek sumienia.Oczywiscie ze tyczy sie to obu stron Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cath Sprawa śmierci ojca Ziobry wraca do prokuratury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 16:03 Zreszta;do kliniki trafia taki sobie pacjent z ulicy ktory jest tylko ojcem ministra i lekarze pewnie z bojowki PO(koledzy Niesiolowskiego albo nie daj Bog Palikota) wykanczaja go.Malo tego pomimo ze syn trzesie calym aparatem sprawiedliwosci nie ma jak udowodnic winy,bo nikt kto siedzi w nowoczesnej kardiologii nie przyczepi sie do tego.Ojciec ministra IV RP nie ma prawa umrzec,ma zyc wiecznie.A przeciez dawno,dawno temu w ubieglym wieku na wschod od Krakowa w starym grodzie Moskwa zyl Jozef Wissarionowicz i tam tez zli lekarze(chyba syjonisci)chcieli go wykonczyc.Ale im sie nie udalo i dopiero matka natura ich poprawila.jeszcze cos,gdy sprawa sie pojawila to skarzyl brat Ziobry,bo Ziobro jako szef niezaleznego aparatu sprawiedliwosci IV RP nie chcial wplywac na sprawe. Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Ośmieszcie go całkowicie.....brawo dla sądu..... 05.09.08, 16:05 Wściekły, młody pieniacz, któremu cały czas piana ze szczęki płynęła wkracza już na ostatnią drogę swej..."kariery".... bi.gazeta.pl/im/0/4389/z4389660X.jpg Ten Pan już nigdy nikomu nie wbije gwoździa ......chyba ,że Jarosławowi Kaczyńskiemu, któremu może "zawdzięczać" swoją niewątpliwie błyskotliwą drogę do końca kariery..... Parafrazując Sztaudyngera.... ..."ZERO do ZERA i skończyła się kariera....." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Sprawa śmierci ojca Ziobry wraca do prokuratu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 16:06 ja nie wiem do czego jeszcze posunie sie ten facet zeby zwrocic na siebie uwage, nawet smierc ojca wykorzysta ech..... Odpowiedz Link Zgłoś
menelbuks Sprawa śmierci ojca Ziobry wraca do prokuratury 05.09.08, 16:18 i jak zwykle okarze sie, ze lekarz byl tajnym wspolpracownikiem sb, albo agentem wschodniego mocarstwa. potem okaze sie, ze ojciec ziobry mial od 30 lat wiencowke a do szpitala zostal przyjety, kiedy nic nie mozna bylo zrobic. jak sie to mowi - pozyjemy, zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
cris33 Ilu niekorzystnych dla siebie "światowych" 05.09.08, 16:52 ekspertyz Ziobro nie przedstawił? Odpowiedz Link Zgłoś
lajkonik6 Polscy lekarze nie są źli 05.09.08, 17:43 Panie ziober czy jak ci tam leczyłem się kardiologicznie w GB m.in. w renomowanej klinice chorób serca i wyobraź sobie, że po tym co tam zobaczyłem (przede wszystkim niedouczeni lekarze, sprzeczne diagnozy itp.) wróciłem do Polski i dałem się zoperować w krakowskiej klinice JPII. Jestem pełen uznania dla lekarzy, którzy ratowali mi życie (za granicą do tej pory nie podjętoby decyzji o operacji i pewnie zasilałbym już grono aniołków-albo diabełków:), a tak...żyję i mam się dobrze. Wobec takich doświadczeń opinie zachodnich lekarzy nie są dla mnie delikatnie mówiąc wiarygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrPSP chanba i nasze wspolczucie IP: *.tru.ca 05.09.08, 17:55 Ziobro byl zwyklym chamem gdy w radiu maryja mowil ze blida targnelo sumienie. Mowil to wtedy gdy ona juz nie zyla - i tojest wlasnie chamstwo nie do zapominia. I teraz uparcie publikuje rzeczy ktore moga wzbudzic wspolczucie do niego. Ja mylse ze to jest cynik co nie cofnie przed niczym: ani przed chamstwe ani przed rzadaniem wspolczucia dla chama. Panie Zbigniewie slawe ma pan zla, niechby pan cicho siedzial i nie denerwowal ludzi swoim tupetem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Ziobro ciaga do sadu wszystkich ktorzy pojawia sie IP: *.belf.cable.ntl.com 05.09.08, 18:50 na jego drodzee... co za typ... mam nadzieje ze nigdy tego goscia nie spotkam (ani nikogo z jego rodziny) bo kto wie o co moze mnie oskarzyc... juz sie boje.... Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec a moze stary Zera sam się wykończył? 05.09.08, 18:58 jak śledził poczytania Zbylutka to serce nie wytrzymało ze wstydu Odpowiedz Link Zgłoś