Dodaj do ulubionych

[DP] Za wąski tunel

11.10.03, 14:33
dzis.dziennik.krakow.pl/?2003/10.11/Krakow/01/01.html
Trzymajcie mnie!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: mouset Za wąski mózg IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 11.10.03, 15:57
      Qrwa, to jest właśnie polska, kraj partaczy, nierobów, rencistów i złodziei
      • Gość: Yasioo Re: Za wąski mózg IP: *.ramtel.com.pl / 172.20.6.* 11.10.03, 17:20
        Nie, to są przepisy zmieniające się co pół roku. Całkiem niedawno uchwalono
        prawo, na podstawie którego ochroną przeciwpożarową w tunelach ma się zajmować
        Państwowa Straż Pożarna. Oczywiście "fachowcy" z PSP nie mają bladego pojęcia o
        takich problemach (niekoniecznie z braku tuneli w Polsce) i zażyczli sobie np.
        wybudowania trzeciego tunelu w Tunelu (linia Kraków - Kielce i CMK) tak
        szerokiego, żeby mogły wjechać do niego wozy bojowe oraz zainstalowania
        monitoringu. PKP ma na to czas do końca 2004 roku, bo inaczej PSP zamknie ten
        tunel. Już widzę jak PKP wykłada tyle forsy :)
        Inna sprawa tunel pod Dworcem. Projektowany w latach 70-tych, kończony w latach
        90-tych, jego przebudowa czy też drążenie równoległego tunelu dla ewakuacji
        pieszych stwarza ogromne problemy i pociąga za soba astronomiczne koszta. Nic
        to, że prawo nie działa wstecz, PSP i tak dopnie swego. Nie spartaczyli ci, co
        projektowali, spartaczyli ci, co uchwalali bezmyślne prawo i nie zadbali przy
        okazji o to, żeby wykształcić "fachowców" z PSP.
        • Gość: mouset Re: Za wąski mózg IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 11.10.03, 18:23
          Fachowcy od BHP i Ppoż to jest trgedia, ostatnio byłem 3 razy przez nich
          szkolony, a do łez doprowadizły mnie klasy palności

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka