balsen 11.10.03, 14:33 dzis.dziennik.krakow.pl/?2003/10.11/Krakow/01/01.html Trzymajcie mnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mouset Za wąski mózg IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 11.10.03, 15:57 Qrwa, to jest właśnie polska, kraj partaczy, nierobów, rencistów i złodziei Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yasioo Re: Za wąski mózg IP: *.ramtel.com.pl / 172.20.6.* 11.10.03, 17:20 Nie, to są przepisy zmieniające się co pół roku. Całkiem niedawno uchwalono prawo, na podstawie którego ochroną przeciwpożarową w tunelach ma się zajmować Państwowa Straż Pożarna. Oczywiście "fachowcy" z PSP nie mają bladego pojęcia o takich problemach (niekoniecznie z braku tuneli w Polsce) i zażyczli sobie np. wybudowania trzeciego tunelu w Tunelu (linia Kraków - Kielce i CMK) tak szerokiego, żeby mogły wjechać do niego wozy bojowe oraz zainstalowania monitoringu. PKP ma na to czas do końca 2004 roku, bo inaczej PSP zamknie ten tunel. Już widzę jak PKP wykłada tyle forsy :) Inna sprawa tunel pod Dworcem. Projektowany w latach 70-tych, kończony w latach 90-tych, jego przebudowa czy też drążenie równoległego tunelu dla ewakuacji pieszych stwarza ogromne problemy i pociąga za soba astronomiczne koszta. Nic to, że prawo nie działa wstecz, PSP i tak dopnie swego. Nie spartaczyli ci, co projektowali, spartaczyli ci, co uchwalali bezmyślne prawo i nie zadbali przy okazji o to, żeby wykształcić "fachowców" z PSP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Za wąski mózg IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 11.10.03, 18:23 Fachowcy od BHP i Ppoż to jest trgedia, ostatnio byłem 3 razy przez nich szkolony, a do łez doprowadizły mnie klasy palności Odpowiedz Link Zgłoś