Dodaj do ulubionych

Szkieletor urośnie do 110 metrów!

IP: *.adsl.inetia.pl 18.09.08, 23:49
Gajewski, zwany dawniej Burak Gajewski, gosc ktory chcial nakryc fort sw.
Benedykta metalowych nocnikiem, bedzie mowil, co jest porzadna architektura?
Faktycznie budynek wyzszy o 20 metrow bedzie mniej widoczny! Jedyna nadzieja w
Janczykowskim, ktory zawsze twierdzil, ze sie nie zgodzi na podwyzszenie i
tego nalezy sie trzymac!
Obserwuj wątek
    • Gość: a.kraków Re: Szkieletor urośnie do 110 metrów! IP: *.compower.pl 19.09.08, 00:05
      No przecież facet Ty chyba z choinki się urwałeś. Ten budynek szpeci
      już Kraków od tyyyylu lat i ktoś wreszcie chce go odnowić. A tu
      nagle jakiś półmózg pisze, że należy go jeszcze obniżyć. KPINYYYY.
      Wy się ludzie módlcie lepiej żeby ktoś wreszcie doprowadził
      szkieletora to porządku.
      • Gość: John Finn Re: Szkieletor urośnie do 110 metrów! IP: *.ver.airbites.pl 19.09.08, 01:22
        Po takim "odnowieniu" szpecił będzie jeszcze bardziej i jeszcze dłużej.
        • Gość: zwierzyniecki Re: Szkieletor urośnie do 110 metrów! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.08, 01:25
          czyli lepiej zostawic jak jest, to nie bedzie szpecil ?
          • Gość: Pfe Polaczkowatość - jest źle, więc zróbmy byle co... IP: *.171.9.10.crowley.pl 19.09.08, 01:59
            Potem się zastanowimy jak już zeszpecimy...
            • Gość: bbb Re: Polaczkowatość - jest źle, więc zróbmy byle c IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.08, 08:35
              Kiedyś powstał projekt podobny do tego lecz z elewacją z piaskowaca
              czy jakoś tak. Chyba lepiej wyglądał niż taki szklano-metalowy.
              Kraków to nie Nowy Jork.
              • Gość: (.)(.) zostawic tak jak jest IP: 89.100.15.* 19.09.08, 15:26
                szkieletor swietnie sie wkonponowuje w krakow z popekanym chodnikami
                a'la gierek, brudnymi elewacjami upstrzonymi tandetnymi reklamami,
                sypiacymi sie tynkami, syfem i brudem na dziurawych ulicach. nie
                liczac wawelu, rynku i paru jeszcze zabytkow krakow to brzydkie
                zapyziale miasto 3go swiata. zadnego porownania do bodajze wroclawia
                czy poznania. i turysci tez to juz widza. kiedys przyjezdzali
                zobaczyc wawel i wypic piwo na rynku a teraz wawel juz widzieli a
                piwo podrozalo. tylko syf zostal jak dawniej dlatego nie ma juz ich
                tak wielu
                • Gość: Bob Re: zostawic tak jak jest IP: *.devs.futuro.pl 19.09.08, 17:24

kolejny zakompleksiony ?
                  • noducks Re: zostawic tak jak jest 19.09.08, 17:50
                    prawda w oczy kole ???
          • Gość: John Finn Re: Szkieletor urośnie do 110 metrów! IP: 213.180.137.* 19.09.08, 09:44
            Przecież napisałem wyraźnie, że:

> Po takim "odnowieniu"

Co w domyśle oznaczało odnowienie wg koncepcji zaprezentowanej w
            artykule, a ściślej - podwyższenie.

oraz dalej:

> szpecił będzie jeszcze bardziej i jeszcze dłużej.

Ze stwierdzenia "jeszcze bardziej" nie wynika bynajmniej, że uważam,
            iż obecnie szkieletor miasta nie szpeci.

Stąd też Twoje pytanie nijak się ma do mojej wypowiedzi.
            • Gość: zwierzyniecki alez ma sie jak najbardziej. IP: *.crowley.pl 19.09.08, 10:40
              Mistrzu,

>> Stąd też Twoje pytanie nijak się ma do mojej wypowiedzi.
              alez ma sie jak najbardziej.

Piszesz <<Po takim "odnowieniu">> co oznacza ze Ci sie nie podoba (ach fuj).
              Czyli trzeba zmienic koncepcje. Wtedy nie spodoba sie komus innemu. I tak w kolko.
              Dlatego nalezy sie cieszyc ze ktos to ruszyl to gowno i miec nadzieje ze zrobi
              wg swojego planu i nie bedzie sluchal wybrzydzaczy.
              (to do tego palanta co pier..li o polaczkowatosci gdzies ponizej).

Zreszta mi na przyklad sie podoba, co nie oznacza ze ten projekt 'kamienny' co
              byl niedawno w koszernej nie jest lepszy. Ale pewnie go nie wybiora, no i kij.

• Gość: John Finn No ale... IP: 213.180.137.* 19.09.08, 11:24
                Napisałeś wyraźnie:

> czyli lepiej zostawic jak jest, to nie bedzie szpecil ?

W Twoim pytaniu zakamuflowana jest następująca treść: "jedyną sugerowaną przez
                przedmówcę (czyli mnie) alternatywą obecnej koncepcji jest pozostawienie
                szkieletu takim jakim jest."

A to nie tak. Niedobrze jest w ten sposób stawiać kwestię, bo i nigdy by mi do
                głowy nie przyszło że "lepiej nic nie robić".

A tak w ogóle - jeśli nadbudowa nie będzie mogła być zatwierdzona, to inwestor
                spakuje się i odjedzie, bo mu się "nie będzie opłacało"? Wątpię. Pomiędzy
                porzuceniem działania a forsowanym podwyższeniem jest kilka rozwiązań pośrednich.

> Piszesz <<Po takim "odnowieniu">> co oznacza ze Ci sie nie podoba (ach fuj).

Owszem, nie podoba mi się. Nie podoba mi się fakt nadbudowania szkieletu oraz
                to, że każde z prezentowanych dotychczas zwieńczeń projektowane było PRZEDE
                WSZYSTKIM z myślą o wyciśnięciu jak najwięcej metrów użytkowych. Oczywistą
                oczywistością jest, że przy takim założeniu kwestia estetyki schodzi na dalszy plan.

> Czyli trzeba zmienic koncepcje. Wtedy nie spodoba sie komus innemu.

Ale jeśli inwestor zrezygnuje z podwyższania, umilkną głosy przeciwników nadbudowy.

> Dlatego nalezy sie cieszyc ze ktos to ruszyl to gowno i miec nadzieje ze zrobi
                wg swojego planu i nie bedzie sluchal wybrzydzaczy.

Hm... Nie jestem zwolennikiem niekontrolowanej, twórczej radości inwestorów, bo
                zostają nam po tym różne Sheratony i Galerie Krakowskie. Owszem - są ładne,
                kolorowe i pozornie "nie szpecą", ale... minusy zwykle przeważają plusy.
                Inwestor cel ma jeden - wycisnąć metry, na których zarobi. Chwali się
                zaangażowanie Kollhoffa, ale póki co nie wiedziałem powalających projektów,
                tylko zbyt napęczniałe kopułki.

> Zreszta mi na przyklad sie podoba (...)

Gdyby to nie stało tam gdzie stoi pewnie tylko machnąłbym ręką. Ale niestety.
      • nonieee Re: Szkieletor urośnie do 110 metrów! 23.05.09, 08:11
        Gość portalu: a.kraków napisał(a):

> No przecież facet Ty chyba z choinki się urwałeś. Ten budynek szpeci
        > już Kraków od tyyyylu lat i ktoś wreszcie chce go odnowić. A tu
        > nagle jakiś półmózg pisze, że należy go jeszcze obniżyć. KPINYYYY.
        > Wy się ludzie módlcie lepiej żeby ktoś wreszcie doprowadził
        > szkieletora to porządku.

No, bedzie Kraków znany z Wawelu i z ch... niedaleko Wawelu.
    • Gość: borewicz boze jaki syf !!! gorszego juz nie mogli zaprojekt IP: *.autocom.pl 19.09.08, 00:25
      owac !!!
      • Gość: zwierzyniecki och jej jakis ty madry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.08, 01:26
        to narysuj jak to powinni zaprojektowac i pokaz nam
        • Gość: o Już lepiej IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.09, 08:12
          zwyczajnie zakończyć to, co rozpoczęto. Obłożyć go czymś i tyle. Nie podwyższać.
    • jaga_75 Szkieletor urośnie do 110 metrów! 19.09.08, 00:32
      przepraszam nadwrażliwych, ale skojarzenie jest oczywiste
      lśniący penis na środku ronda - to już naprawdę nie było lepszych pomysłów na to
      szkaradzieństwo?
      • Gość: WG Re: Szkieletor urośnie do 110 metrów! IP: *.ghnet.pl 19.09.08, 00:42
        to ciekawe, ale jako właściciel penisa zupełnie nie mam takiego skojarzenia...
        • stasieczek5 Re: Szkieletor urośnie do 110 metrów! 19.09.08, 14:50
          Faktycznie Panie/Pani WG...
          ja też, przed chwilą, obejrzałem "swojego", skonfrontowałem z rycinami w różnych
          wydawnictwach, i też jestem zadziwiony opinią Pani Jagi co do jej skojarzenia.
          No, ale w żyjemy w takich czasach, że a nuż...
          A może Pani Jaga doda kilka szczegółów co do posiadacza takiego "zaganiacza" !!
      • Gość: anita Re: Szkieletor urośnie do 110 metrów! IP: *.adsl.inetia.pl 19.09.08, 08:28
        Jaga, biedactwo :)
        penis??!!??
        kaktusy, butelki, dlugopisy i telefony tez Ci sie tak kojarza??
        hahaha, niezla jestes :)
      • Gość: xyz Re: Szkieletor urośnie do 110 metrów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 08:59
        A w Barcelonie stoi gigantyczny wibrator.
      • Gość: qts Re: Szkieletor urośnie do 110 metrów! IP: *.acn.waw.pl 19.09.08, 12:52
        Wspolczuje Twojemu facetowi jak w ten sposob reagujesz...
        Przerazajace koltunstwo. Od kiedy ksztalt falliczny jest zly?
        • Gość: ava Re: Szkieletor urośnie do 110 metrów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 14:06
          Nie o to chodzi, że jest zły, tylko że lud krakowski szybko zmieni
          nazwę obiektu ze "szkieletora" na "wibrator" albo jeszcze gorzej ;)
      • Gość: Chrysler&Empire Re: Szkieletor urośnie do 110 metrów! IP: *.devs.futuro.pl 19.09.08, 17:27
        Byly, najlepiej oblozcie go szklem i obnizcie o 4-5 pieter i
        zostawcie taki troche wyzszy blok, jak te co stoja na polskich
        blokowisach :) Prosta forma prostopadloscianu bedzie "przecudna" !!!

• Gość: bywalec Re: Szkieletor urośnie do 110 metrów! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.08, 18:57
        Ten "penis" z pewnością spodoba się niektórym "studentkom" Akademii Ekonomicznej ;)
      • Gość: chłop hmm... jaga, a ty widziała kiedy penisa że IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 20:09
        tak głupio godosz?
      • Gość: agugu Re: Szkieletor urośnie do 110 metrów! IP: *.ci.uw.edu.pl 01.02.09, 02:24
        Alternatywą mogłaby być lśniąca wagina.
    • Gość: borewicz zastanawia mnie dlaczego zawsze znajdzie sie jakis IP: *.autocom.pl 19.09.08, 00:33
      duren, ktoremu przeszkadzaja wiezowce
      • Gość: havi Re: zastanawia mnie dlaczego zawsze znajdzie sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.08, 01:39
        projekt jest dobry i nie taki "komercyjny", więc nie narzekajcie. Szkieletor formy K.mariackiego czy wieży zygmuntowskiej raczej nie nabierze,
        trzeba tylko czekać szczęsliwego finału i aby już szkieletor przestał byc szkieletorem.
      • Gość: cady Re: zastanawia mnie dlaczego zawsze znajdzie sie IP: *.tktelekom.pl 19.09.08, 07:28
        duren, ktory uwielbia wiezowce
    • Gość: piotruś a mnie to przypomina wieżę meczetu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.08, 07:03
      ciekawe co nasi purpuratorzy
    • Gość: eeeee Szkieletor urośnie do 110 metrów! IP: *.wolfson.cam.ac.uk 19.09.08, 07:45
      bardzo ladny projekt
    • Gość: Gosc Nreszcie ktos podjal rosadna decyzje IP: *.autocom.pl 19.09.08, 07:47
      Nreszcie ktos podjal rosadna decyzje
      500 lat temu mozna bylo budowac do takiej wysokosci to i teraz tak byc powinno
      • Gość: gosc Re: Nreszcie ktos podjal rosadna decyzje IP: *.adsl.inetia.pl 19.09.08, 17:28
        Mozna bylo kiedys budowac do takiej wysokosci, ale jaka funkcje pelnily te
        budynki? Byly to ratusze lub koscioly - symbole wladzy, a dzis to co? Biura,
        mieszkania? Sorry, ale to inna liga...
    • Gość: Ktos Reklama uniemozliwia przeczytanie artykułu IP: *.autocom.pl 19.09.08, 07:52
      Nie potrafie sie ustosunkowac do artykułu bo przemiesczajaca sie nad nim
      reklama uniemozliia jego przeczytanie

Juz studenci 1 roku informatyki/e-biznesu wiedza, ze reklama nie moze byc
      nadmiernie denerwujaca bo przynosi odwrotny skutek od zalozonego
      • Gość: ff Re: Reklama uniemozliwia przeczytanie artykułu IP: *.acn.waw.pl 19.09.08, 08:53
        Nie trzeba używać przeglądarki, w której nie da się zablokować reklam. Ja od
        paru lat nie widziałem żadnej reklamy na portalu Gazety.
    • Gość: bisz.tyg o, o, o tutaj mi kaktus urośnie IP: *.autocom.pl 19.09.08, 07:59
      jak nadbudują Szkieletora.
    • Gość: ex-student Re: Szkieletor urośnie do 110 metrów! IP: *.adsl.inetia.pl 19.09.08, 08:26
      ach! nareszcie! piekny projekt! tak trzymac!
      chociaz moglby byc wyzszy, no ale trudno...

GASTULACJE!
      • Gość: Walencjanczyk Re: Szkieletor urośnie do 110 metrów! IP: *.adsl.inetia.pl 19.09.08, 08:41
        Do tego kolesia, który pisał o penisie:

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/99/Spain.Catalonia.Barcelona.Vista.Torre.Agbar.jpg
        Barcelona :)
    • Gość: htrwb Budowa potrwa 10 lat a szkieletor w tym czasie IP: *.ists.pl 19.09.08, 08:38
      będzie obwieszony szmatami. Nie tak będzie?
    • Gość: Mrek Szkieletor urośnie do 110 metrów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 08:45
      Ale to jak - przecież na tej wizualizacji jest chyba to łukowe zwieńczenie,
      czyli pokazano jak ten wieżowiec NIE będzie wyglądał? Bo żadnych schodków
      dopatrzyć się tam nie mogę, a łuków - i owszem.
      • Gość: John Finn No właśnie IP: 213.180.137.* 19.09.08, 09:55
        Z artykułu: "Uznaliśmy, że proponowana łukowa kopuła to nie najlepsze
        rozwiązanie. Znacznie ciekawiej przedstawia się zwieńczenie schodkowe, które
        stopniowo wysmukla obiekt."

Jak się to ma do pierwszej wizualizacji podpisanej: "Tak ma wyglądać Szkieletor"
        - można się tylko zastanawiać..
    • Gość: Piotr Szkieletor urośnie do 110 metrów! IP: 89.174.106.* 19.09.08, 09:03
      Ludzie - jak nic nie zrobiliście w ciągu 30 lat, to się uciszcie
      (łącznie z Panem Maciejem ). W końcu ktoś się znałazł, kto zamieni
      szkieletora w coś funkcjonalnego, gdzie będzie można znaleźć prace i
      za co nie będzie się trzeba wstydzić. Poza tym wieżowiec będzie
      świetnie pasować do "fantastycznej" bryły budynku opery krakowskiej.
    • Gość: bunio Czym tu sie podniecać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 09:24
      Przeciez te 110 metrów to nawet w Polsce nic nie znaczy.
      Z taką wysokością szkieletor nie będzie nawet w pierwsze 20
      wieżowców w Polsce
      Bedziemy mieli jeden wystający patyk wśród zwartej i niskiej
      zabudowy Krakowa.
      Już lepiej go zburzyć i wybudowac coś bardziej pasującego do Krakowa
      • Gość: Karol Re: Czym tu sie podniecać IP: *.euroticket.pl 19.09.08, 09:41
        Buniu - tutaj nie chodzi o to żeby szkieletor szukał miejsca w księdze rekordów Guinessa w kategorii najwyższe budynki świata.
        Chodzi o to że szkieletor wysokością nie pasuje do sąsiedztwa - jest obrzydliwie za wysoki w stosunku do kamienic przy Lubomirskiego, Uniwersytetu Ekonomicznego, czy willi przy Beliny-Prażmowskiego.

I to jest problem, ale dziwię się że władze miasta zamiast wydać nakaz rozbiórki właścicielowi - tak jak się robi w przypadku ruder które się sypią - jeszcze się dają wodzić za nos i stawiać sobie wymagania przez bandę suto opłacanych architektów. Gdyby wydać nakaz rozbiórki - byłby spokój i nie byłoby dyskusji czy budynek przy Mogilskim ma mieć 110 metrów czy 20 metrów wysokości
        • Gość: Emigrant KI Wieza Mariacka tez obrzydliwie nie pasuje IP: 213.69.142.* 19.09.08, 13:23
          Wieza Mariariacka tez obrzydliwie nie pasuje do sasiedztwa...
          Doprowadzajac skansenistyczne podejscie do absurdu zasadniczo
          powinnismy nadal mieszkac w jaskiniach.
          No ale to moze demagogiczne troche.

Cuz wybrano jakis tam kompromis. W zwiazku z tym jakos bedzie
          kawalek wystawal nad Wawelem, w jednym czy 2 punktach zobaczymy go
          na Rynku. Dla jednach to bedzie dramat ze tak duuuzo, dla innych ze
          taaaak malo. Kompromis jak kompromis. Nikt nie bedzie zadowolony.
          Duzych szkod nie bedzie, wielkiego zysku tez nie.
          Klasyczne podejscie Krakowa: "Lepsze to niz nic" podobnie bylo z
          Galeria. Wynik jak wiemy tragiczny.
          Jak bedzie teraz? Tez zle.
          Albo trzeba bylo machnac cos faktycznie wysokiego (osobiscie nie
          widze problemu 140-160 Metrow, tylko ze w tym przypadku to musialoby
          byc "COS" a nie zwykly prostopadloscian z kopulka, ale rozumiem tez
          tych co widza i to duzy) albo zburzyc i postawic cos
          reprezentatywnego, rozleglego, oswajajacego "Krater" na R.
          Mogilskim. A tak to bedzie jak zwykle nijako, przecietnie, miejmy
          nadzieje ze nie zalosnie jak w przypadku Uopery.
          I w ten oto sposob Krakow dalej pograza sie w przecietnosci i
          nijakosci, ktora jest zwyczajna obraza dla Perly Starego Miasta. Ot
          Perla w Gownie sie nam robi z kazdym rokiem.
          To tak jak z facetami co maza o wyuzdanych dziewicach o urodzie A
          Joli a kupuja sobie dmuchane lale :).
    • Gość: krakowiak Szkieletor urośnie do 110 metrów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 09:39
      W końcu przełamano barierę i w Krakowie zaczną powstawać wysokie budynki
      świadczące o nowoczesności miasta oraz jego klasie biznesowej!

Dlugo nie można było się doczekać takich decyzji, a słuchając miejskiego
      plastyka czy architekta miało sie wrażenie, że się mieszka albo w
      komunistycznej wsi gdzie dachy miały być takie same albo ze ludzi ci nie byli
      nigdzie po za granicami wojewodztwa malopolskiego...
    • Gość: Artman Nie przenoscie nam stolicy do Krakowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 09:46
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/b137e103b104156c.html
      tyle mam do powiedzenia na temat coraz to nowszych propozycji pana
      Kolhofa, bardzo dobrze ze pozwolono podwyrzszyc konstrukcje....
      teraz czas na jakis wspolczesny projekt :>
      • Gość: ciekawy Re: Nie przenoscie nam stolicy do Krakowa IP: *.devs.futuro.pl 19.09.08, 17:32
        czekamy na propozycje!!!
      • Gość: fox Re: Nie przenoscie nam stolicy do Krakowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 18:11
        : ))))))
    • Gość: Grzeorz Szkieletor urośnie do 110 metrów! IP: *.adsl.inetia.pl 19.09.08, 10:10
      A ja mieszkam jakies 200 m od niego i sie przyzwyczailem. Nie chce
      zeby go ruszali. Najpierw 3 lata rozgrzebane rondo mogilskie pozniej,
      rozgrzebana lubomirskiego, a teraz znowu pojazdy budowy, zurawie itp.
      Niech zostawia trupa w spokoju. To zabytek i powinni go wpisac na
      liste UNESCO :)
      • Gość: ola Re: Szkieletor urośnie do 110 metrów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 14:14
        Moja znajoma, malarka mieszkająca od lat na Zachodzie, też twierdzi,
        że Szkieletor ma swój urok. Kraków zawsze jej się kojarzył z pewną
        dekadencją, a Szkieletor jest dekadencki jak mało co. Można by go
        zakonserwować w stanie obecnym, ewentualnie zrobić platformę
        widokową i kawiarnię na szczycie ;) W końcu wieża Eiffla niewiele
        różni się od słupa wysokiego napięcia, a stała się symbolem miasta.
        • Gość: sznycel Re: Szkieletor urośnie do 110 metrów! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.08, 16:22
          Poza względami ekonomicznymi pomysł pozostawienia go takim jaki jest, plus widokowa restauracja, jest już nawet lepszy niż propozycja Kollhoffa!
        • Gość: fox Re: Szkieletor urośnie do 110 metrów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 18:14
          Z tą "wieżą Eiffla" to niegłupi pomysł. Szkieletor jest widoczny z
          bardzo daleka, więc z ostatnich pięter widoki muszą być
          oszałamiające. A zagranicznym turystom można by polecić romantyczną
          kolację na dachu niedokończonego wieżowca, którego budowa została
          przerwana z powodu upadku komunizmu :) Takiej atrakcji nie ma żadne
          miasto.
    • Gość: Bilet HG Szkieletor urośnie do 110 metrów! IP: *.gemini.net.pl 19.09.08, 10:16
      nie no tego jeszcze nie było żeby zrobili z tego kwadratowy tampon....mogliby
      sie postarac i wymyslec cos bardziej nowoczesnego !!
    • Gość: Og Szkieletor urośnie do 110 metrów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 11:22
      Lepiej budować, niż niszczyć.
      Niech coś się dzieje, niech będą pomysły i koncepcje, ale niech to pasuje do
      klimatu i charakteru miasta. Może warto zrobić więcej projektów? i przeprowadzić
      internetowy plebiscyt wśród mieszkańców miasta na ostateczny kształt szkieletora?
      był by to ładny gest w naszą stronę- przecież będziemy na niego patrzeć co dzień.
      • Gość: Gosc stwarzamy ogolne ramy-decyzje podejmuje wlasciciel IP: *.autocom.pl 19.09.08, 11:33
        Gdyby Twoja teza o tym, ze to ogladajacy a nie wlasciciel powinien
        decydowac o charakterze nieruchomosci, była prawdziwa to dzieki
        mojemu wspaniałemu poczuciu estetyki nie mialbym ani jednego sasiada
        w promieniu kilkudziesieciu km, w tym pewnie i srodmiescia Krakowa,
        bo tak daleko siegalby widok z moich okien
    • Gość: maluch a dlaczego 110 m? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 11:31
      a nie na przykład 200 m wysokości?
      I dlaczego MKUA czyli Miejska Komisja URBANISTYCZNO-Architektoniczna składa
      się z architektów a nie URBANISTÓW. Wysokość Szkieletora to problem przede
      wszystkim problem urbanistyczny i tzw. architektury krajobrazu, a sam wygląd
      czyli architektura to w tym wypadku problem drugorzędny.
      • Gość: borewicz Re: a dlaczego 110 m? IP: *.autocom.pl 19.09.08, 19:56
        bo w tym miescie rzadza debile a WKZ (Wojewodzki Konserwator
        Panoram) jest wazniejszy od wszystkich wladz miasta i nie wiem
        dlaczego sobie na to pozwalaja zeby im wlazl na leb
    • Gość: parkingowy Majchrr Szkieletor urośnie do 110 metrów! IP: *.2.20.195.pp.com.pl 19.09.08, 11:47
      Jak demolować to demolować. Ja bym tą wieże widzieć na Wawelu. Wpisze się w
      Sheratona, hotelum Wawelum i dom wariatów apartamentowy przy Zwierzynieckiej.
      Gratulacje dla gównego architekta i jego śliskie wykręty w samorządowych
      szmatławcach.
    • Gość: znawca GD&K firma znanych krakowskich prawnikow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.08, 12:56
      Prosze Państwa, to firma znanych krakowskich prawnikow, ktorzy wszystko sobie
      zalatwia, mimo ze w tym miejscu zgodnie z wszystkimi opiniami ekspertow i
      planami zabudowy nie powinnien stac tak wysoki budynek, to postawia jeszcze
      wiekszy!!!
      Krakowek dobrze sie trzyma, a miller im klepnie, a jak si enie zgodiz
      janczykwski to jego tez klepna...
      Nikt z krakowska mafia prawnikow jeszcze nie wygral!!!
      Niech zyja korporacje i arystokracja z krakowa...a ludziom zyje sie lepiej w
      wroclawiu i innych miastach...
      Krakow juz nie dlugo bedzie skansenem jak w XIX wieku i na poczatku XX gdzie
      stolica Galicji byl Lwow!!!
    • Gość: budowlaniec GD&K to krakowska banda pranikow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.08, 12:58
      ktorzy nie placa...zeby od nich nalezne pieniadze dostac to trzeba isc do
      sadow..wydaje im sie ze jak maja za wspolnikow znanych mecenasow to nie musza
      placic!
      MAm nadzieje ze kiedys sprawiedliwy rynek wyrowna po nich!
    • Gość: krakus Szkieletor urośnie do 110 metrów! IP: 217.144.211.* 19.09.08, 13:52
      super, super, super QLLL<<<<333 wreszcie cos w tym krkowie nam wybuduja i
      brzydki szkieletorek wyremontuja.. ciesze sie ze wreszcie wladza zmadrzala i
      nie przepaszcza takiej szansy... niech cos wreszcie wysokiego budujmy w
      krakowie bo wroclaw juz ma 9 araczej bedzie mial, takie katowice i łódź..a
      KRAKÓW CITY przeciez po WARSZAWIE najwikeszym i najwazniejszym miastem w
      kraju... budujmy takich wiecej.. ;p
      • Gość: seb Re: Szkieletor urośnie do 110 metrów! IP: *.smrw.lodz.pl 19.09.08, 14:49
        lecz się, zakompleksiony krakusie, na głowę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka