Dodaj do ulubionych

Poradnik "segregatora"

IP: *.kolornet.pl 21.09.08, 21:42
Debilizm, ja wszystko ładuje do jednego śmietnika pod blokiem,
póxniej przegrzebują to bezdomni, a dalej niech sobie ktoś segreguje
jak mu się opłaca. Ale odwalcie się od przeciętnego człowieka który
i tak płaci za wywóz śmieci co miesiąc.
Obserwuj wątek
    • Gość: dzidzia Re: Poradnik "segregatora" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.08, 23:48
      przy odpowiednich przepisach można płacić mniej co miesiąc za wywóz śmieci. jeśli segregujesz odpady i wrzucasz je do dzwonów, do kosza pod blokiem wrzucasz ZNACZNIE mniej - a to może być przyczyną obiżenia stawki za wywóz (np. zmniejszenia liczby kubłów na kamienicę/blok).
      nazywanie segregowania śmieci, które naprawdę nie jest skomplikowane ani czasochłonne debilizmem jest... debilizmem.
    • Gość: w Poradnik "segregatora" IP: *.austriacard.at 22.09.08, 08:38
      Informacja nt rtęciowych termometrów jest nieprawdą :(
      Od roku pytam w których aptekach na terenie miasta można oddać uszkodzone termometry rtęciowe i ciągle dostaje odpowiedź, że póki co nie ma takiej możliwości. Winą obarczna jest Okręgowa Izba Aptekarska. Jest natomiast cień szansy, że w przyszłości...

Na chwilę obecną termometry można oddać np w:
      -Eko-Plus (ul. Biskupińska 15, tel. 012/ 290 07 08)
      -Zakład Utylizacji Odpadów Przemysłowych (ul. Mrozowa 9 A, tel. 012/ 684 21 57)
      -CLIF (ul. Nadbrzezie 7, tel. 012/ 680 14 40).
    • Gość: wnerwiony Kara za segregację do dzwonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.08, 09:43
      Będę ZMUSZONY DO PŁACENIA ZA WYWÓZ DODATKOWEGO WORKA Z MOJEGO DOMU.
      Panowie Strażnicy sprawdzą czy mam drugi worek i UMOWĘ na wywóz tego worka.
      GRATULACJE dla urzędników. Dotychczas sumiennie segregowałem odpady, ALE
      ZMUSZANIE administracyjne,jeszcze długo nie,a potem wcale nie.
    • Gość: Libertów--MIKI A ja przestałem segregować--dlaczego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.08, 16:58
      Mieszkam w domu jednorodzinnym i przestałem segregować. Dlaczego? Mam pojemnik 120 litrowy. Jak segregowałem odpady (szkło,złom,plastyk,papier) a części organiczne kompostuje to praktycznie w pojemniku po m-cu odpady ledwo przykrywają dno. Zwracałem się do firmy MIKA , do Wójta gminy Mogilany ,do Przewodniczącego Rady Gminy - dajcie mi pojemnik 60 litrowy lub obecny opróżniajcie nie co m-c lecz co 2 m-ce. Wszyscy odmówili. Pytam więc-czy faktycznie komuś zależy na segregacji? Sama satysfakcja z segregacji to za mało. Musi być bodziec finansowy a opłata za opróżnianie pojemnika prawie pustego to nic innego jak wymuszony PODATEK.I z tym się nie zgadzam , dlatego przestałem segregować!!!

• Gość: Ola Poradnik "segregatora" IP: *.dolsat.pl 02.12.08, 22:47
      Boze ludzie czy wy naprawde nic nie rozumiecie?
      Sama satysfakcja z segregacji smieci powinna wam za swiat wystarczyc. To jest
      dla was i waszych dzieci dobre!!!
      Taki egoizm jak widze to az sie we mnie wszystko gotuje.

Chcecie korzysci to prosze:
      Wolicie mieć za oknem wysypisko śmieci czy las?
      Puknijcie sie czasem w czoło.

Dla osoby ktorej co miesiac wywożą pusty kontener mała podpowiedź
      Trzeba dalej interweniować a nie sie poddawac. Co zyskasz zapelniajac ten
      kontener? Tylko stracisz i to wiecej niz myslisz. No ale tak pieniadze :/
      bedziesz mial to za co placisz.

A moze ktos ma taki sam problem?
      moze jakies pismo napisac?
      moze do samorzadu z tym isc?

Po co
      Niech nas smieci przysypia :/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się