Dodaj do ulubionych

drzwi wejściowe...

29.09.08, 17:44
Drodzy Sąsiedzi
Rozumiem, że drzwi wejściowe w naszych blokach nie są być może
produktami z najwyższej półki ale wydaje mi się że wyrwanie
zwnętrznej klamki z drzwi nie jest najlepszym rozwiązaniem.
Obserwuj wątek
    • bronhit Re: drzwi wejściowe... 30.09.08, 14:21
      masz na myśli zejście do garażu i piwnicy? odkąd pamietam z tą klamka były
      jakieś jazdy.
    • p_grzes Re: drzwi wejściowe... 13.10.08, 14:34
      Zglosilem przed chwila sprawe do reduty. Zobaczymy za ile dni bedzie reakcja.

A tak z innej beczki, to czy ktos wie co sie stalo z dolna szyba w drzwiach wewnatrz 4. klatki schodowej w bloku 31. Dzisiaj rano nie bylo szyby ani ramki.

Pozdrawiam sasiadow
      • kriskros7 Re: drzwi wejściowe... 13.10.08, 15:04
        Hm, to wyglada na epidemie - w bloku 33 klatka 2 tez "zniknela"
        dolna szyba w wewnetrznych drzwiach...

ks
      • provo79 Re: drzwi wejściowe... 13.10.08, 16:19
        Może mówimy o tych samych klatkach, ale w klatce nr 2 (mieszkania 9-
        10) w bloku 31 tej dolnej szyby brakuje od soboty....
        Może szyba z klatki czwartej powędrowała do klatki 2... :)

Pozdrawiam
        • to.ma.sz Re: drzwi wejściowe... 13.10.08, 16:40
          albo ktoś robi sobie szybowiec... :)
        • p_grzes Re: drzwi wejściowe... 13.10.08, 16:46
          Chodzi mi o klatke gdzie mieszknia zaczynaja sie od nr 29.

Normalnie kryzys finansowy przeksztalcil sie w szybowy :)

Pozdrawiam
          • pavel78 Re: drzwi wejściowe... 13.10.08, 19:15
            Jak dobrze pamiętam, to w sobotę około godziny 15tej widziałem 2 Panów z jakiejś firmy niosących szyby (dość grube). Może wymieniają...?
            • bronhit Re: drzwi wejściowe... 15.10.08, 10:29
              własnie dzwoniłem do reduty zgłaszając problem szyby oraz prosząc aby panowie
              jak juz beda tą szybe wstawiać "zwolnili" zawiasy zamykające te drzwi bo
              strasznie trzaskają - wystarczy poluzować siłę naciągu i bedzie ok tak jak było
              - chodzi mi oczywiście o drzwi wewnątrz klatki.

no to czas start. zobaczymy ile to potrwa :D
              • p_grzes Re: drzwi wejściowe... 15.10.08, 10:47
                Co do tych drzwi wewnetrznych to one chyba sa po prostu niewyregulowane. Normalnie zamykaja sie powoli, ale ostatnie 20-30 centymetrow dostaja niezlego przyspieszenia i nastepuje niezle sruuu... tak ze na pierwszym pietrze slysze, wiec spodziewam sie ze na parterze to jest niezla jazda.
                Zobaczymy czy Reduta zrobi to inteligentnie czy na odwal sie.
                Pozdrawiam
    • p_grzes Drzwi - nowe info 17.10.08, 10:56
      Dzwonilem do Reduty.
      Szyby poznikały z drzwi wewnetrznych poniewaz tworzyla sie poduszka powietrzna i przy zamykaniu jednych byly wypychane drugie. Szyby zostaly wyjete do przyciecia (rozszczelnienie).
      Klamka od drzwi do podziemia - ten sam wykonawca, wiec wszystko zostanie wykonane razem.
      Jak beda wstawiane szyby to tez maja byc regulowane drzwi.
      Wszystko jest w ramach gwarancji.
      Dlaczego wszystko tak dlugo trwa? Wykonawca jest ze swietokrzyskiego. Pani w Reducie powiedziala mi, ze wykonawca obiecal do srody (22.10) usunac te usterki.

Mysle, ze jesli ktos z Was ma jeszcze jakies zastrzezenia co do drzwi albo stolarki okiennej (z tego co zrozumialem, to ten sam wykonawca) to dobrze by bylo to w miare szybko zglosic do Reduty, bo jak sami widzicie usuwanie usterek troche trwa.

Pozdrawiam
      • bronhit Re: Drzwi - nowe info 24.10.08, 10:15
        no i? środa mineła, czwartek minął a drzwi jak walą tak waliły :/
    • p_grzes Historia lubi sie powtarzac 24.10.08, 10:55
      Witam,
      Tak jak pisalem, mieli zalatwic problem drzwi do srody (22.10.2008). Dzisiaj zadzwonilem i co? Powiedzieli, ze teraz juz na pewno 28.10.2008 beda regulowane drzwi i klamka zostanie wstawiona.
      Normalnie przypomina mi sie historia terminowosci naszego 'kochanego' dewelopera, jak bylo wszyscy wiemy...

Jak zwykle zostaje czekac. :(
      • j.w13 Nowe szyby 29.10.08, 08:51
        Szanowni Sąsiedzi, co sądzicie o szybach, które zostały zamontowane w dolnym otworze wewnętrznych drzwi wejściowych do naszych klatek? Efekt opisywanej wyżej poduszki powietrznej został rozwiązany, ale czy to na pewno bezpieczne rozwiązanie? Szczególnie w kontekście dzieci? Ja mam jednak obawy, że nie koniecznie.

Pozdrawiam
        • p_grzes Re: Nowe szyby 29.10.08, 10:28
          Jak dla mnie jest to co najmniej dziwne rozwiazanie:
          1. Taka szybe latwiej pobic (nic nie trzyma szyby od spodu na calej krawedzi - chodzi o rozklad sil)
          2. Nie zabezpieczona krawedz dolna (nie sprawdzalem czy krawedz jest zeszlifowana, ale jednak mozna by sie bylo spodziewac, ze jakos lepiej to zabezpiecza)
          3. Co do dzieci - jak bylem maly, to nie przez takie szyby sie "przechodzilo" :) niestety nie zawsze szczesliwie

Pozdrawiam
          • dopanamariana Re: Nowe szyby 29.10.08, 11:41
            Wychodząc dzisiaj rano też zauważyłem te szybki. Również uważam, że
            rozwiązanie nie jest najszczęśliwsze. Ani to bezpieczne, ani
            estetyczne.
            Moim zdaniem sprawa poduszki powietrznej powinna zostać rozwiązana
            zupełnie inaczej. W dole drzwi są otwory - takie jak w drzwiach do
            łazienki/WC. Te otwory, o ile dobrze zauważyłem - wiecie, trzeba się
            pochylić by zobaczyć :) - są niedrożne. Tzn. są oryginalnie
            zaślepione. Gdyby były otwarte, to nie byłoby konieczności
            kombinacji z szybami. Nie wiem co to za materiał, z którego zrobione
            są te zaślepione otwory w dołach drzwi, ale chyba nie z tytanu :)
            Więc spokojnie można w nich otwory wyciąć i problem poduszki
            powietrznej (chyba?) by zniknął.
            • p_grzes Re: Nowe szyby 29.10.08, 16:32
              He he, z tytanu, to by mozna wymontowac i sprzedac. Tytan troche kosztuje :)
              Pozdrawiam
    • p_grzes Brak klamki - drzwi do podziemia 30.10.08, 09:48
      Wczoraj zauwazylem, ze klamki jak nie bylo tak nie ma. Najwyrazniej taka rzecz przerasta mozliwosci Reduty (mimo 3 telefonow do nich w tej sprawie - zglaszam to do nich od 3 tygodni). Az sie boje jak trzeba bedzie zrobic cos "powazniejszego".

Pozdrawiam
      • p_grzes Re: Brak klamki - drzwi do podziemia 30.10.08, 16:10
        Hurra, po telefonie do Reduty dowiedzialem sie, ze klamka zostanie wstawiona 8 listopada. Trzeba tak dlugo czekac, bo klamka jest jakas nietypowa, a pani jeszcze dodala, ze juz byla 2 razy wymieniana - ciekawe nietypowa a juz 2 razy byla wymieniana.
        Eh, jak zwykle trzeba czekac...

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka