to.ma.sz 29.09.08, 17:44 Drodzy Sąsiedzi Rozumiem, że drzwi wejściowe w naszych blokach nie są być może produktami z najwyższej półki ale wydaje mi się że wyrwanie zwnętrznej klamki z drzwi nie jest najlepszym rozwiązaniem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bronhit Re: drzwi wejściowe... 30.09.08, 14:21 masz na myśli zejście do garażu i piwnicy? odkąd pamietam z tą klamka były jakieś jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
p_grzes Re: drzwi wejściowe... 13.10.08, 14:34 Zglosilem przed chwila sprawe do reduty. Zobaczymy za ile dni bedzie reakcja. A tak z innej beczki, to czy ktos wie co sie stalo z dolna szyba w drzwiach wewnatrz 4. klatki schodowej w bloku 31. Dzisiaj rano nie bylo szyby ani ramki. Pozdrawiam sasiadow Odpowiedz Link Zgłoś
kriskros7 Re: drzwi wejściowe... 13.10.08, 15:04 Hm, to wyglada na epidemie - w bloku 33 klatka 2 tez "zniknela" dolna szyba w wewnetrznych drzwiach... ks Odpowiedz Link Zgłoś
provo79 Re: drzwi wejściowe... 13.10.08, 16:19 Może mówimy o tych samych klatkach, ale w klatce nr 2 (mieszkania 9- 10) w bloku 31 tej dolnej szyby brakuje od soboty.... Może szyba z klatki czwartej powędrowała do klatki 2... :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
to.ma.sz Re: drzwi wejściowe... 13.10.08, 16:40 albo ktoś robi sobie szybowiec... :) Odpowiedz Link Zgłoś
p_grzes Re: drzwi wejściowe... 13.10.08, 16:46 Chodzi mi o klatke gdzie mieszknia zaczynaja sie od nr 29. Normalnie kryzys finansowy przeksztalcil sie w szybowy :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pavel78 Re: drzwi wejściowe... 13.10.08, 19:15 Jak dobrze pamiętam, to w sobotę około godziny 15tej widziałem 2 Panów z jakiejś firmy niosących szyby (dość grube). Może wymieniają...? Odpowiedz Link Zgłoś
bronhit Re: drzwi wejściowe... 15.10.08, 10:29 własnie dzwoniłem do reduty zgłaszając problem szyby oraz prosząc aby panowie jak juz beda tą szybe wstawiać "zwolnili" zawiasy zamykające te drzwi bo strasznie trzaskają - wystarczy poluzować siłę naciągu i bedzie ok tak jak było - chodzi mi oczywiście o drzwi wewnątrz klatki. no to czas start. zobaczymy ile to potrwa :D Odpowiedz Link Zgłoś
p_grzes Re: drzwi wejściowe... 15.10.08, 10:47 Co do tych drzwi wewnetrznych to one chyba sa po prostu niewyregulowane. Normalnie zamykaja sie powoli, ale ostatnie 20-30 centymetrow dostaja niezlego przyspieszenia i nastepuje niezle sruuu... tak ze na pierwszym pietrze slysze, wiec spodziewam sie ze na parterze to jest niezla jazda. Zobaczymy czy Reduta zrobi to inteligentnie czy na odwal sie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
p_grzes Drzwi - nowe info 17.10.08, 10:56 Dzwonilem do Reduty. Szyby poznikały z drzwi wewnetrznych poniewaz tworzyla sie poduszka powietrzna i przy zamykaniu jednych byly wypychane drugie. Szyby zostaly wyjete do przyciecia (rozszczelnienie). Klamka od drzwi do podziemia - ten sam wykonawca, wiec wszystko zostanie wykonane razem. Jak beda wstawiane szyby to tez maja byc regulowane drzwi. Wszystko jest w ramach gwarancji. Dlaczego wszystko tak dlugo trwa? Wykonawca jest ze swietokrzyskiego. Pani w Reducie powiedziala mi, ze wykonawca obiecal do srody (22.10) usunac te usterki. Mysle, ze jesli ktos z Was ma jeszcze jakies zastrzezenia co do drzwi albo stolarki okiennej (z tego co zrozumialem, to ten sam wykonawca) to dobrze by bylo to w miare szybko zglosic do Reduty, bo jak sami widzicie usuwanie usterek troche trwa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bronhit Re: Drzwi - nowe info 24.10.08, 10:15 no i? środa mineła, czwartek minął a drzwi jak walą tak waliły :/ Odpowiedz Link Zgłoś
p_grzes Historia lubi sie powtarzac 24.10.08, 10:55 Witam, Tak jak pisalem, mieli zalatwic problem drzwi do srody (22.10.2008). Dzisiaj zadzwonilem i co? Powiedzieli, ze teraz juz na pewno 28.10.2008 beda regulowane drzwi i klamka zostanie wstawiona. Normalnie przypomina mi sie historia terminowosci naszego 'kochanego' dewelopera, jak bylo wszyscy wiemy... Jak zwykle zostaje czekac. :( Odpowiedz Link Zgłoś
j.w13 Nowe szyby 29.10.08, 08:51 Szanowni Sąsiedzi, co sądzicie o szybach, które zostały zamontowane w dolnym otworze wewnętrznych drzwi wejściowych do naszych klatek? Efekt opisywanej wyżej poduszki powietrznej został rozwiązany, ale czy to na pewno bezpieczne rozwiązanie? Szczególnie w kontekście dzieci? Ja mam jednak obawy, że nie koniecznie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
p_grzes Re: Nowe szyby 29.10.08, 10:28 Jak dla mnie jest to co najmniej dziwne rozwiazanie: 1. Taka szybe latwiej pobic (nic nie trzyma szyby od spodu na calej krawedzi - chodzi o rozklad sil) 2. Nie zabezpieczona krawedz dolna (nie sprawdzalem czy krawedz jest zeszlifowana, ale jednak mozna by sie bylo spodziewac, ze jakos lepiej to zabezpiecza) 3. Co do dzieci - jak bylem maly, to nie przez takie szyby sie "przechodzilo" :) niestety nie zawsze szczesliwie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dopanamariana Re: Nowe szyby 29.10.08, 11:41 Wychodząc dzisiaj rano też zauważyłem te szybki. Również uważam, że rozwiązanie nie jest najszczęśliwsze. Ani to bezpieczne, ani estetyczne. Moim zdaniem sprawa poduszki powietrznej powinna zostać rozwiązana zupełnie inaczej. W dole drzwi są otwory - takie jak w drzwiach do łazienki/WC. Te otwory, o ile dobrze zauważyłem - wiecie, trzeba się pochylić by zobaczyć :) - są niedrożne. Tzn. są oryginalnie zaślepione. Gdyby były otwarte, to nie byłoby konieczności kombinacji z szybami. Nie wiem co to za materiał, z którego zrobione są te zaślepione otwory w dołach drzwi, ale chyba nie z tytanu :) Więc spokojnie można w nich otwory wyciąć i problem poduszki powietrznej (chyba?) by zniknął. Odpowiedz Link Zgłoś
p_grzes Re: Nowe szyby 29.10.08, 16:32 He he, z tytanu, to by mozna wymontowac i sprzedac. Tytan troche kosztuje :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
p_grzes Brak klamki - drzwi do podziemia 30.10.08, 09:48 Wczoraj zauwazylem, ze klamki jak nie bylo tak nie ma. Najwyrazniej taka rzecz przerasta mozliwosci Reduty (mimo 3 telefonow do nich w tej sprawie - zglaszam to do nich od 3 tygodni). Az sie boje jak trzeba bedzie zrobic cos "powazniejszego". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
p_grzes Re: Brak klamki - drzwi do podziemia 30.10.08, 16:10 Hurra, po telefonie do Reduty dowiedzialem sie, ze klamka zostanie wstawiona 8 listopada. Trzeba tak dlugo czekac, bo klamka jest jakas nietypowa, a pani jeszcze dodala, ze juz byla 2 razy wymieniana - ciekawe nietypowa a juz 2 razy byla wymieniana. Eh, jak zwykle trzeba czekac... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś