Dodaj do ulubionych

USTERKI NA OE - może Sąd pomoże?????????????

01.10.08, 18:33
Czytam te wszystkie watki poswiecone usterką na OE oraz bardzo
wolnym tempem ich naprawy a czasami braku reakcji NM na pisma i
zastanawiam sie nad tym aby wszyscy którzy pisali o naprawe usterki
i nie dostali zadnej odpowiedzi oraz sa zwodzeni skierowali wnioski
do Sądu, moze wymiar sprawiedliwosci przyspieszy tempo prac?

Obserwuj wątek
    • feenkind Re: USTERKI NA OE - może Sąd pomoże????????????? 01.10.08, 18:49
      Ja zawsze gdy cos zglosze to mam to usuwane, raczej nie trwa to długo:/, az
      wierzyc mi sie nie chce, ze inni maja problem z wyegzekwowaniem od NM
      napraw...ale moze sie nie znam, albo mam szczescie, albo moje usterki sa nijakie...
      • pustakmaximus Re: USTERKI NA OE - może Sąd pomoże????????????? 01.10.08, 19:43
        Mnie usuneli wszystkie usterki w mieszkaniu w 5 dni- rysy z malowaniem i
        regulacje drzwi i okien, a termin usuwania ustalałem z NM tak jak mi pasowało,
        wiec nie narzekam.Wiem że sąsiedzi też mają już remonty zrobione więc w naszym
        bloku(Rzym) jest w porządku.
        • feenkind Re: USTERKI NA OE - może Sąd pomoże????????????? 02.10.08, 09:31
          nie ma to jak regulacja okien;), to powinni wpisac w swoje foldery informacyjne
          na temat tego osiedla
          • usterka Re: USTERKI NA OE - może Sąd pomoże????????????? 02.10.08, 21:05
            na Osiedlu Europejskim to oprócz nazw poszczególnych kwartałów nie
            ma nic o takim standardzie, nawet nie ma o standardzie europejsko-
            wszchodnim.
            gdyby wpisać do folderu buble z OE o by bardzo obfity folder był.
            nie rozumiem jednego oddaja nowe mieszkania i odrazu rzeba regulowac
            okna, naprawiac drzwi, regulowac drzwi wejsciowe do mieszkań,
            wyrównywac sciany, uzupełniac braki w tynku itp itd itp itd.
            • maximus_t2 Re: USTERKI NA OE - może Sąd pomoże????????????? 02.10.08, 21:41
              naprawde ??????????????????????????????????????????????????????????
              co ty ?????????????????????????????????????????????????????????????
              ojej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • tamara00 Re: USTERKI NA OE - może Sąd pomoże????????????? 04.10.08, 22:54
          Pustak, a kiedy zgłaszałeś te usterki? Mi odpisali, że czas
          gwarancji już upłynął. Faktycznie 3 lata minęły. Czy teraz
          faktycznie jestem już na straconej pozycji?
          • comotam Re: USTERKI NA OE - może Sąd pomoże????????????? 05.10.08, 13:27
            Cały Novo Maar.
            Szkoda słów, a może raczej brak słów!
    • arabelaa Re: USTERKI NA OE - może Sąd pomoże????????????? 02.10.08, 12:22
      Z tego co wiem to NM przegrał juz jedna sprawe w sadzie dotycząca
      usterek w mieszkaniu. Facet miał dość wniósł sprawe do sądu i sąd
      przyznał mu racje czyli orzekł ze NM musi mu naprawic usterke
      zgodnie z tym co własciciel mieszkania sobie rzyczy.
    • comotam Re: USTERKI NA OE - może Sąd pomoże????????????? 04.10.08, 20:54
      no to fakt cały czas cos sie psuje, a NM nie kwapi sie z naprawą, oj
      trzeba sie nadzwonic i napisac aby łaskawie ktos przyszedł,
      jak sie kupowało mieszkanie to złote góry obiecywali a tymczasem
      okazało sie że nie jest tak kolorowo a wrecz jest szaro.
      • tictak111 Re: USTERKI NA OE - może Sąd pomoże????????????? 05.10.08, 21:41
        po kilku rozmowach na temat usterek w miszkaniu z głównym inżynierem
        NM doszedłem do wniosku ze gdyby facetowi chciało sie tak pracować
        jak mu sie nie chce to było by wszystko łatwiejsze to załatwienia
        • arabelaa Re: USTERKI NA OE - może Sąd pomoże????????????? 05.10.08, 21:49
          Jeżeli chodzi ci o Pana M. to ja uważam iż powinien być on
          politykiem a nie budowlańcem. Ma dar do mówienia nie na temat, a w
          szczególnosci tak samo jak politycy nie odpowiada na postawione
          pytanie, tylko wygłasza swój stały tekst.
          • pustakmaximus Re: USTERKI NA OE - może Sąd pomoże????????????? 06.10.08, 20:07
            @tamara00
            liczy sie czas zgłoszenia usterki, ja zgłosiłem jeszcze przed upływem gwarancji
            więc naprawili wszystko co chciałem.Ale z tego co widze na osiedlu, naprawiają
            fasade na Londynie, a tam gwarancja juz dawno sie skonczyła,widocznie coś z tym
            terminem 3 letnim jest nie tak.
            • tamara00 Re: USTERKI NA OE - może Sąd pomoże????????????? 07.10.08, 13:19
              Dzięki za odpowiedź. Pewnie Londyn zgłosił to wcześniej, ale dopiero
              teraz zareagowali. Przez mój blackout będę usuwać usterki na własny
              koszt, pamiętałam o tym by je zgłosić od pół roku, ale nie
              sprawdziłam dokładnej daty w akcie not. i teraz mam... A przy
              okazji, co Ci naprawili?
              • usterka Re: USTERKI NA OE - może Sąd pomoże????????????? 07.10.08, 13:43
                dlaczego na własny
                nie daj sie NM zrobić w balona
                jak masz usterki z ich winy to maja ci naprawic
                jeżeli nie to jak w temacie polecam sąd
                walcz do końca naprawa na własny koszt to ostateczność
                z tego co piszą to ktoś juz wygrał w sądzie z NM dlaczego nie masz
                być nastepny!
                powodzenia!!!!!!!!!!!!!
                • pustakmaximus Re: USTERKI NA OE - może Sąd pomoże????????????? 07.10.08, 18:53
                  @tamara00
                  naprawili standardowo,tzn. rysy na ścianach, praktycznie na każdej jakies były,
                  wyregulowali okna i drzwi bo ciężko sie otwierały, a najbardziej mnie zaskoczyło
                  że dokładnie posprzątali po sobie,nawet podłogi umyli mopem, po remoncie
                  mieszkanie miałem czyściejsze niż przed nim! Co prawda sam musiałem malować
                  potem całe mieszkanie ale panowie doradzili mi jakie farby dobrać więc ogólnie
                  wyszło dobrze.
                  A z tym sądem po gwarancji 3letniej to chyba tak jakbym chciał oddać 20letni
                  telewizor Rubin do serwisu Samsunga :) porażka.
                  • tamara00 Re: USTERKI NA OE - może Sąd pomoże????????????? 09.10.08, 20:00
                    Szczęściarz ;).
                    Sąd to dla mnie też trochę 'to much' w tym przypadku.
                    Póki nie widzę sąsiadów, czy też sąsiedzi mnie przez ściany...
          • jutromy Re: USTERKI NA OE - może Sąd pomoże????????????? 08.10.08, 19:22
            Ten Pan z NM to co innego mówi co innego myśli a co innego robi
    • paika można naprawić usterki na własną rękę 09.10.08, 10:06
      i się z novomaarem rozliczyć. tylko uwaga na ich wycenę kosztu
      naprawy, bo raz trzeba pilnować czy wszystkie usterki rzetelnie
      wpiszą do protokołu a dwa trzeba negocjować, bo ich wycena
      materiałów i robocizny odbiega od rzeczywistości. warto też przed
      naprawą porobić zdjęcia wszelkich usterek w mieszkaniu, bo potem nic
      im się nie udowodni ponad to co wpiszą sobie w protokół. a
      niektórych uszkodzeń nie chcą wpisywać, bo to rzekomo nie ich
      sprawa, tylko warbudu i takie tam herezje
      • domi_i_ja Re: można naprawić usterki na własną rękę 09.10.08, 16:19
        ja kilkakrotnie zglaszalam rozne usterki i nigdy zadnego problemu
        nie mialam z wyegzekwowaniem. zadnych zbednych komentarzy, czy
        nieuprzejmosci. nie wiem o co Wam wszystkim chodzi, o to ze usterki
        wogole sa? byly sa i beda, tak to juz jest na budowach.

Moze zamiast sadow i postawy roszczeniowej warto poprostu isc,
        zglosic i spytac o mozliwy termin usuniecia. To wszystko.
        • jutromy Re: można naprawić usterki na własną rękę 09.10.08, 16:45
          usterki "byly sa i beda, tak to juz jest na budowach". - tylko ze my
          nie mieszkamy na budowie tylko w mieszkaniach za gruba
          kasę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          popekane sciany, niedomykajace sie okna, samozamykajace sie drzwi
          wewnetrzne lub nie moznośc ich otworzenia, niedomykajace sie drzwi
          wejsciowe itp itd to chyba lekka przesada.
          pewno ze dla NM to nie ma wogole tematu sprzedac za kase i niech sie
          ludzie martwia , a główna zasada to zwodzic az człowiek zrezygnuje.
          Krzywe i popekane sciany oraz niedomykajace sie okna to były w
          ALTERNATYWACH 4.
        • comotam Re: można naprawić usterki na własną rękę 09.10.08, 17:52
          Oczywiscie według "domi_i_ja" usterki sa tak oczywiste jak powietrze
          i poprostu nie możemy bez nich żyć.
          Mieszkamy na budowie to można uznać ze wszystko jak na standardy
          budowy jest ok.
          A co to chęci pozbycia sie tego co naz razi w naszych mieszkaniach
          to mamay poprostu prosić i pytac o mozliwy termin.
          A jak znajda jakis mozliwy termin to mamy skakac pod sufit z
          radosci, byle tylko kolejnego pekniecia nie spowodowac przez to
          skaknie.
          • domi_i_ja Re: można naprawić usterki na własną rękę 09.10.08, 19:35
            Usterki sa rzecza naturalna i oczywista. Mowie to jako osoba z zawodu zajmujaca
            sie wytykaniem bledow budowlanych etc. A jako mieszkanka OE uwazam, ze problemu
            nie ma dopuki zglaszane usterki sa likwidowane.

A co do tej "kasy" ktora wszyscy zaplaciliscie, to chyba nie ma w tym nic
            szczegolego a moze sie myle.Moze Ci co nawiazuja do Alternatywy4 maja pretensje
            do losu ze za darmo im nikt mieszkania nie dal?

Pracuje przy budynkach za 20-60mln euro i jakos tez sa tam usterki, wiec "kasa"
            OE nie robi na mnie zadnego wrazenia.

Z jakiegos powodu mieszkacie na tym osiedlu i kupiliscie tutaj mieszkania. Nikt
            was do tego przeciez nie zmuszal.

Ale co Polaczek to Polaczek jak juz kupil to wymagania ma wielkie...eh...ludzie
            wiecej TOLERANCJI I CIERPLIWOSCI
            • jutromy Re: można naprawić usterki na własną rękę 09.10.08, 20:01
              Kobieto a raczej mężczyzno piszący w rodzaju żeńskim. Zgadzam sie iż
              na codzień zajmujesz sie sprawami zwiazanymi z budownictwem i
              usterkami.
              A co do ilosci pieniedzy jaka ktos płaci za mieszkanie to prosze
              przyjąć do wiadomosci że dla niektórych ludzi pewna kwota pieniedzy
              jest nieosiagalnym marzeniem lub wszystkim na co ich stać a dla
              innych ta sama kwota to drobne. Nie wiem dlaczego uwazasz iz ci co
              maja mniej kasy nie moga wymagac od losu sprawiedliwości i maja
              mieszkać na budowie a nie w mieszkaniu, na budowie bo sam pisales ze
              na budowie sa usterki.
              Idąc twoim tokiem myslenia to powinno sie budować osiedla dla
              bogadtych i osobne dla posiadajacych mniej pieniedzy
              Ps.
              To nie najlepiej nadzorujesz te budynki skoro sa warte miliony i
              maja usterki.
              • domi_i_ja Re: można naprawić usterki na własną rękę 09.10.08, 23:12
                Ok wyraze sie scislej.
                przy zakonczeniu kazdej budowy u nas w wolnej Europie, poprostu robi sie tzw.
                "snag list" (ja akurat je robie dosc czesto) i czasami budowlancy nawet prosza o
                wypisanie nawet malych rzeczy bo jak nie ma snag to jest podejrzane...w trakcie
                przekazania i urzytkowania budynku bardzo czesto wychodza jakies drobne"kwiatki"
                ktore nie sa do przewidzenia na etapie budowy. Nie ma w tym nic nadzwyczajnego.

Popre Was wszystkich nawet w sadzie ale wtedy gdy uslysze, ze wykonawca nie chce
                usterki usunac.

Na dzien dzisiejszy i mowie to na wlasnym przykladzie, wykonawca i developer
                wcale nie twierdza ze usterek nie ma albo ze ich nie naprawia. To trwa, bo
                mieszkan jest duzo usterek tez i tym w "goracej wodzie kompanym" zalecam dodanie
                olejkow relaksacyjnych ;-))serio.

A co do mieszkania "na budowie" to zgodziliscie sie na to w umowach
                notarialnych" i powiem szczerze tez mnie to wkurza no ale nie robia nic
                nielegalnego :-(

Tak wiec jak juz pisalam WYLUZUJCIE. Cieszcie sie ze macie fajne mieszkania,
                mile otoczenie i sasiadow, zadbane bloki i przestancie sie przejmowac
                pierdolami.I wcale nie jestem zlosliwa. na moje nieszczescie mam mieszkanie na
                parterze gdzie wszystkie sciany sa popekane i nie powiem ze mi to n ie
                przeszkadza ale czakam cierpliwie az przestana pekac dalej i wtedy zabiore sie
                za to. Tymczasem wieszam obrazek i udaje ze tego nie widze :-)) tak jest mniej
                stresujaco a przeciez zycie takie krotkie jest, lepiej nie tracic go na
                zajadlosc, walke tylko czerpac garsciami pozytywy ;-)
                • paika czy ja już nie pisałem, że usterki można samemu... 10.10.08, 00:37
                  na własną rękę usunąć?:)) czyli nie jest tak, że trzeba czekać na
                  ich łaskę i wolne terminy. o co chodzi??
                • mokos44 Re: można naprawić usterki na własną rękę 10.10.08, 09:58
                  Co do usterek to mam swoje zdanie, a przedstawie je na podstawie
                  przykładu:
                  Mój tata budował autostrady w Iraku, po wykonaniu pewnego odcinka
                  przychodził inspektor nadzoru i sprawdzał jak jest wykonane (robił
                  odkrywki), jezeli było najmniejsze niedociagnięcie to poprostu nie
                  odbierał całego odcinka, trzeba było robic wszystko od początku i
                  tyle na ten temat.
                  A u nas z checi zysku oddaje sie budowy pełne usterek, a powinno sie
                  oddawać dopiero po usunieciu wszystkich. Ale inspektorzy puszczaja
                  niektóre rzeczy gdyż chodzi o kase, chce sie poprostu sprzedac aby
                  wziąść kase od ludzi.
                  i tyle na ten temat
                  • domi_i_ja Re: można naprawić usterki na własną rękę 10.10.08, 11:17
                    bzdura. W intersie wszystkich ktorzy kupili mieszkania "off plan"
                    bylo aby powastaly jak najszybciej, bo ludzie kredyty pozaciagali i
                    odsetki placili. pamietam jaka byla afera jak bylo opoznienie z
                    pozwoleniem na budowe w Atenach.I to nie developer naciskal
                    na "zgarniecie kasy" jak piszesz tylko ludzie, ktorzy chcieli tam
                    mieszkac.

Z 1 sie zgadzam, za szybko budowane zawsze bedzie pekac. ja jak
                    odebralam mieszkanie to tynki byly jeszcze mokre ale teoretycznie
                    moglam zaczekac i nie odbierac. To byl moj wybor i jak sadze kazdego
                    z Was.

Nie mozna miec wszystkiego na raz, wiec sie zastanowcie nad
                    priorytetami.
                    • mokos44 Re: można naprawić usterki na własną rękę 10.10.08, 11:35
                      Dla kogo była afera dla ludzi czy dla developera,
                      Bzdury opowiadasz jakby developer nie wywiazał się z terminu to on
                      miałby jaja, aludzie mogli by go póscic z torbami,
                      Czyżby chciał Pan powiedieć ze sprzedawano mieszkania w Atenach,
                      podpisywano umowy przedwstepne a developer nie miał jeszcze
                      pozwolenia na budowe - cytat z pana wypowiedzi " pamietam jaka byla
                      afera jak bylo opoznienie z pozwoleniem na budowe w Atenach"
                      Panie M. przyznaje sie pan do niezlego przekretu, a przeciesz to pan
                      odpowiada za wszystkie te sprawy u developera.
                      No niezłych rzeczy sie dowiadujemy, wprost niesamowitych.

• jutromy Re: można naprawić usterki na własną rękę 10.10.08, 11:45
                      No co ja sie dowiaduje
                      Panie "domi_i_ja" z tego co pan napisał w swoim watku to developer
                      miał problemy z pozwoleniem na budowe no nieźle, miał opóźnienia.
                      Sprzedaz spada opóźnienia z pozwoleniem na budowe ciekawe dlaczego
                      tak sie dzieje, przeciesz jakos wczesniej nie było takich problemów.

• domi_i_ja Re: można naprawić usterki na własną rękę 10.10.08, 12:06
                        haha, Wy naprawde macie jakies klapki na oczach i wszedzie widzicie
                        przekrety.

Po pierwsze jaki "pan" jestem kobieta ;-). Z developerem nie mam nic
                        wspolnego.Pamietam opoznienia Aten z watkow na forum OSiedle
                        Europejskie (mozcie poszukac).Developer nie podpisywal zadnych umow
                        ale mieszkania byly porezerwowane i ludzie czekali na podpisanie
                        tychze umow i bylo opoznienie z pozwoleniem na budowe (wchodzil
                        lokalny plan zagospodarowania czy jakies tam inne biurokratyczne
                        przeslanki)
                        procedura kredytow jest jaka jest. znajdujesz mieskzanie, prosisz o
                        kredyt, rezerwujesz. Ale jak nie masz przeswstepnej umowy to cala
                        robota papierkowa od poczatku bo promesa kredytu przepada.
                        Ale chyba o usterkach jest ten watek nieprawdaz?

Wy wszyscy naprawde macie jakies paranoje...
                        • comotam Re: można naprawić usterki na własną rękę 10.10.08, 12:27
                          to nieprzekrety tylko fakty
                          ciekaw kto by wiencej stracił czy:
                          1)ludzie jakby nie dostali kredytu przez opóźnienia NM i
                          zrezygnowali by z zakupu mieszkania
                          2) NM jaby nie miał komu sprzedac mieszkań

Nie ukrywajmy od pewnego czasu trudnie sprzedac niz kupić!

• domi_i_ja Re: można naprawić usterki na własną rękę 10.10.08, 13:09
                            To jest od pewnego czasu jak sam piszesz, A fakty sa takie ze
                            mieszkan dalej jest malo tylko ludzie czekaja z nadzieja ze
                            ztanieja. Takie sa tendencje swiatowe, spowodowane kryzysem w USA
                            ale ma sie to nijak do obwiniania wykonawcow,developera, wyzywania
                            od chciwych zydkow etc. Taka sytuacja jest teraz wszedzie i
                            niesprowadzalbym tego do OE. Ma sie to nijak do usterek, ktore jak
                            pisalam sa wszedzie na swiecie i na kazdej budowie.
                            • usterka Re: można naprawić usterki na własną rękę 10.10.08, 13:37
                              Co ty mówisz
                              Co ma kryzys w USA do sprzedazy mieszkań
                              Weź sie zastanów zanim cos powiesz
                              Gdyby na czas nie oddali mieszkań to by ich ludzie na taczkach
                              wywiexli i to nie koniecznie z powodu kredytu bo co niektórzy za
                              gotówke kupili
                              • domi_i_ja Re: można naprawić usterki na własną rękę 10.10.08, 13:56
                                to ty sie zastanow o jakich taczkach mowisz. Moze stamtad skad
                                pochodzisz wciaz ludzie taczkami jezdza. I tu jest problem.
                                Najechalo sie choloty, ktora "jakos" sie dorobila paru groszy,
                                kupila mieszkanie w wielkim Krakowie i wydaje sie tej cholocie ze
                                sam fakt ze zaplacili za mieskzanie, swiadczy o tym ze zostali
                                wyzyskani przez zyda, a jak budowlaniec cos spartaczyl to i tak zyd
                                winny. Ludzie to jest zalosne.

Ps. odnosnie okana, to raport o tym ze robotnicy przyszli i odmowili
                                usuniecia usterki trzeba napisac do przelozonych ze zdjeciem,
                                ponagleniem i odwolaniem sie do innych instytucji w razie
                                koniecznosci.
                                • usterka Re: można naprawić usterki na własną rękę 10.10.08, 14:43
                                  Po pierwsze po co te nerwy prosze Pna, czy nie lepiej zając sie
                                  swoimi obowiazkami w pracy dla dewelopera niż na forum pisać, była
                                  by napewno wieksza korzyść dla OE.
                                  Po raz kolejny obrażasza ludzi którzy maja mniej pięniedzy niz
                                  bogacze, ale jedno sobie zapamietaj CI LUDZIE (chociaz ty ich
                                  nazywasz chołotą) DOROBIŁA SIE WSZYSTKIEGO CO MA CIĘZKĄ I UCZCIWĄ
                                  PRACĄ, dlatego nalezy im sie szacunek a nie słowa pogardy.

ps.
                                  a co nas interesuje kto spartaczył przeciesz my nie kupilismy
                                  mieszkań od robotników tylko NM i od niego musimy dochodzić swych
                                  praw.

• jutromy Re: można naprawić usterki na własną rękę 10.10.08, 14:52
                                    Zgadzam sie z tym co napisał (ła) usterka.
                                    My kupilismy mieszkania od NM i to developer jest dla nas stroną.
                                    nas nie interesuja żadni robotnicy, nie interesuje nas jak robia ,
                                    kiedy itp.
                                    Niech sobie developer sam pilnuje jak wykonywana jest praca.
                                    ja z robotnikiem wogóle nie zamierzam dyskutować, bo niby z jakiej
                                    racji.
                                    Ps.
                                    Chciaz "domi_i_ja" wykonuje mozolna prace aby watek usterek
                                    sprowadzić na manowce to mysle iz jest to z jego strony syzyfowa
                                    praca.
                                    Moze jak to juz napisano lepiej było by aby zajał sie tym co ma w
                                    umowie z NM.
                                    • domi_i_ja Re: można naprawić usterki na własną rękę 10.10.08, 15:22
                                      hehe naprawde nie wiem skad wam sie wzielo to ze ja pracuje dla
                                      developera.
                                      Wy naprawde jestescie oszolomami. tyle mam wspolnego z OE ze tma
                                      poprostu mieszkam (ostatnio dosc zadko)i zastanawiam sie czy
                                      zamieszkac tam na dobre, jak czytam te posty pelne pretensji do
                                      wszystkiego doslownie, to nie wiem czy lepiej nie sprzedac i nie
                                      wyniesc sie z tego siedliska pseudo inteligentow.

Pretensje do developera, zarzadcy, doslownie wszystkich. A jak ktos
                                      otworzyl watek z propozycja spoleczna placu zabaw to zero
                                      odpowiedzi, no bo to bylaby inicjatywa spoleczna i nie mozna byloby
                                      stawiac "wymagan", no bo komu...?

Wyjdzcie troche poza wlasne podworko, bo osiedle ponoc Europejskie
                                      jest a dowiecie sie co mialam na mysli piszac o kryzysie w USA.
                                      • domi_i_ja Re: można naprawić usterki na własną rękę 10.10.08, 15:51
                                        O, albo tu(wklejam na koniec) choc to nie zwiazane z usterkami ale
                                        pokazuje obraz mieszkancow...
                                        Co w tym zlego ze albasza szuka kelnerke? gdzie tu jest jakies
                                        oszustwo lub wyzysk? Widac ta Ania 251 wyzej s...niz d...ma.

Jestem przerazona i nie developerem tylko tymi wszystkimi ludzmi
                                        dookola.

Re: Nie czekaj ,aż cię wyprzedzą !!!
                                        annia251 10.09.08, 20:46 Odpowiedz
                                        Widac koniec z wyzyskiem- ludzie madrzeją.Juz widze jak tłumy wala z
                                        CV- buha ha ha ha!
                                        Nie czekaj ,aż cię wyprzedzą !!!
                                        albasha 06.09.08, 09:56 Odpowiedz
                                        Restauracja Albasha poszukuje i pilnie zatrudni : Kelnerki,
                                        kierowcę - dostawcę, pomoce kuchenne ! Przyjdź lub zadzwoń,daj nam
                                        pomóc swojemu budżetowi ;-).Nie czakaj bo inni cię wyprzedzą !!
                                      • jutromy Re: można naprawić usterki na własną rękę 10.10.08, 16:40
                                        Tak Tak Panie MIRKU
                                        A świstak siedzi i zawija je w te sreberka!
                                        :)
                                        • domi_i_ja Re: można naprawić usterki na własną rękę 10.10.08, 16:56
                                          w takim razie Pan Mirek stawia mi pivo (jesli wogole to czyta)a
                                          sowja droga to ja znam tylko Pana Grzesia o Mirku nic nie wiem. To
                                          jakis nowy?
                                          • jutromy Re: można naprawić usterki na własną rękę 13.10.08, 09:28
                                            Nie wiem co jest bardziej nieprawdopodobne to że nie jestes panem
                                            Mirkiem czy też to ze go nie znasz, przeciesz to "ikona" OE z NM.
                                            Jeżeli to drugie to nie masz czego żałować
                                            • domi_i_ja Re: można naprawić usterki na własną rękę 13.10.08, 12:33
                                              To drugie, zanlam Pana Grzesia M. jak pisalam wczesniej.

Polecam dzisiejsza GW artykol:
                                              gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,5797331,Jesli_przygotujemy_sie_na_spowolnienie__mozemy_na.html

to w nawiazaniu od sytuacji gospodarczej na swiecie, ktora ma sie do
                                              rynku nieruchomosci bardziej niz do usterek na OE.

pozdrawiam z pozytywnej Europy ;-)

• dontomasson Re: można naprawić usterki na własną rękę 10.10.08, 14:22
                                "Co ty mówisz
                                Co ma kryzys w USA do sprzedazy mieszkań
                                Weź sie zastanów zanim cos powiesz"
                                hehehehe... nawet nie będę tego komentował dalej...
                • xezaq Re: można naprawić usterki na własną rękę 10.10.08, 12:04
                  > Popre Was wszystkich nawet w sadzie ale wtedy gdy uslysze,
                  > ze wykonawca nie chce usterki usunac.

Proszę bardzo. Ościeżnica wygięta wystaje górą i dołem po 05,cm
                  względem jej środka. Widać jak diabli gołym okiem. No tak nawalili
                  pianki, że ją wypchało. Nic nie zrobią bo "czego pan oczekuje, że my
                  zapłacimy za pańską ościeżnicę??".
                  Na moją odpowiedź "a czemu nie?" panowie wyszli mówiąc, że nie mają
                  o czym rozmawiać. No bo o czym tu gadać - producent im nie wynieni
                  bo ewidentnie sami ją uszkodzili więc dokładać kasy nie chcą. Mam
                  wrażenie, że gdyby o samą robociznę chodziło, to by poprawili dla
                  świętego spokoju a tak - w grę wchodzi gotówka.
                  • domi_i_ja Re: można naprawić usterki na własną rękę 10.10.08, 12:09
                    xezaq, w tym przypadku fotografia i pismo do Warbud i Developera i
                    to szybko. Oni musza Ci to wymienic bez gadania. Z robotnikami
                    wogole nie rozmawiaj, szkoda nerwow. Wsyzstko na pismie raportuj i
                    wysylaj z potwierdzeniem. Nie ma zlituj sie. Teraz jak pisalam
                    jestem po twojej stronie, bo ja naprawde nie jestem zadnym "TROLEM"
                    tylko mam zdrowe podejscie od zycia (tak mi sie wydaje)
                    • usterka Re: można naprawić usterki na własną rękę 10.10.08, 13:41
                      Ale po co ma pisac
                      Przeciesz juz raz zgłaszał pisał i na odzewem było iz robotnicy
                      przyszli, ale jak sie okazuje nie chcieli naprawić.
                      To po co jeszcze raz pisac skoro mozna sie domyslac ze efekt bedzie
                      podobny.
                      Facet ma siedziec w mieszkaniu patrzec na bubel i pisać, dalej pisać
                      Skoro napisal i nie przyniosło to rezultatu bo usterka dalej jest to
                      trzeba napisac to takiej instytucji która nakarze wykonanie
                      (naprawe ) i co najwazniejsze wskarze nieprzekraczalny termin
                      naprawy.
                      • usterka Re: można naprawić usterki na własną rękę 23.10.08, 19:05
                        Zaciągnałem troche języka u kilku osób zwiazanych z prawem oraz
                        budownictwem i dowiedziałem sie ze oprócz usunięcia usterki możemy
                        się również domagac zadość uczynienia za długi okres w którym mimo
                        pism usterki nie były naprawiany.
                        Czyzby światełko dla nas zaświeciło?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka