Dodaj do ulubionych

Osiedle Europejskie

IP: *.158.189.110.Dial1.NewYork1.Level3.net 23.10.03, 03:56
Zakupiłam mieszkanie na osiedlu eropejskim przy ul. Bobrzyńskiego którego
oddanie przewidziane jest na początek grudnia 2003. Ciekawa jestem czy data
oddania jest realna. Z przyjemnością poznam przyszłych sąsiadów>
Obserwuj wątek
    • gorecki Re: Osiedle Europejskie 25.10.03, 21:28
      Witam!
      Też kupiłem tam mieszkanie. Termin wyglada realnie - jestem tam co tydzień -
      widać wyraźne postępy prac. Własnie robią parkingi i dojazdy. Wykonawca ma
      przekazać budynek do końca października - potem to "tylko" odbiory, przekazania,
      pozwolenia itd. itp. Sam jestem mocna zainteresowany terminem, ze starego
      mieszkania musze się wyprowadzić do końca listopada.
      Pozdro
      • Gość: ema Re: Osiedle Europejskie IP: *.pik / *.silesia.pik-net.pl 03.11.03, 09:30
        Mam zamiar zakupić mieszkanie na Os. Europejskim z terminem odebrania
        4 kw.2004.Bardzo proszę o informacje czy deweloper solidny, dotrzymuje terminów
        i coś o jakości wykończenia. Ponieważ jestem ze Śląska cenne byłyby także
        informacje na temat połączeń komunukacyjnych i położenia.
        Dziękuję i pozdrawiam
        • Gość: Thomas.O.Skaarj Re Osiedle Europejskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.03, 11:51
          Na osiedle mozna dojechać autobusami 114, 124, 128 i 194. W przyszlości ma tam
          być również linia tramwajowa (1 - 2 lata). Łatwy dojazd od autostrady A-4 i do
          centrum. Wiecej info na www.mpk.krakow.pl - Pozdrawiam (thomas.o.skaarj@wp.pl)
          www.bonarka.show.prv.pl
          • Gość: Jovan Re: Re Osiedle Europejskie IP: *.krypton.krakow.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.03, 22:58
            Miasto nie ma pieniędzy na budowę tramwaju do campusu UJ albo jeszcze dalej -
            do osiedla europejskiego. Jest zadłuzone na blisko 60 % budżetu i jeśli będzie
            inwestować w linie tramwajowe to w tzw. szybki tramwaj Wielicka-Rondo
            Grzegórzeckie ale nawet to jest raczej niemożliwe.
            Na osiedlu gdzie mieszkałem tramwaj miał być w 1980 r. (dwa lata po budowie
            osiedla) a w rzeczywistości linię oddano do użytku w 2000 r. jako cześć
            szybkiego. Miał być dociągniety do dworca w 2003 r. i już jest poślizg.
            Kupując mieszkanie tak daleko od centrum trzeba nastawić się na dojazdy
            samochodem.
          • gorecki Osiedle Europejskie 10.11.03, 21:17
            Witam!
            Niestety na miejsce dojechać można tylko autobusami 114 i
            194, od ostatniego przystanku 128 i 124 czeka jeszcze
            ~2km spaceru. O tramwaju naprawdę można zapomnieć w
            najbliższej dekadzie (zadłużenie miasta i inne
            priorytety). Tak więc dla wygodnych zostaje tylko
            samochód. Na plus trzeba zaliczyć bliskość obwodnicy -
            szybki wyjazd na zachód i południe od miasta.
            Pozdro
    • Gość: Ewe Re: Osiedle Europejskie IP: *.rmf.pl 20.11.03, 14:04
      Gość portalu: Aga napisał(a):

> Zakupiłam mieszkanie na osiedlu eropejskim przy ul. Bobrzyńskiego którego
      > oddanie przewidziane jest na początek grudnia 2003. Ciekawa jestem czy data
      > oddania jest realna. Z przyjemnością poznam przyszłych sąsiadów>

Czesc Sasiadko!
      Kupujemy z mezem mieszkanie na Os.Europejskim. Od poczatku grudnia ma sie
      rozpoczac odbior mieszkan - rowniez mamy nadzieje, ze nie bedzie
      opoznien.Przyszli mieszkancy Europejskiego laczcie sie ;-)
      pozdrawiam
    • Gość: Tom Re: Osiedle Europejskie IP: *.lipska.net / *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.03, 17:27
      Hej Agnieszko i Wam inni sąsiedzi,
      ja również kupiłem mieszkanie na osiedlu Europejskim, w kwartale Londyn, bo
      każdy z kwartałów będzie nosic nazwę jednej z europejskich stolic. Jeśli
      chodzi o termin, to moge śmiało powiedzieć, że bedzie terminowo, bo
      przejeżdzam tamtęty codziennie i widzę postępy prac,co tu mówić juz za dwa
      tygodnie rozpoczynają się odbiory mieszkań. Jest już wszystko, a wieczorami
      nawet widać ekipy myjące okna.Trzeba zacząć myśleć o parapetówie, pozdrawiam
      sąsiad. Do zobaczenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka