Dodaj do ulubionych

Busiki i ich kierowcy

IP: *.chello.pl 16.01.02, 22:36
Ciekawi mnie Wasza opinia na temat sposobu prowodzenia przez kierowców
tzw "Busików".
Jechałem dzisiaj rano ulica Wielicką (ci co nie muszą ją jeździć mogą uchodzić
za szczęśliwców)i na wysokości stacji paliwowej grupa trzech busików wykonała
dośc osobliwy manewr polegający na przejechaniu kawałka ulicy dojazdem do
stacji paliw a następnie wcisnęły się dość brutalnie w kolejkę potulnie
stojących samochodów. W godzinach popołudniowych na przejściu dla pieszych na
Placu Centralnym z kolei busik jadąc środkowym pasem wjechał na przejście dla
pieszych (mając czerwone światło) i zawinoł na pas do skrętu w lewo, przed
stojące samochody, tarasując jednocześnie przejście dla pieszych. Nie wiem jak
Wy ale ja nieznosze cwaniactwa. Rozumiem że "buisnes is buisnes" a "czas to
pieniądz" ale są chyba jakieś granice?
Obserwuj wątek
    • muzaaa Re: Busiki i ich kierowcy 17.01.02, 14:40
      Busiki to swietny pomysl. Podrozuje sie nimi szybciej niz taksowka i zupelnie
      taniej. Fakt, czasami przesadzaja kierowcy w szrzowaniu na drodze, ale nie
      moglabym sie obejsc bez tej formy transportu. Komunikacji miejskiej nie uzywam
      wlasnie z powodu istniejacej innej mozliwosci.
      • Gość: waldi Re: Do Muzaaa IP: *.chello.pl 17.01.02, 21:18
        Czytając Twoje wypowiedzi dochodzę do wniosku, że jeteś zwolennikiem
        (zwolenniczką), pełnej wolności i zasady kto pierwszy ten lepszy. Ciekawi mnie
        jak ustosunkujesz się do takiego pomysłu:
        - od jutra samochody ciężarowe o masie ponad 10T nie muszą zatrzymywać się na
        czerwonych światłach.
    • Gość: OLO I Re: Busiki i ich kierowcy IP: 212.244.59.* 17.01.02, 16:29
      Gość portalu: waldi napisał(a):

> Jechałem dzisiaj rano ulica Wielicką (ci co nie muszą ją jeździć mogą uchodzić
      > za szczęśliwców)i na wysokości stacji paliwowej grupa trzech busików wykonała
      > dośc osobliwy manewr polegający na przejechaniu kawałka ulicy dojazdem do
      > stacji paliw a następnie wcisnęły się dość brutalnie w kolejkę potulnie
      > stojących samochodów.

Tam jest zmieniona organizacja ruchu (Shell) i można tak jechać. Przesunieto pas
      do jazdy na wprost, a pas przy środku jezdni jest do skrętu w lewo
      • Gość: Zbigniew Re: Busiki i ich kierowcy IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 17.01.02, 16:45
        Ja nie lubię cwaniaków w busikach, ponieważ jeżdżę samochodem i włosy dęba
        stają jak się obserwuje zachowanie tych kierowców (bardzo często wymuszają
        pierwszeństwo). Zachowują się tak jakby mieli większe prawa niż autobusy MPK
        zmieniają pasy jak na slalomie a nie daj Boże jak zauważą klienta na przystanku
        z trzeciego lewego pasa gwałtownie skręcają na przystanek nie zwracają uwagi,
        że tamtymi pasami jadą inni kierowcy.
        • muzaaa Re: Busiki i ich kierowcy 17.01.02, 16:51
          Zbigniew masz racje, wlosy deba staja:).
          • Gość: hektor Re: Busiki i ich kierowcy IP: 192.168.10.* 17.01.02, 17:27
            kierowcy busów bardzo często łamią prawo (np. jeżdżąc po torowisku) i nie
            spotyka ich za to żadna kara. zdarza się także, że nie wydają biletów za
            przejazd bez takiego życzenia pasażera, okradając w ten sposób skarb państwa.
            • muzaaa Re: Busiki i ich kierowcy 17.01.02, 17:34
              Ja nie jestem lojalna w stosunku do panstwa i malo obchodzi mnie ich skarb. Na
              mojej zlotowce sie nie wzbogaca. Powtarzam ze busiki to super sprawa. Kierowcy
              faktycznie mogliby bardziej trzymac sie przepisow, ale akurat to ze jezdza po
              torowiskach uwazam za plus dla mnie. Nie musze stac w korku na ulicy np.
              Wielickiej. Poza tym nigdy nie wsiadam do starych, zgracialych pojazdow jak
              rowniez jezeli nie ma miejsc siedziacych.
              • Gość: hektor Re: Busiki i ich kierowcy IP: 192.168.10.* 17.01.02, 18:11
                nie płacenie podatku do w tym przypadku nieuczciwa konkurencja bo mpk płaci. to
                że kierowcy busów żeby dojechać szybciej łamią prawo jest dobre np. dla Ciebie,
                ale np. 80 osób które jedzie w tramwaju cierpi na tym. poza tym busy są
                nieprzyjazne dla środowiska i kierowcy często zachowują się chamsko.
                • muzaaa Re: Busiki i ich kierowcy 17.01.02, 18:48
                  Hektor czy Ty naprawde uwazasz ze busikow byc nie powinno, czy tylko zle Cie
                  zrozumialam? Jezeli zgnieceni ludzie w tramwajach patrza zalosnie na
                  przejezdzajace pojazdy za oknem, to niech zmienia srodek transportu. W Krakowie
                  MPK to jakies nieporozumienie. Tramwaje jezdza zadko i zawsze sa zapchane, nie
                  ma sensu czekac na nastepny z nadzieja ze bedzie "luzniej" w srodku tak jak
                  mozna to praktykowac w Warszawie.
                  Busiki, busiki i jeszcze raz busiki:))).
                  • Gość: hektor Re: Busiki i ich kierowcy IP: *.nbnet.kki.pl 17.01.02, 21:01
                    nie mam nic przeciwko konkurecji ze stronu 'busików', o ile jest ona uczciwa.
                    tramwaje rzeczywiście bardzo często są zapchane, ale to nie zmienia faktu że ja
                    je wole. denerwują mnie kierowcy budów, którzy myślą że wszystko na ulicy mogą
                    bezkarnie robić. poza tym uważam, że gdy tramwaj nie tylko z nazwy stanie się
                    szybkim, to niewiele osób będzie w mieści busami jeździć
                    • Gość: waldi Re: Busiki i ich kierowcy IP: *.chello.pl 17.01.02, 21:11
                      Jestem po stronie Hektora.
                      Prawo jest prawem i należy je przestrzegać, a co do uwagi na temat zmiany
                      organizacji ruchu, to sprawdzę to jutro rano, ale mało prawdopodobne wydaje mi
                      się, żeby można było jechać pasem do wjazdu na Shell a nstępnie objechać
                      wysepkę i z wymuszeniem pierwszeństwa włączyć się do ruchu.
                      • Gość: hektor Re: Busiki i ich kierowcy IP: *.nbnet.kki.pl 17.01.02, 21:15
                        super że jestem po mojej stronie Waldi:)

ps. następnym razem wątek komunikacyjny zakładajcie w dziale 'komunikacja i
                        inwestycje', wtedy sie pewnie więcej ludzi w dyskusje włączy.
                        • Gość: waldi Re: Do Hektor IP: *.chello.pl 17.01.02, 21:20
                          Szkoda, że te dyskusje nie rozwiązują problemów, a co do miejsca miejsce dobre
                          jak każde inne.
                          • Gość: hektor Re: Do Hektor IP: *.nbnet.kki.pl 17.01.02, 21:30
                            miejsce dobre, ale mysle ze to o ktorym pisalem byloby lepsze. szansa ze te
                            dyskusje rozwiaza problemy nie sa wysokie, ale na pewno nie sa tez zadne. nie
                            zaszkodza, a pomoc czasem moga.
    • malopolanin Re: Busiki i ich kierowcy 17.01.02, 21:37
      Generalnie jestem za komunikacją wielkopojemnościową ( autobusy, pociągi, w
      mieście tramwaje). Busy powinny jeździć tylko do tych miejscowości, do których
      nie ma innego dojazdu. Denerwuje mnie nieprzestrzeganie umieszczonego na
      słupach czy rozdawanego w busach rozkładu i podjeżdżanie pod przystanek tuż
      przed państwowym przewoźnikiem, możliwość " nie wpakowania" się do busa, a nade
      wszystko nieprzestrzeganie przez kierowców tych pojazdów przepisów i częste
      zmiany trasy dla uniknięcia mandatu, branie nadkompletu ludzi. Czasami wiele do
      życzenia pozostawia też stan techniczny busów.
      Unikam tego środka komunikacji jak tylko mogę, korzystam z niego w
      ostateczności.
      • Gość: hektor Re: Busiki i ich kierowcy IP: *.nbnet.kki.pl 17.01.02, 21:40
        no i jeszcze zajmowanie przystankow autobusowych mpk.
        • Gość: waldi Re: Busiki i ich kierowcy IP: *.chello.pl 17.01.02, 21:49
          Co do zajmowania przystanków to mam wątpliwości, bo skoro z moich (Twoich)
          pięniędzy wybudowano zatoczki, to prawo korzystania z nich powinni mieć
          wszyscy. Odzielnym problemem jest uregulowanie zasad korzystania z tych
          zatoczek.
          Może wyjaśnie nie jestem przeciwnikiem busików jako formy komunikacji,
          natomiast nie toleruje sposobu kierownia tymi pojazdami, bo w ogóle nie znoszę
          cwaniactwa, hamstwa ... ale o tym już pisałem.
        • malopolanin Re: Busiki i ich kierowcy 17.01.02, 21:49
          Dokładnie. Busy nie są przyszłościowym środkiem komunikacji. Niech keżdżą tylko
          tam , gdzie nie ma alternatywy.
          • Gość: hektor Re: Busiki i ich kierowcy IP: *.nbnet.kki.pl 17.01.02, 21:52
            i niech w koncu przestana tak glupio stawac na przystanakch (jezeli to w ogole
            jest legalne) - staja w polowie przystanku, tak ze jak potem autobus przyjedzie
            to nie ma miejsca i jeszcze ulice blokuje.
            • malopolanin Re: Busiki i ich kierowcy 17.01.02, 21:56
              Albo bp zatrzymują się na Westerplatte , blokując ruch samochodom.
          • muzaaa Re: Busiki i ich kierowcy 17.01.02, 21:57
            Jak Was czytam, odnosze wrazenie ze jestescie tymi takimi zgredzialymi
            krakowskimi malkontentami. Jezeli ten watek bylby w dziale komunikacji, to
            napewno bym w nim udzialu nie wziela. Jestescie pracownikami MPK?:)
            Powtarzam, ze zorganizowanie takiej formy transportu bylo strzalem w
            dziesiatke. Po co placic za taksowke jak mozna przjechac ta trase o wiele
            taniej. A moze jestescie taksowkarzami?;) To mogloby wyjasniac Wasza postawe.
            A jezeli kierowcy busow nie przestrzegaja przepisow, to gdzie sa ci co te
            przepisy egzekwuja?
            Busiki, busiki i jeszcze raz busiki!!!!:)
            • muzaaa Re: Busiki i ich kierowcy 17.01.02, 22:00
              Dodam jeszcze, ze kierowcy sa bardzo otwarci i czesto robia grzecznosc tym co
              podruzuja. Mysle ze sa otwarci na potrzeby ludzi a nie odwrotnie:)
              • muzaaa Re: Busiki i ich kierowcy 17.01.02, 22:06
                Wow, teraz mnie olsnilo. Jestescie jakimis kierowcami autobusow, tramwajow,
                taksowek. Mnie zupelni wisi gdzie staja omawiane przez nas busiki, mnie jako
                podrozujacego. Moge sie zgodzic natomiast, ze przeszkadza to kierowcom
                autobusow, ktorych malo wlasciwie obochodza ludzie ktorych przewoza.
                Uslugi niech bede dla ludzi!! Zawsze w Polsce jest odwrotnie.
                • malopolanin Re: Busiki i ich kierowcy 17.01.02, 22:10
                  Nie jestem nikim z tych co myślisz, ale może Ty masz w rodzinie Busiarza ? :)
            • malopolanin Re: Busiki i ich kierowcy 17.01.02, 22:02
              Już swoje powiedziałem, Jak lubisz stać na przystanku nie wiadomo ile i ponosić
              ryzyko niewejścia do busa , to Twoja sprawa. Ja preferuję prawdziwą komunikację
              publiczną.

Co innego np. Szwagropol do Zakopanego i Sącza - zawsze zgodnie z rozkładem,
              duży autobus o przyzwoitym komforcie.
              • muzaaa Re: Busiki i ich kierowcy 17.01.02, 22:10
                Szwagropol jest naprawde w porzadku.
                A to czy bedzie dla mnie miejsce w busiku czy nie to faktczynie masz racje,
                moje ryzyko. Nie jestem az tak zatwardziala:) jak mam czas to wskakuje tez do
                regularnego przewoznika:).
              • Gość: waldi Re: Busiki i ich kierowcy IP: *.chello.pl 17.01.02, 22:10
                Tu masz rację Szwagropol jest OK, zresztą paru innych przewoźników też.
            • Gość: waldi Re: Busiki i ich kierowcy IP: *.chello.pl 17.01.02, 22:08
              Nie jestem pracownikiem MPK ani taksówkarzem, powtórzę chodzi mi o formę a nie
              o treść. Pytanie o egzekwowanie przepisów jest bardzo dobre, ale to chyba wątek
              na oddzielną dyskusję, zwłaszcza odkąd "egzekutorów" pozbawiono ograniczeń w
              postaci cennika za wykroczenia, ostatni miałem wątpliwą przyjemność
              negocjowania wysokości kary za wykroczenie które popełniłem. Nie wywalczyłem
              wiele ale sytacja była dość upokarzająca. Kolega za identyczne wykroczenie
              (przekroczenie dozwolnej prędkości o 22 km/h) "wyżebrał" pouczenie, mnie się
              dostało 4 pkt i 150 zł w gotówce.
              • muzaaa Re: Busiki i ich kierowcy 17.01.02, 22:18
                Dziekuje bardzo za dyskusje:) musze juz odejsc. Moze jutro pojawi sie jakis
                post od zwolennika busikow:)
                Busiki niech zyja!!

Pozdrawiam:)
            • sloggi BUSY w Krakowie to obciach. 22.03.02, 15:29
              A ja myślę, że jesteś egoistyczną cwaniarą, może jeszcze masz własną budę na
              bazarze, bo taki rodzaj kariery do Ciebie pasuje.

A sposób na busy jest prosty - porządna kontrola techniczna wyeliminuje połowę
              z nich.
    • Gość: Krakus Re: Busiki i ich kierowcy IP: *.bci.net.pl 18.01.02, 15:06

Kierowcy busow uwazaja sie za bezkarnych. Sa chamscy dla innych kierowcow,lamia
      przepisy jak tylko moga, wlacznie z przejezdzaniem skrzyzowan na czerwonym
      swietle. Widzialem to kilkukrotnie. Stan techniczny tych busow, rowniez zostawia
      duzo do zyczenia. Kiedys RTL7 miala program "W Akcji", w nim widzialem jak
      kierowca busa z Krakowa, kolo Borku Falęckiego jechal z dziecmi po pijaku.
      Przypadkowa kontrola go wykryla. Moze ktos wreszcie wezmie sie za tych pseudo-
      kierowcow, ktorym wydaje sie, ze sa panami i wladcami drog i szos.
    • Gość: gorzki Re: Busiki i ich kierowcy IP: *.chello.pl 18.01.02, 17:01
      Ja widziałem jak pięknej lipcowej niedzieli kierowca busa zararasował przejazd
      tramwaju na ul Starowiślnej. Po paru minutach oczekiwania znalazł sie kierowca
      busa, który spokojnie wyszedł z cukierni liżąc loda
      Jestem przeciwnikiem wszelakich koncesji w działalnosci gospodarczej, jednak
      jesli chodzi o busy to uważam, że działalność ta powinna być ściśle
      koncesjonowana. Nie może być tak ja do tej pory, że panuje wolna amerykanka i
      podkradanie pasażerów uczciwym przewożnikom którzy jeżdzą wg rozkładu.
      Nie jestem przeciwnikiem busów, ale niech ta forma działalności nabierze
      cywilizowanych form.
      G.
      • muzaaa Re: gorzki, to ty waldi? 18.01.02, 17:16
        Tak, niech ci kierowcy busikow nie utrudniaja zycia innym korzystajacym z
        waskich ulic Krakowa. Oczywiscie ze sie z tym zgadzam. Nie rozumiem co gorzki
        chcial powiedziec przez wyrazenie "podkradanie pasazerow uczciwym przewoznikom,
        ktorzy jezdza wedlug rozkladu". Koniec z monopolistami! Nich zyje wolna
        amerykanka! Dajcie ludziom wybor! Uslugi dla ludzi, nie ludzie dla uslug!:)

• Gość: waldi Re: gorzki, to ty waldi? IP: *.chello.pl 18.01.02, 20:01
          Ja to ja, a że są tacy co mniej więcej podzielają moje zdanie to inna sprawa.
          Jak widać na forum większośc jest przeciw busikom.Martwi mnie jednak to bo jak
          pisałem niejednokrotnie nie jestem przeciwnikiem formy ( popieram konkurencję,
          ale uczciwą), natomiast bulwersuje mnie sposób w jaki kierowcy busików walczą o
          klienta, stwarzając realne zagrożenie dla innych użytkowników drogi.
          • malopolanin Koniec tematu 18.01.02, 20:03
            Jak widać większość uczestników tego wątku jest przeciw busom, przynajmniej w
            obecnej formie. Nie wiem, co chcesz osiągnąć Muzaa tym upartym forsowaniem
            busów. I tak nie przekonasz innych do korzystania z nich, bo wady tej
            komunikacji widać gołym okiem. Tak więc proponuję koniec tematu.
            Pozdrawiam
            • muzaaa Re: To jeszcze nie koniec:) 18.01.02, 20:14
              Faktycznie, jestem jedyna w tym watku kobieta i jedyna ktora jest przekonana ze
              busiki sa swietne:). Moze wynika to z tego, ze jezdzicie samochodami i macie w
              d... sytuacje w jakiej sa inni ludzie, ktorzy korzystaja z komunikacji
              miejskiej. Malo Was obchodza Ci ktorzy uzywaja busow, bo Wy ich nie uzywacie.
              Mnie jest bardzo wygodnie jezdzac z prywatnymi przewoznikami, Wam jest wygodnie
              kierujac autkami, inni sa zadowoleni gniotac sie w tramwaju albo autobusie.
              Wszystko gra, a chamow na ulicach nie brakuje i nie sa to tylko wspomniani
              przez Was kierowcy.
              • malopolanin Re: To jeszcze nie koniec:) 18.01.02, 20:17
                Ja korzystam z komunikacji miejskiej i publiczej ( MPK, PKS, PKP i PRZYZWOICI
                przewoźnicy prywatni tacy jak Szwagropol, Frei, czy midi- bus do Zawoi).
              • de_ru Re: To jeszcze nie koniec:) 22.03.02, 13:03
                Ja jak mam do wyboru busa lub mpk to jade busem. Jest troszke taniej, jezdza
                czesto, wieksza szansa na miejsce siedzace jak w tramwaju/wutobusie. Jedzie sie
                wygodnie, szybko. Jesli kierowcy prywatni i taksiarze twierdza, ze wiecej ludzi
                powinno korzystac z uslug mpk - to czemu sami sie nie przesiada??
                Watpliwa przyjemnoscia jest czekanie ponad 30 minut na tramwaj, a w tym czasie
                jakis busik od strony Wieliczki na pewno przejedzie.
                Mowicie, ze busy sa zatloczone - a w tramwajach jest lepiej? A taki autobus
                linii 152 w kierunku Huty - na Mogilskim o malo kiedys nie wypadlem razem z
                drwiami.
                W busach nie trzeba sie klocic z kanarami, ktorzy kiedys w tramwaju zarzucili
                mi, ze nie skasowalem biletu chociaz to zrobilem.
                Naprawde malo mnie interesuje to, ktora z firm zaplaci wieksze podatki. I tak
                kazda zrobi wszystko, by zaplacic jak najmniej.
                • muzaaa Re: To jeszcze nie koniec:) 22.03.02, 15:26
                  Uff:) De_ru, dzieki chlopie:). Jeden ktory ma poglady podobne do moich w tym
                  temacie:)
                  • muzaaa Re: To jeszcze nie koniec:) 22.03.02, 15:45
                    Sloggy, przez przypadek natknelam sie na Twoja opinie. Nigdy nie rozumiem
                    ludzi, ktorzy wciskaja swoje wypowiedzi miedzy dawne posty. Sa malo zauwazalne,
                    nie uwazasz?:) Napisales:
                    "A ja myślę, że jesteś egoistyczną cwaniarą, może jeszcze masz własną budę na
                    bazarze, bo taki rodzaj kariery do Ciebie pasuje.
                    A sposób na busy jest prosty - porządna kontrola techniczna wyeliminuje połowę
                    z nich."
                    Nie bardzo rozumiem dlaczego nazywasz ludzi podrozujacych
                    busikami "egistycznymi cwaniakami". Jezeli pozwoliles sobie nazwac mnie w ten
                    sposob, to cala reszta jest mnie podbna. Ja nie bede mowic co ja o Tobie mysle.
                    • Gość: _Rene Re: busiki są świetne! IP: 192.168.5.* 23.03.02, 08:57
                      Małe porównanie: dojazd z Prokocimia na AGH autobusem zajmuje 30-35 minut. A
                      busem? 15-20! Wprawdzie mam bilet miesięczny MPK ale czasem tylko dzięki busowi
                      się nie spóźnię. Mało kto wsiada po drodze, więc rzadko się zatrzymuje, tylko
                      na światłach.
                      • kuba203 Re: busiki są świetne! 23.03.02, 09:44
                        ŚMIERĆ BUSOM!!!! NIGDY WIĘCEJ ŻADNYCH BUSÓW!!!!
                        Nie mam oczywiście nic przeciwko uczciwym przewoźnikom, ale ja nigdy nie
                        ryzykuję śmierci lub kalectwa po wypadku spowodowanym przez kierowcę busa, w
                        którym mógłbym się nieopatrznie znaleźć. I tyle. A co do chamstwa kierowców, to
                        w pełni zgadzam się z przedmówcami. Ogromnie mnie ucieszyło zamontowanie
                        betonowej bariery na ul Wielickiej, jak również zagrodzenie przejazdu przez
                        teren Kabla, co uniemożliwiło busiarzom objeżdżanie korków i chamskie wciskanie
                        się między czekające samochody.
                        • mikolaj7 Re: busiki są świetne! 23.03.02, 12:23
                          kuba203 napisał(a):

> ŚMIERĆ BUSOM!!!! NIGDY WIĘCEJ ŻADNYCH BUSÓW!!!!
                          > Nie mam oczywiście nic przeciwko uczciwym przewoźnikom, ale ja nigdy nie
                          > ryzykuję śmierci lub kalectwa po wypadku spowodowanym przez kierowcę busa, w
                          > którym mógłbym się nieopatrznie znaleźć. I tyle. A co do chamstwa kierowców, to
                          >
                          > w pełni zgadzam się z przedmówcami. Ogromnie mnie ucieszyło zamontowanie
                          > betonowej bariery na ul Wielickiej, jak również zagrodzenie przejazdu przez
                          > teren Kabla, co uniemożliwiło busiarzom objeżdżanie korków i chamskie wciskanie
                          >
                          > się między czekające samochody.

popieram w 100%, a od siebie doam jeszcze, ze stan
                          wiekszosci busow jest taki, ze az strach wsiadac. ostatnio
                          jechalem rozklekotanym syfem, myslalem, ze sie rozpadnie
                          po drodze. poza tym do tych busow czesto na 13 miejsc
                          (chyba wlasnie tyle...) wpuszcza sie prawie 20 osob.
                          • muzaaa Re: busiki są świetne! 24.03.02, 01:24
                            Ludzie, znacie jakies statystyki dotyczace ilosci wypadkow z udzialem busow?
                            Smiertelne? Polsmiertelne? Bez przesady kuba20, chociaz musze przyznac ze
                            bardzo rozwazny z Ciebie mlody mezczyzna, trzymaj tak dalej.
                            • kuba203 Re: busiki są świetne! 24.03.02, 16:34
                              Qrcze, może statystyki nie są aż takie złe, ale po co mam się stresować w
                              czasie jazdy?
    • Gość: poldeck Re: Busiki i ich kierowcy IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 25.03.02, 09:56
      Nigdy nie miałem przyjemności jechać Busem. Ale ich stan techniczny, ze
      względu na moje bezbieczeństwo ,jako innego użytkownika szos, nie jest mi
      obojętny. Muzieee nie powinno być wszystko jedno czy kierowca daje jej bilet
      czy nie. Jeśli nie daje, to przede wszystkim okrada właściciela Busa. A to
      właściciel przecież jeśli będzie bogatszy to zapewni bezpieczeństwo poprzez
      np. zakup nowych aut lub częstsze remonty. Żądajcie biletów!
      • mikolaj7 Re: Busiki i ich kierowcy 25.03.02, 16:45
        Gość portalu: poldeck napisał(a):

> Nigdy nie miałem przyjemności jechać Busem. Ale ich stan techniczny, ze
        > względu na moje bezbieczeństwo ,jako innego użytkownika szos, nie jest mi
        > obojętny. Muzieee nie powinno być wszystko jedno czy kierowca daje jej bilet
        > czy nie. Jeśli nie daje, to przede wszystkim okrada właściciela Busa. A to
        > właściciel przecież jeśli będzie bogatszy to zapewni bezpieczeństwo poprzez
        > np. zakup nowych aut lub częstsze remonty. Żądajcie biletów!

o czym ty mowisz? zazwyczaj kierowca jest wlascicielem.
    • Gość: olin Re: Busiki i ich kierowcy IP: *.alfaelektro.com.pl / 10.5.1.* 26.03.02, 16:24
      uwazam ze kierowcy busów to przyśli taksiarze tak sie zaczyna nauke hamstwa jak
      sie dorobi to kupuje stara bryke zaklad neon taxi i jazd

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka