Dodaj do ulubionych

[Przystanek] Bonusowy Solaris z klima dla Wawki !!

IP: *.ramtel.com.pl / 213.241.90.* 27.10.03, 17:18
www.kmps.div.pl/przyst/przyst_t.php?r=2003&nr=21&dz=1
02.10. do zajezdni firmy Mobilis przyjechał bonusowy Solaris U10 nr A-352.
Został on podarowany warszawskiemu przewoźnikowi przez firmę Solaris Bus &
Coach z racji faktu, że firma zamówiła wcześniej 51 sztuk tych autobusów.
Zaskoczenie w Mobilisie było pełne, bo nikt się tam nie spodziewał takiego
prezentu. Trzeba zaznaczyć, że egzemplarz ten różni się dość znacznie od
pozostałych. Posiada jako pierwszy autobus w Warszawie klimatyzację
przedziału pasażerskiego (kierowca oczywiście też ma swoją „klimę”), małe
uchylne okienka (właśnie ze względu na „klimę”), przyciemniane szyby oraz
nieco inny układ siedzeń. Jest to były testowy autobus Solarisa i zarazem
pierwsze U10 w ogóle wyprodukowane. Solarka nr A-352 posiadała na burtach
przez pewien czas małą naklejkę „LOT Ground Service” i woziła pasażerów na
trasie Port Lotniczy im. F. Chopina – schody do samolotów stojących na
dalszych miejscach na płycie lotniska (prawdopodobnie PPL wypożyczyły go na
testy). Obecnie jednak pojawia się on normalnie w ruchu miejskim na liniach
obsługiwanych przez Mobilisa.

Obserwuj wątek
    • Gość: Clint Re: [Przystanek] Cieply guzik w Wawie :) IP: *.ramtel.com.pl / 213.241.90.* 27.10.03, 17:48
      szczegolnie rozbraja mnie przedostatnie zdanie :)))

Z przyjemnością informujemy, że z dniem 01.10. nastąpiło formalne odwieszenie
      zakazu używania programatorów w tramwajach. Tak więc mamy kolejną odsłonę
      akcji „ciepły guzik”. Z pierwszych obserwacji wynika, że motorowi prowadzący
      składy wyposażone w guziki do samodzielnego otwierania drzwi przez pasażerów
      raczej stosują się do zarządzenia Dyrekcji. Zdarzali się jeszcze tacy, co tego
      nie robili, jednak panujące na razie relatywnie wysokie temperatury sprawiają,
      że pasażerowie jeszcze nie narzekają. Warto też zauważyć, że sami pasażerowie
      nie mają większych kłopotów z samodzielnym znalezieniem guzików i otwarciem
      sobie drzwi. A pamiętamy przecież co działo się w zeszłym roku...
      • pavlack Re: [Przystanek] Cieply guzik w Wawie :) 27.10.03, 18:07
        Ja przepraszam że się wtrącę, ale tak tytułem wyjaśnienia:
        "Przystanek" jest znanym pismem, i zapewniam że większość osób czytujących to
        forum czytuje także regularnie "Przystanek", i nie widzę zbytniego sensu by
        robić ctrl+c i ctrl+v i niepotrzebnie zaśmiecać forum, na dodatek nie mającymi
        nic wspólnego z Krakowem wiadomościami z Warszawy :)

A jeśli już koniecznie trzeba, to niech to będzie w jednym wątku, bo nie chce
        mi się (i innym pewnie też nie) przekopywać przez forum w poszukiwaniu
        wiadomości z Krakowa :)

I jeszcze jedna uwaga, coby się nie rozdrabniać - prosiłbym także pewnego Pana,
        aby już skończył z podbojami miłosnymi na forum, oraz tematami pokrewnymi bo to
        się już nudne robi, jak w wątku o 502 czytamy o Lokim-Walikoniu :D W końcu to
        forum "Komunikacja i Inwestycje" a nie "Adaś i panienki" :)

Dziękuję za uwagę :D
        • Gość: ADAŚ Re: [Przystanek] Cieply guzik w Wawie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.03, 19:22
          błehehehehehehehehehe
        • Gość: ADAŚ Oj Paweł, Paweł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.03, 20:02
          Kiedyś pomnisz słowa swojego starszego kamrata Adasia, że PANIENKA to także
          inwestycja. Najgorsze, że przeważnie się nie zwraca hihihi. A dopłat z budżetu
          na to nie przewidują cholera hahahaha.
          • Gość: Fassi Re: Oj Paweł, Paweł IP: 5.2.* / *.chello.pl 27.10.03, 20:05
            czy ja wiem czy się nie zwraca.... ale Ty chyba jeszcze nie mozesz o tym wiedzieć :P
            • Gość: ADAŚ Re: Oj Paweł, Paweł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.03, 20:07
              Fassi - Ty zainwestowałeś dobrze i z rozsądkiem.
              Teraz są inne czasy, bardziej skomercjalizowane, niestety nawet te ciężkie
              decyzje podejmuje się w pośpiechu hehehe
              • Gość: Fassi Re: Oj Paweł, Paweł IP: 5.2.* / *.chello.pl 27.10.03, 20:11
                nawet w pośpiechu nie nalezy zapominać o zdrowym rozsądku i o tym że jestem Homo Sapiens Sapiens, a nie np. Homo Erectus (bez podtekstów :P )

pośpiech i rozum wcale się nie wykluczają!
                • pavlack Re: Oj Paweł, Paweł 27.10.03, 20:34
                  No i znowu zaczynają o panienkach :D
                  Hihihi :)
                  • Gość: Fassi Re: Oj Paweł, Paweł IP: 5.2.* / *.chello.pl 27.10.03, 20:41
                    Dżentelmeni nie rozmawiają o pieniądzach,
                    w komunikacji narazie stara bida
                    a z Kobietami to wiesz - zawsze coś nowego jest :)
                    • pavlack Re: Oj Paweł, Paweł 27.10.03, 20:44
                      "Bo z Kobietami nigdy nie wie oj nie wie sie..." :D
                      • Gość: ADAŚ Re: Oj Paweł, Paweł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.03, 20:46
                        Kobieta jest jak "11" w tym tygodniu - nie wiesz czy będzie skład czy solówa -
                        hahahaha
                        • Gość: Meg Re: Oj Paweł, Paweł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.03, 20:48
                          To miło że porównujecie kobiety do tramwajów...
                          Takiego porównania jeszcze nie było...

Pozdrawiam
                          Meg
                          • Gość: ADAŚ Re: Oj Paweł, Paweł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.03, 20:49
                            Ale Meg - my kochamy tramwaje !!! Ja najbardziej "12" i "11".
                            • Gość: Meg Re: Oj Paweł, Paweł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.03, 20:51
                              To miło... Ja jeżdzę najczęściej 13, więc mogę powiedzieć że kocham 13!

Meg
                              • Gość: ADAŚ Re: Oj Paweł, Paweł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.03, 20:53
                                A ja też jeżdżę "13". Ten tramwaj jest ekstra, bo są na nim ufoki
                                debeściarskie. No może z wyjątkiem 727+726+728 tfuuuuu.
                            • Gość: Fazzi Re: Oj Paweł, Paweł IP: 5.2.* / *.chello.pl 27.10.03, 20:52
                              Meg - dla Niektórych tutakj tramwaj to swiętość...l ktoś mi kiedyś mówił że porównanie tramwaju z Kobietą to obraza pierwszego, ja oczywiście się nie zgadzam, gdyż Kobieta to najwspanialsze stworzenie na Ziemi, no ale.... co ,maniacy to maniacy :D
                              • pavlack Re: Oj Paweł, Paweł 27.10.03, 20:55
                                Tramwaj nigdy Cię nie zdradzi :)
                                • Gość: Meg Re: Oj Paweł, Paweł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.03, 20:56
                                  pavlack napisał:

> Tramwaj nigdy Cię nie zdradzi :)

Pozostawiam to bez komentarza.

Meg
                                • Gość: ADAŚ Re: Oj Paweł, Paweł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.03, 20:58
                                  Paweł - tekst tygodnia !!!
                                  Wielkie brawa hihihihi
                                • Gość: Fassi Re: Oj Paweł, Paweł IP: 5.2.* / *.chello.pl 27.10.03, 21:00
                                  Moja Kobieta mnie też nigdy nie zdradzi :P

zresztą:
                                  tramwaje się puszczają - często zdarzają się z dnia na dzień inni motormani,
                                  jest conajmniej dwóch motormanów na trama (a to już trójkąt)
                                  tramwaj jest dla wszystkich, a Moja Kobieta - dla mnie :P
                                  • Gość: Meg Re: Oj Paweł, Paweł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.03, 21:02
                                    To było dobre Fassi, ale go zgasiłeś...

Meg
                                    • Gość: ADAŚ Re: Oj Paweł, Paweł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.03, 21:10
                                      Tramwaje się także "stukają".
                                      Ostatnio #831 zarwał do #855.
                                      I jaki efekt - dostał wpierdol w mordę.
                                      Jednak dupcia #855 też nie wyszła cało hehehe.
                                      • pavlack Re: Oj Paweł, Paweł 27.10.03, 21:12
                                        Ale za to tramwaj nie może zrobić skoku w bok - musi jechać po szynach hihihi :)
                                        • Gość: Fassi Re: Oj Paweł, Paweł IP: 5.2.* / *.chello.pl 27.10.03, 21:14
                                          a udowodnić Ci że może??

a mało to trobi skoki w bok na zwrotnicach??
                                          • Gość: ADAŚ Re: Oj Paweł, Paweł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.03, 21:15
                                            błuhahahahahahaha i tak pojawiają się "wykolejeńcy" na tym świecie.
                                            • pavlack Re: Oj Paweł, Paweł 27.10.03, 21:20
                                              No to mam cechę wspólną tym razem - tramwaj też może popieścić (jak się dotknie
                                              nie tam gdzie trzeba) :D
                                              • Gość: Fassi Re: Oj Paweł, Paweł IP: 5.2.* / *.chello.pl 27.10.03, 21:23
                                                ale tylko Kobieta wie gdzie popieścic, żeby było dobrze :P
        • Gość: Locutus BRAWO, PAVLACK! IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 28.10.03, 01:06
          pavlack napisał:

> I jeszcze jedna uwaga, coby się nie rozdrabniać - prosiłbym także pewnego
          Pana,
          >
          > aby już skończył z podbojami miłosnymi na forum, oraz tematami pokrewnymi bo
          to
          >
          > się już nudne robi, jak w wątku o 502 czytamy o Lokim-Walikoniu :D W końcu to
          > forum "Komunikacja i Inwestycje" a nie "Adaś i panienki" :)
          >
          > Dziękuję za uwagę :D

BRAWO PAWEŁ!!!

Pzdr.
          LOKI

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka