Gość: owsik Karmelicka wreszcie nie dla aut IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.08, 13:02 ...a wieczorem, jak nie ma policjanta to i tak wszyscy jeżdżą po staremu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ko-yama Re: Karmelicka wreszcie nie dla aut IP: *.171.139.226.static.crowley.pl 25.11.08, 13:07 Dlatego przydałyby się fotorejestratory. Jakby jeden z drugim dostali po mandacie to odechciałoby im się lekceważenia prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zakaz Re: Karmelicka wreszcie nie dla aut IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.08, 14:48 Kretyńskie zakazy zachęcają do ich łamania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Karmelicka wreszcie nie dla aut IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.08, 14:17 Obrazek z wczorajszgo krotkiego czekania na przystanku Karmelicka Aleje: uprzejmy pan policjant przepuszcza dwa prywatne samochody. Jak go juz tam nie będzie takich będzie więcej. I na nic zmiany w organizacji ruchu, he, he............ Odpowiedz Link Zgłoś
ekler.ka Wracając do tematu... 25.11.08, 17:28 Wracając do tematu...Ja rozumiem, że raz Gazecie zdarzyła się wpadka...Że mapkę wzięto z Googlemaps. Ale skoro przepisy już weszły w życie, to może warto by było przyjrzeć się znakom zamiast przedrukowywać po raz kolejny tę samą mapę z błędami...? -Siemiradzkiego - dalej jest dwukierunkowa! -Kochanowskiego - nie ma połączenia z Karmelicką! -fragment Sobieskiego nadal jest dwukierunkowa! Jestem mieszkanką jednej z przecznic. Karmelicką chodzę, jeżdzę tramwajem, czasem też samochodem sobie pozwalam. Z moich obserwacji Karmelicką korkują samochody bez uprawnień oraz same tramwaje. Wczoraj przed Placem Inwalidów widziałam cztery tramwaje jeden za drugim, między nimi nie było samochodów. Nie wiem, może trzeba zmniejszyć częstotliwość? Zrezygnować z jednej linii? Zrezygnować z przystanku na Batorego albo chociaż przenieść przystanek Plac Inwalidów na drugą stronę Alej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łysy Re: Wracając do tematu... IP: *.zax.pl 25.11.08, 18:12 Jeśli mowa o Karmelickiej i powodach jej zakorkowania, to przynajmniej w odniesieniu do wylotu przy alejach nie ma (nie było) pojęcia samochodów "bez uprawnień", bo była to strefa C - ograniczonego postoju, a nie ruchu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raj Karmelicka wreszcie nie dla aut IP: *.ap.krakow.pl 25.11.08, 18:44 Dosyć dziwny sposób ograniczania ruchu na ulicy poprzez blokowanie możliwości WYjazdu z niej, zamiast po prostu zakazania wjazdu. Czemu wybrano taki dziwny sposób? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan a co mają robić...? IP: *.autocom.pl 25.11.08, 21:31 Mam biuro na Siemiradzkiego. Specyfika pracy wymaga częstych wyjazdów w teren z dokumentacją. Jak ja mam teraz pracować? To naprawdę wielki geniusz wpadł na pomysł, żeby odciążyć ruch na Karmelickiej nie ograniczając wjazdu w nią, za to ograniczając wyjazd. A co będzie jak zbudują to coś na tyłach biblioteki (dawnej jednostki wojskowej) między Dolnych Młynów a Karmelicką? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ko-yama Re: a co mają robić...? IP: *.ghnet.pl 25.11.08, 23:27 Zmień lokalizację swego biznesu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: a co mają robić...? IP: *.autocom.pl 25.11.08, 23:58 Co najwyżej mogę porzucić pracę. :-( Gość portalu: ko-yama napisał(a): > Zmień lokalizację swego biznesu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ko-yama Re: a co mają robić...? IP: *.ghnet.pl 26.11.08, 00:13 Zawsze jest jakieś rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syn_ryba O, kolejny wytrysk "geniusza" ;))))))))))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.08, 10:18 Gość portalu: ko-yama napisał(a): > Zmień lokalizację swego biznesu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ko-yama Re: O, kolejny wytrysk "geniusza" ;)))))))))))))) IP: *.171.139.226.static.crowley.pl 26.11.08, 10:28 A co w tym niewłaściwego? Biznes należy lokować w miejscu zgodnym z jego potrzebami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syn_ryba Re: O, kolejny wytrysk "geniusza" ;)))))))))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.08, 13:11 Przeniesienie biznesu to przeca chwila moment... Najlepiej tramwajwem albo rowerem... ;))) A swoją drogą, to co wg ciebie może w centrum zostać ?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ko-yama Re: O, kolejny wytrysk "geniusza" ;)))))))))))))) IP: *.171.139.226.static.crowley.pl 26.11.08, 13:46 Nie chwila moment, ale wykonalne. Nikt nie jest przywiązany siłą do jednego miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: O, kolejny wytrysk "geniusza" ;)))))))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.08, 15:27 Gość portalu: ko-yama napisał(a): > Nie chwila moment, ale wykonalne. Nikt nie jest przywiązany siłą do jednego mie > jsca. Dobra, to może sfinansujesz komuś przeniesienie biznesu z centrum Krakowa w inne miejsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ko-yama Re: O, kolejny wytrysk "geniusza" ;)))))))))))))) IP: *.171.139.226.static.crowley.pl 26.11.08, 15:31 Wybacz ale nie jestem organizacją charytatywną. Nie żyjemy też w komuniźmie by państwo robiło wszystko za wszystkich. Przedsiębiorcy muszą sami troszczyć się o swoje interesy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: O, kolejny wytrysk "geniusza" ;)))))))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.08, 15:43 > Wybacz ale nie jestem organizacją charytatywną. Nie żyjemy też w komuniźmie by państwo robiło wszystko za wszystkich. Państwo to TY???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ko-yama Re: O, kolejny wytrysk "geniusza" ;)))))))))))))) IP: *.ghnet.pl 26.11.08, 19:00 Nie jestem królem Francji. Ale Ty chyba nie zauważyłeś słowa "też"? Napisałem to by wyprzedzić twoje kolejne głupie pomysły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: O, kolejny wytrysk "geniusza" ;)))))))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.08, 15:47 >Nie żyjemy też w komuniźmie by >państwo robiło wszystko za wszystkich. Przedsiębiorcy muszą sami >troszczyć się o swoje interesy. Przykro mi, ale państwo jest utrzymywane przez przedsiębiorców. Nie przez studentów, emerytów czy urzędników. Oni są tylko konsumentami tego, co przesiębiorcy wpłacą w formie podatków do budżetu. Przedsiębiorcy mają więc prawo wymagać od państwa, aby ułatwiało im funkcjonowanie i pomnażanie majątku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raj Re: O, kolejny wytrysk "geniusza" ;)))))))))))))) IP: *.ap.krakow.pl 26.11.08, 17:34 > Przykro mi, ale państwo jest utrzymywane przez przedsiębiorców. Nie > przez studentów, emerytów czy urzędników. Oni są tylko konsumentami > tego, co przesiębiorcy wpłacą w formie podatków do budżetu. Co w tym wszystkim najciekawsze, to że wszystkie będące w obiegu pieniądze - w tym także te wpłacane przez przedsiębiorców w formie podatków do budżetu - *w ostatecznym rozrachunku* "pochodzą" od państwa... wyemitował je przecież NBP... Ale to już temat na dyskusję raczej filozoficzną ;). Chciałem tylko uświadomić tym, którzy wygłaszają łatwe tezy o tym, kto kogo utrzymuje, że to wszystko nie jest takie proste... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ko-yama Re: O, kolejny wytrysk "geniusza" ;)))))))))))))) IP: *.ghnet.pl 26.11.08, 18:58 A na przedsiębiorców pracują ich pracownicy. Jest ich znacznie więcej i to im bardziej należą się udogodnienia takie jak komunikacja miejska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: O, kolejny wytrysk "geniusza" ;)))))))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.08, 15:28 > A na przedsiębiorców pracują ich pracownicy. Jest ich znacznie więcej i to im > bardziej należą się udogodnienia takie jak komunikacja miejska. Ależ zgadzam się z Tobą całkowicie. Pisząc "przedsiębiorcy" miałam na myśli również pracowników przedsiębiortw z sektora produkcji i usług, którzy połowę swoich zarobków przeznaczają na podatki, w odróżnieniu od urzędników czy studentów, którzy podatków faktycznie nie płacą, a je konsumują. Masz też rację pisząc, że pracowników jest znacznie więcej niż przedsiębiorców. To głownie oni, nie przedsiębiorcy, dojeżdżają do pracy samochodami, żeby się nie spóźniać. Bo w odróżnieniu od urzędników czy studentów, za spóźnianie się mogą otrzymać niższe wynagrodzenie, a nawet w ogóle stracić pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ko-yama Re: O, kolejny wytrysk "geniusza" ;)))))))))))))) IP: *.171.139.226.static.crowley.pl 27.11.08, 15:48 Skąd Ty bierzesz takie bzdury? To kto jeździ komunikacją publiczną? Urzędnicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eso Re: Karmelicka wreszcie nie dla aut IP: *.net.autocom.pl 25.11.08, 22:48 a niech pan kierowca omija centrum miasta i jeździ inna trasa moze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syn_ryba Następny "geniusz"... ;))))))))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.08, 10:20 Skoro pracuje w centrum to jak ma je omijać ???... ;)))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik!!!!! Karmelicka wreszcie nie dla aut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.08, 01:24 DEBILIZM tylko taki komentarz się tu powinien znaleść miasto przyjazdne biznesowi ?????????? czy tramwajarzą ???? zamknijcie cały Kraków to wtedy nie będzie korków !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec! Re: Karmelicka wreszcie nie dla aut IP: *.kolornet.pl 26.11.08, 02:25 Miasto dla biedaków! Miasto dla cyklistów! Miasto dla tramwajarzy! Miasto nie dla palaczy! Miasto nie dla biznesu! Kraków nie dla kierowców! Najlepiej było by, gdyby ktoś wyburzył ulice! Nie po to są ulice, żeby jeździć po nich samochodami! Jak kierowcy śmią dojeżdżać do centrum miasta! Samochodami niech sobie po Nowej Hucie śmigają! Bezczelni dorobkiewicze w swoich śmierdzących puszkach z blachy! Jakim prawem w ogóle mogą mieszkać w Krakowie ludzie których stać na samochód i paliwo! Won! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ko-yama Re: Karmelicka wreszcie nie dla aut IP: *.171.139.226.static.crowley.pl 26.11.08, 08:10 A ta "tramwajarza" o której piszesz to co to takiego i jak za jej pomocą coś może stać się "przyjazDne"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Re: Karmelicka wreszcie nie dla aut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.08, 12:24 trasa tramwaju nr 8 jezdzilam dlugi czas do pracy i droga zajmowala mi jakies 25 min. - dzisiaj pokonalam ta trase tramwajem w 15 min - uwazam, ze jest troche lepiej, ale co z tego skoro taksiarze i tak jada karmelicka, i tak stoja przed i za tramwajem i tramwaj nie jest w stanie ich wyminac, i tak wjezdzaja w nia ludzie bez zadnego identyfikatora i samochody z obcymi rejestracjami... i zadnej kontroli nie zauwazylam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krk Karmelicka wreszcie nie dla aut IP: *.chello.pl 26.11.08, 17:18 Wczoraj po raz pierwszy przejechalam tramwajem w normalnym tempie przez Karmelicka! Ale juz na przyklad dzis, gdy nie bylo policji, widzialam co najmniej 3 auta pchajace sie tam gdzie im nie wolno! Proponuje jeszcze kilka dni z policja na Karmelicka - bedzie za co zbierac mandaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierow Karmelicka wreszcie nie dla aut IP: *.net.autocom.pl 26.11.08, 18:28 jutro ok. 8.50 przyjadą w okolice Karmelickiej śmieciary.Zablokuja po kolei wszystkie ulice, Siemiradzkiego, Kochanowskiego, Kremerowską, Batorego itd.Będzie bal. I tak dwa razy w tygodniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażerka Wmontowac zapory w zamykjące ulice... IP: *.chello.pl 27.11.08, 00:22 ...żeby żaden urzędnik a zwłaszcza ten "znawca tematu" Starowicz nie jezdził po Środmieściu autem z identyfikatorem. Zobaczcie ilu prezydentów, dyrektorów jezdzi po Śródmieściu z identyfikatorami ? Niech pokażą, że do magistratu dojezdżają komunikacją miejską. Ograniczją ruch dla mieszkańców, a dla siebie wydrukuja zezwolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Karmelicka wreszcie nie dla aut IP: 83.142.187.* 27.11.08, 12:08 Ja mam propozycję, żeby Pan Wiceprezydent prof. Starowicz i jego koledzy, którzy pracują w centrum zrzekną się identyfikatorów uprawniających do wjazdu w strefę i niech ich Laguny będą traktowane jak zwykłe cywilne auta... Bo to co po prostu się dzieję to jest skandal. Bo tych, którzy wymyślają takie cudowne udogodnienia nie dotyczą te zmiany. Płacę podatki i żądam bezpłatnych podziemnych parkingów w centrum miasta i niezawodnej komunikacji miejskiej na wysokim poziomie...oczywiście panu Prezydentowi prof.Starowiczowi bardzo podobał się projekt MIST-ER (www.mist-er.com/) to ja życzę powodzenia, jestem jak najbardziej za wyłączeniem ruchu samochodów z centrum, ale z głową, a nie "na hura" byle przed wyborami zrobić cokolwiek... bez sensu... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś