Dodaj do ulubionych

Karmelicka wreszcie nie dla aut

• Gość: owsik Karmelicka wreszcie nie dla aut IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.08, 13:02
      ...a wieczorem, jak nie ma policjanta to i tak wszyscy jeżdżą po staremu...
      • Gość: ko-yama Re: Karmelicka wreszcie nie dla aut IP: *.171.139.226.static.crowley.pl 25.11.08, 13:07
        Dlatego przydałyby się fotorejestratory. Jakby jeden z drugim dostali po
        mandacie to odechciałoby im się lekceważenia prawa.
        • Gość: Zakaz Re: Karmelicka wreszcie nie dla aut IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.08, 14:48
          Kretyńskie zakazy zachęcają do ich łamania
    • Gość: anonim Karmelicka wreszcie nie dla aut IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.08, 14:17
      Obrazek z wczorajszgo krotkiego czekania na przystanku Karmelicka
      Aleje: uprzejmy pan policjant przepuszcza dwa prywatne samochody.
      Jak go juz tam nie będzie takich będzie więcej. I na nic zmiany w
      organizacji ruchu, he, he............
    • ekler.ka Wracając do tematu... 25.11.08, 17:28
      Wracając do tematu...Ja rozumiem, że raz Gazecie zdarzyła się wpadka...Że mapkę
      wzięto z Googlemaps. Ale skoro przepisy już weszły w życie, to może warto by
      było przyjrzeć się znakom zamiast przedrukowywać po raz kolejny tę samą mapę z
      błędami...?
      -Siemiradzkiego - dalej jest dwukierunkowa!
      -Kochanowskiego - nie ma połączenia z Karmelicką!
      -fragment Sobieskiego nadal jest dwukierunkowa!

Jestem mieszkanką jednej z przecznic. Karmelicką chodzę, jeżdzę tramwajem,
      czasem też samochodem sobie pozwalam. Z moich obserwacji Karmelicką korkują
      samochody bez uprawnień oraz same tramwaje. Wczoraj przed Placem Inwalidów
      widziałam cztery tramwaje jeden za drugim, między nimi nie było samochodów. Nie
      wiem, może trzeba zmniejszyć częstotliwość? Zrezygnować z jednej linii?
      Zrezygnować z przystanku na Batorego albo chociaż przenieść przystanek Plac
      Inwalidów na drugą stronę Alej?

• Gość: Łysy Re: Wracając do tematu... IP: *.zax.pl 25.11.08, 18:12
        Jeśli mowa o Karmelickiej i powodach jej zakorkowania, to przynajmniej w
        odniesieniu do wylotu przy alejach nie ma (nie było) pojęcia samochodów "bez
        uprawnień", bo była to strefa C - ograniczonego postoju, a nie ruchu.
    • Gość: raj Karmelicka wreszcie nie dla aut IP: *.ap.krakow.pl 25.11.08, 18:44
      Dosyć dziwny sposób ograniczania ruchu na ulicy poprzez blokowanie możliwości
      WYjazdu z niej, zamiast po prostu zakazania wjazdu.
      Czemu wybrano taki dziwny sposób?
    • Gość: Stefan a co mają robić...? IP: *.autocom.pl 25.11.08, 21:31
      Mam biuro na Siemiradzkiego. Specyfika pracy wymaga częstych wyjazdów w teren z
      dokumentacją. Jak ja mam teraz pracować?

To naprawdę wielki geniusz wpadł na pomysł, żeby odciążyć ruch na Karmelickiej
      nie ograniczając wjazdu w nią, za to ograniczając wyjazd.

A co będzie jak zbudują to coś na tyłach biblioteki (dawnej jednostki wojskowej)
      między Dolnych Młynów a Karmelicką?
      • Gość: ko-yama Re: a co mają robić...? IP: *.ghnet.pl 25.11.08, 23:27
        Zmień lokalizację swego biznesu.
        • Gość: Stefan Re: a co mają robić...? IP: *.autocom.pl 25.11.08, 23:58
          Co najwyżej mogę porzucić pracę. :-(

Gość portalu: ko-yama napisał(a):

> Zmień lokalizację swego biznesu.
          • Gość: ko-yama Re: a co mają robić...? IP: *.ghnet.pl 26.11.08, 00:13
            Zawsze jest jakieś rozwiązanie.
        • Gość: gniewko_syn_ryba O, kolejny wytrysk "geniusza" ;))))))))))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.08, 10:18

> Zmień lokalizację swego biznesu.

• Gość: ko-yama Re: O, kolejny wytrysk "geniusza" ;)))))))))))))) IP: *.171.139.226.static.crowley.pl 26.11.08, 10:28
            A co w tym niewłaściwego? Biznes należy lokować w miejscu zgodnym z jego potrzebami.
            • Gość: gniewko_syn_ryba Re: O, kolejny wytrysk "geniusza" ;)))))))))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.08, 13:11
              Przeniesienie biznesu to przeca chwila moment... Najlepiej tramwajwem albo
              rowerem... ;)))

A swoją drogą, to co wg ciebie może w centrum zostać ?...
              • Gość: ko-yama Re: O, kolejny wytrysk "geniusza" ;)))))))))))))) IP: *.171.139.226.static.crowley.pl 26.11.08, 13:46
                Nie chwila moment, ale wykonalne. Nikt nie jest przywiązany siłą do jednego miejsca.
                • Gość: ala Re: O, kolejny wytrysk "geniusza" ;)))))))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.08, 15:27

> Nie chwila moment, ale wykonalne. Nikt nie jest przywiązany siłą
                  do jednego mie
                  > jsca.

Dobra, to może sfinansujesz komuś przeniesienie biznesu z centrum
                  Krakowa w inne miejsce?
                  • Gość: ko-yama Re: O, kolejny wytrysk "geniusza" ;)))))))))))))) IP: *.171.139.226.static.crowley.pl 26.11.08, 15:31
                    Wybacz ale nie jestem organizacją charytatywną. Nie żyjemy też w komuniźmie by
                    państwo robiło wszystko za wszystkich. Przedsiębiorcy muszą sami troszczyć się o
                    swoje interesy.
                    • Gość: ala Re: O, kolejny wytrysk "geniusza" ;)))))))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.08, 15:43
                      > Wybacz ale nie jestem organizacją charytatywną. Nie żyjemy też w
                      komuniźmie by państwo robiło wszystko za wszystkich.

Państwo to TY????
                      • Gość: ko-yama Re: O, kolejny wytrysk "geniusza" ;)))))))))))))) IP: *.ghnet.pl 26.11.08, 19:00
                        Nie jestem królem Francji. Ale Ty chyba nie zauważyłeś słowa "też"? Napisałem to
                        by wyprzedzić twoje kolejne głupie pomysły.
                    • Gość: ala Re: O, kolejny wytrysk "geniusza" ;)))))))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.08, 15:47
                      >Nie żyjemy też w komuniźmie by
                      >państwo robiło wszystko za wszystkich. Przedsiębiorcy muszą sami
                      >troszczyć się o swoje interesy.

Przykro mi, ale państwo jest utrzymywane przez przedsiębiorców. Nie
                      przez studentów, emerytów czy urzędników. Oni są tylko konsumentami
                      tego, co przesiębiorcy wpłacą w formie podatków do budżetu.
                      Przedsiębiorcy mają więc prawo wymagać od państwa, aby ułatwiało im
                      funkcjonowanie i pomnażanie majątku.
                      • Gość: raj Re: O, kolejny wytrysk "geniusza" ;)))))))))))))) IP: *.ap.krakow.pl 26.11.08, 17:34
                        > Przykro mi, ale państwo jest utrzymywane przez przedsiębiorców. Nie
                        > przez studentów, emerytów czy urzędników. Oni są tylko konsumentami
                        > tego, co przesiębiorcy wpłacą w formie podatków do budżetu.

Co w tym wszystkim najciekawsze, to że wszystkie będące w obiegu pieniądze - w
                        tym także te wpłacane przez przedsiębiorców w formie podatków do budżetu - *w
                        ostatecznym rozrachunku* "pochodzą" od państwa... wyemitował je przecież NBP...
                        Ale to już temat na dyskusję raczej filozoficzną ;). Chciałem tylko uświadomić
                        tym, którzy wygłaszają łatwe tezy o tym, kto kogo utrzymuje, że to wszystko nie
                        jest takie proste... :)
                      • Gość: ko-yama Re: O, kolejny wytrysk "geniusza" ;)))))))))))))) IP: *.ghnet.pl 26.11.08, 18:58
                        A na przedsiębiorców pracują ich pracownicy. Jest ich znacznie więcej i to im
                        bardziej należą się udogodnienia takie jak komunikacja miejska.
                        • Gość: ala Re: O, kolejny wytrysk "geniusza" ;)))))))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.08, 15:28
                          > A na przedsiębiorców pracują ich pracownicy. Jest ich znacznie
                          więcej i to im
                          > bardziej należą się udogodnienia takie jak komunikacja miejska.

Ależ zgadzam się z Tobą całkowicie. Pisząc "przedsiębiorcy" miałam
                          na myśli również pracowników przedsiębiortw z sektora produkcji i
                          usług, którzy połowę swoich zarobków przeznaczają na podatki, w
                          odróżnieniu od urzędników czy studentów, którzy podatków faktycznie
                          nie płacą, a je konsumują.

Masz też rację pisząc, że pracowników jest znacznie więcej niż
                          przedsiębiorców. To głownie oni, nie przedsiębiorcy, dojeżdżają do
                          pracy samochodami, żeby się nie spóźniać. Bo w odróżnieniu od
                          urzędników czy studentów, za spóźnianie się mogą otrzymać niższe
                          wynagrodzenie, a nawet w ogóle stracić pracę.
                          • Gość: ko-yama Re: O, kolejny wytrysk "geniusza" ;)))))))))))))) IP: *.171.139.226.static.crowley.pl 27.11.08, 15:48
                            Skąd Ty bierzesz takie bzdury? To kto jeździ komunikacją publiczną? Urzędnicy?
    • Gość: eso Re: Karmelicka wreszcie nie dla aut IP: *.net.autocom.pl 25.11.08, 22:48
      a niech pan kierowca omija centrum miasta i jeździ inna trasa moze?
      • Gość: gniewko_syn_ryba Następny "geniusz"... ;))))))))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.08, 10:20
        Skoro pracuje w centrum to jak ma je omijać ???... ;))))))))))))))))
    • Gość: pracownik!!!!! Karmelicka wreszcie nie dla aut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.08, 01:24
      DEBILIZM tylko taki komentarz się tu powinien znaleść miasto przyjazdne
      biznesowi ?????????? czy tramwajarzą ???? zamknijcie cały Kraków to wtedy
      nie będzie korków !!!!!!!!!
      • Gość: Mieszkaniec! Re: Karmelicka wreszcie nie dla aut IP: *.kolornet.pl 26.11.08, 02:25
        Miasto dla biedaków!
        Miasto dla cyklistów!
        Miasto dla tramwajarzy!
        Miasto nie dla palaczy!
        Miasto nie dla biznesu!
        Kraków nie dla kierowców!

Najlepiej było by, gdyby ktoś wyburzył ulice! Nie po to są ulice, żeby jeździć
        po nich samochodami! Jak kierowcy śmią dojeżdżać do centrum miasta! Samochodami
        niech sobie po Nowej Hucie śmigają!
        Bezczelni dorobkiewicze w swoich śmierdzących puszkach z blachy!
        Jakim prawem w ogóle mogą mieszkać w Krakowie ludzie których stać na samochód i
        paliwo! Won!
      • Gość: ko-yama Re: Karmelicka wreszcie nie dla aut IP: *.171.139.226.static.crowley.pl 26.11.08, 08:10
        A ta "tramwajarza" o której piszesz to co to takiego i jak za jej pomocą coś
        może stać się "przyjazDne"?
    • Gość: Polka Re: Karmelicka wreszcie nie dla aut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.08, 12:24
      trasa tramwaju nr 8 jezdzilam dlugi czas do pracy i droga zajmowala mi jakies 25
      min. - dzisiaj pokonalam ta trase tramwajem w 15 min - uwazam, ze jest troche
      lepiej, ale co z tego skoro taksiarze i tak jada karmelicka, i tak stoja przed i
      za tramwajem i tramwaj nie jest w stanie ich wyminac, i tak wjezdzaja w nia
      ludzie bez zadnego identyfikatora i samochody z obcymi rejestracjami... i zadnej
      kontroli nie zauwazylam :)
    • Gość: krk Karmelicka wreszcie nie dla aut IP: *.chello.pl 26.11.08, 17:18
      Wczoraj po raz pierwszy przejechalam tramwajem w normalnym tempie przez
      Karmelicka! Ale juz na przyklad dzis, gdy nie bylo policji, widzialam co
      najmniej 3 auta pchajace sie tam gdzie im nie wolno! Proponuje jeszcze kilka dni
      z policja na Karmelicka - bedzie za co zbierac mandaty.
    • Gość: kierow Karmelicka wreszcie nie dla aut IP: *.net.autocom.pl 26.11.08, 18:28
      jutro ok. 8.50 przyjadą w okolice Karmelickiej śmieciary.Zablokuja
      po kolei wszystkie ulice, Siemiradzkiego, Kochanowskiego,
      Kremerowską, Batorego itd.Będzie bal. I tak dwa razy w tygodniu
    • Gość: pasażerka Wmontowac zapory w zamykjące ulice... IP: *.chello.pl 27.11.08, 00:22
      ...żeby żaden urzędnik a zwłaszcza ten "znawca tematu" Starowicz
      nie jezdził po Środmieściu autem z identyfikatorem.
      Zobaczcie ilu prezydentów, dyrektorów jezdzi po Śródmieściu
      z identyfikatorami ? Niech pokażą, że do magistratu
      dojezdżają komunikacją miejską.
      Ograniczją ruch dla mieszkańców, a dla siebie wydrukuja zezwolenia.

• Gość: abc Karmelicka wreszcie nie dla aut IP: 83.142.187.* 27.11.08, 12:08
      Ja mam propozycję, żeby Pan Wiceprezydent prof. Starowicz i jego koledzy, którzy
      pracują w centrum zrzekną się identyfikatorów uprawniających do wjazdu w strefę
      i niech ich Laguny będą traktowane jak zwykłe cywilne auta... Bo to co po prostu
      się dzieję to jest skandal. Bo tych, którzy wymyślają takie cudowne udogodnienia
      nie dotyczą te zmiany. Płacę podatki i żądam bezpłatnych podziemnych parkingów w
      centrum miasta i niezawodnej komunikacji miejskiej na wysokim
      poziomie...oczywiście panu Prezydentowi prof.Starowiczowi bardzo podobał się
      projekt MIST-ER (www.mist-er.com/) to ja życzę powodzenia, jestem jak
      najbardziej za wyłączeniem ruchu samochodów z centrum, ale z głową, a nie "na
      hura" byle przed wyborami zrobić cokolwiek... bez sensu... pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka