Gość: znawca IP: *.chello.pl 14.12.08, 22:29 Czyli wychodzi na to że nie dość, że opera jest okropnie brzydka i mała, to jeszcze nie funkcjonalna. Mam nadzieje,że ten architekt już nic więcej nie popełni w tym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Nuworysz Re: Opera Krakowska - duch uwolniony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 22:43 A ja byłem dziś , w niedzielę .Było już bez oficjeli ale było super . Gmach może taki sobie ale wielka sztuka przez duże S. Może wreszcie w Krakowie będzie WIELKA OPERA ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: Opera Krakowska - duch uwolniony IP: *.chello.pl 15.12.08, 03:15 Dla takich jak ja jest ta upiór-opera. Podzielam też nadzieję Noworysza: "Może wreszcie w Krakowie będzie WIELKA OPERA !" - Tylko kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyksztalciuch sztuka to jest sztuka IP: 79.97.133.* 15.12.08, 19:27 moze byc tez miesa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poprawnik Re: Opera Krakowska - duch uwolniony IP: *.fema.krakow.pl 14.12.08, 23:17 Uważaj gościu pt znawca. Podobne słowa, co prawda ostrzejsze, rzekł niejaki Ziobro na temat niejakiego dr. Garlickiego i teraz musi sprzedać mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakowiak Re: Opera Krakowska - duch uwolniony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 23:54 Jest jak jest. No trudno. Ale nadzieja, że opera wrośnie w Kraków jak teatr Słowackiego to albo choroba umysłowa, albo nieprawdopodobna pycha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nes Opera Krakowska - duch uwolniony IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.08, 00:10 Jak widac na zdjeciu, nawet na otwarciu nie bylo kompletu. Dobrze, ze w programie w tym roku tylko dwa przedstawienia, trzeba bedzie mniej dokladac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Opera Krakowska - duch uwolniony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 00:10 Spodobała mi się niezmiernie winda na dziesięć osób, pozbawiona czujników wykrywających ludzi w jej drzwiach, przytrzaskująca już trzeciego wsiadającego pasażera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gk Opera Krakowska - duch uwolniony IP: 83.142.184.* 15.12.08, 08:49 a ten co wymyślił fotele jak dla krasnoludków to powinien iśc do Multikina i zobaczyc jak wyglądają fotele dla ludzi. Trudno na tym krzesełku (bo fotelem tego nazwac nie można) wysiedziec więcej niż 10 minut... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Opera Krakowska - duch uwolniony IP: *.chello.pl 15.12.08, 09:42 kto robil te zdjecia?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bordoix Re: Opera Krakowska - duch uwolniony IP: *.autocom.pl 15.12.08, 09:49 piękne, prawda?! surrealistyczne, taki subiektywny dokument z otwarcia opery, zaskoczona jestem pozytywnie, że je opublikowano :-) i życzyłabym sobie wiecej takich w wyborczej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOŻA SZYDERCÓW Adam Golec. a może Bolec? lub Stolec? IP: *.sun.com 15.12.08, 10:42 fakt, zdjęcia może i ciekawe ale nie do tego artykułu. fatalny przerost formy nad treścią.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytający Opera Krakowska - duch uwolniony IP: *.chello.pl 15.12.08, 11:05 A czemu bilety do tej pożal się boże opery kosztują tak duzo? Do teatru są 4 razy tańsze, a przecież dużych róznic nie ma tylko jedni mówią a drudzy śpiewają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zakopałeeer Re: Opera Krakowska - duch uwolniony IP: *.chello.pl 15.12.08, 23:24 Po 20 zł były najtańsze. Drogo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Opera Krakowska - duch uwolniony IP: *.2-0.pl 16.12.08, 11:18 Bo spektakl teatralny realizuje przeważnie kilku aktorów - 20/30 to już bardzo dużo. A w spektaklu Diabły z Loudun wzięło udział około 150 artystów. Więc koszta są nieporównywalne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pkrakow Opera Krakowska - duch uwolniony IP: *.compower.pl 15.12.08, 12:32 Polacy jak zwykle narzekają. CIESZCIE SIĘ Z TEGO CO MACIE MARUDY!!! Opera wygląda bardzo fajnie;) Odpowiedz Link Zgłoś
nefnef Opera Krakowska - duch uwolniony 15.12.08, 19:05 Brak mi w artykule zdjęć ukazujących wygląd Opery - wewnątrz i na zewnątrz. A w Krakowie będę dopiero za kilka miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shde Re: Opera Krakowska - duch uwolniony IP: *.ip.netia.com.pl 16.12.08, 16:46 Jest coś takiego jak oficjalna strona internetowa Opery można tam oglądnąć zdjęcia z wnętrza Opery Krakowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
zkunert Opera Krakowska - duch uwolniony 15.12.08, 19:31 Gratuluje miastu wybudowanego gmachu Operyi zycze zespolowi duzego powodzenia i wielu premierowych WIELKICH spektakli w NOWYM ROKU 2009 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Opera Krakowska - duch uwolniony IP: *.n4u.airbites.pl 15.12.08, 19:48 Opera za mała,tramwaj za wolny,to brzydkie,tamto nieładne,itd.,itd. Nic IM się nie podoba,cóż to za buractwo osiedla się w naszym mieście? Czytając te wpisy rzygać się chce.Skro tu macie taki dyskomfort może wrócicie do swoich rodzinnych "metropolii"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatianna Opera Krakowska - duch uwolniony IP: *.autocom.pl 15.12.08, 21:59 I będą grali w tym nowoczesnym gmachu - jak do tej pory - Barona Cygańskiego i Łucję z Lamermooru? Dla kogo jest ta opera? Na pewno nie dla melomanów - raczej tam zobaczymy nuworyszów i wystrojone panie w średnim wieku - wszak bywanie w operze należy do "dobrego tonu" i dodaje prestiżu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reksio Opera Krakowska - duch uwolniony IP: *.ejedrzejow.pl 16.03.09, 20:54 Pojechałem 120 km , by zobaczyć to "cudo" przy okazji obejrzenia mojej najbardziej ulubionej opery "Rigoletto" w dniu 15.03.09. Gmach robi wrażenie : zimne, olbrzymie, sala widowiskowa czerwienią bije po oczach. No, ale cóż. Nowoczesność. I teraz najwazniejsze. Jako tradycjonalista kocham inscenizacje bez żadnych udziwnień. Rigoletta widziałem kilka w tym w ub. roku w Teatrze Maryjskim w Petersburgu / rozczarowanie/ . Jednak to, co zobaczyłem w Krakowie wprawiło mnie w osłupienie. Nie wiem czy ktokolwiek na widowni pojął, co autorzy mieli na myśli uszczęśliwiając miłośników opery taka inscenizacją. Akcja dramatu umiejscowiona została / chyba/ w jakiejś hali - magazynie zakłasdu produkującego olej napędowy. Wspólczuć należy wykonawcom , którzy musieli przemykac pomiędzy metalowymi beczkami ustawionymi pod sufit. Chór to dzielna ekipa konrolerów z Urzędu Skarbowego w garniturach i dyplomatkach w rękach. Kruki siedzące na beczkach, pokój Gildy jak w teatrze amatorskim. Można wiele na temat tej inscenizacji, jednak zastanawiam się czemu to służy? Może takimi nowoczesnościami chce się przyciągnąć młodych do Teatru Opery. Nie wiem. Jedno wiem, że muszę ochłonąć po tym spektaklu i mam nadzieję, że zajrzę do tego gmachu jeszcze nie raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gienek Re: Opera Krakowska - duch uwolniony IP: 213.134.185.* 22.08.09, 08:34 Znalazłem fajną stronkę na której opisują ten potworek architektury: megawkurw.pl/?tag=opera-krakowska Odpowiedz Link Zgłoś