trooly 17.12.08, 11:16 brakuje mi nastroju świątecznego, pioseneczki cieniutkie. Podziałaj, jeśli jeszcze masz przebicie u góry. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzychut Re: Drogi Mikołaju, 17.12.08, 11:44 Do Mikołaja to pisze się u Wasz w Łodzi. U nas, w Krakowie, z okazji Świąt Bożego Narodzenia prezenty rozdaje Aniołek;-) Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Drogi Mikołaju, 17.12.08, 12:18 mikołaj był turkiem, to niby skąd ma znać "grubiutkie" piosneczki w rzeczonej materii? Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: Drogi Mikołaju, 17.12.08, 13:33 To mam problem, sam bywam aniołkiem, czasami nawet takim, co na złą drogę wstąpił. Rozglądam się po całej Łodzi, a tu nawet reniferów nie widać. Widzę jedynie cień Kropy ale ten cień w Łodzi za Mikołaja nie robi [chyba], śpieszno mu do wyjazdów w dalekie kraje. Śpiewam sobie cicho pod nosem, jak zapomniany strach na wróble, co mi pozostało. Aaaa, znam pewnego ks. Turka i powiem, że to całkiem możliwe, porządny z niego gość. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: Drogi Mikołaju, 17.12.08, 19:07 Czy to mikołaj , aniołek , czy gwiazdka - nieważne jak zwał - ale niech ten "magiczny symbol" przyniesie każdemu to - czego najbardziej mu potrzeba.... Niech głodnym da jadło , bezrobotnym - pracę , ubogim - trochę kasy , wątpiącym - nadzieję , samotnym - bratnią duszę , chorym - zdrowie ,a wszystkim dużo radości i dobrego spokoju.... :) gosia Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: Drogi Mikołaju, 17.12.08, 19:36 Gosiu, jakie Ty masz dobre serce:-) "Dajże każdemu po trochu I mnie w opiece swej miej" Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: Drogi Mikołaju, 17.12.08, 19:41 To naprawdę nic nie kosztuje - to tylko skromna życzliwość ... :) gosia Odpowiedz Link Zgłoś