january123 17.12.08, 22:47 czy ktoś sie orientuje na jakim etapie jest zbieranie podpisów tzn. ile jest już procent osób którzy zagłosowali za przyjęciem uchwał o wyborze zarządu właścicielskiego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elemelek01 Re: zbieranie głosów pod uchwałami 18.12.08, 18:58 może kandydaci do zarządu właścicielskiego coś wiedzą? jeśli ktoś ma jakieś namiary na kandydatów to proszę o informację na meila, oczywiście na forum podawać telefonów lub meili mieszkańców bez ich zgody nie wolno. elemelek01@gazeta.pl ps. ciekawi mnie jakie jest wasze zdanie na temat kogo wybrać na administratora. ja osobiście jestem za tym aby powrócic do Pań które zarządzały od początku tzn. do firmy szczurek-wójciak. Odpowiedz Link Zgłoś
xezaq Re: zbieranie głosów pod uchwałami 19.12.08, 09:29 > ja osobiście jestem za tym aby powrócic do Pań które zarządzały od > początku tzn. do firmy szczurek-wójciak. Również uważam, że panie były OK, a do tego zawsze na miejscu. Obawiam się tylko, że jeśli z nimi podpiszemy umowę, to NM może celowo później współpracować na zasadie "nie. bo nie." Odpowiedz Link Zgłoś
arabelaa Re: zbieranie głosów pod uchwałami 19.12.08, 20:29 Były i są na miejscu. Ja też jestem za tym aby przywrócić w naszej wspólnopcie Panie z firmy Szczurek-Wójciak. Co do obaw do NM to myśle że nie mamy się czego bać, te Panie już raz pokazały NM że nie dadzą sie zapędzić w kozi róg. Przeciesz z tego co mówił Prezes to wtawiły się za interesem Wspólnoty Wiedeń a nie za interesem NM, dlatego uważam iż są najlepszymi kandydatkami na naszego zarządce lub też administratora. Odpowiedz Link Zgłoś
jabursztyn Re: zbieranie głosów pod uchwałami 21.12.08, 22:31 Dobiega koniec roku, koniec zarządu NM i mam nadzieje koniec zbierania głosów pod nazwiskami do zarządu właścicielskiego. Ja swój wspólnotowy obowiazek jako mieszkaniec Aten spełniłem. Co do wyboru firmy zarządzającej to podobnie jak już to zostało napisane na forum jestem za wyborem firmy Szczurek-Wójciak, która była z nami od początku powstania wspólnoty. Znamy tą firmę, jest ona łatwo dostępna w razie jakichkolwiek niejasności i to nie przez telefon czy internet ale osobiści można podejść i sie o wszystko dowiedzieć. Uważam że zmienianie firmy nie było by najrozsądniejszym posunięciem, w przypadku tej firmy mamy już jakies doświadczenie i myślę że podobnie jak ja możemy ocenić jej prace dla wspólnoty na plus. Jeżeli coś jest dobre to chyba nie warto zmieniać i na siłę szukać lepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
mecenas2008 Re: zbieranie głosów pod uchwałami 29.12.08, 22:05 Drodzy kandydaci do zarządu właścicielskiego niech moc będzie z wami! Odpowiedz Link Zgłoś
jola2002 Re: zbieranie głosów pod uchwałami 30.12.08, 21:11 Ale nie ma sie nad czym zastanawiać tylko przywracamy do współpracy, bądź też jak kto woli do pracy na rzecz naszej wspólnoty Ateny Panie z firmy Szczurek-Wójciak, które były z nami od początku i sprawdziły sie w tym co robiły. Popieram stanowisko że nie mamy się co obawiać o niechęć NM, te Panie wiedzą jak załatwiać sprawę z NM i napewno załatwią więcej spraw na korzyść wspólnoty niż jakiś nowy zarządca. Odpowiedz Link Zgłoś
jakub_1968 Re: zbieranie głosów pod uchwałami 30.12.08, 21:37 Miszkanie na OE to już moje trzecie miejsce zamieszkania jak dotąd w Krakowie, a co do wspólnoty to mam zaszczyt mieszkać i być członkiem drugiej. Muszę przyznać że jestem dosyć "upierdliwym" i dążącym po trupach do osiągnięcia swojego celu człowiekiem. Początki mieszkania w kwartale pod szumna nazwą ATENY były jak można przypuszczać dla większości dosyć trudne i denerwujące. Mieszkania jak i samo otoczenie bloków pozostawiało wiele do życzenia, ale jakoś poszło i jest w miare przyjemnie. Ale nie do tego "pije", więc do sedna sprawy, przyznam że na początku miałem kilka trudnych rozmów z Paniami z firmu zarządzającej, lecz jakoś to poszło później było już z górki.Z perspektywy czasu musze przyznać że nie we wszystkich ale w większości spraw Panie miały racje i dobrze mi mówiły oraz doradzały. W ostatnim czasie relacji mieszkaniec wspólnoty - zarządca było w porządku. Dlatego podobnie jak moi przedmówcy na forum jestem za tym aby zarządcą wspólnoty Ateny była firma Szczurek-Wójciak. Ps. Co do siedziby i dostępności firmy nie będe się rozpisywał gdyż według mojej skromnej oceny jest to bardzo znaczący i mocno "przemawiający" argument za TAK dla firmy Szczurek-Wójciak. Odpowiedz Link Zgłoś
gzzz Re: zbieranie głosów pod uchwałami 31.12.08, 09:16 Podobnie jak poprzednicy, popieram pomysł wyboru na zarządcę wspólnoty firmę Szczurek-Wójciak. Mieszkam w Amsterdamie od lipca. Zdarzało się, że potrzebowałam pomocy przy awariach w moim mieszkaniu i muszę powiedzieć, że wszystko było załatwiane od ręki, nawet mimo późnej pory. Duży plus:) i chyba warto dać paniom S-W szansę. Co do pana Grenia - podobno jest dobrym zarządcą, podobno. Do tej pory jednak się nie wykazał, co zresztą wypunktowaliśmy podczas zebrania. Mimo okresu "bezkrólewia" mógłby bardziej zadbać o sprawy naszej wspólnoty, choćby dla celów marketingowych:P A tak - nie wiadomo, co o gościu myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
january123 Re: zbieranie głosów pod uchwałami 04.01.09, 21:12 Wie ktoś ile jest procent głosów pod uchwałami? Czas mija i myśle że chyba już najwyższy czas aby NM przyznał sie ile ma procent, czyzby nie było jeszcze 50%? Odpowiedz Link Zgłoś
elemelek01 Re: zbieranie głosów pod uchwałami 08.01.09, 18:31 Jak narazie cisza w temacie! Mam nadzieje ze nie potrwa juz długo! Odpowiedz Link Zgłoś
melonm Re: zbieranie głosów pod uchwałami 21.01.09, 22:32 Ostatnimi czasy kilka razy widziałem w NM Pana G. (wciśniętego przez NM zarządce) oraz Panią T. (kandydatkę do zarządu właścicielskiego ) w bardzo sielankowych nastrojach i wyglądali na nadających na tych samych falach. Czyżby dogadali się w sprawie kto będzie zarządca wspólnoty? Czyżby ????? Odpowiedz Link Zgłoś
king1408 Re: zbieranie głosów pod uchwałami 22.01.09, 19:47 Może się cieszyli, że wreszcie Szczurkową wywalili :D :D Odpowiedz Link Zgłoś
melonm Re: zbieranie głosów pod uchwałami 23.01.09, 22:55 No jeżeli Greń ma być alternatywą to krzyż na drogę! Widać że Pani Tal... ma interes wspólnoty głęboko w czterech literach ps. Ja osobiście jestem za jakimś innym, nowym zarządcą. Odpowiedz Link Zgłoś
rochlik Re: zbieranie głosów pod uchwałami 24.01.09, 10:41 Proponuje w pierwszej kolejności dowiedzieć się czemu służą spotkania z p.Greniem, a nie wypisywać oszczerstw pod adresem osób na forum.... Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.kra Re: zbieranie głosów pod uchwałami 24.01.09, 11:58 Jak tak troszke poczytałem to forum to około 50% wpisów to oszczerstwa i narzekania, widocznie taka ma pełnić role. Co do spotkań Pani z zarządu właścicielskiego z Panem Zarządcą to odpowiedź o czym rozmaiwali będziemy znali jak się okarze z kim nasza wspólnota podpisała umowe. A może aby uciąc wszelkie spekulacje to członkowie zarządu właścicielskiego powinni wysłać do mieszkańców Aten meila z zapytaniem kogo by chcieli mieć u siebie za zarządce. Myśle że na odpowiedź meilową nie trzeba by było dużo czekać i nie ponosili byśmy żadnych kosztów (jedynie tylko poświęcony czas na wysłanie meili) Można podać 3 propozycje: 1) były zarządca (podac nazwe firmy) 2) obecny zarządca (podać nazwe firmy) 3) całkiem nowy zarządca To tylko moja indywidualna propozycja, ale może warto spróbować. Ja nie chce podawac żadnych nazwisk i nazw firm bo uważam iz na forum nie powinno podawać się takich rzeczy. Ps. Pozdrowienia dla maximusa, gościu jest jedyny w swoim rodzaju! Odpowiedz Link Zgłoś
moby_krk Re: zbieranie głosów pod uchwałami 24.01.09, 16:19 tomasz.kra życzę powodzenia w dotarciu drogą mailową do większości właścicieli mieszkań we wspólnocie Ateny,..jak widać nawet tak będącą w intetresach wspólnoty uchwałę o odwołanie NM z funkcji zarządu cięzko jest przegłosować, (nawet drogą indywidualnego zbierania głosów) nie mówiąc już o wyborze nowego zarządcy Nasze społeczeństwo nie skupi się nad tym co ważne, żeby wzajemnie zdopingować sąsiadów do oddawania głosów, tylko na tym co robiła Pani T. z Panem G. :-) P.S. nikt NAS nie zmusza do pozostawienia decyzji tylko w rękach zarządu właścicielskiego, mamy wybór głosując nad uchwałą nr 2 Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.kra Re: zbieranie głosów pod uchwałami 25.01.09, 21:41 Ja tylko rzuciłem pomysł i wcale nie nalegam aby go realizować. CO do dotarcia droga meilową to napewno jest łatwiejsza i szybsza niż zwykła poczta, ale nie upieram się. Co do głosowania nad uchwałami i długim terminem, to jeżeli jest prawda że głosy w drodze indywidualnego głosowania zbiera obecny Pan Zarządca to nie dziwie sie że to tyle trwa, przeciesz jest to mu na ręke i nie trzeba byc geniuszem aby to zrozumieć. Mam nadzieje że to całe zamieszanie dobrze sie skończy i nikt nie będzie nas wspólnoty Ateny chciał wciągnąć w jakieś bagno swoimi decyzjami. Ps. Trzeba być optymistą!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sebek_sebek Re: zbieranie głosów pod uchwałami 26.01.09, 18:38 Najprawdopodobniej Pan Greń chce sobie załatwić z Panią T. ciepłą posadkę jako zarządca Aten. Odpowiedz Link Zgłoś
mecenas2008 Re: zbieranie głosów pod uchwałami 02.02.09, 18:34 Kurcze niewierze! Jeżeli Pani Renata dogadała się z Greniem i przekona pozostałych członków zarządu do niego to będzie hit dziesięciolecia. Jakoś nie chce mi się w to wierzyć, mam nadzieje że tak nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
malymiki1999 Re: zbieranie głosów pod uchwałami 02.02.09, 20:01 CYTAT innego forum postman-pat Odpowiedz #16 : Dzisiaj o 16:13:44 » "Najważniejsze, aby udało się wam go zmienić przed upływem okresu gwarancji na budynek A czemu przed upływem gwarancji??" Bo greń Wam nie załatwi ŻADNEJ reklamacji, za wszystko będziecie musieć płacić sami, albo będzie Wasze usterki zwlekał, tak , aby skończył się na nie okres reklamacji" Odpowiedz Link Zgłoś
moby_krk Re: zbieranie głosów pod uchwałami 03.02.09, 18:40 Że tak nieśmiało zapytam a co załatwiła Pani Szczurek? Złożyłem kilka reklamacji do NM bo Pani Szczurek nawet nie wiedziała o czym do niej mówię, jeszcze dokładnie nie wyjaśniłem jak już kierowała mnie bezpośrednio do NM. Tak w ogóle to co ma zarządca do gwarancji, czy rękojmi budynku nie bardzo rozumiem... Odpowiedz Link Zgłoś
malymiki1999 Re: zbieranie głosów pod uchwałami 03.02.09, 19:57 Nie rozumiem dlaczego sie tak uniosłeś, nie miałem zamiaru cię zdenerwować. Ja tylko chciałem Was ostrzec abyście uważali na tego Pana bo my u nas wspólnocie duzo sie natrudziliśmy aby się go pozbyć! Cytat jest z forum Borkowska. Jeżeli reklamacje dotyczyły twojego mieszkania to masz racje że zarządca nic do tego nie ma. Inaczej gdy dotyczy to części wspólnych, do tego zarządca ma bardzo wiele. Zyczę zdrówka i spokoju Odpowiedz Link Zgłoś
castelia.com.pl Re: zbieranie głosów pod uchwałami 04.02.09, 20:30 A może Państwo jesteście zainteresowani zatrudnieniem nezależnego Zarządcy Nieruchomości. Zapraszamy do kontaktu z nami biuro@castelia.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
sebek_sebek Re: zbieranie głosów pod uchwałami 04.02.09, 20:51 Na tylu forach sie ogłaszacie i nikt sie nie zgłosił? Oj biedacy :) A przeciesz wszystko umiecie i wszystko potraficie :) Odpowiedz Link Zgłoś
castelia.com.pl Re: zbieranie głosów pod uchwałami 11.02.09, 22:47 Do użytkownika sebek_sebek: W przeciwieństwie do Pana działamy i reklamujemy się na forum oficjalnie. Jeśli chce Pan sprawdzić nasze kompetencje oraz ocenić naszą pracę to zapraszamy na rozmowy do naszego biura. Odpowiedz Link Zgłoś
xezaq Re: zbieranie głosów pod uchwałami 13.02.09, 09:23 castelia.com.pl napisał: > Do użytkownika sebek_sebek: > W przeciwieństwie do Pana działamy i reklamujemy się na forum > oficjalnie. No to Ty, toż to zwykły, ordynarny spam jest. Odpowiedz Link Zgłoś
januarystary Re: zbieranie głosów pod uchwałami 08.02.09, 00:19 Nie spodziewałem się tego że zostaniemy wrzucenie na pożarcie przez firmę Greń. Czyżby sprawiedliwości nie było na świecie? Układy układziki!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz_pp Re: zbieranie głosów pod uchwałami 17.02.09, 07:59 A przecież miało być tak wspaniale! Pani Renato wydawało sie po Pani zaangażowaniu iż zależy Pani na wspólnocie. Wychodzi na to że było to tylko kapitalny blef który miał pomóc w realizowaniu założonego z góry planu. Sprawdza sie powiedzenie "po czynach a nie słowach ją poznacie" PS. Jeżeli od początku miałaś Pani Renato taki cel, aby wcisnąć Pana G, to chce tylko spojrzeć Pani w oczy na zebraniu i powiedzieć z "uśmiechem dziękuję", bo brak mi innych słów! Odpowiedz Link Zgłoś
january123 Re: zbieranie głosów pod uchwałami 10.02.09, 22:30 Witam Podobno jest juz ponad 50% poparcia pod nazwiskami ludzi którzy beda reprezentowac nasza wspólnotę czyli tzw. zarządem właścicielskim. Mysle że teraz pójdzie juz zgórki. Po przeczytaniu tego wątku doszedłem do wniosku że raczej nie mozliwe jest takie rozwiazanie aby zarząd podpisał umowę z Greniem, jakos nie wierze aby członkowie zarządu podjeli taka decyzje i pokazali iż te wszystkie działania które mieszkańcy wspólnoty podjeli były poprostu nic nie warte. Są tutaj rózne domysły i podejrzenia, ale jakos nie wierze aby Gren tak omamił naszych przedstawicieli by ci postanowili przy nim pozostac. Ps. Byle bym sie nie pomylił!!!!!!!!!!! Wszystko juz niebawem sie okarze! Odpowiedz Link Zgłoś
witek789 Re: zbieranie głosów pod uchwałami 11.02.09, 15:50 Brawo Pani Renato. Ludzie Pani zaufali, ludzie Pani uwierzyli, ludzie Panią poparli, a w nagrodę taki prezent chce Pani zafundować wspólnocie. Greń nieruchomosci w prezencie oj oj. Wspólnota Ateny to ma "sczęście" taki niesamowity prezent dostanie, a co najważniejsze jak oprzytomnieje to będzie za późno! Ps. Cała nadzieje w pozostałych członkach nowo wybranego zarządu Odpowiedz Link Zgłoś
barca45a Re: zbieranie głosów pod uchwałami 12.02.09, 00:37 w sprawie bezstronności co niektórych forumowiczów - trafiłem na taką perelke jednego z bezstronnych zwolennikow firmy S-W : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=523&w=82560981&v=2&s=0 muffinkakr 06.08.08, 15:41 Witam, Jako użytkownik i Zarządca dużych Wspólnot Mieszkaniowych mam doczynienia z ciepłomierzami apator i Sensus. Zdecydowanie polecam Sensusa. Częśc wodna ciepłomierzy apatora u nas zawiodła i w wiele liczników nie wskazywało zużycia.Pozdrawiam i to by było na tyle w sprawie kryptoreklamy.Fajnie reklamować jak ma sięw tym interes a udawać tylko zyczliwosc. Odpowiedz Link Zgłoś
jozef67 Re: zbieranie głosów pod uchwałami 17.02.09, 14:28 Ale żenada !!! S-W robi kryptoreklamę, inni (a może ci sami?) szkalują Panią Renatę. Nie wiadomo czy śmiać się, czy płakać. Z kim ja mieszkam? Może trzeba było sobie kupić domek w puszczy. Tam co najwyżej dzik by mi wlazł do ogródka, a tu wstyd mi jak ten syf czytam. S-W proponuję zmienić branżę: "S-W Kryptoreklama Internetowa Sp.z o.o.". Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.kra Re: zbieranie głosów pod uchwałami 17.02.09, 15:37 No widze że dalej zwolennicy jednych obmawiają drugich a zwolennicy drugich obmawiają pierwszych. Coraz bardziej utwierdzam sie że mój pomysł nie był taki najgłupszy ale widocznie naiwny jestem, a ludzie wola nawzajem wypisywac różne rzeczy niż podjąć jasne i przejżyste działania. PS. Lecz internet i fora sa po to by móc sie na nich wypowiadać i tego nie możemy nikomu zabronić! Odpowiedz Link Zgłoś
mufikrak Re: zbieranie głosów pod uchwałami 17.02.09, 17:11 zwolennicy mogą sobie byc ale jak zapytać o rzeczowe argumenty to jazgot i narzekanie.A ja bym chciał wiedzieć co proponują dla mnie jedna i druga firma,która bedzie tańsz i co dostanę jak zlecę administrowanie - koszty,obsługa,wspólpraca i dbanie o MÓJ INTERES o wiele bardziej mnie interesuje niż klepanie głupot kto tu komu robi reklame.A może byt jakiś konkurs ofert albo chociaż spotkanie i możliwość porównania ? Odpowiedz Link Zgłoś