Gość: Krakowianin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.08, 23:09 To dość dobra wiadomość dla miasta. Brawo Konserwator! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Krakowianin Nowa szansa dla szkieletora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.08, 23:10 Brawo dla Konserwatora za odwagę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borewicz juz sie nawet czytac tych nowych rewelacji nie IP: *.autocom.pl 17.12.08, 23:40 chce bo tego budybku juz chyba nigdy nie dokoncza Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Może wreszcie zniknie to straszydło, bo już 17.12.08, 23:47 myślałem że szkieletor stał się zabytkiem socjalistycznej architektury i ma trwać w niezmienionym kształcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spinek Nowa szansa dla szkieletora IP: *.net.autocom.pl 18.12.08, 01:31 Tyle lat już trwają te przepychanki o Szkieletora, może już wreszcie czas coś z tym zrobić. Szkoda, że tak późno. Najdziwniejsze jest to, że jednak w końcu okazało się, że słynna "panorama Krakowa" nie straci na tych kilku metrach. To po co było się szczypać o to tyle lat? Nie mówiąc już o tym, że prywatne rozmowy konserwatora z deweloperem (ile butelek wina poszło?) też nie nastrajają optymistycznie, bo ten nagły przełom jakoś fałszywie brzmi. Ale może w końcu coś się ruszy i jakoś ten teren zostanie uporządkowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d. Re: Nowa szansa dla szkieletora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.08, 11:00 No nie sądzisz chyba, że rozmawiali u Janczykowskiego w domu ? :) Spotkanie na pewno mialo miejsce w siedzibie wlasciwej dla urzedu Konserwatora, w godzinach pracy - wiec wina raczej nie bylo. W ogole to jest jakas brzydka insynuacja, w klimacie reklamowek wyborczych Prawa i Sprawiedliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fd Re: Nowa szansa dla szkieletora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.08, 15:39 A może insynuacja w klimacie Platformy Obywatelskiej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spinek Re: Nowa szansa dla szkieletora IP: *.net.autocom.pl 18.12.08, 16:52 Insynuacja w żadnym stylu. Po prostu zawsze miałem nadzieję, że o tym czy powstają nowe inwestycje czy nie, decydują przepisy prawa, a nie "krakowski targ" i prywatne rozmowy. Nie twierdzę, że jest tu coś podejrzanego, po prostu gdybym ja miał wpływ na brzmienie prawa to byłoby bardziej jednoznaczne a mniej uznaniowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Nowa szansa dla szkieletora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.08, 08:48 A ja sie do szkieletora juz zdazylem przyzwyczaic i bedzie mi go brakowac. Mozna bylo go przerobic na choinke i przystroic bombkamki, bo wieszakiem na reklamy juz jest.Mozna by tez mu dolozyc organy powietrzne zeby gral kantate na czesc Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt Re: Nowa szansa dla szkieletora IP: *.ksknet.pl 18.12.08, 09:41 popieram wniosek.starszym,szkieletor przypomina czasy mlodosci,mlodsi zdazyli sie juz przyzwyczaic.szkieletor jest piekny w swojej surowej prostocie niewykonczonego dziela.jak przystalo na dzielo sztuki czystej jest kompletnie bezuzyteczny,posiada jedynie wartosc estetyczna i symboliczna.od 30-stu+ lat jest dominanta w sylwecie miasta.powinien zostac starannie zakonserwowany w obecnym stanie.obecne uzycie komercjalne moznaby urozmaicic.dodalbym rowniez winde na szczyt i zabezpieczona platforme widokowa. wieza eiffla tez jest rodzajem szkieletora i w swoim czasie budzila wielkie kontrowersje,zostala wybudowana jako pomnik mozliwosci technicznych czlowieka.w tym aspekcie,szkieletor jest jej przyrodnim bratem/z nieprawego loza../ - rowniez demonstuje mozliwosci techniczne/i inwestycyjne/,zreszta do dzisiaj,przynajmniej w krakowie - niezrownane. rece precz od naszego szkieletora!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g@dk Nowa szansa dla szkieletora IP: *.chello.pl 18.12.08, 10:45 SKANDAL, "ULEGŁ " CIEKAWE CO MU OBIECANO !!!! G@DK WYNOCHA Z KRAKOWA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miły Re: Nowa szansa dla szkieletora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.08, 14:34 Jaki miły komenatrz. GD@K wynocha z Krakowa. Zazdocisz? Czyś może po prostu konkurent? Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy1973 Re: Nowa szansa dla szkieletora 18.12.08, 17:49 Gość portalu: Miły napisał(a): > Jaki miły komenatrz. GD@K wynocha z Krakowa. Zazdocisz? Czyś może po > prostu konkurent? pochwal się gd@k kto was finansuje !!!!!! GD@K wynocha z Krakowa !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy 1973 Re: Nowa szansa dla szkieletora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.08, 18:19 Masz chyba małego Jurku urodzony w 1973, tak to się zwykle objawia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jonasz Re: Nowa szansa dla szkieletora IP: *.chello.pl 19.12.08, 22:19 gdik przekupili Janczykowskiego? szkoda... widać ze kazdego można przekupić Odpowiedz Link Zgłoś
3cik <-------------------------=== 18.12.08, 11:14 średnio raz na trzy lata pojawia się elektryzująca krakowian wieść o "wykończeniu" szkieletora. Dawniej się ekscytowałem, teraz wiem jaki będzie finał... Elastycznie, lecz skutecznie: guma.bubb.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Nowa szansa dla szkieletora IP: *.171.134.20.static.crowley.pl 18.12.08, 12:13 W Krakowie wiesza się bańki nie bombki. :-) A szkieletora najelepiej spektakularnie zburzyć (wybuch), np. kręcąc nowego Bonda, albo w ramach jakiejś happeningowej reklamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Nowa szansa dla szkieletora IP: *.171.134.20.static.crowley.pl 18.12.08, 12:15 Początek poprzedniego postu, to oczywiście był komentarz dla "krakusa". Odpowiedz Link Zgłoś
heyah.banana Nowa szansa dla szkieletora 18.12.08, 13:04 "...Zaprosiłem inwestora do siebie, bo zależało mi na osobistej rozmowie. Po raz ostatni chciałem porozmawiać z nim na temat wysokości. Wydaje mi się, że udało nam się dojść do porozumienia. Krakowskim targiem stanęło na około 100 metrach. To konsensus pomiędzy tym, co postulowała rada konserwatorów, a oczekiwaniami właściciela wieży - poinformował Janczykowski, dodając, że zależy mu na jak najszybszym zamknięciu sprawy..." A mnie się wydawało, że jest stosowne prawo, składasz wniosek, rozpatrują go, jest decyzja, którą akceptuję albo nie, więc w miarę potrzeby się odwołuję itd. A tu jeden pan chciał sobie porozmawiać z drugim. Potem wydaje mu się, że doszło do porozumienia. I zależy mu na szybkim załatwieniu sprawy. Wszystko to brzmi jak bajka o bananowej republice... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frida Re: Nowa szansa dla szkieletora IP: *.chello.pl 19.12.08, 22:20 koperta musiała być gruba.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prokurator Re: Nowa szansa dla szkieletora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.08, 17:27 Za takie insynuacje można mieć sprawę w prokuraturze. Znalezienie IP nie jest bardzo skomplikowne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista 110 m. dobry kompromis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.08, 13:17 ALE BUDUJCIE SZYBCIEJ SZKIELETOR TOWER z tarasem widokowym. Na następne wyższe wieżowce w innym miejscu Krakowa, nie powinniśmy czekać tak długo. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Oby nie projektował znowu ten przedenny architekt IP: *.softpro2.pl 18.12.08, 16:12 bo koleś nie wie co to dobra architektura Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 pozbywać się znoszącego złote jaja 18.12.08, 20:19 nośnika reklamy? jakoś w to nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Duży Maju Wiwat Konserwator! Wiwat wszystkie stany! IP: *.multi-play.net.pl 19.12.08, 00:43 Niech nam żyje (hura!) nasz wielki i wspaniałomyślny Konserwator Zabytków, który w łaskawości swej niezmiernej, po setkach nieprzespanych nocy, przepełnionych troskami o dobro naszego stołecznego, królewskiego grodu, wyraził zgodę na wykończenie wieżowca, broniąc jednocześnie nas, mieszczan, przed zakusami podstępnego i niecnego inwestora, który gotów był przesłonić wszelakie nasze, od tysiącleci chronione Panoramy monstrualnymi wręcz rozmiarami budynku. Drogiemu naszemu Janowi za to cześć i chwała po wsze czasy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f_m a papieża na Wawelu będzie widać ze szkieletora ? IP: *.chello.pl 19.12.08, 06:35 wkurza mnie ten pseudokonserwator, w tramwaju mówią ,ze to zwykły dupek, a nie facet z jajami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilk Re: a papieża na Wawelu będzie widać ze szkieleto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.08, 17:29 trzeba się przesiąść do taxi! Odpowiedz Link Zgłoś